|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Tygrys ja pracuje przy pakowaniu, więc dlatego cały dzień na nogach
Nie wiem czy dam radę pogodzić pracę z TF...
|
|
#3242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.beachbody.com/product/fit...ute_trainer.do Nie próbowałam na sobie, ale Ty masz szansę przetestować
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ile Ty masz wzrostu, bo mi się to strasznie mało wydaje ![]() Czytałam, że na boczki to hula-hop działa całkiem fajnie, ale sama nie testowałam tego na sobie. 1,5 litra to malutko, tyle to ja wypijam często podczas samego treningu Insanity, nie wspominając już o całej reszcie, którą wypijam przez cały dzień. Może spróbuj cały czas mieć pod ręką małą butelkę z wodą i popijaj co chwile, tak być może będzie ci łatwiej się przestawić, bo czasem właśnie jak ktoś pije na zasadzie naleje sobie szklankę i duszkiem to nie daje rady. A tak małymi krokami przyzwyczaisz organizm do większej ilości wody. 1400 kcal to jakoś dość mało mi się wydaje.
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wody to ja juz nie weim co mam robic, dzisiaj wypilam moze z litr, a i tak co chwila do toalety latalam
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BABY NIE SPAĆ - ĆWICZYĆ !!! (no dobra jak ciężko pracujecie to wybaczam brak ćwiczeń
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
Przylaczam sie
![]() Miesiac temu skonczylam Insanity(niestety "tylko 2/3 programu, bo kontuzja kostki nie pozwolila dalej cwiczyc :-( ). Czas na TF, slyszalam, ze nieco lzejsze niz Insanity. Mam pytanie(nie bic), w insanity schemat byl taki rozgrzewka-stretch-wlasciwy trening- stretch. W 1 dni TF mam fire 30 class+ stretch 10, w jakiej kolejnosci to wykonac? Tak jak jest napisane, czy moze stretch przed i po?
|
#3248 | |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie dziewczyny!! Wróciłam do gry po weekendowej przerwie
Dobrze ze dzisiaj miałam planowo (nie nadrabiam tych dni tylko ide dalej tak jakby nigdy nic) core20 + stretch40 bo wypad nad morze nieco mnie rozleniwił a na dodatek spiekłam sie lekko na plecach i pobolewaja mnie wiec taki forsowny trening nie jest wskazany jeszcze A własnie co u was nei duzo cos piszecie?? Dobrenko zdecydowałaś sie na nowy program?? Tygrysku jak wyzwanie z Insanity?? pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Ale jest wiele szkół na ten temat i może ktos cos wiecej bedzie wiedzial jedni uważają ze tylko po inni ze przed... Natomiast w TF to raczej tylko po zreszta nie kojarze zeby Szalina cos mówiła o stretchu przed.. |
|
|
|
|
#3249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robisz zawsze tak jak masz w rozpisce, jeżeli jest fire+stretch, to robisz najpierw fire, a potem stretch. Cytat:
Jeszcze sobie takiego podsumowania po tym pierwszym miesiącu nie zrobiłam, ale tak na szybko to chyba jestem zadowolona z wyboru tego programu. Idę się prysznicować i coś wszamać, bo mi burczy już
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziś rozpoczęłam 19 tydzień ![]() Zrobiłam HIIT 30 i pod koniec rozpętała się potworna burza, byłam zmuszona wyłączyć telewizor (mamy nowy od ok. 5 m-cy, żal by było gdyby się sfajczył przez burzę). Odczekałam jeszcze jakieś 10 minut, bo myślałam że ta burze przejdzie, ale nic z tego. Dałam sobie spokój z upperem.
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Efekty są ok. Na wadze mam 1 kg do przodu, ale na wymiarach pospadało trochę cm. W biodrach mam 88,5 cm, talia 61cm, brzuch 70cm, udo po środku 44cm. A na początku TF mialam na tych wymiarach po ok. 4 cm do przodu. Ale jeszcze 2 tygodnie mi zostały, a za 3 tygodnie nad morze, jeszcze trzeba podszlifować figurkę A tak wogóle to wczoraj byliśmy nad jeziorkiem, i graliśmy sobie w siatkówkę plażową, podeszła do mnie dziewczyna, i pyta się co ja robię że nie mam nawet mikrocellulitu i wogóle że mam wymarzoną figurę. A ja na to Turbo Fire
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Yh nie podobalo mi sie :-( W zyciu tego nie opanuje, to nie dla mnie. Wolalam insanity i chyba do tego wroce :/
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z każdym dniem jest coraz łatwiej i przyjemniej. Insanity to zupełnie inne ćwiczenia, nie ma układów itp, dlatego łatwiej opanować w Insanity. A TF można pokochać, ale na pewno nie po jednym dniu...
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mierzyłam się jeszcze i nie wiem czy teraz się zmierzę, czy może dopiero po całym Insanity. Jeżeli chodzi o efekty to na pewno lepsza kondycja i wytrzymałość. A odnośnie ciałka to z takich wizualnych zmian na pewno ręce (mięśnie coraz ładniej widać), nogi (łydki mi się bardziej "wyrobiły" w sensie lepiej wyglądają, są ładniej uformowane), brzuch (mam wrażenie, że jest lepiej, chociaż czteropaka nie ma jeszcze). No ale to takie moje odczucia, o efektach mierzalnych będę mogła się wypowiadać jak je poznam. Waga ogólnie bez zmian. Co do porównywania efektów po 1 miesiącu TF, a 1 miesiącu Insanity, dla mnie to kompletnie bezsensu w moim przypadku, ponieważ te dwa programy jednak się różnią, a poza tym przystępowałam do nich w innym momencie mojej walki o fajniejsze ciało. Przed TF miałam więcej do zrzucenia i na początku to zawsze lepiej schodzi. A przed Insanity dobiłam mam takie wrażenie do pewnej granicy przy której o każdy kilogram i centymetr będzie trzeba dwa razy bardziej walczyć i włożyć w to więcej wysiłku.
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Ekhem, moje maniaczki
Dziewczyny, Wy znacie moja figure... Plus to, ze w talii mi sie zmniejszylo do 66cm. Mam pytanie: na ile kg oszacowalybyscie moja sylwetke? Mam 166 cm wzrostu. Z samej sylwetki, na ile wygladam? Tak okolo. Prosze? Nie udzielam sie, bo u mnie nic nowego, regularnie jednie abs robie na brzuszek i co jakis czas Lower, wiec zadna rewelacja
|
|
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale już w drugim tygodniu wychodziło mi całkiem nieźle, a teraz to już w ogóle bezproblemowo. Wystarczy troszkę cierpliwości.
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co jak skończę TF to robię sobie 2 tygodnie przerwy.. teoretycznie bo będę jeździć na rowerze, a potem zaczynam BBL i dalej się zastanowię.. na pewno nie Insanity.. bo jedna z dziewczyn pisała że nie schodzi tkanka tłuszczowa.. a fajnie by było żeby jednak zeszła..
Zaczęłam więcej jeść (ostatnio w pracy nie miałam strasznie czasu) zaczęły mi strasznie lecieć cycki i spanikowałam.. Waga jednak stoi 59-60 to mnie cieszy.. Dzięki za zainteresowanie |
|
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz za mało to tez nie dobrze może własnie przetestuj wersje ze zwiększeniem pokarmu może cos z tego wyniknie dobrego![]() Więc odpoczywaj - czyli roweruj- w spokoju pozdrawiam |
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie poddawaj się już na starcie.
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jest ciaglym powodem, ze chyba mam skrzywiony obraz wlasnego ciala - wydaje mi sie, ze tak i tak wygladam, bo osoba o tej wadze nie moze wygladac inaczej. Jakos probuje dowiedziec sie od innych na ile moja sylwetka wyglada, zeby uzyskac obiektywne opinie i wydostac sie z tego blednego kola, bo juz nie dowierzam swoim oczom |
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że waga nie odzwierciedla wizualnego wyglądu. Poza tym zwłaszcza w przypadku kobiet może ulegać sporym wahaniom i ciężko wyczuć moment kiedy ona faktycznie jest normalna, a nie zachwiana przez różne czynniki. Moim zdaniem nie masz się czym przejmować
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Może pytanko już padło, ale zapisałyście tyle stron, ze po prostu po ludzku nie chce mi się tego czytać.
![]() Zdradźcie mi proszę, czy w TF dużo jest takich wysokich podskoków/wyskoków? Trochę się czaję na TF, ale mieszkam w kamienicy i niestety każdy głośniejszy tupot itd. dosyć wyraźnie słychać. Gumy potrzebne są już w pierwszych tygodniach? Za mną ponad 10 kg zrzuconej wagi, ale jeszcze sporo do celu. Nie zależy mi bardzo na kg, ale niektóre cm są mi zbędne.
|
|
|
|
#3264 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam 167cm wiec jakies odniesienie tam mam i wg mnie tak plus minus nie ważysz więcej niz 52kg...ale to tak plus minus ja marze o takim ciałku jakie ty masz i jakbym wygladała tak jak ty to bym była meega szczescliwa Czasami warto żeby ktos obcy powiedział co i jak bo ty poprostu mozesz nie dostrzegac jaka jestes zgrabna pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gumy są potrzebne w ćwiczeniach siłowych - core, tone, sculpt, lower, upper, z tego co pamiętam na początku, któreś filmiki się już pojawiają. Na początku możesz zastąpić je ciężarkami jak masz, ale na dłuższą metę większość ćwiczących wybiera jednak gumę
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj skończyłam pierwszy miesiąc
Jestem szczęśliwa bo w końcu robie coś systematycznie już od ponad 2 miesięcy ćwicze 6razy w tyg a wczesniej bywało z tym różnie... Teraz czeka mnie miesiąc cardio zobaczymy czy mi podpasuje czy bedzie sie dłużył jak niektórym z was, choc osobiście chyba bardziej wole robic fire-y niż HIIT-y więc nie powinno byc źle Ciekawie jest ten program ułozony najpierw miesiąc przeplatanki hiity firey i siłowe taki misz masz dla wprawienia się teraz miesiąc cardio -> dla spalenia tkanki tłuszczowej?? A na koniec hiity z fireami->czyli co palenie tłuszczyku + wytrzymałość?? Czy ktoś kto juz ma te pierwsze 3 miesiace za sobą zauważył jakies róznice w tych 3 miesiacach co sie działo z jego ciałem??Jak sie zmieniało w poszczególnym miesiacu?? |
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3268 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny. zainteresował mnie ten Turbo Fire i chciałabym zacząć go ćwiczyć, ale nie mam zielonego pojęcia skąd to ściągnąć. czy mogłaby któraś z Was wysłać mi linki do ściągnięcia na priv? klaudia11178@wp.pl z góry dziękuję. ;*
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo za mile slowa i motywacje, ja naprawde czulam jakbym miala halucynacje, jak ide do lustra i mysle ''jest swietnie!'' a drugi raz ''no to zaczynamy ostro. I potrzebowalam jakiegos bodzca, dziekuje jeszcze raz I jestem pewna, ze osiagniesz swoje cele! Cytat:
Juz nie kupie Nakladalas mi madrze do glowy, jednak dobrze pomarudzic na forum i uslyszec porady od bardziej doswiadczonych ![]() Czyli teraz robisz wytrzymalosciowo/silowe aby polepszyc wymiary? Interesujace |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

Nie wiem czy dam radę pogodzić pracę z TF...

To ile Ty masz wzrostu, bo mi się to strasznie mało wydaje 

wiesz za mało to tez nie dobrze może własnie przetestuj wersje ze zwiększeniem pokarmu może cos z tego wyniknie dobrego