|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
basiula przykro mi, ze taka atmosfera w domu panuje. Ale dziewczyny maja racje, postaraj sie przelamac i wyciagnij do nich reke. Ja co prawda nie mieszkalam u tesciow ale jak wpadalismy do nich na kilka dni i Tz lecial do kumpli albo gdzie i zostawalam sama z tesciowa i sis Tz w mieszkaniu to na poczatku siedzialam cichutko, wystraszona w pokoju i klikalam w komputer.
Potem sie przelamalam i jak tesciowa obiad robila to poszlam sobie do niej do kuchni i zaczelam rozmowe. Potem bylo z gorki ![]() marejta mam wielka nadzieje, ze dostaniesz kolyske. Juz i tak pol sukcesu, ze udalo Ci sie dodzwonic do tego faceta. Ja od razu pomyslalam, ze to oszust, zero komentarzy (albo 1mial?). Co o Allegro to tez jestm uzalezniona. Ale jest to tez bardzo przydatne, dzieki all utrzymuje moje zwierzaki za 1/3 kwoty ktora musialabym zostawic w zoologicznych Dzis mam zamiar zrobic Tz'towi na obiad lasagne ze szpinakiem. Tylko nie kupilam szpinaku |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiem tak- jesli chodzi o tesciowe to dla chcacego nic trudnego
![]() jak pierwszy raz pojechalam do Indii to po ichniemu ani be ani me...a moi tesciowie i w ogole cala rodzina meza- z wyjatkiem szwagra- nikt ani slowka po angielsku... tzt pojechal pierwszy raz po prawie 3 latach wiec dla mnie bylo naturalne ze chce sie ze swoimi przyjaciolmi spotkac itd- nawet nie nalegalam zeby mnie wszedzie z soba zabieral...no a ze bylismy na 3 miesiace- coz jakos musialam czas spedzac i sie z tescka dogadywac naprawde staralam sie rekoma i nogami i powiem wam ze teraz to ja jestem ulubiona synowa mimo ze zona mojego szwagra to hinduska- wiem bo wiele osob nam to mowilo- ze rodzina meza bardzoej polubila mnie niz ja ale sie pochwalilam co?teraz to jestem na takim etapie ze z tesciowa swobodnie w miare plotkuje, w kazdym razie z przyjemnoscia z nia rozmawiam- przemila osoba, bardzo pozytywna- mimo ze nawet nie umie czytac i pisac
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh skontaktowałam się ze sprzedającym, pan powiedział, że oddzwoni, po jakimś czasie dzwoni i mnie informuje, ze to ponoć ja wnioskowałam o to żeby mu zablokowali konto
na co odpowiedziałam że chyba nie może za siebie, ze ja sie odezwałam bo dostałam z allegro informację że jest zablokowany i ze mam mu nie wysyłać kasy. No więc potem juz rozmowa była spokojniejsza i delikatniejsza, w allegro mają jakiś bałagan i nie wiadomo o co chodzi. Jedno co mnie wkurzyło to to, ze na aukcji (faktycznie) mniejszymi literami jest napisane że czas oczekiwania od 8-10 tygodni
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myslicie o tym sterylizatorze-podgrzewaczu? Cena smiesznie niska, produkt polski
![]() http://allegro.pl/nowa-super-cena-po...696480218.html |
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
hmmm nie wiem ja będę kupować wszystko z jednej firmy, będzie pasowało do siebie i będę pewna ze jest dobre, koleżanka opowiadała że kupiła jakiś podgrzewacz właśnie firmy X ale stwierdziła że podgrzewacz jak podgrzewacz, no i faktycznie tylko że jej podgrzewa dwa razy dłużej niż sąsiadki
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam dylemat... szwagier w gorach i nas namawia, aby dojechac do nich... koszt wyniesie okolo 1 tys zl, 7 godzin w 1 strone. No i teraz nie wiem, czy jechac czy nie- bo raz, ze koszty- musielibysmy sie troche zadluzyc, dwa psa trzeba by bylo do babci jakos wcisnac, no i z Filipem jechac, czy wymuszac na tesciowej zajecie sie nim ( swoja droga, nie wiem jakbym zniosla takie rostanie z moim malym kluskiem)... ehhh....
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jak ojdę do gina to zapytam. co do wzrostu wagi-prędzej czy później każda z wątku przytyje to fakt,ale ja muszę zacząc jednak pilnować siebie ![]() glamourous-ten przepis znam i jest pyyszny,ale cóż-pomarzyć mogę ![]() Cytat:
coś było o położeniu bobasa-u mnie sięgała niemal pod mostek w czasie usg
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co jak marejta pokazała tą aukcję z tą kołyską to pierwsze co zaniepokoiło mnie to że osoba sprzedaje tak drogie rzeczy w licytacji i jeszcze z nowego konta bez komentarzy od kupujących.
A ja dziś cały dzionek coś robię rano 2 pralki prania, potem dla TŻ po Poznańsku Galant a po Warszawsku nóżki lub galaretka. Ale dziś upał ledwo żyje. ja już od następnego tygodnia 6 miesiąc zaczynam
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo
![]() Wczoraj miałam usg połówkowe - 22 tyg i 4 dni. Masa płodu 505 g, anatomia prawidłowa, serce 145 uderzeń/min, na 90% dziewczynka, bo słabo było widać. Położenie płodu - miednicowe, ale jeszcze ma mnóstwo czasu obrócić się ... A dziś byłam u dentysty kończyć leczenie kanałowe i nie skończyłam truscafka - śliczny domek budujesz, na kiedy planujecie przeprowadzkę? A jeszcze odnośnie tycia - ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg! startując z 62 chyba. Ale wtedy cały czas jadłam, bo inaczej mdliło mnie. Po pół roku po porodzie i karmieniu piersią zostały mi tylko 3 kg, których zresztą nigdy nie zrzucilam... |
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Truscafka bardzo fajny domek Ładnie się prezentuję glamourous czy Ty chcesz, żebym się toczyć zaczęła, kto to widział takie przepisy serwować ![]() basiula ja się zgadzam z dziewczynami. Na pewno jest Ci trudno bo nie jesteś u siebie, ale Ty tez powinnaś rękę do nich wyciągnąć, zawsze możesz się zapytać czy w czymś nie pomóc itp. Albo jak siedzą w kuchni to możesz się przyłączyć. Na początku zawsze jest trudno, ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz Jak nie wyjdzie to przynajmniej będziesz wiedzieć, że próbowałaś ![]() Cytat:
![]() rudominka na mnie dwie ósemki czekają, ale tylko chirurgicznie pod narkozą, także nie masz tak źle
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-13 o 16:54 |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Kochana Moje TZ inaczej Ja nie zadowalam bo Ja nie jestem za takimi rzeczami ![]() albo sexik albo nici .TZ bardzo juz chce ale no musi wytrzymać, tylko Ja pomału schizów dostaje że może sobie kogoś znaleśc na takie igraszki
|
|
|
#4214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jak narkoza to trzeba by czekać do zakończenia laktacji, a to może trochę potrwać...
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze wiem co piszesz, tez tak czasem miałam wrrr Tylko dlaczego tak sie dzieje, Ja tego niewiem współczuje
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie chcą od razu obie, ale jak nie da rady, to cóż
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
przy chirurgicznym raczej na pewno znieczuleni miejscowe-nie macie się czego bać-w razie jakby któarś z Was chciała opis jak wygląda dłutowanie-chetnie poiszę na pw
))u mnie i u znajomych którzy mieli usuwane ósemki było znieczulenie miejscowe a jaki domek truscafka ma??bo chyba ominęłam??? :con fused:
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzis to normlanie we mnie drzemie jakis potwor glodowy! sniadanie, pozniej micha zupy, 1/4 foremki ciasta z kremem, teraz dopchalam sie lodami familijnymi i nadal czuje chec pozerania!! Wyslalam Tżta do sklepu, bo naszla mnie chec na tosty ociekajace ostrym ketchupem
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Dygotka może nie koniecznie, bo i tak mnie przeraża usunięcie ich. Lepiej w niewiedzy tkwić
truscafka wizualizację wklejała zaraz znajdę ![]() Cytat:
Ale też takie dni miewa, chociaż dzisiaj dla mnie za gorąco. Ale smacznego życzę
|
|
|
#4220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przyszły dziś moje zakupy z all, ciuszki w super stanie ![]() Basiula również zgadzam się z dziewczynami, chyba że próbowałaś być dla niej miła, pomocna a ona swoje to inna sprawa. Bywa też tak że teściowa za nic nie chce polubić synowej z tym się trzeba pogodzić, ale jak się pogodzić jeśli się razem mieszka Wy się martwicie, że tyjecie, a ja odwrotnie. W 1 trymestrze schudłam 3kg, potem przytyłam1 kg i od 3 tygodni waga stoi w miejscu. A jem normalnie, tylko do tych co przepadają za słodyczami nie nalezę w ciąży.
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje córci
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a coś na kolację będę musiała wymyśleć.... ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ona- jak dla mnie dłutowanie ósemki to w gruncie rzeczy nie bolało.bardziej boało zdejmowanie szwów a miałam ich chyba aż 5 czy więcej!! i siniak wyszedł mi po około 4 dniach od jej usunięcia )))wspomianm to baardzo dobrze-tylkoe trzeba trafić do dobrego lekarza nikka-ja w I trymestrze tez schudłam trochę ![]() lece jedzenie tż robić;/
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
dygotka na dentystkę narzekać nie mogę, bardzo dokładna jest i chodzę już do niej długo
A to pocieszające jak nie bolało, to może w końcu się wybiorę (dobrze, że teraz nie mogę ).Smacznego a co dzisiaj serwujesz? gosiaczek ale jak dzieciątko rośnie to nie ma powodów do zmartwień. Widocznie taki Twój urok
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam u chirurga-kobitak była super ![]() pamietam,ze tego samego dnia to nutelle wpierniczałam bo taka głodna byłam. na obiad miały być kotlety schabowe,a zrobiliśmy te kotlety z grilla(elektrycznego) i bez panierki-pycha.tż smakowało bardzo o on nie lubi jak jest za tłuste jedzonko. tak w ogóle to mnie zaskoczył,że już wrócił i nie zdązyłam przygotować wcześniej czegoś.
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam lasagne... prawie 2godz nad nia siedzialam
i to z dokladka.Zrobilam z pieczarkami w smietanie, ze szpinakiem i miesem mielonym w sosie pomidorowym+sos beszamelowy. Moj syncio dzis cos nie chce kopac co jakis czas szturcha ale nie mialam dzis serii kopniakow i tesknie za nimi ![]() Faktycznie kupie chyba podgrzewacz Aventu lub TT
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
U mnie kopniaki są już takie konkretne szczególnie jak się położę lub siedzę przy laptopie
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam warunków na takie gotowanie jak Ty goldika
a też chętnie bym cos fajnego przyrządziła...ale niestety miejsca brak
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kopal dzis mały po glukozie
potem fakt przespalam ponad 2godz w czasie gdy zazwyczaj fundowal mi serie kopniakow wiec mozliwe ze dzis przegapilam po prostu Dygotko kuchnie mamy spora na szczescie. Ale syf w niej zrobilam nieziemski juz ogarniety w 90% na szczescie...
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co do teściowej basiuli to się zgadzam z Wami, że powinna może wyciągnąć ręke ale uwierzcie mi że jak ona jest z ,,tych" co mój ojciec to nawet całowanie po piętach nie pomorze
Ja mam brzuch rosnący do przodu, z tyłu nawet nie widać żebym w ciąży była, wcięcie jeszcze mam galante a będzie dziewczynka ![]() Co do sprzedających na allegro to ja nigdy nie zamawiam jak nie ma żadnych komentarzy albo duużo negatywów - szukam wtedy innego, bo boje się że albo towar będzie lipny albo wpłacę kasę a towaru nie dostanę. Trzymam kciuki żeby kołyska dotarła rudominka gratuluje córeczki ![]() byłam dzisiaj w lumpku i kupiłam sobie super żółty żakiecik Aaaaa zadzwoniła dzisiaj siostra z Włoch że skoro będzie córka to ona mi przyśle wszystko co ma po swojej Julii (2 latka) a ja za różem nie przepadam i nie chciałabym żeby Lenka miała wszystko różowe. No ale coś za coś. I wiecie co?? nie wiem od czego ale strasznie swędzą mnie ręce |
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż mnie zabije jak tak dalej pójdzie, wczoraj pisałąm wam, ze zalicytowałam chyba 6 par bucików dla małej, no i dwie aukcje już wygrałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=1713769741 http://allegro.pl/show_item.php?item=1698001513 Mam nadzieję, ze lekarz jutro na kontroli powie, ze jest córcia chociaż jakby się okazało że jednak urosła antenka to tż wybaczyłby mi te różowe buciki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

czuje sie tu jak intruz. Jak tż pójdzie do pracy to siedze sama ciągle w naszym pokoju. Jak zejde na dół bo tam siedzi teściowa z siostrą Tż to nagle ucinają rozmowe i nic nie mówią albo coś tam do dziecka to ja wracam spowrotem na góre bo co im będe przeszkadzać. A ostatnio to mnie nawet już teściowa na obiad nie woła. Potrafi zwołać tylko tż. On oczywiście każe mi też iść jeść ale już mu powiedziałam, że mnie nikt nie woła. W sobote też tak było tylko, że tż był w pracy i jego młodszy brat siedział na kompie u nas to jego zawołała a mnie nie. I jak Tż wrócił z pracy to mu mówi żeby jadł obiad on że nie chce a ona mówi "ona też nie jadła". Do jasej chole*y ona ma imie chyba. Tż sie mnie pytał czego nie jadłam powiedziałam, ze nie miałam kiedy ale wczoraj już nie wytrzymałam i mu wszytsko powiedziałam co mi leżało na sercu. Może sie wam wydawać to głupie, ze takie zamieszanie robie np o obiad. A najgorsze jest to, że mnie nie zawołają a jak ja chce coś ugotować dla mnie i tż to chodzą złe, że wymyślamy i niechcemy jeść tego co one ugotują (teściowa z babką). I o tak jest jak sie mieszka u teściów
no mam nadzieje, że facet jednak jest uczciwy a ze konto zablokowali mu z innego powodu, bo na moje pytanie do allegro dostałam taką odpowiedź, że lepiej nie mówić bo tylko mi się ciśnienie podniosło 

mimo ze zona mojego szwagra to hinduska- wiem bo wiele osob nam to mowilo- ze rodzina meza bardzoej polubila mnie niz ja
na co odpowiedziałam że chyba nie może za siebie, ze ja sie odezwałam bo dostałam z allegro informację że jest zablokowany i ze mam mu nie wysyłać kasy. No więc potem juz rozmowa była spokojniejsza i delikatniejsza, w allegro mają jakiś bałagan i nie wiadomo o co chodzi. Jedno co mnie wkurzyło to to, ze na aukcji (faktycznie) mniejszymi literami jest napisane że czas oczekiwania od 8-10 tygodni