|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Powiem wam że mam wrażenie że zamiast jakaś luźniejsza "tam" jestem wręcz ciaśniejsza, może to po tej luteinie ![]() Cytat:
Lubię chodzić w obrączce, no i delikatnie mi paluszki puchną to noszę obrączkę męża, on i tak nie nosi ![]() zapomniałam co miałam napisać ![]() aaa co do torby do szpitala, napewno ciuchy dla siebie zostawię w jakieś zwykłej małej torebce dla siebie w domu apotem każe małżowi przywieść, ale napewno sam nie będzie wybierał, bo ostatnio w styczniu, te ubrania które ode mnie zabrał jak przyjechałam do szpitala, to mi je przywiózł z powrotem
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
danika kurcze zapominałam, że Ty już bierzesz insulinę i te wyniki to już są po niej takie ... ale może nie zwiększaj jeszcze? Kurcze - ja to na samą myśl o niej mam lekkie obawy
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tak duszno że nie wiem co ze sobą zrobić. Chyba pójdę na zimną kąpiel
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie jest duszno a ja mam takie dusznosci ze koniec, juz nie wiem co robic, zle sie lezy, siedzi no masakra jest z tym oddychaniem; nawet ostatnio przeczytalam artykul ze kobiety w ciazy maja wieksze zapotrzebowanie na tlen o ok 20-30% i ze w zwiazku z uciskiem macicy na przepone jest bezdech i ciezko sie oddycha, ehhhh
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4596 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym z treści tego co cytowałam wynika, że ogólnie czy cukrzyca jest zdiagnozowana czy nie to nie ma to wpływu na zdrowie dziecka, bo nie zmieniło to liczby śmierci i chorób okołoporodowych. Cytat:
Cytat:
Małgosia a poza luteiną bierzesz coś jeszcze na to rozwarcie? A chodzić można, ja codziennie po wyjściu majstrów z godzinę na szmacie jadę zanim odgruzuję mieszkanie, nie mówiąc o innych aktywnościach. Pytanie mam - zakazał Wam lekarz przytulanek? Bo nam pozwolił, ale w 'ochraniaczach' .Auta nie widziałam, ale szkodę już małż zgłosił do AC, nie wiem jak w tej sytuacji będzie ze sprzedażą.
|
|
|
#4597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dowiedzialm sie o cukrzycy w zeszłym tygodniu, wczesniej było podejrzenie i badanie robiłam ponownie. Informecję ta otrzymalam przez telefon i pani położna kazała się nie denerwowac tylko czekać na telefon z kliniki diabetologicznej i jak narazie cisza. Poruszam sie po omacku po tych wszystkich dietach i indexach i szczerze to czuje sie bardzo zagubiona..... Cytat:
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, nie wiem czemu mam takie myślenie. Przypałętało się i iść nie chce
|
|
|
|
#4599 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli rozwarcie w tym wypadku chyba jest. A jeśli chodzi o przytulanie - ja mimo, że nie mam rozwarcia, a krótką szyjkę mam zakaz ![]() Cytat:
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-13 o 19:07 |
||
|
|
|
#4601 |
|
Rozeznanie
|
No w miare was nadrobiłam
![]() A było super Pogoda w miare dopisała, byliśmy w Mielnie jadłam tam pyszne naleśniki, takie na wypasie z nutella migdałami, jagodami, bananem i malinami, a polane sosem truskawkowym pychocia i waga oczywiście zwiększyła sie o 1,5 kg masakra nagadałam sie z kuznką...oni mają córcię 3 latka i kiedy jadłam ona sie pytała czy dzidzi lubi, a potem czy dzidzi bardzo lubi![]() no i wogole wypoczelam, zrelaksowałam sie z Fabiankiem, troszke go obkupilismy z TŻ, a teraz zamawiam łóżeczko na all ![]() ale przyznam sie, że teskniłam juz za Wami
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
anuska_s
1. naleśniki, takie na wypasie z nutella migdałami, jagodami, bananem i malinami, a polane sosem truskawkowym - zlituj się dobra kobieto ![]() ![]() 2. jakie łóżeczko? chwal się ![]() i my za Tobą też tęskniłyśmy .... |
|
|
|
#4604 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Wydawało mi się, że to nic poważnego, skoro pozwolił na wszystko. Ale ogólnie mam wrażenie, że mnie nastawia na szybszy poród, albo sobie coś wkręcam. Bo kilka razy powtarzał "o ile pani donosi...".Z jednej strony bym chciała, żeby ciut wcześniej mnie położył do szpitala, może to głupie, ale wtedy miałabym pewność, że u niego urodzę. Nienormalna jestem. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cześć Anuska , za naleśniki faktycznie nalezy Cię udusić . Chwal się łóżeczkiem, chwal!
|
|
|
#4605 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pyszności. Gdyby nie to że limituje sobie słodycze to bym poleciała smażyć naleśnikiCytat:
![]() Cytat:
Ale w końcu po krótkim masażu i poleżeniu odpuchły. Powinnam przestać jeszcze solić, ale to mnie przerasta...Cytat:
![]() Cytat:
hehe.. Fizjoterapia, kiedyś chciałąm pracować na oddziale położniczym, ale potoczyło się inaczej. Ale na ginekologii byłam na stażu ![]() a propos 13stego... właśnie dzwonił mąż i mówił że lusterka w aucie urwał
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
ancia Ty już kochana jesteś 33 tc? Dobrze kojarzę? Na tym etapie chyba może zaczynać się rozwarcie. Moja koleżanka chodziła z rozwarciem od 32-33 tc i urodziła w terminie. Nie ma na to reguły. Ale oszczędzaj się. Leż jak najwięcej. A co do przytulania to wydaje mi się, że zalecił ochraniacze, bo męska sperma przyspiesza poród
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 osoby nie znam, ale widzę, że acelinka i natka powinny otworzyć liste i ciąg Swoją drogą wydawało mi się, że ja to taka stara ciąża a widzę że jednak nie ;p Co prawda terminy mam 3 : 3.09. 11.09 i 12.09 ale znając życie jak na złość się przeterminuję
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-13 o 19:33 |
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niektorzy chcieliby wiedzieć wcześniej, a inni może nie (mowię o sytuacji, gdy lekarz widzi i decyduje czy powiedzieć).Najważniejsze to pogodzić się z niepełnosprawnością dziecka i myśleć co dalej. Na pewno też niezręcznie, bo Ty jesteś w ciąży. Tak sobie teraz myślę, że moja mama była w podobnej sytuacji - jej siostra urodziła syna, jak mama była w zaawansowanej ciąży (kuzyn jest ode mnie niecałe 2 miesiące starszy). Kuzyn urodził się z rozszczepem podniebienia i wargi. Dobrze, że ciocia ze względu na wadę serca rodziła w dużym mieście, to i zaraz łatwiej się było dzieckiem zająć. Takie dziecko normalnie nie umie jeść (nie ssie), wymaga operacji zaraz po urodzeniu. Mojej mamie nie chcieli nawet o tym mówić, żeby się nie denerwowała. Hej Anuska ![]() Cytat:
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mierze glukometrem bo nie mam i nie sadze aby w irlandii coś takiego praktykowali ale moge sie mylić. Jak narazie czekam na wizyte w poradni .....zreszta i tak za wiele sie nie spodziewam.....bo tu zawsze jest wszystko w porządku Nie jjem słodkiego, białego pieczywa, tłustego mięsa, słodkich owoców.....ale co mi po tym jak i tak nie wiem jak to się ma do wyników cukru........ poza tym wciaż czuje sie głodna.... No i zastanawia mnie moja waga bo od 24tc do dzis czyli 30tc przytyłam zaledwie 1kg a do tego czasu +8kg.... |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() łóżeczko kupiliśmy takie: http://allegro.pl/my-sweet-baby-loze...710480723.html a pościel taką nr o27 ecru ciuchcia: http://allegro.pl/6-elementowa-posci...700501208.html
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam pomysł, żeby rzucić studia i iść na położnicze, ale ostatecznie nie zdecydowałam się
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesz tego co najsłodsze i myślę, że jest ok u Ciebie. A jak ma się leczenie u Was do cukrzycy? Badanie robiłaś sama w Pl? |
|
|
|
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze pochwale sie ostatnimi zakupami ciuszkowymi dla małego
.Zielony komplecik i słodkie skarpetki strażackie hihi A drugi to dresik Barcelony, oczywiście tatus fan nie mógł sobie odmówić takiej przyjemności i buciki, które ostatnio licytowałam
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia To Twój jest taki sam "domyślny" jak mój... Się uśmiałam z tymi ciuchami
|
#4615 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, może to faktycznie na tym etapie nie jest groźne.Ale brzuchol jednak twardnieje, nawet teraz - po prysznicu .Ciuszkowe zakupki słodkie .---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Aga a Ty bierzesz jakieś leki na to otwarcie?
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
Aiszka wysłałam luteinkę poleconym. Napisz jak dojdzie bo nei wiem czy leki mozna wysyłać
![]() czesc tak w ogole ja na chwilę - idę spac. Miałam męczący dzien i znow mnie raczej nie będzie do niedzieli na forum, chyba ze w tak zwanym międzyczasie ![]() kupiłam juniorowi wozek |
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy się macica "ćwiczy". Póki skurcze nie są regularne nie powinnaś się przejmować, a odpoczywać
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- nie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane nie było mnie troszkę i szczerze się przyznam, ze nie dam rady nadrobić... Zreszta widzę, że już niedługo kolejna czesc będzie! Kompa mam stacjonarnego i siedzenie na krześle mnie dobija. Tak mnie potem kręgosłup boli, ze nawet leżenie nie pomaga więc się niestety muszę ograniczać od kompa i zostają mi moje kochane książki.
A dziś TŻ mi pięknę słowa powiedział... Że pięknie wyglądam w ciąży. Że nie potrafi tego opisac ale tak widać, że to promienieje ode mnie Normalnie aż się wzruszyłam Pierwszy raz mi taki komplement powiedział odkąd nosze pod serduchem naszego maluszka zawsze tylko były jakieś żarty na temat tego, ze rosnę
|
|
#4619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde zostalo mi 10 dni do wyjazdu i nadal nie przywiezli mi poprawionej komody i lozeczka
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anuska uduszę za te naleśniki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

to jeszcze nie ściągnęłaś? Ja już od miesiąca nie noszę. Obrączkę zakładam na wyjątkowe sytuacje. Głupio mi np w kościele czy w jakiś miejscach gdzie zaraz wszyscy patrzą na brzuch a zaraz pozniej na palec
.

Bo niektorzy chcieliby wiedzieć wcześniej, a inni może nie (mowię o sytuacji, gdy lekarz widzi i decyduje czy powiedzieć).
.