|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Zmykam Juz. Ide do tego łoża tortur. Moze sie uda noc Dzis. Zycze Wam spokojnej nocy i słodkich senkow
|
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
brumek pojawiasz sie i znikasz
|
|
|
|
#2973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
We trzy, bo Editka też ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() Noo Bo w międzyczasie robię 15 innych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- A, zobaczyłam dziś w nowej gazetce rossmanna, że będzie jakaś promocja na pieluchy Pampers Premium Care. I pytanie na rano do doświadczonych mamuś - dobre one są? Bo w necie sprzeczne opinie widziałam. Jedni piszą że genialne, a inni, że odparzają i przeciekają i że lepsze są Pampersy Active Baby. A ta promocja jest taka:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-14 o 00:54 |
||||
|
|
|
#2974 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolorowych snow i wygodnej pozycji![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- to i ja mykam dobranoc ,kolorowych ![]() ---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- niemoge spac
|
|||
|
|
|
#2975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem "nowa" i nie ma mnie w klubie, natomiast uzależniłam się już oglądania zdjęć wątkowych maluchów i to jest coś, co niesamowicie pozytywnie mnie nastraja odnośnie porodu i tego wszystkiego. Po prostu też już takiego chcę. Miałam przez dwa dni jakieś hopki z wizażem, ciągle mnie wylogowywało. Jestem na świeżo po wizycie - enigmatyczna ginka powiedziała, że mam "bałagan" i dała pimafucin. To chyba na grzybka? No i cały czas się za mną ciągnie to, że mój dzidź za mały jest. Według USG o 2 tygodnie mniejszy niż OM. Czy któraś z Was tak ma? ![]() Ginka mówi, że nie przewiduje żeby urodził się z wagą większą niż 3000 g ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
Z anatomicznej chyba na razie zrezygnowałam, właśnie żeby nie musieć wymieniać szybko ale momentami zastanawiam się nad wkładką "foczką" na przyssawki. Cenowo wanna+ foczka tak samo jak anatomiczna a póżniej wanna normalnie zostaje Przynajmniej potem wanienka zostanie |
||
|
|
|
#2976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój młody też podobno jest mniejszy 2 tyg. niż powinien, natomiast mnie to wcale nie martwi ![]() Cytat:
Zobaczymy jak będzie nam szło z kąpielami i dopiero wtedy najwyżej o czymś pomyślę jak by co
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie możesz szwagierce powiedzieć wprost że Cię denrwują te jej przesłodzone tekściki? bo mnie by nerwy puścili od takich ciągłych komentarzy... Cytat:
Cytat:
a po wczorajszej sesyjce nic nie ruszyło nadal - tzn trochę nadzieje mialam i strachu zarazem - bo parę razy miałam skurcz jakąś godzinkę "po" - wstawałam na siku to też się napinał tak dziwnie ale co z tego jak po północy przeszło... i Cytat:
a mówił Ci o co dokładnie ma pretesje? bo chyba nie o to że dziecko marudzi, że płacze, że go karmił itp bo to chyba normalne jest. kochana pracujcie oboje nad sobą- szczególnie Ty nad nim bo naprawdę szkoda związku - pamiętaj że dziecko zawsze wystawia dwoje ludzi na ciężką próbę ale jak już dadzą radę to można góry przenosić trzymam kciuki i życzę Ci oceanu cierpliwości do Igorka i męża też ![]() aha zapytaj koniecznie pediatry czy może nie przepisałby Ci tego mleka bez laktozy - bo może faktycznie mały ma problem z tolarancją laktozy i spróbowałabyś tego mleka o którym dziewczyny pisały. Cytat:
![]() może po prostu tak "dla świętego spokoju" - ciekawa jestem kiedy dorośnie do roli ojca i zrozumie że dziecko to nie jest lalka na wystawie której można wyjąc baterie i jest spokój ![]() Cytat:
Nerola jak znajdzie chwilkę przy dzieciakach to może zrobi trochę porządek w klubie bo faktycznie sporo osób jest któe były w początkowych częściach z nami a teraz już daaawno nic nie piszą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-14 o 07:56 |
|||||||||
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gość od USG stwierdził, że nie podaje wagi, ponieważ nie jest to realna waga, tylko średnia statystyczna - ile przy danych wymiarach średnio waży dziecko. Na połówkowym było to samo, wtedy się zdenerwowałam i poszłam jeszcze prywatnie na usg, teraz już nie mogę więc pozostaje mi czekać. Tydzień mam w podpisie a mały dokładnie dwa w tył
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też mała jest - półtora tygodnia temu miała dopiero 2800g więc drobna będzie - ale tym lepiej dla mnie - łatwiej będzie ją wypchnąć ![]() ja licze że do porodu będzie mieć tak ok. 3000-3100g i mnie to w zupełności wystarczy. Gin pytał nawet ile ja miałam jak się urodziłam - a ja miałam 3500g a waga urodzeniowa 3kg jest jak najbardziej ok
|
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u Was też tak ponuro??????????? bo u nas paskudnie... w nocy taka burza szalała, że nie szło spać - normalnie jakby strzelali mi pod oknem tak pioruniło... no a poza tym ręce bolały więc standardowo niewyspana jestem...ale myslę, że zaraz spróbuję jeszcze na chwilę się zdrzemnąć - może sie uda ![]() co do klubu - ja też się w klubie mało udzielam, na forum też jakiś gigantycznych ilości postów nie wrzucam, więc pewnie gdyby mnie chciano usunąć tak jak editkę czy oliweczkę to by mi też było przykro... ale co do pozostałych nicków to chyba bym była za - bo faktycznie to dziewczyny, które z I części wątku kojarzę jedynie... spakowałam wczoraj torbę do szpitala z rzeczami dla małej - wzięłam rzeczy w rozmiarze 56. jak Hania się większa urodzi to poinstruowałam męża co i skąd i ile sztuk ma wymienić i przywieźć ![]() dzisiaj kończymy z Hanią 38 tydzień Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-07-14 o 07:57 |
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- lecę zadzwonić do przychodni bo na jutro się muszę umówić na wizytę a ostatnio coś mają tłok to trzeba wcześniej rejestrować się - mam nadzieję że mnie przyjmą bo jak nie to pójdę i na poczekalni im na złość zacznę rodzić
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
co do wagi urodzeniowej i późniejszej to różnie bywa
![]() mój miał 3900gr a od ponad roku ma ciągle niedowagę i jest b.drobny.A mojej kol synek miał 4600gr przy porodzie waży prawie tyle co mój 2 latek a ma 9 miesięcy. ![]() ja mam dzisiaj ktg ale wiem że i tak nic nie wyjdzie ciekawego
|
|
|
|
#2984 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie kmat myślę, że to hormony dają o sobie znac. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek te pieluszki pampers białe są super według mnie najlepsze
![]() jeśli nie zapomnę o tej promocji to też się skuszę
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie - paka duża - cena fajna a ja pewnie nie będę mieć jak pobrac kodu na nie..
może któraś pobierze i dla mnie kodzik? rodzi któraś dziś? bo jakoś tak smętnie się zrobiło z rana i pasowałoby trochę adrenalinki wrzucić żeby ciekawiej było
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-14 o 08:53 |
|
|
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Co to była za noc ... oj niewyspana jestem, cała obolała, jakby ktoś mnie skopał
).Co do pieluszek Premium Care to koleżanka mówiła że u niej sie nie sprawdziły, że niby za cienkie i przeciekały. Ja mam paczke, kiedyś kupiłam w szale zakupowym i sie dopiero przekonam co to za jedne ![]() Brida ja też uważam, że niema czym sie martwić że dziecko jest mniejsze - ważne że zdrowo sie rozwija, a waga 3000g to naprawde taka akuratna Nie wiem ile moja ma, ale lekarz mi przepowiada że w TP powinna mieć ok.3400g, ciekawa jestem jaka bedzie ... Karolciu, mamusia prosi - wychodź już
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() wstalam bo burza za oknem byla a ja juz wylezec nie moglam poza tym od wczoraj jedna sprawa mnie nurtuje jak to jest z proodem naturalnym przy dyskopatii krazkowej? mam w odcinku ledzwiowym, sprawa przycichla ale od kilku dni strzyka mi w tym miejscu, nie rozmawialam o tym z lekarzem ale w necie poczytalam ze jest roznie ktoras spotkala sie z tym problemem? dzieki za odpowiedz no i malutko mnie teraz na forum, wybaczcie pakuje sie od weekendu zaczynamy sie przeprowadzac - tzn zabieramy tylko to co nam "zbywa" w mieszkaniu, bo przeciez tz nadal bedzie w nim mieszkal przez kilka dni w ciagu tygodnia, wiec musi miec to co niezbedne do zyciaw nowym domu nie mamy jeszcze netu, ale ja pewnie sporo czasu bede spedzac u mamy i tam bede miec do was dostep
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wzruszyłam się, tyle wsparcia ciepłych słów Cytat:
Cytat:
Ja akurat mam ogromne wsparcie od męża. Z tym, ze on dopiero o 16 jest w domu. Ale pomaga mi. Cytat:
Cytat:
Ja mam mało pokarmu. W nocy mała dostała mm 2 razy i ja po całej nocy ściągnęłam 50 ml. i bolą mnie piersi (wyczuwam takie grudki),coś czuje, ze pomału kończy się nasze karmienie. Smutno mi, ale powtarzam sobie, ze dla Agaty lepiej będzie mieć szczęśliwą i uśmiechniętą mamę, niż płaczącą przy karmieniu zfrustrowaną. A mm - sama się na nim wychowałam i okaz zdrowia ze mnie. Z tym, ze żal mi tego ze ona po jedzeniu się tak wtula. Dzwonił do mnie wczoraj też tata i stwierdził, zeby dać małej butle naje się to obie będziemy spokojniejsze. |
||||
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A promocja fajna, taniej nigdy nie widziałam, zazwyczaj jak rzucą promocję to kosztują 40 zł Cytat:
za zakończony tydzień. Teraz wszystkie lipcówki mogą spokojnie już rodzić, bo wszystkie dzieci donoszone, prawda?Pieleszka przypomniało mi się, że na wątku mamuś majowych jakaś laska pisała o tych dolegliwościach które Ty masz, po porodzie nie minęły i wisi nad nią widmo operacji, a narazie ma jakieś szyny. Nie pamiętam dokładnie jak to było, musiałabyś sama poczytać. Mam nadzieję że u Ciebie to minie. Sygine wyślijmy hurtowo swoich nielubianych członków rodziny ( a raczej rodziny męża) na księżyc. Szwagierek specjalnie znowu 2 weekend z kolei ( co się nie zdarza) przyjeżdża do mamusi, z nadzieją że urodzę ( niech nie myślą że ich do szpitala wpuszczę ) Sara to będzie pierwsze dziecko i wnuk w rodzinie, i takie poruszenie. Pogryzę ich jak mi będą nosa wpychać, serio. Obiecałam sobie, że nie będę taką ciapą jak teraz. Marina teżet sam nie wie chyba co chce i o co mu chodzi? ![]() Jak nie możecie na spokojnie porozmawiać, bo dochodzi do kłótni i nerwów to może spróbuj mu napisac list, wylać wszystkie żale i nieporozumienia, wytłumaczyć jak to wygląda z Twojej strony. Nie będzie Ci przerywał, a bynajmniej Ty będziesz miała czyste sumienie ze mu "powiedziałaś" Nie wiem, warto spróbować, tonący brzytwy się chwyta.. Męczy się Igor biedny, tak mi Was szkoda. Jak się na spacerach zachowuje? śpi? kiedy go płacz ogarnia najczęściej? wieczorem? Selekcja w klubie: sa nicki których nie kojarzę, ale będę bronić editki i oliweczki. Blondynka trochę zbyt pochopnie napisała... Zresztą Nerola rządzi klubem i ona ich też nie da usunąć. JESTEM po torturach nocno-rannych i nie rodzę ![]() 22.30-3.30 spanie z chodzeniem do wc 3.30-5 oczy jak 5 zł i leżę.. 5.15- wstaję i jem dwie kanapki- nie wzięłam nawet swojej magicznej tabletki od tarczycy, taki mnie głód dopadł 6.30- zasypiam 8 -wstaję obolała i czuję się jak dziad co całą nic nie śpi. i tak już od dawna sypiam.... Brzuch mnie tak mocno bolał, a teraz nic, spokój. I odwieczny problem: co do garnka włożyć. Wczoraj nic nie gotowałam, dzisiaj pasuje coś upichcić. |
||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tylko witam z rana....
![]() I spadam na 91 strone nadrabiać! bo widzę, że się działo i to nie mało pod moją nieobecność
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tyg później urodziła sie z wagą 3 kg i wcale az taka maleńka nie jest nie ma się czym martwić
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wczoraj mnie mało było ale miałam dzień pełen wrażeń... Vaniliova,CrazyMashine GRATULUJĘ SERDECZNIE WSPANIAŁYCH DZIECIACZKÓW I CUDOWNEJ DLA MNIE DATY ![]() ![]() Wasze dzieci będą bardzo uparte, pyskate ale bardzo zaradne, będą duszami towarzystwa,będą miec dobre poczucie humoru,będą gólnie lubiane,ale nie daj Boże jak im ktoś zajdzie za skórę... ![]() a skąd wiem? bo sama się urodziłam 13lipca i uważam ,że to wspaniała data na rodzenie dzieci![]() A ja wczoraj z racji urodzin dałam się poniesc emocjom, troszkę się pobzykaliśmy,ale bardzo łagodnie i się zaczęło... od 23:30 do 5 rano miałam bolesne skurcze co 2-3-5 minut dziś się zabieram ostro do roboty![]() Brumku- te pieluchy Pampers Care są super przyjemne w dotyku ale mało chłonne,trzeba je często zmieniac, bo się albo przeleje albo odparzy.Sama sie zastanawiałam czy włansie 23lipca nie wziąc kuponu i nie kupic tych pieluch,ale nie wiem... bo w dotyku są fantastyczne ale nie są tak chłonne jak Dady.A te nowe Dady są super...i co robisz?? |
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
beata, agni mnie się wydaje że to nasze hormony dają czadu, mam nadzieję że przejdzie
![]() marina pogadajcie sam na sam bez mamy i dziecka może to coś pomoże? bąbonik no to spóźnione życzenia, wszytskiego najlepszego. ale za to jaki prezent miły miałaś
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-14 o 09:09 |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie Dady to porażka mały ma po nich b.mokrą skórę i trzeba b.często zmieniać
Ale każdy ma inne wymagania i inne rzeczy mu pasują.
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
jako niegdysiejszy użytkownik dady i rossmanowskich potwierdzam - rossmanowskie sie pogorszyly, a dady polepszyly i rzeczywiscie sama po pewnym czasie wolalam dade(mimo ze kiedys rossmanowskie bardzo mi sluzyly ale cos w nich zmienili i byly mniej chłonne).
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to biorę dawkę końską, 3 razy na dobę po 1 tabletce teraz przez 4 dni a wcześniej 2 razy na dobę po 1 , łatwo nie jest bo skutki uboczne fatalne ale co zrobić ... Cytat:
dla taty!!!!!!!! dobrze mówi !!! z karmienia butlą też można mieć pzyjemność moje szczęście też się wtedy przytula i zasypia mi na rękach no to witam się z rana, dziś było karmienie o 21, 24, 4 (trwało do 6 miłego dnia kochane i proszę zacząć rodzić bo nudno |
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
ja mam tak samo ja Patik druga noc nie przespana poszłam spać ok 24 wstałam o 1 połozyłam sie o 2 i znowu wstałam po 3 i nie spałam do 6 później przysnełam i wstałam o 8 ludzie co za męczarnia to chyna na ta pełnię nigdy nie reagowałam w ten sposów aż w nocy wstawałam i sprawdzałam ten księżyc jakby mnie tak tkoś kopnął w ![]() dzisiaj ide go ginekologa proszę o kciuki ale mam nadzieje że wszystko ok będzie |
|
|
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
myślałam, że będę miała dużo do nadrobienia z wczoraj, a tu widzę, że coś słabo pisałyście dziewczynki rachu ciachu i po czytaniu![]() Na początek - poproszę o kciuki mamy dziś wizytę kontrolną, pewnie leki już będę odstawiać bo czas najwyższy, no i dowiem się, czy coś się tam do porodu przygotowuje czy nie bardzo Aaaa! I wynik na paciorka odbieram więc moc Waszych kciuków przyda mi się na pewno![]() Cytat:
liczyłam na jakąś konstruktywną rozmowę ze strony Twojego tża, ale widzę, że, póki co, nie ma na co liczyć smutne to to![]() ![]() Ja niestety nic nie wiem na ten temat, więc nie pomogę No to spóźnione życzonka urodzinowe ode mnie i od Mai !!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

We trzy, bo Editka też
ale jesli czyta sie forum to chyba nierobi roznicy to o ktorej godzinie sie ktos udziela,bo czyta sie wszystkie posty,nie tak?

A szwagierka wraca dzisiaj w nocy i już mnie szlag trafia na samą myśl jak walnie tekstem "Nataniel czekał na ciocię a nie mówiłam?" 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
gość od USG stwierdził, że nie podaje wagi, ponieważ nie jest to realna waga, tylko średnia statystyczna - ile przy danych wymiarach średnio waży dziecko. Na połówkowym było to samo, wtedy się zdenerwowałam i poszłam jeszcze prywatnie na usg, teraz już nie mogę więc pozostaje mi czekać. Tydzień mam w podpisie a mały dokładnie dwa w tył

wzruszyłam się, tyle wsparcia ciepłych słów 

Zakończone: 2