|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
Boi się i otwarcie się do Tego przyznaję. Ja nie oczekuje do Niego aby był, bo sama nie lubię jak ktoś mnie zmusza. Chciałabym aby chociaż był za drzwiami, taka świadomość mnie uspokoi, ale nie wiadomo jak będzie z dojazdem z De. Chyba, że Bóg da i będzie akurat na miejscu. Oczywiście kiedy zaczynam rodzić, telefon on wsiada w auto i jedzie do Pl. Dokładnie to co mnie nie zabije to mnie wzmocni, musiałam sobie powiedzieć tylko głośno, że mi czasem źle, ale nie poddaję się |
|
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetaaa ja tez Bede sama przy porodzie. Moj tz tez nie chce byc i tez nie mam zamiaru go zmuszać. Moze zmieni zdanie ale naciskać nie Bede. Chciałabym by Chociaz w pierwszej fazie porodu był, ale on sie chyba tego najbardziej boi. Mówi ze przeraża go bezradność i patrzeć by nie mógł jak cierpię a on nic nie Moze na to poradzić.
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie nastawiam się na to, bo dojazd zajmuje 4 h. Dlatego chciałabym aby mój poród był szybki, że nie będę się martwiła, czy się z Nim nic nie dzieje jak jedzie, czy dojedzie, czy wszystko będzie w porządku. Mój D tak naprawdę nie zdaję sobie sprawy, co może go czekać w I fazie porodu. Zapytałam go ostatnio czy chce poczytać opis porodu, to powiedział że mam go nie stresować,że już się boi. Zapytałam, a czy pomyślał o tym, że Ja się nie boję ? myślał, że jest to dla mnie tak normalne jak gotowanie obiadu... chciałabym mieć taką niewiedzę czasami Uświadomiłam go oczywiście, że tak kolorowo nie jest ![]() Muszę mu jeszcze powiedzieć że w sumie to są tak jakby 2 porody w 1nym, bo potem łożysko trzeba jeszcze urodzić... a on pewnie nawet o tym nie wie ![]() I wiecie co? Faceci są czasami tak naprawdę mądrzy w gadaniu, ale co do czego to się boją - głupiego porodu ![]() Dobrze, że chociaż mój się do tego przyznaję Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-13 o 21:41 |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Ja również od męża nie oczekuję, by był przy porodzie. Na sam widok krwi robi mu się słabo, to taka mała fobia. Wolę żeby rodzice gdzieś byli w pobliżu, będę spokojniejsza.
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Jestem Agadus jestem
Nic nie jest na rzeczy - poza Natanem nic innego się nie rusza A szwagierka wraca dzisiaj w nocy i już mnie szlag trafia na samą myśl jak walnie ttekstem "Nataniel czekał na ciocię a nie mówiłam?" Może któraś z was ma przeczucia co do mojego terminu???
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani jej głupimi tekstami. Pogada sobie i przestanie. Daj jej się oczywiście wygadać raz a porządnie, bo jak nie to na okrągło będziesz słyszała, jak to ona ciocia itd. ![]() Ja obstawiam pt- pełnia i Twoje klimaty jakoś mi do Ciebie pasują, nie wiem czemu ![]() może przez te Castle Party ?! ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jeżeli moja mała ma czkawkę po każdym słodkim jedzeniu jakim zjem: loda,czekoladę, batona it to mogę obstawić że jest jej po tym dobrze, czy źle ?! |
|
|
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
a ja dalej mam doła, mój TZ nawet smsa nie puścił po kłótni, czeka aż ja go przeproszę - akurat uważam że nic złego nie zrobiłam, teraz siedzi na jakiejś imprezie firmowej i pewnie laski go obskakują, żadna nie ma faceta bo są SINGLAMI (wiecie taka moda niezależne, nie potrzebują factów) a mojego TZ ciagle slodza jakimis tekstami, a on po co ma wracac do domu do zołzy ..... grrrr .... LASKI ODBIJA MI JUŻ???????
VANILIOVA, CRAZY GRATULUJĘ I ZDRÓWKA DLA DZIECI |
|
|
|
#2948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie - zmadrzeje. a jak nie to
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Rozeznanie
|
Crazy moje gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Kmat nie martw sie napewno przyjdzie z przeprosinami. |
|
|
|
#2952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jakby ci odbijalo to by znaczylo ze mi tez![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- co do udzialu meza wczasie porodu u mnie tez go niebedzie,on niechce i ja rowniez,wiem ze on sie do takich rzeczy niedaje,musieli by sie pewnie nim zajac z nie mna
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nic chyba musze poczytac przysiege małzeńską o zaufaniu etc ... przypomnę sobie co wazniejsze punkty ![]() dziewczyny a co do udziału facetów w porodzie to mysle ze powinni byc chyba ze jestescie w stanie to wziac na siebie. obligatoryjnie niech beda chociaz na holu jak juz dziecie sie narodzi i nie daj Boze bedzie cos nie tak to on z dzieciatkiem pojedzie na oddzial, a wy bedziecie spokojniejsze ... ale to moje zdanie Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-13 o 22:29 |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
No to ja znikam
Idę spać... I szwagierka wróciła właśnie Dobranoc dziewczyny
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do youyou: kochana, ja jeszcze o tej wanience... Nie miałaś problemu z myciem plecków w niej? Bo jak czytam na forach, to przez to ją najbardziej odradzają - że nie ma jak plecków i pupy umyć, bo nie da się obrócić dziecka itp...
I z jednej strony uważam, że może być super wygodna dla początkujących rodziców, z drugiej obawiam się, że jakoś tak ograniczać dziecko (no bo takie starsze nie będzie się mogło poprzekręcać, popluskać itp). I tak czytam, czytam, zastanawiam się i w efekcie nadal nie mam wanienki
|
#2956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu Dzis spokojnie. Juz dawno tak nie było. Dziewczynki piszcie bo nie ma co czytać
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
co sadzicie o nowym watku zalożonym przez blondynkę??
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
w klubie o usuwaniu dziewczyn
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- o Marina jest i jak tam po rozmowie na plus?? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- juz jej nie ma ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- jdę spać żadna nie chce gadać co tak cicho dzisiaj?? |
|
|
|
#2962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Crazy czułam to!
GRATULUJĘ Z CALEGO SERDUSZKA!!!!!! ![]() Kurde znów mi 100 postów nie zacytowało ;/;/ Beatko kochana jestes, wiesz? Próbowałam, tak jak piszesz, detikatnie rozmawiać, nawet udawać trochę taka bezbronną kobietkę. Nic z tego... Zresztą niżej napisałam...Juz teraz chyba zaraz mnie zabije wzrokiem, bo młody znów się drze, a ja mam czelność siedzieć na kompie. kmat a swoją drogą, to takie laski, które to takie wielce niezależne, a kleją się do cudzych mężczyzn spałiłabym na stosie...sygine ja obstawiam 16.07 A do nas wrócił tż... I znów kłótnie. Pretensje. Nie da się rozmawiać. Teraz ja siedzę z Wami, a on daje butle (prosiłam go) i jest obrażony na cały świat, że ja sobie siedzę na laptopie, a nie zajmuje się dzieckiem. Na dodatek jest nieuprzejmy dla mojej mamy. Amen. A jutro jadę z Igorkiem do pediatry (oczywiście z mamą, bo ten nas nawet nie zawiezie) bo teraz się dopiero uspokoił przy butli. A krzyk jest niezmiemski... Cytat:
![]() Oliweczko ciężko jest, nie powiem, że nie...Ale wiesz co jest w tym najgorsze? Ze wydaje mi się, że to jaki był wcześniej (za czasów narzeczeństwa) to była zasłona dymna... I teraz odsłania swoje prawdziwe ,,ja"... Cytat:
Masz niesamowite poczucie humoru, zawsze mnie rozśmieszysz jakimś tekstem! I skoro tak kochana, zaraz z małym wpadniemy do Ciebie Niech podoi cyca trochę, mam nadzieję, że Iza się nie obrazi A ja uderzę na dicho szukać nowego męża hehe. Żartuję oczywiście. Ale staram się nie załamywać tym co się dzieje, i zachować resztki pogody ducha...A tak poważnie, to dobrze, że tu jesteś ![]() Cytat:
Ładnie spada!Hmm ja się wypróżniłam w 3 dobie. Przy wielkim stresie, bo pozszywana byłam za odbyt aż. Teraz już ok, tylko hemoriody. Cytat:
Wit K zabroniona przy butli. Cytat:
![]() Ja też ostatnio na wizycie dostałam bromergon... dziubku a jeśli mogę spytać to ile bierzesz? Ja pół na noc, bo po całej kręciło mi się we łbie. Cytat:
Będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Kurde chciałam więcej napisać Tobie i odpisać Wam dziewuszki, ale mały znów się drze...masakraaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Nie dam rady więcjej odpisacc |
||||||
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie nie ma w klubie i nic nie wiem o watku blondynki. Możesz przybliżyć o co chodzi??
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po co wracał, skoro nic nie zmądrzał? Kłócić się, marudzić? O co mu chodzi ![]() Chodzi o to, że w Klubie są dziewczyny, które w ogóle się nie udzielają na naszym forum, chyba od pierwszej części, bo w ogóle części tych nicków nie kojarzę... I Blondynka zaproponowała, żeby zablokować im dostęp do klubu.
|
|
#2965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- mariana az trudno uwierzyc ze to sie dzieje naprawe,jak mozna sie tak zachowywac,co on laske robi ze poswieci swojemu dziecku pare minut dziennie,nierozumiem w takim razie po co wracal,bo najwidoczniej jeszcze nieprzemyslal swojego zachowania,ja bym zwariowala z takim facetem,szczerze ci wspolczuje i mam wielka nadzieje ze twoj maz pojdzie po rozum do glowy |
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Wlasnie dlatego nie ma mnie w klubie i na liście na pierwszej stronie. Byłam z Wami prawie od poczatku, pozniej z rożnych przyczyn bardzo rzadko zagladalam i teraz jestem znów na biezaco.
Co do usuwania jestem za. Ale najpierw trzeba wiedziec kogo sie usuwa. Bo kto jak kto ale Editka udziela sie duzo, nie zasługuje na usunięcie. Z kolei na liscie figuruje jakaś Majka której za cholerę nie kojarze. |
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu akurat Twój nick wpisała... Może bywacie na forum o innych porach, czy co? A co do Ciebie Stronczku, to przez to, że Cię nie ma na I stronie, to nigdy nie wiem na kiedy masz termin porodu
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
dodam tylko ze po wpisie blondynki zrobilo mi sie przykro,to ze niepisze 30 postow dziennie nieozacza ze sie nieudzielam, codziennie cos skrobne,a jak widac to i tak zamalo
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
To specjalnie dla Ciebie Brumku sie przedstawię
mam na imie Marta, mam 28 lat, Tp 22.08. Będziemy mieli dziewczynkę Wiktorie. A na listę sie nie wpisuje bo raz Juz zostałam usunięta a nie wiem czy jutro, za tydzien czy miesiąc Bede mogła tu zaglądać. I znów mnie usuna :P Editka mi tez by było przykro. Zwłaszcza ze nie słusznie blondynka Cie umieściła na liscie do usunięcia. Ale tak jak Brumek napisała broniły Cie wiec bez obaw. Ale niesmak pozostaje. |
|
|
|
#2970 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jesli czyta sie forum to chyba nierobi roznicy to o ktorej godzinie sie ktos udziela,bo czyta sie wszystkie posty,nie tak?---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Nic nie jest na rzeczy - poza Natanem nic innego się nie rusza 

a swoją drogą, to takie laski, które to takie wielce niezależne, a kleją się do cudzych mężczyzn spałiłabym na stosie...
niestety boję się tego momentu gdy waga stanie w miejscu