Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 09:28   #3001
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

ja dzis nie rodze - mam robote. dzis maluje drzwi wewnetrzne na bialo i futryny. jak mnie najdzie to jeszcze pomaluje kibelek, ale zobacze czy mnie najdzie czy dam sobie spokój

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:31   #3002
agadus
Wtajemniczenie

monia jaki dekalog klubowicza stworzyła fajne

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:31   #3003
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

dzisiaj ide go ginekologa proszę o kciuki ale mam nadzieje że wszystko ok będzie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:32   #3004
BABONIK
Zadomowienie

Karoline, AGadus

Blondynko- a próbowałaś Dady po przemianie?? dziecko ma tyłek mokry tylko po nocy jak dużo piła wieczorem.

Dziękuję za życzenia

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-07-14 o 09:33
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:33   #3005
zanka205
Zakorzenienie

kciuki za wizyty

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:33   #3006
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Stary 2011-07-14, 09:35   #3007
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pytanie do youyou: kochana, ja jeszcze o tej wanience... Nie miałaś problemu z myciem plecków w niej? Bo jak czytam na forach, to przez to ją najbardziej odradzają - że nie ma jak plecków i pupy umyć, bo nie da się obrócić dziecka itp...
I z jednej strony uważam, że może być super wygodna dla początkujących rodziców, z drugiej obawiam się, że jakoś tak ograniczać dziecko (no bo takie starsze nie będzie się mogło poprzekręcać, popluskać itp). I tak czytam, czytam, zastanawiam się i w efekcie nadal nie mam wanienki
mi polozna w szpitalu odradzala przekrecanie na brzuszek w celu umyci plecow. Mowila, ze jak dziecko jest zanurzone, to i tak plecki i pupa sie myja a poza tym dziecko nie tapla sie w blocie. Moja mama tez nas nie przekrecala.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
wzruszyłam się, tyle wsparcia ciepłych słów dziękuje Wam

Ja mam mało pokarmu. W nocy mała dostała mm 2 razy i ja po całej nocy ściągnęłam 50 ml. i bolą mnie piersi (wyczuwam takie grudki),coś czuje, ze pomału kończy się nasze karmienie. Smutno mi, ale powtarzam sobie, ze dla Agaty lepiej będzie mieć szczęśliwą i uśmiechniętą mamę, niż płaczącą przy karmieniu zfrustrowaną. A mm - sama się na nim wychowałam i okaz zdrowia ze mnie.
Z tym, ze żal mi tego ze ona po jedzeniu się tak wtula.
Dzwonił do mnie wczoraj też tata i stwierdził, zeby dać małej butle naje się to obie będziemy spokojniejsze.
masz butelke?? Nalej goracej wody i masuj te piersi, bo sobie krzywde zrobisz zostawiajac te grudki. Najpierw okrezne uchy denkiem od butelki a pozniej roluj jak walkiem. Jak nie rozmasujesz, to moze ci sie zator zrobic. A co do laktatora, to wiesz czasami ma sie pokarm a laktator nie daje rady sciagnac. Jezeli jeszcze masz sile walczyc, to przystawiaj mala do piersi, to najlepszy laktator. Ale pamietaj nic na sile. MM to nic strasznego, tyle dzieci na nim jest wychowanych i zdrowo sie rozwijaja. Tylko wymasuj te piersi. Buziale, trzymaj sie.
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie Dady to porażka mały ma po nich b.mokrą skórę i trzeba b.często zmieniać
Ale każdy ma inne wymagania i inne rzeczy mu pasują.
u nas i pamki i dady trzeba czesto zmieniac. Maly nie lubi miec brudnej pieluchy
Stary 2011-07-14, 09:41   #3008
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Nerola jak znajdzie chwilkę przy dzieciakach to może zrobi trochę porządek w klubie bo faktycznie sporo osób jest któe były w początkowych częściach z nami a teraz już daaawno nic nie piszą.

ale fakt faktem uważam że weryfikacja osób mających dostęp do klubu jest konieczna.
widzę że będą usuwane osoby z listy, fakt nie piszę 30 postów dziennie ale to nie znaczy że nie czytam i czasem coś nie skrobnę ..... będzie mi przykro jak mnie usuniecie ... teraz czasu nie mam bardzo na nadrabianie 10 stron wątku codziennie i dlatego tak żadko coś napiszę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:51   #3009
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wczorajsze odpowiedzi. Po prostu trzeba sie jeszcze troche poturlać i po porodzie minie
Brida Ty sie absolutnie nie przejmuj ! U mnie od usg połówkowego mała ma samą główke mniejszą o 2 tygodnie i lekarz mówi, że to jest zupełna norma, a badanie i tak jest zawodne Mój dzieć to kolosów też nie należy, tydzień temu ważyła ok. 2700
za dzisiejsze wizyty.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:56   #3010
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
ehh...wyspałam się Mały zasnął o 22.00, pobudka o 3.30 na godzinę i potem spał do 7.00

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Z tym, ze żal mi tego ze ona po jedzeniu się tak wtula.
Dzwonił do mnie wczoraj też tata i stwierdził, zeby dać małej butle naje się to obie będziemy spokojniejsze.
Kochana, ale przecież przy karmieniu butlą też ją przytulisz, tego nie tracisz. Agatka na pewno się tak samo w mamę wtuli i będzie szczęśliwa.

Babonik, spóźnione ale serdeczneWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! : roza:

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja to biorę dawkę końską, 3 razy na dobę po 1 tabletce teraz przez 4 dni a wcześniej 2 razy na dobę po 1 , łatwo nie jest bo skutki uboczne fatalne ale co zrobić ...
podziwiam że dajesz radę... ja po pół tabletki tego czegoś ledwo żyłam...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
widzę że będą usuwane osoby z listy, fakt nie piszę 30 postów dziennie ale to nie znaczy że nie czytam i czasem coś nie skrobnę ..... będzie mi przykro jak mnie usuniecie ... teraz czasu nie mam bardzo na nadrabianie 10 stron wątku codziennie i dlatego tak żadko coś napiszę
Ale to o klub chodzi, nie o wątek główny.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:03   #3011
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Hehe a wiesz że o tej pełni to nawet nie pomyślałam Ale masz rację - będę wyć do księżyca
No więc wiesz może coś zadziała

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
No i Wlasnie dlatego nie ma mnie w klubie i na liście na pierwszej stronie. Byłam z Wami prawie od poczatku, pozniej z rożnych przyczyn bardzo rzadko zagladalam i teraz jestem znów na biezaco.
Co do usuwania jestem za. Ale najpierw trzeba wiedziec kogo sie usuwa. Bo kto jak kto ale Editka udziela sie duzo, nie zasługuje na usunięcie. Z kolei na liscie figuruje jakaś Majka której za cholerę nie kojarze.

Majki już dawno nie ma

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja posmutniałam, kiedy blondynka zaproponowała przeniesienie zdjęć do klubu i nieprzyjmowanie nowych osób.
Ja jestem "nowa" i nie ma mnie w klubie, natomiast uzależniłam się już oglądania zdjęć wątkowych maluchów i to jest coś, co niesamowicie pozytywnie mnie nastraja odnośnie porodu i tego wszystkiego. Po prostu też już takiego chcę.

Miałam przez dwa dni jakieś hopki z wizażem, ciągle mnie wylogowywało.

Jestem na świeżo po wizycie - enigmatyczna ginka powiedziała, że mam "bałagan" i dała pimafucin. To chyba na grzybka?
Tak mi Pimafucin pomógł.
Miałam 6 tych globulek

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

mój ma czkawkę 2-3 razy dziennie. i nie wiem czy jest mu dobrze, ale pewnie zbyt łąpczywie je
O to może to znaczy, że będzie pięknie ssała jak będę miała pokarm
a swoją drogą nie mam siary nawet

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

poza tym od wczoraj jedna sprawa mnie nurtuje
jak to jest z proodem naturalnym przy dyskopatii krazkowej?
mam w odcinku ledzwiowym, sprawa przycichla ale od kilku dni strzyka mi w tym miejscu, nie rozmawialam o tym z lekarzem
ale w necie poczytalam ze jest roznie
ktoras spotkala sie z tym problemem?
dzieki za odpowiedz

Ja nie mam zielonego pojęcia
Dla mnie to co piszesz to czarna magia

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

JESTEM po torturach nocno-rannych i nie rodzę
22.30-3.30 spanie z chodzeniem do wc
3.30-5 oczy jak 5 zł i leżę..
5.15- wstaję i jem dwie kanapki- nie wzięłam nawet swojej magicznej tabletki od tarczycy, taki mnie głód dopadł
6.30- zasypiam
8 -wstaję obolała i czuję się jak dziad co całą nic nie śpi.
i tak już od dawna sypiam....
Brzuch mnie tak mocno bolał, a teraz nic, spokój.
I odwieczny problem: co do garnka włożyć. Wczoraj nic nie gotowałam, dzisiaj pasuje coś upichcić.

OJ Ja mam to samo
moja pierwsza noc kiedy przekręcałam się z boku na bok !
I oczy ja 5 zł !
To chyba przez tą nadchodzącą pełnie
Bolało mnie udo lewe

Ja dzisiaj mam schaba w sosie własnym, ziemniaczki z koperkiem + fasolka szparagowa

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

A ja wczoraj z racji urodzin dałam się poniesc emocjom, troszkę się pobzykaliśmy,ale bardzo łagodnie i się zaczęło... od 23:30 do 5 rano miałam bolesne skurcze co 2-3-5 minut wzięłam nospy frte i magnez i czekałam aż przejdzie... i przeszło...ale strachu się najadłam... jadę dziś do sklepu zrobic resztę zakupów dla dzidzi i dla siebie do szpitala bo sobie przy tych skurczach przypomniałam że nic nie mam dziś się zabieram ostro do roboty
13 to najpiękniejsza data, zgadzam się

WSZYSTKIEGO TO CO NAJLEPSZE

Cytat:

Na początek - poproszę o kciuki mamy dziś wizytę kontrolną, pewnie leki już będę odstawiać bo czas najwyższy, no i dowiem się, czy coś się tam do porodu przygotowuje czy nie bardzo Aaaa! I wynik na paciorka odbieram więc moc Waszych kciuków przyda mi się na pewno

Proszę i dla agadus także

Marina nie zamartwiaj się tym, że nie masz czasu odp.Igorek jest najważniejszy Za cholerę nie potrafię zrozumieć Twojego Tż
ale myślę, że jak wrócił to już go ciut coś ruszyło chyba go to wszystko przerosło,co ?

LISTA OSÓB - Pisałam na początku wątku, że usuwałam te dziewczyny które miały mniej niż 10 postów !! można to bardzo szybko sprawdzić, kto ile napisał postów w danym wątku. Uważam że i tak to jest za mało... ale wzięłam pod uwagę, że nie które z Was się udzielają, ale obowiązki mamy wzięły górę i dałam granicę 10 postów.
Jeżeli ktoś chce zostać dodany na listę, na pierwszej stronie piszę jak BYK, że proszę o informację na PW ! Nie jestem jasnowidzem i nie wiem która chce być na liście a która nie...

Tak dla jasności- bo już to raz pisałam.
( proszę tego nie komentować)

A mnie coś boli tam na dole,
co jakiś czas mnie łapie taki nie miły skurcz

WIADOMOŚĆ OD SWEET:

Nie ma pieniędzy na zapłacenie rachunku za internet, siedzi w czterech ścianach sama czop jej zaczął wychodzić i ma się nastawić że urodzi najpóźniej 10 sierpnia !!

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:05
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:09   #3012
iustyna1
Wtajemniczenie

Vaniliowa, Crazy wielkie gratulacje !

Dzień dobry. Ten net w telefonie to o kant d***. Wczoraj cały dzień was nadrabialąm i już nie miałam siły walczyć z odpisywaniem. JA CHCE STALE ŁĄCZE!

Mała wczoraj skończyla 2 tygodnie i z tej okazji odpadl jej kikut a dzisiaj po południu jedziemy na zmianę gipsu. Urodziny syna z końca czerwca przenieśliśmy na te sobotę i dzisiaj jedziemy po balony i dekoracje.

Trzymam kciuki za wizyty!
Ja wiszę na pasku ale odpisać ciężko bo co napisze odpowiedź i próbuje wysłać to zrywa połączenie... Dzisiaj mąż rozmawia z panami od neta o kosztach założenia. Trzymajcie kciuki!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:10   #3013
JustPi
Rozeznanie

witajcie mamusie
melduję się niezmiennie w dwupaku.....dalej cisza
może załapię się na pełnię razem z sygine
a właśnie miałam zapytać: co z tą pełnią i porodami? bo chyba coś mi umknęło

sygine szwagierkę olej, co się będziesz przez nią denerwować....ale dobrze Cię rozumiem, bo mnie moja tez czasami wkurza, szczególnie jak strofuje moją córkę, od tego to są rodzice

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
czyli jeszcze trochę normalna jestem? najbardziej wkurza mnie to że wiem co to za rodzaj lasek. takie niezalezne co niby nie potrzebują faceta a jak słyszę jak zwracają się do mojego tz to aż mnie trzęsie, widać ze jak by mogly to by zaraz mu do łóżka wskoczyły... skąd takie baby się biorą?

no nic chyba musze poczytac przysiege małzeńską o zaufaniu etc ... przypomnę sobie co wazniejsze punkty

dziewczyny a co do udziału facetów w porodzie to mysle ze powinni byc chyba ze jestescie w stanie to wziac na siebie. obligatoryjnie niech beda chociaz na holu jak juz dziecie sie narodzi i nie daj Boze bedzie cos nie tak to on z dzieciatkiem pojedzie na oddzial, a wy bedziecie spokojniejsze ... ale to moje zdanie
pewnie, że jestes normalna!! ja też bym czekała aż tż się pierwszy odezwie, ale ja to strasznie uparta jestem.
a takie panienki to wkurzające są....
i zgadzam się co do udziału facetów w porodzie. Nie wyobrażam sobie, żeby mój mi nie towarzyszył, ale widomo pewnie lepiej nie zmuszać tych co nie chcą.

Cytat:
Wczoraj była taka sama cisza
może to cisza przed burzą
co do pieluszek, to chyba najlepiej jak sama przetestujesz, bo to różnie bywa. Mi np bardzo pasowały huggiesy i teraz też kupiłam pierwszą paczkę huggiesów, a potem zobaczymy, pampki pewnie też wypróbuję, bo przez 3 lata to dużo się pewnie pozmieniało

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

dzisiaj kończymy z Hanią 38 tydzień
za mowy tydzień
moja Hania już się przeterminowała

Kolina za przeprowadzkę

karolinee1983 za wizytę i brak paciorka

Marina może jednak pójdzie facet po rozum do głowy, liczę, że Wam się ułoży

co do usuwania diewczyn z listy...editka i oliweczka rzeczywiście się sporo udzielają i ja je od dawna kojarzę
sama mam okresy, że się nie udzielam, bo albo brak czasu, albo bardzo ciężko nadążyć...różnie to bywa
Nerolka na pewno zrobi odpowiedni porządek i nie usunie Was z klubu
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:12   #3014
zanetaa88
Zakorzenienie

ijustyna Ja zastanawiam się czy wziąć internet, na komórkę jak będę w szpitalu, ale zupełnie raczej nie będę miała cierpliwości do odp;/

Stary 2011-07-14, 10:16   #3015
aania_20
Zakorzenienie

JustPi, ponoć w czasie pełni więcej porodów się zaczyna nie wiem jak to działa ale ja urodziłam jak była pełnia

Co do pieluszek to wiele porównania nie mam ale kupujemy Dady i wg mnie są bardzo dobre. Dostałam pampersy i huggisy więc testuję, ale dady w niczym nie ustępują

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:17   #3016
agadus
Wtajemniczenie

iustyna za pępuszek a tak na marginesie to już 2 tyg. minęły?? a Zuzia już w ogóle nie będzie miała gipsu?? dobrze by było jakby już na stałe jej zdjęli

Stary 2011-07-14, 10:17   #3017
zanetaa88
Zakorzenienie

JustiP śmiejemy się, że jak jest pełnia księżyca to więcej kobiet rodzi, że ta pełnia działa tak wiesz porodowo chyba coś w tym jest bo przed ostatnią pełnią i w czasie pełni dużo dziewczyn się rozpakowało z nienacka

Stary 2011-07-14, 10:18   #3018
iwonap79
Raczkowanie

hejka
przez 2 dni nie mopgłam się zaloogować na wizaż bo nie pamietałam hasła (mniałam wklepany) a nie wiem czego mnie wyrzuciło;(((
u mnie ok, niestety nic się nie dzieje, więc czerkam jeszcze 16 dni do TP;((((

gratki dla nowych Mam
Sarcia spóźnione, ale szczere życzonka

co do list wsze;lkiej maści: no cóż- ja odzywam się rzadko bo co weekend wyjeżdzam nad jezioro, potem pon- wt nadrabiam, potem się odywam, ale rzadko bo jestem wyrwana z rozmowy...potem znowy wyjeżdzam...
ale trudno. ze strony głównej zostałam wyrzucona, w klubie nadal jestem
biła ani kłóciła się nie bedę. nie o to w wizazu chodzi

miałam po0chwalić się sesją ale nie wiem jak wkleić, więc:
http://www.facebook.com/media/set/?s...type=1&theater

zresztą cześć dziewczyn mam w znajomych na FB
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:22   #3019
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
JustPi, ponoć w czasie pełni więcej porodów się zaczyna nie wiem jak to działa ale ja urodziłam jak była pełnia

Co do pieluszek to wiele porównania nie mam ale kupujemy Dady i wg mnie są bardzo dobre. Dostałam pampersy i huggisy więc testuję, ale dady w niczym nie ustępują
no to może jutro się coś zacznie i się załapię na pełnię nie mam nic przeciwko

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JustiP śmiejemy się, że jak jest pełnia księżyca to więcej kobiet rodzi, że ta pełnia działa tak wiesz porodowo chyba coś w tym jest bo przed ostatnią pełnią i w czasie pełni dużo dziewczyn się rozpakowało z nienacka
hihih to pewnie jutro tłok na porodówkach się zacznie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:23   #3020
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny !!

Zamówiłam gilotynę 22 czerwca - do dnia dzisiejszego jej nie dostałam
allegrowicz mi piszę, że dzisiaj ją ponownie wysłał ( to już 3 raz). Upomniałam się już w poniedziałek o zwrot pieniędzy, bo te czekanie mnie wykończy a gilotyna była już mi wcześniej potrzebna.
Druga sprawa wzięłam ją na fakturę, jak koleś wystawi fakturę za 22 czerwca to ona mi nic nie daje,bo księgowa już rozliczyła koszty za czerwiec...
Co mam zrobić ?!

Stary 2011-07-14, 10:26   #3021
agadus
Wtajemniczenie

iwona zdjęcia zawaliste żeby brzydziej nie napisać oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu brzuszek sliczny i zgrabna ogólnie jestes wszystko w brzuszek poszło

mam pytanie może troszkę osobiste jak nie chcesz nie odp.
Ty jestes taka niska czy mąż taki wysoki??

ale ogólnie swietna parę stanowicie

Stary 2011-07-14, 10:28   #3022
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A, zobaczyłam dziś w nowej gazetce rossmanna, że będzie jakaś promocja na pieluchy Pampers Premium Care. I pytanie na rano do doświadczonych mamuś - dobre one są? Bo w necie sprzeczne opinie widziałam. Jedni piszą że genialne, a inni, że odparzają i przeciekają i że lepsze są Pampersy Active Baby.

A ta promocja jest taka:
dla nas te pieluszki sa SUPER, takie delikatne, jak bawełniane i bardzo chłonne. Tylko ja uzywam rozmiaru 1, nie wiem jak te wieksze.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aaaa Brumek - dzięki że przypomniałaś mi o nowej gazetce - moze coś wypatrze i wyślę mamę to mi kupi - te Pampki kuszą... ale to z kodu 23 lipca do wybrania a ja wtedy mogę rodzić albo w szpitalu zaraz po - no z tego
a o co chodzi z tymi kodami, bo ja nigdy tego nie robilam? trzeba isc do sklepu w konkretny dzien?

Cytat:
Cześć myślałam, że będę miała dużo do nadrobienia z wczoraj, a tu widzę, że coś słabo pisałyście dziewczynki rachu ciachu i po czytaniu

Na początek - poproszę o kciuki mamy dziś wizytę kontrolną, pewnie leki już będę odstawiać bo czas najwyższy, no i dowiem się, czy coś się tam do porodu przygotowuje czy nie bardzo Aaaa! I wynik na paciorka odbieram więc moc Waszych kciuków przyda mi się na pewno

Kurcze, myślałam , że się jakoś dogadacie liczyłam na jakąś konstruktywną rozmowę ze strony Twojego tża, ale widzę, że, póki co, nie ma na co liczyć smutne to to

i gratki za skończony 38 tc

Ja niestety nic nie wiem na ten temat, więc nie pomogę

No to spóźnione życzonka urodzinowe ode mnie i od Mai!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:29   #3023
agadus
Wtajemniczenie

a wywołaliście te zdjęcia??
fajne jest jak siedzisz ze słuchawkami w ogóle wszystkie fajne

Stary 2011-07-14, 10:30   #3024
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
iwona zdjęcia zawaliste żeby brzydziej nie napisać oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu brzuszek sliczny i zgrabna ogólnie jestes wszystko w brzuszek poszło

mam pytanie może troszkę osobiste jak nie chcesz nie odp.
Ty jestes taka niska czy mąż taki wysoki??

ale ogólnie swietna parę stanowicie
dzięki
a co do wzrostu to i jedno i drugie. ja mam 154cm, mąż 2m))
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:30   #3025
pieleszka
Wtajemniczenie

patik dziękuję za info postaram się w wolnej chwili poszukać na tamtym wątku, co dokładnie tej dziewczynie jest... mi powiedziano, że to schorzenie się często trafia kobietom w ciąży i po porodzie - nie od razu, ale jednak samoistnie ustępuje...

za wszystkie wizyty dzisiaj

Baboniku spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe

a ja próbowałam się zdrzemnąć i nawet mi się udało, ale za długo to ta drzemka nie trwała - po półgodzinie obudził mnie pan koszący trawę centralnie pod moim oknem
zatem się podniosłam, zrobiłam kawkę i zabieram się za sprzątanie

iwonap79 super zdjęcia!!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:34
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:33   #3026
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

boboniczku sto latek

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Sarcia spóźnione, ale szczere życzonka
dziekujemy

SESJA FOTO EXTRAAAAAA, świetna bedzie pamiatka!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:33   #3027
zanka205
Zakorzenienie

moja Lena kończy dziś tydzień

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:35   #3028
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
dzięki
a co do wzrostu to i jedno i drugie. ja mam 154cm, mąż 2m))
iwona

no tak mi sie podoba ta sesja że żałuję że sama na to nie wpadłam teraz już za późno

a co do wysokości to ja też jestem wysoka

Stary 2011-07-14, 10:36   #3029
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
No i cały czas się za mną ciągnie to, że mój dzidź za mały jest. Według USG o 2 tygodnie mniejszy niż OM. Czy któraś z Was tk ma?
Ginka mówi, że nie przewiduje żeby urodził się z wagą większą niż 3000 g
Mój Synal jest według USG dwa tygodnie młodszy, a na ostatniej wizycie podobno miał już 3000 g, także nie ma reguły. Ważne, że rośnie Nie martw się

Witam.
Noc znowu nie przespana, zgaga wielka, humor tragiczny, upał niemiłosierny, duszno jak diabli.
To tak w skrócie co u mnie

Kciuki dla wszystkich potrzebujących

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:36   #3030
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja Lena kończy dziś tydzień
: oklaski: kurcze jak to zleciało wszystkiego naj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości