Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1261 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 12:39   #37801
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Zrobię sobie zestawienie wypowiedzi Pseudofemienistki i AjriszMarty, bo chciałabym uszczegółowić.
Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Pierwsze co zauwazylam to to,ze moja polka z kosmetykami do wlosow zapelniona jestglownie maskami do wlosow, natomiast mialam tylko jedna odzywke. Gdzies kiedys wyczytalam,ze zbyt czeste masek powoduje ze wlosy staja sie wlasnie lekko obciazone i ze maski lepiej stosowac 2-3 razy wtygodniu. A ja uzywalam niemalze przy kazdym myciu;/
Ajrisz pisze, że zależy, co mają w sobie maski i ma rację. Większość z nich tak się nazywa, ponieważ stawia na szybki efekt. Takie działanie - natychmiastowe - dają głównie silikony, parafina, inne polimery, więc warto sprawdzić, co w składzie piszczy. Oczywiście robią to:
Cytat:
cudownie pogrubialy i definiowaly mi wlosy
ale i to
Cytat:
przez nie wlosy zbijaly mi sie w straki.
a to z tego powodu, ze osiadają na włosie, wiążą się z nim i często nabudowują. To prowadzi do obciążenia włosów i często też ich wysuszenia (poprzez ograniczenie dostępności odżywczych składników oraz... w zasadzie zwyczajowy brak odżywczych składników w takich produktach.
Cytat:
Po trzecie nie moge uzywac odzywki bez splukiwania. Na poczatku jak zwykle wszystko pieknie ,ladnie ale na dluzsza mete przetluszczaly mi wlosy i wlosy zbijaly sie w straki. Ale to ostatecznie musze jeszcze zweryyfikowac,bo byc moze to wina innego produktu.
Może tak być. Produkty ze sobą współpracują lub nie, trzeba to sprawdzić.
Ajrisz radzi żel lniany, ja dodam, że można go przemieszać w ręce z odżywką b/s.
Cytat:
Po czwarte - oleje uzywane solo takze powodowaly lekkie przesuszenie i to ze sie wlosy zbijaly w straki.
Mogłaś także trzymać oleje na włosach zbyt długo. Warto sprawdzić
Osobiście wolę mieszanki. I najważniejsze - olejuję zimą. Obecnie też ograniczyłam do dolewania do odżywki d/s.
Cytat:
I co najwazniejsze moje wlosy chyba potrzebowaly zmian, poniewaz zmienilam odzywke na Garniera mango i kwiat tare.
Jest niezgodna z cg. Sprawdź skład, bo może idzie o współdziałanie oleju kokosowego i palmowego z nim własnie.
Cytat:
I w sumie nie wiem jak to jest u mnie z tym olejem kokosowym. Czy to mozliwe,ze latem wlosy przestawiaja sie na inny tryb?
Możliwe. Jednak stawiam na 2 rzeczy:
- mniejszą ilość kokosa,
- połączenie kokosa z innymi składnikami.
To sprawia (moim zdaniem), że ten olej zaczął Ci służyć na nowo.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 12:47   #37802
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Buzia jak po liftingu
Zacnie

Mama ostatnio ma fazę na zalewanie ziół olejami. Postanowiła zalać nagietek dla dziecia i do mnie z pytaniem, który olej będzie najlepszy. Dzieć taki alergik i wrażliwiec że już i mnie przegonił. I tu przykład emolientowy - wszystkie oleje są dla skóry zacne. Ale - oliwa będzie przyspieszała gojenie, słonecznikowy jest najlżejszy i najbardziej uniwersalny (na skórę, włosy różnie), lniany będzie przeciwzapalny, rycyna na syfy, kokos dla atopowca //mogłam coś pomylić bo piszę bez ściągi, to tak dla przykładu//

W Joaśce babcinej nawilżającej są proteiny hydr mleka

Farmaceuci obawiam się nie uczą się pod tym kątem o jaki nam chodzi gdy przychodzimy z konkretnym dziwnym pytaniem. Lekarze też niekoniecznie, moja derma boi się ziół tak że zakazała pić nawet zieloną herbatę itd a inna przepisze papkę z siemienia i glinkę ;]
Dla nas nauczka - patrzeć w skład przed zakupem (petroleum to spir ze śladową zawartością, prawda? Też dałam se to wcisnąć zamiast nafty, bo mama kazała spożywczą to było przed zakręconym wątkiem ;P )

Aaaa dobrze że mam tak dużo roboty na jutro, umierać z nerwów zacznę dopiero wieczorem :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 13:08   #37803
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Wczoraj znalazłam sklepik z produktami ekologicznymi ale nic co kojarzyłam z forum nie było: ani olejku kokosowego, ani soku aloesowego. Zatrzymałam się dłużej przy oleju lnianym, co o nim myślicie? Wart zakupu? Czy lepiej kupić z pestek winogron?
Były też takie fajne np. z orzechów laskowych ale ponad 30 zł za 150ml
kokosa kupisz też w większym spożywczym, sok aloesowy w aptece
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ja kocham żelki I sobie hm... wmawiam, że to na włoski pomaga
jak wierzysz, że pomagają, to pomagają
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja jestem dziwna - nie lubię słodkiego ;P
oj też bym tak chciała ja za słodkie bym zabiła
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
jakiego błotka używacie? coś mi się napatoczyła tutaj jakaś Bielanda? Ona jest kremowej konsystencji, tak jak maska? Zgodna z CG?
ja właśnie dzisiaj idę odebrać bielendę, ale ona nie jest do końca CG
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A w Rossmannie promocja na prawie wszystko co kupiłam na początek nie wiem czy ze 25 zł wydałam nawet.
dzisiaj wypad do Rossmanna, ciekawe czy ejszce promocja jest
Cytat:
nigdy nie robiłam tego toniku, ale powiem Ci, że reakcja farmaceutki/techniczki farmaceutycznej średnio mnie dziwi. Po akcjach wrażliwcowych nie mam już do nich zaufania

Analizowałam taki Biowax, powinien być dostępny.
no mnie też się to nie spodobało...no ale nafta się pewnie nie zmarnuje
wczoraj dałam parę kropel pichtowego do hydrolatu cytrynowego na wacik (miła buźka) a potem na noc zmieszałam z żelem HA (buby jakby mniejsze albo to autosugestia)
ale mocno daje lasem

nie mogę znaleźć, oj tam...może w aptece popytam (albo o ten do ciemnych włosów)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 13:25   #37804
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
i merz...
Merz Special Drages? Na dozie kupowałam ostatnio za 35 zł (6-złotowa obniżka).
Cytat:
naftę kiedyś stosowałam, nie zauważyłam, żeby się źle zmywała, dwa razy szamponem i normalnie było...może zależy jaka? trzymałam jakieś 20 minut
Ja też. Każdą zmywałam po 5 razy...
Cytat:
więc zdjęć niet!
Nie rób nam tego
Cytat:
Przyłączam się do klubu misiów Haribo Też tak sobie mówię
Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Zatrzymałam się dłużej przy oleju lnianym, co o nim myślicie? Wart zakupu? Czy lepiej kupić z pestek winogron?
Były też takie fajne np. z orzechów laskowych ale ponad 30 zł za 150ml
Są różne w cenach przedziwnych, ale warto mieć, próbować.
Lniany jest z niewnikających, winogrono też, choć wnika bardziej niż lniany. Próbuj, ale co do lnianego, to pamiętaj, że musi być w ciemnej butelce i przechowywany w chłodzie (krótki termin przydatności).
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
jakiego błotka używacie? coś mi się napatoczyła tutaj jakaś Bielanda? Ona jest kremowej konsystencji, tak jak maska? Zgodna z CG?
Niezgodna. Konsystencja chyba maskowa, ale nie miałam ze względu na amodimethicone (nie lubimy się).
Cytat:
może następnym razem spróbuję pomieszać z odżywką, hmm
Myślę, ze to dobry pomysł Łatwiej będzie rozprowadzić i zmyć.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-13, 13:30   #37805
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Merz Special Drages? Na dozie kupowałam ostatnio za 35 zł (6-złotowa obniżka).
Ja też. Każdą zmywałam po 5 razy...
Nie rób nam tego
ja kupiłam po 41
nie straszcie mnie tą naftą, bo nie użyję w ko0ńcu...najwyżej będę zmywać slsem

a zdjęcia będą, ale jak wyjdą...chociaż tu się pokażę, bo w domu mnie nie rozumieją
pijdraczę się i do apteki/rossa w drogę
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-13, 14:04   #37806
Eloe77

Cytat:
Spadam do nauki !!
A na wizażu wisi Proszę się uczyć, bo kto mi mosty będzie budował
Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Czy kiedyś ja będę miała takie włosy...
Będziesz Pielęgnuj konsekwentnie, kochaj je, rozpieszczaj, szanuj, a się odwdzięczą. Zresztą czy my nie jesteśmy tu od tego, byś miała piękne loki?
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To chyba mi pisałaś
Właśnie tak mi się coś wydaje. Myślałam, ze sobie przekleiłam, by mieć dla potomności, ale chyba ni Jestem rycerzem, który zrobił "NI"
A maseczkę polecam - zrób, jeśli masz ochotę
Cytat:
Włosy po wczorajszym myciu zostały uwiecznione na zdjęciach
Czekam, czekam
Cytat:
czekam na hennę najwyższa pora na wyrównanie koloru
i jak tu zapomnieć o czerwonym?
Cytat:
W Joaśce babcinej nawilżającej są proteiny hydr mleka
Czyli "zmniejszone", ale nie najmniejsze.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
nie straszcie mnie tą naftą, bo nie użyję w ko0ńcu...najwyżej będę zmywać slsem
Sprawdź, tylko uważaj na skalp (są głosy, że może na początku stosowania powodować wypadanie).
Ja się na naftą nie lubię, bardzo obciąża mi włosy, nie mogę domyć. Ale są osoby, którym nafta bardzo służy. Trzeba sprawdzić.
Cytat:
a zdjęcia będą, ale jak wyjdą...chociaż tu się pokażę, bo w domu mnie nie rozumieją
Czyli groźna nieaktualna

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-13, 14:25   #37807
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77
nie rozumiem. Było o wcieraniu kawy, ale idzie o płukankę a nie wcierkę, tak?
Cóż, jeśli zmienia się leki i ich dawki, to podobnie jest z kosmetykami i płukankami. Warto robić przerwy, zmieniać, modyfikować.
Wiesz co, przepraszam Cię, ale gdzieś się pogubiłam Pewnie coś źle ujęłam Więc podsumuję Wcieram w skalp kawę, ale od niedawna. Próbowałam robić płukankę z kawy na całe włosy, ale po niej były szorstkie. A na włosy czasem stosuję różne ziołowe płukanki, które wymieniłam
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 14:26   #37808
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Ech, no i zonk. Nie sprawdziłam składu Joasiek, a tymczasem też jest IPA Przepraszam Dobrze, że Ajrisz zareagowała
Musze jednak dodać, że mnie Joaśki nie szkodzą, a skalpowrażliwcem też jestem (nie takim jak Ajrisz, ale jestem). Najbardziej lubię czerwoną. Powinnam była sprawdzić składy, zanim Ci poleciłam. Wybacz, proszę Musze być bardziej uważna.
No coś Ty Eloe, odpowiadacie zawsze tak szybko i wyjaśniając wszystko krok po kroku
Dolałam sobie do garniera avokado (póki co altterry jeszcze nie mam) hydrolat z aloesu, loczki ładniejsze
Cytat:
Będziesz Pielęgnuj konsekwentnie, kochaj je, rozpieszczaj, szanuj, a się odwdzięczą. Zresztą czy my nie jesteśmy tu od tego, byś miała piękne loki?
Prawda A najważniejsze, by były zdrowe, a na ile się skręcą, to zobaczymy. TŻ zaczyna mówić, że mam już za dużo tych odżywek i wzdycha, gdy chcę zajechać do sklepu sprawdzić, czy była dostawa w drogerii

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-13 o 14:50
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 14:33   #37809
Eloe77

Mimi1812 teraz wszystko jasne nic się nie stało. Wolę dopytać, bo nie zawsze interpretujemy tak samo

Kociasta cieszę się Nie chciałabym tylko wprowadzać kogokolwiek w błąd

Ech, ponownie to napiszę, ale nie mogę się powstrzymać - muzyki można nie lubić, ale loki Katy B są... piękne i rude
(fakt, mogłyby być bardziej błyszczące, mniej suche, ale i tak jest sympatycznie i gęsto. Ja też chcę )

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-13 o 14:35
Stary 2011-07-13, 14:35   #37810
agulaaaa
Zakorzenienie

Ja byłam w rossmannie i kupiłam kilka specyfików po promocyjnej cenie
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 14:54   #37811
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Właśnie tak mi się coś wydaje. Myślałam, ze sobie przekleiłam, by mieć dla potomności, ale chyba ni Jestem rycerzem, który zrobił "NI"
A maseczkę polecam - zrób, jeśli masz ochotę
Czekam, czekam
i jak tu zapomnieć o czerwonym?
Przeklej teraz
Maseczkę zrobię jak dorwę produkty
Ale ja hennuję ciemnym brązem, zero w nim rudości no chyba, że samo słowo tak działa...

Cytat:
Ech, ponownie to napiszę, ale nie mogę się powstrzymać - muzyki można nie lubić, ale loki Katy B są... piękne i rude
(fakt, mogłyby być bardziej błyszczące, mniej suche, ale i tak jest sympatycznie i gęsto. Ja też chcę )
Łooo...

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ja byłam w rossmannie i kupiłam kilka specyfików po promocyjnej cenie
Następna ja na pewno nie załapię się już na promocję

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 14:56   #37812
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Następna ja na pewno nie załapię się już na promocję
Całą serię tą z Isany wzięłam (różową) i jeszcze parę rzeczy, jedna odżywka była za 3 zł, bo wycofują ją ze sprzedaży

Dasz radę Cały czas coś tam jest w promocji

A czym się różnią Botticelli Curls od Wavy? Tak się waham między tymi

Edytowane przez agulaaaa
Czas edycji: 2011-07-13 o 14:58
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 15:10   #37813
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Bardzo fajny pomysł. Na olej jeszcze nie cięłam. Zwykle psikam Jantarem
Polecam, bardzo dobrze się tnie. Ja na mokro/wilgotno nie mogę, bo fale mi się wtedy całkiem prostują i nic nie widzę, a przy oleju udaje się tego uniknąc
Cytat:
Jeśli któraś zainteresowana, to w Krakowskim Muzeum Narodowym zaczyna się wystawa skarbów królów Hiszpanni (obrazy Velazqueza, Goi, Tycjana, El Greco, przedmioty codziennego użytku, meble i wiele innych). Wystawa czynna do 9 października
Czas jechać do Krakowa
O matko! Dobrze wiedziec, obym tylko miała jakieś pieniądze w sierpniu...

Ajrisz, jakie urocze loczki okołouszne
Cytat:
Teraz mam czas mogę eksperymentować gorzej w semestrze...

nieśmiełe mówisz, oby bo strasznie się napaliłam na loczki cieszę się i tak z efektu bo to tylko 2 mycia wg CG i juz się kręcą, nie falują - kręcą oby było tylko lepiej, boję się jedynie jakiegoś kryzysu...
Też się boję, że moje włosy ucierpią jak się nauka zacznie
Zazdraszczam kręcenia okropnie, ja nie mam co liczyc na więcej niż moje smętne fale, a te będą dobrze wyglądac dopiero od pewnej długości...
Cytat:
Ja się uczę ;] Pojutrze obrona ;]
Trzymam mocno!
Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
I w sumie nie wiem jak to jest u mnie z tym olejem kokosowym. Czy to mozliwe,ze latem wlosy przestawiaja sie na inny tryb? Pamietam,ze jak rok temu w sierpniu rozpoczynalam przygode z waszymi radami , to olej kokosowy dzialal niemalze zbawiennie byl takim moim pewnikiem na ladne wlosy. Pozniej jak zrobilo sie znacznie chlodniej to piorkowal mi wlosy i absolutnie nie moglam go uzywac zarowno solo i jako dodatek do odzywek. No i ostatnio zaryzykowalam, uzylam i wlosy sa naprawde takie jak byly rok temu. Dziwi mnie troche ten stosunek oleju kokosowego do moich wlosow:P
O, kolejna której pasuje kokos latem Jak miło
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ok, poszukam. Zaczęłam trochę więcej pisać na tym wątku i nagle poczułam się tak jak w domu tak miło
Nikt na mnie nie krzyczy, że tyle pytań zadaje, mówicie co gdzie i jak
Dziękuję
Też kocham to forum właśnie za atmosferę Wiem, że jak palnę głupstwo to nikt mnie nie zlinczuje i do tego na każde pytanie otrzymuję odpowiedź. Nawet jak jest głupie
Cytat:
Ja sobie wmawiam że na stawy pomaga, moja babcia tak twierdzi
Cytat:
dzisiaj wypad do Rossmanna, ciekawe czy ejszce promocja jest
Jest! Przed chwilą byłam
Cytat:
może żywopłot?

Kupiłam dzisiaj maskę granat-aloes Alterry i hennę, bo zniosło mnie do ziołowego jakimś dziwnym przypadkiem... Henna właśnie się "marynuje" z cytrynką i wieczorem na włosy Ciekawe co mi wyjdzie, bo tym razem czystą hennę mam, bez dodatków.

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-07-13 o 15:11
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 17:19   #37814
Kirima
Lifthrasir

Dziewczyny, wpadam przelotem między jednym atakiem migreny a drugim. Strasznie stęskniłam się za Wami Moje włosięta również...

Siostra Zakonu Curlitanek
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 18:04   #37815
doti8
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedz do olejów. Nie wiedziałam że kokos można kupić w zwykłym sklepie, nigdy nie widziałam, ale też nie szukałam a sok aloesowy w aptece jest w butelkach litrowych za ok. 30 zł to trochę nie dla mnie bo wolę mniejsze ilości bo nie wiem czy moje włosy to polubią
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:19   #37816
Maliniarka
Zakorzenienie

jestem jestem
mam:
-błotko z bielendy (10,84)
-Isanę jedwab w płynie (5,69)
-Alterrę SZampon Migdał (6,89)
-Alterrę Odżywkę Granat (6,89)
jestem szczęśliwa wszystko w promocji

i jeszcze urt-oil (skład: nalewka z pokrzywy 50%woda oczyszczona, nafta oczyszczona), ale to z myślą o buźce...może i na włosy być też, ale mała butelka (100g) i dość droga(28), więc raczej nieczęsto

no i wewnętrznie pokrzywę w torebkach, MS, Oeparol
a tego żelowego czegoś nie było, jutro ma być

no i co by tu teraz....sasaasasasa!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-13, 20:43   #37817
AjriszMarta
Zakorzenienie

Od paru godzin nie mogę się zdecydować czy i czym głowę myć masakra ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:51   #37818
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja dzisiaj sobei daruję mycie chyba, bo za dużo opcji jest

Mgiełko widziałam jakieś NaturVital i Artiste produkty, ale nie pamiętałam które są CG (w Naturze, jak chcesz to wpadnij)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-13, 20:57   #37819
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
haha my to dopiero mamy problemy

Dziś sobie ładnie wystylizowałam skręty, ale cały czas wyglądały jak hm mokre miejscami (pewnie za dużo wszystkiego nałożyłam ), i ciemniejsze niż zazwyczaj (a w niektórych miejscach normalnie puszyste). W desperacji, po nieudanym odgniataniu sięgnęłam po szczotkę z włosia (auć, bicie będzie bolało....) przejechałam po razie z każdej strony by sprawdzić, co się stanie, i .. efekt lepszy, kręciołki nie odstawały już każdy w swoją stronę (są za krótkie jak na sposób skręcania/falowania, do tego część wystopniowana nawet do połowy ucha), wyglądały na wyschnięte i niezlepione, jaśniejsze (oczywiście jednak megapuch). No i co ja robię nie tak w tej stylizacji..
Dziś było mycie Joanna Naturia (Hegrona jeszcze nie mam, skalp trochę swędzi), potem ds nowa "mieszanina" garnier z avokado, jedwab Isana i trochę aloesu, wszystko łącznie w jak dla mnie miniilości 5.złotówki. Potem na ociekające Joanna Naturia, następnie spryskałam aloesem i wgniotłam żel Bielenda z rzepą. Odgniatałam grzecznie, schły naturalnie.

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:08   #37820
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dobra, wrzucam te moje biedaki wczorajsze, nic szczególnego niestety...w weekend chyba samodzielnie podetnę, tzn nie pójdę do profesjonalisty a do cioci. Odstają jakoś dziwnie...kusi żeby zapuszczać i ścinać na prosto, bez cieniowania dla porównania zdjęcia dokładnie sprzed miesiąca, takie ładne były : 12.06. KLIK!, poniżej 12.07.
Aaa, byłam dziś w Auchan dziewczyny i widziałam, że stylizator Nivea Flexible Curls w nowym opakowaniu takie błękitne. Niestety nie wiem czy skład taki sam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2948.jpg (111,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2949.jpg (147,2 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-13 o 21:12
Stary 2011-07-13, 21:17   #37821
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wrzucam te moje biedaki wczorajsze, nic szczególnego niestety...w weekend chyba samodzielnie podetnę, tzn nie pójdę do profesjonalisty a do cioci. Odstają jakoś dziwnie...kusi żeby zapuszczać i ścinać na prosto, bez cieniowania dla porównania zdjęcia dokładnie sprzed miesiąca, takie ładne były
aj tam biedaki...skręt jest? jest, połysk jest? jest!
chociaż miesiąc temu były bardziej mięsiste, sprężyste

zgadzam się, że możesz troszkę podciąć, bo tak się oddzielają piórka na dole
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-13, 21:23   #37822
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
aj tam biedaki...skręt jest? jest, połysk jest? jest!
chociaż miesiąc temu były bardziej mięsiste, sprężyste

zgadzam się, że możesz troszkę podciąć, bo tak się oddzielają piórka na dole
No właśnie, takie mięsiste i zbite...Amlę nałożę, bo wtedy właśnie po niej był taki efekt. Niestety nie pamiętam co jeszcze nakładałam, a chyba nigdzie nie zapisałam podetnę na pewno.

Stary 2011-07-13, 23:02   #37823
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Wasze na zdjęciach (np. Benek, Rybiorka czy Eloe) są idealne, nawilżone, błyszczące, bez puchu, takie jakby natłuszczone, tak błyszczą, że aż świecą. Czy kiedyś ja będę miała takie włosy...
Ehh... Ja też o takich marzę.... A tymczasem mniejsze lub większe sianko. Jak babcie w kapcie, pielęgnuję jak trzeba (się mi tak wydaje ), a one się odwdzięczyć nie chcą.
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 00:33   #37824
MgielkaM
Zakorzenienie

Ufff nadrobiłam trochę Ale połowy nie rozumiem jeszcze, ale może z czasem będę bardziej wiedziała co się z czym je w tych waszych miksturach domowych

Cytat:
To są proteiny wielkocząsteczkowe, a nie takie miałam na myśli.
Sprawdzaj, testuj, kombinuj Bez tego niewiele się dowiesz. Teraz jest dobry czas.
Tylko musisz pamiętać, że nie warto wyrzucać odżywki tylko dlatego, ze nie posłużyła teraz. zdarza się, że niektóre z nich świetnie sprawdzają się zimą, inne wyłącznie latem.
ojjj dużo się jeszcze musze nauczyć, kupiłam jeszcze z listy Isanę silk coś tam różowa w tubce - w promocji oczywiście (tez byłam w Rossmannie dzisiaj )
A testować będę się starać ale jutro też będę miała dylemat - czym umyć włosy

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Też się boję, że moje włosy ucierpią jak się nauka zacznie
Zazdraszczam kręcenia okropnie, ja nie mam co liczyc na więcej niż moje smętne fale, a te będą dobrze wyglądac dopiero od pewnej długości...

Jest! Przed chwilą byłam
No zobaczymy jak to z tymi moimi kudełkami będzie, a was jeszcze z włosów nie kojarzę, tylko Malinkę i DMkAnię ale dojdę do tego

Cytat:
Mgiełko widziałam jakieś NaturVital i Artiste produkty, ale nie pamiętałam które są CG (w Naturze, jak chcesz to wpadnij)
o matko nie kuś, byłam nawet w Naturze dzisiaj. Ale mam juz za dużo do wypróbowania. Na razie stop włsowym kosmetykom Za to kupiłam lakier - ale będę do stempli używac to się ie liczy

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:55   #37825
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
No zobaczymy jak to z tymi moimi kudełkami będzie, a was jeszcze z włosów nie kojarzę, tylko Malinkę i DMkAnię ale dojdę do tego
Dojdziesz spokojnie, ja dopiero niedawno zaczęłam kojarzyc nicki z włosami. Ale się udało

DMkAnia, uwielbiam twoje włosy absolutnie bezwarunkowo, nawet jeśli, jak twierdzisz, są teraz w gorszym, niż zwykle, stanie

Co do mycia, też zwykle myślę co najmniej 2h jaki by tu moim włosom zestaw zafundowac tym razem. Curlizm jest potwornie zakaźny i do tego mam wrażenie, że nieuleczalny.

Nałożyłam wczoraj hennę i jestem zachwycona! Pierwszy raz w życiu widzę na swoich włosach rudy, który pasuje mi do twarzy. Wyszedł mi taki głęboki, czerwonawy kasztan. Zdjęcia w pełni nie oddają koloru, ale jest taki trójwymiarowy, nie płaski jak po większości farb chemicznych. I jakoś tak się wpasował w kolor który miałam na włosach, że nie "odstaje" mi od kolorytu twarzy. Kocham hennę!

Włosiszcza oczywiście rozczesane na sucho, po hennowaniu inaczej się nie dają, więc fal nie ma...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chennaeld3.jpg (121,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chnaeld1.jpg (144,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chnaeld2.jpg (144,5 KB, 33 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 09:46   #37826
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
A czym się różnią Botticelli Curls od Wavy? Tak się waham między tymi
Boticelli to rozciągnięta sprężyna. Może się wielokrotnie skręcać i odstęp między poszczególnymi "c" nie jest duży.
Wavy to po prostu fala. Może kończyć się lokiem lub korkociągiem, ale na długości to rozciągnięte "S". Odległości między poszczególnymi "C" są dużo większe.
Idzie też o zmienność w ciągu dnia. Boticelli jest bardziej stabilny niż fala.
Dodatkowo wiele fal zimą ma tendencję do prostowania się.
Cytat:
Polecam, bardzo dobrze się tnie. Ja na mokro/wilgotno nie mogę, bo fale mi się wtedy całkiem prostują i nic nie widzę, a przy oleju udaje się tego uniknąc
Spróbuję kolejnym razem na olej. Co prawda nie moczę, a spryskuję, ugniatam i czekam aż wyschnie, ale czemu by nie sprawdzić innego środka?
Cytat:
może żywopłot?
Obowiązkowo. Byle ładny. I tani
Cytat:
Kupiłam dzisiaj maskę granat-aloes Alterry i hennę, bo zniosło mnie do ziołowego jakimś dziwnym przypadkiem... Henna właśnie się "marynuje" z cytrynką i wieczorem na włosy Ciekawe co mi wyjdzie, bo tym razem czystą hennę mam, bez dodatków.
Będą zdjęcia?
Edit: piękny ten rudy! No to już nie wiem. Może jednak pohennuję?
A wyjściowy miałaś jaśniejszy od mojego?
Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wpadam przelotem między jednym atakiem migreny a drugim. Strasznie stęskniłam się za Wami Moje włosięta również...
Ależ Cię dawno nie było! Też tęsknimy
Cytat:
Dziś sobie ładnie wystylizowałam skręty, ale cały czas wyglądały jak hm mokre miejscami (pewnie za dużo wszystkiego nałożyłam ), i ciemniejsze niż zazwyczaj (a w niektórych miejscach normalnie puszyste)
Standardowa reakcja na nadmiar. Rozczesanie pomoże (rozdzielisz włosy, wprowadzisz ładunki, spuszysz, ale to tymczasowa poprawa).
A jak po myciu? Lepiej?
Cytat:
Dobra, wrzucam te moje biedaki wczorajsze
Jakie biedaki? Sympatyczne acz niegrzeczne loki
Cytat:
w weekend chyba samodzielnie podetnę, tzn nie pójdę do profesjonalisty a do cioci. Odstają jakoś dziwnie...
Przyda się cięcie Chyba że chcesz mieć takie brzydkie odstawacze jak u mnie na zdjęciu niżej (24.06). Przycięłabym, ale się zastanawiam... znowu uciacham więcej, bo stwierdzę, że tak będzie lepiej i dlatego tak zostało.
a Twoje urosły sporo!

Kilka zdjęć:
1. nieszczęsne odstawacze, które trzeba przyciąć (proszę skupić się na odstawaczach a nie na groszkach ) - 24.06
2. nawet nie wiedziałam, że to się tak fajnie z boku kształtuje - idzie mi o skos cieniowania
3. prodakszyn z wtorku
4. żel lniany z wytrąconym olejem brokułowym, niezmieszaną altantoiną i mikronizowanym tlenkiem cynku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg do cięcia.jpg (79,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cięcie.jpg (62,2 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prodakszyn.jpg (60,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żel lniany.jpg (66,4 KB, 39 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:21
Stary 2011-07-14, 09:54   #37827
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Dojdziesz spokojnie, ja dopiero niedawno zaczęłam kojarzyc nicki z włosami. Ale się udało

DMkAnia, uwielbiam twoje włosy absolutnie bezwarunkowo, nawet jeśli, jak twierdzisz, są teraz w gorszym, niż zwykle, stanie

Co do mycia, też zwykle myślę co najmniej 2h jaki by tu moim włosom zestaw zafundowac tym razem. Curlizm jest potwornie zakaźny i do tego mam wrażenie, że nieuleczalny.

Nałożyłam wczoraj hennę i jestem zachwycona! Pierwszy raz w życiu widzę na swoich włosach rudy, który pasuje mi do twarzy. Wyszedł mi taki głęboki, czerwonawy kasztan. Zdjęcia w pełni nie oddają koloru, ale jest taki trójwymiarowy, nie płaski jak po większości farb chemicznych. I jakoś tak się wpasował w kolor który miałam na włosach, że nie "odstaje" mi od kolorytu twarzy. Kocham hennę!

Włosiszcza oczywiście rozczesane na sucho, po hennowaniu inaczej się nie dają, więc fal nie ma...
Looooooo Jezu ,naprawde sliczny kolorek,naprawde trojwymiarowy!!!
a jaki kolor mialas przed?Bardzo ciemny?

Chcialam pare slow,do dziewczyn tych "marudzacych":
Stosuje cg od marca,od marca tez moje wlosy nie widzialy szamponu.
Ja rowniez wajalam tu na forum,od czasu do czasu o moje wlosiska.A to siano,a to puch,gorna warstwa sie nie kreci itp.itd.
Mija wlasnie prawie pol roku i wniosek taki,ze pol roku akurat moje wlosy,potrzebowaly na "narodziny"(tak to nazywam).Wczoraj po umyciu stwierdzilam,ze loki zaczynaja odzywac,krecic sie w piekne rulony,blyszcza jak opetane i sa takie ciezkie,jak mowicie miesiste,sprezynuja przy kazdym ruchu glowa.Tak juz od paru myc.Regularnie od paru myc,nie wychodzi mi foch,nie pusza sie.Jeszcze do niedawna moglam sie spodziewac raz tego,raz tamtego.Pisalam nawet ,ze 1 mycie na 10 podoba mi sie i jest efektywne.Teraz juz kazde jedno,pomimo,ze zmieniam zestawy czesto.
Wiem juz napewno,ze Alterra to naprawde cudenko dla naszych lokow,wiec jej nie zmieniam.Do stylizacji lniany zel,duuuzo zelu na mokre wlosy.Sa po nim, przez dobrych pare godzin dosyc ciezkie i zbite ale pozniej odwdzieczaja sie pieknym skretem,niesamowitym blaskiem i czuje jak nawilzony jest moj skalp,co dziala zbawiennie na lupiez.
Dodam do tego,ze raptem 2 tyg.temu farbowalam wlosy na czerwono i mialam objawy strasznego wysuszenia skalpu przez farbe ale regeneracja nastapila prawie w trybie natychmiastowym.
Jak znajde chwilke wrzuce Wam foto,z zeszlego roku i terazniejsze,aby moim slowom stalo sie zadosc
Sumujac dajcie sobie czas,dajcie loczkom ,falkom czas.One, gdzies tam sobie zakodowane,niesmialo,cich utko,czekaja na odrodzenie i wierzcie mi ,ze to nastapi tylko C I E R P L I W O S C I!!!
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 10:24   #37828
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Edit: piękny ten rudy! No to już nie wiem. Może jednak pohennuję?
Nie masz jeszcze siwych? To zostaw naturalki

Cytat:
Jakie biedaki? Sympatyczne acz niegrzeczne loki
Przyda się cięcie Chyba że chcesz mieć takie brzydkie odstawacze jak u mnie na zdjęciu niżej (24.06). Przycięłabym, ale się zastanawiam... znowu uciacham więcej, bo stwierdzę, że tak będzie lepiej i dlatego tak zostało.
a Twoje urosły sporo!
No właśnie, niegrzeczne podetnę najdłuższą warstwę i zobaczymy.
Oglądałam wczoraj zdjęcia z 2004 (wtedy miałam najdłuższe włosy kiedykolwiek - tak do końca łopatek jakoś), zakatowałam je...prostowanie po każdym myciu (no bo się przecież włosy puszyły nieładnie ), karbowanie czasem a do tego pasemka blond jak znajdę odpowiednie foto z tego czasu to wkleję jako przestrogę bardziej na szczęście zaufana fryzjerka przemówiła mi do rozsądku i ścinałam regularnie te zniszczone końce. Prostownicę schowałam

Cytat:
Kilka zdjęć:
1. nieszczęsne odstawacze, które trzeba przyciąć (proszę skupić się na odstawaczach a nie na groszkach )
2. nawet nie wiedziałam, że to się tak fajnie z boku kształtuje - idzie mi o skos cieniowania
Ad.1. Faktycznie podobne te odstawacze...popraw je tylko minimalnie a reszty nie ruszaj zapuścić chcesz w końcu
Ad.2. No właśnie coś takiego też chcę uzyskać

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Chcialam pare slow,do dziewczyn tych "marudzacych":
Sumujac dajcie sobie czas,dajcie loczkom ,falkom czas.One, gdzies tam sobie zakodowane,niesmialo,cich utko,czekaja na odrodzenie i wierzcie mi ,ze to nastapi tylko C I E R P L I W O S C I!!!
Dzięki, że to napisałaś już nie marudzę...
Czekamy na zdjęcia

Stary 2011-07-14, 11:00   #37829
Basai77
Raczkowanie

Ok,wrzucam...aczkolwiek te terazniejsze wyszlo malo wyraznie
Jednak chcialam pokazac roznice w sianie ,ktore mialam na glowie rok wczesniej.
To czerwone jest na drugi dzien mycia,lekko spiete,bo przy pracach domowych wlosy mi do oczu lecialy i nie lubie tak wiecznie odgarniac.
Postaram sie w niedlugim czasie wyrazne fotki wrzucic abym tylko nie ja zauwazala ta roznice w pielegnacji,
chwala za to, naszym GURU:Eloe,Ania,Ajrisz Marta,Rybiorek i wszystkim innym ,ktorych nie wymienilam a im sie nalezy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02229.jpg (113,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01695.jpg (122,1 KB, 71 załadowań)
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:23   #37830
MgielkaM
Zakorzenienie

Miss Transept faktycznie fajny kolorek ja nie maluję od pewnego czasu i już mam całe swoje naturalne, a jak oglądam takie zdjęcia to mnie kuuusiii
Eloe
nie widziałam wcześniej twoich włosów i są śliczne i loczki od samej góry. To kwestia stylizacji? podatności włosów? Czy może cięcia?
Basai77 nooo to jak mówisz, ze tylko cierpliwości trzeba to na pewno będę się starać Super, ze jesteś taka zadowolona to daje nadzieję początkującym

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości