|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się ciesze - póki co - bo jeszcze nic nie wiadomo - ale ja mam brzuch dwa razy wiekszy niż Twój kochana - na Twoim małym brzyszku to wątpię żeby rozstępy zagosciły
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Sygine myślałam, że coś się zaczęło ruszać u Ciebie z rana, a to szanowna szwagierka była powodem Twojej nieobecności rano. |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie miałam, u nas nie ma takiej opcji, ani żadnej innej, nawet wanny nie ma, żeby choć poleżeć w niej o porodzie do wody nie wspominając
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Sygine jak ja Cię doskonale rozumiem
![]() A co urodzin - Babonik spóźnione życzenia 100 lat!!!
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobra mina u Lilki boska czarnulka
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Ojej! To musi być chyba strasznie rozczulająca
Cytat:
tak jak Beatka pisze - ja też jak je stosowałam to mnie piekło w środku i faktycznie - im większa infekcja tym bardziej piekło niestety![]() Cytat:
Jak to ominie!?!?!? W Wawie też ma lać! W kwestii pogody to się chyba nigdy wszystkie nie dogadamy |
||
|
|
|
#3098 |
|
Rozeznanie
|
Co do chust, ja mam polekonta i będziemy próbować, kupiłam też nosidło Premaxx zobaczymy co sie lepiej sprawdzi.
W jakiejs znanej chustowej firmie na L można chustę wypożyczyć - kosztuje to 15 pln na tydzien i jak się nie sprawdzi, to mozna oddać a jak się sprawdzi to odejmuje sie tą kwote wypożyczenia od chusty. Dowiem się od koleżanki co to za firma. A mam do was pytanie - w czym można dziecko wystawić na balkon żeby nie ganiać po piętrach z wózkiem? mnie by pasowało takie plastikowe na kółkach jak w szpitalu mają hehehe |
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Watek mam marcowo-kwietniowych juz jest. Ale ten czas leci
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to dowiedz się. Kurcze, ja chyba i tak dopiero jak mała by sama trzymała główkę to bym się jej nie bała w chuście, a takiego noworodka..musiał by mnie ktoś dobrze przeszkolić. Czym się różni tkana od elastycznej? Stapelka myślę że możesz na balkon Gorąco mi przy garach, kąciki ust mi popękały i piecze. Ale od czego? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:27 |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Matko ! Nie zapamiętam tej nazwy ale dobrze że schodzi ! Jaka minka uczy się uczy Cytat:
A teraz napisał, że paczka wysłana dzisiaj ![]() Osły jedne! Pewnie że się dokształcam, jakieś takie nastawienie mam inne - silniejsze Patik i Beatko dziękuje za przepisy do fasolki. Ja robię ją tak samo ja Wy, kiedyś teściowa mnie podpatrzyła i się zdziwiła, że tak robię, bo ona ją jeszcze podsmażała na patelni a jak ruck zuck i fasolka gotowa- właśnie ją zjadłam ![]() Cytat:
![]() majtki mam prawie za małe ! ![]() A już jest po burzy i znowu duchota ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Czasami pękają z braku jakiejś witaminy, ale nie pamiętam z której
.Ela_84 już dawno się nie pojawia. Dotrzymała do terminu, ciekawe czy ma już synka przy sobie? |
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
znalazłam w necie, że jest Pełnia 15 lipiec 2011 08:39:27 czyli że tej nocy, ale tego co wyczytałam to najwięcej porodów jest dwa dni po pełni. Zobaczymy
Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-07-14 o 13:41 |
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuski.
Trzeba się wziąć za siebie i wyruszyć w świat. Jadę do tatusia ![]() ale najpierw muszę się ogarnąć i jakoś ludzko wyglądać. Fiu fiu znowu duszno
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
chyba B6 albo B12 ale nie pamietam dokładnie - ja na to zawsze brałam witaminy B comlex
miłego popołudnia. Ja też spadam do garów bo zupę ogórkową chce ugotowac z ryżem i ziemniaczki pasuje obrać - może nie padne po drodze...dodałam w klubie zdjęcia mojego brzucholca - albo mnie się zdaje że nie urósł albo zmalał nawet jeszcze
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:44 |
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czym sugerowałyście się przy zakupie karuzeli do łóżeczka? Tyle tego na All, że już nie wiem co wybrać. Najbardziej popularne są chyba te z Fisher Price, z projektorem i pilotem, tylko że cena też powalająca
. Jakie Wy macie?
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
CRAZY - wielkie wielkie gratki!!!
![]() klask i: Witamy Ideto ktora nastepna?? bo chetnych to wiele...![]() Patik - ja mam chuste, ktora odradzam - mianowicie firmy Womar -beznadziejna, sztywna, za krotka ech szkoda gadac. Skusilam sie, bo tania byla (100pln nowa) i teraz zaluje. Poza tym to wiazanie mnie jakos irytuje. Ale za to mam nosidelko i jestem b.zadowolona, chociaz dla noworodka sie nie przyda, bo nie mam takiej specjalnej wkladki. Pieluchy Pampers Premium - uwazam za najlepsze pieluszki na polskim rynku, natomiast nie za bardzo widze sens kupowania ich dla noworodka, ja uzywalam tak po 3-4 mies. jak mala zaczela obsrywac sie po pachy z kazdej kupy w normalnych pampkach robila sie masakra, a z premiumow NIC kompletnie nie wylatywalo, wiec polecamMonia - a pomalujesz mi tez futryny na bialo?? bo w moim obecnym mieszkaniu wszystkie sa.. czarne! patrzec na to nie moge, obecuje sobie kazdego dnia, ze je przemaluje i co? I ![]() Babonik - najlepsze zyczenia!!! Stapelka, youyou - dziewczyny przesliczne za namowa ktorejs z kolezanek-wizazanek wybralam sie dzisiaj do H&M, bo mialy tam byc przeceny i co?? Jak to zwykle w moim cudownym miescie bywa - wielkie nic! Tutaj to nigdy nie mozna niczego w fajnych cenach dostac grrr tak jakby ludzie zarabiali tu krocie-ceny jak w Wawie, a pensje polowe nizsze, ech...w ogole sie zalamalam, bo w tych wszystkich Reservedach, H&M-ach i innych ciuchy dla dzieci takie sliczne, a tak masakrycznie drogie! w pierwszej ciazy bylo mnie na nie stac, a teraz ... wieeelka d.upa buuuAle za to bylam wczoraj na wizycie i z Blanka wsio OK - zaczelam 35tc i mala wazy 2400 czyli spoko Musze tylko dowiedziec sie, czy mi je moj szpital uzna, bo moze sie zdarzyc, ze nie... wtedy raczej pojade do szpitala mojego gina do Zabrza choc wolalabym nie...
|
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj w nocy też pobiłam rekord chodzenia do łazienki Odebraliśmy dziś wózek Ide odkurzac i myc podłogi. |
||
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaro Ja znalazłam drewex fajną, mnie odpowiada - kiedyś wstawiałam zdjęcia.
Jest prosta i ma piękną melodię kolory nie jaskrawe, choć nie któe dziewczyny uważają że powinny być jaskrawe. Ja mam pastelowe tą o mam : http://dzieciecyswiat.net.pl/karuzel...niebieski.html Potem ewentualnie zmienię, albo mała dostanie od ciotek coś innego ![]() Ja za moją dałam 20zł a w tym jeszcze miałam rożek + falbaneczki do łóżeczka- trafiłam na fajną aukcję Beatkoooo mmm ogórkowa
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za kolejny tydzień No i zaciskam kciuki we wszystkich potrzebach ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Zaneta u nas jak przychodzą faktury w następnym miesiącu, to z tyłu opisuję tylko że wpłynęło tego i tego dnia i księgowość bierze to w koszty następnego miesiąca
|
|
#3114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje Rannego ptaszka byśmy chyba nie przeżyli ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=karolinee1983;28132 503 Jak to ominie!?!?!? W Wawie też ma lać! W kwestii pogody to się chyba nigdy wszystkie nie dogadamy![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie była niby burza ale dalej duszno że szok !!!
trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!! i Szymek z dzisiaj ![]()
|
|
|
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny czy wy tez tak macie ze jak dluzej w miejscu postoicie to swedza was nogi,bo mnie strasznie ,nawet jak kanapke robie i stoje przy tym to wytrzymac niemoge tak mnie swedzi. Brumek nie kazda ma rozstepy,ja mam od dziecka skore skonna do nich ,wiec teraz niejestem zdziwiona nimi,tylko tym ze np najwieksze mam za kolanem z tylu lydki wielkie czerwone krechy i to mnie dziwi bo łydki mam szczuple jak zawsze,ja ci zycze braku rozstepow ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- dziubek on jest sliczny i wydaje sie juz taki duzy |
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Iwona - alez piekna ta sesja!!! widzialam juz kilka takich ciazowych, ale Twoja jest wyjatkowo urlokliwa - jestescie oboje swietnymi modelami i do tego plynie z Was jakas taka pozytywna energia. A na liscie Mamus to bym Cie jednak widziala, bo przeciez sie udzielasz, na pasku tez czesto jestes
Marina - niezaleznie od tego jak bedzie miedzy Wami - nie daj sie wpedzic w wyrzuty sumienia! Scio - ja bardzo dobrze rozumiem, co czujesz - tez tak mialam przy Mlodej - najpierw mowilam moim kolezankom, ze MM tez dobre, zeby nie mialy schizy itp, a potem jak sama zaczelam karmic i miec klopoty to juz nagle przestawilo mi sie myslenie i czulam, ze jak bez walki sie poddam to w jakims sensie zrobie krzywde mojemu dziecku - no poprostu wiedzialam, ze bede sie czula z tym fatalnie. No i zaciskajac zeby dalam rade, po pierwszym, drugim kryzysie nastepne juz przechodzilam z pewna wiedza w glowie i podchodzilam do wszystkiego spokojniej. Nadal wiem, ze MM jest wporzo, ale w poczatkach karmienia troszke inaczej sie postrzega pewne rzeczy... ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla kolejnej naszej dzielnej mamusi
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
On zawsze tak jakoś ślicznie i chwytająco-za-serce leży
Cytat:
A za takie życzenia to pięknie dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Bo ja się tu cała cieszę, że ani pół rozstępa nie mam, a Wy mi mówicie, że to jeszcze przede mną?

.

jak czytam opisy to już wiem co jak po kolei idzie, czego moge oczekiwać, itd bo tak wczesniej to byłam kompletnie zielona w temacie... bo nie chodziłam na sr z braku czasu a tak to z Wami się dokształcam powoli 
a jak ruck zuck i fasolka gotowa- właśnie ją zjadłam 

.

klask i:
bo chetnych to wiele...
Tutaj to nigdy nie mozna niczego w fajnych cenach dostac grrr tak jakby ludzie zarabiali tu krocie-ceny jak w Wawie, a pensje polowe nizsze, ech...w ogole sie zalamalam, bo w tych wszystkich Reservedach, H&M-ach i innych ciuchy dla dzieci takie sliczne, a tak masakrycznie drogie! w pierwszej ciazy bylo mnie na nie stac, a teraz ... wieeelka d.upa buuu