Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 13:29   #4351
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Aniu oj ja nienawidze jak ktos pije... Moj ojciec sporo pije od lat, uwaza ze to na odstresowanie.
Tz na szczescie malo pije i chwala mu za to. I mimo, ze moj ojciec go namawia to odmawia mu.
Dlatego tak jak kiedys pisalam nie chce wesela. Bo wiem, ze wszyscy sie uchleja i tyle

Myszeczko pieniadze sa wazne i wiadomo, ze zycie w luksusie jest super. Ale pieniadze wlasnie zniszczyly malzenstwo moich rodzicow. Co z tego ze maja kasy skoro i jedno i drugie jest nieszczesliwe?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Kasik ciesze sie ze badanie ok

Aniu no ja tez nie moge doslownie wyrazic tego co chcialabym

Olusia psychika moze niezle figle platac ja mam tak zawsze jak znajde kleszcza u psa. Zaraz mam wrazenie ze po mnie chodzą też... bleee....

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

jestem dzis jak worek bez dna... nie moge sie niczym najesc wlasnie wciagnelam 3 kanapki z dzemem pozeczkowym i... mysle co jeszcze zjesc
Tez tak mam, zwlaszcza,jak pies ma pchly .Tylko faktem jest,ze po mnie tez laza .Wystarczy,ze jedna znajde,wydaje mi sie,ze stado jest na mnie!A przez kleszczaki nie moglam po nocach spac.Spot on na szczescie pomagal,potem znajdowalam tylko truposzczaki na podlodze
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:29   #4352
sozaa
Rozeznanie

Basiula, na wsi to chyba mało kto umieszcza informacje w sieci, że chce wynająć mieszkanie. Mi się wydaje, że najlepszym sposobem bedzie wywieszenie przez Was ogłoszenia o tym, że chcecie wynająć jakies mieszkanko, porozwieszać je w blokach i może sklepach? często jest tak, że ludzie mają dom jednorodzinny i część oddaja na wynajem, może cos takiego udałoby się Wam znaleźć?

Goldika, moim zdaniem jest różnica pomiędzy "czlowiekiem prostym" a "prostakiem". ten pierwszy nie potrzebuje wiele do szczęścia, potrafi sie cieszyć tym co ma, a ten drugi..... no to chyba wiadomo.

ja narazie mam stres przez te moje hormony tarczycy, ale pewnie badanie na glukoze tez mnie czeka.

Caly czas nie czuje ruchow dzieciaczka, chyba dlatego, że jak wyczytalam z mojego ostatniego USG, mam łożysko na przedniej ścianie.
26 USG połówkowe
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:31   #4353
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry

Byłam wczoraj u mojego gina- i ok wszystko. Dał mi skierowanie na badania - m.in glukozę i przeciwciała (bo ja też mam krew (-) a TŻ (+)). Na glukozę mam iść jednak najwcześniej za tydzień - jak się skończy 24t.c. - tak kazał gin

Co do wózków - to ten MIYO na aluminiowym stelażu pasuje mi Ma wszystko co chciałam, żeby wóżek miał i do tego podoba mi się wizualnie No i jest lżejszy od większości, które oglądałam

Wczoraj jak mnie położna zważyła to się lekko złamałam, bo w ciągu 5 tygdni przytyłam 4kg Tak więc biorąc po uwage fakt, że startowałam od 68kg to robię się ciężka. No ale ani ona ani lekarz nie powiedzieli, że za dużo przytyłam, a jak napomknęłam coś położnej, że chyba muszę się zacząć ograniczać to mnie tylko zgromiła wzrokiem i już nic nie mówiłam... No bo w sumi eto nie wiem co miałabym ograniczyć - bo nie jem ani dużo, ani tłusto i niezdrowo, tylko ruchu chyba za mało. No ale jak pytałam lekarza co ze sportem to mi powiedział, że owszem - spacery i nie przesadzać. Bo jest dobrze i po co kusić los...

No ale w sumie to nie czuję się ostatnio jakoś rewelacyjnie - nogi puchną, skurcze łapią, zgaga męczy - więc o jakiejś większej aktywności fizycznej nawet nie myślę

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:32   #4354
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

kkkasikkk gratuluję udanej wizyty, fajnie że wszystko jest w porządku.

ania21_21 ja też sie czuje jak nieprzytomna

OlusiaS oby to tylko psychika - ona lubi płatać takie figle.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 13:36   #4355
glamourous
Zakorzenienie

Kasik super ze z Martynka w porzadku widisz niepotrzebnie sie stresowalas

a ja nie wiem co moje baczki wyrabiaja, jeden mnie szturcha w pecherz drugi w zoladek i co chwila podskakuje bo to takie wrazliwe miejsca

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Byłam wczoraj u mojego gina- i ok wszystko. Dał mi skierowanie na badania - m.in glukozę i przeciwciała (bo ja też mam krew (-) a TŻ (+)). Na glukozę mam iść jednak najwcześniej za tydzień - jak się skończy 24t.c. - tak kazał gin

Co do wózków - to ten MIYO na aluminiowym stelażu pasuje mi Ma wszystko co chciałam, żeby wóżek miał i do tego podoba mi się wizualnie No i jest lżejszy od większości, które oglądałam

Wczoraj jak mnie położna zważyła to się lekko złamałam, bo w ciągu 5 tygdni przytyłam 4kg Tak więc biorąc po uwage fakt, że startowałam od 68kg to robię się ciężka. No ale ani ona ani lekarz nie powiedzieli, że za dużo przytyłam, a jak napomknęłam coś położnej, że chyba muszę się zacząć ograniczać to mnie tylko zgromiła wzrokiem i już nic nie mówiłam... No bo w sumi eto nie wiem co miałabym ograniczyć - bo nie jem ani dużo, ani tłusto i niezdrowo, tylko ruchu chyba za mało. No ale jak pytałam lekarza co ze sportem to mi powiedział, że owszem - spacery i nie przesadzać. Bo jest dobrze i po co kusić los...

No ale w sumie to nie czuję się ostatnio jakoś rewelacyjnie - nogi puchną, skurcze łapią, zgaga męczy - więc o jakiejś większej aktywności fizycznej nawet nie myślę
Dominej a ktory to u ciebie tydzien ze juz tak puchniesz i zgaga?
ja do tej pory mialam zgage raz, ale szybko przeszla po rennie...no a wlasnie sobie czytalam na necie o ciazach mnogich ze te wszystkie dolegliwosci sa bardziej uciazliwe- no i dochodze do mniosku ze ja jednak jestem stworzona do rodzenia dzieci bo odpukac nic mi nie dolega
Stary 2011-07-14, 13:38   #4356
ania21_21
Zadomowienie

Chawa u nas naprawdę była super ta glukoza tak jakbym orenżadę i to jeszczde lekko gazowaną piła nie czułam w ogóle słodkości mam nadzieję że u ciebie też tak będzie
Stary 2011-07-14, 13:40   #4357
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Goldika, moim zdaniem jest różnica pomiędzy "czlowiekiem prostym" a "prostakiem". ten pierwszy nie potrzebuje wiele do szczęścia, potrafi sie cieszyć tym co ma, a ten drugi..... no to chyba wiadomo.
Bardzo trafnie ujęte.

dominej może to małe pocieszenie, ale kuzynka tżta w ciąży przytyła 30kg. Jednak jak ją poznałam to wcale bym nie powiedziała, tera troszę nabrała bo tarczyca zaczęła jej wariować. Także bez stresu; ja od początku ciąży przybrałam 9kg, i przez kolejną połówkę też pewnie tyle przybędę.
Stary 2011-07-14, 13:43   #4358
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
kkkasikkk gratuluję udanej wizyty, fajnie że wszystko jest w porządku.

ania21_21 ja też sie czuje jak nieprzytomna

OlusiaS oby to tylko psychika - ona lubi płatać takie figle.
Psychika,psychika,bo swedzi tylko wtedy,kiedy o tym mysle .
Dominej i Kkkasikkk super,ze wszystko w porzadku .
Ja mam jutro rano wizyte.Musze powiedziec o tych bolacych plecach i jeszcze zaczely mnie bolec kosci w kroczu...Moze spojenie lonowe ?!.Czuje sie tak,jak dlugo nie jezdzi sie rowerem i od siodelka potem w kroku boli...
Stary 2011-07-14, 13:48   #4359
dominej
Raczkowanie

Obecnie trwa 23t.c., ale zgage mam już długo - mam wrażenie, że od początku ;/ Co do tego puchnięcia nóg - to najgorzej jak jest pogoda taka jak dzisiaj - niby zapowiada się na burzę, ale jejnie ma i wtedy te nogi mnie tak męczą. Nie są to jakieś opuchnięcia monstrualne - w sumie stopy - ale kostki widac

Ogólnie to od początku ciązy przytyłam jakieś 6 kg - a to już połowa ciąży, więc jak to powiedziała położna - jest dobrze. No ale ja bym i tak chciała przytyć jak najmniej - wiadomo

Stary 2011-07-14, 14:00   #4360
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Psychika,psychika,bo swedzi tylko wtedy,kiedy o tym mysle .
Dominej i Kkkasikkk super,ze wszystko w porzadku .
Ja mam jutro rano wizyte.Musze powiedziec o tych bolacych plecach i jeszcze zaczely mnie bolec kosci w kroczu...Moze spojenie lonowe ?!.Czuje sie tak,jak dlugo nie jezdzi sie rowerem i od siodelka potem w kroku boli...
hihihihi jeszcze jak z Sonia chodzilam to dziewczyny to okreslaly jako "kosc cipna" i wszystkie po kolei sie skarzyly na jej bol...ale to jakos szybko u ciebie, u wiekszosci na koncowce, gdzies w 8-9 miesiacu sie pojawialo...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Obecnie trwa 23t.c., ale zgage mam już długo - mam wrażenie, że od początku ;/ Co do tego puchnięcia nóg - to najgorzej jak jest pogoda taka jak dzisiaj - niby zapowiada się na burzę, ale jejnie ma i wtedy te nogi mnie tak męczą. Nie są to jakieś opuchnięcia monstrualne - w sumie stopy - ale kostki widac

Ogólnie to od początku ciązy przytyłam jakieś 6 kg - a to już połowa ciąży, więc jak to powiedziała położna - jest dobrze. No ale ja bym i tak chciała przytyć jak najmniej - wiadomo
to moze to nie ze przytylas ale spuchlas po prostu? ta gromadzaca woda tez wazy troche...
Stary 2011-07-14, 14:02   #4361
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dominej a przed ciążą też puchły Ci nogi w upalne dni? Ja niestety miałam z tym problemy,bo w po tatusiu odziedziczyłam skłonność do żylaków kończyn dolnych - gin zalecił mi przyjmowanie cyklo 3 fort.
Stary 2011-07-14, 14:06   #4362
misiula_88
Raczkowanie

Dzień dobry!! no i się zrobiła burza... mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo na 16:30 mam połówkowe i wolałabym tam na spokojnie dojechać trzymajcie kciuki, żeby dzidzia się ładnie ułożyła i było wszystko w porządku

princeska, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia zgadzam się z Tobą w 100%, my też mieszkaliśmy z tż długo przed ślubem, ślub niby nic w naszym życiu nie zmienił, ale dostaliśmy takiego mega kopa do życia!

Cytat:
Olusia ladna srebrna kulka moj pies niestety sporo tego swinstwa przynosi na sobie bleee.

Kurcze troche mnie Tata zdenerwowal. Mamy jechac na tydzien na poczatku sierpnia nad morze. I byla mowa, ze jada z nami rodzice Tz'ta. A teraz dzwonil ze jedziemy we 3 no cholera po co we 3? to juz wole sama z Tz niz z ojcem dodatkowo sie wloczyc po plazy Tak to mialby towarzystwo, a w tej sytuacji bedziemy wiecznie we 3. Szczerze to szkodami urlopu Tz'ta na taki wyjazd.
Wiecie czego nie lubie po rozejsciu rodzicow? Ze teraz trzeba nimi jak dziecmi sie zajmowac. Odwiedzac, gadac...

aaa ostatnio ojciec mnie wkurzyl!!! Jak bylam u niego to wzial mnie na bok i powiedzial, zeby slubu nie brala z Tz'tem. Bo po co sobie zycie z gory marnowac? ze dziecko w razie co wychowam sama. Normalnie az plakac mi sie zachcialo ojciec nadal gardzi moim Tz'tem i jego rodzina chociaz udaje przed nimi ze ich lubi. A na boku smieje sie, ze to prosci ludzie. Tylko dlatego ze nie maja tyle pieniedzy co on
kurde, nie zazdroszczę sytuacji.... może jak rodzina zobaczy, jak tż pięknie zajmuje się synkiem, a jak widać z Twoich opowieści jest naprawdę fantastycznym facetem, to zaczną go szanować?

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A i w ogóle zadzwonił Tż że umarł nasz dobry kolega - miał 33 lata
strasznie mi przykro z powodu kolegi

Cytat:
chodzilo mi o to, ze moj ojciec gardzi wszelkimi pracami "fizycznymi". Uwaza, ze jak ktos umie majsterkowac to jest "robolem". W sumie dlugo bym musiala sie rozpisywac.
W skrocie: moj ojciec uwaza sie za lepszego od wiekszosci tego swiata :/ a nie ma powodow zeby tak myslec.
kurde, ale podejście :/ w obecnych czasach pracownik fizyczny często zarabia więcej, niż umysłowy, dlatego nie lubię takiego podejścia :/

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Właśnie wróciłam z usg serca Martynki. Wszystko w porządku . Prawidłowo morfologicznie i czynnościowo układ krążenia płodu. Kamien spadł mi z serca
no to super!! widzisz, maleństwu nic nie grozi, możesz być spokojna

Cytat:

ja wczoraj miałam pierwszą zgagę (chyba) straszne to było w każdym razie!

Jeszcze coś miałam napisać, ale oczywiście już nie pamiętam... Miłego dnia mamuśki

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:09   #4363
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobryyyyyyyyyyyyy

nie no nie nadrobie as chyba nigdy, ciezko to widze

ja siedze u rodzicow poki co wiec sie nie odzywalam....
podczytuje czasami z kom ale nie moge odpisac i nie wiem co mialam pisac komu;/

u nas juz ok. goraczka malej przeszla ale myslalam ze z soboty na niedziele n apogotowie bede jechala miala 40 stopni;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:10   #4364
OlusiaS
Wtajemniczenie

No ta "kosc cipna" boli mnie juz od dluzszego czasu,jakies 2 tygodnie.Tak sie zastanawiam,moze dzidzia jest dosc nisko,dlatego .Ale z drugiej strony kopniaki czuje juz dosc wysoko,ponad pepkiem.Mam nadzieje,ze jutro sie czegos dowiem.
Stary 2011-07-14, 14:20   #4365
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
No ta "kosc cipna" boli mnie juz od dluzszego czasu,jakies 2 tygodnie.Tak sie zastanawiam,moze dzidzia jest dosc nisko,dlatego .Ale z drugiej strony kopniaki czuje juz dosc wysoko,ponad pepkiem.Mam nadzieje,ze jutro sie czegos dowiem.
to jest wplyw jakis tam hormonow ogolnie ze sie wszystkie spojenia rozmiekczaja, dlatego ciezarne sa podatniejsze na roznego rodzaju kontuzje...moze po prostu tych hormonow masz duzo?
Stary 2011-07-14, 14:23   #4366
misiula_88
Raczkowanie

Darusia, już się tu zastanawiałyśmy, gdzie się podziewasz. Dobrze, że malutkiej już przechodzi

"kość cipna" boskie to jest

zauważyłyście, że już niedługo zaczniemy 3 część wątku

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:24   #4367
dominej
Raczkowanie

Cytat:
dominej a przed ciążą też puchły Ci nogi w upalne dni? Ja niestety miałam z tym problemy,bo w po tatusiu odziedziczyłam skłonność do żylaków kończyn dolnych - gin zalecił mi przyjmowanie cyklo 3 fort.
przed ciążą raczej mi nie puchły. No ale narazie stopy mi się w butach mieszczą, więc nie ma dramatu

Stary 2011-07-14, 14:33   #4368
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
to jest wplyw jakis tam hormonow ogolnie ze sie wszystkie spojenia rozmiekczaja, dlatego ciezarne sa podatniejsze na roznego rodzaju kontuzje...moze po prostu tych hormonow masz duzo?
Nie mam bladego pojecia.Ja z hormonami to w ogole pokickana jestem.Zawsze mialam niedobor progesteronu i estrogenow,wiele lat w Lodzi sie leczylam.Do konca niestety nie pomoglo.

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
Darusia, już się tu zastanawiałyśmy, gdzie się podziewasz. Dobrze, że malutkiej już przechodzi

"kość cipna" boskie to jest

zauważyłyście, że już niedługo zaczniemy 3 część wątku
Faktycznie .Ostatnio,jak patrzylam na ilosc postow bylo cos ponad 2000,a tu juz przeszlo 4000 .

Wczoraj nakupowalismy naszym pupilkom zabawek do klatki i na sufit .Jeszcze chcemy zbudowac im plac zabaw na klatce,bo obraly sobie obraz za miejsce przesiadywania i go skubia,a jest rzezbiona rama i troche jej szkoda.Nie wiem,czy wam pisalam,ale TZ zawiozl do hodowcy kolejnych znajomych i dostal kolejnego paputa...Jednego dalismy tesciowej,bo 3 to za duzo,robily duzo halasu i w ogole pierwszy samiec zrobil sie agresywny i dziobal tamte.Zaraz zrobie im fotke i sie wam pochwale
Stary 2011-07-14, 14:36   #4369
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
To chyba progesteron, ale o hormonach możecie sobie poczytać tutaj
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rza_35231.html

Cytat:
przed ciążą raczej mi nie puchły. No ale narazie stopy mi się w butach mieszczą, więc nie ma dramatu
Zgłaszałaś to lekarzowi, jeśli nie to zrób to jak najszybciej.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

U mnie chyba też będzie burza - na razie się nie zanosi - ale na termometrze mam już 40st.

Zaprowadzę psa do rzeki, ze by się bidula schłodziła, bo miejsca już sobie znaleść nie może. A potem kawusia, bo oczy mi się same zamykają.
Stary 2011-07-14, 14:42   #4370
glamourous
Zakorzenienie

a u mnie lalo cala noc, przestalo na 5 min pryed moim wyjsciem do pracy...i burza okropna byla, pol nocy spac nie moglam...a rano w biurze+ powodz, wiadro wody zebralysmy z podlogi bo dach przecieka...zalalo nam centrale telefoniczna i dzis nikt nie dzoni, cisza caly dzien
a ja zaraz do domku ide do jutra babolki...a w domku golabki
Stary 2011-07-14, 14:42   #4371
goldika
Zakorzenienie

mi na szczescie nic nie puchnie jeszcze

zjadlam miseczke budyniu z sokiem malinowym i chyba w koncu sie najadlam

Darusia zastanawialam sie co sie z Toba dzieje, teraz jeszcze czekam na Agnieszke bo tez jej tutaj dawno nie widzialam.

Olek dzis kopie caly dzien. Dlatego leze z brzuchem na wierzchu i podziwiam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:44   #4372
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba progesteron, ale o hormonach możecie sobie poczytać tutaj
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...rza_35231.html

.
aaa widzisz
to wyjasnia bole kosci cipnej
Relaksyna

To hormon wytwarzany przez jajniki wyłącznie w ciąży. Gdy zbliża się poród, relaksyna rozluźnia więzadła kości spojenia łonowego i rozmiękcza tkanki miękkie kanału rodnego, ważne jest zwłaszcza rozluźnianie szyjki macicy. Dzięki temu kanał rodny jest lepiej przygotowany do tego, by dziecko mogło wydostać się na zewnątrz.
Przykre skutki uboczne:
rozluźnienie połączenia kości spojenia łonowego (w 28.–32. tygodniu ciąży) często jest źródłem tępego bólu w okolicy łonowej.
Stary 2011-07-14, 14:45   #4373
goldika
Zakorzenienie

Olusia czekam na fotkę papużek!!!

faktycznie dobijamy wątek... zaraz następny będzie Ania zakładać ale co się dziwić, miła atmosfera u nas, aż chce się pisać
Stary 2011-07-14, 14:52   #4374
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jest ok tylko mala taka potworzyca sie zrobila ze z oka jej spuscic nie mozna i jak spi to mam chwile ale takto latam po miescie jak ona z tata i zalatwiam sobie rozne sprawy czy bank czy cos tam, wracam a ta zgaga nie spi...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 14:55   #4375
OlusiaS
Wtajemniczenie

U nas 16 stopni i straszliwie wieje .Doslownie sie czuje,jakby byl pazdziernik,a nie lipiec!Co z tym latem do jasnej ciasnej!!

A to moje brzucho sprzed (czy to sie tak pisze ?) chwili i zwierzyniec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23t4d'.jpg (51,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01722.jpg (84,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03121.jpg (120,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-07-14, 14:58   #4376
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa widzisz
to wyjasnia bole kosci cipnej
Relaksyna

To hormon wytwarzany przez jajniki wyłącznie w ciąży. Gdy zbliża się poród, relaksyna rozluźnia więzadła kości spojenia łonowego i rozmiękcza tkanki miękkie kanału rodnego, ważne jest zwłaszcza rozluźnianie szyjki macicy. Dzięki temu kanał rodny jest lepiej przygotowany do tego, by dziecko mogło wydostać się na zewnątrz.
Przykre skutki uboczne:
rozluźnienie połączenia kości spojenia łonowego (w 28.–32. tygodniu ciąży) często jest źródłem tępego bólu w okolicy łonowej.
No wlasnie,ok 28-32 tygodnia ciazy,a ja mam teraz 23+4,czyli dosc wczesnie.Ale moze...Najgorzej jest z wstawaniem,obojetnie,czy z miekkiego,czy twardego miejsca.Ciezko jest mi sie wyprostowac,bo tak tam boli :/
Stary 2011-07-14, 15:00   #4377
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 16 stopni i straszliwie wieje .Doslownie sie czuje,jakby byl pazdziernik,a nie lipiec!Co z tym latem do jasnej ciasnej!!

A to moje brzucho sprzed (czy to sie tak pisze ?) chwili i zwierzyniec
sliczny brzuszek i sliczne zwierzaki
tez mialam takiego nieieskiego samczyka
Stary 2011-07-14, 15:01   #4378
OlusiaS
Wtajemniczenie

A nazwa super pasujaca-relaks nie z tej ziemii
Stary 2011-07-14, 15:05   #4379
owieczka86
Zadomowienie

Witam

Chciałabym do Was dołączyć

Ania 24lata tp. 4.11.2011 - chłopczyk
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:07   #4380
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym do Was dołączyć

Ania 24lata tp. 4.11.2011 - chłopczyk
Witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości