|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
co myślicie o pieluszkach Bella Happy Newborn?
|
|
|
|
#4773 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#4774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No oczywiste oczywistosci. Z rozdzialem o przedszkolu to samo - tak napisane, ze wlasciwie matki, ktore oddaja male dziecko do przedszkola czy zlobka to wyrodne sa, a w naszych czasach to nie jest prosty wybor i wiekszosc nie moze sobie pozwolic na siedzenie z dzieckiem z domu az pojdzie do zerowki. Moze pozniejsze rozdzialy beda lepsze, bo jak na razie to porazka.
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
życzę Wam miłego pisania =)
ciekawe ile jutro będę miała do nadrobienia =) |
|
|
|
#4776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz od razu dają dziecko na brzuch, a do karmienia piersią jak tylko zmierzą, zważą i zbadają ![]() Pomidory mają potas i zalecane są jeśli występują skurcze. Po za tym w ogóle sok pomidorowy jest bardzo zdrowy Co do suplementacji- lekarze mają różne opinie. Moja mi zaleciła, więć biorę witaminy i magnez. Ale sporo jest takich lekarzy którzy wbęcz zabraniają. A swoją drogą skurcze nog w nocy mogą się brać od ucisku kręgosłupa. Np. ja czasem śpię na plecach, to wyedt wszystko mi drętwieje i obrócic się nie mogę ![]() ![]() A ściany w pokoju faktycznie dobrze pomalować na kolory stonowane, a jedynie elementy jak np naklejka, zabawki nad głową dodać kolorowe dla stymulacji. Nasze dziecko ma 3 ściany w pokoju w kolorze rozbielonej żółci a jednę seledynową. I dużą naklejkę drzewko na ścianie ![]() Co do podkładów i innych środków higienicznych- sama się zastanawiam, jak zrobiłam listę to trochę tego jest, akurat z apteki by duża paka przyszła Ale czy jest tak lepiej i taniej? nie wiem właśnie...Cytat:
Cytat:
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-14 o 14:36 |
|||
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkam na wiosce wiec dojechanie gdziekolwiek = smierdzący autobus albo jeszcze gorzej bus = choroba lokomocyjna ![]() tez mam takie "szare" włosy - moja fryzjerka stwierdziła ze to jest popielaty ciemny blond Cytat:
matko dziewczyny jaka ja jestem dzis snięta...w sumie od 13 przysypiałam a mała jak na złość ADHD w brzuchu dostaje i mnie budziłą co chwile
|
||
|
|
|
#4778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny słuchajcie...właśnie odebrałam wyniki badań i okazuje się, że wyniki moczu mam nie za ciekawe.
Czy któraś z was miała znacznie zwiększoną ilość leukocytów i kryształów w moczu a do tego obecność glukozy w moczu??? Bo ja mam znacznie przekroczone dopuszczalne wartości leukocyty norma jest do 20 /ul a ja mam 54,6 /ul a kryształów norma jest do 40 /ul a ja mam 1598,9 /ul
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-07-14 o 15:01 |
|
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży jeździłam praktycznie do końca, bardziej się bałam po samym porodzie, bo byłam osłabiona, więc dopiero 2 tygodnie po wsiadłam z powrotem za kółko Cytat:
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tej glukozy duzo w moczu? bo jakies niewielkie przekroczenie w ciąży się zdarzają.a we krwi tzn na czczo tak? |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też takiego szukam
Cytat:
Asia Ja tym bardziej na zakupy nie wyobrażam sobie inaczej niż autem z dzieckiem w foteliku bo mam daleko wszędzie. Jednak z zaleceń pediatry mojej chrześnicy wynika, że powinno robić się przerwy na rozprostowanie stawów, kręgoslupa, ramion... Od 3mc można wydlużać te przerwy 2-2,5h. Na spacer sobien ie wyobrażam./
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak bedziesz miała siedzenia samej w domu z dzieckiem dośc![]() kochana ale fakt faktem ze takie maleństwa i tak w pewnym momencie musisz wziąśc na rece bedzie chciało jejsc czy zmiana pieluszki itd -mysle ze towszytko jest do ogarniecia
|
||
|
|
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że do ogarnięcia Przecież nie zrobimy krzywdy naszym malcom ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ale że co że co?
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już sama nie wiem czy brać bebe-beni- który jest super w obsłudze, fajny wizualnie, co prawda nie da się nim pobujać, ma mniejszą gondolkę i wkurzają mnie te koła skrętne przednie - ale to pół biedy, gorzej, że ani fioletu ani beżu które bym brała pod uwage nie ma w sprzedaży do września. Niby ok, termin mam na 3-13 więc by jakoś się dało to zgrać, chyba że wcześniej urodzę to lipa. Ale facet mówi że wrzesień to może być równie dobrze i koniec
Roan Marita spoko ale ma kijowy hamulec, i to coś do regulowania rączki. Podoba mi się to że można w nim malucha pobujać, że duża gondolka, że ładny wizualnie, ale przeraża mnie wnoszenie go codziennie na parter - niby 20 schodków ale wciągać nie wiem czy będzie mi się chciało. Poza tym jest wielki, a u mnie mało miejsca. I te wszystkie przyciski, są takie do Każdy ma wady i zalety... roan ma świetny fotelik ale wpięty w wózek wygląda komicznie ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Polecają zrobić badanie powtórnie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-14 o 15:30 |
||
|
|
|
#4790 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Bruma nie pomogę, bo się nie znam, ale mam nadzieję, że wyniki nie są takie złe. Natka wkleiła fajne linki. Możecie popatrzeć. Ja pierwotnie upatrzyłam inną, ale w mniejszym rozmiarze. A że mam dużą komodę, to muszę znaleźć większą, właśnie tego typu co Natka wkleiła. Tzn? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
.Masz fiksa na punkcie pobujania czy po prostu wózkiem powinno się bujać, bo nie kumam? I czemu kółka skrętne wkurzają - w czymś przeszkadzają, czy co?
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
brumcia musisz wyleczyć ten stan zapalny, moze byłaś odwodniona troche, stąd ta glukoza? W ciązy się zdarza glukoza w moczu przy duzo niższych poziomach we krwi niz 180, zwlaszcza jak nerki nie wyrabiają. lekarzem nie jestem, ale wydaje mi sie, że jak wyleczysz stan zapalny to glukoza sie tez wyniesie.
|
|
|
|
#4793 |
|
kosmitka
|
Cotka oglądałam, ale nie próbowałam tego hamulca, babka pokazała a ja sama nie próbowałam, rączki też nie
. Dlatego wolę zwrócić uwagę na to, co mi umknęło, a co Ty wypatrzyłaś.
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
![]() melduję się popołudniowo dziś dzień szybko zleciał, miałam pełno załatwiania związanego z mieszkaniem: urząd miasta, przemeldowanie, wymiana dowodu, fotograf, gazownia, energetyka... ale wszędzie szybko i miło mnie obsłużono, także jestem zadowolona z obrotu spraw, tymbardziej z myślą, że to wszystko w związku z moim WŁASNYM MIESZKANIEMnie dam rady chyba Was nadrobić, postaram się chociaż kilka stron do tyłu, zaraz muszę obiadek zrobić, a później na "budowę" dziś będziemy malować salon już się nie mogę doczekać kiedy się tam wprowadzimy![]() a dziś w nocy była taka burza
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o czytanie w necie to się wstrzymuję, bo wiem że jakbym zaczęła czytać to na pewno coś bym dopasowała do swoich wyników a co nie byłoby korzystne ![]() Zobaczymy co powie lekarz ![]() Na razie zmykam papa Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-07-14 o 16:00 |
|
|
|
|
#4796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
życzę miłego malowania salonu, tylko się nie przemeczaj
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie ciężko było mi zmienić poziom wysokości. A jestem raczej rosła i silna baba Dwoma rękoma się udawało, ale co się namęczyłam to moje. Poza tym jak sam Pan określił jeden model tam był nieteges ( taki do którego też podbiłam i macałam) więc trochę też mnie to zmartwiło- oczywiście tż i sam facet radzili sobie doskonale, ale co mi z tego, że tż sobie radzi jak ja będę głównie jeździła. Poza tym to takie plastikowe... sama nie wiem ;p I jak się naciśnie i puści to leci w drugą stronę-do składania A co do hamulca to czytałam o nim dużo na necie. Ponoć się psuje- i na żywo też nie powala swoją stabilnością. Ogólnie te dwie rzeczy mnie nie przekonały. I ta siatka na dole też na minus A bujanie to zdatna rzecz mimo wszystko. Dziecko lepiej się czuje jak płynnie nim buja a nie zarzuca na każdym kroku. Już sama nie wiem. Byłam pewna że biorę bebe beni, tż też, po dzisiaj tż jest bardziej ku maricie, ja w ogole pol na pol zwariować można
|
|
|
|
|
#4798 |
|
kosmitka
|
No właśnie u mnie te hamulce i rączkę to tylko małż oglądał, a tak jak mówisz, on ma więcej siły. Czytałam opinie na necie o roanie i akurat na tą o hamulcach nie natrafiłam. Jakieś konkretne forum polecasz? Ja czytałam na gazecie...
Ale czemu siatka na dole minus? Że brzydka? ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- I dzięki Ci za te opinie, im więcej nas to tak dokładnie obejrzy, tym lepiej.
|
|
#4799 | |||||||
|
Zadomowienie
|
rany...czlowieka parę h nie ma i nie można nadrobić Was...tak gonicie
Cytat:
![]() Cytat:
mnie stresuje... właśnie idę jutro coś zrobić z włosami... o ile o balejaż jestem spokojna..bo chce jeden kolor co by moje rozświetlić na lato ( zimą mi odwaliło i przyciemniłam..i do teraz nie są takie blondy jak być powinny naturalnie jasne) o tyle...co do ścięcia..sama nie wiem...stresa ma,bo pierwszy raz idę do tej dziewczyny. chodzą tam 3 albo 4 kumpele.. ale raz super zadowolone a raz nie... do tej pory w pl wszystko robiłam z włosami... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
raz tylko skurcz złapał,że nie mogłam ruszyć z parkingu parę minut.. ale ogólnie... wole autem ja kupiłam taki nakładany na łóżeczko w mothercare a ja dziś po wizycie niestety nie wszystko jest dobrze... najpierw u pielęgniarki/położnej... wyszło mi znów ciut niższe ciśnienie..ale tam była taka małpa ,że wg.niej to wszystko ok.. zakręcona jak baranie rogi. mój tż stwierdził,że mam się modlić,żeby jej w czasie porodu nie było...bo jeszcze wyjdzie gdzieś i zapomni o mnie na szybko zbadała mocz papierkami.. i wyszło mi białko w moczu więc poszła próbka do dokładnej analizy i czekam na odp.... potem byliśmy u lekarza...przemiły ( w końcu) koleś. puścił nam serduszko maleństwa powiedziałam mu o tym ostatnim twardnieniu i bólu brzucha co miałam ..jak na okres, to powiedział,że to zaczęły się skurcze przepowiadające.. i że może być częściej tak . mówiłam też o tym moim niskim ciśnieniu i wysokim tętnie... i że ta pielegniarka powiedziała,że to nic groźnego..a mój gp...że jak powyżej 140 to się robi niebezpieczne.. to mi powiedział,że jak będę miała powyżej 130 to mam jechać do szpitala (bo i tak pracuje niedaleko tego gdzie będę rodzić) i wysłał mnie na badania krwi.. nie pamiętam na co tylko.. w każdym razie tydzień niepewności..w oczekiwaniu na te wyniki z moczu i krwi mowiłam mu,że się denerwuje...powiedziałam o dzieciątku tej mojej kuzynki.. to mi dał namiary na b.dobrą lekarkę,która robi prywatnie usg takie własnie diagnostyczne-genetyczne.. i że jak mnie ma to uspokoić,żebym poszła... podobno poświęca wiele czasu i uwagi. ale z tż-tem stwierdziliśmy,że jednak chyba pójdziemy do naszego polskiego gin,który jest moim gp.. to se ponarzekałam... idę w necie szukać dalej o tym białku i tych ciśnieniowo-tętnowych sprawach... może zna się któraś na tym ?????
|
|
#4800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do samochodu, to jak najbardziej jeżdzę, jakoś nie wyobrażam sobie jeździć komunikacją miejską, a swoją drogą to nie pamietam kiedy ostatnio autobusem jechałam. Wiadomo jak mus to mus i trzebaby było, ale jak mam samochód to prowadzę ![]() nie nie było, pewnie dziewczyny jej kompa oblegają ![]() my będziemy niedługo mieszkać jakieś 200 m od szpitala i mąż się śmieje, że sobie pieszo pójdę jak się zacznie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

.
.
No oczywiste oczywistosci. Z rozdzialem o przedszkolu to samo - tak napisane, ze wlasciwie matki, ktore oddaja male dziecko do przedszkola czy zlobka to wyrodne sa, a w naszych czasach to nie jest prosty wybor i wiekszosc nie moze sobie pozwolic na siedzenie z dzieckiem z domu az pojdzie do zerowki.
. Ale on w ogóle jest kontrowersyjny 

Czy któraś z was miała znacznie zwiększoną ilość leukocytów i kryształów w moczu a do tego obecność glukozy w moczu??? Bo ja mam znacznie przekroczone dopuszczalne wartości 

.
Bo niektorzy chcieliby wiedzieć wcześniej, a inni może nie (mowię o sytuacji, gdy lekarz widzi i decyduje czy powiedzieć).
, chociaż ok 2 zaczęło padać i burza, elegancko