|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Ja TU czytałam, ocenę ma w sumie ciekawą nawet. |
|
|
|
|
#4802 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Martusia dzielnie się spisałaś, wszystko załatwione. I remoncik jak widzę biegnie równym tempem. Ja to jakoś już nie mam z tego takiej radości, ale to moja chyba 4 zmiana mieszkania na przestrzeni 10 lat, więc cieszyłam się z 1 i 2 a z kolejnych już aż tak nie.
Stokrotka dla spokoju też bym zaliczyła to usg, zawsze to Cię uspokoi, a spokój jest Tobie teraz bardzo potrzebny. Z białkiem w moczu nie pomogę, mam nadzieję, że to nic groźnego. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cotka ja widzę, że Ty musisz kupić ten bebe - beni po prostu i tyle . Dla mnie akurat siatka nie ma takiego znaczenia, bo w sumie nie planuję zbyt wiele tam wozić, czy chodzić z wózkiem na zakupy, nawet o tym nie pomyślałam.Dobrze, że chodzimy oglądamy, jednak są takie rzeczy, o których nie pomyślalam, a na co zwrócilaś moją uwagę. Teraz już też sama nie wiem, co robić.
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a tak w ogóle to czemu wszyscy tak bardzo chcą te skrętne kola? W czym one pomagają? Bo mnie z tż irytowały w sklepie a Pan był już zajęty i nie podpytałam
|
|
|
|
#4804 |
|
kosmitka
|
Można zawrócić w miejscu, wózek jest bardziej skrętny, łatwiej w nim manewrować. A nie można ich zablokować?
|
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe super jest np. ta podnoszona gondolka, bo jak mały będzie jeszcze za mały na spacerówkę a już ciekawy świata to może fajnie się sprawdzić to podnoszone oparcie. Ancia a ty jakie masz typu tylko maritę i emmaljungę? ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Może to znak że dopiero we wrześniu będą dostępne
|
||
|
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
ancia ja też mam nadzięję,że to białko to nic złego nie wyjdzie.. bo już się naczytalam,że to może nawet być zatrucie ciążowe...albo coś z nerkami...
a to drugie.. nie umiemy sobie nazwy przypomnieć na co te badania krwi poszły :/ ale jak patrzyłam pod kątem tego co jest jest,to to chyba na tarczycę....albo anemię... coś w tym kierunku... ehhh... oby było ok... na usg..idziemy w przyszłym tyg. bo jutro fryzjer..a potem weekend.. pozatym wezmę te wyniki odbiorę i pojdę ze wszystkim do tego polskiego gina.. a co do skrętnych kółek...to nasz wózek na przednie koło skrętne...ale własnie można zablokować
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bede trzymac kciuki za wyniki
|
|
#4808 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=DzastaW;28132995]
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co na to mąż którego on by wybral?Cytat:
|
|
|
#4809 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Mamy tylko typy rita i emaljunga, bo zależało nam na dużej klasycznej gondoli z dużymi kołami. W sumie od początku na emaljungę było nastawienie, dopiero teraz ze względu na cenę spojrzeliśmy na ritę. Inne typy odpadły po testach w sklepach, np. bebecar, maxi cosi, innych nie pamiętam. Brałam jeszcze pod uwagę mutsy, ale ma sporo złych opinii nt. stelaża, że się łamie. Problem polega na tym, że w najbliższej okolicy mamy tylko wózki najtańsze, polskie, niestety słabej jakości. W Olsztynie jest ciut lepsze zaopatrzenie, ale większości wózków jak np. mutsy czy emmaljunga nie ma. Najbliżej mamy Gdańsk, a to 250km i tam się nie wybiorę .Jestem wkurzona Do tego - miałam nie pisać - ale od rana boli mnie brzuch, twardnieje, boli jak na @, masakra
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lecę robić ten obiad, bo mężuś po 17ej będzie a ja w rozsypce
|
|
|
#4811 |
|
kosmitka
|
Cotka a w emmie ten koszyk wg Ciebie jest głębszy czy to samo?
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Stokrotka nie martw się na zapas! Chyba gdyby było coś poważnego, to lekarz by zainterweniował.
|
|
#4812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez juz nawet ich nie farbuje zeby odpoczely... Cytat:
![]() Ale mozna sobie kupic w aptece lewatywe i zrobic samemu w domu ![]() Cytat:
Bo z tym peknieciem to jest tak ze nie wiadomo jak ona pojdzie.. ![]() Jak sie peknie troszeczke to wiadomo ze sie szybciej zagoi ale czesto te pekniecia sa spore i kilka na raz i nie jest za ciekawie je zszywac ![]() Mnie nacieli i do tego peklam i miesiac nie usiadlam na tylku![]() a po tym miesiacu to chyba jeszcze z miesiac na poldupkach siadalam Cytat:
pytali sie mnie czy zgadzam sie zeby byl i sie zgodzilam... biedak siedzial tak cichutko... ja nawet uwagi na niego nie zwracalam.... ![]() A samochod prowadze... Z Alanem tez do konca ciazy jezdzilam Cytat:
Mnie jeszcze nikt nie przepuscil od pocztku ciazy ![]() Cytat:
Cytat:
Cukier w moczu jest do skontrolowania ale wlasnie w ciazy czesto sie zdaza i nie jest niczym powaznym... mysle ze jak robilas test na glukoze i wyszedl ok to ten cukier w moczu to nic takiego.. Jak cos to zrob jeszcze raz wyniki z moczu... |
|||||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, ale z drugiej strony, rączki nie reguluje się tak często, raz tż ustawi ( są tylko przecież dwa poziomy wysokości) i tak zostanie. Do składania do auta pewnie też on będzie więc kolejny problem z głowy. Nie wiem jaki macie samochód ale ostatecznie na wyjazdy i zakupy można brać fotelik i wpinać i wtedy stelaż wejdzie i będzie ok. Z hamulcem trzeba delikatnie to może nie popsujemy
I podobno części zamienne są tanie więc kolejny plus Dla mnie to najgorsza rzecz w tym wszystkim Ancia a kiedy masz wizytę? |
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka.. Jakie to cisnienie w koncu masz...?
Nizsze czy wyzsze...? Wiesz jakie dokladnie.....? Moze stresujesz sie samym pomiarem i Ci wzrasta.. Ja z Alanem mialam w 3 trymestrze non stop 135/70 i lekarze mowili ze jest ok do 140.. I wogole najlepiejby bylo gdybys mogla miezyc sobie to cisnienie kilka razy na dzien zeby zobaczyc jak ona sie zachowuje... W kazdym badz razie nie powinno se miezyc cisninia bezposrednio po wysilku... a dla nas wysilkiem jest samo chodzenie takze zawsze przed pomiarem powinnas sobie odpoczac z 10-15 min....A z bialkiem w moczu nie pomoge bo nie mam pojecia co ono robi...
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zadomowienie
|
anuśka, martusia dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie zainterweniował i kazał zrobił te badania krwi do analizy.. i kontrolować ciśnienie i tętno codzień a w razie czego jechać do szpitala.. jak na iroli i ich podejscie...to jest naprawdę spora reakcja.. a jeszcze tydzień temu mówiłam,że gdyby nie brzuch,to bym zapominała że w ciąży jestem.... :roll eyes: ![]() Kellysss.. ja ciśnienie mam niskie ( jak na mnie ) 103-8/ 60-65 ... ale niepokojąco wysokie tętno przy tym dochodzi do 130,140.. mierzę codzień w pracy.... albo sama albo jakaś pielęgniarka mi mierzy.. po wypiciu kubka wody z lodem spada do ok 100-110 tętno.. ale to i tak dość dużo po odpoczynku. najgorsze że się czuję wtedy skołowana jakbym paść miała zaraz białko...albo nerki albo zatrucie ciążowe.. z tego co wyczytałam. ale czekam na wyniki coś ma być jutro a na resztę do tyg trzeba czekać....
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-14 o 17:00 |
||
|
|
|
#4817 |
|
kosmitka
|
Cotka rączkę raczej będziemy mieli uregulowaną na jednej wysokości, by my jesteśmy wysocy. Ze składaniem właśnie może być tak, że będę sama składać, jak będę odwozić dziecko np. do mamy - gdy wrócę do pracy. Samochodu narazie nie mamy w pewnym sensie, jutro przyjeżdża likwidator, więc okaże się jak mocne są uszkodzenia, kiedy naprawimy, sprzedamy.A kupić chcemy kombi (chyba), bo to się zmienia.
Czy delikatnie da się z hamulcem to nie wiem, jak mój ojciec pójdzie na spacer to czuję że po jednym może być po hamulcu .Z tym koszykiem pytałam -czy w emmaljundze i roanie są wg Ciebie tak samo płytkie? Bo nie zrozumiałam w poprzedniej wypowiedzi. Wizytę mam w sumie już za 2 tygodnie, ale byłam przecież teraz w poniedziałek, tylko do poniedziałku nic się nie działo, a zaczęło się po szkole rodzenia. Z jednej strony dobrze, że w piątek przychodzi położna, to chyba zna się na brzuchu i jakoś mi go obada i zawsze będę spokojniejsza. Do tego liczę te ruchy a po jedzeniu jak na złość Franek śpi i się stresuję. ![]() Teraz szukam jeszcze innych wózków z dużymi gondolami. Stokrotka na pewno wszystko złożyło się na Twoje gorsze samopoczucie. Nie wiem, czy masz taką możliwość - ale postaraj się dużo leżeć, odpoczywać i jakoś nie przejmować (wiem, łatwo mówić).
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wlasnie moja mama mi mowila kilka dni temu zebym uwazala na zatrucie ciazowe... Bo ona je miala w dwoch na cztery ciaze..wlasnie w 3 trymestrze... mowila ze wlasnie wariowalo jej cos cisnienie... Mam nadzieje ze to nie to kochana.... i sie nie nakrecaj .. Sama dokladnie niewiem za duzo o tym zatruciu ciazowym.. chyba ide sobie poczytac o nim dla samej siebie ![]() Buziaczki i staraj sie odpoczywac tak jak radza dziewczyny |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Mój właśnie też śpi i się stresuję bo zjadłam sporo i liczyłam na harce.
TAKI taki miałam w rękach i w użytku więc wiem że on miał solidny hamulec ale masakrator. Jak się miało japonki to odblokować go podnosząc ten drut do góry to była tortura ;p Koszyki są chyba porównywalne. Oba takie dziurkowane, płytkie Jak dla mnie to one są mega podobne ![]() A i fajne te ochornki na rączki i na nózki. Tzn te foliowe zabezpieczenia w miejscach gdzie się najwięcej brudzi ![]() A co do bóli to nie zazdroszczę, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Ja panikuję bo Filip od rana tylko kilka razy dał znać że wszystko gra- idę poleżę spokojnie, może kopnie mamusię
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-14 o 17:12 |
|
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kobitki
![]() ja już nic nie czytam...mój mąż stwierdził,że jak jeszcze raz zobaczy,że mam otwartre strony o białkach,zatruciach tarczycach,anemiach itd... to mi neta odłączy.. więc lepiej nie taki mam charakter...że zaraz się przejmuje itd... i od razu czarne myśli ..dobrze,że mąż mnie na ziemię sprowadzaa co do odpoczynku.,.. staram się jak mogę. praktycznie jak wracam z pracy to leżę do góry brzuchem... teraz też odkąd wrócilśmy to na kanapie.. ciekawe ile tak wytrzymam bo dla mnie to jak kara siedzieć na tyłku tyle czasu... niemal jak karny jeżyk ta kanapa dla mnie teraz ![]() ![]() cotka...a ten wózek to sam głęboki ?? w sumie we wrześniu już raczej nie będziesz używała japonek... a do lata dzieciolek wyrośnie
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-14 o 17:49 |
|
|
|
#4821 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Jakos cięzko mi odpisac wiec odpowiem tylko ze ja tez miałam białko i cukier w moczu i nie kazal mi sie lekarz martwic tylko za 2 tygodnie zrobiłam badania powtórne i juz było ok. Teraz miałam fosforany jakies w moczu i tez mi sie kazał nie martwic.... ??? Moze mój gin za bardzo wyluzowany.....Skurcze tez mam i biorę tabletki...lekarz nie kazał lezec wiec troszkę przyszalałam przez tych kilka dni ale juz do wieczora siedzę i chyba zacznę szukac poscieli do łózeczka.... Cięzki wybór.... Kupiłyscie juz jakas???---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Sciskam mocno wszystkie zatroskane przyszłe mamuski...Pomyslcie , ze juz nieduzo nam zostało.... Ciężko nam, ale kto da rade jak nie my???
|
|
|
|
#4822 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładna ta posciel i dopiero zauwazyłam ze sa różne rozmiary Ta z kołderką w ciekawej cenie nawet....Ja mam łóżeczko 120x60 wiec musze cos dalej szukac....
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak ucichło?
ja własnei pochłonełam całą paczke chrupek bekonowych beeee juz nigdy wiecej ![]() powystawiałam rzeczy na allegro i albo sie sprzedadza albo wywioze siorce z powrotem bo przeciez nei bede trzymac tego wszystkiego ![]() jutro jedziemy po farby bo meża u teści bedzie malował, a potem malowanko u nas w nast tyg moze zakupimy juz łóżeczko-nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#4825 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Też myślałam o mutsy, ale opinie na necie mnie zniechęciły . Tutaj poczytaj. W sumie też byliśmy zdecydowani, bo lekki, zwrotny. Co do pościeli, to dziewczyny pisały, że do małych łóżeczek też biorą tą większą. Ten sprzedawca ma w różnych rozmiarach. Kupowala od niego moja siostra i w sumie jest zadowolona.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-07-14 o 19:26 |
|
|
|
|
#4826 |
|
Rozeznanie
|
Pochwale sie
W koncu mam lozeczko no ale zostalo ustawione w odpowiednim miejscu wiec jak dla mnie luz.Nie wiem tylko czy szczebelki nie sa za rzadko rozmieszczone - jest 9cm przestrzeni miedzy nimi i 2 sa wyciagane jak juz Nadia podrosnie Ma 3 poziomy regulacji. Na wszelki wypadek zakupilam tez taki ochraniacz z IKEI http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904 Komode tez naprawili. Nooo mniej wiecej - szuflady sa takie jak chcialam, tylko z boku jest troche inna - miala byc prosta z litego drewna, a boki sa ze sklejki i maja jakas listwe, ktorej wcale nie chcialam, ale widac tylko jeden i to od okna a nie wejscia wiec ujdzie. Zdjecia komody potem, bo jeszcze mi uchwyty montuja.
|
|
#4827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Martusiaaa21;281367 04]Słonce jakiej sukienki?
|
|
|
#4828 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że żyję i gzy już dzis nie gryzą
![]() Acelinko, to rzeczywiście bardzo puchniesz Cytat:
![]() No coś Ty, nie ma czegoś takiego jak "za dużo" włosów czy "za długie" włosy ![]() I nie wiedziałam, że nosisz okulary. Cytat:
) nie ma.Cytat:
![]() Cytat:
A ma to sens. Tylko, że jak te profesjonalistki sobie włosy wymodelują, to po żadnej nie widać, że ma mało czy cienkie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znalazłam takie fajne wzory, w jego stylu, a koszulek nigdy dość ![]() Mama jednak przyjedzie dopiero jutro, zaświadczenie od okulisty załatwiłam, smoczki w Rossmanie zakupiłam (a jakie tanie są te Rossmanowe pieluszki, bardzo mnie cena ucieszyła ), lokal zarezerwowałam (musiałam zapłacić zaliczkę, a przez telefon pani o tym nie wspomniała, jak pytałam o płatność, w ogóle się zdenerwowałam tam troszkę), u fryzjera byłam (jutro się okażę, jak się wlosy układa w domu). W sumie mało było chodzenia, wolno tylko, a jakoś dziwnie mnie tam na dole gniotło, kłuło, a potem jeszcze na domiar złego dostałam skurczy w autobusie do domu. Poleżałam, przeszło, ale bolało dość tak mocno, aż sie lekko wystraszyłam.
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole dziewczynki to tak jak danika jestem tak snieta dzisiaj ze koniec, normalnie moglabym spac i spac bo w nocy znowu maluszek i nerwy daly mi do wiwatu; no i zaczelam liczyc skurcze, tzn TŻ zaczal juz liczyc bo stwierdzil ze cos za duzo no i rzeczywiscie jest ich juz duzo kurcze a wizyta dopiero za poltorej tyg
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki jaka posciel zamawiacie???? Podzielmy się opiniami Ancia większą do łóżeczka? Ale chyba na szczebelki ochraniacze musze miec na wymiar??Asia smacznego bekoniku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

. Dla mnie akurat siatka nie ma takiego znaczenia, bo w sumie nie planuję zbyt wiele tam wozić, czy chodzić z wózkiem na zakupy, nawet o tym nie pomyślałam.
Może to znak że dopiero we wrześniu będą dostępne
niestety nie wszystko jest dobrze... najpierw u pielęgniarki/położnej... wyszło mi znów ciut niższe ciśnienie..ale tam była taka małpa ,że wg.niej to wszystko ok.. zakręcona jak baranie rogi. mój tż stwierdził,że mam się modlić,żeby jej w czasie porodu nie było...bo jeszcze wyjdzie gdzieś i zapomni o mnie
więc poszła próbka do dokładnej analizy i czekam na odp.... 

Odrostów też nie widać czyli jest git
A ostatnio moja szwagierka (też w ciąży ma termin na 20 lipca) kazała mi przekazać przez teściowa żebym przestała włosy farbować bo to szkodzi
jak myślicie, możemy się tym sugerować?
ach w sumie to będzie co ma być, jak już się zacznie akcja porodowa to chyba mi będzie wszystko jedno byle by mała szybko wyskoczyła