Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 20:23   #1261
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

A ja po karmieniu i moj pierwszy maly sukces!!!!!!!!!!!!!!

opisze krok po kroku po kapieli mala jak tylko wzielam na rece to juz placz bo glodna, wiec dalam smoka i zaczelam przytulac kolysac, zassala i sie slicznie uspokoila i prawie zasypiala wiec przytulilam do piersi i podmienilam smoka na mojego U, possala 10 minut i wypuscila z prezeniem lekkim( w porownaniu do innych jej prezen) wiec wzielam do odbicia i zaczela plakac, wiec dalam smoka, masowalam i sie odbilo po czym przytulilam i znowu do tej samej piersi przystawilam i pociumkala jeszcze 20 minut!! wiadomo ostatnie minuty juz dla samej frajdy ale polykala i na spokojnie na snie prawie wiec mimo, ze jej sie nie odbilo bardzo potem tylko tak lekko to wydaje mi sie ze nie polknela pwietrza jakos duzo. takie karmienie trwalo godzine ale dziecko spi a ja nie wyje jak wczoraj i poloze sie spac z radoscia!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anula u mnie też dziś wiercenie wieczorne kiedyś udawało mi się ją na UU troszkę ululać, a teraz to się cieszę jak ją nakarmię chociaż porządnie
mam nadzieję, że u Ciebie dziś będzie lepiej

o widzę że dajesz ten sam zestaw leków, ja piję jeszcze Plantex
jak czytam w necie to wiele kobiet ma taki problem z wierceniem przy U,
większość odpowiedzi to właśnie gazy, ewentualnie jak dziecko jest starsze to wtedy ciekawość świata ...
ja nie zamierzam dokarmiać mm, skoro moje mleko w zupełności jej wystarcza, tylko strasznie męczy mnie to karmienie ...

Gabrynia zassała smoka
ja nie wiem czy chcę zasmoczkować swoje dziecko
straszecznie boję się odzwyczajania !!!
jakaś zeschizowana jestem ...

dziewczyny śpią ...
Andziotku mnie tez meczy i juz mialam takiego dola, bo jak wiesz to sie ciagnelo juz jakis czas, ale teraz wydaje mi sie ze damy rade, nie mozemy sie poddawac po prostu, mysle ze nasza psychika tez jest wazna, ja tez jestem mega zmeczona walka z Zoska przy karmieniach ale wierze ze to przejsciowe.
A smokiem sie nie martw, jesli uzywasz sporadycznie, ja mialam opory, ale np w dzien pomaga Zosi mojej zasnac, bo ona ciekawa swiata i nawet w wozku wszystko ja interesuje i rece jej lataja, ale jak usnie to zaraz wypuszcza, wieczorem wlasciwie rzadko zasypia ze smokiem, w nocy jak jej wypadnie to sama zasypia, chyba ze cos ja w brzuszku gniecie albo sie bardzo rozbudzi a ja nie chce jej jeszcze karmic to wtedy daje smoka, ale mysle ze to nie jest takie grozne, najwazniejsze zeby dziecka chyba smokiem nie zapychac non stop, a jak widzisz dzis wieczorem bardzo mi pomogl

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hello

U mnie burzowo i się ochłodziło, chłopcy jak zwykle śpią, jak usną o 18 to spia już do rana z pobudką na kapiel i karmienia, ale zaraz usypiają ponownie.

Słodziaki moje kochane

Dziś coś nie jestem z Wami na bieżąco muszę nadrobić

No i wklejam foto moich słodziaków

Eweska jakie cudne chlopaki!!! jakie duze juz, sliczne pucie maja

Ide spac bo jutro tesciowie przylatuja, bedzie sie dzialo
Buziale!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:32   #1262
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Super wieściPewnie będzie Ci się lepiej spało

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:33   #1263
mamaoptymistka
Zadomowienie

anula 81 wspaniałe wieści, i sprawdza się że mama wie najlepiej jak pomóc swojemu dziecku.

Co do smoczków u starszego syna smoczek był bardzo przydatny i wcale nie miał go krótko, trudno było odzwyczaić ale wcale nie żałuję że dawaliśmy.
Teraz Franek nie chce smoczka i wiem że to znacznie utrudnia wyciszanie się, bo obserwuję że czasem on chce possać a nie jeść i wkurza się jak mu z cyca leci a smoczka nie chce.
Będę jeszcze próbować z tym smokiem.

Gusiagatko chyba hormony też miałam tak właśnie ok.1-2 tyg po porodzie. Taki nagły wysyp a teraz znów jest ok.

Eweska śliczni i duzi chłopcy

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-14 o 20:36
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:34   #1264
Paulizia
Wtajemniczenie

Anula ciesze sie!!!! I oby tak dalej
Stary 2011-07-14, 20:36   #1265
aniutka_85
Raczkowanie

A moje dziewcze nie spało od 14 więc po kapieli koło 20 padła jak mucha, ciekawe o której mnie w nocy obudzi?
Acha pisałam Wam, że mam dzisiaj rocznicę ślubu i mąż obiecał zabrac mnie na obiadek. Okazało się, że na 20 musiał iśc do pracy i z obiadku nici , ale za to dostałam piękny bukiet kwiatów i jeszcze milszą niespodziankę, TŻ ma wolny piątek, sobotę i niedzielę Gdyby nie beznadziejne zachowanie dziadków to pewnie byśmy do nich pojechali a tak mamy dłuuuugi weekend tylko dla siebie : jupi:

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:42   #1266
Paulizia
Wtajemniczenie

aniutka85 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!
teraz przypomnialo mi sie, ze pytalas o knajpe we Wrocku. ja zawsze lubilam Piramide, ale tez Greco czy el greco [taka grecka przy solnym] maja przepycha gyros i wino z beczki
Stary 2011-07-14, 20:43   #1267
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

[QUOTE=Grazin;28126898]tesciowa
[QUOTE]
powinnam sie domyslic kto byl autorem tej mysli
brawo za szczepienia, ale mialas sen okropny!

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
aga pe napisałam ze od 4 lat myjemy, syn miał operacje jak miał 2 lata i pod narkoza od razu miał zrobioną też stulejkę
ojjj przepraszam, musialam zle przeczytac, kurcze to sie maluszek na przezywal
Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Hello

Na 13.15 idziemy na szczepienie na rotawirusy, tak jakos nam sie to przesunęło, bo nie do końca wiedziałam czy będziemy szczepic czy nie... Tyle, że Mała ma nadal katarek i nie wiem, czy to nie będzie przeciwwskazanie do zaszczepienia
.
jak tam po szczepieniu?
Cytat:

ja mam jeszcze 4 do zrzucenia, ale to już nie mus, bom chuda, tylko tyłek jakiś wielgachny mi został
fajnie ze ktos wreszcie napisal ze jest chudy

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Ja tak z doskoku, ale muszę Wam powiedzieć, że mi się Izka naprawiła. Ciekawe na jak długo.
Nie mam czasu na razie na wizaż, bo moje starsze dziecię ma jutro urodzinki (7), a imprezę organizujemy w niedzielę w parku linowym no i cała organizacja na mojej głowie. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze! W niedzielę też będzie nam mojej głowie, bo Tż prowadzi wykład i pewnie się spóźni.
Nie wiem kiedy Was nadrobię, pewnie znowu będę miała mega zaległości.

Aga_pe, to twój Norbi taki cwaniaczek już? Sam sobie zabaweczki chwyta? Samodzielny chłopaczek. Moja Izka co prawda jeszcze sama zabawek nie chwyta, ale usilnie próbuje złapać zwierzątka kręcącej się karuzelki, co oczywiście się nie udaje, bo jest jeszcze taka nieporadna

Czytam o waszych spadkach wagi! Pięknie. U mnie waga na razie się zatrzymała , chyba muszę więcej błonnika wcinać i jeść bardziej regularnie. Ale generalnie nie jest źle. Ostatnio pojechałam sobie kupić spódnicę jeansową i wlazłam w 36

Może jak znajdę jeszcze chwilkę to wpadnę coś doczytać.
Aha - siniole schodzą, więc drugi raz skorzystałam z solara. Od razu mi lepiej na ciele i duszy
listopadowa!!!
NAJLEPSZEGO DLA ADRIANKA!!! moj dominik ma w sobote

norbi codziennie juz za cos chwyta, fakt, nieporadnie ale czasem z sukcesem

tez bylam na solarium dzisiaj

o tyyyyyyyyyyyyyy ! 36 rozmiar?! ja sie ciesze ze w 40stke weszlam
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Okej - pobije Cie - mowie do mojego przy porodzie, zeby mnie wytarl wiadomo gdzie, a ze to sie dzieje za moimi plecami, to nie wiem co on robi. Wytarl. Potem sie okazalo ze to jednorazowe mokre chusteczki do odkazania blatow, kozetek etc.
Bo bylo napisane "sterile"...
twoj tz wymiata, powalil mnie na kolana!
ale masz z nim wesolo!!!
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Z ogłoszeń:

1)wypadają mi włosy! I to porządnie, moją magiczną różową szczotką wyczesuję prawie garść dziennie

czy jest na sali osoba, która wie, ile takie wypadanie potrwa?

2) zmniejszyła mi się ilość pokarmu...
kurcze mary ja pamietam ze pol roku po nadal lecialy, nie pamietam keidy zaczely dokladnie, nie wiem z 3-4mce po
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
A to uradowany Marcelek, któremu czytam wiersze Brzechwy (przed chwilką)

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Daisy tylko, że ja spasłam się przed ciąża i mam nadmiar do zrzucenia

młody w leżaczku...
wibra włączona, pałąk zdjęty...
poszła mega kupa..
spać nie chce..
woli przy UU chyba zasypiać...
prawie zjadł swoje pięści...

zabawki się podobają...

wrzucam fote i lecę bo ryk!!
ooo ale slodki

lece czytac dalej!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 20:44   #1268
andziot
Zakorzenienie

anula cieszę się, że tak pięknie sobie poradziłaś
ty dziś masz lepszy nastrój a ja mam gorszy bo do tej pory pięknie jadła, a im starsza tym gorzej

co do smoka, to boję się, że już sama nie będzie umiała zasypiać, bo np w nocy samej udaje jej się zasnąć ( a jak będe musiała smoka trzymać przy buzi do zaśnięcia, albo podawać milion razy, to się nie wyśpię ) pierwsza drzemka w dzień też dość dobrze sobie radzi, najgorzej po południu i na noc, bo wtedy już ma za dużo wrażeń i wyciszyć się nie umie ... ale jakoś pobujam w łóżeczku i śpi ...
jak to czytam to w sumie wychodzi na to, że jej niepotrzebny ten smok

a czy jest u nas dzieciątko, które samo zasypia bez smoka w buzi ????
czy to aby jest wykonalne przez takiego małego człowieczka ??

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:48   #1269
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Moi chlopcy po kąpaniu i po jedzieniu zasypiają bez smoka, smok potrzebny jest tylko w dzień do drzemek choć i tak nie zawsze.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:49   #1270
asiak1981
Rozeznanie

smoczek- ja używam tylko do usypiania,bo wtedy łatwiej oduczyć

w poniedziałek zapisałam Wojtka do przedszkola na rok 2014/2015. Jest piąty na liście,więc automatycznie się dostał jupi!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:49   #1271
principessina
Zakorzenienie

andziot moj w ogole smoka nie chce czasem wpycham mu na sile, jak mnie glowa od placzu juz boli

czy Wy karmicie przy kazdym karmieniu z kazdej UU??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 20:51   #1272
mamaoptymistka
Zadomowienie

U nas żeby zasnął potrzebny jest cycek albo bujanie albo wózek.
Aniutka najlepsze życzenia z okazji rocznicy

principessina zazwyczaj z jednej. Ale u mnie jeszcze bardzo często jest karmienie w dzień czasem co godzinę w nocy co dwie.
Zdarza się że wypije z jednej i śpi 2h a zdarza się że wypije z dwóch i śpi 1h i znów chce.
Mój syn waży 5,5kg czyli że przez 1 mc przytył 1900 gr

Czas edycji: 2011-07-14 o 20:53
Stary 2011-07-14, 20:53   #1273
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot moj zasypia bez smoka, ale mama musi byc
Stary 2011-07-14, 20:54   #1274
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
ty dziś masz lepszy nastrój a ja mam gorszy bo do tej pory pięknie jadła, a im starsza tym gorzej

co do smoka, to boję się, że już sama nie będzie umiała zasypiać, bo np w nocy samej udaje jej się zasnąć ( a jak będe musiała smoka trzymać przy buzi do zaśnięcia, albo podawać milion razy, to się nie wyśpię ) pierwsza drzemka w dzień też dość dobrze sobie radzi, najgorzej po południu i na noc, bo wtedy już ma za dużo wrażeń i wyciszyć się nie umie ... ale jakoś pobujam w łóżeczku i śpi ...

moja usypia bez smoczka, w ogóle dla niej smok to zło konieczne. Ja za to mam większy problem, moje dziewczę nie uśnie bez zawinięcia w pieluszkę i rożek. Jak jej nie zawinę to co 10 minut wali się rękami po twarzy i się budzi nie mogę doczekac się dnia, w którym odkryje, że ma rączki i nie służą one tylko do bicia się po twarzy

Stary 2011-07-14, 20:54   #1275
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
w poniedziałek zapisałam Wojtka do przedszkola na rok 2014/2015. Jest piąty na liście,więc automatycznie się dostał jupi!
to tak można, tyle czasu do przodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 20:55   #1276
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
moja usypia bez smoczka, w ogóle dla niej smok to zło konieczne. Ja za to mam większy problem, moje dziewczę nie uśnie bez zawinięcia w pieluszkę i rożek. Jak jej nie zawinę to co 10 minut wali się rękami po twarzy i się budzi nie mogę doczekac się dnia, w którym odkryje, że ma rączki i nie służą one tylko do bicia się po twarzy
ja uciekam lulu, życzę miłych snów i bezkolkowej nocy

Stary 2011-07-14, 20:56   #1277
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
moje dziewczę nie uśnie bez zawinięcia w pieluszkę i rożek.
może dobry byłby w waszym przypadku otulaczek

Ja sobie tzn synkowi dwa uszyłam ale mój nie znosi być otulony tak rączkami macha że nie ma szans go otulić.
Stary 2011-07-14, 20:57   #1278
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Gusiagatko chyba hormony też miałam tak właśnie ok.1-2 tyg po porodzie. Taki nagły wysyp a teraz znów jest ok.
Liczę na to, że u mnie będzie tak samo i pójdzie sobie w choler..e

Cytat:
[
Moja zasypia bez smoka ale musi być przytulona albo ładnie w otulaczek zapakowana

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:59   #1279
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

aniutka najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:

aga_pe skąd ty jesteś ??? u mnie w pracy by Cię gruntownie przebadali, bo oddział akurat takimi rzeczami się zajmuje !!! radziłabym udać się do hematologa

już kiedyś pisałam - ściąganie na siłe napletka robi więcej złego niż dobrego !!!!
niemowlaczki mogą mieć stulejkę i nic się z tym nie robi !!!!!!
andziotku, no niemamy daleko do wrocka...
to nie ja potrzebuje badania tylko moj domisiu
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Właśnie pokazywała mi ten pas agnieszka_pe a jest jeszcze nowsza wersja za 145 eu
http://www.slendertone.com/p-24-slen...ax-female.aspx
ciezko znalezc ten najnowszy
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziękujemy za komplementy

jak wasze maleństwa zasypiają w bujaczkach to wyciągacie je stamtąd?
tak,
no chyba ze:
1.mial okropny dzien
2. musze ja odpoczac i miec pewnosc ze bedzie spal, wtedy obchodze go szerokim lukiem i nie tykam
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Zapisałam się wczoraj do zaocznego studium technik prac biurowych, zjazdy dwa weekendy w miesiącu, więc nie poświęce na to dużo czasu, a przynajmniej nie zmarnuję roku, bo na studia przez tą nieszczęsną matmę się w tym roku nie wybieram .. Jak moja teściowa usłyszała co za kierunek tego studium to mnie wyśmiała I powiedziała, że powinnam mieć większe ambicje, że powinnam iść na studia, że zdam poprawkę i mam iść na studia ! A jak się uparłam na studium to chociaż coś lepszego, np. technik farmacji .. Bardzo bym chciała być takim technikiem farmacji, pracować sobie w aptece, ale niestety nie jestem fantastyczna z chemii, a tam zapewne tego sporo, plus ta cała farmakologia, to wydaje mi się dość trudne - jakbym miała się tylko uczyć to okej, ale ja mam małego niemowlaka w domu !!
Ona tego nie ogarnia, twierdzi, że sobie poradzę ze szkołą, dzieckiem i domem .. Wczoraj byłam przez to strasznie rozżalona i do dziś mam trochę zły humor .. Przecież te studia mi nie uciekną, zamierzam studiować, ale nie w tym roku ..
A .. Zawsze umierałam z zazdrości jak czytałam, że Wasze bobaski śpią dłużej niż 2-3h pod rząd;> bo Gabi mniej więcej co tyle się zawsze budziła .. Dziś pobiła rekord . 5,5h !!!
Jak spojrzałam w nocy na zegarek myślałam, że mam zwidy
Mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk dziś chcę powtórkę !
dasz rade, za decyzje, zobaczysz ze wyjdzie ci na dobre kontynuacja nauki, nie wypadniesz z rytmu, a na studia spokojnie masz czas
brawa za gabrysiowe spanie
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Aga_pe, Ddaaiissy super, że z bioderkami wszystko ok

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Helloł pamięta mnie ktoś?
.
hej monia, pamietamy, jasne
Cytat:
Hello

No i wklejam foto moich słodziaków

A i się Wam pochwalę w końcu zakupilam nowy obiektyw do aparatu
o rety! ale wyrosli! szczegolnie bartus
Cytat:
ja nie wiem czy chcę zasmoczkować swoje dziecko
straszecznie boję się odzwyczajania !!!
jakaś zeschizowana jestem ...

dziewczyny śpią ...
spokojnie, jak sie nie czeka do wieku przedszkolnego to kwestia 2 wieczorow
widzialam ze pytalas kiedy wiadomo kiedy jest ten odpowiedni czas
wieszs kiedy wg mnie? trzeba to zrobic zanim dziecko zacznie mowic
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

opisze krok po kroku po kapieli mala jak tylko wzielam na rece to juz placz bo glodna, wiec dalam smoka i zaczelam przytulac kolysac, zassala i sie slicznie uspokoila i prawie zasypiala wiec przytulilam do piersi i podmienilam smoka na mojego U, possala 10 minut i wypuscila z prezeniem lekkim( w porownaniu do innych jej prezen) wiec wzielam do odbicia i zaczela plakac, wiec dalam smoka, masowalam i sie odbilo po czym przytulilam i znowu do tej samej piersi przystawilam i pociumkala jeszcze 20 minut!! wiadomo ostatnie minuty juz dla samej frajdy ale polykala i na spokojnie na snie prawie wiec mimo, ze jej sie nie odbilo bardzo potem tylko tak lekko to wydaje mi sie ze nie polknela pwietrza jakos duzo. takie karmienie trwalo godzine ale dziecko spi a ja nie wyje jak wczoraj i poloze sie spac z radoscia!
anulka, brawo, moj dzisiaj tez ladnie pil
ale chyba sie wyciszylas i tez uspokoilas prawda?

Cytat:

norbi zaledwie polowe usypian ma ze smoczkiem, potrafi bez i to bardzo czesto. mysle ze gdybym mu go wyrzucila z zyciorysu to pewnie usypianie niekiedy trwalo by dluzej ale spokojnie nie musialby go miec

moniqac za usg

niezaznaczylo mi wszystkich postow!!! nie wiem dlaczego, chcialam odpisac na wiele wiecej

u nas ok,
bylam sie obciac, pofarbowalam-wreszcie mam platynke piekna!

norbi dzisiaj caly spacer lezal na brzuszku we wozku , budke mial spuszczona i glowa non stop w gorze!!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 21:02   #1280
eweska
Moderatoreska

Cytat:
smoczek- ja używam tylko do usypiania,bo wtedy łatwiej oduczyć

Masakra tyle lat do przodu ???
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:02   #1281
Paulizia
Wtajemniczenie

aga_pe... pokaz sie
Stary 2011-07-14, 21:28   #1282
asiak1981
Rozeznanie

ja też mam dylematy co do tego czy jednak zabrać Wojtusiowi smoka,czy zostawic.. Pamiętam że przy Kasi ciągle miałam jakąś wymówkę,a to bo zęby idą, potem zamiast cyca jak przeszłam na mm,potem znowu zęby, w końcu powiedziałam dość,jak miała 1,5 roku. Wytłumaczyłam że ma już ząbki i może jeść ciasteczki,a smoczek tylko mają dzieci które nie mają ząbków. Histeria trwała tylko 20min po czym usnęła. I więcej nie wołała. Dlatego było łatwo bo tylko do usypiania używałam.

Andziot-pytałaś kiedyś jak odpieluchowałam w nocy. Miałam to szczęście,że nagle sama powiedziała że nie chce. Walczyłam z nią bo chciałam jednak założyć na noc,a w końcu spasowałam. Przypilnowałam żeby się wysikała przed snem,a potem w nocy ją raz wysadziłam. Po kilku dniach nie chciała robić w środku nocy na nocnik,więc znowu odpuścilam. I tak się udało. Wpadki były najpierw co 3-4 dni, teraz ostatnia była 19 nocy temu.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

enchantress- mądra decyzja! A farmacja ciekawa ale bardzo trudna,dużo wkuwania.

A do przedszkola prywatnego i tu niestety tak zapisują.. Kasię poszłam zapisać jak miała 10 m-cy to była 40 na liście rezerwowej!! Dlatego teraz byłam mądrzejsza.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-07-14 o 21:30
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:28   #1283
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
aga_pe... pokaz sie
strzele foty najpozniej w weekend
Cytat:
ja też mam dylematy co do tego czy jednak zabrać Wojtusiowi smoka,czy zostawic.. Pamiętam że przy Kasi ciągle miałam jakąś wymówkę,a to bo zęby idą, potem zamiast cyca jak przeszłam na mm,potem znowu zęby, w końcu powiedziałam dość,jak miała 1,5 roku. Wytłumaczyłam że ma już ząbki i może jeść ciasteczki,a smoczek tylko mają dzieci które nie mają ząbków. Histeria trwała tylko 20min po czym usnęła. I więcej nie wołała. Dlatego było łatwo bo tylko do usypiania używałam.

Andziot-pytałaś kiedyś jak odpieluchowałam w nocy. Miałam to szczęście,że nagle sama powiedziała że nie chce. Walczyłam z nią bo chciałam jednak założyć na noc,a w końcu spasowałam. Przypilnowałam żeby się wysikała przed snem,a potem w nocy ją raz wysadziłam. Po kilku dniach nie chciała robić w środku nocy na nocnik,więc znowu odpuścilam. I tak się udało. Wpadki były najpierw co 3-4 dni, teraz ostatnia była 19 nocy temu.
wlasnie, moj maly mial ponad rok jak sie pozegnal ze smoczkiem
bardzo bardzo sie balam ze sie uzalezni-ja bylam i to byl dla mnie dramat
teraz mysle ze jakbym miala oduczac to wlasnie w tych okolicach 1 rok ,do 2 lat.

co do siusiania, to u nas skonczylo sie jakos pare tyg po tym jak zaczal wolac w dzien. na pewno to bylo gorsze niz oduczanie od smoka.
kumpela ze smokiem zwlekala do 3 r.z. co tam sie dzialo! i jak dluugo! z 2-3 tyg ja maltretowal o smoczka, miala ochote sie zlamac ale jakos sie udalo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 21:30   #1284
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

jest moja aleksandra
ona nie bardzo wie co to smok:P nie lubi
Stary 2011-07-14, 21:31   #1285
mamaoptymistka
Zadomowienie

Bardzo proszę jeszcze raz łopatologicznie, krok po kroku co trzeba wcisnąć wytłumaczyć mi wielocytowanie
Stary 2011-07-14, 21:35   #1286
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo proszę jeszcze raz łopatologicznie, krok po kroku co trzeba wcisnąć wytłumaczyć mi wielocytowanie
te wypowiedzi na ktore chcesz odpowiedziec maja na dole kazdej wypowiedzi cytowanie. w srodku wielocytowanie, i odpowiedz, to klikasz na to srodkowe , wowczas zaznacza ci sie na pomaranczowo i tak oto zaznaczasz kazdy post na ktory ccesz odpoweidziec

wielocyt. to taka karteczka w " "
Stary 2011-07-14, 21:38   #1287
mamaoptymistka
Zadomowienie

popróbuje zaraz[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

no zaznaczam a co dalej jak już pozaznaczam????? gdzie mam dalje pisać odpowiadać

Czas edycji: 2011-07-14 o 21:40
Stary 2011-07-14, 21:42   #1288
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

a potem klikasz na odpowiedz,
ktora miesci sie pod wszystkimi postami, pod ostatnim na stronie, po lewej stronie
Stary 2011-07-14, 21:49   #1289
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
strzele foty najpozniej w weekend
czekamy

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

[QUOTE[/COLOR]enchantress- mądra decyzja! A farmacja ciekawa ale bardzo trudna,dużo wkuwania.
.[/QUOTE]
farmacja super kiedyś mama mnie namawiała ale też bałam się chemii

Cytat:
te wypowiedzi na ktore chcesz odpowiedziec maja na dole kazdej wypowiedzi cytowanie. w srodku wielocytowanie, i odpowiedz, to klikasz na to srodkowe , wowczas zaznacza ci sie na pomaranczowo i tak oto zaznaczasz kazdy post na ktory ccesz odpoweidziec

wielocyt. to taka karteczka w " "
dziękuję

Cytat:

Uciełam synkowi smoczek i mu pokazałam, powiedziałam że szczur zjadł, popatrzał na niego i powiedział "ściur zjadł?" parę razy podchodził do smoka i mówił że szczur zjadł, specjalnie położyłam go w zasięgu jego wzroku. I powiem Wam że na tym skończyło się oduczanie od smoczka. Łatwo bylo, ale każde dzieci są inne, ale mam nadzieje, że z chłopcami nie będzie również problemu.
super pomysł

Cytat:
a potem klikasz na odpowiedz,
ktora miesci sie pod wszystkimi postami, pod ostatnim na stronie, po lewej stronie
no i chyba mnie nauczyłaś jeszcze raz dzięki

W końcu będę mogła odpowiedzieć na to co chcę a nie zapominać połowę
Stary 2011-07-14, 21:49   #1290
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Ja dzisiaj tylko na moment, byliśmy dzisiaj na usg bioderek jest wszystko ok, jestem mega szczęśliwa, za 4 tygodnie mamy iść jeszcze tylko do kontroli.

Jeśli chodzi o smoczek u nas nie było oduczania. Maja miała około 2 lat i z dnia na dzień smoczek zniknął. Powiedziałam jej, że nie ma smoczka, że jest już dużą dziewczynką i tyle. Nawet nie zawołała o niego ani raz. Smoczek służył nam do spania.

Jutro postaram się napisać coś więcej, padam z z nóg.
Spokojnej nocy.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości