Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 21:25   #4861
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pestka78 ja kupowałam TAKĄ

ancia, lula
- aż tak źle z tymi skurczami? Oszczędzajcie się kobietki
Ta pościel też mi się bardzo podoba, ale nie mają do większych łóżeczek. A jak jakościowo??
Ze skurczami różnie, ale najlepiej nie jest. Do tego młody mniej się rusza.
A jak u Ciebie??? próbowałam dzisiaj pisać na boku, ale nie umiem jednak.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no ja sie tez usmiałam, ale tak na mój rozum to pewnei wielu ludzi jak coś kupi to potem nie poiwie ze to złe-no bo to ma i tak jest bardzo czesto dlatego zawsze bede obstawac przy tym ze ma sie to przedew wszystkim podbac mi i to ja mam coś wybrac według siebie a opinie opiniami...to tak jak z lekarzami co opini sie człowiek naczyta, nasłucha a potem leci i okazuje sie ze nam takowy niby naj naj nie przypasi dobra koniec z filozofowaniem , zjadam kanapke z pomidorkiem i cebula to przynajmniej was zanudzac nei bede
Nie wiem, nie mam problemu by przyznać, że jestem z zakupu niezadowolona. Wydaje mi się, że właśnie jako naród lubimy narzekać, więc myślałabym, że jest odwrotnie.
Lekarza jednak trudno porównać, bo każdy trafia z innym schorzeniem i jednemu lekarz pomoże, innemu nie. A tu jak dużo ludzi pisze o licznych reklamacjach i uszkodzeniach, to chyba coś w tym jest.
Pomidorek i cebulka . Mnie tak zgaga piecze, że nie ma szans. Ale zaraziłam się i mąż zakupił mi sok pomidorowy, oby pomógł na skurcze.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:32   #4862
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ta pościel też mi się bardzo podoba, ale nie mają do większych łóżeczek. A jak jakościowo??
Ze skurczami różnie, ale najlepiej nie jest. Do tego młody mniej się rusza.
A jak u Ciebie??? próbowałam dzisiaj pisać na boku, ale nie umiem jednak.

Nie wiem, nie mam problemu by przyznać, że jestem z zakupu niezadowolona. Wydaje mi się, że właśnie jako naród lubimy narzekać, więc myślałabym, że jest odwrotnie.
Lekarza jednak trudno porównać, bo każdy trafia z innym schorzeniem i jednemu lekarz pomoże, innemu nie. A tu jak dużo ludzi pisze o licznych reklamacjach i uszkodzeniach, to chyba coś w tym jest.
Pomidorek i cebulka . Mnie tak zgaga piecze, że nie ma szans. Ale zaraziłam się i mąż zakupił mi sok pomidorowy, oby pomógł na skurcze.
Zaczelam miec zgage od jakiegos czasu i jest to coraz bardziej uporczywe-jedyne co mi bardzo pomaga i po tym naprawde przechodzi to miętowa herbata-sprobuj
Stary 2011-07-14, 21:36   #4863
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No wlasnie te pilki sa na porodwce w szpitalu gdzie bede rodzila, fajna sprawa podobno ale luzne pozycje do parcia? ejjj opowiadaj jak co, mowisz ze to lepsze niz na lezaco?

Cytat:

Takie macie fajne te szkoły rodzenia, że aż mnie żal ściska. U nas to wszystko prowizorka jednak.
Jakie pozycje do parcia Wam pokazywano??
Fajne pozycje do parcia na łóżku porodowym (są u nas taki nowoczesne, z regulowaną wysokością itp, u was pewnie tez przynajmniej jedno na szpital takie mają) to są: na siedząco, z nogami niżej niż pupa (to samo można na krześle porodowym), na leżąco na boku z nogą podciągniętą do klatki, kolankowo łokciowa (tak na czworaka) - położna mówi, że super pozycja jeśli ktoś się pogodzi z tym, że tyłek ma wypięty na świat

Oczywiście cwiczyliśmy na materacu

Inna fajna to jest w kucki oparta o TZ siedzącego na krześle za twoimi plecami. Na stojąco oparta o drabinki tez jest spoko, ale nie wiem czy miałabym siłe

Ogólnie dziś super było

Cytat:
Ale zaraziłam się i mąż zakupił mi sok pomidorowy, oby pomógł na skurcze.
mnie przeszły skurcze łydek po magnezie i potasie...no ale jak ci lekarz nie pozwolił to nie bierz faktycznie.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:37   #4864
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Opowiedz mi teraz o połogu prosze, bo z neta mozna wyczytac rozne rzeczy a polozne pewnie to znaja od drugiej strony
Weź, im mniej wiesz , tym lepiej śpisz

Cytat:
Że co???
Coś kojarzę , ale chyba źle w każdym razie coś ktoś mówił że może być ból kości tam, ale już nie pamiętam.
Chociaż na jakimś forum dziewczyna napisała :
Cytat:
Dominika ja miałam coś takiego i dokładnie tak samo wyglądało- ból po dłuższym wysiłku. Powiedziałam o tym lekarzowi i dowiedziałam się, że jest to spowodowane rozszerzaniem się kości miednicy- normalne w ciąży. Miednica poszerza się, bo rośnie dziecko i musi mieć miejsce. To jednak mój przypadek, więc lepiej powiedz o tym swojemu ginowi, tak dla świętego spokoju. Moja gin powiedziała, że to nie jest groźne, jedynie w skrajnych przyp, które są rzadkością, trzeba dużo leżeć i nie pamiętam już dokładnie, ale coś mówiła o pasie ściągającym, tylko pamiętaj, to w skrajnym przypadku. Więc nie martw się nic )

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-14 o 21:38
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:40   #4865
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lulka oszczędzaj się, please a często masz te skurcze? Bolesne?

Anica pościel super, jakościowo b. fajna u mnie póki co ze skurczami cisza, brzuszek nie twardnieje ale jak trochę polatałam po mieście to tak delikatnie bolał, więc już leże ... A do pisania na boku trzeba się przyzwyczaić, ja na początku miałam z tym straszny problem, ale musiałam się nauczyć żeby się nie zanudzić

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:42   #4866
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Zaczelam miec zgage od jakiegos czasu i jest to coraz bardziej uporczywe-jedyne co mi bardzo pomaga i po tym naprawde przechodzi to miętowa herbata-sprobuj
Dzięki Lulla, wszystkiego spróbuję, byle pomogło.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Fajne pozycje do parcia na łóżku porodowym (są u nas taki nowoczesne, z regulowaną wysokością itp, u was pewnie tez przynajmniej jedno na szpital takie mają) to są: na siedząco, z nogami niżej niż pupa (to samo można na krześle porodowym), na leżąco na boku z nogą podciągniętą do klatki, kolankowo łokciowa (tak na czworaka) - położna mówi, że super pozycja jeśli ktoś się pogodzi z tym, że tyłek ma wypięty na świat

Oczywiście cwiczyliśmy na materacu

Inna fajna to jest w kucki oparta o TZ siedzącego na krześle za twoimi plecami. Na stojąco oparta o drabinki tez jest spoko, ale nie wiem czy miałabym siłe

Ogólnie dziś super było

mnie przeszły skurcze łydek po magnezie i potasie...no ale jak ci lekarz nie pozwolił to nie bierz faktycznie.
Niezłe te pozycje, jestem w szoku, bo myślalam, że tylko na pleckach i już. Wtedy jest lżej??
Zobaczymy co jutro ten mądrala powie?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
E tam, pisz pisz dziewczyno .

Stary 2011-07-14, 21:42   #4867
stokrotka_
Zadomowienie

dzięki kochane za miłe słowa

przespałam się trochę.. i jakoś tak mi lżej.. musi być dobrze..nie ma opcji.. do tej pory ciążę znosiłam super..więc mam nadzieję,że do końca będzie przynajmniej dobrze ...

tak też pomyślałam,że w razie "W" lepiej żeby teraz to wykryli niż za późno.. no ale przy tylu kciukasach.. oby ten tel nie zadzwonił...

pestka... my taką kupimy
http://allegro.pl/posciel-20cz-90-12...655336416.html zielony zamek
a co do rozmiarów..to rozmawiałam z tym panem i mówił,że co do wielkości można się dogadać..powymienia. najwyżej cena ciut się zmieni.

jak piszecie o porodach i połogach...to aż mnie kości cipne zaczynają boleć:br zydal: ja umieram przy pobraniu krwi.... więc nie wyobrażam sobie porodu a tu coraz bliżej..... w dodatku jestem w pierwszej trójce

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:42   #4868
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Coś kojarzę , ale chyba źle w każdym razie coś ktoś mówił że może być ból kości tam, ale już nie pamiętam.
Chociaż na jakimś forum dziewczyna napisała :

No ej, powiedz i tak mnie to czeka to wole byc swiadoma
Stary 2011-07-14, 21:45   #4869
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Niezłe te pozycje, jestem w szoku, bo myślalam, że tylko na pleckach i już. Wtedy jest lżej??
lżej jest bo nie musisz przeć pod górkę grawitacja pomaga. zobacz sobie tu http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/W...przyklady.html

wogóle fajne są informacje na tej stronie.

Ale lekarze i wiele położnych woli żebyśmy lezały grzecznie i parły pod górkę "bo zawsze tak było".
Stary 2011-07-14, 21:52   #4870
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
lulka oszczędzaj się, please a często masz te skurcze? Bolesne?

Anica pościel super, jakościowo b. fajna u mnie póki co ze skurczami cisza, brzuszek nie twardnieje ale jak trochę polatałam po mieście to tak delikatnie bolał, więc już leże ... A do pisania na boku trzeba się przyzwyczaić, ja na początku miałam z tym straszny problem, ale musiałam się nauczyć żeby się nie zanudzić
W ciagu dnia mam tak od 3-4 skurczy ale to jest co pare godz, ale najbardziej wystepuja w nocy i do tego dochodzi taki bardzo bolesny bol jakby przedokresowy pomimo tego ze biore ten magnez; zobaczymy co mi powie gin na wizycie..maluszek jest bardzo żywy i bardzo czesto i mocno sie rusza i to mnie jakos pociesza, ale wiem tez ze ostatnio to wszystko tez mu sie dalo we znaki i najchetniej bym je teraz caly czas po prostu trzymala w ramionach i tulila i przepraszala za to wszystko

Cytat:
Dzięki Lulla, wszystkiego spróbuję, byle pomogło.

E tam, pisz pisz dziewczyno .
Kolezance np pomagalo bardzo zimne, schlodzone mleko z lodowki, na mnie to nie dziala ale to tez sprobuj, po co sie meczyc

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
dzięki kochane za miłe słowa

przespałam się trochę.. i jakoś tak mi lżej.. musi być dobrze..nie ma opcji.. do tej pory ciążę znosiłam super..więc mam nadzieję,że do końca będzie przynajmniej dobrze ...
Jasne ze musi

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
lżej jest bo nie musisz przeć pod górkę grawitacja pomaga. zobacz sobie tu http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/W...przyklady.html

Ale lekarze i wiele położnych woli żebyśmy lezały grzecznie i parły pod górkę "bo zawsze tak było".

Super to, dziekowac a ja mam w tylku ze tak bylo, kurcze no rodzic po ludzku to rodzic po ludzku co?
Stary 2011-07-14, 21:58   #4871
anciaahk
kosmitka

Tak myślę, że ja nie wiem, czy mam skurcze - wiem, że brzuch twardnieje i boli w dole jak na @ i tyle. I młody mniej się rusza. A czy to jest skurcz, to nie wiem.
Cytat:
Jeszcze raz przejrzałam aukcje i nie mają niestety pościeli na większe łóżeczka.
Leż i odpoczywaj .
Cytat:

Wklejałam wczoraj też tą stronkę, jest sporo ciekawych informacji. A jak patrzę na te pozycje, to juz od patrzenia mi słabo.

Lulla - uważaj na siebie , niby nie ma tych skurczy dużo, ale lepiej, żeby ich wcale nie było.

Stary 2011-07-14, 21:59   #4872
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No ej, powiedz i tak mnie to czeka to wole byc swiadoma
W sumie nic takiego nowego nie mówiła.
Pokazywała jakąś pompkę dowcipną ale drożyzna, więc nawet nie wnikam w temat bo mnie nie stać na takie luksusy http://www.epino.net.pl/produkty.php.
Podobno jedna babka ( którą obsługiwała ta położna z SR) używała i wyszła bez szwanku tzn bez pęknięć, nacięć itp. ale nie wie czy to zasługa tego czy szczęścia, więc nie poradzi. Mówiła, żeby masować sobie krocze. Tak żeby nie docierać paluchami do szyjki, tylko tu na brzegu, masować pierw kciukiem, później dwoma palcami, trzema i 4 na koniec ( łącząc po kolei idąc od kciuka) tak jak w zegarku od 3 przez 6 do 9 ( no wiesz ).
Mówiła u mnie też o tantum rosa, ale do szpitala polecała bardziej zwykły żel bo tantum rosa ciężko używać przez to że trzeba rozrabiać itp.
Doradzała lewatywę, ja sama od dzisiaj kupię i będę nosiła przy sobie w razie czego. Ponieważ czasami odmawiają bo niby tego i golenia już prawie nie praktykują co do golenia się cieszę, ale lewatywę niech zostawią
Mówiła, żeby mężusia nie zaniedbywać, żeby często się podmywa, suszyć, podmywać i suszyć. Ile wlezie wietrzyć żeby było tam sucho.
Obserwować czy nie śmierdzi krew, czy nie leci za dużo, jak w ogóle nie leci to też źle. Takie banały same

A rozczuliło mnie strasznie to, że dziecko płacze czasami tylko dlatego, że potrzebuje się przytulić do mamusi, że chce ciałko do ciałka sobie pospać na mamie i tylko tyle mu czasami wystarczy żeby nie płakać cudowne to.

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:00   #4873
danika
Zakorzenienie

na mnie jakoś ta szkoła rodzenia i przerobienie "na sucho" różnych rzeczy działa kojąco wiadomo, każdy sie boi, ale przynajmniej człowiek wie, jak moze sobie pomóc
Stary 2011-07-14, 22:04   #4874
anciaahk
kosmitka

U nas w sumie to samo mówila, poza masowaniem krocza - o masowaniu wczoraj wam wklejałam linki. I ktoś wczoraj tą pompkę pokazywał, chyba Asia.

Stary 2011-07-14, 22:05   #4875
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
na mnie jakoś ta szkoła rodzenia i przerobienie "na sucho" różnych rzeczy działa kojąco wiadomo, każdy sie boi, ale przynajmniej człowiek wie, jak moze sobie pomóc
Ja to zawsze marudzę jak mam jechać, ale później się cieszę, że pojechałam bo dowaiduję się czegoś nowego. Tż też więc to najważniejsze.

Ale dzisiaj było tak duszno, tak masakrycznie sennie że połowy nie pamiętam ponieważ byłam zajęta małym ( który tam się ożywia i zawsze kopie na zajęciach) + zmienianiem pozycji na krześle, ponieważ moja kość ogonowa średnio znosi dłuższe siedzenie.

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:09   #4876
danika
Zakorzenienie

u nas jeszcze mówiła położna, ze najtrudniej uniknąć nacięcia u dziewczyn, które dużo jeżdzą na rowerze, uprawiają jazdę konną i jesczze jakies tam sporty wymieniała, bo mają mało elastyczne mięsnie i główka dziecka nie może przejść.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Ja to zawsze marudzę jak mam jechać, ale później się cieszę, że pojechałam bo dowaiduję się czegoś nowego. Tż też więc to najważniejsze.

Ale dzisiaj było tak duszno, tak masakrycznie sennie że połowy nie pamiętam ponieważ byłam zajęta małym ( który tam się ożywia i zawsze kopie na zajęciach) + zmienianiem pozycji na krześle, ponieważ moja kość ogonowa średnio znosi dłuższe siedzenie.
to u nas jest wypas - leżymy sobie na podłodze na materacach albo na workach, piłkach krzeseł nie ma.
Stary 2011-07-14, 22:10   #4877
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w sumie to samo mówila, poza masowaniem krocza - o masowaniu wczoraj wam wklejałam linki. I ktoś wczoraj tą pompkę pokazywał, chyba Asia.
Na pewno to się jakoś pokrywa. W końcu te tematy nie są aż tak obszerne
Szczególnie połóg

A pompkę przeoczyłam .Ale dzisiaj sobie chociaż ją pomacałam
szkoda że na all później nie da się sprzedać

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:10   #4878
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nic takiego nowego nie mówiła.
Pokazywała jakąś pompkę dowcipną ale drożyzna, więc nawet nie wnikam w temat bo mnie nie stać na takie luksusy http://www.epino.net.pl/produkty.php.
Podobno jedna babka ( którą obsługiwała ta położna z SR) używała i wyszła bez szwanku tzn bez pęknięć, nacięć itp. ale nie wie czy to zasługa tego czy szczęścia, więc nie poradzi. Mówiła, żeby masować sobie krocze. Tak żeby nie docierać paluchami do szyjki, tylko tu na brzegu, masować pierw kciukiem, później dwoma palcami, trzema i 4 na koniec ( łącząc po kolei idąc od kciuka) tak jak w zegarku od 3 przez 6 do 9 ( no wiesz ).
Mówiła u mnie też o tantum rosa, ale do szpitala polecała bardziej zwykły żel bo tantum rosa ciężko używać przez to że trzeba rozrabiać itp.
Doradzała lewatywę, ja sama od dzisiaj kupię i będę nosiła przy sobie w razie czego. Ponieważ czasami odmawiają bo niby tego i golenia już prawie nie praktykują co do golenia się cieszę, ale lewatywę niech zostawią
Mówiła, żeby mężusia nie zaniedbywać, żeby często się podmywa, suszyć, podmywać i suszyć. Ile wlezie wietrzyć żeby było tam sucho.
Obserwować czy nie śmierdzi krew, czy nie leci za dużo, jak w ogóle nie leci to też źle. Takie banały same

A rozczuliło mnie strasznie to, że dziecko płacze czasami tylko dlatego, że potrzebuje się przytulić do mamusi, że chce ciałko do ciałka sobie pospać na mamie i tylko tyle mu czasami wystarczy żeby nie płakać cudowne to.
Myslalam ze bedzie jakis hardcor to urzadzenie to rzeczywiscie luksus widze a ta babeczka mogla miec chyba wiecej szczescia, tak przynajmniej mi sie wydaje; a do kiedy np sie jeszcze krwawi po porodzie? miesiac? a lewatywe tez sobie zrobie, chociaz dzisiaj przeslalam link do K i Ci powiem ze na moment mnie wystraszylo rzeczywiscie w szpitalach juz sie tego tak nie praktykuje ale lewatywe chyba mozna jeszcze robic na zyczenie; a to z maluszkami co napisalas-rozczulilam sie i zatesknilam juz za swoim, zeby go chociaz przytulic
Stary 2011-07-14, 22:13   #4879
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jeszcze mówiła położna, ze najtrudniej uniknąć nacięcia u dziewczyn, które dużo jeżdzą na rowerze, uprawiają jazdę konną i jesczze jakies tam sporty wymieniała, bo mają mało elastyczne mięsnie i główka dziecka nie może przejść.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

to u nas jest wypas - leżymy sobie na podłodze na materacach albo na workach, piłkach krzeseł nie ma.
U nas też, ale ta szkoła jest tak oblegana że miejscówek nie starcza Wszystkie pufy ( czy tam worki ) zajęte- a jest ich z 10 czy 12, na środku mięciutki dywan, ale dziewczyny- w tym ja wybierałyśmy krzesła bo mniejsza krępacja niż leżakowanie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Myslalam ze bedzie jakis hardcor to urzadzenie to rzeczywiscie luksus widze a ta babeczka mogla miec chyba wiecej szczescia, tak przynajmniej mi sie wydaje; a do kiedy np sie jeszcze krwawi po porodzie? miesiac? a lewatywe tez sobie zrobie, chociaz dzisiaj przeslalam link do K i Ci powiem ze na moment mnie wystraszylo rzeczywiscie w szpitalach juz sie tego tak nie praktykuje ale lewatywe chyba mozna jeszcze robic na zyczenie; a to z maluszkami co napisalas-rozczulilam sie i zatesknilam juz za swoim, zeby go chociaz przytulic
Kochana był hardcore, ale niestety chyba moja podświadomość to szybko wyparła, bo nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Jedyne co pamiętam to miny obrzydzonych mam

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:14   #4880
danika
Zakorzenienie

[QUOTE=cotynato;28144048]U nas też, ale ta szkoła jest tak oblegana że miejscówek nie starcza Wszystkie pufy ( czy tam worki ) zajęte- a jest ich z 10 czy 12, na środku mięciutki dywan, ale dziewczyny- w tym ja wybierałyśmy krzesła bo mniejsza krępacja niż leżakowanie [QUOTE]

to u nas w sumie jest taka organizacja ze jest 8 miejsc i tylko 8 par przyjmują. W sumie spoko, bo jest duzo miejsca, nie jest gorąco, ale chętnych tez jest więcej niz szkoła pomiesci.
Stary 2011-07-14, 22:16   #4881
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też, ale ta szkoła jest tak oblegana że miejscówek nie starcza Wszystkie pufy ( czy tam worki ) zajęte- a jest ich z 10 czy 12, na środku mięciutki dywan, ale dziewczyny- w tym ja wybierałyśmy krzesła bo mniejsza krępacja niż leżakowanie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Kochana był hardcore, ale niestety chyba moja podświadomość to szybko wyparła, bo nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Jedyne co pamiętam to miny obrzydzonych mam
Okis, to zmienia postac rzeczy
Stary 2011-07-14, 22:17   #4882
cotynato
Zakorzenienie

Lulla można poprosić, ale oni mogą odmówić.
Co do lewatywy to są chyba różne możliwości więc tamta którą pokazywałyście to chyba jest do zastąpienia czymś łatwiejszym w obsłudze Jak mówiła o tym, że dziecko wypych to wszystko, prawie główką i nawet jak tż nie zobaczy to na pewno poczuje to aż mnie zmroziło. Położna mówiła, że aż jej przykro jak widzi takie babki co tej lewatywy nie wezmą i zwyczajnie robią kupę przy wszystkich i są tym tak zażenowane że szok.

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:19   #4883
danika
Zakorzenienie

no u nas odnośnie lewatywy mówiła to samo

uciekam spać, bo chłodniej się zrobiło to trzeba korzystać dobranoc
Stary 2011-07-14, 22:20   #4884
aa2
Zakorzenienie

oooo o własnei bo juz zapomniałam pisac ze tej mojej kolezance o taka pompke chodziło wczoraj wklejała chyba Agnyska a dzis cotka
moja kolezanka chudzielec tez ja uzywała i nie popekała ani nie była nacieta wiec pomka działaale a sobie nei wyobrazam zeby tam cos gmerac tym czyms
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:22   #4885
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
swoją drogą nasz cieśla osłuchiwał bale bo ponoć w starym drewnie jak siedzą robaki to można usłyszeć chrobotanie hehe
na szczęście w naszym nic mu nie chrobotało
To się cieszyć U nas po cyklinowaniu podłóg i napuszczeniu wyszły drewnojady, a obrzydliwe to było i jeszcze ja się na nie natknęłam (podłogi stare, przedwojenne).

Stokrotka, idź na to usg, na pewno Cię to uspokoi. Trzymam kciuki, żeby Twoje problemy szybko się rozwiązały, a wszystkie wątpliwości wyjaśniły

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Teraz miałam fosforany jakies w moczu i tez mi sie kazał nie martwic.... ??? Moze mój gin za bardzo wyluzowany.....
Mój na fosforany też się nie przejął, tylko kazał więcej pić i tyle. Następne wyniki były już ok, więc chyba samo przeszło

Cytat:
Taaaaaa .
Noooo taaaaa

Cytat:
my dzis mielismy cwiczenia z różnych pozycji do porodu aktywneego - powiem wam, że super są te piłki, worki sako i wykorzystywanie TZ jako drabinki do wiszenia i próbowaliśmy też różne pozycje do parcia - kurcze juz postanowiłam, ze nie dam się położyć...przecież na siłę mnie nie przywiążą
Ja też sobie nie wyobrażam leżeć z tym moim bolącym kręgosłupem...

Miałam jeszcze się pochwalić, że fotelik doszedł i jest w naprawdę super stanie
I ciekawostka, myślałam, że lepszy będzie taki na wagę od 0 do 18 kilo niż od 0 do 13 kilo (bo na dłużej starczy), a kuzynka mi mówi, że i tak dzieci zanim osiągną tę wagę to z nich wyrastają. Że niby nogi wystają i jeżdżenie w takim foteliku nie jest już tak bezpieczne, bo nie chroni nóg. Słyszałyście coś na ten temat?

Doszły też koszula i szlafrok i jestem średnio zadowolona, Mam 168 cm wzrostu, więc jakaś szalenie wysoka nie jestem, a koszulka z tyłu sięga mi do pół uda Szlafrok też jest nad kolano. Największy rozmiar jest jakiś przyciasny, jak mi jeszcze brzuch urośnie, to może być marnie (na razie ma 102 cm). Do szpitala na pewno jej nie wezmę, bo aż takich dobrych nóg nie mam, żeby nimi świecić publicznie.

A teraz pytanie od kompletnego laika wózkowego Dostanę ten wózek głęboki i jak długo mi on posłuży? Do wiosny? A potem co? Spacerówka czym się różni od tej parasolki? Z tego co zrozumiałam z Waszych rozmów spacerówka to na tym samym stelażu co gondola, a parasolka to taki lekki wózeczek. Czy z gondoli można się od razu do tej parasolki przesiąść? Czy tam dziecko tylko siedzi, czy są też takie z regulacją oparcia, że można i siedzieć i leżeć?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:24   #4886
cotynato
Zakorzenienie

[QUOTE=danika;28144125][QUOTE=cotynato;28144048]U nas też, ale ta szkoła jest tak oblegana że miejscówek nie starcza Wszystkie pufy ( czy tam worki ) zajęte- a jest ich z 10 czy 12, na środku mięciutki dywan, ale dziewczyny- w tym ja wybierałyśmy krzesła bo mniejsza krępacja niż leżakowanie
Cytat:

to u nas w sumie jest taka organizacja ze jest 8 miejsc i tylko 8 par przyjmują. W sumie spoko, bo jest duzo miejsca, nie jest gorąco, ale chętnych tez jest więcej niz szkoła pomiesci.
Ja nie wiem ile oni mają miejsc, ale wiem, ze bardzo mi pasuje taki układ, par jest w sam raz. Ćwiczenia są podzielone więc , tam gdzie trzeba jest kameralnie i miło i puf starcza. Mi zupełnie odpowiada to jak szkoła jest prowadzona - pufy na 2h siedzenia też nie są aż tak wygodne widziałam ,że dziewczyny też po krótkim czasie wierciły się podobnie jak ja

Aaa i piłki też były proponowane, ale każdy się bał ich chyba

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:27   #4887
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno to się jakoś pokrywa. W końcu te tematy nie są aż tak obszerne
Szczególnie połóg

A pompkę przeoczyłam .Ale dzisiaj sobie chociaż ją pomacałam
szkoda że na all później nie da się sprzedać
czujesz jakby ktos wystawił uzywane?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Agnyska do porodu jaką masz koszule? bo może teraz ta co przyszła sie nada? jak gadałam z ta połozna to ona mówiła ze na proód najlepiej jakaś krutsza zeby nie za długa bo przeszkadza
Stary 2011-07-14, 22:29   #4888
cotynato
Zakorzenienie

Już to widzę -" Jak nowa- dwa razy używana" brrrr!!!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

aa2 dobrze prawi. Na poród ją weź

Wymianka.
Stary 2011-07-14, 22:31   #4889
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla można poprosić, ale oni mogą odmówić.
Co do lewatywy to są chyba różne możliwości więc tamta którą pokazywałyście to chyba jest do zastąpienia czymś łatwiejszym w obsłudze Jak mówiła o tym, że dziecko wypych to wszystko, prawie główką i nawet jak tż nie zobaczy to na pewno poczuje to aż mnie zmroziło. Położna mówiła, że aż jej przykro jak widzi takie babki co tej lewatywy nie wezmą i zwyczajnie robią kupę przy wszystkich i są tym tak zażenowane że szok.
Ah maja prawo odmowic? to nie wiedzialam, myslalam ze nie praktykuja ale na zyczenie tak to ja jak mam "grubsza" sprawe to mi nadal glupio przed TŻ a co dopiero z czyms takim kiedys jakas znajoma mi powiedziala ze jak zaczna sie parcia i skurcze to bede miala w tyłku to czy zrobie kupe czy nie ale bede myslala tylko o tym zeby urodzic, ciekawe..a pielegniarka mowila kiedy ta lewatywe trzeba zrobic zeby byla skuteczna? w sensie w jakim czasie od odejscia wod plodowych?

Cytat:
no u nas odnośnie lewatywy mówiła to samo

uciekam spać, bo chłodniej się zrobiło to trzeba korzystać dobranoc
Branoc

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-07-14 o 22:32
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:31   #4890
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Już to widzę -" Jak nowa- dwa razy używana" brrrr!!!

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

aa2 dobrze prawi. Na poród ją weź
ale wiem kto by taką kupił a potem rozwodził sie o jej zaletach itd
przepraszam jakas głupawka mnei wzieła i tak mnei natchneło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości