|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Porobiłam zdjecia
![]() No więc tak- na pierwszym zdjęciu wózek-na godoli stoi fotelik i dltaego to tak wygląda- a to jest w naszym pomieszczeniu gospodarczym. reszta zdjęc to nasza chałupa Nie umeblowana do końca, brak firanek itd. Ten pokój z komputerem będzie w przyszłości Julki, narazie nasza komputerownia, ten z zielonymi pasami, to nasza sypialnia-też jeszcze nie mamyt szafy, narzuty itp.potem przedpokój, salon(w miejscu stoliczka będzie stało akwarium a bliżej okna TV no i Tofik
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-07-14 o 20:17 |
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3243 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale auwazylam ze mi pokarm zanika, tzn sciągam tak srednio 50 ml z jednej piersi, maksymalnie 80 bym uciągnela. a dla porowniania, jak karmilam bartka to potrafilam sciągnąc szklanke z jednej piersi. co do kikutka to mu nie odpadl, ale to chyba za wczesnie, on dopiero ma 8 dni :/ A puchną wam nadal nogi?? ja mam straszne obrzęki od wczoraj... fakt ze caly czas na nogach jestem no i noce przerywane, ale niepokoi mnie to troche, bo bardziej popuchniete niz w ciazy są... ale co musze powiedziec to czuje się naprawde super po tej cesarce, juz mnie nie boli brzuch ani nic, no moze jak kichnę to czuje lekkie szarpnięcie. ale ogolnie od 3 doby to juz bylo ok. |
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka trzymamy
będzie dobrze a co do mieszkanka to widzę że już prawie gotowe tylko została kosmetyka wizaż się załapał na zdjęciu i psina a te dziurki przy drzwiach to co ?? jakies światełka czy ozdoba a i jeszcze jedno dojrzałam to tak dla chumorku zapytam ....te rogi w dużym pokoju to czyje?? ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- dziewczyny z tymi cycami to jest tak raz dziecko jest głodne a raz chce sobie tylko pomemlać i pobawic się znam to z doświadczenia
|
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
oki dziołchy mykam idę sobie zrobic pedikjur
![]() i dodam że skurcze mam co 10-13 min. ciekawe czy cos się rozkręci czy a gdzie tam tylko jak mnie skurcz chwyci zeby mi proste kreski na paznokciach wyszły a nie jakies fale dunaju |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
dziękuję za życzenia ![]() Stapelko-gratuluję powrotu do domku widac,ze lubicie zdjęcai,są mega wypaśne a modelka pierwsza klasa![]() Gratuluję dobrych wieści z wizyt ![]() Youyou- Twoja kruszynka też super ![]() cięzko Was nadrobic ![]() Meszsares- skierowanie jest to teraz musisz z jakimś lekarzem ustalic date,tak??Dziubek-ale synuś już duży
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chwilę przeszło, nie wiem czy po no-spie czy po położeniu się. Mąż zaraz po mnie wrócił, pogadaliśmy chwilę i było ok. A teraz znowu gprzej. Poza tym zaczęło mnie mdlić, bo to niestety "moja pora" się zbliża. A boję się dziś wymiotowania, bo to przecież wysiłek i skurcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak Wy odczuwacie te skurcze przepowiadające? Bo może to coś takiego. Nie wiem, bo dotąd nie miałam...
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
JESTEŚMY W DOMU
Nie mam na nic czasu. :/ Wszystko opiszę jak Mały jakoś się zaklimatyzuje, bo póki co to porażka. Cały czas wisi mi na cycku i nie mogę nic zrobić. Już nie wiem czy dawać mu MM dodatkowo czy jak ? Dziękujemy za gratulację ![]() A Brunetka jest nieoceniona
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję z całego serca kochana
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niby czemu
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana- witajcie w domku
Natko-śliczny Dominiś ![]() Aaniu- super,że Adasia wyniki bardzo dobrze ![]() dzisiejsza temperatura uczyniła z moich stóp STOPY SŁONIOWE- bez kostek Marzenia_S- mamy podobne dzieci,dosc duże,ale moje bedzie CC Brunetka- ja też się muszę za każdym razem logowac ![]() dziewczyny trzymam za Wasze karmienie,jakie by nie było czy cycusiem czy butlą oby było satysfakcjonujące dla mamy i dla dzidzi![]() Oliweczka- super mieszkanko, super wózek,super piesek
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co parapetówka teraz
|
|
|
|
|
#3254 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę,że jak krwawienie będzie mniejsze to nic się nie powinno zadziać jak na 10 min wskoczysz się porelaksować.Cytat:
Cytat:
![]() Ja się boję tych pomiarów wagi usg, bo one nie są dokładne, moja Sarka też duża będzie, martwie się ![]() Cytat:
Cytat:
Czuję, że urodzisz wcześniej niż ja ![]() 12 kg na plu to mało przecież. tydzień po porodzie i nic nie zostanie. Cytat:
Kurde wiecie ja jak naciskam na sutki to mi nic a nic nie leci. To chyba źle? Cytat:
Kciuki za jutro na wizycie. Zanka wszędzie te same problemy z karmieniem. Przestaje wierzyć w poradnie laktacyjne i inne dobre rady, bo jednak jest coś takiego że mleka w cyckach nie ma mimo ciągłego przystawiania i pobudzania laktacji. Czego początki są takie trudne? jak na cycu kobieta nie daje rady to potem mleko trudno dobrać bo zaparcia. Masakra to jest dla matki. Obyś jednak znalazła szybo dobre dla Ciebie i Leny rozwiązanie.A ten bujaczek różowy który dla niej masz to z FP? i rozkłada się na płasko? Brunetka mnie też wywala, i logowanie za każdym razem. Coś znowu kombinują.. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Wreszcie się ochłodziło to można żyć, ale w chałupie nadal parówka. Byłam na krótkim spacerze. Wypiłam karmi i przygryzłam chipsami. Zmalowana widzę że jesteś, skrobnij no cosik ![]() EDIT: doczytałam, że nie dasz rady bo mały wisi na cycu. Narazie niech wisi, ja poczekam. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-14 o 21:01 |
|||||||
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Witam. A ja samotnie spedzam wieczor Tz na meczu, bedzie za pol godz , mam taka nadzieje ze czasem nie zachaczy kolegow....
Siedze I jem I jem I jem , az normalnie zaraz pekne, dzis mam na wszystko ochote , zjadlam pol czekolady , a pozniej swierdzilam ze zjem siemie lniane z musli , Bo inaczej to toalete zobacze za trzy dni... Cos na tym wizazu szfankuje , Bo ja tez za kazdym razem musze sie logowac ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Patik87 a mozna tak dusic sutki ,Bo cos mi sie wydaje ze nie , zebys sobie krzywdy nie zrobila. U mnie tez nic nie leci( ja nie wyciskam) , czasami tylko na sutku takie jakby okruchy ,moze to ta siara? ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Zmalowana witamy w domu , czekamy na opis oczywiscie w odpowiedznim czasie , Bo Ty teraz masz co robic , nie to co my w dwupaku jeszcze... ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Oliweczka mieszkanko super , kolorowe, I Ty na tym taboreciku wytrzymujesz przy kompie?, ja to musze byc rozlozona , Bo inaczej kregoslop siada |
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Sarcia 70ml od wielkiego dzwonu, zazwyczaj 60 i tez spi 2,5 do 3 godzin, pediatra mówi ze to OK bo przybiera na wadze.amen! |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi próbki
|
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
Oj i przeoczyłam tyle razy...
Baboniku wszystkiego najlepszego z okazji Twych urodzin Wybacz, że tak późno.
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
sarunia
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Jest taka ładna
![]() Jak pieski zareagowały na Sarcię? Były zazdrosne? U moich rodziców jest pies (pudlo-jamnik) i jest strasznie rozpieszczona. Boimy się jak zareaguje na Julka...
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka jak zamawiałaś to dając "zamów" wyskakiwała Ci jakaś stronka, że np zostanie do Ciebie próbka wysłana, czy totalnie białą stronę miałaś ?
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
co za dzien..tylko spac sie chcialo
![]() no ale w koncu ok 18 stwierdzilam ze trzeba sie ruszyc i zrobilam jagodzianki wyszly pyyyyyszznnne! ale zjadlam tylko pol zeby na noc sie nie opychac->jutro nadrobie tz za to wszamal juz ze trzy![]() jaka Sarunia jest malenka!!!! slicznosci |
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela mam pytanie: mam taki sam fotelik, i zastanawiam się nad kupnem bazy do niego. Ty chyba masz ją, tak?
Pytanie: czy ona pasuje do wszystkich aut, czy do fotelika kolejnego dla większego dziecka też pasuje,i ile kosztuje? i jak konkretnie się nazywa? |
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana nareszcie w domu
Ale mała niunia U mnie była słaba burza, przynajmniej orzeźwiło przed nocą. Miałam trochę prasowania, a teraz mała wcisnęła mi nóżkę pod żebra i ledwo oddycham. |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Carmel, Sarunia to taka śliczna kruszynka
a w psach jestem zakochana! Pokazałam mężowi i też mu się podobają, może nadejdzie czas kiedy będę miała psa
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie
Generalnie wszystko ok, tzn. wyniki badań super, paciorkowca brak a więc na dzień dzisiejszy 9,5 kg na plusie![]() Co do przygotowania do porodu... Wszystko jest pięknie...pozamykane:haha ha: Wygląda zatem na to, że leki, które braliśmy skutecznie Maję zablokowały psychicznie, bo się nie pcha na drugą stronę Tyle u Nas... Idę nadrabiać
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już uciekam
Do jutra dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

też tak macie? Czy to coś u mnie szwankuje ? Nawet jak wciskam zapamiętać to nic nie daje 
będzie dobrze

a niby czemu

ja myślę,że jak krwawienie będzie mniejsze to nic się nie powinno zadziać jak na 10 min wskoczysz się porelaksować.
a jestem dopiero w 36 tygodniu.

klask i: Sarcia 70ml od wielkiego dzwonu, zazwyczaj 60 i tez spi 2,5 do 3 godzin, pediatra mówi ze to OK bo przybiera na wadze.
zębole
wyszly pyyyyyszznnne!
ale zjadlam tylko pol zeby na noc sie nie opychac->jutro nadrobie