|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
dla większych to mam jak coś po Filipie leżaczek, z regulacją, z bujaniem ten różowy ma melodyjki i wibracje Cytat:
boże jaka słodka, jaka drobna- piękna! Zmalowana witajcie w domu
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to jest normalne, że denerwuje mnie to, że teściowa po każdym telefonie od mojego męża do mnie, pyta : " I co tam u D ?"
Dzwoni na domowy i Ja od razu odbieram, bo już sama nie wiem czy mam powód do denerwowania się, czy nie Tłumaczyłam sobie, że się martwi, ale z czasem patrzę na to tak, że chce wiedzieć co i jak, a my nie możemy mieć tajemnic... (oczywiście nie mówię jej wszystkiego ! ) Ale denerwuje mnie to noo, normalne ?! |
|
|
|
#3273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam Wam wtedy napisać, bo do pracy wróciłam od razu, ale się po tamtej wizycie wkurzyłam troszkę Bo nie chciał mi zajrzeć do szyjki No bo tak: on mi najpierw mówi, że szyjka bardzo krótka i grozi poród w każdej chwili, za 6 dni ta druga ginka mówi, że szyjka piękna i ciąża książkowa, a w kolejnym dniu, jak chciałam to zweryfikować (czyli żeby on tam znowu zajrzała i upewnił się że coś mu się nie przewidziała za pierwszym razem), to guzik. Bo ten gin stwierdził, że jak taka krótka szyjka, to im mniej grzebania tym lepiej i nie będzie tam niepotrzebnie zaglądał. Tylko kazał dalej brać no-spę i luteinę.Także nie wyszłam stamtąd ani odrobinę mądrzejsza ![]() Teraz we wtorek mam kolejną wizytę - ale to będzie USG i pobranie wymazu na paciorka, więc też nie wiem, czy mnie będzie badał. A kolejna za kolejny tydzień, czyli 26.07. Ale wtedy to już nawet jak urodzę to tragedii nie będzie, bo to będzie 37 tydzień ![]() Cytat:
Takie ściskanie przyspiesza poród ![]() (Chociaż pewnie, jak już się chce ten poród przyspieszyć, to ani sex, ani szorowanie podłóg, ani masaż sutków nie pomaga Nasze przeterminowane pewnie coś o tym wiedzą )Jaka słodka Cytat:
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie fajnie, bo wlasnie bałam sie naskakiwania, piszczenia i nadmiernych uczuc. Cytat:
Cytat:
generalnie bazy maxi cosi sa 3: easy base 2 - montowana tylko na pasy bezpieczenstwa (cena ok.500) easy fix- montowana albo na pasy albo na zaczepy isofix- my taka mamy (cena ok.600) famyli fix- montowana na zaczepy isofix (cena ok. 650) i tylko ta ostatnia baza pasuje do fotelika 0-13kg oraz 9-18kg, dwie pierwsze sa tylko do małych fotelików tych 0-13kg. |
|||
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznotka
![]() A u mnie chyba coś zaczyna się dziać Cały dzień mam pobolewania i kłucie w brzuchu i w pipce. Teraz odkryłam lekko brunatny śluz na wkładce. Ciut ból promieniuje na nerki (moja mama miała najpierw ból nerek przed porodem - w tym samym dniu)... Skurcze się pojawiają, ale nadal bezbolesne, więc może coś się rozkręci w nocy
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś po kąpieli wycierałam pępek małej i jak go odchyliłam żeby wytrzeć od wewnątrz to prawie odpadł, wisi na włosku
bałam się cokolwiek z nim robić więc ostrożnie przytkałam z powrotem jutro pewnie odpadnie..a to 7-my dzień będzie, nic specjalnie z nim nie robiliśmy, po kąpieli przecierałam wacikiem nasączonym wodą z mydłem brumek kilkanaście to już ostrożnie, przepowiadacze chyba tak często nie występują.. odpoczywaj żabko bo jeszcze za wcześnie na Tymka agadus no to żeby się rozkręciło ![]() ![]() Oliweczka kciuki za jutro ![]() ![]() Zmalowana witamy CarmelaSoprano Sara karolinee no to teraz zgarnij tżta i akcja wywoływanie
|
#3278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój mnie zawsze bada na fotelu (nie żebym jakoś specjalnie za tym tęskniła ). I na wymaz pójdę od razu do szpitala, bo mój gin nie robi nie wiem czemu, wypisał mi skierowanie.Cytat:
.Ja też już uciekam. do jutra. |
||
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Dobra idę spać, a jakby się rozkręciło to będę pisać
Dobranoc
|
#3280 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie jak pchełka - skaczesz i wszędzie Cię pełno![]() Nie no tak taka trochę starsza młodzież!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy czy coś się z tego wykluje, a raczej mały ktoś![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Małe cudo!!!!! ![]() Kurcze, znowu połowa cytatów uciekła ![]() Oliweczka - fajne mieszkanko i fajny wózeczek Co do tej wagi dzidziusia w brzuszku (przepraszam - nie pamiętam, która to pisała bo mi cytat zjadło ) - mnie też się wydaje, że to jakiś błąd pomiaru bo taki skok w ciągu 2-ch tyg. jakiś podejrzany mi się wydaje
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-14 o 22:41 |
|||||||
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
0
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- a u mnie a to że jestem taka pootwierana nie moge się fajnie do męża poprzytulać ehhhi właśnie mnie skurcz chwycił
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale on nie chce!!!!! Ewentualnie zmusi się po 23 lipca, jak będzie znak lwa w horoskopie co za pajac!!!!![]() Dobra, uciekam pod prysznic bo cała mokra jestem... |
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
piszcie cos bo nudno się robi
|
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
ja chyba w poniedzialek zrobie sobie badania pod kierunkiem cholestazy bo juz ytrzymac niemoge tak mnie swedzi wszystko oszaleje
|
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kiedyś czytałam o chlestazie i ponoć zaczyna się to od stóp i dłoni swędzenie sie zaczyna a później całe ciało ale jak podejrzewasz u Siebie to skontaktuj się z lekarzem lub zrób te badania bo o ile wiem jak się ma cholestazę to się w szpitalu leży
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanka i świetny opis porodu! dzielna kobieta z Ciebie. Dziewczyny zdjęcia Waszych skarbów są śłiczne! Zmalowana witaj w domu! Ja nie mam siły odpisywać, wybaczcie kochane moje...Byłam dziś z małym u pediatry, dostał jeszcze debridat. Na razie mam zostać przy tym mleku które mu daję, bo ciągłe zmiany mogą pogarszać stan brzuszka. Jak by mnie nie było dłużej (kilka dni) wiedzcie, że kolki małego nie pozwalają mi wejść czy odpisać, ale myślę o tym, co u Was ![]() Ale jestem okropnie wykończona. Kolki są niekończące...Nie mam już sił i płaczę razem z nim...To jest coś strasznego, może 3 godz w ciągu doby jest bez płaczu. Kupa poszła dziś z pomocą termometra (nie było jej od dobrych kilku dni) a twarda jak kamień i podbarwiona krwią... Na dodatek bardzo mnie boli pochwa i macica od kilku dni...Muszę w przyszłym tyg. jechać do gina bo się martwię. Odnośnie tżta- niby cieszył się z ciąży, ale nie był ze mną ani raz u lekarza, ani nic. Sama jeżdziłam samochodem. Nawet 11 czerwca na ktg sama byłam, a to zaraz przed porodem było. Nie wiem co mu od✂✂✂a** . Teraz śpi. Nie chce mi się już o nim pisać...Chyba nie ma o czym. |
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój przez 2 tyg przybrał 600grMyślę że do 5kg nie dają skierowania do CC chyba że są jakieś problemy zdrowotne ![]() dziewczyny a co do horoskopów to jeśli bym miała wybór to bym nie chciała dziecka Lwa.Powaga . Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-14 o 23:02 |
|
|
|
|
#3288 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też będę tylko wodą z mydłem pielęgnować. Bez innych specyfików.Cytat:
Cytat:
A teraz nie chciał tej szyjki drażnić po prostu...Cytat:
Ale pocieszam się (i mąż mnie pociesza), że to tylko 2 tygodnie. Więc może się uda ![]() Pozazdrościłam Wam tych rozmów o aparatach foto i tez sobie postanowiłam taki zafundować z okazji narodzin Tymka Nasz już jest wiekowy i ostatnio go wręcz nie znoszę. A przecież musęz mieć czym rozwój synka dokumentować, no nie? ![]() I Tylko że ja nie chcę nic specjalnego, żadnej lustrzanki, bo nigdy mnie fotografia nie wciągnęła (chociaż oboje rodzice są z wykształcenia fotografami ). Tzw. małpa to coś dla mnie. I tak dziś popatrzyłam na oferty i chyba kupię Samsunga WB5500. Wahałam się między nim a Kodakiem Z981, ale jakoś ten Samsung bardziej do mnie przemawia ![]() A Wy macie jakieś opinie o tym modelu albo w ogóle o tych formach? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- [QUOTE=brumek;28145190]Ale fajnie że tak szybko Ja też będę tylko wodą z mydłem pielęgnować. Bez innych specyfików.No właśnie, za wcześnie... Od jutra grzecznie siedzę na pupie. Tylko jeszcze musze wszystko poprać i poprasować, bo ja jeszcze nic nie ma naszykowanego ani dla małego, ani do szpitala. Mnie też do tej pory zawsze badał na fotelu. Zresztą na każdej wizycie było i USG i fotel A teraz nie chciał tej szyjki drażnić po prostu...Bo ja nie potrafię żyć inaczej niż skacząc jak taka pchełka Ale pocieszam się (i mąż mnie pociesza), że to tylko 2 tygodnie. Więc może się uda ![]() Pozazdrościłam Wam tych rozmów o aparatach foto i tez sobie postanowiłam taki zafundować z okazji narodzin Tymka Nasz już jest wiekowy i ostatnio go wręcz nie znoszę. A przecież musęz mieć czym rozwój synka dokumentować, no nie? ![]() I Tylko że ja nie chcę nic specjalnego, żadnej lustrzanki, bo nigdy mnie fotografia nie wciągnęła (chociaż oboje rodzice są z wykształcenia fotografami ). Tzw. małpa to coś dla mnie. I tak dziś popatrzyłam na oferty i chyba kupię Samsunga WB5500. Wahałam się między nim a Kodakiem Z981, ale jakoś ten Samsung bardziej do mnie przemawia ![]() A Wy macie jakieś opinie o tym modelu albo w ogóle o tych formach? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- QUOTE] mi maz obiecal kupic kamere jak sie mala urdzi ciekawa jestem czy sie z tego wywiaze..... |
|
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina ehhhh zastanawiam się tyko po co wrócił do domu??żeby sobie pogadać?? czy mu mama kazała?? a ile on ma w ogóle lat?? że się tak zachowuje??
|
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
niespijcie dziewczyny jeszcze wczesnie
|
|
|
|
#3292 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jest jakoś masakrycznie, ale czasami w nocy łapię się na tym, że leżę i się drapię mam nadzieję, że to nie cholestaza bo nie mam ochoty na to świństwoCytat:
![]() ![]() Cytat:
i jemu się wydaje chyba, że taki za✂✂✂isty jest dlatego upiera się przy tym znaku |
|||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Się rozumie
O tej porze to mi nawet taka myśl nie przychodzi do głowy, że można już isć spać
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem lew
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
moja mama to lew niemoge narzekac na ten z nak
mama ma nadzieje ze urodze w jej urodziny 15 a ja mam nadziej ze oszke wczesniej
|
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
blondynko, co do wagi dziecka kwalifikującej do cc to opinie są różne, zależy to od szpitala/lekarza .
Nie będę kwestionować zdania swojej gin, bo mam do niej zaufanie i jeśli zaleci cięcie, to pomimo strachu się do tego dostosuję. Z resztą 28 lipca i tak do terminu tp zostanie mi 17 dni, więc jeśli w tym momencie waga będzie większa niż 4 kg, to mała i tak będzie mogła jeszcze urosnąć... ![]() Na razie mam nadzieję, że to jednak błąd pomiaru- w rodzinie nie było dzieci które przekroczyły magiczne 4kg. Ja urodziłam się z wagą 3550 gr, a tż 3700 gr z tymże 2 tygodnie po terminie. Marinko, bardzo mądra i dojrzała z ciebie kobieta. Pomimo problemów świetnie sobie radzisz, a Twój tż mam nadzieję, że pójdzie wreszcie po rozum do głowy i dotrze do niego jaki ma skarb.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-07-14 o 23:43 |
|
|
|
#3298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mieć faceta lwa to już trzeba czasami anielską cierpliwość mieć
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek Ja sobie kupiłam cyfrówkę Nikon Coolpix L21 z funkcją kamerowania,
wiem że nie ma super jakości, ale chciałam najpierw kamerę, mój D stwierdził,że jak chcieliśmy kiedyś aparat " do kieszeni" to kupimy cyfrówkę z kamera. I biorę ją do szpitala Polecam film "Och, życie" - Life as We Know It piękny !! Carmela a mi wyskakuje właśnie białe tło i jestem w kropce, bo nie wiem czy się zamówiło... Sygnie aby nie bolało ! Mówiłam że urodzisz 15stego ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Kuje mnie tam na dole
|
|
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

klask i: Sarcia 70ml od wielkiego dzwonu, zazwyczaj 60 i tez spi 2,5 do 3 godzin, pediatra mówi ze to OK bo przybiera na wadze.

Bo nie chciał mi zajrzeć do szyjki
No bo tak: on mi najpierw mówi, że szyjka bardzo krótka i grozi poród w każdej chwili, za 6 dni ta druga ginka mówi, że szyjka piękna i ciąża książkowa, a w kolejnym dniu, jak chciałam to zweryfikować (czyli żeby on tam znowu zajrzała i upewnił się że coś mu się nie przewidziała za pierwszym razem), to guzik. Bo ten gin stwierdził, że jak taka krótka szyjka, to im mniej grzebania tym lepiej i nie będzie tam niepotrzebnie zaglądał. Tylko kazał dalej brać no-spę i luteinę.
a więc na dzień dzisiejszy 9,5 kg na plusie
zębole
Cały dzień mam pobolewania i kłucie w brzuchu i w pipce. Teraz odkryłam lekko brunatny śluz na wkładce. Ciut ból promieniuje na nerki (moja mama miała najpierw ból nerek przed porodem - w tym samym dniu)... Skurcze się pojawiają, ale nadal bezbolesne, więc może coś się rozkręci w nocy
bałam się cokolwiek z nim robić więc ostrożnie przytkałam z powrotem 

). I na wymaz pójdę od razu do szpitala, bo mój gin nie robi nie wiem czemu, wypisał mi skierowanie.

a nie jak pchełka - skaczesz i wszędzie Cię pełno

co za pajac!!!!

i jemu się wydaje chyba, że taki za✂✂✂isty jest dlatego upiera się przy tym znaku