|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Jeszcze wklejałam inne, takie za 15 zł w paseczki, te są obszerne, jakoś wygodniejsze mi się wydają. Wezmę pewno i tak wszystkie 3, bo z plamą tak łazic to niebałdzo, a tu się wszystko może zdarzyć (już dziękuję, jak po operacji dostałam okres w połowie cyklu - operacja zupełnie nie z tej strony, bo na zatokach i nikt mnie nie uprzedził, że często kobiety po operacji dostają znienacka okres i musiałam tak leżeć z plamą, aż mnie mama nie odwiedziła z nowymi spodenkami ).Cytat:
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Odkąd wiesz że już się zaczyna to lepiej nie jeść żeby nie zwymiotować tego po drodze
wiec lewatywka powinna sprzątnąć to co trzeba- chociaż ja też mam wrażenie że mimo wszysko mogą być niespodzianki
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myslicie o pasie ciążowym?
|
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
lullu ja już po wizycie
Okazało się, że mam stan zapalny ale po jutrzejszych, kolejnych badaniach-USG układu moczowego, będzie wiadomo czy to zwykła infekcja czy jakiś zator lub inne świństwo w nerkach. Wiem tyle, że od jutra zaczynam brać antybiotyk a już od dziś muszę pić w dużych ilościach wodę "JAN". Po jutrzejszym USG dowiem się czy muszę iść do urologa czy wystarczą mi antybiotyki ![]() Dobra kochane...ja zmykam bo już padam Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-07-14 o 23:00 |
|
|
|
#4897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi ten fotelik maxi cosi taki malutki się wydaje jak na niego patrzę..a jak podglądnęłam zdjęcie dzis na lipcówkach to ta maleńka dziewczynka to taka kruszynka w tym "wielkim"foteliku na usg pójdę w środę albo czwartek...bo mój mąż też chce iśc..więc musi mieć wolne..żeby znów nie brać specjalnie. a co do wózków.. to spacecerówka to inna nazwa na parasolkę... w sumie to tak na chłopski rozum... jak są wózki 3 w 1 to jest głeboki,spacerówka i fotelik.. mają ten sam dół..zazwyczaj są ciężkie dość i bardziej masywne... a taka spacerówka-parasolka jest lżejsza, łatwiej się składa i jak dla mnie jest mniej zabudowana... jak masz gondole,to potem możesz sobie kupić taką spacerówkę typową składaną i lekką..ale z tymi funkcjami o których piszesz... żeby też leżało dziecko.. (ale to chyba w każdej tak jest) mp i są takie parasolki,że tylko siedzisko,a są też takie,że ciut bardziej zabudowane,mają ten pałąk z przodu a nie tylko pasy, mają budę,można kupić folię przecideszczową itd " ![]() Cytat:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-14 o 23:01 |
||
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
spij dobrze
|
|
|
#4899 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kiedyś też studiowałam wszystkie wyniki na necie, a potem okazało się, że kobieta w ciąży ma nieco inne normy A co do leukocytów, to na początku ciąży miałam ich za dużo w moczu, więc lekarz kazał mi łykać Vitabutin. Ale podobno wyniki tylko nieznacznie przekraczały normyCytat:
![]() Cytat:
A może zadzwoń do swojego lekarza jeśli Ci do jutra nie przejdzie... Cytat:
![]() I proszę nie strasz tym pęknięciem mimo nacięcia ![]() Cytat:
Opowiadała, że trudno, ale nawet jak deszcz padał, to musiała sobie nogi w tych japonkach moczyć Acha - dostałam od koleżanki kilka ebooków: "język niemowląt", "poradnik pielęgnacji i opieki małego dziecka", "rodzic w domu", "toksyczni rodzice", "uśnij..." i "wychowanie bez porażek". Nie wiem nic na temat zawartości i przydatności tych książek ale jakby któraś chciała, to podajcie na priva maila, to postaram się przesłać
|
|||||
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
ja już się uśmiechnęłam po te e booki
|
#4901 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Lulla u nas mówiła, że połóg i krwawienie trwa do 6 tygodni. Najbardziej intensywnie jest tuz po porodzie, mogą to być skrzepy i krew czerwona. Dużo krwi. Po tygodniu max 2 zmniejsza się ilość i kolor, może być brązowo-żółta. Potem już plamienie, ale wkladki trzeba nosić. O wietrzeniu i podmywaniu się po każdym sioo też mówila. Co do tantum rosa, to już nie wiem, kto to pisał, ale podobno jednak wartom mieć w szpitalu wraz z taką butelką z dziubkiem i sobie polewać krocze po każdym wyjściu z toalety. Ukoić może to ból, przyspiesza gojenie itp. Cytat:
A co do wózków - te wózki 3 w 1 mają gondolkę zwykle większą i cięższą, którą zdejmuje się ze stelaża. A parasolka jest składana jak wachlarz - jest lżejsza, mniejsza. Malucha bezpośrednio do parasolki jednak nie wsadzisz, bo może jeszcze nie siedzieć, może to nie być dopasowane do jego kręgosłupa. Często matki piszą o zmianie spacerówki na inną dlatego, że po pierwsze ciężko kupić samą gondolkę, z reguły są to zestawy 2w1, a w takiej sytuacji nie zawsze spacerówka w zestawie pasuje rodzicom, głównie ze względu na wagę. Nie chodzi więc o zmianę od razu na parasolkę, ale na lżejszą spacerówkę. To wiedza z forów internetowych, więc może być ułomna .U nas nie było zmiłuj, na piłki trza było wsiadać. Śmieszne takie to, myślałam, że coś w środku mi pęknie ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam i leżę ale w pozycji półsiedzącej, na boczku bolą mnie nogi, drętwieją. A czemu właściwie na lewym?
|
|
|
#4902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
cotka i danika - fajnie, ze dzielicie sie z nami wiedza z SR, na pewno przydadza sie takie informacje. No i az z ciekawosci sprawdzilam jak jest u mnie w szpitalu, bo chyba czytalam, ze parcie tylko na lezaco. No i rzeczywiscie na stronie podaja, ze jak przystosuja sale to bedzie mozna wybierac tez inne pozycje, tylko nie wiem kiedy ostatnio strona byla aktualizowana. Moze nadal sie rodzi tylko na lezaco. W sumie fajnie skorzystac z jakiejs innej pozycji, ale jakby mi naturalnie nie przyszlo ulozyc sie jakos tak jak wygodnie bedzie to chyba zapomne co w ogole mozna robic, zeby bylo latwiej. Wklejam zdjecie komody. Nie wyszla im taka fajna jak ta, ktora robili nam wczesniej. Szuflady z przodu sa ok, ale w boku mialo byc zwykle prostokatne wciecie w drewnie, a nie jakies ozdobne listwy. No i boki sa ze sklejki, a chcialam lite drewno, ale to juz tez wina malza, bo zle sie dogadal. Ah i zamontowali mi lamke z IKEI - taki zwykly tani ksiezyc i jestem bardzo zadowolona, bo tylko z ta lampka panuje polmrok, wiec akurat na nocne zmiany pieluszki czy karmienia Tylko zanim ja sie doczekam uzywania tego, to tez troche czasu minie i moze malenstwo bedzie mialo juz jakies inne przyzwyczajenia
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wyniki tego usg i żeby to było tylko zapalenie, które szybko wyleczysz Cytat:
Cytat:
W domu też spokojnie można zrobić. Są gotowe zestawy do lewatywy w aptece (jak wyglądają i ile kosztuje nie wiem, ale coś mi się zdaje, że w moim szpitalu mam mieć takie coś ze sobą, raczej tanioszka).
|
|
#4905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak oglądałam w sklepach komody do łóżeczek to jakoś mnie nie przekonały - zwłaszcza szuflady. Ale u ciebie wygląda super ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dzięki Agnyska To teraz zostaje sprawdzić czy u nas w szpitalu też jest wymagane
|
||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a właśnie to mnie wkurza, że mam i koszulę i szlafrok przykrótkie, a ja nie chcę po szpitalu świecić nogami (jak wspomniałam nie pięknymi), głupio mi w takiej długości Też musiałabym się juz tak zacząć interesować co i jak jest u mnie. Na stronie oczywiście nic kompletnie nie wspominają, ale na IP podobno są jakieś karteczki co trzeba mieć ze sobą do szpitala.
|
|
#4907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak dobrze, że to będzie jesień, bo inaczej jeszcze korki wracających znad morza by były---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Agnyska podobno jak trafiasz na porodówkę, to już ci wszystko jedno czy świecisz nogami czy gołą d...
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Tż patrzy na mnie jakiś wygłodniały
ma ktoś na zbyciu trochę chęci ?
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz sie tym wariatku, bo moj Ł nadal patrzy na kpniaczki synka
![]()
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc mamuski
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Zastanawiam się, o której mam czatować na koniec starego/początek nowego wątku - jutro u mnie z rana będzie mama.
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos tu jeszcze jest?
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O heloł, gdzie sie ukrywalas?
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nom ja tez nie chodze do szkoly rodzenia, na temat zakupow sie juz nie wypowiadam, ale co tam. A co myslisz o pasie ciążowym? bo dziewczyny mnie olaly z tym tem?
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole kupic cos małemu(jeja chyba juz mnie wzioł syndrom ze sobie nei a dziecku tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Jeszcze wklejałam inne, takie za 15 zł w paseczki, te są obszerne, jakoś wygodniejsze mi się wydają. Wezmę pewno i tak wszystkie 3, bo z plamą tak łazic to niebałdzo, a tu się wszystko może zdarzyć (już dziękuję, jak po operacji dostałam okres w połowie cyklu - operacja zupełnie nie z tej strony, bo na zatokach i nikt mnie nie uprzedził, że często kobiety po operacji dostają znienacka okres i musiałam tak leżeć z plamą, aż mnie mama nie odwiedziła z nowymi spodenkami

Czy któraś z was miała znacznie zwiększoną ilość leukocytów i kryształów w moczu a do tego obecność glukozy w moczu??? Bo ja mam znacznie przekroczone dopuszczalne wartości
ja kiedyś też studiowałam wszystkie wyniki na necie, a potem okazało się, że kobieta w ciąży ma nieco inne normy 

za dobre wyniki tego usg i żeby to było tylko zapalenie, które szybko wyleczysz
I tak dobrze, że to będzie jesień, bo inaczej jeszcze korki wracających znad morza by były
ma ktoś na zbyciu trochę chęci
?