|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
jej w tych perfumeriach kobiety mnei zawsze nękają
i chcą pomóc ,ja rozumiem że można sie spytać raz ale nie pięć razy <a jestem nastolatką > czasami się zdarza , że mają mnie za jakąś złodziejkę
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem oglada,co ja ogladam, strasznie mnie to deprymuje![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
słyszałam że ekspedientki mają obowiązek w ciągu minuty podejść do klienta
![]() a co do rossmana to zdarza się, ja zawsze wtedy głupio przypatruję się temu ochroniarzowi zamiast on mnie jak już naprawdę jest natarczywy to potrafię stanąć z kosmetykiem w ręku i patrzeć na niego non stop, wtedy głupio mu się zrobi szybko się spłoszy i mam spokój
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście gdyby to ode mnie zależało, to pozostawiłabym klienta samemu sobie, bo wiem jak takie zachowanie irytuje (również mnie :}).
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie... rozwalają mnie te chusteczki srusteczki szaliczki apaszki na szyi w LATO. Kolejna moda, której większość nie potrafi nosić... no chyba nikt mi nie powie, że nie zna zastosowania tych chust :/ w większości przypadków ma pełnić rolę wizualną widocznie.. tylko i wyłącznie... Ale bokserka i apaszka? Wtf. Jeszcze mnie denerwuje moda na kropki.. nigdy mi się kropki nie podobały, ale sukienka z orsay'a to już przegięcie D: jest taka jasna w ciemne kropki z taką wielką kokardą na przodzie. Wybrałam się z matką na zakupy, a ona "chodź pokaże Ci coś!", uciekła do przymierzalni, ja wchodze, patrze, ta sukienka obie zaczęłyśmy się śmiać na cały sklep. Wyglądała jak Minnie z myszki miki DD: coś strasznego.. na szczęście nie zamierzała jej kupić ![]() Ooo i przy okazji jeszcze się poskarżę na niektóre kobiety na zakupach... przeglądam sobie z mamą spodnie w promodzie, przychodzi matka z córką (matka tak po 50, córka po 30), i jak się nie zaczną pchać >< moja matka dostała łokciem od tej jednej z 4 razy, jakby jeszcze przepraszam powiedziała czy coś... a nie na chama się pchać o.O nie toleruje takiego zachowania, szanuję swoją matkę więc zwróciłam się grzecznie do pań, że mają trochę uważać, to się na mnie spojrzały z wyrzutem jak śmię się w ogóle do nich odzywać xD
Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2011-07-15 o 08:35 |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
co do chustek, to nieraz tak jest że ktoś musi mieć osłoniętą szyję, inaczej odczuwa dyskomfort. Znam osoby, które nawet w Egipcie zakładają coś na szyję inaczej czują się gorzej.
|
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie ostatnio rozwaliły super ultra krótkie szorty, które ukazywały pośladki pewnej kobiety. Czy tak ciężko jest kupić o kilka cm dłuższe? Nie rozumiem
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie, ja nienawidze jak mi wieje po szyi a moge miec gole nogi, inni maja spodnie zawsze a krotki rekawek. kazdy inaczej odczuwa temrpeture i ruchy powietrza.
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok jak ktoś np odczuwa dyskomfort nosząc w upał jakieś sandałki czy balerinki czy coś i nosi glany to też jest wszystko ok? Nie sądze.. są sytuacje w których powinno wiedzieć jak się ubrać, a nie wbijać sobie "bo mi tak wygodnie", "bo ja inaczej nie moge, bo się źle czuję".
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
no kurde, ale do kazdego stroju praktycznie mozna dobrac taki szalik/apaszke/chustke ze bedzie pasowac (a o tym przeciez rozmawiamy). wyjatkiem jest chyba tylko bikini ;]
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tak lubię...
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nie rozwalaja ani chustki w lecie ani krotkie spodenki czy spodniczki w zimie, moja kolezanka nosi tylko spodnice (podobno ostatnio kupila jedna pare spodni, JEDNA!) i nieraz dosc krotkie i w zimie nie jest jej zimno w nogi ;-) A tez sie wszyscy dziwia.
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w takich imho o ile się nie pokazuje tyłka czy cycka to nie widzę powodu, dla którego ludzie nie powinni się ubierać jak im wygodnie
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie moge jej przetłumaczyć.
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście krzywe spojrzenia na ubiór, czy niemożność odpowiedzenia na moje grzeczne "dzień dobry" to już inna sprawa ![]() Ale i tak to olewam - sklep (nawet bardzo drogi) to nie jest Wersal... Nie widze powodu, dla którego miałabym trampki zamienić na szpilki bo... idę na zakupy
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro tak lubi? Przecież to nie żadna zbrodnia! Naprawdę, są gorsze rzeczy.
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa może i analizują.. ale naprawde pani po 50tce z troszkę grubszą szyją - no wątpie by ktoś się strasznie przyglądał i się zszokował i może jeszcze zakładał wątek na wizażu
Co innego jakby ubrała świecące leginsyCytat:
)
|
|
#4641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to śmieszne tak samo jak skarpetki do sandałów.przecież to było pytanie, czego się czepiasz? Cytat:
jednym przeszkadza to innym co innego, chyba mam prawo powiedzieć co mi się nie podoba, po to jest ten wątek mówię wprost, że apaszka w lato to wieśniarstwo takie samo jak legginsy zamiast spodni i nie zmienię zdania, bo Ty tak chcesz ![]() I nie wiem skąd ta Wasza polityka teraz "są gorsze rzeczy", "jak nie widać tyłka czy cycka to ok" itp. jak już możecie czepiać się ramiączek biustonosza przy bokserkach to ja mogę czepiać się bezsensownego noszenia apaszek w lato do tych bokserek
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spytałam jakie to są sytuacje i wyraziłam swoje zdanie na ten temat, a Ty już odbierasz to jako atak na siebie, litości A propos legginsów było właśnie to wystawianie tyłka. Nie podobają mi się apaszki w ogóle, ale czemu to jest "strój nieodpowiedni do sytuacji" to po prostu nie rozumiem i chciałam się dowiedzieć ![]() Zresztą rozwala mnie w tym wątku ostatnio, że co drugi post jest o rzekomym "braku klasy", "braku gustu" czy "wieśniactwie", normalnie czasem się człowiekowi wydaje, że na forum ma ten niesamowity zaszczyt obcować z redaktorkami Vogue'a Założenia tego wątku były ciut inne...
|
|
#4643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Apaszka w lato może być co najwyżej niemodna, niegustowna, nieelegancka. Ale jeśli jest dobrze dobrana do stroju i okazji, to nie ma powodu, żeby się czepiać.![]() Natomiast ramiączka biustonosza przy bokserkach, czy legginsy do krótkich bluzek, są nie tylko nieładne i niegustowne, ale i niestosowne. Taka argumentacja do wielu osób nie przemawia, bo twierdzą, że jest "niedzisiejsza". Ale nie wszystko jest do pokazywania... |
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co to za frajda paradować po markecie z gołą d... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ze w siedlisku lansu i hipsterstwa (czyt. openerze) widzialam duzo dziewczyn w bokserkach i takich chustach typu jak arafatka tylko jednolitych, luzno zawiazanych i lekko opadajacych na ramiona (wieeecie o co mi chodzi, kiedys tak duzo blogerek nosilo) i wygladalo to super
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam dzisiaj kobietę. NA oko 35 lat.
Białę legginsy do kolana, biała bluzka kończąca się na linii gdzie zaczynały się legginsy... ![]() Niestety było jej widać wcięcia i z tyłu. I z przodu..
|
#4647 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4648 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

i chcą pomóc ,ja rozumiem że można sie spytać raz ale nie pięć razy <a jestem nastolatką
> czasami się zdarza , że mają mnie za jakąś złodziejkę

oczywiście gdyby to ode mnie zależało, to pozostawiłabym klienta samemu sobie, bo wiem jak takie zachowanie irytuje (również mnie :}).
Zapraszam 

A ja tak lubię...
A w takich imho o ile się nie pokazuje tyłka czy cycka to nie widzę powodu, dla którego ludzie nie powinni się ubierać jak im wygodnie
mówię wprost, że apaszka w lato to wieśniarstwo takie samo jak legginsy zamiast spodni i nie zmienię zdania, bo Ty tak chcesz