Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 19:40   #4621
agatri
Rozeznanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

jej w tych perfumeriach kobiety mnei zawsze nękają i chcą pomóc ,ja rozumiem że można sie spytać raz ale nie pięć razy <a jestem nastolatką > czasami się zdarza , że mają mnie za jakąś złodziejkę
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 21:33   #4622
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
jej w tych perfumeriach kobiety mnei zawsze nękają i chcą pomóc ,ja rozumiem że można sie spytać raz ale nie pięć razy <a jestem nastolatką > czasami się zdarza , że mają mnie za jakąś złodziejkę
Szczegolnie w polskich sklepach typu Rossman jak wchodze, to juz widze,ze ochroniarz sie porusza i zaczyna podazac w moim kierunku A potem oglada,co ja ogladam, strasznie mnie to deprymuje

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionstyl Pokaż wiadomość
Ja szczerze mówiąc jak mam wejść do Douglas albo Sephory to jestem ''chora'' ledwo wejdziesz jeszcze nic nie zobaczysz a już podchodzą i pytają w czym mogą pomoc.Z jednej strony rozumiem może mają płacone od sprzedaży ale jak byś potrzebowała pomocy to sama podejdziesz i się spytasz.A co do patrzenia na to jak kto i w co jest ubrany to racja,ale ostatnio przestałam się przejmować weszłam z Babcią, to nikt nie podszedł i chyba to będzie najlepsze wyjście brać Babcie ze sobą

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:55   #4623
glamour9
Rozeznanie

słyszałam że ekspedientki mają obowiązek w ciągu minuty podejść do klienta

a co do rossmana to zdarza się, ja zawsze wtedy głupio przypatruję się temu ochroniarzowi zamiast on mnie jak już naprawdę jest natarczywy to potrafię stanąć z kosmetykiem w ręku i patrzeć na niego non stop, wtedy głupio mu się zrobi szybko się spłoszy i mam spokój

glamour9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 22:58   #4624
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamour9 Pokaż wiadomość
tak, swego czasu pracowałam w sieciówce i musiałam podchodzić i interesować się klientem oczywiście gdyby to ode mnie zależało, to pozostawiłabym klienta samemu sobie, bo wiem jak takie zachowanie irytuje (również mnie :}).
Stary 2011-07-15, 08:23   #4625
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tak, swego czasu pracowałam w sieciówce i musiałam podchodzić i interesować się klientem oczywiście gdyby to ode mnie zależało, to pozostawiłabym klienta samemu sobie, bo wiem jak takie zachowanie irytuje (również mnie :}).
a potem ktoś zapytałby klienta czy ktoś się nim interesował w sklepie, podszedł, zapytał, on odpowie "nie, nigdy" i lecisz z roboty moja koleżanka tak wyleciała, potem jej mówili, że ktoś ją podkapował, że nie interesuje się klientami -.-

W każdym razie... rozwalają mnie te chusteczki srusteczki szaliczki apaszki na szyi w LATO. Kolejna moda, której większość nie potrafi nosić... no chyba nikt mi nie powie, że nie zna zastosowania tych chust :/ w większości przypadków ma pełnić rolę wizualną widocznie.. tylko i wyłącznie... Ale bokserka i apaszka? Wtf.

Jeszcze mnie denerwuje moda na kropki.. nigdy mi się kropki nie podobały, ale sukienka z orsay'a to już przegięcie D: jest taka jasna w ciemne kropki z taką wielką kokardą na przodzie. Wybrałam się z matką na zakupy, a ona "chodź pokaże Ci coś!", uciekła do przymierzalni, ja wchodze, patrze, ta sukienka obie zaczęłyśmy się śmiać na cały sklep. Wyglądała jak Minnie z myszki miki DD: coś strasznego.. na szczęście nie zamierzała jej kupić

Ooo i przy okazji jeszcze się poskarżę na niektóre kobiety na zakupach... przeglądam sobie z mamą spodnie w promodzie, przychodzi matka z córką (matka tak po 50, córka po 30), i jak się nie zaczną pchać >< moja matka dostała łokciem od tej jednej z 4 razy, jakby jeszcze przepraszam powiedziała czy coś... a nie na chama się pchać o.O nie toleruje takiego zachowania, szanuję swoją matkę więc zwróciłam się grzecznie do pań, że mają trochę uważać, to się na mnie spojrzały z wyrzutem jak śmię się w ogóle do nich odzywać xD

Edytowane przez MadSyndrome
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:35
MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:47   #4626
sabbatha
Zakorzenienie

co do chustek, to nieraz tak jest że ktoś musi mieć osłoniętą szyję, inaczej odczuwa dyskomfort. Znam osoby, które nawet w Egipcie zakładają coś na szyję inaczej czują się gorzej.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:00   #4627
glamour9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
co do chustek, to nieraz tak jest że ktoś musi mieć osłoniętą szyję, inaczej odczuwa dyskomfort. Znam osoby, które nawet w Egipcie zakładają coś na szyję inaczej czują się gorzej.
to już bardziej takie chyba wkręcenie sobie czegoś

glamour9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:07   #4628
natalkaa7522
Zakorzenienie

A mnie ostatnio rozwaliły super ultra krótkie szorty, które ukazywały pośladki pewnej kobiety. Czy tak ciężko jest kupić o kilka cm dłuższe? Nie rozumiem
Stary 2011-07-15, 10:15   #4629
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
to już bardziej takie chyba wkręcenie sobie czegoś
no wlasnie nie, ja nienawidze jak mi wieje po szyi a moge miec gole nogi, inni maja spodnie zawsze a krotki rekawek. kazdy inaczej odczuwa temrpeture i ruchy powietrza.

Stary 2011-07-15, 11:13   #4630
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie nie, ja nienawidze jak mi wieje po szyi a moge miec gole nogi, inni maja spodnie zawsze a krotki rekawek. kazdy inaczej odczuwa temrpeture i ruchy powietrza.
o_o
ok jak ktoś np odczuwa dyskomfort nosząc w upał jakieś sandałki czy balerinki czy coś i nosi glany to też jest wszystko ok? Nie sądze.. są sytuacje w których powinno wiedzieć jak się ubrać, a nie wbijać sobie "bo mi tak wygodnie", "bo ja inaczej nie moge, bo się źle czuję".

Stary 2011-07-15, 11:18   #4631
sabbatha
Zakorzenienie

no kurde, ale do kazdego stroju praktycznie mozna dobrac taki szalik/apaszke/chustke ze bedzie pasowac (a o tym przeciez rozmawiamy). wyjatkiem jest chyba tylko bikini ;]

Stary 2011-07-15, 11:22   #4632
Damaris_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
o_o
ok jak ktoś np odczuwa dyskomfort nosząc w upał jakieś sandałki czy balerinki czy coś i nosi glany to też jest wszystko ok?
Nie, nie jest ok, BO TY TAK MÓWISZ.
Stary 2011-07-15, 11:24   #4633
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja mam całą kolekcję golfów na krótki rękaw albo w ogóle bez rękawów... i są osoby, które robią taaaakieeee oczy jak mnie w tym widzą A ja tak lubię...
Stary 2011-07-15, 11:31   #4634
sabbatha
Zakorzenienie

mnie nie rozwalaja ani chustki w lecie ani krotkie spodenki czy spodniczki w zimie, moja kolezanka nosi tylko spodnice (podobno ostatnio kupila jedna pare spodni, JEDNA!) i nieraz dosc krotkie i w zimie nie jest jej zimno w nogi ;-) A tez sie wszyscy dziwia.

Stary 2011-07-15, 11:46   #4635
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
o_o
ok jak ktoś np odczuwa dyskomfort nosząc w upał jakieś sandałki czy balerinki czy coś i nosi glany to też jest wszystko ok? Nie sądze.. są sytuacje w których powinno wiedzieć jak się ubrać, a nie wbijać sobie "bo mi tak wygodnie", "bo ja inaczej nie moge, bo się źle czuję".
No ale co to niby są za sytuacje, bo z tego co rozumiem mówimy o sytuacjach nieformalnych A w takich imho o ile się nie pokazuje tyłka czy cycka to nie widzę powodu, dla którego ludzie nie powinni się ubierać jak im wygodnie
Stary 2011-07-15, 11:49   #4636
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety, moja mama jest bossem w tej dziedzinie, nawet jak jest ciepło najczęściej ma coś przy szyi: apaszke, wyższy kołnierzyk-stójke, albo chociaż krótki golf - ma tarczyce powiększoną i mówi że ze ma "brzydką grubą szyje" Może i ma trochę powiększoną, ale naprawde trza się przyjrzeć i poanalizować, czego chyba nikt nie robi Ale nie moge jej przetłumaczyć.

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:56   #4637
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:

a co do rossmana to zdarza się, ja zawsze wtedy głupio przypatruję się temu ochroniarzowi zamiast on mnie jak już naprawdę jest natarczywy to potrafię stanąć z kosmetykiem w ręku i patrzeć na niego non stop, wtedy głupio mu się zrobi szybko się spłoszy i mam spokój
Dla tego właśnie ja z przymrużeniem oka traktuje obsługę sklepów i ich dziwne zwyczaje, bo 99% z tego co oni robią to wymóg, z którego są rozliczani przez szefa

Oczywiście krzywe spojrzenia na ubiór, czy niemożność odpowiedzenia na moje grzeczne "dzień dobry" to już inna sprawa

Ale i tak to olewam - sklep (nawet bardzo drogi) to nie jest Wersal... Nie widze powodu, dla którego miałabym trampki zamienić na szpilki bo... idę na zakupy

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:57   #4638
Damaris_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Może i ma trochę powiększoną, ale naprawde trza się przyjrzeć i poanalizować, czego chyba nikt nie robi Ale nie moge jej przetłumaczyć.
Analizując ten wątek, to nie łudziłabym się, że nikt tego nie robi.
Stary 2011-07-15, 12:36   #4639
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
no niestety, moja mama jest bossem w tej dziedzinie, nawet jak jest ciepło najczęściej ma coś przy szyi: apaszke, wyższy kołnierzyk-stójke, albo chociaż krótki golf - ma tarczyce powiększoną i mówi że ze ma "brzydką grubą szyje" Może i ma trochę powiększoną, ale naprawde trza się przyjrzeć i poanalizować, czego chyba nikt nie robi Ale nie moge jej przetłumaczyć.
Bo tu nie ma nic do tłumaczenia. Skoro tak lubi? Przecież to nie żadna zbrodnia! Naprawdę, są gorsze rzeczy.
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:48   #4640
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Analizując ten wątek, to nie łudziłabym się, że nikt tego nie robi.
Taaa może i analizują.. ale naprawde pani po 50tce z troszkę grubszą szyją - no wątpie by ktoś się strasznie przyglądał i się zszokował i może jeszcze zakładał wątek na wizażu Co innego jakby ubrała świecące leginsy
Cytat:
Napisane przez zmawona Pokaż wiadomość
Bo tu nie ma nic do tłumaczenia. Skoro tak lubi? Przecież to nie żadna zbrodnia! Naprawdę, są gorsze rzeczy.
wiadomo że nie zbrodnia, tylko czasami jest taki upał.. to żal mi jej, że tak się pilnuje, żeby mieć coś przy szyi (na szczęście tylko jak ma jakieś "formalne" wyjścia typu praca, na działce na szczęście już się nie pilnuje )

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:57   #4641
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
no kurde, ale do kazdego stroju praktycznie mozna dobrac taki szalik/apaszke/chustke ze bedzie pasowac (a o tym przeciez rozmawiamy). wyjatkiem jest chyba tylko bikini ;]
Własnie chodzi o to, że nie do każdego stroju można dobrać apaszkę =] ale niektórzy nie mają gustu i uważają, że apaszka i krótki rękaw lub - gorzej - bokserka to szczyt mody dla mnie to śmieszne tak samo jak skarpetki do sandałów.

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Nie, nie jest ok, BO TY TAK MÓWISZ.
przecież to było pytanie, czego się czepiasz?

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
No ale co to niby są za sytuacje, bo z tego co rozumiem mówimy o sytuacjach nieformalnych A w takich imho o ile się nie pokazuje tyłka czy cycka to nie widzę powodu, dla którego ludzie nie powinni się ubierać jak im wygodnie
tyk tylko widzisz jak im wygodnie chodzić w legginsach i krótkich bluzkach to wszyscy po nich jadą jakoś jednym przeszkadza to innym co innego, chyba mam prawo powiedzieć co mi się nie podoba, po to jest ten wątek mówię wprost, że apaszka w lato to wieśniarstwo takie samo jak legginsy zamiast spodni i nie zmienię zdania, bo Ty tak chcesz

I nie wiem skąd ta Wasza polityka teraz "są gorsze rzeczy", "jak nie widać tyłka czy cycka to ok" itp. jak już możecie czepiać się ramiączek biustonosza przy bokserkach to ja mogę czepiać się bezsensownego noszenia apaszek w lato do tych bokserek

Stary 2011-07-15, 14:24   #4642
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
tyk tylko widzisz jak im wygodnie chodzić w legginsach i krótkich bluzkach to wszyscy po nich jadą jakoś jednym przeszkadza to innym co innego, chyba mam prawo powiedzieć co mi się nie podoba, po to jest ten wątek mówię wprost, że apaszka w lato to wieśniarstwo takie samo jak legginsy zamiast spodni i nie zmienię zdania, bo Ty tak chcesz

I nie wiem skąd ta Wasza polityka teraz "są gorsze rzeczy", "jak nie widać tyłka czy cycka to ok" itp. jak już możecie czepiać się ramiączek biustonosza przy bokserkach to ja mogę czepiać się bezsensownego noszenia apaszek w lato do tych bokserek
Nikt Ci nie każe zdania zmieniać Spytałam jakie to są sytuacje i wyraziłam swoje zdanie na ten temat, a Ty już odbierasz to jako atak na siebie, litości A propos legginsów było właśnie to wystawianie tyłka. Nie podobają mi się apaszki w ogóle, ale czemu to jest "strój nieodpowiedni do sytuacji" to po prostu nie rozumiem i chciałam się dowiedzieć

Zresztą rozwala mnie w tym wątku ostatnio, że co drugi post jest o rzekomym "braku klasy", "braku gustu" czy "wieśniactwie", normalnie czasem się człowiekowi wydaje, że na forum ma ten niesamowity zaszczyt obcować z redaktorkami Vogue'a Założenia tego wątku były ciut inne...
Stary 2011-07-15, 14:34   #4643
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Bo to są rzeczy zupełnie nie porównywalne. Apaszka w lato może być co najwyżej niemodna, niegustowna, nieelegancka. Ale jeśli jest dobrze dobrana do stroju i okazji, to nie ma powodu, żeby się czepiać.
Natomiast ramiączka biustonosza przy bokserkach, czy legginsy do krótkich bluzek, są nie tylko nieładne i niegustowne, ale i niestosowne. Taka argumentacja do wielu osób nie przemawia, bo twierdzą, że jest "niedzisiejsza". Ale nie wszystko jest do pokazywania...
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:39   #4644
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A mnie ostatnio rozwaliły super ultra krótkie szorty, które ukazywały pośladki pewnej kobiety. Czy tak ciężko jest kupić o kilka cm dłuższe? Nie rozumiem
Też widziałam ostatnio agentkę w takich majtasach (wyglądały jak białe figi), w dodatku była w ciąży Nie wiem co to za frajda paradować po markecie z gołą d...

Cytat:
Napisane przez fashionstyl Pokaż wiadomość
Ja szczerze mówiąc jak mam wejść do Douglas albo Sephory to jestem ''chora'' ledwo wejdziesz jeszcze nic nie zobaczysz a już podchodzą i pytają w czym mogą pomoc.Z jednej strony rozumiem może mają płacone od sprzedaży ale jak byś potrzebowała pomocy to sama podejdziesz i się spytasz.
Oni mają obowiązek do ciebie podejść. Moja koleżanka pracowała w sklepie i opowiadała mi, że niektóre osoby tak się wstydzą, że potrafią 40 minut snuć się po sklepie bez celu, a jak się podejdzie i zapyta to okazuje się, że szukają czegoś konkretnego tylko wstydzą się zapytać
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:02   #4645
sabbatha
Zakorzenienie

ja wam powiem ze w siedlisku lansu i hipsterstwa (czyt. openerze) widzialam duzo dziewczyn w bokserkach i takich chustach typu jak arafatka tylko jednolitych, luzno zawiazanych i lekko opadajacych na ramiona (wieeecie o co mi chodzi, kiedys tak duzo blogerek nosilo) i wygladalo to super

Stary 2011-07-15, 15:49   #4646
masija
Zakorzenienie

Widziałam dzisiaj kobietę. NA oko 35 lat.
Białę legginsy do kolana, biała bluzka kończąca się na linii gdzie zaczynały się legginsy...
Niestety było jej widać wcięcia i z tyłu. I z przodu..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 15:55   #4647
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Widziałam dzisiaj kobietę. NA oko 35 lat.
Białę legginsy do kolana, biała bluzka kończąca się na linii gdzie zaczynały się legginsy...
Niestety było jej widać wcięcia i z tyłu. I z przodu..
O rany 35 lat i legginsy??
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:26   #4648
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to była ironia...
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 16:34   #4649
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to była ironia...

Ja też.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:41   #4650
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
od jakiego wieku należy unikać leginsów?
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości