Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 23:53   #3301
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

kiedy robi się usg bioderek?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:53   #3302
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
o moja droga ja mam meza skorpiona i ma chaakterek ze hohoh,niechcialabym zeby se mala opuznila 4 dni o bezie panna a ja nilubie tego znaku zodiaku
Panna mówisz? A ja chyba nie znam nikogo z tego znaku skorpionów też raczej nie kojarzę zresztą

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:53   #3303
editka2022
Rozeznanie

bateia mi zaraz padnie:/ a juz mi sie niechce ladowac
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:54   #3304
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
6-8 tydzień życia chyba

No wiecie co?!!? Pierwszy raz siedzę na wątku o tej porze, a tu nikt nic nie pisze...

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-14 o 23:58
Stary 2011-07-14, 23:57   #3305
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
o moja droga ja mam meza skorpiona i ma chaakterek ze hohoh,niechcialabym zeby se mala opuznila 4 dni o bezie panna a ja nilubie tego znaku zodiaku

bo bana dostaniesz

Panny są cudowne !
Ciepłe, poświęcają się w całości, mają ukryte talenty.

Czy te kucia są normalne?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:59   #3306
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Bo lwy kobietki to trochę inna bajka ale mieć faceta lwa to już trzeba czasami anielską cierpliwość mieć
Cytat:
Ja zawsze chciałam być spod panny. I tylko dwóch dni mi zabrakło, jestem z takiego przełomu. Mój teść jest lew i faktycznie charaterek ciężki, despotyczny Z mężczyzn to polecam wagi - mój mąż
Stary 2011-07-15, 00:03   #3307
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

W pipie masz na myśli??? Jeśli tak to ja też bardzo często je mam jakoś nawet nie zwracam na nie uwagi - ukłuje i przestaje

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Z mężczyzn to polecam wagi - mój mąż
U mnie akurat mama jest wagą - i to dobra kobita jest także wychodzi na to, że to ogólnie dobry znak

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-15, 00:06   #3308
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja mama siedzi w tych horoskopach i strasznie w nie wierzy.Ja tam w nich nic nie widzę, coś w nich jest na pewno, ale żeby były aż takie ważne - dla mnie nie.
Wiem, że bliźnięta (mój mąż) są dla mnie cudownym znakiem.
Z panna nie umiałabym się dogadać..

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Karolineee no tam na dole.
Dziwne są, bo kują ok 3 min i przestają.
Jakby ktoś wkładał mi igłę

Ja je jakiś czas temu też miałam,
ale nie tak często jak teraz przez 1 h

Po za tym zjadłam banana i mała ma czkawkę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 00:16   #3309
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama siedzi w tych horoskopach i strasznie w nie wierzy.Ja tam w nich nic nie widzę, coś w nich jest na pewno, ale żeby były aż takie ważne - dla mnie nie.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Karolineee no tam na dole.
Dziwne są, bo kują ok 3 min i przestają.
Jakby ktoś wkładał mi igłę

Ja je jakiś czas temu też miałam,
ale nie tak często jak teraz przez 1 h

Po za tym zjadłam banana i mała ma czkawkę
Ja też tak naprawdę traktuję te horoskopy z przymrużeniem oka

No przez 1h to ja też nigdy nie miałam tych ukłuć faktycznie często u mnie to tak różnie z nimi - raz częściej raz rzadziej...

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Dobra dziewczynki, ja już uciekam bo niewygodnie mi już przed kompem siedzieć... Idę w tele się pogapić. Dobranoc

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-15, 01:22   #3310
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli faktycznie te horoskopy to o kant d.... potłuc Bo mój ojciec też jest bliźniak i jest to najpaskudniejszy charakter na tym świcie
Mama też bliźniak a już lepsza

Dobrej nocki
Stary 2011-07-15, 06:12   #3311
Brida
Rozeznanie

Dziewczynki, dziękuję za odzew. W takim razie mam dziecię model luksusowy - bo brzuch mam ogromny/
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Mam tak samo Mój młody też podobno jest mniejszy 2 tyg. niż powinien, natomiast mnie to wcale nie martwi
Też się zastanawiałam nad tymi wkładkami do wanny, ale na razie odpuściłam Zobaczymy jak będzie nam szło z kąpielami i dopiero wtedy najwyżej o czymś pomyślę jak by co

A z wkładką to zobaczę jak mi się trafi.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak, pimafucin to na grzybka na pewno szybko przejdzie infekcja
moja też mała jest - półtora tygodnia temu miała dopiero 2800g więc drobna będzie - ale tym lepiej dla mnie - łatwiej będzie ją wypchnąć
ja licze że do porodu będzie mieć tak ok. 3000-3100g i mnie to w zupełności wystarczy. Gin pytał nawet ile ja miałam jak się urodziłam - a ja miałam 3500g
a waga urodzeniowa 3kg jest jak najbardziej ok kuzynka tz-ta urodziła w terminie zdrowego chłopczyka któy miał 2600 i teraz ma 2 latka - a po urodzeniu to tak szybko nadrabiał wagę że szok - ale pediatra mówił jej że takie mniejsze dzieci szybciej przybierają potem niż te urodzone większe wagowo.

No fakt, może będzie łatwiej przepchnąć

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brida ja też uważam, że niema czym sie martwić że dziecko jest mniejsze - ważne że zdrowo sie rozwija, a waga 3000g to naprawde taka akuratna Nie wiem ile moja ma, ale lekarz mi przepowiada że w TP powinna mieć ok.3400g, ciekawa jestem jaka bedzie ... Karolciu, mamusia prosi - wychodź już

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja mała w 37.t.c miała 2900 g i wg. wymiarów lekarz powiedział, że to 35.t.c.
2 tyg później urodziła sie z wagą 3 kg i wcale az taka maleńka nie jest
nie ma się czym martwić

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

Brida Ty sie absolutnie nie przejmuj ! U mnie od usg połówkowego mała ma samą główke mniejszą o 2 tygodnie i lekarz mówi, że to jest zupełna norma, a badanie i tak jest zawodne Mój dzieć to kolosów też nie należy, tydzień temu ważyła ok. 2700

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój Synal jest według USG dwa tygodnie młodszy, a na ostatniej wizycie podobno miał już 3000 g, także nie ma reguły. Ważne, że rośnie Nie martw się

Cytat:
Waga 3 kg to nic złego akurat
Bridka, jest takie fajne narzędzie do wyliczania wieku płodu na podstawie tych parametrów z USG, a nie wagi. Zresztą ono wagę też podaje
O tu je masz:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php
O proszę, fajny ten kalkulator.

Kurcze, jestem uspokojona. Po prostu patrząc kiedyś na pierwszą stronę mamuś czerwcowych wyszło mi, że średnia urodzeniowa dziecka to 3700-4000.
Ginkę też mam taką, że wycisnąć z niej jakieś zdanie oprócz terminu następnej wizyty graniczy z cudem, więc jak już kwestię wagową "wypowiedziała" to uznałam że to niezwykle istotna informacja.
Widząc jej minę trudno było zgadnąć, że wcale nie negatywna

Ok, idę zgłębiać wczorajsze kwestie. Duuuużo tego. Fajnie

Dla tych, które już wstały - miłego początku dnia
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 06:58   #3312
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Za pamięci BARDZO Was proszę o kciuki jutro o 11.40-mam wizytę strasznie się boję , chyba przez te spuchnięte stopy.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Co się stało z wizażem ???????? Cały czas jak wychodzę i wchodzę to muszę się logować też tak macie? Czy to coś u mnie szwankuje ? Nawet jak wciskam zapamiętać to nic nie daje
Już ze 2/3 dni, najgorsze że wywala przy odpowiadaniu
Cytat:
My już po wizycie Generalnie wszystko ok, tzn. wyniki badań super, paciorkowca brak , Maja waży ok.3100 g. Tylko ja przytyłam w ciągu ostatnich 4 tygodni aż 1,7 kg a więc na dzień dzisiejszy 9,5 kg na plusie
Co do przygotowania do porodu... Wszystko jest pięknie...pozamykane:haha ha:
Wygląda zatem na to, że leki, które braliśmy skutecznie Maję zablokowały psychicznie, bo się nie pcha na drugą stronęszyjka zamknięta, ma ok. 2cm - jednym słowem czekamy spokojnie do terminu porodu, bo na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że przed terminem nie wyskoczy

Tyle u Nas... Idę nadrabiać
Gratuluję udanej wizyty i dobrych wyników
Jak to mówią - co ma wisieć, nie utonie - więc i wyjście w swoim czasie się otworzy

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ślicznotka I z psiakiem po prostu wymiata

A u mnie chyba coś zaczyna się dziać Cały dzień mam pobolewania i kłucie w brzuchu i w pipce. Teraz odkryłam lekko brunatny śluz na wkładce. Ciut ból promieniuje na nerki (moja mama miała najpierw ból nerek przed porodem - w tym samym dniu)... Skurcze się pojawiają, ale nadal bezbolesne, więc może coś się rozkręci w nocy
Trzymam kciuki
Dzisiaj pełnia, która zgodnie z przepowiedniami wątkowych czarownic ma wywołać falę porodów.
Gdybym mogła, cały dzień bym przed kompem siedziała, żeby na bieżąco śledzić masowy rozwój porodowych akcji

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja wziełam po 2 tyg, albo i wczesniej, nie wiedziałam, że nie wolno. Ale wziełam tylko raz ( za to długą ) i więcej nie, bo jakoś tak niehigienicznie mi było. I mi 2 szwy wyszły przy kąpieli.
Ja mam teraz wielką narożną wannę a słuchawka od prysznica pełni rolę dekoracyjną dla większości domowników a dla mnie kąpiele też jakieś niehigieniczne w tej ciąży się zrobiły. Bez chwili zastanowienia zamieniłabym ją na najprostszą kabinę, żeby nie zalewać połowy łazienki w trakcie mycia.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Beatka TZ wyprawiony w świat? śniadanie zjedzone?
Stary 2011-07-15, 07:18   #3313
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

bo bana dostaniesz

Panny są cudowne !
Ciepłe, poświęcają się w całości, mają ukryte talenty.

oho chyba podpadlam

Cytat:
Czyli faktycznie te horoskopy to o kant d.... potłuc Bo mój ojciec też jest bliźniak i jest to najpaskudniejszy charakter na tym świcie

Dobrej nocki
moj tata blizniak i brat byl blizniak tata cudowny brat tak samo,ale kiedys mialam chlopaka blizniaka i cudowny niebyl,wiec zalezy jak sie trafi
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:28   #3314
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Oliweczka - świetne mieszkanko

wizaż też się załapał na foto
a Tofik piękny zawsze chciałam mieć goldena...
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
JESTEŚMY W DOMU

Nie mam na nic czasu. :/ Wszystko opiszę jak Mały jakoś się zaklimatyzuje, bo póki co to porażka.
Cały czas wisi mi na cycku i nie mogę nic zrobić. Już nie wiem czy dawać mu MM dodatkowo czy jak ?

Dziękujemy za gratulację

A Brunetka jest nieoceniona
super że już w domku jestęscie

jak się ogarniecie to wpadnij i zdaj relacje z porodu

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Patik87 a mozna tak dusic sutki ,Bo cos mi sie wydaje ze nie , zebys sobie krzywdy nie zrobila. U mnie tez nic nie leci( ja nie wyciskam) , czasami tylko na sutku takie jakby okruchy ,moze to ta siara?
to może być taka zaschnięta siara

Cytat:
sarunia
śliczna kruszynka
Cytat:
Chociaż pewnie, jak już się chce ten poród przyspieszyć, to ani sex, ani szorowanie podłóg, ani masaż sutków nie pomaga Nasze przeterminowane pewnie coś o tym wiedzą )
ja nie przetermonowana jeszcze - ala tak jak piszesz - żadna z rzeczy wymienionych przez Ciebie nie działa na mnie ani sex, ani sprzątanie, ani masowanie sutków..
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A u mnie chyba coś zaczyna się dziać Cały dzień mam pobolewania i kłucie w brzuchu i w pipce. Teraz odkryłam lekko brunatny śluz na wkładce. Ciut ból promieniuje na nerki (moja mama miała najpierw ból nerek przed porodem - w tym samym dniu)... Skurcze się pojawiają, ale nadal bezbolesne, więc może coś się rozkręci w nocy
żeby się rozkręciło - a może już w trakcie jesteś?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja nie mam siły odpisywać, wybaczcie kochane moje...Byłam dziś z małym u pediatry, dostał jeszcze debridat. Na razie mam zostać przy tym mleku które mu daję, bo ciągłe zmiany mogą pogarszać stan brzuszka.
Jak by mnie nie było dłużej (kilka dni) wiedzcie, że kolki małego nie pozwalają mi wejść czy odpisać, ale myślę o tym, co u Was

Ale jestem okropnie wykończona. Kolki są niekończące...Nie mam już sił i płaczę razem z nim...To jest coś strasznego, może 3 godz w ciągu doby jest bez płaczu. Kupa poszła dziś z pomocą termometra (nie było jej od dobrych kilku dni) a twarda jak kamień i podbarwiona krwią...
Na dodatek bardzo mnie boli pochwa i macica od kilku dni...Muszę w przyszłym tyg. jechać do gina bo się martwię.

Odnośnie tżta- niby cieszył się z ciąży, ale nie był ze mną ani raz u lekarza, ani nic. Sama jeżdziłam samochodem. Nawet 11 czerwca na ktg sama byłam, a to zaraz przed porodem było. Nie wiem co mu od✂✂✂a** . Teraz śpi. Nie chce mi się już o nim pisać...Chyba nie ma o czym.
bidulka.... trzymaj się kochana- dasz radę t0o przetwać kochana - zobaczysz że już niedługo kolki będą mijać a Ty wreszcie odetchniesz z uglą..
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Marina ehhhh zastanawiam się tyko po co wrócił do domu??żeby sobie pogadać?? czy mu mama kazała?? a ile on ma w ogóle lat?? że się tak zachowuje??
on jest już prawie 30-letnim facetem... szkoda słów bo zachowuje się jak 15-latek..
Cytat:
No ja też nie! Ale tż chce bo on lew i jemu się wydaje chyba, że taki za✂✂✂isty jest dlatego upiera się przy tym znaku
ja nigdy w horoskopy nie wierzyłam i jakby mi tż tak mówił o tych znakach to chyba bym śmiechem parsknęła

my oboje spod znaku wodnika ale mamy zupełnie inne charakterki.. ja 12 a on 15 lutego ale dwa lata różnicy
Cytat:
Dobrej nocki
moja mama tez bliźniak, tata baran a brat lew
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

No fakt, może będzie łatwiej przepchnąć
Dla tych, które już wstały - miłego początku dnia
na pewno łatwiej, a jak dzidzia zdrowa to najważniejsze ja dziś mam wizytę i muszę wcześniej jechać tak żeby przed 14 już czekać bo może być kolejka do gina a ja chce na początku wejść i mieć z głowy bo lubi się ktoś w kolejkę wpychać i nie będę siedzieć potem do wieczora..

więc już tak koło 13.30 będę wybywać z domu.

Brida - zgadłaś - tż-ta wyprawiłam do pracy tzn sam się wyprawił ja po śniadaniu - musiałam wstać i nadrobić posty z wieczora bo ciekawiło mnie która zacznie rodzić.

U mnie popadało trochę nad ranem - chyba od 3.00 padało - więc jest chłodno i rześko - na szczęście bez burzy było i bez wiatru to można było okno zostawić otwarte na deszcz i się bosssko spało

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-15 o 07:31
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:37   #3315
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988;28147053em:

[B
Brida[/B] - zgadłaś - tż-ta wyprawiłam do pracy tzn sam się wyprawił ja po śniadaniu - musiałam wstać i nadrobić posty z wieczora bo ciekawiło mnie która zacznie rodzić.

U mnie popadało trochę nad ranem - chyba od 3.00 padało - więc jest chłodno i rześko - na szczęście bez burzy było i bez wiatru to można było okno zostawić otwarte na deszcz i się bosssko spało
U mnie tak samo tylko więcej - całą noc i z efektami świetlno-dźwiękowymi Dopiero godzinę temu przestało.

Nawet się zastanawiam czy zamiast dosypiać nie wybrać się gdzieś w swiat korzytając z "ładnej" pogody.

Kusi mnie wyprawa do ikei po kawałek materiału, bo chciałam sama uszyć ochraniacz na łóżko dla dzidzia i poduszkę do karmienia.
Stary 2011-07-15, 07:47   #3316
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

witam porannie znad laktatora

Sara śpi po śniadanku, a ja pracuje nad nowymi dawkami mleka

Kurcze DADY nam juz 3 razy przemokły, pielucha sucha, a siuski polecialy nogawka

Stary 2011-07-15, 07:48   #3317
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Kuje mnie tam na dole
Kochana nic się nie martw Mnie też tak kłuje. I teraz jak byłam w szpitalu dowiedziałam się od jednej położnej, że to kłucie to wiązadła. Nic złego się nie dzieje

Dowiedziałam się jeszcze, że aby szyjka się otwierała i macica miała skurcze potrzebny jest składnik o nazwie prostoglandyna czy jakoś tak. I zła wiadomość pod koniec ciąży nie można jeść słodyczy bo one właśnie neutralizują ten składnik Hehe to taka ciekawostka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:52   #3318
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Kochana nic się nie martw Mnie też tak kłuje. I teraz jak byłam w szpitalu dowiedziałam się od jednej położnej, że to kłucie to wiązadła. Nic złego się nie dzieje

Dowiedziałam się jeszcze, że aby szyjka się otwierała i macica miała skurcze potrzebny jest składnik o nazwie prostoglandyna czy jakoś tak. I zła wiadomość pod koniec ciąży nie można jeść słodyczy bo one właśnie neutralizują ten składnik Hehe to taka ciekawostka
Ja po ostatnim ważeniu i wizycie mam totalny szlaban na słodycze, to mi się dzisiaj śniło, że jestem w sklepie, kupuję i na miejscu konsumuję przeróżne cukierki
Stary 2011-07-15, 07:53   #3319
pieleszka
Wtajemniczenie

cześć dziewczęta

no ja się też właśnie zastanawiam, na które z nas ta osławiona pełnia księżyca podziała
sygine czyżby się faktycznie zaczęło???? trzymam żeby to było to!!
zmalowana fajnie, że już w domku jesteś z Filipkiem ogarnij sie kochana i wracaj do nas na forum
Marinko aż brak mi słów odnośnie zachowania Twojego TŻ...gdybym bliżej mieszkała to bym mu do rozumu przemówiła!!! a Ty taka dzielna kobietka jesteś!!! ja nie wiem czy bym miała tyle siły

a ja wstałam razem z mężem, śniadanie zjadłam, nadrobiłam wizaż i chyba się walnę jeszcze na drzemeczkę już mi chyba dzisiaj nie będą kosic pod oknami a potem pomyję okna (to w ramach wyganiania Hanki z brzucha) i jestem umówiona z mężem, że podejdę do niego przed końcem pracy, bo jedziemy po ostatnie (jak na tą chwilę...) zakupy dla Haniuli - musimy wanienkę w końcu kupić i ja jeszcze parę tetrowych i flanelowych pieluszek potrzebuję, i nożyczeczki do paznokietek

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:56   #3320
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
witam porannie znad laktatora

Sara śpi po śniadanku, a ja pracuje nad nowymi dawkami mleka

Kurcze DADY nam juz 3 razy przemokły, pielucha sucha, a siuski polecialy nogawka
pracuj pracuj żeby Sara dużo mleczka miała

a może po prostu te Dady jedynki są na nią za luźne w nogawkach? macie już te jedynki czy jeszcze te newborny?
bo Sara maleńka jest i może dlatego siuśki uciekają bokiem.

Cytat:
a wiesz w czym jest najwięcej prostaglandyny?

Stary 2011-07-15, 07:59   #3321
kmat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kmat wyżal sie.My sie z T. o same głupoty kłócimy,tzn. ja się kłócę a on macha ręką i wychodzi
ah oni to się nawet kłócić nie potrafią najbardziej wkurza ta ich ignorancja, dziś już lepiej, a poszło o sałatkę której mój syn nie chciał jeść pierdoła przez duże PPPPPP
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:02   #3322
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

a wiesz w czym jest najwięcej prostaglandyny?
Własnie w liściach mali, wiesiołku w pestkach wiśni (ale nie wiem jak trzeba te pestki stosowac ), sperma męska i w bananach. Wydzielana jest również podczas masażu szyjki i sutków. Tylko, że nie zalecane jest masowanie sutków bo wytwarza sie za dużo mleka Pani Jadzia to super położna wieczorem kiedyś siadła z nami i opowiadała jak była położną w Niemczech

Ej a JustPi urodziła ??????? Bo jakoś nie zauważyłam, a termin miała na 8 lipca
Stary 2011-07-15, 08:06   #3323
kmat
Rozeznanie

Cytat:
Kmat a z jakiej firmy masz to chustę ? bo mnie zainteresowała?

ale mam ochotę na lody z Biedrony
żaneta moja chusta ma 8 lat i dostałam ją od siostry nie ma nie niej metki nic wygląda podobnie jak ta co pokazałam na necie tylko ma du żo krótsze wiązania. lody z biodronki mniam mniam uwielbiam te co robi dla nich zielona buda o smaku czekoladowym .... pycha!!!
Stary 2011-07-15, 08:06   #3324
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
a może po prostu te Dady jedynki są na nią za luźne w nogawkach? macie już te jedynki czy jeszcze te newborny?
bo Sara maleńka jest i może dlatego siuśki uciekają bokiem.
Mamy rozmiar 1, czyli najmniejsze. Pampki tez jedynki i ani razu nie przeciekły

Stary 2011-07-15, 08:14   #3325
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Własnie w liściach mali, wiesiołku w pestkach wiśni (ale nie wiem jak trzeba te pestki stosowac ), sperma męska i w bananach. Wydzielana jest również podczas masażu szyjki i sutków. Tylko, że nie zalecane jest masowanie sutków bo wytwarza sie za dużo mleka Pani Jadzia to super położna wieczorem kiedyś siadła z nami i opowiadała jak była położną w Niemczech
o to widzę że Ty obeznana jesteś w temacie prostaglanyn - ja wiedziałam tylko że w spermie jest

fajną położną miałaś .
Cytat:
to jednak coś jej Dady nie pasują skoro tylko te przesikuje

Stary 2011-07-15, 08:20   #3326
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

fajną położną miałaś .
Ojjj baaaardzo fajną Tylko szkoda mi jej było Bo nigdy nie miała i nie będzie mieć dzieci Dlatego została położną. Spokojnie o tym mówiła bo twierdzi, że każde dziecko które odbiera to tak jakby było jej w jakimś stopniu. Chciałabym na nią trafić, ale jak trafić 6 w totolotka
Stary 2011-07-15, 08:22   #3327
kmat
Rozeznanie

zabieram się za sprzątanie. syn u babci więc mogę nadrobić zaległości.trzymam kciuki za mamy które dziś zamierzają się wypakować

blondynkapoznan, marzena przepraszam że dopiero dziś piszę ale wczoraj nie wiedziałam jeszcze jak dzisiejszy dzień mi się rozplanuje. Mam dziś czas do 16 jeżeli nie za późno piszę to możemy się spotkać na mieście. Jak dziś odpada to najbliższy termin u mnie to po porodzie
marzena co do wagi spokojnie czekaj, w zaleznosci od sprzetu na ostatnich badaniach usg jest tolerancja +- 200g, starszy sprzęt, +- 400g więc spokojnie. Na polnej z tego co wiem tną od 4300g
agaduś zaczęłaś rodzić???

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:24
Stary 2011-07-15, 08:27   #3328
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
mój synek miał po nich strasznie mokrą pupę pewnie gdyby dłużej nosił też by mu poleciało może są słabo chłonne
ja polecam te białe pampy one są super

Marzenko
u mnie tylko żona kuzyna M rodzi bardzo duże dzieci.Ona szczupła i to bardzo nie waży nawet 50 kg a rodzi dzieci ponad 4kg.Najpierw rodzin sn a i tak zawsze się kończy cc ona rodziła na Polnej bo mieszka w okolicach Poznania.
A w mojej rodzinie mój Oluś największy ale wychodząc ze szpitała miał ok 3500gr.M przy porodzie miał chyba 2500gr, a ja chyba 3400gr.
Ja CC bardzo się boje,Bede robić wszystko aby sn urodzic.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:38   #3329
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem lew
ja też jestem Lewek

Cytat:
Bo lwy kobietki to trochę inna bajka ale mieć faceta lwa to już trzeba czasami anielską cierpliwość mieć
no myślę, że mój mąż by się z Tobą nie zgodził , on ze mną musi mieć anielską cierpliwość a to i tak za mało

Cytat:
ja słyszałam że do 6 tygodnia ale mogę się mylić

Cytat:
my używamy tylko pampersów i jeszcze nie było żadnej wpadki, wiem że drogie ale przynajmniej nie mam pościeli codziennie do prania

no to witam się piątkowo , od 6 nie śpimy wysłaliśmy tatę do tesco bo nam się mleczko znowu kończy

dziewczynki trzymam kciuki za skuteczność pełni !!!!!!!!!!!!!!!

no i miałam się pochwalić , żę 7 sierpnia mamy chrzciny Szymka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:40   #3330
brunetka2000
Zakorzenienie

Kurde chciałabym jutro urodzić ale wiem, że to nie realne I mała wyjdzie wtedy kiedy zechce, ale jutro mój mężulek ma urodziny i to byłby najlepszy prezent dla niego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości