|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
śliczna sukienka, tż ma gust, nie powiem ![]() wyobrażałam sobie, ze masz długie włosy ![]() aha opowiem wam moje dzisiejsze przeżycia senno-realistyczne spię sobie i śni mi się, że karmię dziecko a nagle, że masuję pierś. a położna w SR mówiła, żeby nie masować, no i się przebudziłam. kurczę, ale pierś dalej jest masowana a to mężulek się do mnie dobierał przez sen.... rano NIC nie pamiętał
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:33 |
|
|
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Mój starszy pies brał te kapsułki i trochę pomogły (ale ona cały czas linieje i miała sierść mega puszystą i grubą). Teraz naszczęście już tak nie linieje z powodu wieku
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- indygo wiedział jakiego typu szukać, bo wcześniej mu takie pokazywałam tyle że długie =) miałam troszkę dłuższe włosy z jednej strony, ale ściełam na równe żeby zacząć je zapuszczać =) |
|
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Padłam wczoraj na pysk przez tą szafę. Pełno pylu, kurzu, wiorek z drewna - chaos, dramat, masakra. Ale melduję, że stoi i prezentuje się ekstra Przedpokój pomalowany, w sobotę kleimy tapetę na jedną ścianę i finito A tak z ciążowych spraw, to wykrakałam sobie zgagę... Normalnie załamałam się bo miałam taką ochotę na kolę, napiłam się i ogień ![]() A teraz się o coś zapytam tylko nie wiem czy mnie zrozumiecie : czy macie też takie dziwne uczucie w stawach palców u rąk? Nie mam "normalnej" siły żeby zacisnąć pięści, a jak zaciskam to czuję jakbym miała jakieś hmmm zakwasy? Czesto w nocy drętwieje mi lewa ręka, ale to tylko lewa więc raczej nie ma to ze sobą za wiele wspólnego bo to uczucie mam w obu ![]() W sumie jak Was Kochane tak "śledzę' to już czas na inne dolegliwości - w sumie to w poniedzialek 31 tydzień będzie. Robiłam dziś morfologię i mocz. Wyniki po 14, a wizyta u Gina w poniedziałek. Już się nie mogę doczekać ![]() A teraz idę Was nadrabiać bo od wczoraj wyprodukowałyście 5 stron
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- malgosia Ja mam tak zawsze z tymi palcami jak się robi lato (choć nawet tego dnia może być chłodno). Nie wiem od czego to |
|
|
|
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
kurcze mam dylemat, mam zaproszenie na ślub przyjaciółki na 13 sierpnia to już będzie 31 tydzień i jazda autem prawie 300 km, dla mnie ciężko było już jadąc 100 km do łodzi na usg i teraz nie wiem co robić, męża jakoś zmusiłam że jeśli wszystko będzie okej to pojedziemy, ale nawet przyjaciółka mi mówi że ona zrozumie jeśli mnie nie będzie i że dzidziuś najważniejszy i nie ma co na siłę ryzykować, tylko to moja jedyna najprawdziwsza psiapsiółka i nie wyobrażam sobie że mogło by mnie nie być w tym dniu z nią
![]() na 5 sierpnia jestem umówiona na ostatnie usg też w łodzi, lekarz mówił jednak żeby na siłę nie jechać tylko robić na miejscu jeśli coś się zacznie dziać typu skurcze, z szyjką itd bo to duże obciążenie dla organizmu... doradzicie coś ??? bo ja już sama nie wiem
|
|
#4956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bede cierpliwie czekac do tego 34 tyg i zobaczymy
|
|
#4958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mógł ewentualnie siebie w Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, a ty sama nie chciałaś lewatywy, czy tak wyszło? Po opisie położnej to ja bym się bała bez... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A swoją drogą to Dzień Dobry ![]() Idę po ciniminis
|
|||
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
cotynato kup i dla Mnie =))) he he
|
|
|
|
#4960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja miałam dziś okropny sen więc nie opowiem, a rano obudziłam się bo jakoś mi tak stopa zcierpła dziwnie i to prawa a leżałam na lewym boku a tu mężuś mnie za kostkę trzymał , no ale ja pamiętam że w nocy obróciłam się do góry nogami bo mi wiało z okna po barku a nie chciałam zamykać bo i tak duszno było ![]() Dzasta ładna, klasyczna no i że z rozmiarem trafił ![]() ja mojemu nawet jak coś pokażę jak krowie na rowie to i tak nie wie co mi się podoba po 8 latach bycia razem, kurde nie jestem jakaś wybredna każdy kolor zniosę i ogólnie tolerancyjnie podchodzę do wielu krojów... ale jedno na co go uczuliłam że jeśli mi kupi kiedykolwiek cokolwiek do ubrania to byle by NIE W PRĄŻKI, CĘTKI i takie tam odzwierzęce wzory no i co...dostałam piżamkę w lamparcie wzorki aż się poryczałam a ten się zdziwił że mi się nie podoba :tasac zek:![]() więc szacun dla narzeczonego
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
rabarbar z rozmiarem trafił tylko dlatego, bo wcześniej zmierzył Mi brzuch i się przyznał że sprawdził jaki wcześniej nosiłam rozmiar =)))
|
|
|
|
#4962 |
|
Rozeznanie
|
innej opcji niż autem nie ma i z postojami co godzinę, w sumie do wrocka mąż jeździ koło 3,5 h ale ze mną to trochę wolniej bo się drę no i te postoje na prostowanie kości, dziewczyny jeździły po 30 tygodniu po weselach tylko nie wiem czy daleko czy tak lokalnie koło miejsca zamieszkania????
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma w chyba 35 tygodniu pojechała na wesele z mazur w góry. Ale Ona co chwila jeździła w dłuższe trasy jakieś
|
|
|
|
#4964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój stary facet a by się nie domyślił żeby chociaż o rozmiar zapytać
|
|
|
#4965 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
No ja podejrzewam,że mój to też z jakimś takim dziwnym fochem poszedłby do SR... Cytat:
Co do tych kapsułek, które poleca Indygo- to są wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zarówno u zwierzaków jak i u ludzi dobrze wpływają na stan skóry, włosów/ sierści. Ale jest tak,ze jak pies naturalnie linieje to one jakoś diametralnie tego nie zmienią. Widoczny wpływ jest przy zaburzeniach- za długim, nadmiernym linieniu Cytat:
Ale mi ost kumpela mówiła, ze jak była w szpitalu w tej SR to jedna dziewczyna z porodówki schodziła na zajęcia ![]() i to jeszcze taki!!! super ![]() Cytat:
Cytat:
Mi z piąstkami nic się nie dzieje, za to mam "niespokojne" nogi jak się kładę- zwłaszcza lewą ![]() za wyniki i wizytę!
|
||||||
|
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
rabarbar =)
|
|
|
|
#4967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ...jak liczysz skurcze to licz tez jak dlugo trwa ten skurcz Bo te porodowe to tak z 1,5 minuty No i na pewno rozpoznasz ze to teCytat:
![]() Wlasnie przy porodzie z Alanem jeszcze jak te skurcze byly znosne i kumalam ze moze mi przypadkiem cos wyskoczyc troche czulam sie nie komfortowo mimo tego ze i tak mialam biegunke i latalam co kawalek do kibelka.... No ale jak juz sie zaczela jechanka na dobre to bylo mi wszystko jedno co tam ze mnie bedzie sie wydostawac i czy innym sie to spodoba czy nie... ![]() Cytat:
Ponoc jest kilka w paczce i sie przydaja po porodzie ... Bo na poczatku ma sie stracha jak sie ma czlowiek zalatwic (zwlaszcza jak ktos byl zszywany) Jest uczucie jakby te wszystkie szfy mialy peknac
|
|||
|
|
|
#4968 |
|
Rozeznanie
|
aa2 widzę że po farby jedziesz
miło że jest ktoś z tym samym tp i w podobnej sytuacji w domku, to pocieszające może zdążymy zmykam bo muszę wymierzyć ściany ile tej farby nam potrzeba bo się jutro z tż będę kłócić w sklepie o kolory to chociaż ilość musi być dogadana heh
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
MalgosiaM8 rany, ale lecisz do przodu zaciskaj kolana![]() kellysss ja właśnie w nocy się zastanawiałam jak rozpoznać że to już (bo poród mi się śnił ), ale skoro mowisz, że tego nie da się przeoczyć to czuje się trochę uspokojona co do lewatywy wolałabym chyba coś innego nić rurka..
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zeby dzidzius jeszcze posiedzial u mamusi w brzuszku... No ale widzac te twoje przepowiadacze Ja takie mialam od jakis 3 tyg. przed porodem.... Zdarzaly sie co 2-3 dni ![]() w ostatnim tyg. codziennie i czesto... |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
podobno są lewatywy z gruszką zamiast rurki
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiihiih...Jak dla mnie porownujac z okresowymi to tak jak porownac mrowke do slonia ![]() No a co do lewatywki to ja nie mam za bardzo wyboru.. Albo sobie zrobie z rureczka albo wogole nie zrobie...![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Jak kupie to Wam zademonstuje jakie sa tutaj ![]() w sumie sama dokladnie niewiem... Mowie co mi opowiadaly kolezanki
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
a wy jeszcze na starym watku? zaraz pewnie bedzie nowy ![]() ja pospałam teraz z wami chwile popisze i mykam sie uczesac ubrac i umalowac bo na zakupy trzeba wybyc ![]() Cytat:
no dzis po farby ale na malowanie u tesciowaej, moje potem my najpierw chcemy kupic łózeczko przed malowaniem bo jak baedziemy juz malowac to mniej wiecej chcemy poukładac tak jak bedzie miało wszystko stac
|
|
|
|
|
#4976 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Halo!
![]() Myślałam,że będzie miłe popołudnie, a strachu najadłam się co niemiara. Zaczeły mi się skurcze, silne, regularne, mierzone z zegarkiem wyglądały tak, jakby poród się zaczynał... Do tego doszła biegunka i wymioty a wtedy to już całkiem mi się słabo zrobiło, bo wiadomo że tak się poród najczęściej zaczyna. Nie odeszły wody, więc czekałam co się bedzie działo, ale nie mogłam wstać z podłogi a mąż był przerażony. Ostatecznie po 2 h skurcze ustały iw szysko się uspokoiło. Ale tak przerażona nie byłąm nigdy. A co to byl za ból... Mojej lekarki dziś nie ma, idę dopiero w przyszłym tyg... Cytat:
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam dać sobie rady, miałam piękne włosy prawie do pasa, mocne, kręcone a tu nagle gubiłam je tak, że ąż mi wstyd było.Garsciami wychodziły. Do tego połamane pazurki i cera jak w okresie dojrzewania. Minęło samo, jak ręką odjął od drugiego trymestru. Takiej cery nie miałam nigdy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba że wtedy kiedy jest jakieś zagrożenie. No zobaczymy![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze u Ciebie to tez juz bloisko ![]() Zaciskaj mimo wszystko jeszcze nozki |
|
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
anciahk ja jem ten magnez jak sobie przypomnę
i może faktycznie Twój gin ma rację
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze jakie to musi być zawstydzające.... A jaką ma nazwe ta lewatywa po ang? |
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co miałam dopiero dwa skurcze i nie było to do końca przyjemne boli okresowych nie miałam, więc nie mam do czego porównać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

spię sobie i śni mi się, że karmię dziecko a nagle, że masuję pierś. a położna w SR mówiła, żeby nie masować, no i się przebudziłam. kurczę, ale pierś dalej jest masowana
a to mężulek się do mnie dobierał przez sen.... rano NIC nie pamiętał
Przedpokój pomalowany, w sobotę kleimy tapetę na jedną ścianę i finito
Normalnie załamałam się bo miałam taką ochotę na kolę, napiłam się i ogień

, no ale ja pamiętam że w nocy obróciłam się do góry nogami bo mi wiało z okna po barku a nie chciałam zamykać bo i tak duszno było
:tasac zek:
więc szacun dla narzeczonego 

za wyniki i wizytę!