Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 23:27   #4921
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

a przestan, slodkie to jest i normalne ja tak czytalam o tych pasach dlatego pytam, sama jestem ciekawa jak to dziala
Stary 2011-07-14, 23:32   #4922
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
a przestan, slodkie to jest i normalne ja tak czytalam o tych pasach dlatego pytam, sama jestem ciekawa jak to dziala
a ma to na co pomóc? bo wiem ze sa ale dokładnei nei wiem po co poprosze o oswiecenie

a dzisiaj padłam bo meza chciał zamówic lezaczek dla dziecka, jescze wózka nei mam, lozcezka nei mam a on sobie bujaczek chce zamawiac
w ogóle byłam w szoku bo ogladał butelki i pytał sie czy czytałam które dobre on zajoł sie kompletowaniem wyprawki a ja oglądałam seriale
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 23:39   #4923
lullaby_ml
Zakorzenienie

http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/vmchk/Belly-Bandit/View-all-products.html i to ma niby pomoc z miesniami brzucha itd ale drogie cholerstwo.
Udanego masz małża kurcze z butelkami to ja w ogole jestem na bakier, łóżeczka jeszcze nie mamy, przewijaka tez nie, wyprawki tez nie, masakra jakas

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/Bielizna-ciazowa/Pasy-i-wstawki-ciazowe/Pas-Bamboo-Belly-Bandit/flypage.tpl.html

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

nie moge cos wkleic linka, wpisz sobie w google pas baby mama
Stary 2011-07-14, 23:43   #4924
aa2
Zakorzenienie

no powiem ci ze z wyprawki to my tez nei mamy nic, jedynie ciuszki no ale to tez uzywki itd , mamy 3 szt nowości
w szoku byłam ze on na takie rzeczy patrzył bo myslałam ze siła operacyjna to ja

kurde niby pada jakies małe burze sa ale chłodem nic nie wieje a troche by sie przydało
Stary 2011-07-14, 23:43   #4925
kellysss
Zakorzenienie

hej..

Przyszlam i ja do was na chwilke..

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ma

Jejku, teraz głupie pytanie. Na czym polega lewatywa? Tzn wiem czemu służy, ale jak się ją robi? Myślałam, że takie rzeczy tylko w szpitalu
I proszę nie strasz tym pęknięciem mimo nacięcia

-)
Ja nie mialam robionej lewatywy i tej domowej tez nie robilam ale z opowiadan kolezanki
wiem ze ta domowa to jest takie cos z rurka i z plynem (po ktorym cie przecisci)
Robi sie to w pozycji na pieska (na czworaka) wkladasz sobie do odbytu rureczke i wlewasz zawartosc do srodeczka (podnoszac to cos plastikowe z plynem do gory)
Trzeba czekac kilka minut to wtedy dobrze wyczysci ale niektore nie wytrzymuja i musza od razu na kibelek wiec najlepiej jest ta lewatywke w lazience robic...
Sorki za moj bezposredni opis

Pisalyscie o fotelikach...
Bardzo czesto wlasnie dzieciaczki wyrastaja szybciej z fotelikow mimo ze nie
dojda do wagi do ktorej jest fotelik Z Alanem ten pierwszy fotelik zmienilam jak skonczyl chyba 5 miesiecy ...(ale z niego duzy dziec od poczatku byl)

I pisalyscie o wozeczkach..tzn . roznicy miedzy spacerowka a parasolka...
Wiec roznica jest...
Spacerowka z wozka tego duzego (z kompletu) jest lepsza dla dziecka
bo ma zazwyczaj wieksze kolka, lepsze amortyzatory przez co maly kregoslupik dzieciatka
jest w miare chroniony Parasolki sa leciutkie i sa bardziej wygodne dla mamusi niz dla dziecka....
Mysle ze dzieciatko po wyrosnieciu z gondolki powinno sie przeniesc do
takiej pozadniejszej spacerowki....

aaa....Dodam ze parasolki rowniez sie rozkladaja na plasko i maja praktycznie te same
funkcje co spacerowka tylko ze niestety ale dzieckop w spacerowce bardziej czuje kazda mala wertepke....

My przenieslismy sie do parasolki jakos kolo 14 miesiecy......
Tylko ze my mielismy naprawde ciezka spacerowke...(ok 14 kg)
Sa mamusie co dluzej jezdza spacerowkami....
Wlasnie sa to te spacerowki co sa leciutkie...
ok. 7-8 kg... Czasami warto kupic zaplacic troszke wiecej za lekki wozek
(gondolka + spacerowka) i potem nie kupowac parasolki....

No ale to wszystko to moje zdanie

ok...spadam lulkac...\dobranoc

Stary 2011-07-14, 23:45   #4926
aa2
Zakorzenienie

a miałam pytac : tez wam kosci tak strzelaja? bo mi strasznie, w okolicach bioder -wszedzie zaczynam sie zastanawiac czy to dobrze
Stary 2011-07-14, 23:46   #4927
lullaby_ml
Zakorzenienie

pewnie wszystko bedzie zalatwiane na ostatnia chwile, przynajmniej u nas

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

mi zawsze strzelaly wiec nie widze roznicy
Stary 2011-07-14, 23:48   #4928
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a miałam pytac : tez wam kosci tak strzelaja? bo mi strasznie, w okolicach bioder -wszedzie zaczynam sie zastanawiac czy to dobrze
tez mi wszedzie strzelaja...
nawet w kosci ogonowej

Stary 2011-07-14, 23:49   #4929
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

mi zawsze strzelaly wiec nie widze roznicy
no u mnie tez na ostatnia chwile pewnie bedzie ale to norma
Stary 2011-07-15, 00:00   #4930
lullaby_ml
Zakorzenienie

a jeszcze tyle trzeba kupic, laktatory, stanik do karmienia, koszule do szpitala, waciki, jakies masci dla maluszka ehhh nawet nie chce mi sie teraz o tym myslec, za duzo tego; no i jeszcze smoczki-to jest dla mnie w ogole czarna magia bo nie wiem ktore sa najlepsze

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Ide sprobowac lulu, moze sie uda, jutro kolejny ciezki dzien branoc kochane
Stary 2011-07-15, 00:27   #4931
archinta
Zakorzenienie

No i spać nie mogę

Ciekawostka- najczęściej nadawane imiona w krajach Europy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imiona.jpg (110,7 KB, 58 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 05:39   #4932
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Acelinka to już ja wiem, po kim Ty taki pracuś, po mamusi .
A co do przewijaka to właśnie pytałam jaki kupić - tapicerkę czy ten ceratkowy, bo wiem, że na drewnianym twardo .
.
no właśnie problem w tym ze w sprawach sprzątania to ja jestem kompletne przeciwieństwo mamy mi nie przeszkadza że w zlewie stoją naczynia po obiedzie i nie są od razu pozmywane, nie przeszkadza mi ze pranie wisi na suszarce nawet jeśli jest już suche, jak powisi jeszcze troche to go nie ubędzie a moja mama to wszystko od razu i na cacy ale teraz to chyba już syndrom wicia gniazda mi się włączył

no widzisz ja wczoraj przez tą duchote nawet logicznie przeczytać i odpisać nie umiałam
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Nie cierpię prasowania, a mam chyba ze dwa koszyki czystych koszulek
ja lubie prasować, ale muszę mieć do tego "natchnienie" a że zazwyczaj niezbyt często przychodzi, to potem mam tego całą sterte
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Poszłam obejrzeć te roany i już nic nie wiem Zostanę bez wózka.
to tak jak ja
Cytat:
Każdy ma wady i zalety... roan ma świetny fotelik ale wpięty w wózek wygląda komicznie

no i właśnie dlatego my byśmy brali zestaw bez fotelika szkoda kasiurki bo wpinać go nie będe - wg mnie wygląda to komicznie a do tego paskudnie a moge mieć fotelik po bratanku
wydaje mi się ze w ogóle w tych klasycznych wózkach te fotelika nie bardzo wyglądają
Cytat:
Ej a tak w ogóle to czemu wszyscy tak bardzo chcą te skrętne kola? W czym one pomagają? Bo mnie z tż irytowały w sklepie a Pan był już zajęty i nie podpytałam
mnie właśnie też denerwują, w szczególności na kostce
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Acelinko, to rzeczywiście bardzo puchniesz Udało się z pierścionkiem? (jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam)
nie udało się
jak myślicie będą mieli u jubilera sprzęt żeby ten pierścionek rozciąć?
Cytat:
dziewczyny a co myslicie o pasie ciążowym?
ja słyszałam i dobre i złe opinie, a własnego zdania chyba nie mam

Sharifa, śliczne łóżeczko

u mnie wczoraj się rozpadało i była dłuuuuga burza jak nigdy wczoraj pospałam popołudniem 3 godzinki, a miałam się tylko położyć żeby odpocząć od prasowania, no ale jakoś mi się przysnęło
a dzisiaj jest chłodno i przyjemnie troszke pada, ale co tam

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-15 o 05:40
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:16   #4933
MAGiALENA
Zakorzenienie

mam pytanie: mniej więcej w którym tygodniu ciąży określano Wam "przewidywane" wymiary i wagę Waszych maluszków?

nie pamiętam, które z Was już miały takie wizyty, więc zwracam się tak ogólnie.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:37
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:37   #4934
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i piłki też były proponowane, ale każdy się bał ich chyba
następnym razem bierz piłkę przynajmniej dla mnie super wygodne rozwiązanie

Cytat:
No właśnie - po jakim czasie można zabrać dziecko w dłuższą podróż? Bo ja będę rodzić w mieście moich rodziców, ale potem bym chciała jak najszybciej do domku (350 km)
kurcze...350 km to kawał drogi, kilka godzin jazdy. Ja mysle ze z takim miesiecznym dzieckiem, z kilkoma przystankami po drodze to mozna jechać, ale wczesniej bym się nie podjęła.

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
1)No i rzeczywiscie na stronie podaja, ze jak przystosuja sale to bedzie mozna wybierac tez inne pozycje, tylko nie wiem kiedy ostatnio strona byla aktualizowana. Moze nadal sie rodzi tylko na lezaco. W sumie fajnie skorzystac z jakiejs innej pozycji, ale jakby mi naturalnie nie przyszlo ulozyc sie jakos tak jak wygodnie bedzie to chyba zapomne co w ogole mozna robic, zeby bylo latwiej.

2)Wklejam zdjecie komody.

3) Ah i zamontowali mi lamke z IKEI - taki zwykly tani ksiezyc i jestem bardzo zadowolona, bo tylko z ta lampka panuje polmrok, wiec akurat na nocne zmiany pieluszki czy karmienia Tylko zanim ja sie doczekam uzywania tego, to tez troche czasu minie i moze malenstwo bedzie mialo juz jakies inne przyzwyczajenia
1) do wielu pozycji wystarczy mąż i krzesło chyba, że nie bedziecie rodzić razem, także przystosowywanie sali nie konieczne

2) mnie się bardzo podoba

3) też mam tą lampkę, ale na razie leży w worku, bo nie wiem jeszcze do konca gdzie będzie stało łóżeczko

Cytat:
strasznie mi strzelają. Najbardziej biodra i kolana

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mam pytanie: mniej więcej w którym tygodniu ciąży określano Wam "przewidywane" wymiary i wagę Waszych maluszków?

nie pamiętam, które z Was już miały takie wizyty, więc zwracam się tak ogólnie.
mój na razie jeszcze nic na ten temat nie mówił, ale mam nadzieje, że nie bedzie bardzo duza ja ważyłam 2700, TZ 3200 wiec potencjału na giganta młoda nie ma

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-07-15 o 07:39
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:20   #4935
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogole dziewczynki to tak jak danika jestem tak snieta dzisiaj ze koniec, normalnie moglabym spac i spac bo w nocy znowu maluszek i nerwy daly mi do wiwatu; no i zaczelam liczyc skurcze, tzn TŻ zaczal juz liczyc bo stwierdzil ze cos za duzo no i rzeczywiscie jest ich juz duzo kurcze a wizyta dopiero za poltorej tyg
Tobie maluszek nie dawał spać i skurcze to tak jak u mnie, a ja miałam skurcze co 5 minut, matko święta, przez jakąś godzinę.
Najpierw złapał mnie ostry ból w krzyżu aż syknełam, trwał dobrych kilkanaście sekund, a potem co 5 minut brzuszne po kilka sekund.
Postanowiłam poczekać chwile nie jechac na IP i przeszyły po godzinie i kąpieli.
Maż wystraszony, poprosił żebym torbę już skompletowała, i już się nie broni przez wcześniejszym kupowaniem dla maluszka rzeczy
W nocy niby usnełam, ale nie wiem czy nie miałam jeszcze kilku skurczy , albo mi się śniło
Dzis rano tylko kości cipne trochę bolą, bólu zero, mały kopie jak zawsze, już za kilka dni wizyta.
Ale myśle że to przepowiadacze, bo prawdziwe musza bardziej boleć
Zaczynam wierzyć w to że urodzę wcześniej

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Malgosia byłam w koncu nad piesecznym bo chyba tam najlepiej z dzieciaczkiem - długo jest płytko A Ty pojechalaś? Tez brodziłąm max do kolan choc mialam nawet ochotę popływać ale stwierdziłam ze nie będę szalec. To nowośc bo mnie się nie da normalnie wyciągnąć z wody Chyba mądrzeję z wiekiem, bo z K. w brzuchu pływałam (nawet delfinem:brzydal , M. mnie chyba troszkę utemperowała

aaa kochana moja i powiedz mi w jakie dni i o ktorej jest szkoła rodzenia w tym roku. Bo coś ciągle przegapiam
byliśmy nad jeziorkiem, jutro jedziemy do mini zoo żeby pokazać K. zwierzątka, w sobotę na imrezę a w niedziele do kina na Harry'ego:brzyda l: Moze mi się humor poprawi
haha ja też byłam nad piasecznem a napisz jeszcze że na ośrodku Akademii rolniczej to padnę ze śmiechu, bo może się widziałyśmy, dużo cieżarówek nie było a dzieci za to fullllll

Też sie zmoczyłam do kolan, a tak bałam się ten wody nie za czystej i tych infekcjii
SR jest w środy od 17 do 19 na Leśmiana 4

Cytat:
Ancia te bóle to nie przypadkiem rozsuwanie się miednicy? Bo chyba temu mogą towarzyszyć takie bóle?
Też o tym słyszałam, zresztą towarzyszą temu trzaskania miednicy , nie bolesne ale słyszalne

Cytat:
No oczywiście że strzelają czasem można się przestraszyć samej siebie

Cytat:
to i u mnie tak samo, nie jesteś sama

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 08:25   #4936
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Tż patrzy na mnie jakiś wygłodniały ma ktoś na zbyciu trochę chęci ?
oj dobre to było:haha ha: i jak tam Cotka nocka mineła

wogóle to dzień dobry mamuski
u nas kolejny pochmurny dzionek, niby ciepło, wilgotno i tak duchowato
mamy dzis ze znajomymi robic grilla ale nie wiem czy sie uda przy tej pogodzie, a mam taką ochotę na kielbaskie grillowaną
Stary 2011-07-15, 08:28   #4937
malamutka
Rozeznanie

Dzień dobry
Nad zachodnim morzem dziś widzę będą upały, ale ja na szczęście mam w planach klimatyzowane centrum handlowe
Cytat:
a jeszcze tyle trzeba kupic, laktatory, stanik do karmienia, koszule do szpitala, waciki, jakies masci dla maluszka ehhh nawet nie chce mi sie teraz o tym myslec, za duzo tego; no i jeszcze smoczki-to jest dla mnie w ogole czarna magia bo nie wiem ktore sa najlepsze

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Ide sprobowac lulu, moze sie uda, jutro kolejny ciezki dzien branoc kochane
Lullaby ja słyszałam, że właśnie ze smoczkami to największy problem, bo nie ma określonego najlepszego typu. Podobno dziecko musi smoczek zaakceptować, więc ty możesz kupić 5 różnych, a ono nadal będzie kręcić nosem Ja dlatego zastanawiam się czy jest sens kupować smoczki teraz. A jeśli tak, to jeden z nadzieją na strzał w dziesiątkę czy od razu kilka by nie biegać za dużo do sklepu
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:33   #4938
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tobie maluszek nie dawał spać i skurcze to tak jak u mnie, a ja miałam skurcze co 5 minut, matko święta, przez jakąś godzinę.
Najpierw złapał mnie ostry ból w krzyżu aż syknełam, trwał dobrych kilkanaście sekund, a potem co 5 minut brzuszne po kilka sekund.
Postanowiłam poczekać chwile nie jechac na IP i przeszyły po godzinie i kąpieli.
Maż wystraszony, poprosił żebym torbę już skompletowała, i już się nie broni przez wcześniejszym kupowaniem dla maluszka rzeczy
W nocy niby usnełam, ale nie wiem czy nie miałam jeszcze kilku skurczy , albo mi się śniło
Dzis rano tylko kości cipne trochę bolą, bólu zero, mały kopie jak zawsze, już za kilka dni wizyta.
Ale myśle że to przepowiadacze, bo prawdziwe musza bardziej boleć
Zaczynam wierzyć w to że urodzę wcześniej
biedna ja tez juz kompletuje torbe na porodówke bo nie ma co lepiej niech sobie lezy w szafie bo 2 tygodnie temu tez miałam takie bóle brzucha a w domu ani torby ani nawet porzadnej pizamy do szpitala

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
oj dobre to było:haha ha: i jak tam Cotka nocka mineła

wogóle to dzień dobry mamuski
u nas kolejny pochmurny dzionek, niby ciepło, wilgotno i tak duchowato
mamy dzis ze znajomymi robic grilla ale nie wiem czy sie uda przy tej pogodzie, a mam taką ochotę na kielbaskie grillowaną
u nas tez dzisiaj deszczowo ale da sie oddychac i nawet troche zimno jest 15 stopni tylko a wczoraj popołudniu straszna burza a ja sama w domku byłam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:37   #4939
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł dziewczynki, dziś u nas bez upału uffffff bo wczoraj z pisna obie zdychałyśmy

Cytat:
A rozczuliło mnie strasznie to, że dziecko płacze czasami tylko dlatego, że potrzebuje się przytulić do mamusi, że chce ciałko do ciałka sobie pospać na mamie i tylko tyle mu czasami wystarczy żeby nie płakać cudowne to.
, słodziutkie.no tak 9 mies non stop do nas maleństwo przytulone, a potem takie samo to potrzebuje

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u nas jeszcze mówiła położna, ze najtrudniej uniknąć nacięcia u dziewczyn, które dużo jeżdzą na rowerze, uprawiają jazdę konną i jesczze jakies tam sporty wymieniała, bo mają mało elastyczne mięsnie i główka dziecka nie może przejść.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

to u nas jest wypas - leżymy sobie na podłodze na materacach albo na workach, piłkach krzeseł nie ma.

u nas materacyki, worki itp też full wypas

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
lullu ja już po wizycie Okazało się, że mam stan zapalny ale po jutrzejszych, kolejnych badaniach-USG układu moczowego, będzie wiadomo czy to zwykła infekcja czy jakiś zator lub inne świństwo w nerkach.
Wiem tyle, że od jutra zaczynam brać antybiotyk a już od dziś muszę pić w dużych ilościach wodę "JAN". Po jutrzejszym USG dowiem się czy muszę iść do urologa czy wystarczą mi antybiotyki

Dobra kochane...ja zmykam bo już padam
trzymam kciuki za pomyślne wieści

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No i spać nie mogę

Ciekawostka- najczęściej nadawane imiona w krajach Europy:

ubawiła mnie ta opcja z chłopcami i to, że w Polsce Jakub najpopularniejszy. to imię mojego męża nadane mu w 1980 r. babcia to 3 dni płakała co to za imię, że kiedyś to tzw. wioskowe głupki i popychadła tak mieli na imię z racji dnia urodzenia babcia chciała sylwester..... mąż do końca studiów spotkał dwóch jakubów w swoim wieku. a teraz? jak u nas na osiedlu matka z balkonu woła kuba to pół osiedla leci

wczoraj pod wieczór skurcze mnie dopadły, no i oddychałam przy nich jak położna radziła. na to przyleciała moja psina, zaczęła piszczeć, potem położyła się obok. mocno wtuliła, pychol na brzuch i przeszło. myślicie, że mogę ją do szpitala na poród zabrać?

miałam opisać szkołę rodzenia naszą. zacznę od tego, że poł godziny przed wyjście mąż rzucił tekstem "mam nadzieje, że to nie będzie wyglądać jak w amerykańskim filmie - oddychanie, uczenie się na lalce itp". pytam "a jak ma wyglądać?", no same wykłady. no i tym mnie wkurzył, bo ja go nie namawiałam a mi tu takie fochy zaczął strzelać, no ale poszlismy.

to było drugie spotkanie tej grupy, pierwsze nas minęło. co ważne dostałam liste rzeczy do zabrania do szpitala, wątpliwości już nie mam, a mam zabrać chyba z pol chałupy myślę, że w taka walizkę, co byliśmy w grecji 2 tyg jakoś się zmieszczę....

dobra te zajęcia dotyczyły karmienia piersią - no i fakt duuzo się dowiedziałam, baaardzo. przede wszystkim jak przystawiac dziecko do pieri, jak ma byc ułożone, jak uniokąć popekania brodawek, czym smarować jakby pękły, jak często karmić, że ważne żeby w nocy bo wtedy tłusty pokarm, ważny dla dziecka. było też o tym, co jeść, co pic. że ponoć przy karmieniu można piffko karmi pic że warto pic melisę codziennie - działa dobrze na laktacje, ale i na układ trawienny maluszka. aha, a herbatka z liści malin od końca 36 tc.

potem były ćwiczenia, akurat z oddychaniem przeponą problemu póki co nie mam, w trakcie porodu się okaże. zadowolona jestem więc spoko, mąż też przeżył.

ufff, ktoś to doczytał?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:46   #4940
malamutka
Rozeznanie

Indygo ja przeczytałam
Ja dopiero dziś mam zamiar zadzwonić do szkoły rodzenia, trochę późno, ale przez te moje przeprowadzki i wyjazdy nie widziałam sensu wcześniej...

A mam do Ciebie pytanie odnośnie psiny. Będzie sobie swobodnie maszerować po pokoju, gdzie będzie spał maluszek? Pytam, bo ja mam długowłosego owczarka i trochę się tego obawiam, bo teraz latem co sie gdzies ruszy, to kłaki fruwają w powietrzu. Bym musiała ją ogolić na łyso by tego nie było A z drugiej strony nie wyobrażam sobie izolowania jej od siebie....
Stary 2011-07-15, 08:47   #4941
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

u nas tez dzisiaj deszczowo ale da sie oddychac i nawet troche zimno jest 15 stopni tylko a wczoraj popołudniu straszna burza a ja sama w domku byłam
ogólnie lubie burze, ale tylko wtedy gdy TZ jest w domu
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
heloł dziewczynki, dziś u nas bez upału uffffff bo wczoraj z pisna obie zdychałyśmy

, słodziutkie.no tak 9 mies non stop do nas maleństwo przytulone, a potem takie samo to potrzebuje

u nas materacyki, worki itp też full wypas

trzymam kciuki za pomyślne wieści

ubawiła mnie ta opcja z chłopcami i to, że w Polsce Jakub najpopularniejszy. to imię mojego męża nadane mu w 1980 r. babcia to 3 dni płakała co to za imię, że kiedyś to tzw. wioskowe głupki i popychadła tak mieli na imię z racji dnia urodzenia babcia chciała sylwester..... mąż do końca studiów spotkał dwóch jakubów w swoim wieku. a teraz? jak u nas na osiedlu matka z balkonu woła kuba to pół osiedla leci

wczoraj pod wieczór skurcze mnie dopadły, no i oddychałam przy nich jak położna radziła. na to przyleciała moja psina, zaczęła piszczeć, potem położyła się obok. mocno wtuliła, pychol na brzuch i przeszło. myślicie, że mogę ją do szpitala na poród zabrać?

miałam opisać szkołę rodzenia naszą. zacznę od tego, że poł godziny przed wyjście mąż rzucił tekstem "mam nadzieje, że to nie będzie wyglądać jak w amerykańskim filmie - oddychanie, uczenie się na lalce itp". pytam "a jak ma wyglądać?", no same wykłady. no i tym mnie wkurzył, bo ja go nie namawiałam a mi tu takie fochy zaczął strzelać, no ale poszlismy.

to było drugie spotkanie tej grupy, pierwsze nas minęło. co ważne dostałam liste rzeczy do zabrania do szpitala, wątpliwości już nie mam, a mam zabrać chyba z pol chałupy myślę, że w taka walizkę, co byliśmy w grecji 2 tyg jakoś się zmieszczę....

dobra te zajęcia dotyczyły karmienia piersią - no i fakt duuzo się dowiedziałam, baaardzo. przede wszystkim jak przystawiac dziecko do pieri, jak ma byc ułożone, jak uniokąć popekania brodawek, czym smarować jakby pękły, jak często karmić, że ważne żeby w nocy bo wtedy tłusty pokarm, ważny dla dziecka. było też o tym, co jeść, co pic. że ponoć przy karmieniu można piffko karmi pic że warto pic melisę codziennie - działa dobrze na laktacje, ale i na układ trawienny maluszka. aha, a herbatka z liści malin od końca 36 tc.

potem były ćwiczenia, akurat z oddychaniem przeponą problemu póki co nie mam, w trakcie porodu się okaże. zadowolona jestem więc spoko, mąż też przeżył.

ufff, ktoś to doczytał?
fajnie, że tak opisujecie te szkoły rodzienia ja dzwoniłam do swojej, która znajduje się przy szpitalu i babeczka powiedziała, że zajęcia są dla kobiet od 34 tyg ciąży, nie uważacie, że to troche za późno???
Stary 2011-07-15, 08:58   #4942
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Indygo ja przeczytałam
Ja dopiero dziś mam zamiar zadzwonić do szkoły rodzenia, trochę późno, ale przez te moje przeprowadzki i wyjazdy nie widziałam sensu wcześniej...

A mam do Ciebie pytanie odnośnie psiny. Będzie sobie swobodnie maszerować po pokoju, gdzie będzie spał maluszek? Pytam, bo ja mam długowłosego owczarka i trochę się tego obawiam, bo teraz latem co sie gdzies ruszy, to kłaki fruwają w powietrzu. Bym musiała ją ogolić na łyso by tego nie było A z drugiej strony nie wyobrażam sobie izolowania jej od siebie....
mam zamiar wprowadzić zasadę, że może tylko ze mną być u dziecka, a że ona na krok mnie nie odstępuje i raczej się słucha to może jakoś to będzie. na pewno nie uniknę jej sierści wszędzie, ale ma wlosów na pewno mniej niż twoja psina. generalnie z doświadczenia wiem, że im więcej się będzie stawiać psu zakazów i robić tajemnic z dziecka tym bardziej jego to bedzie ciekawić i we frustracje może się przerodzić. no i też nie będę jej od siebie i od nas izolować, bo to mój przytulak i ukochany pies.ale żeby nie było- uczucia żywię inne niż do dziecka. wiedzieliśmy z mężem, zanim jeszcze pogadaliśmy o"maniu" dziecka, że pies w domu być musi. a tak swoją drogą sątakie kapsułki -efaderm E dla psa, które znacznie skracają okres linienia

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
ogólnie lubie burze, ale tylko wtedy gdy TZ jest w domu

fajnie, że tak opisujecie te szkoły rodzienia ja dzwoniłam do swojej, która znajduje się przy szpitalu i babeczka powiedziała, że zajęcia są dla kobiet od 34 tyg ciąży, nie uważacie, że to troche za późno???

może maja program tak zbudowany, że wystarcza? u nas ma być 8 spotkan, ostatnie o parciu mogę mieć już praktyczne

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-15, 09:11   #4943
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103664

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103663

fotki o których przypomniała martusia =)))
słaba jakość i w tle ogromny bałagan =)

dzisiaj miałam cudowną noc, nie miałam zgagi =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:13   #4944
danika
Zakorzenienie

Cytat:
może maja program tak zbudowany, że wystarcza? u nas ma być 8 spotkan, ostatnie o parciu mogę mieć już praktyczne
u nas jest 8 tygodni (16 spotkań). Widze, że u was jakoś mniej... moze dlatego nasza az 300 kosztuje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:14   #4945
malamutka
Rozeznanie

Indygo a te kapsułki można w aptece kupić?
Wet nigdy o nich nie wspominał, ale ja chyba też nigdy nie pytałam :/
Stary 2011-07-15, 09:15   #4946
DzastaW
Zadomowienie

u Mnie zajęcia w szkole rodzenia trwały 7 spotkań

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:17   #4947
malamutka
Rozeznanie

Spadam dziewczynki, bo zadzwoniłam do szkoły rodzenia, żeby się zapisać, a Pani mi mówi że dziś zajęcia no to trzeba tempo przyśpieszyć. Zakupki, wskoczyć do mamy do pracy, obiadek i szykować się na pierwsze zajęcia
Ja płacę 60pln za miesiąc a zajęcia trwają 3m-ce dwa razy w tygodniu jak dobrze zrozumiałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 09:18   #4948
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

ufff, ktoś to doczytał?
hej
ja bym taką psinkę zabierała każde wsparcie bezcenne

i doczytałam bo każde informacje tego typu są istotne a o wielu nie mam pojęcia, aż mi się herbata zaparzyła na esencję i muszę ją rozcieńczyć tak się zaczytałam co tam naskrobałyście
Stary 2011-07-15, 09:25   #4949
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Indygo a te kapsułki można w aptece kupić?
Wet nigdy o nich nie wspominał, ale ja chyba też nigdy nie pytałam :/
kupowałam je w sklepie zoologicznym, u weta lub przez net. tylko za 30 kapsułek płacisz ok 23 zł. ja daję mojej dwie dziennie w tym okresie mocnego linienia, jedno-dwa opakowania pomagają. ale zaznaczam mojej pomagają kapsułki, nie olejek tej samej firmy.

Stary 2011-07-15, 09:26   #4950
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej..

Ja nie mialam robionej lewatywy i tej domowej tez nie robilam ale z opowiadan kolezanki
wiem ze ta domowa to jest takie cos z rurka i z plynem (po ktorym cie przecisci)
Robi sie to w pozycji na pieska (na czworaka) wkladasz sobie do odbytu rureczke i wlewasz zawartosc do srodeczka (podnoszac to cos plastikowe z plynem do gory)
Trzeba czekac kilka minut to wtedy dobrze wyczysci ale niektore nie wytrzymuja i musza od razu na kibelek wiec najlepiej jest ta lewatywke w lazience robic...
Sorki za moj bezposredni opis

:
dzięki za dokładny opis miałam pytać właśnie na jakiej zasadzie to się w domu robi bo nie wiedziałam że tak można ale po opisie już wiem że dla mnie koniec tematu brrrryyyyyy
jak się najem wieczorem a w nocy się zacznie to poproszę rano w szpitalu co by mnie zabezpieczyli przed wpadką na sali hehe swoją drogą to przerażające nie móc kontrolować swoich fizjologicznych odruchów

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości