|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
22 | 42,31% |
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
1 | 1,92% |
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
2 | 3,85% |
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
18 | 34,62% |
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
10 | 19,23% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
a przestan, slodkie to jest i normalne
![]()
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ![]() a dzisiaj padłam bo meza chciał zamówic lezaczek dla dziecka, jescze wózka nei mam, lozcezka nei mam a on sobie bujaczek chce zamawiac ![]() w ogóle byłam w szoku bo ogladał butelki i pytał sie czy czytałam które dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/vmchk/Belly-Bandit/View-all-products.html i to ma niby pomoc z miesniami brzucha itd ale drogie cholerstwo.
Udanego masz małża ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/Bielizna-ciazowa/Pasy-i-wstawki-ciazowe/Pas-Bamboo-Belly-Bandit/flypage.tpl.html ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- nie moge cos wkleic linka, wpisz sobie w google pas baby mama ![]()
#4924 |
Zakorzenienie
|
no powiem ci ze z wyprawki to my tez nei mamy nic, jedynie ciuszki no ale to tez uzywki itd , mamy 3 szt nowości
![]() w szoku byłam ze on na takie rzeczy patrzył bo myslałam ze siła operacyjna to ja ![]() kurde niby pada jakies małe burze sa ale chłodem nic nie wieje a troche by sie przydało |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
hej..
Przyszlam i ja do was na chwilke.. Cytat:
wiem ze ta domowa to jest takie cos z rurka i z plynem (po ktorym cie przecisci) Robi sie to w pozycji na pieska (na czworaka) wkladasz sobie do odbytu rureczke i wlewasz zawartosc do srodeczka (podnoszac to cos plastikowe z plynem do gory) Trzeba czekac kilka minut to wtedy dobrze wyczysci ale niektore nie wytrzymuja i musza od razu na kibelek ![]() Sorki za moj bezposredni opis ![]() Pisalyscie o fotelikach... Bardzo czesto wlasnie dzieciaczki wyrastaja szybciej z fotelikow mimo ze nie dojda do wagi do ktorej jest fotelik ![]() ![]() I pisalyscie o wozeczkach..tzn . roznicy miedzy spacerowka a parasolka... Wiec roznica jest... ![]() Spacerowka z wozka tego duzego (z kompletu) jest lepsza dla dziecka bo ma zazwyczaj wieksze kolka, lepsze amortyzatory przez co maly kregoslupik dzieciatka jest w miare chroniony ![]() Mysle ze dzieciatko po wyrosnieciu z gondolki powinno sie przeniesc do takiej pozadniejszej spacerowki.... ![]() aaa....Dodam ze parasolki rowniez sie rozkladaja na plasko i maja praktycznie te same funkcje co spacerowka tylko ze niestety ale dzieckop w spacerowce bardziej czuje kazda mala wertepke.... My przenieslismy sie do parasolki jakos kolo 14 miesiecy...... ![]() Tylko ze my mielismy naprawde ciezka spacerowke...(ok 14 kg) Sa mamusie co dluzej jezdza spacerowkami.... Wlasnie sa to te spacerowki co sa leciutkie... ok. 7-8 kg... ![]() (gondolka + spacerowka) i potem nie kupowac parasolki.... No ale to wszystko to moje zdanie ![]() ![]() ![]() ok...spadam lulkac...\dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
a miałam pytac : tez wam kosci tak strzelaja? bo mi strasznie, w okolicach bioder -wszedzie zaczynam sie zastanawiac czy to dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
pewnie wszystko bedzie zalatwiane na ostatnia chwile, przynajmniej u nas
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- mi zawsze strzelaly wiec nie widze roznicy ![]()
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet w kosci ogonowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze tyle trzeba kupic, laktatory, stanik do karmienia, koszule do szpitala, waciki, jakies masci dla maluszka ehhh nawet nie chce mi sie teraz o tym myslec, za duzo tego; no i jeszcze smoczki-to jest dla mnie w ogole czarna magia bo nie wiem ktore sa najlepsze
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Ide sprobowac lulu, moze sie uda, jutro kolejny ciezki dzien ![]() ![]()
#4931 |
Zakorzenienie
|
No i spać nie mogę
![]() Ciekawostka- najczęściej nadawane imiona w krajach Europy: |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no widzisz ja wczoraj przez tą duchote nawet logicznie przeczytać i odpisać nie umiałam ![]() Cytat:
![]() to tak jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wydaje mi się ze w ogóle w tych klasycznych wózkach te fotelika nie bardzo wyglądają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak myślicie będą mieli u jubilera sprzęt żeby ten pierścionek rozciąć? ja słyszałam i dobre i złe opinie, a własnego zdania chyba nie mam ![]() Sharifa, śliczne łóżeczko ![]() u mnie wczoraj się rozpadało i była dłuuuuga burza ![]() ![]() a dzisiaj jest chłodno i przyjemnie ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-15 o 05:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie: mniej więcej w którym tygodniu ciąży określano Wam "przewidywane" wymiary i wagę Waszych maluszków?
![]() nie pamiętam, które z Was już miały takie wizyty, więc zwracam się tak ogólnie. ![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-07-15 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||||
Zakorzenienie
|
następnym razem bierz piłkę
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2) mnie się bardzo podoba 3) też mam tą lampkę, ale na razie leży w worku, bo nie wiem jeszcze do konca gdzie będzie stało łóżeczko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-07-15 o 07:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw złapał mnie ostry ból w krzyżu aż syknełam, trwał dobrych kilkanaście sekund, a potem co 5 minut brzuszne po kilka sekund. Postanowiłam poczekać chwile nie jechac na IP i przeszyły po godzinie i kąpieli. Maż wystraszony, poprosił żebym torbę już skompletowała, i już się nie broni przez wcześniejszym kupowaniem dla maluszka rzeczy ![]() W nocy niby usnełam, ale nie wiem czy nie miałam jeszcze kilku skurczy , albo mi się śniło ![]() ![]() Dzis rano tylko kości cipne trochę bolą, bólu zero, mały kopie jak zawsze, już za kilka dni wizyta. Ale myśle że to przepowiadacze, bo prawdziwe musza bardziej boleć ![]() Zaczynam wierzyć w to że urodzę wcześniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Też sie zmoczyłam do kolan, a tak bałam się ten wody nie za czystej i tych infekcjii ![]() SR jest w środy od 17 do 19 na Leśmiana 4 Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
oj dobre to było
![]() ![]() ![]() wogóle to dzień dobry mamuski ![]() u nas kolejny pochmurny dzionek, niby ciepło, wilgotno i tak duchowato ![]() mamy dzis ze znajomymi robic grilla ale nie wiem czy sie uda przy tej pogodzie, a mam taką ochotę na kielbaskie grillowaną ![]()
#4937 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nad zachodnim morzem dziś widzę będą upały, ale ja na szczęście mam w planach klimatyzowane centrum handlowe ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||||
Zadomowienie
|
heloł dziewczynki, dziś u nas bez upału uffffff bo wczoraj z pisna obie zdychałyśmy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas materacyki, worki itp też full wypas ![]() Cytat:
Cytat:
ubawiła mnie ta opcja z chłopcami i to, że w Polsce Jakub najpopularniejszy. to imię mojego męża nadane mu w 1980 r. babcia to 3 dni płakała co to za imię, że kiedyś to tzw. wioskowe głupki i popychadła tak mieli na imię ![]() ![]() wczoraj pod wieczór skurcze mnie dopadły, no i oddychałam przy nich jak położna radziła. na to przyleciała moja psina, zaczęła piszczeć, potem położyła się obok. mocno wtuliła, pychol na brzuch i przeszło. myślicie, że mogę ją do szpitala na poród zabrać? ![]() miałam opisać szkołę rodzenia naszą. zacznę od tego, że poł godziny przed wyjście mąż rzucił tekstem "mam nadzieje, że to nie będzie wyglądać jak w amerykańskim filmie - oddychanie, uczenie się na lalce itp". pytam "a jak ma wyglądać?", no same wykłady. no i tym mnie wkurzył, bo ja go nie namawiałam a mi tu takie fochy zaczął strzelać, no ale poszlismy. to było drugie spotkanie tej grupy, pierwsze nas minęło. co ważne dostałam liste rzeczy do zabrania do szpitala, wątpliwości już nie mam, a mam zabrać chyba z pol chałupy ![]() dobra te zajęcia dotyczyły karmienia piersią - no i fakt duuzo się dowiedziałam, baaardzo. przede wszystkim jak przystawiac dziecko do pieri, jak ma byc ułożone, jak uniokąć popekania brodawek, czym smarować jakby pękły, jak często karmić, że ważne żeby w nocy bo wtedy tłusty pokarm, ważny dla dziecka. było też o tym, co jeść, co pic. że ponoć przy karmieniu można piffko karmi pic ![]() potem były ćwiczenia, akurat z oddychaniem przeponą problemu póki co nie mam, w trakcie porodu się okaże. zadowolona jestem więc spoko, mąż też przeżył ![]() ufff, ktoś to doczytał? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Rozeznanie
|
Indygo ja przeczytałam
![]() Ja dopiero dziś mam zamiar zadzwonić do szkoły rodzenia, trochę późno, ale przez te moje przeprowadzki i wyjazdy nie widziałam sensu wcześniej... A mam do Ciebie pytanie odnośnie psiny. Będzie sobie swobodnie maszerować po pokoju, gdzie będzie spał maluszek? Pytam, bo ja mam długowłosego owczarka i trochę się tego obawiam, bo teraz latem co sie gdzies ruszy, to kłaki fruwają w powietrzu. Bym musiała ją ogolić na łyso by tego nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4942 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może maja program tak zbudowany, że wystarcza? u nas ma być 8 spotkan, ostatnie o parciu mogę mieć już praktyczne ![]()
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
Witam Was =)
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103664 https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=103663 fotki o których przypomniała martusia =))) słaba jakość i w tle ogromny bałagan =) dzisiaj miałam cudowną noc, nie miałam zgagi =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Rozeznanie
|
Indygo a te kapsułki można w aptece kupić?
Wet nigdy o nich nie wspominał, ale ja chyba też nigdy nie pytałam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zadomowienie
|
u Mnie zajęcia w szkole rodzenia trwały 7 spotkań
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Rozeznanie
|
Spadam dziewczynki, bo zadzwoniłam do szkoły rodzenia, żeby się zapisać, a Pani mi mówi że dziś zajęcia
![]() ![]() Ja płacę 60pln za miesiąc a zajęcia trwają 3m-ce dwa razy w tygodniu jak dobrze zrozumiałam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja bym taką psinkę zabierała ![]() ![]() i doczytałam bo każde informacje tego typu są istotne a o wielu nie mam pojęcia, aż mi się herbata zaparzyła na esencję i muszę ją rozcieńczyć ![]()
![]() |
#4949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak się najem wieczorem a w nocy się zacznie to poproszę rano w szpitalu co by mnie zabezpieczyli przed wpadką na sali hehe swoją drogą to przerażające nie móc kontrolować swoich fizjologicznych odruchów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.