|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień dobry.
U nas nocka masakryczna. JEstem zombie jak mattal. Pobudka o 0.30, 2.30, 4.30, 6.30 - tu był ogromny ryk, bo przesikał się - jak Twój Paulizia, musze mu na noc zakładac już 3, a że był oczywiście przeokropnie głodny to nie dal sie spokojnie przebrać, tylko wrzeszczał tak, że chyba cały blok pobudził i o 8.30. Teraz śpi. Juz dawno nie budzil mi sie co 2 godziny w nocy. Cyce mam wydojone dokładnie ![]() Przynajmniej nie było problemów brzuszkowych jak zwykle o 6.00. Ale za to jaką bidulek robi kupkę ![]() ![]() Zastanawiam się czy to nie dlatego, że debridat mieszam z mm - ale niestety nie ściagnę nic swojego (popsułam laktator ![]() Myślicie, że to może być powód tych kupek? Sama nie wiem. Debridat wprowadziłam spowrotem we wtorek, może się musi unormować. Nie wiem. Andziot - ja mam tylko jeden ![]() ![]() A mój smoka na noc niepotrzebuję, za to w ciagu dnia do usypiania jednak mu daję, ale zazwyczaj jak zaśnie to wypluwa. Aga_pe - jaki tytuł? ![]() dorka_bl - jesteś kwiatem lotosu... jestes kwiatem lotisu... jesteś kwiatem lotosu.... współczuję. antropia - podaję łapkę - ja wczoraj tez się pokłóciłam z TZtem.... wrrrrrrrrr. Ale pogoda. Ych, ale dobrze, niech się wypada. Wczoraj było tak masakrycznie gorąco, że jak wracaliśmy z usg to Małego rozebrałam ze wszystkiego co się dalo: jecha l autem w samym body i pampku ![]() AAAAAAAAa sluchajcie - była na usg matka z dziewczynką 4 dni starsza od Szymonka - pyza przeokropna - jeszcze takiej dziewczynki nie widziałam. matka pwoedziala, że Mala przybiera na wadze UWAGA UWAGA ..... 100g na DZIEŃ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Dopasowana, ale tak delikatnie się dopasowuje ![]() Całkiem ładnie się układa. Tylko, żeby modelka była lepsza ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-15 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
amarcia Ty zdolniacho
![]() Grazin ![]() ![]() ![]() Ja robię zupkę dla siebie (z grysikiem rosołek) i zjem udko, a dla TZta zrobię placki ziemniaczane. chociaż nie zasłużył sobie na obiad ![]() A w ogóle to foteliki dla dzieci są okropne w te upały. Maly jechal autkiem max 15 min - był tak upocony od tego fotelika że sok. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- matall Ty laska jesteś jak nie wiem co ![]() ![]() a propos wagi - ja mam już -21kg od porodu, czyli -6kg sprzed ciąży, ale mega flak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Wtajemniczenie
|
a zapytam jeszcze matall... brałas swój rozmiar czy nr mniejszy? bo bonprix ma ciut zawyzonona rozmiarówke czasem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale może Twoje teściowa ma dobry gust, więc na razie jej nie skreślaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() choć trochę wczorajszego sosu zostało (dla mężula nie starczy ![]() ![]() Gabrysia znów sama zasnęła w łóżeczku ... ja dziś mam pełno roboty od rana, chodzę i tylko siadam jak Wam coś piszę, 3 pranie wstawiam, prasowanie czeka ... brud straszy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1327 |
Rozeznanie
|
Hej Rybeczki !!!
![]() Dziękuję za odpowiedzi . Podbudowałyście mnie i pocieszyłyście ! Też uważam, że zdążę zrobić te studia, przecież się nie pali, a naukę dalej kontynuuję, nie wypadnę 'z rytmu' .. Przez ostatnie kilka, a może już nawet kilkanaście dni Gabrysia zasypia o 23.. Niezależnie od tego o której ją wykąpiemy czy o której ją nakarmię.. Wczoraj usypianie zaczęło się po 20, my zmęczeni, a ona do 23 oczy jak pięć złotych ![]() ![]() Ja nie wiem co te dziecko zegarek ma w głowie, czy co.. ![]() Wczoraj 5,5h snu, dziś 5h - jestem z niej dumna ! Chyba faktycznie zrozumiała, że noc = spanie ![]() Teraz kima sobie Gabik na brzuniu (przez ten upał nie pieluchuję, choć ortopeda nakazał, ale szkoda mi jej, taka zapocona była jak jej to założyłam) ..i tak sobie myślę, żeby jak najwięcej na żabkę, skoro odpuściłam narazie to pieluchowanie .. Męczy mnie trochę to , że tu gdzie się przeprowadziliśmy NIKOGO nie znam .. Moje jedyne towarzystwo to TŻ i Gabrysia . Niedługo zapomnę jak się z ludźmi rozmawia ![]() .. idę zmywać ![]()
#1328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() O pieluszka.... własnie ![]() ![]() już pisałam w albumie, ale tu też napiszę - fryzura bomba ![]() andziot - we Wroku nie pada (btw - uwielbiam Wrocek ![]() ![]() ![]() AAaa... mój Niuniu pobił wczoraj rekord w spaniu w dzień - od 12.00 do 16.00! A jadł o 11.00 więc teoretycznie powinien był jeść o 14.00, za to jak sie obudzil głodny o 16.00 chciałam sie o drzwi zabić żeby mu dać ![]() A zaraz pewnie się będzie budził, a moje cyce flaki...wrrr. Ostatnio tak mi laktacja sie poprawiła, że Niuniowi wystarczało, a dzisiaj jakaś masakra ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-15 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :P Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki ![]() wiecie co, normalnie niektore z rad super niani super sie sprawdzaja u mojego dziecka. kupilam minutnik -biedronke i jest moim przyjacielem ![]() jak trzeba go zmobilizowac do ubierania-biedronka na 5 min i dziecko sie sciga z czasem i ma frajde dzisiaj w 15 minut posprzatal pokoj i sie cieszyl ![]() moja mama mowi ze to barbarzynstwo, ale nie zamierzam z tego zrezygnowac ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- mamusie III-IV 2010 a nie 2011, na dole w nowych watkach sa
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym też układała na brzuszek jak najczęściej jelsi nie pieluchujesz i jeśli Gabryia lubi, mój nie poleży na brzuchu ;nie:. Możesz z nami porozmawiać zawsze ![]() eweska - jak dzieciaki siosry? Oleńka dalejz Piotrusiem w CP w Sosnowcu? A co z Piotrusiem? Wiem, ze CRP spada, ale cos mowią lekarze o tych juz szkodzonych kościach? I mają pomysł ską to choler.stwo się wzięło? Ciągle o nich mysle. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Grazin za 8tygodni ![]() uciekam wieszać pranie |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Witajcie, sposobię się od 2 dni żeby coś naskrobać
![]() ![]() Zanim uda mi się nadrobić cokolwiek z zaległych stronek zdaję relację z frontu dzidziowego. Spanko po 7 godzin w nocy - SZOK ![]() ![]() Byliśmy na bioderkach i tym razem wszystko dobrze, kontrola za 10 tygodni. We wtorek czekają nas szczepienia. Mój oddany do reklamacji ręczny laktator został zamieniony na elektryczny z Aventu- pożyczony od koleżanki dla rozeznania i muszę przyznać, że wygoda o wiele większa a i ściągam też więcej, bo przez pierwsze 3 tyg. od porodu sciągałam 40 ml w 2 dni. Dziś rano udało się udoić ![]() ![]() Tu moje pytanie do mam odciągających pokarm, ile Wam się udaje ściągnąć jednorazowo i w jakich odstępach czasowych, bo u mnie teraz raz jest 120 z UU, raz 170, raz 220 i nie wiem czy to norma czy malutko...??? Korzystamy z Dzidzią z ładnej pogody i wypuszczamy się nawet na 4 godzinne spacerki poranne około 8 godz. i później wieczorkiem po 18 ej kiedy już tak nie świeci słonko. Wózeczek z allegro spisuje się świetnie, matka wczoraj od rana nakręciła się na wyjście na zakupy, pobieganie z maluszkiem po sklepach a tu :dupa: burze od rana i padało więc wyszliśmy dopiero około 16ej do ulubionego lumpka (a to było moje pierwsze poważniejsze wyjście z domku niespacerowe ![]() Andziotku ja staniki też mam 2 ale piorę codziennie i jakoś mi mało, a może teraz coś upoluję na przecenach o ile takowe do karmienia podlegają przecenie; Dzidzia w autku spokojna, wpatruje się w czarną tapicerkę i upodobała sobie czarnego manekina, który stoi w pokoju, nabijamy się, że zakochany w murzynce :P Amarciu : piękna dzidzia w pięknej sukienusi :Oklaski: Dorkabl: bądź cierpliwa i odliczaj dni do końca ![]() ![]() Spróbuję cokolwiek doczytać o ile Wikuś pozwoli, bo już się kręci za żarełkiem ![]() ![]() Ściskam Was mocno :Hej: |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz świeci piękne słońce i jest straszny upał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() eweska chłopaki rosną ![]() Paulizia dziwnie trochę tak bez przeglądu andziot jak nie spróbujesz to sie nie przekonasz, mi się też wydawało że podawanie smoka to będzie w nocy straszne, ale nie jest to tak niewykonalne jak się wydaje. asiak1981 juz zapiy do przedszkola ![]() principessina ja z dwóch daje rzadko, jak ewidentnie karmię długo i widze, że Młody jeszcze chce a zaczyna się denerwować 82anusia brawa za bioderka, szybko masz ta kontrolę, my mamy za pół roku, ciekawe od czego to zalezy amarcia witaj w klubie ![]() ![]() dorkabl teraz to juz z górki ![]() ![]() Grazin marsz po stepper, ja wyciągam dzisiaj swój z szafy ![]() ![]() moniqac też mam jeden, kilka miękkich i odpinane ramiączka i jakoś nie ma najgorzej, do sklepu nie mam jak jechać a z all juz nie chcę bez mierzenia
#1336 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() oplułam klawiaturę jak ten tytuł przeczytałam mam marcowych ![]()
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedy te 7 lat przeleciało... ![]() mieszkanko już posprzątałam, wszystko przygotowane na imprezę rodzinną - w domku. a w niedzielę imprezka dla małych łobuziaków w parku linowym - ponoć ma być piękna pogoda ![]() Izka mi się tylk coś dzisiaj znowu psuje ![]() ten post napisałyśmy razem ![]() ![]() ![]() pewnie nadrobię wątek po weekendzie, a znając wasze tempo to będzie to nie lada wyczyn ![]() buziaki ![]() jeszcze raz dziękuję za pamięć w imieniu mojego synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A noszę 38/40. Mogłaby być trochę mniejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Dolaczam sie do grona niewyspanych, jak zwykle... Znow bedzie odsypianie w dzien... ![]() Cytat:
![]() Ale spoko, poczekamy, az zrobisz takie zdjecie, ktore i Tobie sie bedzie podobac... Co do przegladu podwozia to nie jestem juz nawet zdziwiona ![]() Aaaaaa. mam pytanie do emigrantek, czy szczepicie dodatkowo maluszki na rota i gruzlice?? Eve chyba na gruzlice szczepilas, a reszta dziewczyn?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby tak dalej ![]() Powodzenia z tesciami ![]() Eweska, fajny sposob na odzwyczajanie smoczka ![]() ![]() Twoje chlopaczki rosna i sie zmieniaja. Super wygladaja w tych bodziakach w paski, bardzo fajnie ich ubierasz ![]() A jak sie miewaja Ola i Piotrus siostry?? Princi, u nas to zalezy jak mala jest glodna, czasem karmie z jednej U, ok. dwa razy dziennie z dwoch. Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem co z Nadia zrobie jak bede wracac do pracy w przyszlym roku, a ty juz go zapisalas do przedszkola! dorka, trzymaj sie... oby ten tydzien szybko Ci zlecial. Cytat:
Cytat:
![]() Enchantress, no jasne, studia jeszcze zdazysz zrobic. A nasze dzieciaczki beda takie malutkie tylko raz, warto przezywac te chwile z pelni... Co do poznawania ludzi, ja zauwazylam, ze odkad mamy mala latwiej zawiera sie nowe znojomosci, Ty tez na pewno niedlugo kogos poznasz ![]() ![]() klaterina, 82anusia, delicadeza, ![]() Listopadowa, wszystkiego najlepszego dla Adrianka ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-15 o 11:02 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio, chcę mniejszy brzuch i w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
Odpisywalam wam i odpisywalam, i z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic:
wczoraj niunka pospala na brzuszku 2h!!!! ![]() Najpierw jak zwykle po 5 min. zaczela marudzic, ale dalam jej smoka, poglaskalam po pleckach, a po kilku minutach patrze a ona spi!! No szok totalny. A dzisiaj.... zrobilam ten sam manewr, przewrot na brzuszek/smok/glaski i tez ZASNELA, hurra ![]() Teraz tez lezy i ciumka paluchy ![]() A ja ide cos porobic w domu... DO popisania pozniej ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-15 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobrek ja dzisiaj wyspany skowronek jestem
![]() Moje dziecię spało od 22:30 do 6, a potem od 7 do 10 ![]() ![]() Odpisuję co nie co i biorę się za pakowanie, jutro jedziemy na weekend do znajomych w Lesznie ![]() ![]() Anulka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga_pe a ja zdjęcia fryzurki nie widziałam ![]() Co do papersów to ja nie wyobrażam sobie używac jeszcze 2, zostało mi kilka i chciałam jej wczoraj zapiąc i nie da rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Wtajemniczenie
|
Eee, kiedys wrzucalas brzusio po ciazy i ekstra wygladalas
Cytat:
Cytat:
tak,fota w albumie Milego weekendu! Bylam zamowic torta dla domi, no i hektar od domu przypomnialo mi sie ze nie mam smoczka dla norbiego, a musze go dzisiaj zostawic i wyjechac po tz, wiec rodzicom by sie przydal do usypiania go, no i zamiast sie wracac to kupilam kolejnego. Chyba 10ty czy 11sty ![]()
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
aga_pe Może po prostu dziś taki dzień, że
![]()
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
trzymałam sobie sebka na kolanach chichy smichy... a jak nagle dżyznął w gacie, poczułam cos ciepłego i patrze a po moich brzuchu spływa kupa
![]() wszystko uwalone musiałam go pod kranem myc bo miał plecy i nogi w kupie ![]() az dziwne ze za jednym razem tyle poszło ![]() to był powód stekania od 4 rano ![]()
#1346 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cala pake 'jedynek' oddalam i cala pake 'dwojek' tez oddalam... teraz nie wiem jakie kupic nastepne ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczny zaraz sie posikam i w ogole... mega wyprzedaz w Next!!!!!!!!!! Juz kupilam bluzke i torebke dla siebie ![]() dla malego slaby wybor, ale dla mnie ... ![]() easyTone za 30 funa przecenione z 75 ![]() zaczepiaste koturny z dr.martens za kostke w jasnobrazowym kolorze za 60 funa przecenione ze 130 ![]() zaraz zbankrutuje ![]() a maz mnie zabije ![]()
![]() |
#1347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
amarcia - sukieneczka cudna!!!! listopadowa - wszystkiego naj naj najlepszego dla synusia! przedszkole - Wam też radzę się zorientować, od kiedy u Was zapisy. Pani w sekretariacie spisała dane i mój nr tel i za 3 lata będzie dzwonić czy nadal jestem chętna, jak nie to skreślą. Identycznie było w przypadku Kasi. Ja słyszałam że do najlepszego przedszkola w moim mieście (prywatnego) zapisują już ciężarne swoje nienarodzone dzieci. Masakra! Bo do państwowych to zapisy są w danym roku w którym dziecko idzie.
![]() |
#1348 |
Wtajemniczenie
|
To lece popatrzec
![]() Wczoraj znowu wyrwałam się na solarium i już moja bladośc nie razi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1349 |
Rozeznanie
|
aga_pe muszę pomyśleć o takim minutniku, bo nie raz by mi się przydał... Fajnie że u Ciebie się sprawdza!
dziewczonka - zazdroszczę solarium i fajnie usłyszeć komplement krótko po porodzie. Ja jak wyjechałam na spacer pierwszy raz na spacer z Wojtkiem to usłyszałam od spotkanego znajomego "a Ty znowu w ciązy jesteś??" (miał na myśli mój flak 7 dni po porodzie). W myślach go mordowałam. Pytanie do Was: czy karmiąc tylko UU można chodzić na solarium? Nie wiem czy już pisałyście na temat, jak tak to przepraszam że powtarzam.
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow ![]() na pewno miło na sercu nie?? ![]() hihi Cytat:
nie wiem kiedy pójde nastepnym razem chyba za tydzzien bo dzisiaj dopeiro mnie p0oparzenie przzestało boleć ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- w ogole to jeszcze w szlafroku siedze nic mi sie nie chce obiadu nie robie pierdziele tż nawet na to nie zasłuzył ![]() o 16 30 przeglad podwozia mam a ide jeszcze d ciucholandu rozgladnac sie za ciuszkami na 68 bo jakos ich mało mam własciwie nie moge sie ogarnac w tej tonie ciuchów ktore dostałam od kolezanek chyba tego rozmiaru tam nie ma ![]() a 62 to juz małe na wielkoluda
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.