Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 09:46   #1321
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry.

U nas nocka masakryczna. JEstem zombie jak mattal. Pobudka o 0.30, 2.30, 4.30, 6.30 - tu był ogromny ryk, bo przesikał się - jak Twój Paulizia, musze mu na noc zakładac już 3, a że był oczywiście przeokropnie głodny to nie dal sie spokojnie przebrać, tylko wrzeszczał tak, że chyba cały blok pobudził i o 8.30. Teraz śpi.

Juz dawno nie budzil mi sie co 2 godziny w nocy. Cyce mam wydojone dokładnie .

Przynajmniej nie było problemów brzuszkowych jak zwykle o 6.00.

Ale za to jaką bidulek robi kupkę twarda. Tzn. jest to po prostu gęsta papka .
Zastanawiam się czy to nie dlatego, że debridat mieszam z mm - ale niestety nie ściagnę nic swojego (popsułam laktator ).
Myślicie, że to może być powód tych kupek? Sama nie wiem. Debridat wprowadziłam spowrotem we wtorek, może się musi unormować. Nie wiem.

Andziot - ja mam tylko jeden rba: wstyd się przyznać. Chodze w normalnym z triumpha z odpinanymi ramiączkami - odpinam, zsuwam i karmię .

A mój smoka na noc niepotrzebuję, za to w ciagu dnia do usypiania jednak mu daję, ale zazwyczaj jak zaśnie to wypluwa.

Aga_pe - jaki tytuł? nie widziałam.

dorka_bl - jesteś kwiatem lotosu... jestes kwiatem lotisu... jesteś kwiatem lotosu.... współczuję.

antropia - podaję łapkę - ja wczoraj tez się pokłóciłam z TZtem.... wrrrrrrrrr.

Ale pogoda. Ych, ale dobrze, niech się wypada. Wczoraj było tak masakrycznie gorąco, że jak wracaliśmy z usg to Małego rozebrałam ze wszystkiego co się dalo: jecha l autem w samym body i pampku .

AAAAAAAAa sluchajcie - była na usg matka z dziewczynką 4 dni starsza od Szymonka - pyza przeokropna - jeszcze takiej dziewczynki nie widziałam.
matka pwoedziala, że Mala przybiera na wadze UWAGA UWAGA ..... 100g na DZIEŃ! .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:49   #1322
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
ja tez mam dwa staniczki i to zdecydowanie za mało!

matall z jakosci sukienki jestes zadowolona? bo opinie różne czytałam. jest dopasowana czy fason luźniejszy raczej?
Jakość ok, materiał lejący się.
Dopasowana, ale tak delikatnie się dopasowuje
Całkiem ładnie się układa.
Tylko, żeby modelka była lepsza chyba jednak Wam dziś zdjęć nie pokażę, bo mam jakiś dzień paszteta

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-07-15 o 10:02
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:55   #1323
moniqac
Zadomowienie

amarcia Ty zdolniacho .

Grazin piwnia mi sie podoba i ;oklaski: za 8 tyg. mój przedwczoraj skończyl 11 . Czas zapierdziel.a.

Ja robię zupkę dla siebie (z grysikiem rosołek) i zjem udko, a dla TZta zrobię placki ziemniaczane. chociaż nie zasłużył sobie na obiad .

A w ogóle to foteliki dla dzieci są okropne w te upały. Maly jechal autkiem max 15 min - był tak upocony od tego fotelika że sok.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

matall Ty laska jesteś jak nie wiem co . nie gadaj tylko wrzucaj foty .

a propos wagi - ja mam już -21kg od porodu, czyli -6kg sprzed ciąży, ale mega flak .

Stary 2011-07-15, 09:55   #1324
amarcia
Wtajemniczenie

a zapytam jeszcze matall... brałas swój rozmiar czy nr mniejszy? bo bonprix ma ciut zawyzonona rozmiarówke czasem
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:56   #1325
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
dorkabl, dużo wytrwałości Ci życzę, mama mojego TŻ kupiła ubranko do chrztu dla Pepe i też nie wiem, jak to się wszystko skończy , gdyż prosiłam wcześniej, że chcę mieć wpływ na to, w czym moje dziecko będzie miało chrzest, ale z lekka mnie "olano", jak zobaczę,co kupiła, to podejmiemy decyzję , a na razie też się nie denerwuję - jestem kwiatem lotosu
ja to bym z poszła jakby ktoś mi narzucał ubranko na chrzest
ale może Twoje teściowa ma dobry gust, więc na razie jej nie skreślaj

Cytat:
Pamiętacie jak dziergałam tą sukieneczkę? Taka duża mi się wydawała...
wow, super

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
co by zrobic na obiad???
jakie pomysłY???

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

aha
Sebek ma dzis 8 tygodni
co mi przypomniało, że też za bardzo nie mam co na obiad zrobić
choć trochę wczorajszego sosu zostało (dla mężula nie starczy )

za 8 tygodni

Gabrysia znów sama zasnęła w łóżeczku ...
ja dziś mam pełno roboty od rana,
chodzę i tylko siadam jak Wam coś piszę,
3 pranie wstawiam, prasowanie czeka ...
brud straszy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 09:56   #1326
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Aga_pe - jaki tytuł? nie widziałam.

AAAAAAAAa sluchajcie - była na usg matka z dziewczynką 4 dni starsza od Szymonka - pyza przeokropna - jeszcze takiej dziewczynki nie widziałam.
matka pwoedziala, że Mala przybiera na wadze UWAGA UWAGA ..... 100g na DZIEŃ! .
Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 2011-07-15 [08:18] przez madziwnia

,
Cytat:
amarcia Ty zdolniacho .

Grazin piwnia mi sie podoba i ;oklaski: za 8 tyg. mój przedwczoraj skończyl 11 . Czas zapierdziel.a.

Ja robię zupkę dla siebie (z grysikiem rosołek) i zjem udko, a dla TZta zrobię placki ziemniaczane. chociaż nie zasłużył sobie na obiad .

A w ogóle to foteliki dla dzieci są okropne w te upały. Maly jechal autkiem max 15 min - był tak upocony od tego fotelika że sok.
ja klade pieluche tetrowa pod norbeigo do fotelika, i chyba az tak sie wtedy nie poci, a jak jest mega goraco to zakladam pampersa i koszulke na naramkach
Stary 2011-07-15, 10:00   #1327
enchantresss
Rozeznanie

Hej Rybeczki !!!

Dziękuję za odpowiedzi . Podbudowałyście mnie i pocieszyłyście !
Też uważam, że zdążę zrobić te studia, przecież się nie pali, a naukę dalej kontynuuję, nie wypadnę 'z rytmu' ..

Przez ostatnie kilka, a może już nawet kilkanaście dni Gabrysia zasypia o 23.. Niezależnie od tego o której ją wykąpiemy czy o której ją nakarmię.. Wczoraj usypianie zaczęło się po 20, my zmęczeni,
a ona do 23 oczy jak pięć złotych wybiła 23 i w końcu zasnęła
Ja nie wiem co te dziecko zegarek ma w głowie, czy co..
Wczoraj 5,5h snu, dziś 5h - jestem z niej dumna ! Chyba faktycznie zrozumiała, że noc = spanie

Teraz kima sobie Gabik na brzuniu (przez ten upał nie pieluchuję, choć ortopeda nakazał, ale szkoda mi jej, taka zapocona była jak jej to założyłam) ..i tak sobie myślę, żeby jak najwięcej na żabkę, skoro odpuściłam narazie to pieluchowanie ..

Męczy mnie trochę to , że tu gdzie się przeprowadziliśmy NIKOGO nie znam ..
Moje jedyne towarzystwo to TŻ i Gabrysia .
Niedługo zapomnę jak się z ludźmi rozmawia

.. idę zmywać

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 10:06   #1328
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 2011-07-15 [08:18] przez madziwnia

,

ja klade pieluche tetrowa pod norbeigo do fotelika, i chyba az tak sie wtedy nie poci, a jak jest mega goraco to zakladam pampersa i koszulke na naramkach
niezły tytuł .
O pieluszka.... własnie spróbuję. senkju .

już pisałam w albumie, ale tu też napiszę - fryzura bomba .

andziot - we Wroku nie pada (btw - uwielbiam Wrocek i zoo )? Ja nie mam szans zrobić prania leje jak nie wiem co.

AAaa... mój Niuniu pobił wczoraj rekord w spaniu w dzień - od 12.00 do 16.00! A jadł o 11.00 więc teoretycznie powinien był jeść o 14.00, za to jak sie obudzil głodny o 16.00 chciałam sie o drzwi zabić żeby mu dać . Ale topewnie przez to usg. nie spał od.8.00 do 12.00, potem odsypiał.
A zaraz pewnie się będzie budził, a moje cyce flaki...wrrr. Ostatnio tak mi laktacja sie poprawiła, że Niuniowi wystarczało, a dzisiaj jakaś masakra . Choc piję jak głupia (i sikam tak samo).

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-07-15 o 10:09
Stary 2011-07-15, 10:09   #1329
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
to ekspresem! zadzwonie tam w pon

paulizia
ja za kazdym razem jak napsize cos dobrego o norbim na forum to nastepnego dnia mam nauczke

jak napisalam ze przesilak mi sie moze ze 2x od urodzenia, tak terez leje codziennie

ale chyba dwojki mu sa za male i to jest powodem

wrzucilam fotki mojej platynki, kiepska jakosc-zdj robione tel

widzialyscie nowy tytul mamus III-IV?
ja tez sie tam udzielam
:P

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-07-15 o 10:17
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:12   #1330
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
niezły tytuł .
O pieluszka.... własnie spróbuję. senkju .

już pisałam w albumie, ale tu też napiszę - fryzura bomba .
nie ma za co

dzieki

wiecie co,
normalnie niektore z rad super niani super sie sprawdzaja u mojego dziecka.
kupilam minutnik -biedronke i jest moim przyjacielem

jak trzeba go zmobilizowac do ubierania-biedronka na 5 min i dziecko sie sciga z czasem i ma frajde

dzisiaj w 15 minut posprzatal pokoj i sie cieszyl

moja mama mowi ze to barbarzynstwo, ale nie zamierzam z tego zrezygnowac

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez sie tam udzielam
marcowo kwietniowe bobasy wyjezdzaja na pierwsze wczasy
mamusie III-IV 2010 a nie 2011, na dole w nowych watkach sa
Stary 2011-07-15, 10:12   #1331
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Hej Rybeczki !!!

Dziękuję za odpowiedzi . Podbudowałyście mnie i pocieszyłyście !
Też uważam, że zdążę zrobić te studia, przecież się nie pali, a naukę dalej kontynuuję, nie wypadnę 'z rytmu' ..

Przez ostatnie kilka, a może już nawet kilkanaście dni Gabrysia zasypia o 23.. Niezależnie od tego o której ją wykąpiemy czy o której ją nakarmię.. Wczoraj usypianie zaczęło się po 20, my zmęczeni,
a ona do 23 oczy jak pięć złotych wybiła 23 i w końcu zasnęła
Ja nie wiem co te dziecko zegarek ma w głowie, czy co..
Wczoraj 5,5h snu, dziś 5h - jestem z niej dumna ! Chyba faktycznie zrozumiała, że noc = spanie

Teraz kima sobie Gabik na brzuniu (przez ten upał nie pieluchuję, choć ortopeda nakazał, ale szkoda mi jej, taka zapocona była jak jej to założyłam) ..i tak sobie myślę, żeby jak najwięcej na żabkę, skoro odpuściłam narazie to pieluchowanie ..

Męczy mnie trochę to , że tu gdzie się przeprowadziliśmy NIKOGO nie znam ..
Moje jedyne towarzystwo to TŻ i Gabrysia .
Niedługo zapomnę jak się z ludźmi rozmawia

.. idę zmywać
niezłe zasypianie .

klaski; za podejście do studiów - na pocieszenie moj TZ po 11 latach przerwy poszedł na studia - miał lenia po technikum.

ja bym też układała na brzuszek jak najczęściej jelsi nie pieluchujesz i jeśli Gabryia lubi, mój nie poleży na brzuchu ;nie:.

Możesz z nami porozmawiać zawsze .

eweska - jak dzieciaki siosry? Oleńka dalejz Piotrusiem w CP w Sosnowcu? A co z Piotrusiem? Wiem, ze CRP spada, ale cos mowią lekarze o tych juz szkodzonych kościach? I mają pomysł ską to choler.stwo się wzięło? Ciągle o nich mysle.

Stary 2011-07-15, 10:18   #1332
gusiagatko
Zakorzenienie

dzien dobry nasza niunia zasnęła wczoraj o 23, nasz pierwszy malutki sukces

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tylko na moment, byliśmy dzisiaj na usg bioderek jest wszystko ok, jestem mega szczęśliwa, za 4 tygodnie mamy iść jeszcze tylko do kontroli.
za bioderka

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj
Moja tesciowa ma 2 tyg wolnego i siedzimy sobie w domu z Olkiem
2 tyg i nigdzie nie pojechała! Tylko tak siedzi i mnie komentuje! Jeszcze jej tydzien został! Poprosze o kondolencje i pudełko cierpliwości i olewki w jej kierunku!Jestem kwiatem lotosu...
dużo siły życzę na nadchodzący tydzień

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Adrianku Listopadowej wszystkiego najlepszego z okazji Twoich urodzin Spelnienia marzen, zdrowka, pomyslnosci i mnostwo mnostwo radosci!!!!
dołączam się do życzeń, najlepszego

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ile macie staników do karmienia ???
bo ja mam dwa i jakoś mi mało,
nie wiem czy nie kupić jeszcze jednego ???
ja tez mam dwa, ale używam jeszcze zwykłych z odpinanymi ramiączkami

Cytat:
cudnie się prezentuje

Grazin za 8tygodni

uciekam wieszać pranie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:19   #1333
delicadeza
Raczkowanie

Witajcie, sposobię się od 2 dni żeby coś naskrobać Głupia matka została pozbawiona internetu, bo zapomniała że skończyła się umowa i była bez internetu przez 5 dni

Zanim uda mi się nadrobić cokolwiek z zaległych stronek zdaję relację z frontu dzidziowego. Spanko po 7 godzin w nocy - SZOK skok juz miał miejsce, terz dużo jemy, mam wrażenie, że nawet trochę za dużo bo potrafi wciągnąć nawet 170 a ma troszkę ponad 5 tygodni. Może dlatego, że wody nie pije wcale, pluje, stęka, woda be, herbatki be yyyhhh niby jest na UU i nie musi ale kurcze zeby w takie upały też nic
Byliśmy na bioderkach i tym razem wszystko dobrze, kontrola za 10 tygodni. We wtorek czekają nas szczepienia.
Mój oddany do reklamacji ręczny laktator został zamieniony na elektryczny z Aventu- pożyczony od koleżanki dla rozeznania i muszę przyznać, że wygoda o wiele większa a i ściągam też więcej, bo przez pierwsze 3 tyg. od porodu sciągałam 40 ml w 2 dni. Dziś rano udało się udoić 240 ml
Tu moje pytanie do mam odciągających pokarm, ile Wam się udaje ściągnąć jednorazowo i w jakich odstępach czasowych, bo u mnie teraz raz jest 120 z UU, raz 170, raz 220 i nie wiem czy to norma czy malutko...???
Korzystamy z Dzidzią z ładnej pogody i wypuszczamy się nawet na 4 godzinne spacerki poranne około 8 godz. i później wieczorkiem po 18 ej kiedy już tak nie świeci słonko.

Wózeczek z allegro spisuje się świetnie, matka wczoraj od rana nakręciła się na wyjście na zakupy, pobieganie z maluszkiem po sklepach a tu :dupa: burze od rana i padało więc wyszliśmy dopiero około 16ej do ulubionego lumpka (a to było moje pierwsze poważniejsze wyjście z domku niespacerowe ) i mamusia się obłowiła ociupinkę :Ślina:
Andziotku ja staniki też mam 2 ale piorę codziennie i jakoś mi mało, a może teraz coś upoluję na przecenach o ile takowe do karmienia podlegają przecenie;
Dzidzia w autku spokojna, wpatruje się w czarną tapicerkę i upodobała sobie czarnego manekina, który stoi w pokoju, nabijamy się, że zakochany w murzynce :P

Amarciu : piękna dzidzia w pięknej sukienusi :Oklaski:
Dorkabl: bądź cierpliwa i odliczaj dni do końca cierpliwości przez duże "C"

Spróbuję cokolwiek doczytać o ile Wikuś pozwoli, bo już się kręci za żarełkiem i może jakoś uda się wyjść na spacerek, bo leje od rana
Ściskam Was mocno
:Hej:
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:19   #1334
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot - we Wroku nie pada (btw - uwielbiam Wrocek i zoo )? Ja nie mam szans zrobić prania leje jak nie wiem co.
u nas padało w nocy, prawie cały czas,
teraz świeci piękne słońce i jest straszny upał

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:23   #1335
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry

eweska chłopaki rosną a sposób na oduczenie smoczka fajny, sprawdza się też podobno gorzka przyprawa

Paulizia dziwnie trochę tak bez przeglądu

andziot jak nie spróbujesz to sie nie przekonasz, mi się też wydawało że podawanie smoka to będzie w nocy straszne, ale nie jest to tak niewykonalne jak się wydaje.

asiak1981 juz zapiy do przedszkola

principessina ja z dwóch daje rzadko, jak ewidentnie karmię długo i widze, że Młody jeszcze chce a zaczyna się denerwować

82anusia brawa za bioderka, szybko masz ta kontrolę, my mamy za pół roku, ciekawe od czego to zalezy

amarcia witaj w klubie 6 tygodni zleciało fiu fiu, a sukienusia

dorkabl teraz to juz z górki cierpliwości życzę i czasoprzyspieszacz by Ci się przydał

Grazin marsz po stepper, ja wyciągam dzisiaj swój z szafy i gratulacje dla Sebusia

moniqac też mam jeden, kilka miękkich i odpinane ramiączka i jakoś nie ma najgorzej, do sklepu nie mam jak jechać a z all juz nie chcę bez mierzenia
Stary 2011-07-15, 10:25   #1336
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

oplułam klawiaturę jak ten tytuł przeczytałam mam marcowych
Stary 2011-07-15, 10:30   #1337
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Adrianku Listopadowej wszystkiego najlepszego z okazji Twoich urodzin Spelnienia marzen, zdrowka, pomyslnosci i mnostwo mnostwo radosci!!!!
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

dołączam się do życzeń, najlepszego

Dziękujemy bardzo za życzonka
Kiedy te 7 lat przeleciało...

mieszkanko już posprzątałam, wszystko przygotowane na imprezę rodzinną - w domku.
a w niedzielę imprezka dla małych łobuziaków w parku linowym - ponoć ma być piękna pogoda

Izka mi się tylk coś dzisiaj znowu psuje...
ten post napisałyśmy razem i z kolką. takie nasze trio

pewnie nadrobię wątek po weekendzie, a znając wasze tempo to będzie to nie lada wyczyn

buziaki

jeszcze raz dziękuję za pamięć w imieniu mojego synka
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:50   #1338
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a zapytam jeszcze matall... brałas swój rozmiar czy nr mniejszy? bo bonprix ma ciut zawyzonona rozmiarówke czasem
36/38 brałam.
A noszę 38/40.
Mogłaby być trochę mniejsza

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 11:00   #1339
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry.
Dolaczam sie do grona niewyspanych, jak zwykle... Znow bedzie odsypianie w dzien...

Cytat:
Camomile co do zdjatka wloskow to troszke sie wstydze mam tak okragla facjate, ze nie moge na siebie patrzec
No cos ty Pauliziu!! Przeciez Ty laseczka jestes!
Ale spoko, poczekamy, az zrobisz takie zdjecie, ktore i Tobie sie bedzie podobac...

Co do przegladu podwozia to nie jestem juz nawet zdziwiona, u mnie to samo bylo... I co, idziesz do gina prywatnie?

Aaaaaa. mam pytanie do emigrantek, czy szczepicie dodatkowo maluszki na rota i gruzlice??
Eve chyba na gruzlice szczepilas, a reszta dziewczyn??

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Camomile!! KOCHANA!! TKNIESZ NADZIEJE WE MNIE!! mam nadzieje, ze wlasnie wytrwaloscia uda mi sie wykarmic jednak Zosienke UU, moze u mnie tez sie unormuje co?
no wlasnie mnie juz powoli tez przestaje zalezec i dzisiaj tez mleko na noc przygotuje na wszelki wypadek, ale wierze w to, ze skoro mam pokarm i Zosia jednak ladnie przybiera to uda sie ja wykarmic piersia prawda?
a jak dlugo u ciebi etrwalo takie rzucanie sie przy jedzeniu?

wlasnie widzisz ty jestes taka jak ja, nadambitna i bierzesz wszystko do siebie co?
ja mam andzieje, ze Zosia to doceni
U nas takie rzucanie sie trwalo (i trwa nadal) ok. miesiaca, z tym ze nie przy kazdym jedzeniu, najczesciej wieczorami... Ale i tak jest lepiej niz kiedys.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A ja po karmieniu i moj pierwszy maly sukces!!!!!!!!!!!!!!
(...)
Ide spac bo jutro tesciowie przylatuja, bedzie sie dzialo
Buziale!
Nooo, Anula, brawo za pierwszy sukces!!
Oby tak dalej

Powodzenia z tesciami na dlugo przyjezdzaja?

Eweska
, fajny sposob na odzwyczajanie smoczka. "Sciur zjadl" hihi.
Twoje chlopaczki rosna i sie zmieniaja. Super wygladaja w tych bodziakach w paski, bardzo fajnie ich ubierasz.

A jak sie miewaja Ola i Piotrus siostry??

Princi, u nas to zalezy jak mala jest glodna, czasem karmie z jednej U, ok. dwa razy dziennie z dwoch.

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
smoczek- ja używam tylko do usypiania,bo wtedy łatwiej oduczyć

w poniedziałek zapisałam Wojtka do przedszkola na rok 2014/2015. Jest piąty na liście,więc automatycznie się dostał jupi!
I juz piaty na liscie jest??
Ja nie wiem co z Nadia zrobie jak bede wracac do pracy w przyszlym roku, a ty juz go zapisalas do przedszkola!

dorka, trzymaj sie... oby ten tydzien szybko Ci zlecial.

Cytat:
Mam trzy (dwa takie ala sportowe i jeden koronkowy...) i dla mnie to jest w sam raz.

Cytat:
Amarcia, SLICZNOSCI

Enchantress, no jasne, studia jeszcze zdazysz zrobic. A nasze dzieciaczki beda takie malutkie tylko raz, warto przezywac te chwile z pelni...

Co do poznawania ludzi, ja zauwazylam, ze odkad mamy mala latwiej zawiera sie nowe znojomosci, Ty tez na pewno niedlugo kogos poznasz

klaterina, 82anusia, delicadeza, za bioderka.

Listopadowa, wszystkiego najlepszego dla Adrianka

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-15 o 11:02
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 11:11   #1340
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]matall Ty laska jesteś jak nie wiem co . nie gadaj tylko wrzucaj foty .
wstydzę się...
Serio, chcę mniejszy brzuch i w ogóle

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 11:16   #1341
Camomile
Zadomowienie

Odpisywalam wam i odpisywalam, i z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic:
wczoraj niunka pospala na brzuszku 2h!!!!
Najpierw jak zwykle po 5 min. zaczela marudzic, ale dalam jej smoka, poglaskalam po pleckach, a po kilku minutach patrze a ona spi!! No szok totalny.

A dzisiaj.... zrobilam ten sam manewr, przewrot na brzuszek/smok/glaski i tez ZASNELA, hurra

Teraz tez lezy i ciumka paluchy.

A ja ide cos porobic w domu...
DO popisania pozniej

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-15 o 11:17
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:17   #1342
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobrek ja dzisiaj wyspany skowronek jestem
Moje dziecię spało od 22:30 do 6, a potem od 7 do 10 ale znowu charczy jej w nosku i gardełku
Odpisuję co nie co i biorę się za pakowanie, jutro jedziemy na weekend do znajomych w Lesznie Jak ja kocham pakowanie

Anulka za mały (wielki!!!) sukces, oby tak szło dalej a nawet jeszcze lepiej
Cytat:
a czy jest u nas dzieciątko, które samo zasypia bez smoka w buzi ????
czy to aby jest wykonalne przez takiego małego człowieczka ??
Moja Aluśka smoka zassysa bardzo rzadko, a zasnąc samej też jej się zdarzyło, kilka razy pod karuzelką, a raz leżac na kanapie - my zajęcie swoimi sprawami, dziecko marudziło i w końcu znudzone zasnęło
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj
Moja tesciowa ma 2 tyg wolnego i siedzimy sobie w domu z Olkiem
2 tyg i nigdzie nie pojechała! Tylko tak siedzi i mnie komentuje! Jeszcze jej tydzien został! Poprosze o kondolencje i pudełko cierpliwości i olewki w jej kierunku! Jestem kwiatem lotosu...

Doczytuje...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

No to i ja dołożę swoje 3 grosze U nas smoka nie ma, zasypia sam, troche pogaworzy, possa piąstki i zasypia

Idziemy dzis na szczepienie...tesciówka chce isc z nami...zeby mi pomóc...ciekawe w czym :P No niech idzie...
Oj kochana łączę się w bólu przeżyłam to samo

Cytat:
Gabrysia dziś pobiła swój życiowy rekord
spała 9h pod rząd
od 20 do 5 ...
i co najdziwniejsze w dzień też pięknie spała, więc jakoś śpiąca mega nie była,
o 2 poszłam zobaczyć czy żyje,
o 3 poszłam zobaczyć czy żyje itd
o 5 już miałam mega cyce i jak tylko oko otworzyła to przyssałam ją do piersi
po jedzeniu zasnęła i spała do 9

teraz już woła jedzenia więc się zmywam

ps. co do tego smoka to dla mnie 2 lata to stanowczo za późno na odzwyczajanie,
bo jakoś nie wybrażam sobie Zosi ze smoczkiem w buzi ...
No no brawa dla Gabrysi

Cytat:
Pamiętamy, a na modelce wygląda jeszcze piękniej

Aga_pe a ja zdjęcia fryzurki nie widziałam jest w albumie??

Co do papersów to ja nie wyobrażam sobie używac jeszcze 2, zostało mi kilka i chciałam jej wczoraj zapiąc i nie da rady
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:29   #1343
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
wstydzę się...
Serio, chcę mniejszy brzuch i w ogóle
Eee, kiedys wrzucalas brzusio po ciazy i ekstra wygladalas

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Najpierw jak zwykle po 5 min. zaczela marudzic, ale dalam jej smoka, poglaskalam po pleckach, a po kilku minutach patrze a ona spi!! No szok totalny.

A dzisiaj.... zrobilam ten sam manewr, przewrot na brzuszek/smok/glaski i tez ZASNELA, hurra

Teraz tez lezy i ciumka paluchy.

A ja ide cos porobic w domu...
DO popisania pozniej
Spanie na brzuszku wymiata,jak norbi w nocy spi na plecach to mam pobudki i kwekania, tak jak dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień dobrek ja dzisiaj wyspany skowronek jestem
Moje dziecię spało od 22:30 do 6, a potem od 7 do 10 ale znowu charczy jej w nosku i gardełku
Odpisuję co nie co i biorę się za pakowanie, jutro jedziemy na weekend do znajomych w Lesznie Jak ja kocham pakowanie

Anulka za mały (wielki!!!) sukces, oby tak szło dalej a nawet jeszcze lepiej

Moja Aluśka smoka zassysa bardzo rzadko, a zasnąc samej też jej się zdarzyło, kilka razy pod karuzelką, a raz leżac na kanapie - my zajęcie swoimi sprawami, dziecko marudziło i w końcu znudzone zasnęło

Oj kochana łączę się w bólu przeżyłam to samo

No no brawa dla Gabrysi

Pamiętamy, a na modelce wygląda jeszcze piękniej

Aga_pe a ja zdjęcia fryzurki nie widziałam jest w albumie??

Co do papersów to ja nie wyobrażam sobie używac jeszcze 2, zostało mi kilka i chciałam jej wczoraj zapiąc i nie da rady
Wow! Ja norbiego zapinam spokojnie,ale siki i kupa wylazi
tak,fota w albumie

Milego weekendu!

Bylam zamowic torta dla domi,
no i hektar od domu przypomnialo mi sie ze nie mam smoczka dla norbiego, a musze go dzisiaj zostawic i wyjechac po tz, wiec rodzicom by sie przydal do usypiania go, no i zamiast sie wracac to kupilam kolejnego. Chyba 10ty czy 11sty tym razem lovi....
Stary 2011-07-15, 11:32   #1344
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe Może po prostu dziś taki dzień, że

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-15, 11:32   #1345
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

trzymałam sobie sebka na kolanach chichy smichy... a jak nagle dżyznął w gacie, poczułam cos ciepłego i patrze a po moich brzuchu spływa kupa
wszystko uwalone musiałam go pod kranem myc bo miał plecy i nogi w kupie
az dziwne ze za jednym razem tyle poszło
to był powód stekania od 4 rano
Stary 2011-07-15, 11:33   #1346
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dwa i to za malo

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
[...]

a i nie zakładam mu już pieluch nr 2...
obsrywał się za każdym razem, więc poszłam i kupiłam 3...
cała paka stoi nie ruszona...
za to kupa się mieści

oddam chyba koleżance...
wczoraj uroiła a miała termin na 1 lipca..
cesarkę miała...
szczegółów jeszcze nie znam
Moj przesikiwal i tez zaczelismy 'trojek' uzywac. Pierwsza paka idzie i juz mi sie zaczynaja wydawac male
cala pake 'jedynek' oddalam i cala pake 'dwojek' tez oddalam... teraz nie wiem jakie kupic nastepne

Cytat:
lo jezusicku jaka pieknosc!!!! Cudnie wyglada w tej kiecuni! Najpiekniejsza kienka jaka na oczy widzialam. naprawde

dziewczny zaraz sie posikam i w ogole... mega wyprzedaz w Next!!!!!!!!!! Juz kupilam bluzke i torebke dla siebie
dla malego slaby wybor, ale dla mnie ...
easyTone za 30 funa przecenione z 75
zaczepiaste koturny z dr.martens za kostke w jasnobrazowym kolorze za 60 funa przecenione ze 130
zaraz zbankrutuje
a maz mnie zabije
Stary 2011-07-15, 11:37   #1347
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Jestem w szoku, bo mój synuś owszem poleży na brzuszku z pięknie uniesioną głową, ale max 5 min potem się wkurza. A żeby spać na brzuszku, to w ogóle odpada.

amarcia - sukieneczka cudna!!!!

listopadowa - wszystkiego naj naj najlepszego dla synusia!

przedszkole - Wam też radzę się zorientować, od kiedy u Was zapisy. Pani w sekretariacie spisała dane i mój nr tel i za 3 lata będzie dzwonić czy nadal jestem chętna, jak nie to skreślą. Identycznie było w przypadku Kasi.
Ja słyszałam że do najlepszego przedszkola w moim mieście (prywatnego) zapisują już ciężarne swoje nienarodzone dzieci. Masakra! Bo do państwowych to zapisy są w danym roku w którym dziecko idzie.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:38   #1348
Dziewczonka
Wtajemniczenie

To lece popatrzec

Wczoraj znowu wyrwałam się na solarium i już moja bladośc nie razi A idąc ulicą usłyszałam od "nieznajomego" - "fajny jesteś kociak" nono taki komplement dwa miesiące po porodzie - ubaw po pachy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:39   #1349
asiak1981
Rozeznanie

aga_pe muszę pomyśleć o takim minutniku, bo nie raz by mi się przydał... Fajnie że u Ciebie się sprawdza!

dziewczonka - zazdroszczę solarium i fajnie usłyszeć komplement krótko po porodzie. Ja jak wyjechałam na spacer pierwszy raz na spacer z Wojtkiem to usłyszałam od spotkanego znajomego "a Ty znowu w ciązy jesteś??" (miał na myśli mój flak 7 dni po porodzie). W myślach go mordowałam.

Pytanie do Was: czy karmiąc tylko UU można chodzić na solarium? Nie wiem czy już pisałyście na temat, jak tak to przepraszam że powtarzam.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-07-15 o 11:43
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:50   #1350
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
To lece popatrzec

Wczoraj znowu wyrwałam się na solarium i już moja bladośc nie razi A idąc ulicą usłyszałam od "nieznajomego" - "fajny jesteś kociak" nono taki komplement dwa miesiące po porodzie - ubaw po pachy
fajny z Ciebie kociak
wow
na pewno miło na sercu nie??
hihi
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
aga_pe muszę pomyśleć o takim minutniku, bo nie raz by mi się przydał... Fajnie że u Ciebie się sprawdza!

dziewczonka - zazdroszczę solarium i fajnie usłyszeć komplement krótko po porodzie. Ja jak wyjechałam na spacer pierwszy raz na spacer z Wojtkiem to usłyszałam od spotkanego znajomego "a Ty znowu w ciązy jesteś??" (miał na myśli mój flak 7 dni po porodzie). W myślach go mordowałam.

Pytanie do Was: czy karmiąc tylko UU można chodzić na solarium? Nie wiem czy już pisałyście na temat, jak tak to przepraszam że powtarzam.
nie wiem czy mozna ale my z dziewczonka chodzimy:P

nie wiem kiedy pójde nastepnym razem chyba za tydzzien bo dzisiaj dopeiro mnie p0oparzenie przzestało boleć

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

w ogole to jeszcze w szlafroku siedze
nic mi sie nie chce
obiadu nie robie
pierdziele
tż nawet na to nie zasłuzył

o 16 30 przeglad podwozia mam
a ide jeszcze d ciucholandu rozgladnac sie za ciuszkami na 68 bo jakos ich mało mam
własciwie nie moge sie ogarnac w tej tonie ciuchów ktore dostałam od kolezanek chyba tego rozmiaru tam nie ma

a 62 to juz małe na wielkoluda

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości