|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
hej laseczki, nadrobilam Was dosyc pobieznie, bo naprodukowalyscie niemalo
co do ochoty na przytulaski to mi tez zupelnie sie nie chce ..... i to juz po owulacji jakos przestalam miec ochote i tak do tej pory... czasme tak mi przejdzie przez mysl ze moze bysmy sie pokochali ale jakos nie umiec sie do tego zabrac no i tez odrzucilo mnie konkretnie od slodkiego dzisiaj o dziwo mialam ochote na rogalika francuskiego z czekolada (zawsze jak jade do jednej kolezanki to je kupuje) i co, zjadlam pol i reszte wyrzucilam bo mi w gardle roslo uciekam sprzatac i pewnie po poludniu zajrze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jeszcze 16 dni do wizyty i na niej dopiero umowie sie na usg
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam akurat koniec 7 tygodnia - więc niby okres wzmożonych objawów ![]() Cytat:
Nie dajmy się zwariować..w każdej książce- wszędzie, jest napisane że każda kobieta przechodzi ciąże inaczej. Nie mam okresu, ciąża potwierdzona, jestm zdrową kobietą, wysportowaną, mającą fisia na punkcie diety, oszczędzam sie i czuję świetnie dlatego nie mam zamiaru panikować i gryźć paznokci z nerwów. Jestem PEWNA że wszystko jest OK...nawet nie biorę pod uwagę innej opcji. Ty też tak myśl
|
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio nawet (wstyd sie przyznac) szczypalam sie po sutkach zeby zobaczyc czy bola bardziej niz zwykle. Bo mi sie przez chwile wydawalo ze sa bardziej wrazliwe. Ale ja mysle sobie to po prostu wkrecam. ![]() Wiec juz teraz przestalam bo co ma byc to bedzie i przeciez jak sie juz cos stalo zlego to sie nie odstanie i moje nerwy nic nie zalatwia.
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
a my właśnie ucięliśmy sobie drzemkę 1,5godz z fasolką
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
ale fajnie
ja siedze w pracy i sie nudze Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-15 o 16:53 |
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie objadłam się pomidorową i winogronem
a teraz arbuz za mną chodzi, jak tylko mąż wróci to zaciągne go do sklepu
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam dziś pyszne czereśnie (moje ulubione owoce). Niestety z racji ceny kupiłam tylko 20 dag
![]() Teraz przyszykowałam do obiadu sałatkę z ziołowo-paprykowo-czosnkowym sosem vinegret (czy jak to się pisze). Jest przepyszna (świeża sałata masłowa, pomidor, ogórek i szczypior). zaraz zjem całą i do obiadu nic nie będzie
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na przytulanki nawet mam ochotę, zanim do nich dojdzie A propos rozkojarzenia, spaliłam dziś mleko ![]() Kurcze, nie daje juz rady z moja córką, ma takie fazy - nie wiem czy to bunt dwulatka sie włącza, raz na jakis czas czy nie - ale zwłaszcza teraz - to prawie do lez mnie doprowadza - niesamowite jak taki niespełna 3 latek potrafi wyprowadzić z równowagi masakra Kocham ją nad zycie, ale dzis wyjątkowo wyczekuję na powrót TZ z pracy...
Edytowane przez Hepe Czas edycji: 2011-07-15 o 16:58 |
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Hepe, jeśli mogę ostrzec - zmień wykropkowane słowo na coś "powszechnego", bo ja za coś takiego dostałam ostrzeżenie
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie dziś rano też miała stresa że możemy maleństwo uszkodzić...
Faktycznie się człowiek stresuje przytulaskami no ale ochotę na nie mam, tylko od razu męża uprzedziłam żeby trzymał łapki z dala od piersi bo będę gryźć
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
A propos jedzenia, wyczytałam, ze kobieta w ciazy powinna pic conajmniej 4 szklanki mleka dziennie, lub 2 szk+ jaogurty np... Oraz powinna jesc 1 kg owoców - jakos strasznie duzo mi ise tego wydaje....
![]() My dziś szamiemy pomidorową, która wczoraj było rosołem, oraz sałatkę jarzynowa, mam tez na podorędziu ser biały, bo bardzo mi się chce i można go jeść na milion sposobów i ryby - to druga rzecz, do której mnie tak przyciąga. Bardzo jestem ciekawa teorii, ze slodkie na corke a ostre na syna... ![]() Ja ogolnie wole jedzenie, słone, ostre, kwaśne, niż słodkie. A w pierwszej ciąży, odrzuciło mnie od tych smaków totalnie, mogłam na okrągło jesc na słodko - jak teraz to wspominam, to aż mnie mdli a teraz, puki co - w ogóle nie mam ochoty na słodycze - nawet dżem.Z tego co sie zorientowałam, Kosz-marna i Gizmiatko - maja juz dzieciaki - chciałybyście tej samej płci, czy rożne do pary ?A pozostałe mamusie - wyczekują czegoś ,,bardziej"? Ja powiem tak, chcialam corke i mam - wiec teraz niezaleznie co bedzie - bedzie dobrze. Synka bardziej chcialabym z uwagi na TZ'ta, zeby mial członka (hehe, coz za dwuznacznosc) do swojego zespołu TZ ciągle kracze, ze będą w domu same baby (bo psa mamy - oczywiście sukę) i co on bidny zrobi, jak wszystkie na raz będziemy miały okres |
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oczekuję pierwszego dziciątka więc mi jest absolutnie wszystko jedno czy będę miała chłopczyka czy dziewczynkę
TŻ od samego początku twierdzi że to jest chłopak, jak tylko mu oznajmiłam radosną nowinę to stwierdził że to na pewno będzie syn i że będzie z nim grał w piłkę i go zawoził na sztuki walki ![]() No ale córeczkę też będzie kochał
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Hepe, też mnie do słodkiego nie ciągnie. Zjeść z wielkim bólem zjadam ale wolę kwaśne, słone, ostre
I też ciągnie mnie do ryb!!Moja mam będąc w ciąży moją siostrą uwielbiała wszelkiego rodzaju ryby. Co do płci wolałabym chyba dziewczynkę, ale i tak najważniejsze aby było zdrowe
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tez wszystko jedno. Naprawde. Oby zdrowe.
gosica mojTZ twierdzi oczywiscie (jak to na TZ przystalo) ze on na pewno syna wyprodukowal I ze bedzie z nim mecze ogladal itd A maluszek bedzie sobie lezal na jego brzuszku i tak sobie beda ogladac meskie sporty ![]() Z tym ze on fanem pilki noznej to za bardzo nie jest , ech Ci faceci ![]() Mnie sie tez slodkiego nie chce... ![]() A chcecie znac plec przed porodem? |
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
z chęcią poznam, bo od tego zależy kto mi da ciuszki
Niezbyt uśmiecha mi się synkowi zakładać spioszków z napisem "córunia mamusi"
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() byłam dzisiaj u lekarza. 5 tydzień 5 dzień ciąży objawy- ogromniaste , bolące piersi ale co tu dużo mówić- ładniejsze są teraz , lekkie mdłości jak jestem głodna i jak się za bardzo najem, głowa mnie pobolewa codziennie praktycznie i to wszystko. co do przytulanek- kompletnie nie mam na nie ochoty.nic a nic. przed ciążą było wprost przeciwnie...mój mąż jest w szoku ![]() moja ciąża to ciąża wysokiego ryzyka. jestem po operacji serca, mam sztuczną zastawkę i protezę aorty.jedno dziecko straciłam, w 6 miesiącu byłam wtedy-musiałam przejść operację serca , synek niestety jej nie przeżył ... tak więc oprócz tego, że baaaardzo się cieszę, jestem przeszczęśliwa, to też ogromnie się boję...mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze.i ze mna i z maluszkiem. trzymam mocno za nas wszystkie kciuki. pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez chce znać płeć dziecka przed porodem, o Amelce, ze to dziewczynka dowiedzialam sie b wcześnie - nie jestem pewna, ale chyba zanim czułam pierwsze ruchy - może kolo 16/17tyg.. Mam koleżankę, której przez cała ciąże przepowiadali ( na podstawie USG ofc.) syna, na ostatnim USG przed porodem stwierdzili, ze chyba raczej córka będzie - a ona cały pokoik, granatowo jakiś tam, na podłodze wykładzina z torem jazdy dla samochodów etc... ![]() Witaj AGABI , gratuluje i ściskam kciuki za Was!!!
Edytowane przez Hepe Czas edycji: 2011-07-15 o 17:57 |
|
|
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe rzeczywiscie nic tylko uciekac wtedy Ja bym chciala synka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
biedna dziewczynka hehe ale sa przeciez tez przypadki ze na kazdym usg nawet tym przed samym porodem mowia ze bedzie chlopak a tu wyskakuje dziewczynka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
ja to przede wszystkim chciałabym miec zdrowe, mam wrazenie, że zmajstrowalismy dziewczynkę (nie wiem na ile sie takie przeczucia spełniają
), ale jakiś specjalnym preferencji nie mammoja siostra w poniedziałek urodziła chłopaka, to dziewczyna by sie do kompletu przydała, co? znajoma ma rodzic na dniach i nie wie co urodzi, nie dlatego, że nie chciała wiedziec, tylko nie udało się stwierdzić tego ze 100% pewnością agabi witaj Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-07-15 o 18:44 |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałabym córcię ale oczywiście synka też będę kochać nad życie
i pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe mój tż też mówi że będzie grał z nim w piłkę i zapisze na karate no i dla chłopca mamy ustalone imię Mateusz a dla dziewczynki ciągle mi się zmienia chciałam kiedyś Lilianę, ale teraz ich dużo, może Zuzia, Emilia, Hania, lub jeszcze jakieś inne ![]() a Wy myślałyście już nad imionami??? na słodkie też mnie nie ciągnie, właśnie na kolacje zjadłam śledzia w cebuli jak byliśmy w sklepie to tż pyta czy chce coś słodkiego a ja ze nie, a zawsze byłam za słodyczami
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Nie myślimy jeszcze nad imionami, myślę, że jeszcze zdążymy
Ja też się najadłam i właśnie idę po drugą szklankę mleka
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z resztą czytałam że mleko krowie wcale nie jest takie zdrowe, już lepsze jest kozie.
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też właśnie nie lubię mleka :/ Jego zapach od zawsze sprawia że mi się niedobrze robi i niestety póki co wciąż tak jest. Mleko tylko w kawie toleruję
|
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że teraz piję tylko jedną rano gotowaną, a do niej się nie leje mleka więc go nie piję z resztą gin powiedziała żeby się nie zmuszać do jedzenie czegoś czego się nie chce
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A odpowiadając na pytanie Natkulca, my z Tz imiona mamy wybrane już od dawna, zanim w ogóle podjęliśmy starania o dzidzię. Podzieliliśmy się- on wybrał imię dla chłopca, ja dla dziewczynki. Generalnie dla ewentualnej córeczki mam 2 imiona, które mi się podobają, a ostatnio zaczęłam jeszcze myśleć nad Zuzią
|
|
|
|
|
#390 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z jednej strony mam już doświadczenie i wszystkie rzeczy dla dziewczynki. Sama mam młodszą siostrę więc wiem, że taki układ może być fajny. Ale z drugiej strony wiem że TZ marzy o chłopcu i nowych wyzwaniach... Czyli ktokolwiek to będzie to i tak będziemy zadowoleni. Jak tylko będzie możliwe to muszę podglądnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Urodziłam córeczkę!Teraz za to wcinam wszystkie owoce i niestety cera do Oficjalnie zaczęłam urlop Julka śpi, TZ pojechał na lotnisko po znajomych, a ja siedzę sobię i nic nie robię Fajnie czasem pobyć sama ze sobą
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

dzisiaj o dziwo mialam ochote na rogalika francuskiego z czekolada (zawsze jak jade do jednej kolezanki to je kupuje) i co, zjadlam pol i reszte wyrzucilam bo mi w gardle roslo 

ja mam tocka w tocke to samo! Jedno wielkie ZERO. Sikam normalnie (no moze dziebko czesciej - ale to przez to ze pije litrami wode, z nudow... w pracy martwy sezon), mdloci nigdy nie mialam, jakis czas temyu mialam zgage ale nic nie mam juz, senna tez za bardzo nie jestem (wczoraj bylam - tylko jeden wieczor i juz).
juz poczekam na wizyte. Jeszcze 7 dni! 
No chyba ze jakis angielski gin prywatny??
jeszcze pare dni temu mialam a teraz zero

szczypalam sie po sutkach zeby zobaczyc czy bola bardziej niz zwykle. Bo mi sie przez chwile wydawalo ze sa bardziej wrazliwe. Ale ja mysle sobie to po prostu wkrecam. 

, ech Ci faceci 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, gratuluje i ściskam kciuki za Was!!!
biedna dziewczynka hehe ale sa przeciez tez przypadki ze na kazdym usg nawet tym przed samym porodem mowia ze bedzie chlopak a tu wyskakuje dziewczynka