Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 20:13   #3571
Bartessa
BAN stały

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Patik, narazie jestem nadwyraz spokojna... nie czepiam się ani nic, zresztą tz wie ze mam takie cos w sobie ze jestem cierpliwa ale do czasu, takze sadze ze bedzie ok

Marina, no to fajne te bąki wiem coś o tym, niekontrolowane. mialam taka doleglwosc jak urodzilam Bartka ale szybko przeszlo... na szczescie
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:13   #3572
agadus
Wtajemniczenie

witam

jakiegos lenia mam dzisiaj nic mi sie nie chce u mnie cisik sie uspokoiło z porodem oj wkurza mnie to mam termin dopiero na przyszłą sobotę ale do szpitala idę we wtorek no i dobrze może urodzę wcześniej

kurcze u mnie wielka burza idzie chyba będę kończyła bo ciemnica i wali grzmotami dookoła ja się nie boje ale mąż zaraz będzie kazał mi kompa wyłączać

Marina Twój tekst normalnie mnie powalił napewno bym na Ciebie smsa wysłała a co do wybielania tymi paskami to ja kiedys wybielałam i zeby sa nadwrażliwe ale powinnaś 2 tygodnie przed wybielaniem urzywać pasty sensodyne zieloną ale i tak moga byc wrażliwe a plomby Ci nie wybieli a co do probiotyków koleżanka wcześniakowi dawała na kolką biogaia taki probiotyk i mały teraz ma 5 miesięcy a kolki nie ma a zapowiadała się i cycem karmi a i bezpieczne bo mały uroidził się miesiąc wcześniej a co do szwów to nie wiem czy będą Cie zszywali ja sobie 7-9 dnia jakos tak zdjęłam sama szwy bo mi cosik tam wisiało zadzwoniłam do lekarza i powiedział że samo się zrośnie a z tymi bakami tez tak miałam i powiem jeszcze jedno bo zadna nie pisze -ja po porodzie Oliwki miałam okres taki że czasami mi się zdarzało popuścić siku ale to przeszło na szczęście a okres dostałam 10,5 miesiąca po porodzie bo karmiłam dość długo 16 miesięcy a kochana schudłaś przez nerwy stres tak na pocieszenie a i jeszcze Ci dorzucę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:23   #3573
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja może od razu nie poszłam na L4,
i nie miałam powodów medycznych,
ale gdy dowiedzieli się że jestem w ciąży,
otwarcie przyznali że umowa tylko przedłużona będzie do dnia porodu,
dlaczego miałam się męczyć, stresować, prosić ?
Poszłam na L4.
Poczułam się jak pasożyt, który niby nic nie zrobił,
a tak naprawdę wyprowadziłam pracę na prostą i miałam w całym roku zyski na + , porównując je do poprzednich lat...
ale nikt tego nie docenił w momencie poinformowania ich że daję nowe życie...do dnia dzisiejszego nie wiem jaka będzie moja sytuacja... w każdym bądź razie nastawiam się na najgorsze.

Kiedy dziewczyna przyjęła się ze mną ponoć była w ciąży, nic nie mówiła.Któregoś dnia przyniosła L4 że jest w ciąży - została skrytykowana, że tak postąpiła nic nie mówiąc. Na początku nie umiałam jej zrozumieć dlaczego tak zrobiła... z czasem kiedy mnie to w jakiś sposób dotknęło olśniło mnie, że najlepiej na tym wyszła...Leciały jej lata pracy, dostawała wypłatę, miała macierzyński i załapała się jeszcze na wychowawczy, a Ja ? poświęciłam się i co ? kupa.
własnie, zatrudnianie i ciagłe przedłużanie to też kupa... to wykorzystywanie pracownika jak np. co roku przedłużana jest umowa. co innego jakbyś miala na kilka lat albo nawet bezterminowo. wtedy takie chodzenie od pierwszego dnia nie jest fajne. ale w przypadku, kiedy tylko pracodawca czeka aż zauwazy ciaze by nie przedłuzac umowy (to po co trzymal takiego pracownika, na kotrego nie warto czekac! sam sobie przeczy - widocznie nie potrafi z ludzmi postepowac!) - to jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie! cos za cos - pracujesz albo dobrze, wszyscy zadowoleni i pozwalaja wrocic, albo sa wredotami i czekaja na potkniecie, to wtedy nei oplaca sie pracowac i L4 jak najbardziej bym brała! nie wiem czy zrozumiale pisze...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:25   #3574
agadus
Wtajemniczenie

a JustPi urodziła już?? dawno jej nie widziałam albo się mijamy

Stary 2011-07-15, 20:30   #3575
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Probiotyk jak najbardziej można
Idz do apteki i powiedz,ze dla niemowlaczka.

Sara bierze LAKCID, trzymam w lodówce, dodaje melczka albo wody i daje ze strzykawki po palcu raz dziennie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:30   #3576
nerola
BAN stały

Sms od LadyInBlack:
Witaj Nerolko,my z Tymkiem nadal jesteśmy w szpitalu-najpierw zółtaczka,teraz zapalenie ucha
Młody 5 dzień dostaje antybiotyk,decyzja co dalej zapadnie dopiero we wtorek.
Nie mam dostępu do internetu a strasznie jestem ciekawa co u Was,kto się rozpakował przez ten tydzień.
Jak wrócimy do domku odezwę sie co i jak,tymczasem nie wypisujcie mnie z wątku
Buziaki dla wszystkich
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:36   #3577
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A dlaczego. Wiem gdzie to jest, bliziutko Kielc.

A znalazłam pewną rzecz na allegro,
jako prezent - gips na którym można odcisnąć rączkę albo stópkę dziecka.
Ja sobie to kupiłam ale na innej stronie,
chciałam kupić kuzynce.
Znalazłam jakąś z Poznania i tańsze

83monia
Ja zrozumiałam i dobrze, że Ty mnie zrozumiałaś.
Właśnie tak było w mojej pracy, przedłużanie na jakieś śmieszne okresy czasu, do tego motywowanie i wysyłanie na szkolenia, że będzie lepiej.
Ty się łudzisz, starasz, rezygnujesz z pewnych rzeczy dla pracy, bo może w końcu na papierku awansujesz, a wychodzi z tego jedna wielka KUPA!
Niby się cieszą, że jesteś w ciąży, gratulują , trzymają kciuki a co do czego za plecami swoje robią, a potem się dziwią że ludzie zaczynają kombinować i robić coś dla siebie... a nie z myślą o firmie jak to się mówi : " mądry polak po szkodzie" nie obrażę się jak mi przedłużą, nie zszokuje mnie też jak tego nie zrobią...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:38   #3578
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od LadyInBlack:
Witaj Nerolko,my z Tymkiem nadal jesteśmy w szpitalu-najpierw zółtaczka,teraz zapalenie ucha

jasna doopa zawsze cos! zaciskam kciuki oby we wtorek juz Was wypisali do domku!!!!!!

Buziaki dla TYMKA

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:40   #3579
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.bebiko.com.pl/home/rejestracja/

Rozdają porcję BEBIKO 2 !
Ja się zarejestrowałam i poczekam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:45   #3580
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Sms od LadyInBlack:
Nie mam dostępu do internetu a strasznie jestem ciekawa co u Was,kto się rozpakował przez ten tydzień.
Buziaki dla wszystkich

Ojej, wspólczuje
w szpitalach jest za dużo przeciągów, pewnie stąd to zapalenie... my na sali bylysmy we 2, i np jak otwieralysmy okno to lekarka czy pielegniarki jak kąpaly dzieci to mowily ze moze byc otwarte, a dzieci byly pod samym oknem kąpane...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 20:50   #3581
sygine
Zadomowienie

No to moja wizyta przesunęła się na godzinę minimum 22 Może do tej pory Natan się zdecyduje i na porodówkę trafimy Ale pewnie nie, bo zero jakichkolwiek objawów w dniu dzisiejszym
Stary 2011-07-15, 21:03   #3582
agulaaabar
Zakorzenienie

Aania gratki dla Adasia za 1 miesiąc

Beata w sumie globulki mam pierwszy raz, wcześniej czasami stosowałam maść ale nic mi się nie działo.... to uczucie "pienienia się" też mam i to okropne pieczenie....

Karoline kupiliście od razu czy musieliscie czekać na wózek? bo nam powiedzieli 3 tyg

Wodaqua no wózka, fotelika jeszcze w domu nie mamy a tak poza tym to z mojej długiej listy został jeszcze kosz na śmieci do sypialni, stelaż do baldachimu, karuzela, adapter do wózka żeby fotelik wpiąć, ew. huśtawka ale to później i chyba tyle

Jacieee to gdzie ten wózek masz? mam nadzieję że przeparkowałaś go np do sąsiada

Patik oj to fakt... jeden dzień to już wieczność... ta gin to chyba niepoważna! do sądu ją! jak ja uwielbiam takie teksty...
Co do zakupów to ponad 3 tys poszło... no ale co zrobić.... wózek nie jest kosmicznie drogi a dobry, więc może dlatego

Madziaranew za wizyte!

Wodaqua, Brumek
- skąd ja to znam, też wolałam wszystko zrobić wcześniej SAMA przynajmniej mam zrobione po "swojemu", poukładane tam gdzie chce, tak jak chce itd...

Oliweczka za wizytę!
Co do psiej sierści... ehh też mam teraz udrękę bo psina zaczyna zmieniać sierść... chodzę za nią wszędzie z rolkami do czyszczenia ubrań
A co do jajecznicy na kurkach - jajecznica ze smażonymi rydzami! to dopiero rewelka

Kalinka ja mam butelki Lovi zobaczymy czy małej się spodobają

Żanetaa
nie jadłaś nigdy porzeczek ze smiatana? pycha! Aaa i zapomniałam Ci napisać, mam konto na picassie

Marina posikałam się ze smiechu!! nie z Twojego problemu ale z tego pójscia do "mam talent" !

Lady kurcze zawsze coś trzymam kciuki za Tymka!

Sygine do której?!

Ehh nadrobiłam....
Jak przystało na kobietę w zaawansowanej ciąży robiłam z mężem po południu kostkę brukową brat jak to zobaczył to stwierdził, że mnie juz całkiem pogięło....
Wyobraźcie sobie że wczoraj zadzwoniła teściowa do mojego tż zapytać jak się czuje! normalnie szok... jak jej powiedział że jesteśmy na zakupach cały dzień (35km od domu) to zaczęła czy zwariowaliśmy, że powinnam teraz w domu siedzieć itd a co cholera za różnica czy mnie weźmie w domu czy poza nim
To ciekawe co dzisiaj by powiedziała jakby mnie zobaczyła z kielnią przy betoniarce

Od 4 godz jest burza... już mi się znudziła
Zjadłabym cos ale co?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:04   #3583
BABONIK
Zadomowienie

Bartessa- zapalenie ucha nie jest z przeciągów tylko z wirusów i baketerii,
CHODZENIE DZIECI BEZ CZAPKI NIE JEST PRZYCZYNĄ ZAPALENIA UCHA- mimo wielu błednych teorii na ten temat.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:08   #3584
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja też żanetko...
Jużnawet to widzę : Witam serdecznie, nazywam się Marlena i pozwolę sobie zaprezentować państwu moją własną interpretację utworu ,,Oda do radości" (na przykład hehe) No i daję czadu. A po występie :
Chylińska: o żesz K**** mać, dziewczyno, jesteś za✂✂✂ista, ja urodziłam dwójkę, a nie umiem takich rzeczy! Marnujesz swój ukryty talent!
Kuba: no super, na pewno kupię Twoja płytę i załatwię ci turnee po świecie...
i tak dalej i tak dalej
Popłakałam się ze śmiechu
Stary 2011-07-15, 21:08   #3585
zanka205
Zakorzenienie

Mamuśki czy Waszym maluchom też charczy w nosku?
ja już w panikę wpadam i płaczę, że mała katar złapała

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:10   #3586
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Za pamięci BARDZO Was proszę o kciuki jutro o 11.40-mam wizytę strasznie się boję , chyba przez te spuchnięte stopy.
spóźnione w odpowiedzi, ale trzymałam
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Co się stało z wizażem ???????? Cały czas jak wychodzę i wchodzę to muszę się logować też tak macie? Czy to coś u mnie szwankuje ? Nawet jak wciskam zapamiętać to nic nie daje
u mnie to samo
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
JESTEŚMY W DOMU

Nie mam na nic czasu. :/ Wszystko opiszę jak Mały jakoś się zaklimatyzuje, bo póki co to porażka.
Cały czas wisi mi na cycku i nie mogę nic zrobić. Już nie wiem czy dawać mu MM dodatkowo czy jak ?

Dziękujemy za gratulację

A Brunetka jest nieoceniona
super że już jesteś i że poród jakoś minął. z opisu nie wygląda tak tragicznie.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
sarunia
śliczniutka i już ma swego bodyguarda

Cytat:
Czy to jest normalne, że denerwuje mnie to, że teściowa po każdym telefonie od mojego męża do mnie, pyta : " I co tam u D ?"
Dzwoni na domowy i Ja od razu odbieram,
bo już sama nie wiem czy mam powód do denerwowania się, czy nie

Tłumaczyłam sobie, że się martwi,
ale z czasem patrzę na to tak, że chce wiedzieć co i jak,
a my nie możemy mieć tajemnic...
(oczywiście nie mówię jej wszystkiego ! )

Ale denerwuje mnie to noo,
normalne ?!
normalne. wszystko teraz denerwuje, a teściowe to już chyba najbardziej
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kochana nic się nie martw Mnie też tak kłuje. I teraz jak byłam w szpitalu dowiedziałam się od jednej położnej, że to kłucie to wiązadła. Nic złego się nie dzieje

Dowiedziałam się jeszcze, że aby szyjka się otwierała i macica miała skurcze potrzebny jest składnik o nazwie prostoglandyna czy jakoś tak. I zła wiadomość pod koniec ciąży nie można jeść słodyczy bo one właśnie neutralizują ten składnik Hehe to taka ciekawostka
a jak mnie włąśnie teraz ochota naszłą to nie można

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry!
I co i co? Mówiłam, że i do Was dojdą moje chmury ?! To teraz poproszę o zwrot
agni82 Białystok to 'moje' miasto tutaj dopiero 2 lata mieszkamy. A poprzednie prawie 20 właśnie B-stok
Wy tu piszecie o tym, że nie powinno się jeść słodyczy, a mi się pączki po nocach śnią
W ogóle to tak fajnie podchodzicie do porodów, a ja się już samego szpitala boję jak ognia
dla wszystkich potrzebujących mam
kolejna białostocznak.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

I macie fotki
fajniutki łobuziak, co przeterminował mamę

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze wszystko jest dobrze. Wiedziałam ze będzie. Te ich szarlatanskie mierzenia centymetrem to totalna głupota jak dla mnie. Mnie przedwczoraj mierzyla i nawet nie wiem co jej tam wyszło. Żaden to wyznacznik zdrowej czy nie zdrowej ciazy. Ha ha ha

Brumku dobrze ze Juz Jestes i w porządku z Toba. Ja tez jeszcze nie wszystko Popralam a torba gdzies w kącie leży he he. Ale głowę mam spokojna bo wiem ze wszsytko prawie mam, wystarczy do kupy złożyć.

Edit: Madziaranew a Ty nie chcesz wiedziec jaka płeć????
mnie wczoraj zmierzyła i wymacała brzuch (pozycję młodego) i mówi, może pani już rodzic. nie sądzę by dotrwała pani do terminu, a żeby wspomóc moje przypuszczenia to proszę sobie chodzic na długie spacery.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Boże, Dziewczyny!!
Wiem, że moje pytanie jest ni przypiął ni przyłatał i to nie jest forum gazowni, ale właśnie otworzyłam rachunek za gaz za okres od marca do lipca i właśnie chyba mam zawał! Wg gazowni przez te 4 miesiące zużyliśmy we dwie osoby gaz na kwote 1700 zł. A to jest mieszkanie 46 m2, gaz używany jest tylko do podgrzewania wody i ogrzewania. Czy to w ogole jest możliwe?! W gazowni nie odbierają tel., poleciałam szybko do sąsiadki i ona za te 4 miesiące ma 160 zł do zapłacenia a ma jeszcze kuchenke gazową! A na zapłate tej kwoty mamy czas do 22 lipca..
może im jedno 0 za dużo wskoczyło, bo to jest niemożliwe.nie stresuj się
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:12   #3587
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mamuśki czy Waszym maluchom też charczy w nosku?
ja już w panikę wpadam i płaczę, że mała katar złapała
mój charczy ale przy jedzeniu , też miała schizy że to sapka, alergia na pokarm itp ale pediatra mnie uspokoił że to może być kwestia lekkiego refluksu i pokarmu który wraca i potem tak właśnie słychać (zresztą już dwa razy wyciągałam małemu kozę-mleczną z noska ), podobno to nic groźnego u maluchów ale wiadomo że lepiej konsultować u lekarza.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:13   #3588
moniczka2123
Zadomowienie

ufff... zmeczona jestem..

wczoraj na wizycie lekarz mowil...oszczedzac sie,duzo lezec odpoczywac i nie dzwigac ta... no to dzis odpoczelam kolo 15 wrocilismy z mezem z zalatwiania spraw zus pzu itd itp... a pozniej mezulek do pracy a ja wysprzatalam cale mieszkanko az sie wszystko blyszczy i podlogi umylam

leze terazcide sie umyc i jakies takie klucie co 17 minut czuje w prawej stronie brzucha

o matko jakas okropna burza idzie deszcz grzmoty blyskawice a ja boje sie a mezus w pracy

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:15   #3589
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój charczy ale przy jedzeniu , też miała schizy że to sapka, alergia na pokarm itp ale pediatra mnie uspokoił że to może być kwestia lekkiego refluksu i pokarmu który wraca i potem tak właśnie słychać (zresztą już dwa razy wyciągałam małemu kozę-mleczną z noska ), podobno to nic groźnego u maluchów ale wiadomo że lepiej konsultować u lekarza.
nam położna niby mówiła, że póki nic nie wycieka to jest ok
ale ja już się nakręcam

Stary 2011-07-15, 21:16   #3590
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Bartessa- zapalenie ucha nie jest z przeciągów tylko z wirusów i baketerii,
CHODZENIE DZIECI BEZ CZAPKI NIE JEST PRZYCZYNĄ ZAPALENIA UCHA- mimo wielu błednych teorii na ten temat.
ale kąpiel w przeciagu juz chyba mozna zaliczyc do patogennych czynnosci na niemowleciu? woda w uchu chyba powoduje namnazanie tych tam niefajnych bakterii, dobrze pamietam?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:21   #3591
patik87
Zakorzenienie

Zanka ja bym obstawiała sapkę. Zapuść jej do noska sól morską i spróbuj potem z noska glutki wyciągnąć, pewnie jakieś pozostałości po porodzie.

Biedna Lady. Babonik pisze ze to wina bakterii czy wirusów. Czego w tych szpitalach nie ma....dobrze ze wykryli, teraz aby wyleczyli.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:22   #3592
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Sms od LadyInBlack:
Buziaki dla wszystkich
No to zaciskam mocno żeby już wreszcie wszystko było dobrze!!! Problemy niech idą precz
Stary 2011-07-15, 21:26   #3593
agadus
Wtajemniczenie

sygine a co tak późno masz wizytę?? pierwszy raz się spotykam że tak późno

Stary 2011-07-15, 21:27   #3594
zanka205
Zakorzenienie

Filip po porodzie był odśluzowany a mała nie, więc to może dlatego

Stary 2011-07-15, 21:28   #3595
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Filip po porodzie był odśluzowany a mała nie, więc to może dlatego
a może to sapka

Stary 2011-07-15, 21:29   #3596
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
sygine a co tak późno masz wizytę?? pierwszy raz się spotykam że tak późno
Lekarz ma godzinne obsunięcie Miałam iść na 21 ale wiedziałam że na pewno nie wejdę o tej godzinie, więc zadzwoniłam. Babka nie chciała mi powiedzieć z której godziny wchodzą pacjentki, tylko powiedziała że jest ich sporo i spokojnie bez pośpiechu mam się zjawić o 22 Ale czuję że do 23 nie opuszczę gabinetu
Stary 2011-07-15, 21:31   #3597
kalinkap13
Rozeznanie

dziekuje za odp w sprawie butelek. caly czas sie zastanawiam czy zamowic ten caly zestaw z aventu (wyszedlby mnie 20 zł)

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A to miesięczny Mały Głód:
sliczniutki!!! i nie do wiary ze to juz miesiac

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No jakoś mnie to nie podchodzi Co ciekawe, wypiłam kubek tego płynu, a później dostałam takiego wilczego głodu, że masakra!!! Najpierw zjadłam 2 surowe marchewki, później chipsy cebulowe, następnie 2 brzoskwinie, a na koniec popiłam zupą pomidorową. Nosi mnie jeszcze bo nic słodkiego nie wszamałam z braku laku
he he na mnie na szczescie tak nie dziala powiedzialabym ze w ogole na mnie nie dziala..w zadna strone

Cytat:
BUTELKI - któraś pytała o butelki, chyba Ty karolinee ? Ja mam z TT antykolkową , teraz kupiłam Aventa zwykła 125 ml, mam jeszcze jakieś z Canpola - była przecena w Pepco w sumie mam ich 6 + 2 butelki do mleka które będę w razie czego odciągała. Do każdej mam smoczek, jeszcze teraz kupiłam jakieś z aventa 2 szt ,które daję się od 1 miesiąca.
ja pytalam
to masz dosc sporo ich
ja poki co mam jedna Dr Browna-ta wieksza.zastanawiam sie mala kupic tez dr browna czy zestaw aventu..

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ehh nadrobiłam....
Jak przystało na kobietę w zaawansowanej ciąży robiłam z mężem po południu kostkę brukową brat jak to zobaczył to stwierdził, że mnie juz całkiem pogięło....
Wyobraźcie sobie że wczoraj zadzwoniła teściowa do mojego tż zapytać jak się czuje! normalnie szok... jak jej powiedział że jesteśmy na zakupach cały dzień (35km od domu) to zaczęła czy zwariowaliśmy, że powinnam teraz w domu siedzieć itd a co cholera za różnica czy mnie weźmie w domu czy poza nim
To ciekawe co dzisiaj by powiedziała jakby mnie zobaczyła z kielnią przy betoniarce

Od 4 godz jest burza... już mi się znudziła
Zjadłabym cos ale co?
ahh te tesciowe

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:32   #3598
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Lekarz ma godzinne obsunięcie Miałam iść na 21 ale wiedziałam że na pewno nie wejdę o tej godzinie, więc zadzwoniłam. Babka nie chciała mi powiedzieć z której godziny wchodzą pacjentki, tylko powiedziała że jest ich sporo i spokojnie bez pośpiechu mam się zjawić o 22 Ale czuję że do 23 nie opuszczę gabinetu

to Ci współczuję o tej porze to sie w łóżku leży albo siedzi przed kompem na wizażu a nie przed drzwiami gabinetu tylko tam nie uśnij

trzymam za wizytę

może niech Ci zrobi ten masaż szyjki to skurczy dostaniesz

Stary 2011-07-15, 21:34   #3599
sygine
Zadomowienie

To ja dziewczyny znikam. Jak dam radę to napiszę jeszcze dzisiaj co i jak, ale podejrzewam że raczej jutro się odezwę
Stary 2011-07-15, 21:35   #3600
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
To ja dziewczyny znikam. Jak dam radę to napiszę jeszcze dzisiaj co i jak, ale podejrzewam że raczej jutro się odezwę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości