![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mama "Chłopaka"czyli super mamunia :(
Dając większą połowę za rachunki uważałam to że tak powinno być by kobieta widziała że jestem jej wdzięczna za to że mieszkam u niej ale widać "mamusi"źle że całą emeryturkę "spala",tak czy siak się wyprowadzę bo targam sobie nerwy a ona chodzi dumna że mi ubliżyła bo jak komuś chociaż raz dziennie nie ubliży to jest chora
![]()
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cała ta sprawa wydaje się być co najmniej dziwna. Twoja "teściowa" z pewnością nie jest łatwą osobą i sama sobie winna, bo pozwala się uwieszać na sobie swoim synom. Ale sama unosisz się dumą, obrażasz, nazywasz ją wstrętnym babskiem itd.. Twój TŻ chyba nie za bardzo angażuje się w ten konflikt. Jesteście ze sobą 7 lat, między wami wszystkimi nie dzieje się najlepiej, powinien zacząć działać. Czego oczekujesz po takim facecie? W jakim w ogóle jesteście wieku? Boisz się, że możesz zajść w ciążę i że to zaostrzy wasz konflikt. To nie jest normalne. Jak wyobrażasz sobie założenie rodziny? 500 zł to niezła sumka, ale gdybyście mieli swoje mieszkanie, z pewnością musiałabyś wykładać więcej. Napisz jak wygląda to ubliżanie. Co jej na to odpowiadasz. Jak w takich sytuacjach reaguje Twój TŻ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 21lat a tż 30. Normalnie wyobrażam sobie założenie rodziny bo normalnie zarabiam i nie mam zamiaru oddawać jego mamusi całej pensji,przypuszczam że dali byśmy sobie radę więcej nas w domu nie ma niż jesteśmy ![]() Robię zakupy do domu np jedzenie a mało jem ,niestety "teściowa" nie zbyt smacznie gotuje więc czasem wolę nie jeść a przykładem tego jest "zalewajka" u niej to jest woda z Vegetą i ziemniakami i podobnie wyglądają inne potrawy ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
nie ten temat
Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2011-07-15 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
niby zaciskasz udajesz a i tak trafa cie szlag .. nikt nie ma prawa traktowania drugiej osoby w taki sposób jak traktuje cie matka faceta nawet jesli jest w swoim domu , moim zdaniem powinnas isc do swojego domu zeby miec swiety spokój alboo niech twoj facet z nią porozmawia przetlumaczy i powie jesli pojdziecie od niej to ona nie da sobie rady moze troche pomysli co robi
![]() i jeszcze jedno co do jedzenia gotujcie sobie osobno a ten naddatek w prądzie/gazie zapłacie jej i tyle ![]() ![]() Edytowane przez Ewciaaaaa Czas edycji: 2011-07-15 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem po rozsądnej dziewczynie można byłoby się tego spodziewać, ale na pewno nie w przypadku panny, która bardzo mocno i chamsko skarży się na to jak niby źle jest traktowana, a dalej twardo siedzi w tym domu jakby jej ktoś tyłek przykleił do krzesła w kuchni. Cytat:
Nad kim się użalać? Angel28 miała i ma gdzie mieszkać i to mieszkanie jest praktycznie obok jej faceta, więc to nie byłby żaden związek na odległość. Ale skoro z własnej woli zamiast chociażby do jakiejś szkoły wolała pójść pracować na obcy dom, to jej problem i jej wina. Cytat:
![]() Rzeczywiście wielce poważny związek i narzeczeni pełną gębą ![]() Gdyby Narzeczony Angel28 chciał się z nią ożenić to już by to zrobił albo trwałyby właśnie zaawansowane przygotowania do ślubu. Gdyby przejmował się Autorką i jej uczuciami, gdyby ją szanował i traktował poważnie, sytuacja w jego domu i stosunek jego matki do jego Narzeczonej wyglądałyby zupełnie inaczej. Ale tak nie jest, a jemu widocznie odpowiada taki układ i żywa gumowa lala. Cytat:
Swoją drogą Autorka sama wytrąciła argumenty obrończyniom jej bełkotliwych i najeżonych naprawdę bezsensownymi błędami wypowiedzi - jak można umieć pisać jak się miało w podstawówce, gimnazjum (ewentualnie jakiejś szkole średniej) inne zajęcia? Skoro tak wcześnie poczuło się tzw "swędzenie ..." czy ładniej "wolę bożą" i zamiast zdobywać wiedzę, rozwijać się - biegało za facetami? Bo chłopa się chciało, nie szkoły? Jeśli ktoś chce, osiągnie sukces w każdych warunkach. Choćby znajomy - mala wieś, agresywny ojciec nadużywający alkoholu, rodzice zacofani, zdecydowali że skończy zawodówkę i zostanie na gospodarstwie, a on? Uczył się nocami i dostał się na prestiżowy kierunek studiów, który studiował dziennie - dojeżdżając i pomagając prawie każdego dnia w gospodarstwie. Nie wiem czym zajmuje się Autorka, ale jak widać, skończyć szkołę (i to państwową, a nie prywatna, dziennie) można i robiąc obrządek przy krowach z rana i wieczorem, omijając niektóre zajęcia ze względu na prace w polu, mając ojca, który w pijackim szale wyrzucał mu książki przez okno, o zajmowaniu się dużo młodszym rodzeństwem nie wspominając. Nic nie stało na przeszkodzie Autorce żeby poszła na studia zaoczne i pracowała. Zwłaszcza że mama na pewno pomogłaby jej przynajmniej na początku - no bo na wesele córki miałaby kasę, a nie pomogłaby wykształcić się swojemu dziecku? Nie mówiąc już o tym, że jak pisala jedna z Wizażanek w innym wątku, nawet na uczelniach prywatnych można studiować za darmo jeżeli masz dobrą średnią. Tak czy inaczej - wystarczy tylko chcieć, wziąć się w garść i do pracy. Ale fakt, łatwiej usiąść na tyłku i użalać się nad sobą, a swój brak szkoły i pisanie jak troglodyta usprawiedliwiać tatusiem pijakiem. Poza tym nie wiem czemu, ale dużo ludzi myli właśnie DDA z syndromem drewnianej nogi, o którym pisałam już jakiś czas temu na Wizażu. Nazwa wzięła się bodajże od amerykański psychiatry Erica Berne vel Bernsteina, który już kilkadziesiąt lat temu opisał m.in. przypadek człowieka z syndromem drewnianej nogi. Człowiek ten stracił na wojnie nogę co jednak nie stanowiło aż tak dużego kalectwa by uniemożliwiać w miarę normalne życie. Inni ludzie z dużo większymi niedomaganiami potrafili zakładać rodziny i pracować zawodowo, natomiast bohater tego przypadku nie robił nic w tym kierunku powtarzając tylko cały czas co to on by zdziałał gdyby nie ta drewniana noga. "Drewniana noga" to np. śmierć rodzica, własne kalectwo czy choroba, alkoholizm rodzica , bieda itp. Polega to skłonności do robienia z siebie ofiary, do usprawiedliwiania tą "drewnianą nogą" wszystkich swoich choćby najgorszych zachowań, zrzucania na nią winy za wszystkie swoje niepowodzenia i porażki, a także przez granie nią na uczuciach innych - do wykorzystywania ich i osiągania swoich celów. Poza tym - czy to normalne, żeby dziewczyna w wieku 21 lat zamiast uczyć się i pracować, zamiast rozwijać się i próbować osiągnąć coś w życiu, siedzi w domu faceta, który raczej nie wiąże z nią żadnych planów a jego matka nienawidzi jej ? Marginesem zostaje się w konsekwencji własnych wyborów. Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2011-07-15 o 17:08 Powód: błąd: zaocznie -> dziennie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym gdzie ty wyczytałaś że ja siedzę w domu ??????PRACUJE!!!! te pieniądze są również na czarna godzinę doczytaj leczę się intensywnie na kręgosłup i czeka mnie gorset niestety pieniądze z nieba nie spadają a tak poza tym kto powiedział że chciałam studiować????każdy musi ????nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo ty jesteś i ty to osiągnęłaś albo nie wiadomo co .zrobiłaś ze mnie nieuka a powiem Ci że mam już zawód wyuczony i to taki jaki chciałam i studia mi są zbędne. Co do pogrubionego bezczelność twoja nie zna granic a ubliżanie to twoja najmocniejsza strona,a swoje mądrości zastosuj w swoim życiu. pozdrawiam i nie pisz już ,napisałaś aż za dużo ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
gramwzielone czytajac twoja "porade" myslalam ze to jakies wypracowanie ty naprawde lubisz dawac rady w niesmacznym kontekscie lubisz dofasolic czlowiekowi empati w tobie jest chyba za grosz i podejrzewam ze ktos tez tobie dofasalal takimi poradami ze teraz to robisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego względu domyślam się, że osoba która ma problem z używaniem dużych liter, przecinków i kropek, musi robić kilka podejść do tekstu dłuższego niż 10 linijek ![]() Gratulacje że udało Ci się przez to przebrnąć, ale następnym razem omiń moją wypowiedź bo jeszcze Ci się jakaś krzywda stanie ![]() Poza tym wątek nie mnie dotyczy, wiec jeśli masz jeszcze jakieś uwagi co do mojej osoby polecam skorzystanie z opcji PW. A gdzieś Ty wyczytała że ja napisałam że nie pracujesz? ![]() Wszystkim każesz czytać, a sama powinnaś zacząć to robić, bo nie rozumiesz co czytasz. Odwiedzaj regularnie bibliotekę, to może nie dość że zaczniesz zauważać przenośnie, metafory itp i przestaniesz mieć problemy z poprawnym pisaniem, to Twoje wypowiedzi przestaną być takie prymitywne. Niby jak? Tylko Ty możesz zrobić z siebie nieuka. Cytat:
Studiują ze mną 2 chłopcy na wózkach inwalidzkich, a koleżanka chora na białaczkę uczestniczyła w zajęciach dopóki mogła. A Ty co? Z pracą zarobkową, wykonywaniem obowiązków domowych nie masz problemu, ale już w otworzeniu podręcznika czy nauczeniu się czegoś to Ci kręgosłup przeszkadza? Nie ośmieszaj się jeszcze bardziej. Cytat:
Poza tym rozróżnijmy: oprócz standardowych przypadków są ludzie, którzy mimo braku wyższego wykształcenia, zaskakują swoją ogromną wiedzą, erudycją, kulturą i oczytaniem, i są ludzie, którzy są prymitywni, ograniczeni, niewykształceni, mający problemy z pisaniem i czytaniem - i takim ludziom trochę nauki nie zaszkodziłoby, nawet gdy nie jest im to potrzebne w aktualnej pracy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Oooooo, Aniołek
![]() ![]() No cóż mogę napisać, współczuję, że tak powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
gramwzielone jak pisalam tutaj nie jest wazne jak kto pisze tylko jaki ma problem i rady jakie sie daje wiem ze to nie o tobie te forum nie lubie jak ktos z kogos glubka robi i nie strasz bo sie nie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
KOGO robi?
![]() Cytat:
![]() Koleżanko - otóż chodziło mi o to, że jeszcze Ci się jakieś obwody w mózgu przegrzeją kiedy będzie przetwarzał taką porcję informacji, a nie o to że chcę Ci coś złego zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
oj tam oj tam czepiacie sie ortografi znakow interpunkcyjnych itd. zastrzegam sobie prawa autorkie
![]() Angel28 zycze powodzenia i cierpliwosci ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- gramwzielone niemilo bylo mi cie poznac i nie odpisuj vice versa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam bardzo, powstrzymać się nie mogłam - genialne ![]() Doncia, może jesteś alter ego autorki? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
ja już na wątek nie odpowiadam zgłosiłam do zamknięcia dziękuje za wszystkie wypowiedzi
![]()
Wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44031703 Edytowane przez Angel28 Czas edycji: 2011-07-16 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
dzustam taka juz jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.