|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
W temacie bohaterskich tatusiów
to też mnie to denerwuje. Często czytam na forach: "mąż/partner bardzo mi pomaga przy dziecku". Kurczę, ja myślałam, że mąż ma swoje obowiązki tak samo jak kobieta, a nie pomaga... I potem taka kobiecina opowiada: "nawet dzisiaj dziecko umył!". No kurde heros I na takie teksty stado zachwytów, że widzisz, jak fajnie, pomaga Ci, masz 10 minut odpoczynku w ciągu dnia dzięki temu Nie rozumiem zachwytów nad tatusiami, którzy z dzieckiem na spacer wyjdą albo obiad zrobią, jakby to było coś niesamowitego. Dla mnie to całkowicie normalne.
|
|
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() BŁAGAM, powiedzcie, że są na świecie faceci, których matka tak nie rozpieściła, że nie myślą, że kobiety muszą koło nich skakać, bo inaczej z żadnym nie wytrzymam i jeszcze zostanę sfrustrowaną, zaniedbaną i wąsatą starą panną!
|
|
#4443 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak to kiedyś ktos mądry napisał "opadło mi wszystko, łącznie z różdżką" ![]() Cytat:
Moja matula stara się wychowac pokolenie normalnych facetów, a nie bohaterów ![]() Wąsate są feministki Stare panny maja nadwagę ![]() No chyba, że jesteś do tego feministką To możemy się jedynie połączyć w bólu, wąsata siostro
|
||
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
I może przez to mam obraz faceta jako prawdziwego rodzica, a nie "czasową pomoc" dla kobiety.
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szkoda, że nigdy się nami nie zajmował
|
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjmijmy kuzynka i kuzyn, mają dwójkę dzieci. Mniej odpowiedzialnej matki nie widziałam i to nie tylko moja opinia /niedzieciatej/ ale także rodziców. Anyway, siedzą i gadają z nami, ona: -Noooo ta Kacha to jest straszna, nie chciałabym takiej żony ja: -Co tym razem? ona: -Zwala na męża matczyne obowiązki ja: -No ale co konkretnie? ona: -Noo np on karmi czy zostaje z dzieckiem ja: -... ale co, przecież ona pracuje na nocną zmianę, on na dzienną, inaczej by tego nie pogodzili. to kto ma ugotować dziecku kolację o 20 jak ona wychodzi do roboty? ona: -oHFSHDWe%$(#_(%#$#($%49 TY TO ZAWSZE JESTEŚ! nie obrobisz ze mną dupy innym ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Niemniej jednak uważam że gdy para umawia się tak że mężczyzna pracuje i zarabia na utrzymanie całej rodziny, a kobieta może sobie pozwolić by zostać z domu, to sory batory ona sprząta i gotuje, bo niby czemu on po przyjściu do domu po pracy na pełen etat ma obierać ziemniory...? Ulubiony tekst mojej kuzynki "Och bo ja tak tego nie lubię robić" (tj zmywać naczyń, bo paznokcie sie niszczą nooo!) |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ba, on nawet telewizora nie lubi.
|
|
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cóż, umówisz mnie ze swoim bratem?
|
|
#4450 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję bez bicia my jesteśmy oboje bałaganiarze a porządek muszę mieć tylko w dwóch miejscach - w kuchni i łazience.................
|
|
|
|
#4452 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Np. mój TŻ Cytat:
![]() No i nocą powinni na zmianę wstawać do dziecka. Żeby nie wyszło na to, że mąż pracuje od 8 do 16 od poniedziałku do piątku, a żona 24/7. A to też niestety częsty model
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem czy trzeba sprzątać 7 dni w tygodniu, zajmowanie się domem jest ciężkie ale nie aż tak jak praca na budowie. A zajmowanie się dzieckiem non stop to tylko stan przejściowy, w końcu pójdzie do przedszkola i kobieta też będzie miała swój czas wolny. No niestety, tak to wyglądają kompromisy, nie da się pokroić nożem po równo obowiązków domowych. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie oszukujmy się - praca w domu i przy dziecku na pewno nie mieści się w 8 godzinach dziennie, 5 razy w tygodniu Ale też inna sprawa, jak facet "haruje" siedząc przy biurku - wtedy powinien pomagać, nawet jeżeli kobieta nie pracuje. Jeżeli jest np. górnikiem czy budowlańcem no to co innego, ale to nie oznacza, że w weekendy i święta może leżeć do góry brzuchem, bo od obowiązków domowych i dziecka wakacji się nie ma.
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to wszystko ZALEŻY, jak facet śmiga z cegłami po 12 godzin bo musi, to co innego, co innego gdy ma własną firmę i fizycznie aż tak się nie wymęczy, naprawdę... I to wstawanie do dziecka i wszystko inne to kwestia dogadania się. I tak jak mówisz, to nie jest tylko 8 godzin dziennie. Dlatego nie ma co współczuć a należy podziwiać że ludzie potrafią to wszystko ładnie pogodzić, bo większość par nie zdobyłaby się na takie kompromisy. |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#4457 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
A zajmowanie się domem też w wielu przypadkach wygląda inaczej. Ale jednak co 2 dzień by trzeba było dom ogarnąć, obiad przynajmniej raz na 2 dni zrobić, zakupy takie codzienne porobić... Po drodze jeszcze kilka innych rzeczy zrobić trzeba, a to nie takie łatwe jak się ma dziecko na ramieniu ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Mowy nie ma, mój
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego mówię: WSZYSTKO ZALEŻY i nie ma co dalej dyskutować ;-)
|
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma może brata?
![]() No właśnie - wszystko zależy od konkretnego przypadku, od pracy wykonywanej przez drugą połówkę etc. Trzeba pójść kompromis. Ale - kolejna rzecz, która mnie w ludziach dziwi - pary często nie mogą go znaleźć, bo nie umieją ze sobą rozmawiać. Widać to ładnie na Wizażu - panna z facetem własnym nie porozmawia, tylko obcych ludzi o zdanie pyta Przypomina mi się jakiś młodzieżowy serial oglądany lata temu. Panna zaszła w ciążę, bo przed seksem nie dogadali się co do zabezpieczenia - on myślał, że ona bierze tabletki, a ona myślała, że on założył prezerwatywę )Jeszcze jedna rzecz mnie dziwi - księżniczkowatość "Nie dam mu znaku, że mi się podoba, nie napiszę pierwsza, nie zaproszę go na kawę" Dlaczego? "Bo on jest facetem, on ma to zrobić" A potem płacz i wieczne czekanie w wieży na księcia z bajki, który sam się jakoś nie zjawia
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-15 o 22:51 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Degrassi ^^
oglądałam |
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak!
![]() Matko, kiedy to było. Miałam chyba 11? lat. Byłam wtedy straasznie tępa, dziwne, że wiedziałam, co to seks ![]() Tak serio, to teraz mam 15 lat, więc to wcale tak dawno nie było, tylko mi się wydaje, że się strasznie postarzałam ostatnio
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
też to oglądałam, hicior ![]() "ej ale jak chłopak ma prezerwatywę to to jakoś szeleści?" taaaa i jeszcze dziewczyny i miłość wtedy leciało w telewizji ;-p |
|
|
|
#4463 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Inna sprawa, że ludzie nawet w sprawie antykoncepcji nie potrafią się dogadać. Rozwalają mnie faceci, którzy każą dziewczynie brać tabletki, bo gumek nie lubią. I nieważne, że dziewczynie tabletki szkodzą - ma je brać, bo Misio gumek nie lubi. I rozwalają mnie dziewczyny, które potem te tabletki biorą, mimo że odczuwają silne skutki uboczne. Ale Misio przecież gumki nie założy... Albo pary, które wierzą w sensowność stosunku przerywanego I dziewczyny, które mówią, że "to na pewno działa, one ufają Misiowi, że na czas wyjmie" ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale i tak największy sentyment mam do kreskówek - "Laboratorium Dextera" np. ^^Muszynianko - bez obrazy, ale jesteś trochę ode mnie starsza, więc jakim cudem oglądałaś to, co ja?
|
|
#4465 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja uwielbiałam "Liceum na morzu" czy tam "Szkoła na fali" http://www.filmweb.pl/serial/Szkoła+na+fali-1997-119859. Kupę czasu temu to leciało, w 1 czy 2 klasie SP byłam pewnie, patrząc na rok produkcji. Ten serial był dubbingowany na Fox Kids Aż z ciekawości chciałam kiedyś obejrzeć, ale nigdzie tego nie ma.
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2011-07-15 o 23:01 |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś, jak byłam młodsza, trafiłam w nocy w tv na "Seks w Wielkim Mieście" Teraz to oglądam czasem, bo zabawne jest, ale wtedy, oglądając ten serial po raz pierwszy - porzygałam się
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Emelie haha
nie wiem co ty o mnie myślisz ale do trzydziestki mam jeszcze kawałek ^^ Oj dla mnie największym szokiem był Jerry Springer
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzeniona
|
Ja z siostrą byłyśmy wielkimi fankami
Niestety tych odcinków nigdzie nie ma. Z tego, co przeczytałam, wyświetlano to w latach 1997-98, potem podobno leciało na TVP1, ale nie wiedziałam i przegapiłam jak widać ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Jak byłam młodsza to myślałam, że to jest naprawdę Teraz już wiem, że to reżyserka
|
|
|
|
#4469 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z gotowaniem nieco gorzej, wciąż zdarza mi się coś przypalić albo nie dogotować, ale jest zdecydowanie lepiej niż na początku. No i jakieś pierogi też ulepię, ale za ładne one nie będą, farsz podczas gotowania może wyciec. Lepiej wychodzą mi pierogi z grzybami, grzyby są bardziej twarde niż ser z ziemniakami, może dlatego?
|
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedne z moich pierwszych wspomnień to oglądanie tv w czasie ataku na WTC Zaraz pewnie mnie zlinczujecie, że rodzice mi pozwalali oglądać wiadomości w tym wieku Mimo wszystko cieszę się, że rodzice na mnie nie chuchali, kiedy byłam młodsza, bo nie jestem teraz naiwna i nie wierzę w bezgraniczną ludzką dobroć.Jerry Springer? O tym nawet nie słyszałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

to też mnie to denerwuje. Często czytam na forach: "mąż/partner bardzo mi pomaga przy dziecku". Kurczę, ja myślałam, że mąż ma swoje obowiązki tak samo jak kobieta, a nie pomaga... I potem taka kobiecina opowiada: "nawet dzisiaj dziecko umył!". No kurde heros
I na takie teksty stado zachwytów, że widzisz, jak fajnie, pomaga Ci, masz 10 minut odpoczynku w ciągu dnia dzięki temu
Nie rozumiem zachwytów nad tatusiami, którzy z dzieckiem na spacer wyjdą albo obiad zrobią, jakby to było coś niesamowitego. Dla mnie to całkowicie normalne.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Moja matula stara się wychowac pokolenie normalnych facetów, a nie bohaterów 

Ja uwielbiałam "Liceum na morzu" czy tam "Szkoła na fali"
Z gotowaniem nieco gorzej, wciąż zdarza mi się coś przypalić albo nie dogotować, ale jest zdecydowanie lepiej niż na początku. No i jakieś pierogi też ulepię, ale za ładne one nie będą, farsz podczas gotowania może wyciec. Lepiej wychodzą mi pierogi z grzybami, grzyby są bardziej twarde niż ser z ziemniakami, może dlatego?
O tym nawet nie słyszałam.