|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
czyli od urodzenia ? ![]() Nie rozumiem... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Kalinaaa nie no jak to się mówi " kto kombinuje, ten żyje"
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko z butelki, liczy sie zawartość, a nie opakowanie
![]() Dziś zjadła 4 porcje mojego mleka i 3 MM, 2 butelki z odciagnietym mlekiem juz mam w lodówce na noc. Jutro w aptece chce kupic granulki homeopatyczne RICINUS COMMUNIS 5CH, podobno ładnie pobudzaja wszystko nam w zyciu szkodzi ![]() A co do przebarwien, to własnie tak z 2 tygodnie po wybielaniu powinno sie unikac wina, kawy, herbaty, papierosów, barszczu i wszystkiegio co moze przebarwic zeby. |
|
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
26 tygodni musze miec przepracowane w ciągu 66 tygodni, które stanowią tzw. test period. i u mnie łapie się 17 tygodni w starej pracy i od 1 listopada zarejestrowałam się jako self employed więc stąd wystarczy mi tylko 9 tygodni, a i tak mam więcej. w związku z tym nie martwię się. wkurza mnie tylko że przez tą porąbaną księgową narobiło się tyle bałaganu. |
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
coś tu tak cicho
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
jejju ale lecicie dziś....
Ja dziś pierwszy raz od porodu wyszłam z domu, musiałam zalatwić ubezpieczenie swojej bryki, bo kończy się w niedzielę. Ale dziwnie się czułam, spieszno mi było jednak do domu i moich glutków ![]() I odpadł nam dziś pępek ![]() Bartessa jak jest taka ładna pogoda to na spaacerek mozna w zasadzie od razu.. my byliśmy w 5 dobie Cos lipa z tą pełnią ciężarówki... Cytat:
![]() ![]() może jutro zrobie fotę tego mojego stelaża to zobaczysz jak on wygląda?
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta patrzyłam się na listę lipcówek i zdaje mi się że ela_84 yrodziła bo kiedyś ja widziałam na forum mam z lublina a już od dłuższego czasu jej nie widać
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ela ostatnio była 6 lipca na wizażu youyou za pępuszek
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
youyou gratuluje pepka!
tyle co wczoraj pisałas ze wisi pepek na włosku a dzis nam zawisl normalnie wystraszyłam sie i wcisnełam na miejsce ![]() ale nie wiem kiedy odpadnie
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
sygine i co u lekarza??
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
To ja jednak na moment zajrzałam. Właśnie wróciliśmy od gina
Najpierw dobre wieści: z Natanem wszystko w porządku, ma ok. 3800 +/- 500 gram ponoć, serduszko ładnie, ja przytyłam 0,5 kg więc luz. A teraz niefajne wieści: rozwarcie nadal na 1 cm, szyjka nadal istnieje i wcale nie jest taka krótka, kawałki czopa nadal siedzą... Kolejną wizytę mam w przyszły piątek jeśli nic się do tego czasu nie ruszy i jeśli wtedy nadal będzie tak jak dzisiaj to nie ma bata i 27 idziemy na wywołanie W ogóle to dzisiejsze badanie cholernie bolesne było... Tak więc lekko podłamana jestem
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
zanka to pewnie jutro
![]() ja też się wystraszyłam, bałam się że ją to boli
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
ojojoj ale jeszcze może się wszystko samo rozkręcić a badanie bolesne bo może zrobił Ci ten masaż szyjki a dzidziuś +/- 0,5 kg.?? to duża różnica ale najważniejsze że zdrowe i pamiętaj żeby ruchy kontrolować
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zalecił seks seks i jeszcze raz seks... A z tą wagą, że może być 500 gram więcej lub mniej to powiem ci Agadus że nie wiem w sumie czy żartował czy nie Ważne że myśli zdroworozsądkowo i stwierdził, że na siłę to moglibyśmy zacząć jutro wywołanie porodu, ale skoro pierwsza ciąża i żadnych powikłań, to po co mam cierpieć. Dobra idę pod prysznic i do wyrka, bo jakiś ponury nastrój złapałam ![]() Dobranoc
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie proszę ![]() ![]() ![]() I brawo dla pępka Też jestem za moczeniem ![]() Cytat:
![]() A dlaczego takie bolesne badanie było? Co on Ci robił?
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja już nie śpię od godziny moja koza znów przylazła i właśnie wywala namnie swe nózki![]() Sygine- czekaj cierpliwie żabko,niech się samo rozkręci,poród wywoływany często przebiega długo i boleśnie.Lekarz ma rację,po co Cię męczyc.A bolesne badanie ma pobudzic szyjkę,możesz po nim plamic. ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Bartessa- zapalenie ucha to http://pl.wikipedia.org/wiki/Zapalen...C5%9Brodkowego ,właśnie na ten temat jest najwięcej dyskusji. "stare baby" zakładałyby noworodkom w 30stp upały czapki zimowe,a przegrzanie też jest nie dobre. a z laktacją ciężki temat,jak zaczyna zanikac to już nic jej nie chce pomóc a jak było z pierwszym dzieckiem? mi też szybko mleko zanikało![]() Monia-też planuję Harrego na poniedziałek ![]() co do kąpieli to nie kąpię w przeciągu,ale to chyba z jakiegoś rozsądku,jak mam przeciąg w łazience to mi zimno...a nie daltego,że uszy mi może zawiac.a pępek i uszy zawsze moczyliśmy przy kąpieli-bo to też stare historie. a dzieci przywyczajone do wody w uszach-9 m-cy w wodzie mieszkały ![]() Zanetko- w czasie upałów na MM się dopaja,a na cycku daje się cycka.ale jak dasz wdy przy cycu to też się nic nie stanie.wszystko wg własnego uznania ![]() ---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Natka- witajcie w domku Aania- no nie taki już mały ten Twój Mały Głód dla mniej to on już całkiem Duży Głód |
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Powtórka z rozrywki ze spaniem, codziennie to samo. Babonika córa widzę ranny ptaszek, nie da mamusi pospać. Obudziłam się z mokrymi majtasami, ale wygląda na to że siuśki- bynajmniej taki zapach. Zacznę pampersy na noc zakładać. Sygine tydzień to dużo czasu, młody się namyśli. Póki co jeszcze żadna z nas, która była po terminie nie miała wywoływanego, bądźmy dobrej myśli. Mieszane uczucia i opinie mam do wywoływanych porodów, każdy organizm reaguje inaczej, nie nastawiaj się od razu na męki. Pamiętaj, pozytywne nastawienie to jest to ![]() Już samym myśleniem organizm się nastawia na różne reakcje. A i waga spora- u mnie pewnie taka sama, jak 2 tyg temu było 3500...ale lekarz też mi powiedział granica błędu 500g. Cóż... youyou pępkowe możesz robić![]() Jak się dziecko dopaja samą wodą w lecie to jaka temperatura tej wody? jak mleka, ciepła chyba, co? ![]() Pełnia się popsuła, nie działa |
|
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
ja też witam się od rana niewyspana
ale za to chlebek na śniadanie się piecze więc będzie smacznie. wczoraj udany wieczór ostatnia kolacja z TŻ, pewnie nie pójdziemy przez najbliższe miesiące. Było bardzo miło, dziś okna i ostatnie sprzątanie a od poniedziałki szpital. Ja to chyba spać z emocji nie mogę.No nic idę ponadrabiać Was dziewczyny patik temp jak mleka, czyli wylewasz odrobinę na wew stronę przedramienia i żeby nie było zimne ani gorące. babonik ty chyba dzisiaj rekord wstawania pobiłaś
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak na złość - wody mi w kinie nie odeszły ![]() Dzień doberek. Dziś wybija moja godzina zero według OM, a ja nie czuję żadnych objawów, więc dalej trzymam się terminu z USG. Choć mogłoby się już zacząć, bo czuję się jak wieloryb i rozstępów coraz więcej. Nawet po nocy mi się śnią ![]() Zgaga mnie obudziła o tak nieludzkiej porze i czekam aż przejdzie, żeby jeszcze chwilę dospać ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zauważyłyście że maluszki sypały nam się z dnia na dzień a od 3 dni cisza, coś czuję że jak znowu się zacznie to będziemy rodzić jedna po drugiej
![]() pytanie do mam z dwójką dzieci jak wozicie lub będziecie wozić w samochodzie dwójkę, na tylnim siedzeniu czy starszy z przodu? jacieee dziękuje, o rany czytałam Twojego posta 4 razy żeby zrozumieć czy Ci te wody odeszły czy nie ... chyba jeszcze śpię
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-16 o 06:44 |
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
na laktację ja popijam herbatkę z Herbapolu, też działa ![]() Cytat:
a tez tak masz że dopóki się trzymał to mniej sie bałaś dotknąć niż teraz?![]() Cytat:
![]() A Ty znów biedna tak o świcie na nogach....
|
|
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
macham łapką z pracy miłego dzionka ![]() lece nadrabiać
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
wczoraj czytałam Was cały wieczór w komórce bo musiałam router odłączyć i komp bo cały wieczór burzowo było i na Wapie jechałam ale nie chciało mi się pisać tylko czytałam co u Was więc wisiałam na pasku cały wieczór.Aania_20 - piekny Mały głód i jaki wielki po wizycie wczoraj w sumie ok poza tym że mam iść dziś na 10.00 do szpitala do innego gina niż mój - do dr Błaszczaka na konsultacje mojej torbieli - bo mój gin nadal w kropce czy ta torbiel bedzie przeszkodą do porodu SN czy konieczna cesarka więc proszę gorąco o kciuki o 10.00 bo będą nade mną debatować ![]() rozwarcie minimalnie się zwiekszyło - półtora tyg temu było "na palec" a wczoraj "na porzadny gruby palec" gin nawet był delikatniejszy niż ostatnio, nawet badanie nie bardzo bolało, może ja byłam tam bardziej rozluźniona po ostatnich akcjach wyganiania Julci albo może bardziej zrelaksowana - bo już mi wszytsko jedno - i chce już zacząć rodzić. ech - kurde ale mam stresa od rana - normalnie żołądek mi się skręca przed tą konsultacją w szpitalu... mam iść na oddział ginekologiczny i zapytać o tego Błaszczaka - on ma już tam o mnie wiedzieć że przyjdę - założą mi karte, usg, pobadają, może ktg i będę już wiedzieć co i jak.. ale jak pytałam czy mam brać torbę do szpitala w razie "W" to mówił że spokojnie - jeszcze jutro Pani raczej nie zacznie rodzić doła mam....
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-16 o 07:36 |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam do klubu, Shira, Kajool, Dziubek, dzieciaczki są prześliczne!!!!!
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a malego za mną.
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-16 o 07:47 |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
jade do sklepu bo dziec demonstruje ze cosobotni rytuał musi byc - przejazd po centrum handlowym. demonstracja polega na tym że ubiera majtki... na głowe (stara historia - "metka ma byc na głowie" - jak ubierał czapke na lewa strone, teraz wszystko co ma metke ładuje dl zartu na głowe od kiedy mu tłumaczylam ze w majtkach tez jest metka a na glowie ich nie nosi...)
|
|
|
|
#3657 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz mam nokię C3 - może nie szczyt techniki ale jak dla mnie super. Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nie do konca to miałam na mysli pisząc że "będzie grało" ale masz poczucie humoru kochana - tak trzymać i nie daj się smutkom ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki kochana żeby się samo rozkręciło do tego czasu ![]() no nadrobiłam posty z wczoraj na które chciałam odpisać ![]() u mnie dziś będzie fajna pogoda - chłodek po wczorajszym deszczyku aż miło.. idę coś zjeść bo pierwsze śniadanie już wyparowało z żołądka i dalej ssie... a potem myju myju i na konsultacje - mama ze mną pojedzie bo tż musiał iśc do pracy dziś wyjątkowo - zresztą lepiej - jak i tak nie rodze to po co mi on na oddziale ginekologii potrzebny - jeszcze by powiedział że doktorek co mnie będzie oglądał za przystojny jest brzuch mnie boli z nerwów.... a po wizycie w szpitalu mamy isć na jakieś zakupy - do rossa podejde bo mi sie zapasy kosmetyczne pokończyły, do biedro po spożywcze i jakieś buciki planuje kupić bo moje spuchnięte stopy tylko w plastikowe klapki mi wchodzą i nawet na porodówkę nie będę mieć w czym jechać - byłoby chyba jak w tej nowej piosence Zakopower'a - "Pójdę boso..."
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-16 o 08:29 |
|||||||||
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak są jakiekolwiek wątpliwości to lepiej cc, po co masz się męczyć najpierw sn, a potem lekarze powiedzą że cesarka bo nie da rady. To byś miała męczarnię dopiero. Cytat:
![]() wesoło masz.
|
||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż też mi kładzie go głowy że gdyby miały być jakieś komplikacje przy Sn to lepiej żeby od razu cc zrobili - muszę chyba zacząć autosugestię: chce cesarkę - nie boję się - chcę cesarkę -nie boje się - chcę cesarkę.... moja mantra..... boję się... i
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-16 o 08:33 |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
cosik te Nasze dzieciaczki w pełnie się nie chcą rodzić
![]() a później pewnie się posypią jak szalone ![]() Ja codziennie kładę się z myślą a może dzisiaj w nocy się zacznie a tu nic. A boję się coraz bardziej porodu ![]() ja miałam wczoraj odebrać wyniki na paciora ale oczywiście zapomniałam.I nie wiem jak wyszły ale jestem dobrej myśli. kamat moje chłopaki oba będą jeździły z tyłu. carmela pytałaś o szczepienia ja na 100% będę szczepić na rotawirusa a nad pneumo pomyślę. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-16 o 08:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

zębole
No i jestem pewna że można by kupić do niej jakiś inny, ale jak to sprawdzić. Gdzie się nie zapytam, to sprzedawcy mówią, że tylko ten. Ale wiadomo, im zależy żeby sprzedać ten drogi...

Pięknie proszę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)