|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Aguś |
|
|
|
|
#242 |
|
kosmitka
|
Malamutka ja mam taką nadzieję, moja mama bezboleśnie podobno rodziła akuart mnie, a byłam sążny kawałek - 4,5 kg. Teściowa rodziła dzieci też po 4,5 i 4,9 kg
. Więc mój gigant to chyba genetyczny, to i poród może coś z genetyką będzie miał wspólnego .Agnieszka - to z budową nie jest postanowione? Nie denerwuj się smutasku, szkoda dzidzi, szyjki i w ogóle Nie wiem, czy te kilogramy mogę podać publicznie. Ale zdecydowanie jak czytam Wasze wpisy to mam rekord wątkowy, bo przytyłam 3x więcej niż piszecie. Cotka skoro mamuśka leniwa, to i dzidzia leniwa, co się dziwisz?
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kilka welurkowych pajacyków, jakieś grubsze półśpioszki, spodenki a la dresowe, no i dokupiłam 3 welurkowe bluzy. Oczywiście nie wszystko w jednym rozmiarze, coś jest 56, coś 62. Myślę, że jakieś zestawiki z tego uda się skompletować. Ja też tak w ciemno działam
![]() Cytat:
Chyba odechciało mi się dalszego sprzątania. Jeszcze z mężem rozmawiałam przez tel (jest w pracy) i mówi "sprzątasz? przecież jest całkiem czysto", więc mam rozgrzeszenie
|
|
#244 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
W rozmiarze 62? Cholerka, serio muszę kupić. A kombinezonik zimowy mam, w spadku, jeszcze tylko jakiś śpiwór zamiast pościeli do wózka.
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Aga, wlasnie o Patiisie mi chodzilo.
Badalam sie w Polsce, jak zawsze gdy tam jestem. Ginekolog nie straszyla, przsdstawila sprawe realnie, niezbyt kolorowo niestety. Gdy zobaczyla wyniki podstawowych badan na cytomegalie, w ciagu godziny bylam juz na badaniach awidnosci w szpitalu zakaznym. Z kolei gdy dotarlam z awidnoscia bylam od razu na konsultacji z ordynator oddzialu neonatologicznego, ginekologicznego i z kims z oddzialu zakaznego. Mam naprawde zle wyniki. Mam 50% szans, dziecku nic nie bedzie. Najgorsze jest czekanie, bo nikt nie jest w stanie przewidziec co dziecku bedzie. Dopiero po badaniach po porodzie. I rowniez dopiero wtedy mozna podjac leczenie. Jak wrocilam do siebie to bylam u poloznej. Ona nie wiedziala z czym to sie je, od razu wyslala mnie na powtorne badania i do szpitala na konsultacje. Jak juz sie dowiem co tutaj z tym robia, to podejme. Decyzje gdzie bede rodzic. Jesli zdecyduje sie rodzic w Polsce, to juz w koncowce sierpnia musze sie zebrac do Polski, bo jednym z nastepstw zakazenia moze byc przedwczesny porod. Wedl. Ginekolog w Polsce musze donosic do 36 t i 1 dnia i moge rodzic.
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bolą mnie jakieś scięgna chyba w okolicy kości cipnych...najbardziej jak chodze po schodach, chyba przedobrzyłam z tym pływaniem
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Tak myślałam, że to mam lipę. Gdzie to kupowałyście? Zaraz poszperam na allegro. Ulcia - ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
.Mnie też ciągnie, ale to chyba po czyszczeniu prysznica.
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardzo lubie wode chociaż własnie na poprzednich basenowych wypadach mało pływałam, więcej łaziłam i moczyłam tyłek, a wczoraj jakoś tak dobrze się pływało, mało ludzi było przed ciążą też często chodziłam na basen, troche biegałam i miałam w planie Zumbę ale nie zdążyłam zumba będzie po porodzie |
|
|
|
|
#250 |
|
kosmitka
|
Omajgat, co to zumba?
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Ancia 50 % to nie malo, niestety w zla strone tez. Ale modle sie, zeby bylo dobrze. Masz racje Agus ze trafilam na lekarzy, ktorym sie chcialo. Teraz czekam do srody na tutejsza opinie.
za kciuki
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk nie paniku z tymi kg
Tobie szkieleciorku to się akurat przydały. Widziałam zdjęcia i wyglądasz jak normalna kobieta w ciąży. I nie przyjmuje protestów ![]() a budowe opisałam na K. Płyny hippa do kąpieli i kremy są od 1 dnia życia |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kosmetyków: widzę, że mam wszystko z innej parafii (mąż kupował na oślep, miał taką fazę, że co jechał do marketu, to z czymś wracał) Ale jest na przykład taka rzecz z Perfecta Baby jak szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 (więc jak małe będzie włochate po mamie, to mogę mu włosy tym myć), może i inne firmy mają takie produkty 2 w 1 i nie trzeba osobno szamponu (ten ma taki sobie skład, pewno wrażliwca może uczulić)? Oliwka i krem zapobiegający odparzeniom z Hippa - mają na opakowaniu napisane "od 1. dnia życia".Jeszcze chciałam napisać, że mi trochę smutno, że mam już większość rzeczy pokupowane, bo to fajne było Pomału wietrzę to wszystko, białe ciuszki już wyprałam i jakoś tak dziwnie, jak to wszystko będzie leżeć takie przygotowane i czekać. Chyba może to być stresujące.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:18 |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
ten bujak, który wstawiła wczoraj cotka jest super http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...692329605.html chyba ten mój już mi się odwidział choć pewnie starczyłby na dłużej, ale jest bez pozytywki, huśtawki i grzechotek... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Agnyska a ciuszki już masz wyprane? Ja chciałam w sieprniu, ale jak maż złożył mebelki to mnie korci
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ulcia2512 ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie próbuje w ogóle wynioslam wszystkie rzeczy w których teraz nie chodze do pywnicy ja nie piorę jedynie co to myśle żeby od mojej mamy wziąć takie urządzenie parowe do czyśczenia i tym potraktować kołdre i materacyk bo mam po bratanku i leży gdzieś tam więc warto go będzie odświerzyć Cytat:
zaciskaj nóżki i spokojnie dotrwasz ![]() Cytat:
ale cena z kosmosu ja za torbe dałam 15 zł w carrefourze, a zawartośc też wyszlo o wiele wiele mniej ![]() Cytat:
![]() ciekawe to, zobaczymy ![]() Cytat:
chuśtawki moge dostać dwie jedną stojącą a drugą taką do wieszania w futrynach drzwi, no ale to potem jak dzidzia będzie stabilnie siedzieć ja chyb a będe wolała tą do wieszania bo mniej miejsca zajmuje niż taka stojąca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na zime na pewno kombinezonik kupie, no i mam śpioworek taki ciepluteńki, jeszcze po moim bracie i po mnie Jeszcze widziałam ze było o proszkach, ja kupiłam Dzidziusia a do plukania płyn Bambi bratowa tż mówiła że od początku w białym silanie płukała i wsio było ok ![]() Byliśmy z tż w biedronce obejrzeć tą narożną szafe i komódki - no i stanęło na szafie z tym ze w poniedziałek tż po nią pojedzie z kumplem bo taka nieporęczna wielka paka to jest ze sma tego nie umiał wziąć pewnie dopiero w przszły weekend ją poskręca a potem już będe sobie mogła układać wszystko |
|||||||||
|
|
|
#257 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No neta nie miałam rano!!!!!!!!!!!
Ale się zgrzałam!!!!!!!! Cytat:
- wezmę jak się przeprowadzimy. Chyba zdążę...Jasssne- zachciało się konkursy wygrywać ![]() A co do tych kolorków w pokoju- dla mnie bomba ![]() Cytat:
![]() A jak już pisała niegdyś ancia "nie kopie się leżącego" Cytat:
Leżeć i kropka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! No a nie Weź mnie nie strasz znaczy się odpoczywasz??? Cytat:
a z tymi hormonami/fochami coś jest, wczoraj też płakałam ![]() Cytat:
Się zdziwił chłopak!Ja ogólnie zawsze nerwusek byłam, ale teraz... masakrejszyn ![]() Ulcia, witaj po nieobecności Patissia ma swój temacik- jakoś "matki do 23 roku " czy coś w ten deseń, No air rzeczywiście rzadko pisze, ale zagląda Cytat:
Ale wiesz- mój kolega ją przebił- kiedyś siedzimy na imprezce u nas i była kumpela w Itrym. ciąży i mówi,ze nie długo będą spadać bo zmęczona i rozbita jest. Wszyscy - ok ,ok, a kolega na to "nie przesadzaj" i coś tam dalej komentował, co tam ona może już wiedzieć o ciąży |
||||||
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Wg mojej położnej należy przygotować dwie torby do szpitala. Jedną, która zabierasz od razu - do akcji porodowej. I druga, żeby ci mąż lub ktoś z rodziny przywiózł po jakiś 4 godzinach
Torba pierwsza: 1. Klapki pod prysznic dla ciebie (nie brać dodatkowo kapci, bo krew może czasem pociec i szkoda kapci) 2. Przybory toaletowe - jak najmniej zapachowe 3. Mała woda mineralna niegazowana z dziubkiem. Pragnienie trzeba zaspokajać małymi łyczkami - jeden łyk co kilkanaście minut 4. Szlafrok i ręczniki 5. Koszulka do porodu i druga do przebrania się po porodzie 6. Majtki jednorazowe siatkowe 7. Podkład jednorazowy - taki do przewijania. 8. Dla osoby towarzyszącej nowe klapki lub takie wyglądające jak nowe. W innych podobno nie wpuszczają i jeszcze kąśliwie dogryzają A folii na obuwie nie polecają, bo podobno poród to nie 5 min, a nóżka się poci...9. Coś do picia i jedzenia dla osoby towarzyszącej 10. Fartuch ochronny dla osoby towarzyszącej Torba 2: 1. Dla ciebie koszulka ropinana do karmienia (koniecznie rozpinana i to najlepiej aż do brzucha, bo te z dziurami do wyciągnięcia piersi podobno się nie sprawdzają - albo piers za mała i koszulka przeszkadza dziecku, bo się gdzies zawija, albo piers za duza i cała przez otwór nie przejdzie )2. Podkłady ginekologiczne, jeśli szpital nie zapewnia (2 opakowania) 3. Płyn do higieny intymnej ten co używany był do tej pory i musi miec w składzie kwas mlekowy 4. Kawałek szarego mydła (do mycia krocza, ale kawałek - reszta niech zostanie w domu) 5. Podkłady jednorazowe kilka sztuk 6. Woda mineralna niegazowana 2-3 litry 7. Kompres ciepło- zimno (do robienia okładów na piersi) 8. Kółko dmuchane dziecięce 9. Pieluszki jednorazowe (jeśli szpital nie zapewnia) 10. Czapeczka "smerfetka" (nie może być zawiązywana) 11. Chusteczki pielęgnacyjne - by się pobawić w mamę. Po pierwszej kupie pupcie powinna umyć położna, bo podobno smółka jest bardzo kleista i chusteczki nic nie dadza, ale po umyciu mamy mogą sobie jeszcze chusteczką przetrzeć i ćwiczyć przewijanie ![]() 12. Koszulka bawełniana lub body 3 szt 13. Śpioszki lub pajacyki 3szt 14. Kocyk bawełniany (koniecznie w kwadracie) - wtedy rożek niepotrzebny, bo położna pokaże jak taki kocyk zwijać NIGDY ROŻEK USZTYWNIANY podobno przeszkadza w karmieniu a matka nie może wyczuć ułożenia dziecka15. Pieluszki tetrowe 3 szt 16. Alantan jako krem na pośladki, parafina ciekła zamiast oliwki - podobno sprawdza się rewelacyjnie Co do ubranek to co ważne: -kupując skarpetki zwróćmy uwagę, by nie miały obcisłych gumek, bo będą uciskać dziecko - na wyjścia przydadzą się 2szt sweterków lub bluz zapinanych z przodu + ciepły kombinezon Noworodek do spania nie potrzebuje poduszki ani kołdry. Poduszki można uzywać, gdy malec swobodnie może się przewracać z brzuszka na plecki (ok. 5 miesiąc) Do mycia nie używamy gąbki, bo nie można jej zdezynfekować Do osuszania dziecka po kąpieli przyda się bawełniana pielucha, a w późniejszym czasie ręcznik frotte Apteczka: 1. Gencjana - roztwór wodny pomocny przy pleśniawkach 2. Rumianek - do przemywania oczek i narządów płciowych, a dodawany do kąpieli dostarcza wielu cennych witamin 3. Sól fizjologiczna - do płukania oczek (gdy ropieją) i noska (gdy katar) 4. Maść nagietkowa - maść pierwszej pomocy w razie pojawienia się wysypki 5. Paracetamol (dawka 50 lub 80mg lub w syropie) - w razie gorączki; a potem czym prędzej do lekarza 6. Termometr lekarski 7. Aflovag - preparat do przemywania krocza po nacięciu 8. Octenisept - spray do dezynfekcji pępka u dziecka - podobno są nowe wytyczne jak dbać o pępek Acha, no i warto wybrać przychodnie przed porodem. Wtedy przy porodzie podajemy jaką przychodnie poinformować o narodzinach. To chyba wszystko co mam w notatkach i co zapamiętałam ![]() A dla kobiet niebędących w związku małżeńskim - warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o byciu w ciązy i o przewidywanym terminie porodu i jeszcze przed porodem udać się do USC by ojciec dziecka jeszcze przed jego narodzeniem uznał dziecko. Wtedy dziecko już w szpitalu będzie miało nadane nazwisko ojca i wtedy podobno jest duzo łatwiej, bo potem to wypis jest na inne nazwisko, akt urodzenia na inne i gorzej sie zalatwia kolejne sprawy
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malamutka bardzo przydatna lista
|
||
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Cię że wytrzymałaś te jej gadki ![]() natka nie dziwię się ze Cie nosi, ale błagam nie przesadzaj i na spokojnie sobie wszystko bierz Dziewczyny, słyszała któraś o tym, ze podobno tak na ok. 2 dni przed porodem przestaje sie puchnąć? Podbno ginek tak powiedział tej siostrze bartowej i rzeczywiście 2 dni przed nogi przestały jej puchnąć ciekawa jestem sama
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-16 o 13:41 |
|
|
|
|
#261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysyłam wszystkie najlepsze fluidy Cytat:
Cytat:
A tu coś na rozweselenie: JABŁKA SA STRASZNE |
||||
|
|
|
#262 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
A waga zaczyna się na 9.... Cytat:
Co do składu kosmetyków to się nie znam i nie wypowiem. A co do 3 sztuk - to i tak 3 jest większe od 0. Cytat:
Śpiworek i tak chyba dopiero późną jesienią się przyda, a teraz chyba kocyk wystarczy? Cytat:
.U nas w biedronce nie ma mebli, ja nie wiem naprawdę mieszkam w jakimś trzecim świecie. A sweterkami to już mnie zupelnie zastrzeliłaś. I czapek chyba takich małych i ciut grubszych nie mam. Ehh. Jak oni mogą ciężarnym neta zabierać. Mnie wczoraj zabrali włącznie z prądem, nie było ani radia, ani tv, ani neta. To było dopiero! Cytat:
Właśnie żółty mi nie pasował, chciałam zieleń z fioletem, ale fioletu mamy za dużo w mieszkaniu i stanęło na pomarańczu. Tylko zażyczyłam sobie takie paseczki namalować, majstrzy mnie zabiją .Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Malamutka kapitalna lista tylko nie wiem co to kompres na piersi?
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to nie ma? Niekiedy są przecież normalnie w gazetkach to też nie ma na sklepie nic a nic? Dziwne A może po prostu wystawiają po kilka sztuk i nawet nie zauwarzasz ![]() właśnie czapeczki ja mam też tylko takie bawełnianie niezbyt ciepłe będzie trzeba dokupić co nieco mam 2 cieplejsze swetereki, i 1 bluze ale ona jest do zakładania przez głowe więć srednio wygodne to będzie, ale planuje żeby mi mama ją przerobiła na zapinanie ale nie mam żadnej kurteczki, może bym musiała jakąś upolowac w lumpku ![]() ten kompres kochana to taki woreczek z żelem w środku i można go chłodzić w lodówce albo podgrzać i potem się to przykłada
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-16 o 13:50 |
|
|
|
|
#264 |
|
kosmitka
|
Malamutka mi z apteczki doświadczone mamy wyrzuciły pozycje 1, 2, 4 i 5. I zamieniły na coś alantan. I teraz nie wiem.
Aha rumianek został wyrzucony, bo mam silne uczulenie i jest mocno prawdopodobne, że dzidziuś też będzie miał.
|
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mnie się ostatnio objawiło połączenie fioletu z brązem- ale to akurat w ciuchach ![]() Wcześniej lubiłam tez fiolet z dodatkami pomarańczu. W ogóle fiolet jest the bast ![]() Mój tez |
|||
|
|
|
#266 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
U nas połlowy nie ma tego, co w gazetkach. Tak jak w lidlu. Ach i kurteczki też nie mam. W sumie fajnie, bo jeszcze jakieś zakupy zostały
|
|
|
#267 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc musi być dobrze Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
kosmitka
|
U nas jedno na szafie, drugie w dużym razem z całą resztą ciuchów popakowanych w czarne worki. Razem z tym leży materac do łózka, buty i ogólnie mój ciuchowy dorobek życia. W rozmiarze S.
Cytat:
.Jakiś średnio kumaty gatunek. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Malamutka u mnie pęknie 30kg. Niestety.
|
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż koło mnie chodzi Nie słyszałam o tym puchnięciu, ciekawe ![]() Cytat:
![]() Właśnie, podała jakiś konkretny przykład tego kompresu? Bo ja znam tylko taki żeby okładać piersi zimną pieluchą ![]() A co do Ocetniseptu to ponoć dobry ale dla mamy, pępek może się po tym ślimaczyć
|
||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk właśnie też się ucieszyłam ze zostało mi jeszcze coś do kupienia
ja idę sobie zrobić liste ile czego mam z ciuszków a potem chyba pojade do mamy bo mi się nuuuuuudzi wydaje mi się ze nivea i hipp mniej więcej cenowo podobnie wychodziły ja kupiłam hippa bo mi bratowa tż poleciła ale narazie mam tylko płyn 2w1 do kąpieli i mycia włosków i kremik taki do wszystkiego dokupie jeszcze oliwke bo pewnie czasami się przyda, no i jakiś kremik do pupci chyba z ziajki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

.

. Więc mój gigant to chyba genetyczny, to i poród może coś z genetyką będzie miał wspólnego
.

za kciuki

Ginek powiedział tak: "jeśli nie chce pani urodzić w ciągu najbliższych 3 tygodni to proszę maksymalnie jak najwięcej leżeć", a potem dodał "mam nadzieję, że dotrwa pani do końca"
zero przytulanek oczywiście i gdyby pojawiły się skurcze to mam od razu do niego dzwonić - kolejna wizyta za 2 tygodnie
. Jedna wizyta i pół wyprawki. Szkoda, że ja nie mam takich koleżanek 

Weź mnie nie strasz
Potem mi dawała "dobre rady" jak postępować z małym dzieckiem (nie ma swoich, a ja jej o radę nie prosiłam), czy kupiłam już bujaczek, bo dziecko trzeba bujać, bo inaczej nie uśnie. Potem nastąpiły dobre rady na temat jąkania się, ale tak bzdurne, że jeszcze tego nie słyszałam. A już najlepsze jak mi zaczęła mówić, co powinnam robić, żeby dziecko po urodzeniu spało w nocy. Otóż powinnam zacząć już w ciąży puszczać dziecku muzykę jak kładę się spać, to wtedy ono się uspokaja i też idzie spać. Na moje stwierdzenie, że chyba jest odwrotnie, bo jak się kładę, to dziecko właśnie zaczyna się bardziej ruszać, się zdziwiła, jakby to jakaś patologia była
A mąż tylko patrzał, czy już wyszłam z siebie czy jeszcze nie. Naprawdę, próbowaliśmy rozmawiać na różne tematy, ale ona ciągle wracała do mojego macierzyństwa, ciąży i swoich bezcennych rad.
więc musi być dobrze