|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Dominika ![]() andziot ale z Gabula śpioszek ![]() Cytat:
Trzymaj się. Mam nadzieję, że się poprawi a Tobie życzę dużo siłymatallewarPodziwiam Cię, silna kobita z Ciebie ![]() enchantresssstrasznie współczuję ![]() Małą śpi, więc mam chwilkę aby naskrobać. Nocka ok Nadia zasnęła o 23.30 (znów udało się ją wcześniej położyć
|
||
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas pobudki (spisałam w telefonie) 20,20; 23; 1,50. 2,30, 4,30 koniec spania do 6 tej i potem co godzinę lub co dwie cyc i przerwy w spaniu ogromneeeeeeeeeee, znów stęka. Czasem to stękanie tak podrażnia moje nerwy że mam ochotę krzyczeć zwłaszcza w nocy. Dominikowi wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i uśmiechniętej buźki każdego dnia Nawet nie odpisuje bo muszę lecieć.
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrowka dla dominisia |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Moja też dziś spała od 21.30 do 7:30, dostała mleko, wzięłam do naszego lóżka i spała z z nami do 10:30...to coś nie tak jak dzidzia tyle śpi? dodam że za to w dzień śpi około godziny tylko
|
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuski
czytam co dzien ale nie pisze bo nie bardzo mam jak , moj mały jest grzeczny (nie moge narzekac , jak czytam co wyprawia biedny Eda z brzuszkiem ,czy Pepe z kuupka) moj spi od 21,czy 22 do 4 potem je i spi do 7 ale juz nie chudne ;-( bo nie daje mi w kosć, w dzien je co 2 lub 3 h po 120 mm wczoraj Staś skonczył 7 tyg (jak Gabi daisy)w czwartek go wazyłam i ma 5200, wasze dzieci jakies wieksze , ale lekarz mowił ze ładnie przybiera bo po 500g na 2 tygszczepienie mamy we wtorek i juz sie boje ![]() nie pisze do Was bo mam na głowie 5 latke (bardzo rozbrykana jedynaczke) corka tż siostry a tak na marginesie zastanawiam sie jak wy podwójne mamy sobie radzicie?????? Marika ciagle czegos chce ,3 dni pod rzad chodzimy na wesołe miasteczko i robi sceny jak mowie ze nie mam juz kasy , co dzien chce na lody kebaby zakupy
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gotowa do wyjścia, tylko muszę nakarmić Edzika - a on co? Radośnie nie zamierza się budzić
Złośliwiec jeden, odłożyłam do łóżeczka i śpi. A jak chcę, żeby spał w łóżeczku, to oczy jak 5zł
|
|
#1478 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
U nas pogoda ohyyyyda, leje, szaro... Nocka za to calkiem, calkiem. Nadia zasnela ok. 23, obudzila sie dopiero przed 6 .No i na 3.30 zapisalam sie do fryzjera!!! Troche sie boje, bo niewyprobowane miejsce pierwszy raz, no ale nie bylam juz chyba ze 4 miesiace, takze najwyzszy czas... Cytat:
.Cytat:
Aga, chce szczepic w polskiej przychodni tu na miejscu, w Londynie. enchantress, sania, auc, mam nadzieje, ze juz was nie boli!! Cytat:
Trzymam kciuki za ciebie ![]() amarcia,
|
|||
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam się wyżalić i doczytam
![]() Kupiłam wczoraj za całe 38 zł termos firmy MAM. Nie ma w srodku styropianu tylko taką złota folie Super prawda? No i qwa nie działa. Normalnie po godzinie wszystko zimne!Używacie jakichś dobrych termosów? Dziecko mi wczoraj po szczepieniu spało prawie cały dzien. Wo gule taki był biedny chłopczyk, zamulony taki... Jak długo nie wychodziłyście z dziecmi na spacer po szczepieniu? Na drugi dzien juz chyba moge? |
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę, że po szczepieniu nie można iść na spacer. Pepe tego samego dnia spacerował z babcią i nic się nie działo |
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja byłam tak przejęta ze mogłam zle usłyszeć
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
.Staram się Was nadrabiać - TZ pojechał po ciasto do teściowej (tak... tak ... MUSIAŁA upiec ciasto na jutrzejsze chrzciny... wrrrrrrr), Niuniu śpi (po ogromnej kupie zrobionej z tatusiem - azem cisną - znowu gęsta papka ), ja korzystam z chwili że pranie jeszcze nie skończylo się, prasowanko czeka.Siedzę i Was nadrabiam. Jutro mamy chrzciny .Dorzuciałm zdjęcia do albumu nowe i lecę czytac .
|
|
|
|
#1483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
odpisze na raty bo sie boje ze mmi połowe postów zje
![]() Cytat:
zaleca się wdychać niemowlaczkom na poczatku co drugi dzień a potem przynajmniej raz w tygodniu:P hihi masakara współczuje Ci... Cytat:
![]() moj kregosłup juz troche lepiej ![]() Cytat:
![]() moria aj low ju ![]() Cytat:
cały dzien zwiotczałe zwłoki a teraz a raczce ma czerwona plame po szczepieniu i taka bułe smaruje altacetem Cytat:
na poczatku potrzebował nawet 40 minut ale teraz portrafi wycyckac w 7 min cała piers i wypluwa bo najedzony Cytat:
![]() straszna marudka z Tymcia a propos uzyważ płynu do naczyć o nazwie Tymek i zawsze wtedy o was mysle niestety dzieci potrafia tak nie spac sebek ma tak dzzisiajale jakby mi sie budzil co 2 godz w nocy (czasem tak jest...) to by byla masakra ściskam mocno moj syn bojkotuje spanie! od rana (6:00) spi po 20 min... teraz mi zasnął ale na jak długo i czy jak przestane go bujac nogą to sie nie obudzzi?? och nikt tego nie wie... a marudny jak jasna du.pa ide dalej czytac
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
moniquac, a jakie masz ubranko do chrztu dla Szymonka??
jeśli już pokazywałaś, to sorki, ale umknęło mi. My chrzcimy za 2 tygodnie i też teoretycznie nie mamy ( wprawdzie mama TŻ kupiła, ale bez konsultacji ze mną, pomimo, że prosiłam i nie wiem, czy się nada, bo jeszcze nie widziałam ). |
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic nie widzę .a co do pytanko - to mam ogromną nadzieję że tak .enchantress - własnie - wspóne "hobby"lączy .antropia - powiedz jej, że ze swoim dzieckiem będziesz robiła co uważasz. no masakra, jak mnie takie wcinanie wkurza. ja też jakos na solarium mam obawę póki co. sama nie wiem dlaczego. poziomko - współczuję @ wiem, że agus tez się długo męczyła. mnie boli jak na @ - mam nadzieję, że tam się nic nie "tworzy" .za wcześnie. aga_pe - jestem, w szoku, że tak trzyma już główkę!!! mój to tylko na ramieniu jest wyprostowany, albo na brzuszku u mnie na brzuszku , ale na brzuchu nie poleży w łóżeczku .Eve - a daj spokój - poczułam sie jak wyrodna matka, jak przeczytałam jeszcze raz co napisałam . ale tak to już jest jak sie śpieszy (z wiadomych przyczyn ) i myśli się, że i tak wszyscy wiedza o co chodzi, albo, że nikt nie czyta .Paulizia mój nie będzie spał jak jest cicho ).eweska - zapomniałam napisać, że fotki superowe - te prawdziwe . i dobrze, że z Piotrusiem lepiej, kamień z serca.może w przyszłym tyg umówimy si na spacerek? jak będzie ładna pogoda?. dorkabl - mnie pediatra powiedział, że od razu moge jeśli nie ma zbytnio mocnego słońca - akurat wtedy padało i nie poszliśmy. mamaoptymistka, MonikaK - bardzo Wam współczuję tych nocek - moj też nie śpi jakos super, czasem sa przerwy w karmieniu 4h. (a jak mamy nockę, że je co 2h to jest masakra) ale nie tak często jak u Was - na pewno się to umornuje - życze wytrwalości. anulinka - dawałam linka ale daję jeszcze raz (nawet nazwa kompletu pasuje do Pepe ) http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-...700543546.html polecam bardzo i ciuszki i sprzedawce. naprawde bardzo fajne - tylko bez kaszkietu i muszki bo nie podoba mi się. moja teściowa to "tylko" ciasto piecze.trzeba pranie powiesić. ych. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- a tak w ogóle to dzień dobry .
|
|
|
|
|
#1486 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzy na motyle na ścianie (woli to niż mate za dwie stówy czasem mata, ewentualnie rączkiaha jeszcze sie bujamyh razem na huśtawce przed domem on to uwielbia i sobie ptaszki i drzewka oglada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sebek wyglądA całkiem inaczej niz wychodziło w symulacji:P Cytat:
takze śmiało nie przejmuj sie tym ![]() Cytat:
![]() ja przy nim zasypiam a potem jak sie budzze to daje mi poświate i znowu przy nim zasypiam poza tym w nocy oglądam program mamo to ja i słucham rad pna zawitkowskiego czy jak on sie tam nazywa![]() Cytat:
![]() super Cytat:
tez bym sie przestraszyła jakbym dziecka w łózeczku nie miala ![]() hihihihi Cytat:
zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale u nas w dzien szczepienia był okropny upał wiec moze dlatego juz sie oczywiscie obudził i purka i kupe robi az sie boje patrzec co tam narobił bo tak bulgotało mu w gaciach
|
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
przelotem zaglądnęłam na wizaż, byłam na zakupach ciuchowych, w końcu się zdecydowałam przynajmniej coś na górę kupic i guzik nic mi sie nie podobało a jak już to było za małe ...
Obiad zrobiłam, chłopa nakarmiłam, dziecinka się obudzi to zmykam na spacer
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie, pomóżcie mi proszę. Mam w mieszkaniu 24 stopnie i moja mała była ubrana w body na długi rękaw i półśpiochy. Przyszła położna i powiedziała mi, że dziecku tak jest na pewno za zimno i żebym jeszcze jej bluzę założyła. Kark miała ciepły, nie marudziła, wyglądała na zadowoloną. Czy na prawdę zbyt cienko ją ubrałam ?? (mała ma dzisiaj 10 dni)
|
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia nie sądze. moja położna przy 24 stopniach w domu radziła zmienić body na krótki rękaw. Myslę, ze mała dałaby ci znać, że jej za zimno, domagałaby się przytulania, żeby poczuc ciepełko...
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ubierana jest w bodzika na długi rekaw ewentualnie skarpetki,a jak jest ponad 25 stopni ubieram bodzika krótki rekaw
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie chcę niuni przegrzewać.---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- ![]() Dobra, więc się nie przejmuję A jak już Was męczę to powiedźcie mi jak ubrać takiego maluszka na spacer?? ![]() Ja byłam w długich spodniach i krótkim rękawku...nie wiało i było 24/25 stopni |
||
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małego ubieram na noc w body z krótkim i nic więcej nóżki przykrywam bawełnianym kocykiem. Na podwórko przy temp. powyżej 24 stopnie (w cieniu mam termometr) body z krótkim i czasem skarpetki ale zazwyczaj same body
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-16 o 18:26 |
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja dziecina wazy juz 5040gr i urosła 6 cm
a ja mam -14kg jeszcze 8
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oba wyniki rewelacyjne
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi zaraz prawy cyc eksploduje a niunia dalej słodko śpi
|
|
|
|
|
#1500 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
ja tak w przerwie , bo tesciowie sa i bardzo u nas aktywnie. Cytat:
![]() a kupe robi bulgoczaca zawsze prawie wiec zazwyczaj slysze jak sie wyproznia elegancko![]() Cytat:
moja jednak wczesniej zasypiala kolo22-23ciej ale teraz juz musze ja klasc ok 21-szej najpozniej bo odlatuje wiec jak ja dotrzymam do kapieli do 19:30 to juz jest sukces... ale jak zasnie ok 21-szej to max do 2:30 dociaga, a potem zawsze po 3 godzinach kolejna pobudka... Cytat:
Cytat:
a teraz smieje sie do karuzelki i w ogole mega grzeczna oczywiscie jak babcia z dziackiem sa nasze dziecko uwielbia publiczke![]() AGA PE!! niezla historia, strasznie sie usmialam! Cytat:
mam nadzieje, ze w koncu mu sie to zdrowko unormuje![]() Cytat:
Cytat:
ide bo moj maruder marudzi plus trzeba ja wykapac
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Trzymaj się. Mam nadzieję, że się poprawi a Tobie życzę dużo siły

i robimy to z tych samych powodów : trochę, bo nam się nie chce, a trochę, by maleństwo potrafiło same się sobą zająć 

mój nie będzie spał jak jest cicho
oba wyniki rewelacyjne
ale kima juz tak ponad godzine
Lekarze mówią, że takie rzeczy się nie dzieją...