Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 11:54   #1471
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jessssu! jakie chwile grozy przezylam!
normalnie prawie zeszlam na zawal!!¨

spie sobie w najlepsze i nagle budzi mnie alarm niani angelcare!
podnosze sie z lozka, w pol snie mysle sobie:" o kur... co sie dzieje!? przeciez tak dawno sie nie wlaczala!"
podlatuje do lozeczka a dziecka nie ma! nogi mi sie ugiely, tysiac mysli, juz mi przesszlo przez glowe ze moze dominik go zabral

a to tz poszedl go karmic do innego pokoju
zapomnialam ze wogole jest

Wszystkiego najlepszego dla Dominika

andziot ale z Gabula śpioszek

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
U mnie od 2 dni noc ciezka dni tez ;/ Mala ciagle placze caly czas musza ja nosic i tez placze no pozniej sie uspokaja i znowu placz i tak w kolko az zasnie. zasypia na pol godz i znowu ryk. ja juz nie wiem co mam robic . co ja boli. wczoraj na szyi zauwazylam ze jest lekko odparzona smaruje sudocremem. zminilam mleko i dokarmiam ja bebilon pepti i tak jej w brzuszku sie wierci moze przez to ale za to wysypka sie pomniejszyla.
Jutro chrzest ja nie wiem jak to bedzie, ech chyba mam depresje
Trzymaj się. Mam nadzieję, że się poprawi a Tobie życzę dużo siły

matallewarPodziwiam Cię, silna kobita z Ciebie

enchantresssstrasznie współczuję

Małą śpi, więc mam chwilkę aby naskrobać. Nocka ok Nadia zasnęła o 23.30 (znów udało się ją wcześniej położyć ) W nocy 2 pobudki na jedzonko i pospała do 8.20. Ja wstałam 40 min. wcześniej, na spokojnie się umyłam i pomalowałam nawet

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:56   #1472
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Dominika

andziot ale z Gabula śpioszek

Trzymaj się. Mam nadzieję, że się poprawi a Tobie życzę dużo siły

matallewarPodziwiam Cię, silna kobita z Ciebie

enchantresssstrasznie współczuję

Małą śpi, więc mam chwilkę aby naskrobać. Nocka ok Nadia zasnęła o 23.30 (znów udało się ją wcześniej położyć ) W nocy 2 pobudki na jedzonko i pospała do 8.20. Ja wstałam 40 min. wcześniej, na spokojnie się umyłam i pomalowałam nawet
Nie ma co podziwiać, przecież nie mam wyboru, jakoś muszę sobie radzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 12:07   #1473
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
u nas pobudki (spisałam w telefonie) 20,20; 23; 1,50. 2,30, 4,30 koniec spania do 6 tej i potem co godzinę lub co dwie cyc i przerwy w spaniu ogromneeeeeeeeeee, znów stęka. Czasem to stękanie tak podrażnia moje nerwy że mam ochotę krzyczeć zwłaszcza w nocy.

Dominikowi wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i uśmiechniętej buźki każdego dnia

Nawet nie odpisuje bo muszę lecieć.
Stary 2011-07-16, 12:08   #1474
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nieszczęście się stało !

Wczoraj wieczorem nie mogłam nakarmić małej, wściekła się i ssała jakby nigdy cycka nie widziała, a mi świeczki w oczach .. Miałam w lodówce 80ml mojego mleczka, które chciałam zamrozić, ale postanowiłam jej podać żeby już tak niecierpieć .. Nalałam wrzątku do miseczki, żeby podgrzać w niej butlę, niosę, a tu hoooopppp .. wypadła mi ! Odskoczyłam ''jak poparzona'', ale i tak trochę poleciało mi na nadgarstek .. I tym sposobem przez 20 min (póki TŻ nie wrócił z treningu) obie ryczałyśmy. Ja poparzona, a ta głodna.. Jedną ręką ją trzymałam, a druga pod kranem i lodowatą wodą ..
Teraz już nic nie boli, nie piecze i o dziwo tylko lekko czerwone ..

Dziś jedziemy do teściów na weekend, dla małej dobrze, bo pod domem sobie w wózku postoi i się nawdycha tego powietrza,
tam pełno zieleni ..ale ja się będę nudzić pewnie .. chyba, że zabiorę lapka ..

SiLLee,

andziot, szok, że Gabrysia tyle śpi, zazdroszczę !
ale chyba faktycznie też bym się troszkę martwiła ..
i dołączam się do pytania Anulinki , czym Ty ją tak karmisz,
że tyle śpi ..

Paulizia
, też spróbuję szumu z radia, mniej prądu zeżre niż suszara Gabi kocha wszystko co szumi ..

ewesko
, jak dobrze, że z dzieciaczkami siostry coraz lepiej !
Tyle kciuków było trzymanych za ich zdrowie, że nie mogło być źle

moria, ja też i widzę, że większość z Nas ma podobnie z tym, że jak dzidzia czuwa i nie płacze to nie lecimy do niej od razu się pobawić i robimy to z tych samych powodów : trochę, bo nam się nie chce, a trochę, by maleństwo potrafiło same się sobą zająć nie jesteśmy chyba przez to wyrodnymi matkami

amarcia , tak, moja Gabi też miała troszkę tych krosteczek na klatce piersiowej ..Ja już nie wiem czy to trądzik, czy jakieś uczulenie, nie wiem ..Czasem znika, czasem znowu się pojawia ..
i Gabi też co 2 godz dziś jadła a ostatnio spała nawet 5,5h....
wsplolczuje

zdrowka dla dominisia
Stary 2011-07-16, 12:18   #1475
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
obudziła się o 6:45
tańce, hulańce, swawole przy UU
humor ma dobry

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

poszła spać
Moja też dziś spała od 21.30 do 7:30, dostała mleko, wzięłam do naszego lóżka i spała z z nami do 10:30...to coś nie tak jak dzidzia tyle śpi? dodam że za to w dzień śpi około godziny tylko

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 12:44   #1476
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam mamuski
czytam co dzien ale nie pisze bo nie bardzo mam jak ,
moj mały jest grzeczny (nie moge narzekac , jak czytam co wyprawia biedny Eda z brzuszkiem ,czy Pepe z kuupka)
moj spi od 21,czy 22 do 4 potem je i spi do 7 ale juz nie chudne ;-( bo nie daje mi w kosć, w dzien je co 2 lub 3 h po 120 mm
wczoraj Staś skonczył 7 tyg (jak Gabi daisy)w czwartek go wazyłam i ma 5200, wasze dzieci jakies wieksze, ale lekarz mowił ze ładnie przybiera bo po 500g na 2 tyg
szczepienie mamy we wtorek i juz sie boje
nie pisze do Was bo mam na głowie 5 latke (bardzo rozbrykana jedynaczke) corka tż siostry
a tak na marginesie zastanawiam sie jak wy podwójne mamy sobie radzicie?????? Marika ciagle czegos chce ,3 dni pod rzad chodzimy na wesołe miasteczko i robi sceny jak mowie ze nie mam juz kasy , co dzien chce na lody kebaby zakupyzbankrutuje normalnie,a w domu nie jest przyzwyczajona do takiego wydawanie,wiec nie wiem co ja tu wzieło,ciesze sie ze Stasiek jest grzeczny bo z 2 dostała bym na łeb
Stary 2011-07-16, 13:46   #1477
matallewar
Zakorzenienie

Ja gotowa do wyjścia, tylko muszę nakarmić Edzika - a on co? Radośnie nie zamierza się budzić
Złośliwiec jeden, odłożyłam do łóżeczka i śpi. A jak chcę, żeby spał w łóżeczku, to oczy jak 5zł

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 13:51   #1478
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry!
U nas pogoda ohyyyyda, leje, szaro...

Nocka za to calkiem, calkiem. Nadia zasnela ok. 23, obudzila sie dopiero przed 6, potem przejal ja TZ a ja odsypialam weekendowo, i nastepne karmienie o 9tej. Takze wyspalam sie.

No i na 3.30 zapisalam sie do fryzjera!!!
Troche sie boje, bo niewyprobowane miejsce pierwszy raz, no ale nie bylam juz chyba ze 4 miesiace, takze najwyzszy czas...

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Camomile ja nie wiem co do rota, bo jeszcze nie skonsultowalam tego z lekarzem. Szczepienia wciaz przed nami wiec ten temat zaczynam dopiero przyswajac
I tez osobiscie by Antek dostal i rota i BCG
Oki. Daj znac jak cos wiecej bedziesz wiedziec.

Cytat:

(...)
w przychodni w pl nie zaszczepisz
trzeba zalatwiac w wojewodzkich osrodkach bodajze,
bo tej szczepionki nie idzie kupic, ona jest dostepna tylko na oddzialach noworodkowych w szpitalach,

dzieki za zyczenia

dam znac, bede piekla z twojego przepisu tez

domi nie byl, nawet nic tam co do rota nie slyszalam

podnosze sie z lozka, w pol snie mysle sobie:" o kur... co sie dzieje!? przeciez tak dawno sie nie wlaczala!"
podlatuje do lozeczka a dziecka nie ma! nogi mi sie ugiely, tysiac mysli, juz mi przesszlo przez glowe ze moze dominik go zabral

Aga, chce szczepic w polskiej przychodni tu na miejscu, w Londynie.

enchantress, sania, auc, mam nadzieje, ze juz was nie boli!!

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

U mnie od 2 dni noc ciezka dni tez ;/ Mala ciagle placze caly czas musza ja nosic i tez placze no pozniej sie uspokaja i znowu placz i tak w kolko az zasnie. zasypia na pol godz i znowu ryk. ja juz nie wiem co mam robic . co ja boli. wczoraj na szyi zauwazylam ze jest lekko odparzona smaruje sudocremem. zminilam mleko i dokarmiam ja bebilon pepti i tak jej w brzuszku sie wierci moze przez to ale za to wysypka sie pomniejszyla.
Jutro chrzest ja nie wiem jak to bedzie, ech chyba mam depresje
Do jutra sie moze uspokoi.
Trzymam kciuki za ciebie

amarcia, u nas byly najpierw krosteczki na buzce, za uszkami, potem sie przeniosly na klatke piersiowa wlasnie. Potem wszystko sie zrobilo takie suche, dostalam na to jakas masz na recepte, smaruje 2x dziennie, buzia juz jest calkiem ladna, ale na klatce piersiowej jeszcze taka sucha skorka jest, nie wiem skad to sie bierze u niej...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 13:55   #1479
dorkabl
Zadomowienie

Wpadam się wyżalić i doczytam

Kupiłam wczoraj za całe 38 zł termos firmy MAM. Nie ma w srodku styropianu tylko taką złota folie Super prawda? No i qwa nie działa. Normalnie po godzinie wszystko zimne!
Używacie jakichś dobrych termosów?

Dziecko mi wczoraj po szczepieniu spało prawie cały dzien. Wo gule taki był biedny chłopczyk, zamulony taki...
Jak długo nie wychodziłyście z dziecmi na spacer po szczepieniu? Na drugi dzien juz chyba moge?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 14:13   #1480
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Kupiłam wczoraj za całe 38 zł termos firmy MAM. Nie ma w srodku styropianu tylko taką złota folie Super prawda? No i qwa nie działa. Normalnie po godzinie wszystko zimne!

Dziecko mi wczoraj po szczepieniu spało prawie cały dzien. Wo gule taki był biedny chłopczyk, zamulony taki...
Jak długo nie wychodziłyście z dziecmi na spacer po szczepieniu? Na drugi dzien juz chyba moge?
Ja mam termoopakowanie z TT i działa
Pierwsze słyszę, że po szczepieniu nie można iść na spacer.
Pepe tego samego dnia spacerował z babcią i nic się nie działo
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 14:39   #1481
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja mam termoopakowanie z TT i działa
Pierwsze słyszę, że po szczepieniu nie można iść na spacer.
Pepe tego samego dnia spacerował z babcią i nic się nie działo
Tzn pani doktor powiedziała zeby go odizolować od dużych skupisk ludzkich
Wiesz, ja byłam tak przejęta ze mogłam zle usłyszeć
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 15:34   #1482
moniqac
Zadomowienie

Cześć dziewczynki .

Staram się Was nadrabiać - TZ pojechał po ciasto do teściowej (tak... tak ... MUSIAŁA upiec ciasto na jutrzejsze chrzciny... wrrrrrrr), Niuniu śpi (po ogromnej kupie zrobionej z tatusiem - azem cisną - znowu gęsta papka ), ja korzystam z chwili że pranie jeszcze nie skończylo się, prasowanko czeka.

Siedzę i Was nadrabiam.

Jutro mamy chrzciny .

Dorzuciałm zdjęcia do albumu nowe i lecę czytac .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 15:42   #1483
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

odpisze na raty bo sie boje ze mmi połowe postów zje
Cytat:
Grazin a o wdychaniu ACE cos mówiła? matko! jakiego mam na nia dzis nerwa! Co za człowiek!
ACE jest bardzo zdrowe zaleca się wdychać niemowlaczkom na poczatku co drugi dzień a potem przynajmniej raz w tygodniu:P
hihi
masakara współczuje Ci...
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
heeeeeeeeej Hanka dziś rekord pobiła- od 21.30 do 7 rano spała dziś już nie ma tylu kup co wczoraj,w sumie to żadnej jeszcze dziś...a wczoraj 5;] I nie chce mi pić wody ani herbaty. Za to mlekaaaaaa co 2 h 12o ml...głodomorra.

Plecy mnie nawalają i czasem piecze w miejscu wkłucia- ma tak któraś?

andziot- Zośka the best)) Oszczędna dziewczynka,nie to co mama dobra bluzkę do kosza, no wiesz Ty co

dorka nie mu nie będzie. A teściowa to litrami leje to ace że tak wali?

kasia1361 zostań, dużo dziewczyn jest, ciężko się przebić

paulizia a te easy tony to adidasy czy japońce przecenione? Ja chcę
matko boska ile ona spi!!!!
moj kregosłup juz troche lepiej
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
antropia powiedz mamuśce, że gdyby dziecko potrzebowało dopajania to z jednego cycka leciałoby mleko a z drugiego herbatka!

moria aj low ju
Cytat:
spice1985 no wali jak ja pikole! aż mnie głowa boli! az se sama przeciag zrobiła :P

...burza idzie....

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Dziecko mi po szczepieniu spi 3-cia godzinę...ale nic sie nie martwie bo wiem ze moje wizazowe koleżanki tez tak miały
moj tak spał cały dzien
cały dzien zwiotczałe zwłoki
a teraz a raczce ma czerwona plame po szczepieniu
i taka bułe
smaruje altacetem
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mamunie ktore podaja jedna piers podczas karmienia, ile czasu Wasze babelki ciumkaja z piersi? Mnie w szpitalu powiedziano zeby karmic z obydwu z kazdej nie dluzej jak 15min co 3,5 godz od poczatku karmienia, w ostatnich dniach maly jednak dluzej ssie moze to ten skok rozwojowy??

Moniqc a o mnie to zapomnialas ze ja tez zombie

Matall jak tam kolki? U mnie dzis byly nad ranem no a od wczoraj nie ma kupku i jest stekanie, Twoj robi regularnie?

No i ponawiam pytanko odnosnie zgubienia brzusia bez gimnastyki mozliwe to?
słonce ja karmie tylko piersia i z jednej sie najada
na poczatku potrzebował nawet 40 minut
ale teraz portrafi wycyckac w 7 min cała piers i wypluwa bo najedzony
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zjadło mi posta wrrrr

Antropia, nie ma to jak wsparcie przy karmieniu piersią

Princi, mi już prawie brzuch zniknął. Została tylko mała wypukłość pod pępkiem i brzuch nie jest tak jędrny i płaski jak przed ciążą ale to mam zamiar zlikwidować ćwiczeniami.

Tak w ogóle to wysiadam powoli z niewyspania U nas nadal pobudki co dwie godziny a czasami częściej. Gdyby jeszcze w dzień spał ale gdzie tam. Od rana były może ze dwie kilkunastominutowe drzemki i dopiero teraz Tymi dłużej śpi. Czy tak małe dziecko może tyle nie spać? Jeszcze trochę i złamię się i chyba podam mu butlę wieczorem; może to coś pomoże
kurde współczuje Ci
straszna marudka z Tymcia
a propos uzyważ płynu do naczyć o nazwie Tymek i zawsze wtedy o was mysle
niestety dzieci potrafia tak nie spac sebek ma tak dzzisiaj
ale jakby mi sie budzil co 2 godz w nocy (czasem tak jest...) to by byla masakra
ściskam mocno

moj syn bojkotuje spanie! od rana (6:00) spi po 20 min...
teraz mi zasnął ale na jak długo
i czy jak przestane go bujac nogą to sie nie obudzzi??
och nikt tego nie wie...
a marudny jak jasna du.pa

ide dalej czytac
Stary 2011-07-16, 15:48   #1484
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moniquac, a jakie masz ubranko do chrztu dla Szymonka??
jeśli już pokazywałaś, to sorki, ale umknęło mi.
My chrzcimy za 2 tygodnie i też teoretycznie nie mamy ( wprawdzie mama TŻ kupiła, ale bez konsultacji ze mną, pomimo, że prosiłam i nie wiem, czy się nada, bo jeszcze nie widziałam ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:15   #1485
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Moniqc a o mnie to zapomnialas ze ja tez zombie

No i ponawiam pytanko odnosnie zgubienia brzusia bez gimnastyki mozliwe to?
o wybacz - to juz własnie syndrom zombie nic nie widzę .
a co do pytanko - to mam ogromną nadzieję że tak .

enchantress
- własnie - wspóne "hobby"lączy .

antropia
- powiedz jej, że ze swoim dzieckiem będziesz robiła co uważasz.
no masakra, jak mnie takie wcinanie wkurza.
ja też jakos na solarium mam obawę póki co. sama nie wiem dlaczego.

poziomko - współczuję @ wiem, że agus tez się długo męczyła.

mnie boli jak na @ - mam nadzieję, że tam się nic nie "tworzy" .
za wcześnie.

aga_pe - jestem, w szoku, że tak trzyma już główkę!!! mój to tylko na ramieniu jest wyprostowany, albo na brzuszku u mnie na brzuszku , ale na brzuchu nie poleży w łóżeczku .

Eve - a daj spokój - poczułam sie jak wyrodna matka, jak przeczytałam jeszcze raz co napisałam . ale tak to już jest jak sie śpieszy (z wiadomych przyczyn ) i myśli się, że i tak wszyscy wiedza o co chodzi, albo, że nikt nie czyta .

Paulizia mój nie będzie spał jak jest cicho , tv leci w tle. w nocy na szczęscie nie musi chodzić (ale i tak czasem chodzi - jak np. mama zaśnie zanim zdąży wylączyć, ale potem wstaje np o 2.00 na karmienie i oglądam kuchnia.tv ).

eweska - zapomniałam napisać, że fotki superowe - te prawdziwe . i dobrze, że z Piotrusiem lepiej, kamień z serca.
może w przyszłym tyg umówimy si na spacerek? jak będzie ładna pogoda?.

dorkabl - mnie pediatra powiedział, że od razu moge jeśli nie ma zbytnio mocnego słońca - akurat wtedy padało i nie poszliśmy.

mamaoptymistka, MonikaK
- bardzo Wam współczuję tych nocek - moj też nie śpi jakos super, czasem sa przerwy w karmieniu 4h. (a jak mamy nockę, że je co 2h to jest masakra) ale nie tak często jak u Was - na pewno się to umornuje - życze wytrwalości.

anulinka
- dawałam linka ale daję jeszcze raz (nawet nazwa kompletu pasuje do Pepe ) http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-...700543546.html polecam bardzo i ciuszki i sprzedawce. naprawde bardzo fajne - tylko bez kaszkietu i muszki bo nie podoba mi się. moja teściowa to "tylko" ciasto piecze.

trzeba pranie powiesić. ych.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

a tak w ogóle to dzień dobry .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 16:17   #1486
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A, wiem, co jeszcze miałam spytać.

Co robicie z dzidziami jak czuwają?
No, bo ja gadam do niego, puszczam karuzelę, próbujemy matę, pluszaki itp.
Ale mam wrażenie, że go to nudzi i tylko rączki są ciekawe...
A jak Wy dzieciom czas zajmujecie??

Lecę, bo marudzenie z łóżeczka przekrzykuje karuzelę
u nas przewaznie lezy na lezaczku i gadam do niego a on sie smieje
patrzy na motyle na ścianie (woli to niż mate za dwie stówy czasem mata, ewentualnie rączki
aha jeszcze sie bujamyh razem na huśtawce przed domem on to uwielbia i sobie ptaszki i drzewka oglada
Cytat:
Fotki z aktywnego spacerku,
aktywnego nie tylko dla mnie hahaha
ale mały słodziaczek
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam
zaraz was nadrobię, ale
przypomniało mi się jak zobaczyłam reklamę na wizażu, będąc jeszcze w ciąży sprawdzałam jak będzie wyglądało nasze dziecko i zobaczcie
Specjalnie zdjęcia zachowałam, zeby porównać :P
tez ostatnio znalazłam to zdjęcie na kompie
sebek wyglądA całkiem inaczej niz wychodziło w symulacji:P
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wlasnie sprawdzilam na internecie i tamta herbatka byla z bobowity, faktycznie hipp jest po pierwszym tygodniu.
Tylko nie wiem jeszcze skad wytrzasne tego hippa bo nawet w polskiej aptece internetowej jest tylko Plantex a to tez dopiero powyzej 1 mies wiec mnie nie urzadza.
wiesz co wszystkie preparaty na kolki są od pierwszego miesiaca a ja ich uzywam od 6 dnia zycia sebka
takze śmiało
nie przejmuj sie tym
Cytat:
gusia ja szukałam w necie o tym gazowanym i niby piszą że można, bardziej chyba chodzi o to że te gazowane napoje to sztuczne są strasznie i chyba bardziej to szkodzi niż sam CO2
przyznam się bez bicia że czasem napiję się coli czy fanty

mamaoptymistka a karmisz w nocy po ciemku ??? bo niby dziecko musi wiedzieć że noc jest ...

ja w czasie czuwania kładę Gabulka na matę, czasem do leżaczka, zazwyczaj wystarcza, sama sie bawi ... czasem trzeba pogadać, pomachać zabawką, często z tej funkcji wyręcza mnie Zosia, bo ona nie może się bawić swoimi zabawkami jak "dzidzia" nie śpi razem leżą na macie i Zocha macha jej zabawkami nad głową (tak szybko że Gabunia robi czasem podkówkę )

księżniczki śpią (mam nadzieję - kamiennym snem )
musi byc ciemno?? u mnie cała noc leci tv
ja przy nim zasypiam a potem jak sie budzze to daje mi poświate i znowu przy nim zasypiam
poza tym w nocy oglądam program mamo to ja i słucham rad pna zawitkowskiego czy jak on sie tam nazywa
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Z siorki dzieciaczkami ok, Piotruś fika nóżkami jak szalony, siostra nawet nie wiedziała, że on taki ruchliwy jest wszystko jest na dobrej drodze w szpitalu jeszcze będzie sopro czasu ze względu na antybiotyk bierze 4 razy dziennie jest dość silny dlatego musi tam leżeć, ale z czasem jak będzie brał raz dwa razy to lekarze pomyślą o puszczeniu go do domu bo siorka nie rozdwoi się Oleńka będzie w domu a Piotruś w szpitalu.

Pogoda dziś beznadziejna Cały dzień siedzenia w domu, pusta lodówka, a nie miałam nawet jak wyjść po chleb. Musiałam kombinować, dobrze że miałam z czego obiad ugotować bo tak to bym głodowała chyba :P
ale sie ciesze xe u nich lepiej!!!!!!
super
Cytat:

hahh
tez bym sie przestraszyła jakbym dziecka w łózeczku nie miala
hihihihi
Cytat:
humor ma dobry

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

poszła spać
ale śpioch!!
zazdraszczam
Cytat:

na drugi dzien można
Cytat:
Tzn pani doktor powiedziała zeby go odizolować od dużych skupisk ludzkich
Wiesz, ja byłam tak przejęta ze mogłam zle usłyszeć
no mi tez mowila zeby nie spacerowac tylko do domu
ale u nas w dzien szczepienia był okropny upał wiec moze dlatego

juz sie oczywiscie obudził
i purka i kupe robi
az sie boje patrzec co tam narobił bo tak bulgotało mu w gaciach
Stary 2011-07-16, 16:17   #1487
Klaterina
Zadomowienie

przelotem zaglądnęłam na wizaż, byłam na zakupach ciuchowych, w końcu się zdecydowałam przynajmniej coś na górę kupic i guzik nic mi sie nie podobało a jak już to było za małe ...
Obiad zrobiłam, chłopa nakarmiłam, dziecinka się obudzi to zmykam na spacer
Stary 2011-07-16, 17:06   #1488
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
amarcia, u nas byly najpierw krosteczki na buzce, za uszkami, potem sie przeniosly na klatke piersiowa wlasnie. Potem wszystko sie zrobilo takie suche, dostalam na to jakas masz na recepte, smaruje 2x dziennie, buzia juz jest calkiem ladna, ale na klatce piersiowej jeszcze taka sucha skorka jest, nie wiem skad to sie bierze u niej...
I właśnie tak to u nas wygląda... Co ty masz za maść?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:32   #1489
gusiagatko
Zakorzenienie

Mamusie, pomóżcie mi proszę. Mam w mieszkaniu 24 stopnie i moja mała była ubrana w body na długi rękaw i półśpiochy. Przyszła położna i powiedziała mi, że dziecku tak jest na pewno za zimno i żebym jeszcze jej bluzę założyła. Kark miała ciepły, nie marudziła, wyglądała na zadowoloną. Czy na prawdę zbyt cienko ją ubrałam ?? (mała ma dzisiaj 10 dni)

06.07.2011
Stary 2011-07-16, 17:42   #1490
amarcia
Wtajemniczenie

gusia nie sądze. moja położna przy 24 stopniach w domu radziła zmienić body na krótki rękaw. Myslę, ze mała dałaby ci znać, że jej za zimno, domagałaby się przytulania, żeby poczuc ciepełko...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 17:44   #1491
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie, pomóżcie mi proszę. Mam w mieszkaniu 24 stopnie i moja mała była ubrana w body na długi rękaw i półśpiochy. Przyszła położna i powiedziała mi, że dziecku tak jest na pewno za zimno i żebym jeszcze jej bluzę założyła. Kark miała ciepły, nie marudziła, wyglądała na zadowoloną. Czy na prawdę zbyt cienko ją ubrałam ?? (mała ma dzisiaj 10 dni)
Gusia moja niunia od urodzenia ubierana jest w bodzika na długi rekaw ewentualnie skarpetki,a jak jest ponad 25 stopni ubieram bodzika krótki rekaw
Stary 2011-07-16, 17:50   #1492
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ja sadze ze ok albo nawet za ciep lo
Stary 2011-07-16, 17:56   #1493
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
gusia nie sądze. moja położna przy 24 stopniach w domu radziła zmienić body na krótki rękaw. Myslę, ze mała dałaby ci znać, że jej za zimno, domagałaby się przytulania, żeby poczuc ciepełko...
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Gusia moja niunia od urodzenia ubierana jest w bodzika na długi rekaw ewentualnie skarpetki,a jak jest ponad 25 stopni ubieram bodzika krótki rekaw
Dzięki za odpowiedzi Ja nie chcę niuni przegrzewać.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja sadze ze ok albo nawet za ciep lo

Dobra, więc się nie przejmuję

A jak już Was męczę to powiedźcie mi jak ubrać takiego maluszka na spacer??
Ja byłam w długich spodniach i krótkim rękawku...nie wiało i było 24/25 stopni

06.07.2011
Stary 2011-07-16, 18:19   #1494
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi Ja nie chcę niuni przegrzewać.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dobra, więc się nie przejmuję

A jak już Was męczę to powiedźcie mi jak ubrać takiego maluszka na spacer??
Ja byłam w długich spodniach i krótkim rękawku...nie wiało i było 24/25 stopni
bodzik długi rekaw,pół spiochy lub portki,bluza.Ja tak ubieram me dziecie....
Stary 2011-07-16, 18:20   #1495
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
bodzik długi rekaw,pół spiochy lub portki,bluza.Ja tak ubieram me dziecie....
Danke

06.07.2011
Stary 2011-07-16, 18:25   #1496
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
moja położna to samo powiedziała.
Małego ubieram na noc w body z krótkim i nic więcej nóżki przykrywam bawełnianym kocykiem.
Na podwórko przy temp. powyżej 24 stopnie (w cieniu mam termometr) body z krótkim i czasem skarpetki ale zazwyczaj same body

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-16 o 18:26
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 18:40   #1497
ania2631
Wtajemniczenie

A moja dziecina wazy juz 5040gr i urosła 6 cma ja mam -14kg jeszcze 8
Stary 2011-07-16, 18:45   #1498
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
oba wyniki rewelacyjne
Stary 2011-07-16, 18:48   #1499
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Elegancko

Mi zaraz prawy cyc eksploduje a niunia dalej słodko śpi

06.07.2011
Stary 2011-07-16, 18:52   #1500
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
ja tak w przerwie , bo tesciowie sa i bardzo u nas aktywnie.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
u nas przewaznie lezy na lezaczku i gadam

do niego a on sie smieje

juz sie oczywiscie obudził
i purka i kupe robi
az sie boje patrzec co tam narobił bo tak bulgotało mu w gaciach
Grazinku moja Zoska tez sie najczesciej na przewijaku smieje
a kupe robi bulgoczaca zawsze prawie wiec zazwyczaj slysze jak sie wyproznia elegancko

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Nocka za to calkiem, calkiem. Nadia zasnela ok. 23, obudzila sie dopiero przed 6, potem przejal ja TZ a ja odsypialam weekendowo, i nastepne karmienie o 9tej. Takze wyspalam sie.
Camomilee!! ty tez karmisz piersia co? jak ty to robisz ze mala tyle spi?
moja jednak wczesniej zasypiala kolo22-23ciej ale teraz juz musze ja klasc ok 21-szej najpozniej bo odlatuje wiec jak ja dotrzymam do kapieli do 19:30 to juz jest sukces...
ale jak zasnie ok 21-szej to max do 2:30 dociaga, a potem zawsze po 3 godzinach kolejna pobudka...
Cytat:
Eve czy w ogole to nie wiem. 20 lipca Antek ma przeglad u lekarza wiec koniecznie zapytam o gruzlice. Byc moze jak sie czlowiek uprze to dostanie.
Mam nadzieje, ze mi UFO Antka nie porwie ale kima juz tak ponad godzine w lozeczku a uspianie trwalo 2 minuty
zapytajcie! u nas nie jest obiwiazkowa.ale ja juz w szpitalu zapytalam, i okazalo sie ze jesli sie pochodzi z kraju gdzie sa te szczepionki to sie dostaje za darmo i mala dostala w 3 dobie zycia.
Cytat:
humor ma dobry

poszła spać
ja nie moge uwierzyc, ze ta twoja cora tyle spi...szczesciara! zdradz sekret jak ty to robisz? Moja Zosia powiem ci spokojniejsza przy jedzeniu ostatnio, uspokajam ja, gadamy sobie, je tylko z jednej piersi ale po 15-20 minut i jak sie rzuca troche to uspokajam, pierdki leca, a jak u ciebie= bardzo sie rzuca Gabrycha? Rzuca sie ale chyba najedzona co? skoro tyle spi? moj Zosiek tylko na spacerze spi tyle, dzisiaj spala od 12-stej do 16:40 z przerwa na jedzenie na spiocha na spacerze, bo musielismy autem wrocic i nie chcialam zeby jakby co w aucie plakala.
a teraz smieje sie do karuzelki i w ogole mega grzeczna oczywiscie jak babcia z dziackiem sa nasze dziecko uwielbia publiczke

AGA PE!! niezla historia, strasznie sie usmialam!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Nie wiadomo, czy będą operować tż. Ropień się zmniejszył o połowę. Tylko, że ropień sam z siebie się nie może zmniejszyć Lekarze mówią, że takie rzeczy się nie dzieją...
Więc nie wiadomo - tż się czuje gorzej, ale chyba operować nie będą i jest do d..., tak by zoperowali i byłby spokój na jakiś czas, a tak nie wiadomo
wspolczuje sytuacji z Tztem kochana mam nadzieje, ze w koncu mu sie to zdrowko unormuje

Cytat:

czy ten głupi trądzik, który mają nasze dzieci przeniósł sie u kogoś na klatkę piersiową???
Moja Zosia miala na piersi tez, ale po kremie Avene zniknal i nie wrocil, czasem sie tylko troche krostek pojawia na twarzy.
Cytat:
Helou!
Meldujemy sie z Antosiem! Ja z kawa, a on z kupa
Smierdzi strasznie
Antek spal z szumami od 20 do 1:30 potem do 5 rano i tu juz bylo gorzej, bo dostawal UU co wiazalo sie z przysypianiem wiec budzil sie co poltorej godziny by dojesc
widze, ze Antek ma podobny system spania co Zoska, ona od 21-szej do 2:30, 5:30 i czasem dospi do 7,30 i karmienei ok 8:30...

ide bo moj maruder marudzi plus trzeba ja wykapac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości