|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
No to przechwaliłam to swoje dziecko i mi dała w kość, 30 min ekstra marudzenia gratis
IZa u nas Gerber w każdym sklepie ale kupiłam już hippa bo gerber ma taki sam skład jak Nan a po nim Nadia strasznie ulewała, dwa razy daliśmy i dwa razy i skończyło się na wymiotachiweczka może zmiana miejsca tak na nią podziałała traicionera idź idź bo z takimi sprawami nie ma żartów jak ja bym wyrzuciła kota z sypialni to miałabym kolejnego marudera w o domu stałby pod drzwiami, miauczał i drapał aż bym go wpuściła
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, ze by się przyzwyczaił, moje tez na początku koncertowały, kilka nocy przetrwaliśmy i jest luz.
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno się mniej więcej o tej samej porze wychodzić na spacer, kąpać, dawać posiłki, w szkole odrabiać lekcje o stałej porze. Ja też lubię mieć wszystko poukładane, do tego stopnia, że chciałam mieć 2 córki i robiłam wszystko w tym kierunku ![]() Moje dziecko mnie szokuje, śpi już 2,5 h ja z nią przysnęłam tez na jakieś 1,5 h |
|
|
|
|
#3184 |
|
Rozeznanie
|
aja a ty karmisz piersia czy mm ??? pytam dlatego ze dalas jabluszko i zastanawiam sie czy ja tez moge dac a urodzilam tydzien przed.
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
daj Magdalena po cioci wizażowej
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Kasi z piersi przeszłam bezpośrednio na mleko z kartonu i tu też, więc ja mm w ogóle nie używałam |
|
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
a mozesz mi wyslac ten plan co ostatnio wyslalas tu na forum co w ktorym tygodniu dawalas???
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło na PW
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
ok dziekuje
|
|
|
|
#3190 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Naduni, spóźnione ale co tam ![]() Cytat:
![]() my dziś na dwa tygodnie jedziemy do rodziców, więc też proszę dużo nie pisać ![]() a ten tytuł nie tylko Ciebie śmieszy kojarzy się co najmniej dziwnieCytat:
![]() ja też dziś szukałam ![]() Cytat:
a jak pogoda nad morzem? U nas położenie małego wczoraj godzinę wcześniej zaowocowało wstawaniem w nocy o godz. wcześniej, tzn. przed północą i przed 4. Ale od tej 4 spał niespokojnie i musiałam non stop smoka podawać, w końcu o 5 obudziłam męża, bo mały już spać nie chciał, a ja się położyłam. Przed 7 mąż do pracy poszedł, a ja nakarmiłam, przebrałam, bo była kupa, położyłam małego spać i sama też się położyłam i spaliśmy do 11 Teraz wróciliśmy ze spacerku, mały zjadł i śpi, a ja się biorę za pakowanie i jedziemy wieczorekiem do rodziców na całe 2 tyg. Muszę tyle rzeczy nabrać, że szok ![]() ego, coralady głos Aha i dziękujemy wszystkim za komplementy pod adresem naszego avatarka Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-16 o 16:19 |
||||
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj bylismy na szczepieniu, mały po spał cały dzień z przerwami na karmienie
Był bardzo dzielny tylko zapłakał przy ukłuciuPediatra mnie wkurzyła, bo sie wypytywałam o szczepinke o zawartość rtęci itp, to ona ze szczepienia są obowiązkowe i bla bla. Co do diety to stwierdziła, że sa nowe wytyczne i dziecko powinno zacząć jeść gluten i zupki jak skończy 4 miesiąć, czyli komuno wróc. Moja mama tak nasz karmiła. Jestem przeciwna skoro mam pokarm to karmie i zaczynam wprowadzać inne pokarmy jak maly skończy 6 miesięcy. Przecięż to najzdrowszy pokarm dla maluszka (oczywiście jesli mama ma mozliwość karmić piersią) więc nie widzę sensu wprowadzać tak wczesnie pokarmów stałych, jeszcze ma cale życie na jedzienie ![]() Czasem,mi mi się wydaje, że chodzi tu o marketing, w końcu rynek pokarmów dla dzieci jest ogromny i im wczesniej maluszki zaczna je jeść tym lepiej dla firm produkujacych zupki itp. Znalazłam coś takiego http://babyledweaning.pl/start/co-to-jest.html , nowe wprowadzanie pokarmów tzn zamiast zupek gotuje sie marchewke, brokuł itp i daje dziecku zeby samo sobie jadło, musze poczytać o tym więcej
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-07-16 o 16:52 |
|
|
|
#3192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kocica jak spaliśmy wskakiwała do łóżeczka, ale rano jest koncert pod drzwiami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie umiem inaczej funkcjonować, choć wiem, że ja może zbyt dużą przywiązuję wagę do tego, ale taka jestem, nawet w pracy zajmuję planowaniem i kontrola wykonania planu I przyznaję się bez bicia, lubię mieć od 20 czas tylko dla siebie, i nie czuję się przez to złą matką ![]() bardzo ładne ![]() Cytat:
każdy kieruje się własną intuicją, np. ja szary żuczek kieruję się wytycznymi ![]() a jeśli chodzi o to nowe wprowadzanie, to wg mnie w Polsce już od dawna się tak robiło, tylko teraz dostało to nazwę
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego wyjazdu życzę Cytat:
![]() Szczepienia sa obowiązkowe, co nie znaczy, ze szczepionki muszą zawierać rtęć ![]() O BLW juz czytałam sporo i zamierzam spróbować, ale i tak najpierw dam papki, bo BLW się stosuje, gdy dziecko już samo pewnie siedzi. IIza- ale tutaj chodzi o to, ze dziecko samo łapkami sobie wybiera, co zje, wkłada sobie do buzi, jakoś nie słyszałam, żeby ktokolwiek ze znajomych czy rodziny w taki sposób dziecko karmił
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-16 o 17:04 |
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak musi dobrze siedzieć, więc i tak trzeba wprowadzać cos innego wczesniej. Podobno, że dziecko nie zje tego co by je uczuliło. Jest tez książka na ten temat" Dziecko lubi wybór". Poczytam jeszcze na ten temat i chyba spróbuje tej metody , bo córka byla niejadzkiem, w sumie to dalej jest, a przy tej metodzie dzieci lepiej jedzą.
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-07-16 o 17:11 |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
I tak podstawa są nadal posiłki mleczne, wiec nie chodzi o to, żeby się dziecko napchało tymi warzywami, tylko raczej nauczyło smakować. Zawsze można tez podać słoiczek czy zupke. Podobno dzieci jedzące wg BLW o wiele szybciej jedzą z rodzinami normalne posiłki korzystając ze sztućców.
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po jego przeczytaniu wydawało mi się, że głównym punktem jest to, że daję się dziecku coś do ręki zamiast papkę łyżeczką a to, że wybiera co chce jeść to nie jest najważniejsze Moja mama zawsze mi mówi, ze kiedyś się długo karmiło piersią, późno wyprowadzało produkty, i przeważnie nikt się nie rozczulał nad miksowaniem i karmieniem itp, tylko dawała nam w rękę kawałek jabłka czy ugotowana marchewkę. Teraz raczej to zanikło, bo ja też nie mam znajomych którzy by tak robili
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-16 o 17:31 |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym wątkiem wizażowym ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- o tutaj jest cos, ale ja to chyba jeszcze inny czytałam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...&highlight=blw
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
lecimy na drugi spacer, rano był w Marsupi, a teraz wózek
Izabella jak Marsupi córcia lubi?, bo Jacek zasypia zanim zdąże wyjsć z domu
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo zamierzam się pobawić w bobomigi
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrocilam z wyprzedazy w nexie,ale byla masakra.ludzi od groma.kupilam mlodemu spodenki,bluzy,dresy,kosz ule.ogolnie zadowolona jestem zapomnialam dzisiaj testa zrobic |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest artykuł o tym: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...iemowleta.html to fajnie, za zakupki się udały, a co do testowania, to jak jutro zrobisz, nic się nie stanie przecież.
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no udaly sie a test chcialam dzis zrobic co by juz sie nie stresowac.no ale skleroza nie boli ![]() moje dziecko dzisiaj zjadlo pol sloiczka marchewy bylam w szoku bo chcial jeszcze ale sie balam mu dac po to dopiero 2 raz.mysle mu sprobowac dac kaszke tylko nie wiem czy nie za wczesnie.i mysle tez o jabluszku z marchewka skoro nic mu po tym nie jest.kurcze sama nie wiem
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
dziekujemy wszystkim traici spóźnione ale gratuluje urodzinek kasiunia super avatarek moje dziecko zamienia sie w małego terroryste. dzisiaj rano odstawil taką histerię, ze czegos takiego to ja nie widziałam. juz sie z tż wybieralismy z nim do lekarza bo myslałam ze go cos tak boli, ze tak wyje, cały sie trząsł z tego płaczu, co chwile miał odruchy moro, tak nas nastraszył ze masakra ani chodzenie z nim nie pomagało, ani noszenie , nic. zapakowalismy go do fotelika i wsiedlismy do samochodu a on usmiech i za 5 min. usnął. no wiec do lek. w koncu nie pojechalismy bo pewnie bysmy zrobili z siebie przewrazliwionych rodziców, ze przyjezdzamy z usmiechnietym dzieckiem chociaz nie wiem.. moze jakis powód tej histerii był. ale tak sie umęczył ze spał po tej histerii 4 godziny! ale tak mnie nastraszył, ze na razie to mi sie odechciało drugiego dziecka. |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
maggol a moze jemu sie skok rozwojowy zaczal
istanieje tez taka opcja ![]() moj tez dzisiaj wariuje.ale on to ma skok.daje popalic.wyje bez powodu.wszystko jest be,najlepiej cyca mu przykleic do buzi i zeby tak chodzil z nim i bedzie ok
|
|
|
|
#3207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ehhh taka gościnna sie zrobiłam po urodzeniu dziecka )słodka, a jakie ma piękne bodziaki mothecare ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaaa i super, że dzieciaki pojechały , odpoczniesz od nich hehehe ![]() Cytat:
hahaha ehhhhhhh szczerze, wrócilibyśmy już najchętniej do domku, gdybyśmy nie mieli zapłacone do końca ![]() mama nadzieję, bo oszaleje!!! ![]() Cytat:
![]() ale plaża odpada, bo Lence sie nie podoba, choc kupilismy jej namiiocik. ewentualnie możemy sie przejść wózkiem i koniec ![]() aaaaaa i moje dziecko krzyczy a nie płacze ostatnio ale tak, jakby kota obdzierali ze skóry
|
|||||
|
|
|
#3208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heloł mamuśki
Cytat:
Cytat:
ale gratuluję nocki, przynajmniej się wyspałaś, nie martw się tym, mój ostatnio u moich rodziców dostaje spazmów, w tyg jak byłam to nie wiem dlaczego zaczął się tak drzeć, że nie mogłam go uspokoić z 15 minut, dzisiaj byliśmy tam pół dnia i bylo wszystko ok i znow złapał fazę na darcie się, ale mąż go jakoś uspokoił, myślalam, że może to ząbki idą, ta Gabrysia ze zdjęć z Olkiem jest 3 tyg starsza i jej mama już smaruje jej dziąselka tym dentinoxem jak się drze i przechodzi podobno po chwili, więc może to to, dzisiaj robię zamowienie w aptece i kupuję![]() tra Ty jeszcze nie polazłaś do tego lekarza? to wszystko masz ode mnie
|
||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Izunia, w sumie lepiej że to kolka, musi przejść. Oby jak najszybciej Madzik, super że jest ok ![]() Wanilia, też miałam gratulować udanego wieczora a widzę że Nadia nadrobiła...Cieszę się że rączki ładnie wyglądają Iweczka, uu czyli nie za ciekawie...Odpoczywajcie jednak Aja, dobra jesteś, nawet w dzieci się wstrzeliłaś Ja zawsze marzyłam o córce ale o pierwsze dziecko staraliśmy się rok i przestałam wyliczać bo straciłam nadzieję. No i wyszedł Aleks. Teraz chciałam się starać już koniecznie o córeczkę ale nie zdążyłam bo zaszłam w pierwszym cyklu który według testów był bezowulacyjny I nastąpił cud...Ale dwie córy to byłby ideał Kasiunia, miłego pobytu |
|
|
|
#3210 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo on juz w zeszłym tygodniu był taki maruder, chociaz ja ostatnio myslę, ze moje dziecko ma skoki co drugi dzien, myslałam ze im wiekszy bedzie tym lepiej sie bedziemy rozumiec i bede mogła lepiej reagowac na jego potrzeby, ale widzę, ze to tak nie działa i chyba trzeba duzo cierpliwosci i wytrwałosci zeby jakos przetrwac złe dni naszych dzieci Cytat:
no to ten dentinox tez musze zamówić jak pomaga na darcie ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
a tym bardziej ze spacery są tez ostatnio beee
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

stałby pod drzwiami, miauczał i drapał aż bym go wpuściła

dla Naduni, spóźnione ale co tam 

bylam w szoku bo chcial jeszcze ale sie balam mu dac po to dopiero 2 raz.
to wszystko masz ode mnie
a tym bardziej ze spacery są tez ostatnio beee