Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 19:11   #1501
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi Ja nie chcę niuni przegrzewać.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dobra, więc się nie przejmuję

A jak już Was męczę to powiedźcie mi jak ubrać takiego maluszka na spacer??
Ja byłam w długich spodniach i krótkim rękawku...nie wiało i było 24/25 stopni
póki jest noworodkiem to jedna warstwa wiecej niz Ty (pamietaj ze kocyk to tez warstwa )
ale w takie upały ze sama masz ochotre skórę sobie sciagnac to bym z dwoma warstwami nie przesadzała
moj mały przewaznie w bodziaku jest
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
moja położna to samo powiedziała.
Małego ubieram na noc w body z krótkim i nic więcej nóżki przykrywam bawełnianym kocykiem.
Na podwórko przy temp. powyżej 24 stopnie (w cieniu mam termometr) body z krótkim i czasem skarpetki ale zazwyczaj same body
no dokładnie identycznie jak u mnie
na noc bodziak z krótkim i kocyk i w dzien sam bodziaczek
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
A moja dziecina wazy juz 5040gr i urosła 6 cma ja mam -14kg jeszcze 8
brawo

ale nudy

moj tz pojechał na impreze i wróci w poniedziałek
bo jutro u mamy zostaje...
buu
Stary 2011-07-16, 19:48   #1502
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Moniqac jak najbardziej jestem chetna na spacerek W końcu będzie okazja do spotkania się

My dzis bylismy na specerku nałaziłam się, nogi mnie teraz bolą.
chłopcy smacznie spią, zaraz będzie pobudka na kapiel i jedzenie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:06   #1503
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czytam sobie poczekalnie

jestem z wami od 13 stycznia
jak to jeszcze nie wiedziałam czy bedzie Zuzia czy Sebuś ale byłam na milion procent pewna ze Zuzia
a wczoraj znalazłam taki sweterek co kupiłam dla "Zuzi" seledynek ze srebrna nitka i haftowanymi kwiatami i Sebunia w to ubrałam
ale była z niego fajna dziewczynka

a propo to spi od 18 a czas kapieli jest... a caly dzien w dupe dawał
Stary 2011-07-16, 20:14   #1504
andziot
Zakorzenienie

matall skoro to coś u Twojego tżta się zmniejsza to może w końcu zniknie całkowicie ??? i będzie lepiej ...

anulinka ja nie wiem czy to nie taki ewenement dwunocowy że tak długo mi spała ... Gabrysia jest tylko na cycku i żeby nie było nie pijam alkoholu ani innych używek, nie biorę leków na sen
dla usprawiedliwienia dodam, że Zosia w jej wieku też spała od 19 do 5-6 rano po moim mleku z butelki (gdzieś ok 120ml jadła ) może mam takie śpiące egzemplarze
(tzn mam wielką nadzieję )

enchan jak czytałam to już się bałam, że napiszesz że na Gbrysię wylałaś oczywiście też źle że siebie poparzyłaś, ale sama rozumiesz my mamy twardzielki jesteśmy a Gabulki biedne takie bezradne ... dobrze, że już nie boli

the_sania o matko dziś dzień poparzonych całusek w paluszek

spice1985 na mm to bym się nie dziwiła że tyle śpi, ale na cycusiu

monika21121984 rodzice pewnie trzymają krócej twojego gościa a ty jako ciocia masz obowiązek rozpieszczać i ona chyba o tym została poinformowana i dlatego tak Cię wykorzystuje

dorka ja miałam termoopakowanie z TT też z taką folią, te ze styropianem podobno jeszcze gorsze, żaden nie jest super podobno, dlatego trzeba ciut cieplejsze mleko robić wtedy dłużej wytrzyma
ja po szczepieniu od razu byłam na spacerze, nie czaje czemu nie można wychodzić

ania2631 już Ci 6cm urosła ??? aż nie wierzę ... ale się należą

anula jw co do spania Gabrysi (przy anulince) Gabrynia może ciut spokojniejsza albo ja znalazłam sposoby żeby ją uspokoić, jednego cyca je spokojnie, pod koniec zaczyna się rzucać, a drugi to już orgia, ale trochę pokobinuje i zjada, wytrzymuje 3h więc jest chyba ok, ale w cyckach czuje, że nie dojada do końca tak jak kiedyś

siedzę na balkonie i odpisuję
ale zimno więc idę się ubrać ciut

po drodze zahaczyłam o lodówkę i pożrę rożka sobie

my dziś dzień poza domem spędziliśmy,
zakupy : kupiłam Zosi spódniczkę, Gabrysi legginsy (74rozm )
mężul zakupił koszulki i mi przy okazji dostało się bluzeczkę
odkryłam w reserved że tyłek mam większy prawie o dwa rozmiary niż przed ciążą
bo wzięłam spódnice rozmiar większy niż kiedyś (profilaktycznie) a takie na styk były

Gabrynia mało spała,
ale była grzeczna ...

teraz już dziadek piaskowy nasypał dziewczynom do oczu i kimają słodko

to idę zjeść tego loda bo mi się rozmrozi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:18   #1505
mamaoptymistka
Zadomowienie

Jak to możliwe że ważę 0,5 kg mniej niż przed ciążą a w nic się nie mieszczę sprzed ciąży tzn głównie w sukienki
Maskara jakaś aż się boję iść do sklepu po sukienkę na chrzciny bo chyba 40 będę musiała kupić

Andziot zazdroszczę Ci ogromnie tego nocnego spania Gabika

Co do ciuszków to body 3-6 m-cy są na styk u mojego żarłoka, a śpiochy już zdarzyło mi się 74 zakładać
Ogromną ilość słodkich rampersów ubrałam tylko raz albo wcale i to przeważnie odpięte miał dwie napki w kroku żeby chociaż raz założyć i fotki strzelić

A i odkryłam w pamiętniku starszego syna że 5,200 ważył jak miał 3 m-ce (aż muszę to sprawdzić) a Franek ma m-c i 5,500 kg No ale skoro je jak szalony

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-16 o 20:22
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:21   #1506
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
póki jest noworodkiem to jedna warstwa wiecej niz Ty (pamietaj ze kocyk to tez warstwa )
ale w takie upały ze sama masz ochotre skórę sobie sciagnac to bym z dwoma warstwami nie przesadzała
moj mały przewaznie w bodziaku jest
Dzięki
Właśnie nie chcę przesadzać

ps. właśnie, zapomniałam, pępuszek odpadł

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-07-16 o 20:25
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:33   #1507
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:

A i odkryłam w pamiętniku starszego syna że 5,200 ważył jak miał 3 m-ce (aż muszę to sprawdzić) a Franek ma m-c i 5,500 kg No ale skoro je jak szalony
rzeczywiście szybko Ci przybiera,
Gabrysia urodzona z ciut większą wagą, a w 7/8 tygodniu życia miała 5700g

Stary 2011-07-16, 20:34   #1508
matallewar
Zakorzenienie

andziot No może zniknie, ale jak nie będzie operacji, to będzie 1-2 miesiące kolejne na 32 tabletkach dziennie i fatalnym samopoczuciu. A tak operacja, max 2 tyg i powinno być dużo lepiej.
Już sama nie wiem, co gorsze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:47   #1509
amarcia
Wtajemniczenie

kobiety wy moje... czy ktos jeszcze ma dobre opinie o kremiku na tradzik z avene?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

i powiem wam, że matall to fajny kociak jest... prawda?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:53   #1510
agus87
Zakorzenienie

to ja sobie jade pic z rodzenstwem finlandie zurawinową :hej:
olunia spi
babcia pilnuje

gusiagatko gratki za odpadniecie pepuszka
Stary 2011-07-16, 21:00   #1511
mamaoptymistka
Zadomowienie

Chciałam wypróbować mój laktator i nie wiem jak ja będę odciągać bo jak mnie zassało to myślałam że umrę z bólu. Maskara. Udało mi się 30 ml wyciągnąć bo sutek mnie bolał i nadal boli.
Dziewczyny używające elektryczny lakatatorów też Was bolało za pierwszym razem.
Albo jestem nie przyzwyczajona albo zmienili coś w tym modelu, bo taki miałam i odciągałam bez problemu

[B]gusia za pępuszek teraz o wiele łatwiej prawda z ubieraniem i leżeniem na brzuszku.

Czas edycji: 2011-07-16 o 21:01
Stary 2011-07-16, 21:00   #1512
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
kobiety wy moje... czy ktos jeszcze ma dobre opinie o kremiku na tradzik z avene?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zawstydziłam się...

Idę kąpać małego.
CU

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:06   #1513
andziot
Zakorzenienie

z ciekawości zajrzałam do Zosi książeczki zdrowia i ona też miała 5700g w okolicach drugiego miesiąca życia, więc podobnie mi kobietki rosną na razie

mamaoptymiska mnie sut nie boli jak odciągam, a nie włączyłaś za dużej siły ssącej ??? bo u mnie się reguluje i tej największej nigdy jeszcze nie użyłam bo bym miała sine suty

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

a ja dzięki temu, że Gabi tak długo śpi w nocy i rano po takiej przerwie najada się jednym olbrzymim cycuszkiem, to sobie drugiego odciągam i mam już sporo mleczka w zamrażarce

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-16 o 21:03
Stary 2011-07-16, 21:10   #1514
mamaoptymistka
Zadomowienie

Andziot a ja poszłam zobaczyć w książeczkę i mam tylko wpis wagi z 20.09 tzn z 4 m-ca i syn miał 7,700 więc coś pomyliłam z tym 5,200 w 3 m-cu.
Teraz Frania ważę na mojej elektronicznej wadze więc dopiero na szczepieniu 28.07 dowiem się tak dokładnie ile waży.

W lakatorze mam tylko jeden tryb pracy, chyba się wścieknę jak to tak będzie bolało za każdym razem.

a ile mogę przechowywać to 30 ml do poniedziałku rana mogę i czy mogę dolać tam potem następne jakie np. jutro odciągnę.??????

Czas edycji: 2011-07-16 o 21:11
Stary 2011-07-16, 21:17   #1515
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
aga_pe niezle sie musialas wystraszyc !!! Widze, ze u Ciebie tez tz zapoima, o wylaczeniu skrzydelka po wzieciu dziecka z lozeczka
tak! za kazdym razem!

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Aga, chce szczepic w polskiej przychodni tu na miejscu, w Londynie.
:
aha, myslalam ze w pl, bo niezle piekielko przeszlam z domi zeby uzupelnic kalendarz szczepien
Cytat:
Mamusie, pomóżcie mi proszę. Mam w mieszkaniu 24 stopnie i moja mała była ubrana w body na długi rękaw i półśpiochy. Przyszła położna i powiedziała mi, że dziecku tak jest na pewno za zimno i żebym jeszcze jej bluzę założyła. Kark miała ciepły, nie marudziła, wyglądała na zadowoloną. Czy na prawdę zbyt cienko ją ubrałam ?? (mała ma dzisiaj 10 dni)
gusiu dziewczyny odpowiedzialy ale sadze ze nie powinnas cieplej nadusi ubierac, no bez przesady
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czytam sobie poczekalnie

jestem z wami od 13 stycznia
jak to jeszcze nie wiedziałam czy bedzie Zuzia czy Sebuś ale byłam na milion procent pewna ze Zuzia
a wczoraj znalazłam taki sweterek co kupiłam dla "Zuzi" seledynek ze srebrna nitka i haftowanymi kwiatami i Sebunia w to ubrałam
ale była z niego fajna dziewczynka

a propo to spi od 18 a czas kapieli jest... a caly dzien w dupe dawał
ja tez bylam pewna broszki!!!!

BARDZO SERDECZNIE DZIEKUJEMY WIZAZOWYM CIOCIOM ZA ZYCZENIA DLA DOMINIKA

NO I DLA WAS KOCHANE:
MUFFINKI
- JASNE SA MARCHEWKOWE Z PRZEPISU MORII
-CIEMNE TO MIX Z LINKU MIMBI I CAMOMILE -NAJLEPSZE CZEKOLADOWE JAKIE JADLAM NIESKROMNIE MOWIAC

Niewiem o co kaman. moj organizm dzisiaj zastrajkowal
mialam 2 drzemki a czuje sie jakbym tydizen niespala
nie wiem czy poprostu jechalam na jakims zapasie energii i teraz jak wiem ze jest tz to oklaplam z sil`?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-16_20-37-50_453.jpg (141,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-07-16, 21:19   #1516
aniutka_85
Raczkowanie

Gusia za pępuszek
Matall ty kociaku
Mamaoptymistka ja dzisiaj byłam na zakupkach dla małej i co się okazało, że co firma to inna rozmiarówka. Z jednej firmy 56cm za duże a z drugiej 74cm w sam raz. Jedne body były nawet dobre w rozmiarze 86cm Tak więc przy wzroście moje córy (czyli 60cm) kupiłam body w rozmiarach 68 i 86cm i dwie czapki na wzrost 56cm i 62cm. A ja myślałam, że dorosłych rozmiarówka jest dziwaczna
Poza tym moją dietę cud szlag trafił, właśnie piję piwko i jem chrupki ale cóż ochota naszła i co porodzic, chyba tylko w łeb na opamiętanie

Aaaaa i jeszcze się pochwalę, że moje dziewczę spało dzisiaj przy dźwiękach włączonej wiertarki (tacie się zachciało remontowac kiedy mała spała) i mikserze (mama robiła ciacho , torcik makowy przekładany kremem kawowym, a co niech wam ślinka leci ). Jak tylko sprzęty zostały wyłączone, oczy jak 5 zł
A tak w ogóle cały dzień dzisiaj spędziliśmy we trójkę i było wspaniale

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:20   #1517
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Chciałam wypróbować mój laktator i nie wiem jak ja będę odciągać bo jak mnie zassało to myślałam że umrę z bólu. Maskara. Udało mi się 30 ml wyciągnąć bo sutek mnie bolał i nadal boli.
Albo jestem nie przyzwyczajona albo zmienili coś w tym modelu, bo taki miałam i odciągałam bez problemu
Ja zaczynałam od laktatora ręcznego, więc jak kupiliśmy elektryczny, to sutki już miałam zahartowane A w elektrycznym mam regulację mocy i korzystam z niej.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
z ciekawości zajrzałam do Zosi książeczki zdrowia i ona też miała 5700g w okolicach drugiego miesiąca życia, więc podobnie mi kobietki rosną na razie

Mój Pepe to jednak szczypiorek z wagą 5100 g ( w wieku 2 m-cy ).

U nas w miarę spokojny dzień. Pepe od 14 był u babci, to ja mogłam posprzątać w miarę porządnie dom. Wrócił koło 19 z kupą w pampersie , a już się bałam, że czopek będzie w użyciu.
Po kąpieli byla kolka, podałam 2 x razy Bobotic i poszły purki. Przy laktatorze zasnął.
Idę coś zjeść, bom głodna
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:21   #1518
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

nam pomaga nawet jak mu lekko zaczynaja sie babrac te zmiany na buzce

beede go wychwalac pod slonce, wlasnie uzywamy drugiego opakowania
Stary 2011-07-16, 21:25   #1519
anula_81
Zakorzenienie

a ja uciekam spac....mam twoj styl z PL ale chyba nie mam sily vczytac, bo jutro znowu dzien poza domem wiec trzeba sie przygotowac snem...
niestety nie mam egzemplarza takiego jak Andziotka i trzeba w nocy wstawac

A co do kremu Avene..pomyslec ze to norweska farmaceutka w aptece mi polecila i poszlo szerokim echem nad wisla
nam pomaga!! i ja sama go czesto uzywam

GUSIA i gratuluje odpadnietego pepuszka

Uciekam spac, mam nadzieje,ze jak tesciowie poleca w poniedzialek wieczorem to do was zajrze na dluzej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:35   #1520
mamaoptymistka
Zadomowienie

Wzięłam instrukcję i cale szczęście jest pokrętęłko do regulacji siły ssania i okazuje się że miałam nastawione na maksa stąd ten ból który nadal trzyma. No to jest nadzieja że dojenie nie będzie takie złe.

Mufinki mniam mniam a gdzie w końcu kupiłaś te foremki

Andziot dobra kobieto dzięki Ci że wspomniałaś o tej regulacji bo bym żyła dalej w nieświadomości a sutki by mi odpadły.

Czas edycji: 2011-07-16 o 21:39
Stary 2011-07-16, 21:42   #1521
andziot
Zakorzenienie

mamaoptymistka ja bym nie mieszała z różnych dni mleka, 3-5 dni w lodówce może stać
heheh, jednak się reguluje uratowałam kobiece sutki

aga_pe

anulinka wróciliście do starego mleka i Piotruś już nie ulewa ??? probiotyk dajecie dalej ???

Stary 2011-07-16, 21:43   #1522
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Wzięłam instrukcję i cale szczęście jest pokrętęłko do regulacji siły ssania i okazuje się że miałam nastawione na maksa stąd ten ból który nadal trzyma. No to jest nadzieja że dojenie nie będzie takie złe.

Mufinki mniam mniam a gdzie w końcu kupiłaś te foremki

Andziot dobra kobieto dzięki Ci że wspomniałaś o tej regulacji bo bym żyła dalej w nieświadomości a sutki by mi odpadły.
udalo sie dzisiaj, ale cale zakupy plus szukanie foremek to 3h!
kupilismy w zwyklym sklepie, ale nie mialam tej specjalnej foremki do mufinek, a kiedys te z dr.oedkera pieklam tez tylko w tych papierowych i sie nie rozlazily, a te tak
Stary 2011-07-16, 21:59   #1523
SiLLee
Raczkowanie

Dziekuje oj duzo sily sie przyda i cierpliwosci. Oby bylo jutro lepiej. Dzisiaj caly dzien maskara nie spala nic no oprocz jakis tam 10min drzemek i raz 40min. a tak caly dzien prawie na rekach. Kregoslup mi siada cierpliwosc tez najlepiej to bym z nia ryczla z bezradnosci. Bylam u lekarza na wizcie prywatnej. No i to co dwaj inni alergia i moze bole brzucha i znowu jakies ostre kropelki gdzie lista niepożądanych dzialan na calej stronie i podowac po skonczeniiu 1 roku zycia 2.5ml a ja mam niby jej dac 2ml. Przestraszyl mnie ten lek. Na innych od innego lekarze pisalo ze dzieci powyzej 2 lat. i raz podawalam przez tydzien kropelki fenisil. Teraz zasnela ciekawe kiedy sie obudzi. napewno do godz Na tych chrzcinach to bede wygladala jak zombi jakis chyba. Najgorsze jest to ze ona placze a ja nie wiem co robic tak mi jej szkoda

Mam pytanie czy do mleka dajecie wode mineralna przegotowana? czy kranowe?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske

Edytowane przez SiLLee
Czas edycji: 2011-07-16 o 22:00
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:10   #1524
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka wróciliście do starego mleka i Piotruś już nie ulewa ??? probiotyk dajecie dalej ???
Tak, wróciliśmy a probiotyk dostaje bez zmian. Ulewa jeszcze ( tak, jak wcześniej ), ale nie po każdym posiłku i małe ilości ( z reguły zaraz po jedzeniu trochę mleka ). Skończyły się chlusty To chyba jednak była wina mleka

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy do mleka dajecie wode mineralna przegotowana? czy kranowe?
Przegotowaną kranówę.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:11   #1525
mamaoptymistka
Zadomowienie

Aniutka 85 dokładnie tak jak piszesz z tymi ciuszkami. Dziś kupilam na allegro body 7 pack z Early Days powyżej 6 m-ca, a cena była mega okazyjna.
Bardzo lubię body z tej firmy, mogę śmiało polecić.
Stary 2011-07-16, 22:30   #1526
amarcia
Wtajemniczenie

mamaoptymistka ale te bodziaczki chyba nie mają zapinania pod szyjką prawda?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:45   #1527
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
gusiagatko gratki za odpadniecie pepuszka

Cytat:

[B]gusia za pępuszek teraz o wiele łatwiej prawda z ubieraniem i leżeniem na brzuszku.
Pewnie, że od razu inaczej. Z przewijaniem, ubieraniem itp.

Ja w szpitalu używałam 3 dni laktatora elektrycznego i bolało mnie za każdym razem. Teraz jak karmie małą piersią to boli tylko jak zasysa

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gusiu dziewczyny odpowiedzialy ale sadze ze nie powinnas cieplej nadusi ubierac, no bez przesady
NO I DLA WAS KOCHANE:
MUFFINKI
-CIEMNE TO MIX Z LINKU MIMBI I CAMOMILE -NAJLEPSZE CZEKOLADOWE JAKIE JADLAM NIESKROMNIE MOWIAC

Pyyyyycha

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Gusia za pępuszek
:

A my znowu mamy płaczącą i prężącą się niunię Jak mi jej szkoda. Tż teraz ją nosi.

Dobrej nocy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 23:27   #1528
Camomile
Zadomowienie

Hello
Niunia wykapana, zaladowana w spiworek, drzemie.
TZ tak samo (minus spiworek).

U fryzjera bylo SUPER(fryzjerka nie mogla sie nachwalic w jakiej dobrej kondycji wlosy, oj, bedzie zal jak niedlugo zaczna wypadac)
I pomyslec, ze mam go pod nosem, a tak zawsze w Polsce sie obcinalam...

Porozmawialam tez n/t kolorku i nastepnym razem bedzie farbowanie bo mam pare siwych wlosow JUZ i sie wstydze - karmel po calosci albo balejaz. Osobiscie nie przepadam za balejazem, ale jak farbowanie pierwszy raz w zyciu to chyba najpierw lepiej tak, jak sadzicie??

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co robicie z dzidziami jak czuwają?
No, bo ja gadam do niego, puszczam karuzelę, próbujemy matę, pluszaki itp.
Ale mam wrażenie, że go to nudzi i tylko rączki są ciekawe...
A jak Wy dzieciom czas zajmujecie??
To samo co ty, plus kolysanie na raczkach, tanczenie do muzyki, chodzenie po domu albo ogrodku tak, ze sobie Nadia zerka zza barku i podziwia swiat.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)
Camomilee!! ty tez karmisz piersia co? jak ty to robisz ze mala tyle spi?
moja jednak wczesniej zasypiala kolo22-23ciej ale teraz juz musze ja klasc ok 21-szej najpozniej bo odlatuje wiec jak ja dotrzymam do kapieli do 19:30 to juz jest sukces...
ale jak zasnie ok 21-szej to max do 2:30 dociaga, a potem zawsze po 3 godzinach kolejna pobudka...(...)
Anulka, u nas nie zawsze jest tak pieknie z tym spaniem, moze raz na tydzien jej sie zdarzy. Zazwyczaj zasypia ok. 22-23 (kapiemy 20) i spi do ok. 4, potem albo spi dalej do 8 albo juz nie spi w ogole...
Juz wolalabym, zeby zawsze sie budzila co 3h ale zasypiala od razu w nocy niz tak nieregularnie...

Cytat:
I właśnie tak to u nas wygląda... Co ty masz za maść?
Amarcia, masc sie nazywa Cetraben.
Na buzie bardzo pomogla, na piersi tak srednio na razie.
A Ty co stosujesz?

Dla nas Avene byl za slaby, ale ja go lubie i uzywam sobie.

Cytat:
(...)

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to ja sobie jade pic z rodzenstwem finlandie zurawinową :hej:
olunia spi
babcia pilnuje
Ale ci fajnie.

Cytat:

Mamaoptymistka
, na mnie niestety elektryczny laktator (Medeli) zawsze tak dzialal .
Dlatego szybciutko wrocilam do recznego Aventu.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...)
BARDZO SERDECZNIE DZIEKUJEMY WIZAZOWYM CIOCIOM ZA ZYCZENIA DLA DOMINIKA

NO I DLA WAS KOCHANE:
MUFFINKI

Niewiem o co kaman. moj organizm dzisiaj zastrajkowal
mialam 2 drzemki a czuje sie jakbym tydizen niespala
nie wiem czy poprostu jechalam na jakims zapasie energii i teraz jak wiem ze jest tz to oklaplam z sil`?
Noooo, wygladaja bardzo smakowicie.
Wiesz, po takim pieczeniu to chyba kazdy opadlby z sil ...

Dobrej nocy wszystkim

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 00:26   #1529
agus87
Zakorzenienie

wrocilam
Stary 2011-07-17, 07:38   #1530
asiak1981
Rozeznanie

Witam!
wszystkie spią?? ;-)

Tż skończył urlop i pojechał dziś na 5 do pracy i z tej okazji Wojtek spał od 21 do 6, a Kasia od 21.15 do 7.30.

Miłej niedzieli!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości