|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
u nas co prawda dpiero 36 tdzien ,ale wiadomo rznie moze byc i moj mi tez dzis walnal tekstem ze on jedzie na jakies targi 3 dni,w✂✂✂✂i...... sie nie na zarty az sie rozbeczalam i mowie mu ze absolutnie nie,a on ze i tak zrobi jak bedzie chcal niewiem co mu sie w glowie ostatnio poprzewracalo ,raz ze ja w ciazy a 2 ze z ostatnich atrgow wrocil w rozerwanej koszuli,zbitym palcem i po paru tygodniach przyszlo wezwanie na policje,ja dalej niewiem co tam dokladnie sie stalo bo ani od niego ani od jego szefa i kolegi z pracy sie niedowiem,obiecal ze wiecej na zadne nie jedzie ,a tu prosze tylko sie trafilo on juz chetny,✂✂✂✂icy z tymi chlopami idzie dostac,jeszcze brakuje mi siedziec w domu samej i martwic sie 3 dni czy czegos nie odwalil(swja droga on nigdy takich rzeczy nierobil nawet bym niepomyslala ze cs takiego moze sie stac a tu zonk) |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli wody są zielone to trzeba jechać odrazu a jak jasne to do 6h ![]() taki mi ost położna w szpitalu mówiła. |
|
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mowie ostatnio do tz jak zaczne rodzic w dzien a ty bedziesz w trasie to jak zadzwonie ze sie zaczelo to koncz trase i przyjezdzaj a on domne a co ja ci tam pomoge,dokoncze trase i przyjade,niewiem czy to mial byc zart czy co zglupialam---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- i gdzie ta Beatka? |
|
|
|
|
#3814 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=beatkap1;28174267] Cytat:
Co do kosmetykow nie ma co przesadzac. My uzywamy tylko oliatum i parafinki. Pozniej przejde na ziajke albo hippa. Do pupy wiadomo jakis krem. No i zakupilam tez teraz ziajke na opalanie. Tzn. z faktorem 30 od pierwszych dni zycia. Krem do twarzy tez ziajki lezy nie otwarty. Cytat:
Cytat:
A u nas po wizycie poloznej, maly tomaly tluscioszek. Przybral czterysta gram w ciagu tygodnia bedac na samej piersi. Moje krocze jeszcze nie do konca ok :/ Kurde czy kiedys bedzie?? Malemu kikut nadal sie trzyma.Polozna kazala go porzadnie wymoczyc w kapieli.
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za odpowiedzi w sprawie wod
co do waszych tztow to przykro mi poprostu moj co prawda pracuje i czesto robi cos kolo domuv ale juz mi powiedzial ze jakby cos to mam odrazu dzwonic i on przyjedzie zreszta co godzonke mniej wiecej dzwoni i pyta jak sie czuje krzyczy jak sie prsemeczam i dlatego jakos mi trudno waszych tztow zrozumiec...ale czasem to mysle ze niektorsy faceci zostali stworzeni zeby kobietom zycie utrudnic...
|
#3816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma mi bardzo polecała chusty tej firmy, podzielisz się opinią? ![]() Brumek, za 9 miesiąc! Brzuszek masz śliczny, aż się wierzyć nie chce że na porodówkę niedlugo idziesz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nic nie mam...
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
daje NAN bo takie bylo w szpitalu.
|
|
|
|
#3818 |
|
BAN stały
|
Zanka i jak malutka się czuje??
Dziewczyny a jak idzie się zameldowac maluszka i odbiera się akt urodzenia to ile sie tam za wszystkoplaci?? bo juz juz zapomnialam :/ |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Oooooodziwo wszystko bezpłatne.
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Muszę pochwalić mojego mężusia
Szczęście nie było numeru, bo szkoda mi teraz wydać na siebie ponad 200 Ale samym gestem mnie rozbroił Za to na spacerku zjedliśmy sobie pyszne lody od Grycana Ale powiem wam że po tym wczorajszym badaniu to coś się chyba zaczyna dziać, bo jak szliśmy w sumie trasą krótszą niż zazwyczaj, to musiałam aż parę razy przystanąć i odpocząć, bo jakoś strasznie mnie brzuch ciągnął No i kochane teściowe - moja już mnie chyba z 5 razy dzisiaj pytała "I jak tam" Nosz cholera chyba by zauważyła jakbyśmy się zaczęli zbierać na porodówkę ![]() A teraz sobie z mężusiem siedzieliśmy i oglądaliśmy Avatara, ale trzeba grilla zrobić, więc przerwaliśmy
|
#3821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już taka dorosła kobietka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
znam to bardzo dobrze... nie będę nic pisać tylko ![]() Cytat:
![]() no to witam się sobotnio, trochę nadrobiłam ale ciężko przy małym ... dziś znów ma dzień marudzenia, spanie po kilkadziesiąt minut i płacz o jedzenie ![]() że nie wspomnę że apetyt ma OGROMNY potrafi zjeść 120 i ryczeć o jeszcze , jedząc jednocześnie swoje pięści!!!!1 na dodatek ma jakąś wysypkę ba buzi takie chropowate krostki i nie wiem czy to reakcja na oilatum (bo jednocześnie z jego pierwszym użyciem się to pojawiło) czy to alergia na mleko ciężko jest ale ten szkrab i tak jest najkochańszy ![]() ![]() ![]() za wszystkie rozpoczęte tygodnie i za terminowe porody ![]() aaaaaaaaa i Szymuś kończy dziś 2 TYGODNIE !!!!!!!!!!!!! |
||||
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic sie nie placi
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek może to trądzik niemowlęcy?
wpisz w google w grafikę, może porównasz. |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam uda się zawsze wyciągnąć mam nadzieję, że będzie lepiej a nie gorzej nie płaci się za akt, pierwszy akt jest zwolniony z opłat potem za odpisy się płaci
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pocieszę Cię, że już niedługo. Pomyśl sobie editko, że lada moment urodzisz-brzuszek spadnie- i kupisz sobie w końcu jakiś fajny, nieciążowy ciuszek, wysypka zejdzie i wszystko wróci do normy. No prawie wszystko ![]() Chociaż ja się męczę z małym teraz bardzo, przez te kolki, to jednak wolę to (oczywiście zrobiłabym wszystko i robię, by mu przeszło) niż siebie w ciąży ( bo jednak ciężko było... ) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale wiesz patik, wydaje mi się, że Twój mąż teraz taki wyluzowany tylko, a jakby coś zaczęło się dziać, to byłby pierwszy. Taką mam nadzieję ![]() Cytat:
Żanetko proszę prześlij mi telepatycznie trochę Twojego optymizmu! ![]() Chociaż, po Twoim motywującym poście, zaczął i mi się udzielać ![]() Cytat:
![]() Właśnie...Beatko halo? Rodzisz?....... Cytat:
za wagę synka! I to na samym cycu!ehhh z tymi kroczami to szkoda słów... Moje już nigdy nie wróci to tamtego stanu...ehh... Teraz mam za to nowy ukryty talent ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dla męża- gromkie !sygine a Ty postaraj się wydać kaskę na siebie, dzielna mamusiu, na jakąś przyjemność, bo pewnie Natan ma już wszystko ( choć wiem, to ciężkie )Teraz coś ode mnie. Jak wiecie, mój małż jest już z nami ![]() Ale dzisiaj napędził mi strachu... Poszedł się kąpać. No i 1 godz mija, 2 godzina,leci 3... Drzwi zamknięte, a słychać, że woda do wanny leci. No więc ja zaczęłam się dobijać do drzwi, szarpać za klamkę, dzwonić ( miał tel przy sobie, słyszałam dzwonek za drzwiami łazienki)...A on nic. Woda dalej leci... ( oczywiście mały w tle się drze niemiłosiernie, co dodaje grozy całej sytuacji - wybaczcie)Już widziałam oczami wyobraźni, jak leży utopiony w wannie... Myślałam, że się zesram ze strachu...( woda dalej leci...) No i pobiegłam po ojca, no i skończyło się na wyważeniu drzwi ( bo wszystko inne zawiodło). A tam małż-... śpi ze spuszczonymi gaciami na kibelku...( oczywiście nie muszę wspominać, że zalał całą łazienkę) |
|||||||||
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest schiza ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Marina, 3 godziny spania na kibelku?? wow troche to zabawne. dobrze że nic mu się nie stało, ale z drugiej strony czy on coś wypił?? ![]() a i jeszcze po drodze do domu mówię do mego T. :brzuch mi pęka.A on na to że przesadzam. a w domu podciagam koszulke i cała seria małych rozstępów moja koleżanka dzis zadzwoniła do mnie rodziła 2 dni temu i jej głosik był taki słaby. pytam więc :co, taka zmeczona jesteś , że tak mówisz. a ona: nie właśnie odzyskałam głos. miała ciężki poród i mówi że nie chce go pamiętac. dziecko się zaklinowało, bo podparło główkę rączką i chcieli uzywac kleszczy. ale ona stwierdziłą, że nie ma takiej możliwości i bedzie przec. udało się w ostatniej chwili, bo juz lekarze po 2 godzinach stali z narzędziem w ręku. |
|
|
|
|
#3828 |
|
BAN stały
|
Agni i Marinko wybaczcie ale oplułam monitor
Ja wiem,ze Wam nie do śmiechu ale mi strasznie No nie mogę. |
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Witam po powrocie ze szpitala.
Patrzę i nie wierzę, żadna po mnie i Vaniliovej się nie rozpakowała?? Jak to możliwe?? Ida, mój słodziak kochany, właśnie śpi w łóżeczku obok. Ona ma tylko dwa tryby jeść i spać. Oczywiście jest też sygnał alarmowy, wielki ryk - uwaga chce mi się jeść tu i teraz. A z jedzeniem to masakra. Prawie nie mam pokarmu. Za każdym razem przystawiam do piersi, ale dla niej to tylko chyba po to żeby co najwyżej się troszkę napić i przede wszystkim possać, bo dzieciaczki to lubią, no i poprzytulać się. A głodomor z niej nieprzeciętny na jedno posiedzenie wypija minimum 40 ml MM, czasem dochodzi prawie do 60 ml. Bardzo bym chciała mieć ten pokarm, nie było by tej całej zabawy z przygotowaniem mleka. Nie wiem czy coś z tego będzie. Ile u was trwało rozbujanie laktacji? Na koniec chciałam bardzo pochwalić mojego męża. Jest strasznie zaangażowany, bardzo mi pomaga, bez niego po tym CC to bym nie dała rady. Właściwie wydaje mi się, że radzi sobie o wiele lepiej niż ja. Aż trudno uwierzyć, że to nasze pierwsze dziecko, patrząc na niego. Gdyby jeszcze mógł karmić piersią, to ja nie byłabym potrzebna .Kończę, a jak będę mieć czas, jak już się zorganizuję, to troszkę was poczytam, żeby zobaczyć co u was. |
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jest ze zdaję sob ie sprawę z tego że to takie pierdoły, ale cóż zrobic ![]() T. na poprawienie humoru kupił mi piękny bukiet kwiatów.
|
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jejku, a Beatka jeszcze się nie pokazała
A ja się cały dzień martwię, co jej ten lekarz powiedział...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dogracie się i pory jedzenia też się unormują. No i mleczko też na pewno się poleje duuużym strumieniem A my wróciliśmy właśnie z zakupów. I mamy aparat. Trochę inny w końcu, bo wczoraj wieczorek jeszcze poczytałam i wypatrzyłam eszcze inny model, a dziś facet w sklepie potwierdził, że w tej klasie jest on najlepszy Więc od 1,5 godziny jestem szczęśliwą posiadaczką Samsunga NX5 ![]() O takiego: http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...18-55-mm.bhtml Weźmiemy go na porodówkę
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po ciężkim dniu........nadrobiłam wszystko, ale już nie pamiętam co komu odpisywać...
wszystkie przeterminowane na pocieszenie ja już też ciążą zmęczona, ale póki co nikt mnie przesadnie nie wypytuje czy urodziłam itp... jedynie co to wszyscy tylko mówią, że pewnie już ciężko... byłam dzisiaj na ślubie kuzynki i się wzruszyłam..mąż się śmiał, że popłakuję ukradkiem ale mi się nasz własny ślub przypomniał... w zasadzie to bardzo niedawny zresztą
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
nerolko a za Twoje linki dziękuję!
Ja pewnie nie miałabym głowy szukać, a tym bardziej nie wiedziałabym jakie huśtawki są fajne. Właśnie dogaduję się z babką z jednej z aukcji odnośnie ceny mimimalnej huśtawki. O tej- http://allegro.pl/show_item.php?item=1711668490&msg Napisałam Beatce sms-a bo też się martwię o nią... Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-16 o 21:32 |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek fajny aparat
mi się marzy lustrzanka Sony ale mam masę wydatków i w razie przeprowadzki musimy mieć kasę na remont i sprzęty![]() może któraś napisze do Beatki? |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupuje juz na zaś bo nei wiem jak potem czas bede miala: spacerowka (na wyjazdy jak znalazl bo nie widze pakowania naszej gondoli-spacerowki przy gratach dla 2 dzieci i 2 dorosłych do clio...) i krzeselko do karmienia (poprzednio mielismy takie 2w1 drewniane, strasznie duzo miejsca zajmowalo... sprzedalam)
http://allegro.pl/krzeslo-krzeselko-...716274642.html http://allegro.pl/wozek-enzo-classic...705277421.html |
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Beatki:
"Nie wchodziłam na forum bo nie miałam czasu po powrocie. W sobotę mam iść na oddział jak doczekam w dwupaku, ale raczej powinnam. Mają mi ściągać płyn z tej torbieli i może uda się SN, ale nie wiem czy wtedy ściągnął płyn i wywołają poród czy będą czekać aż samo pójdzie.W razie jakby nie dało się dobrze ściągnąć płynu i dalej będzie blokowało to cięcie.Ale Błaszczak spoko gość, nawet uspokoił mnie trochę i wytłumaczył co i jak, więc już takiego strachu nie mam. Jutro będę na forum to napiszę co i jak bo już padłam do łóżka po całym dniu." Ale mam zgagę Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-16 o 21:50 |
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
monia widzę że szalejesz z zakupami
![]() ja na wyjazdy będę brać sam stelaż i małego w fotelik będę wozić.Takie krzesło fajne na wyjazdy http://allegro.pl/m5749-krzeselko-do...705926598.html |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki już śpieszę z nowiną!!!
a więc Beatka!!! . . . . . . . . . . . . . . . . ; ; ; ; ; ; ; ; już w domku, i że miała dużo dziś na głowie nie dała radę wejść na forum. Podgrzałam atmosferę? powiedzcie, że tak ![]() Eeee brunetka zepsułaś zabawę!!
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

przybiera ladnie na wadze - az za duzo 
moj co prawda pracuje i czesto robi cos kolo domuv ale juz mi powiedzial ze jakby cos to mam odrazu dzwonic i on przyjedzie zreszta co godzonke mniej wiecej dzwoni i pyta jak sie czuje krzyczy jak sie prsemeczam i dlatego jakos mi trudno waszych tztow zrozumiec...
za 9 miesiąc! Brzuszek masz śliczny, aż się wierzyć nie chce że na porodówkę niedlugo idziesz
ja tam nic nie mam...
zębole

za terminowe porody