Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 11:56   #421
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
2kg to już jes róznica jakaś
Kurde, mogliby jeden model zrobić i nie byłoby problemu. A tak to czlowiek duma i duma
2 kg to jest naprawde spora roznica..

Stary 2011-07-17, 11:57   #422
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ten mój bebe-beni to ma 12,5kg z gondolką a 14 ze spacerówką. Więc ogólnie widocznie taki los, że trzeba się nadźwigać
Ja sobie myślę co zrobię, jak windę nam będą remontować- a było w planach. Na 7 z dzieckiem na rękach wejść to już wyczyn a co dopiero z wózkiem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 11:58   #423
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Niektóre droższe modele emmaljungi ważą 12 kg, tylko mają koła piankowe a nie pompowane, a w sumie chciałam pompowane na nasze mazurskie wertepy. No i cena też ma znaczenie.
Mąż obstawia emmaljungę, ja sama nie wiem. Chciałabym móc jeszcze raz obejrzeć wszystkie te, które brałam pod uwagę, pomacać, prowadzić, spróbować skręcić czy unieść na schodek. I wtedy wybrać. Kolor też mogę tylko w necie zobaczyć. A chłopina nie chce nigdzie jechać .
wlasnie podniescie sobie wozeczki i zrobcie z nimi kilka krokow po sklepie i wezcie pod uwage ze dzidzius te 3 kg najmniej wazy na poczatku a nie mowiac juz pozniej...
Kazdy kilogram wiecej sie czuje......\

i racja ze wlasnie z pompowanymi kolkami sa ciezsze....

Stary 2011-07-17, 11:58   #424
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Patrzcie sobie kochane na wage jak mieszkacie wlasnie na wyzszych pietrach
i nie macie windy (no chyba ze jest opcja ze zostawicie wozek na dole-czesto w pietrowcach sa
specjalne pomieszczenia zamykane na wozki)....
tzn..tak radze bo wiem ile sie namordowalam przy naszym klamotku..
Jak w domkach lub parter to waga nie ma znaczenia....
Kellysss - czytałam opinie na forach internetowych i sporo mam twierdzi, że ten wózek się wprowadza tyłem po schodkach, że ma na tyle dobrą amortyzację, że wagi się nie czuje. Dla mnie wnoszenie/znoszenie odpada, bo albo zostawię na dole, albo będzie wnosił mąż. On twierdzi, że podnosił w sklepie i był lżejszy np. od maxi cosi. Nie wiem.
Bardziej martwi mnie to pchanie pod górkę, bo mam jakiś kilometr do domu, gdzie ciągiem się będzie pchało - więc lekko będzie się wychodziło na spacer, tylko gorzej z niego wracało .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 11:59   #425
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Ten mój bebe-beni to ma 12,5kg z gondolką a 14 ze spacerówką. Więc ogólnie widocznie taki los, że trzeba się nadźwigać
Ja sobie myślę co zrobię, jak windę nam będą remontować- a było w planach. Na 7 z dzieckiem na rękach wejść to już wyczyn a co dopiero z wózkiem
a nie masz gdzie tego wozeczka zostawic na dole?
moze macie jakas piwnice lub co...?

Stary 2011-07-17, 12:00   #426
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre droższe modele emmaljungi ważą 12 kg, tylko mają koła piankowe a nie pompowane, a w sumie chciałam pompowane na nasze mazurskie wertepy. No i cena też ma znaczenie.
Mąż obstawia emmaljungę, ja sama nie wiem. Chciałabym móc jeszcze raz obejrzeć wszystkie te, które brałam pod uwagę, pomacać, prowadzić, spróbować skręcić czy unieść na schodek. I wtedy wybrać. Kolor też mogę tylko w necie zobaczyć. A chłopina nie chce nigdzie jechać .
Pogoń go. Nie ma to tamto. Trzeba pomacać porównać, jakby dla siebie samochód wybierał to by pewnie chciał sobie dokładnie porównać A to przecież bryka dla synka ;]

Wymianka.
Stary 2011-07-17, 12:01   #427
aa2
Zakorzenienie

a mi znowu mówia ze 2 kilo w ta czy w tamta przy tym jak sie codziennei wnosi i znosi to i tak juz zadna róznica

ja mieszkam na 4 pietrze wiec tak czy siak bede musiała go tarmosic na góre-chyba ze kupie zamknięcie i bede go na dole w bloku w piwnicy przypinac a maż bedzie brał go jak wróci z pracy-nie wiem jeszcze ale jakos sobei poradze-trzeba cos kupic a wagowo wózki wszystkie sa podobne-własnei tak jak piszecie czesto to róznica 2 kilo

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

co do podnoszeniua sie zgodze ze lepiej sobei w sklepie podnieśc bo wygoda nei zalezy tez tylko od wagi a tez od tego jak wózek jest zrobiony-ja jak jeden próbowałam podnieśc to z żadnej strony jak chwyciłąm nie było mi wygodnie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:02   #428
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Kellysss - czytałam opinie na forach internetowych i sporo mam twierdzi, że ten wózek się wprowadza tyłem po schodkach, że ma na tyle dobrą amortyzację, że wagi się nie czuje. Dla mnie wnoszenie/znoszenie odpada, bo albo zostawię na dole, albo będzie wnosił mąż. On twierdzi, że podnosił w sklepie i był lżejszy np. od maxi cosi. Nie wiem.
Bardziej martwi mnie to pchanie pod górkę, bo mam jakiś kilometr do domu, gdzie ciągiem się będzie pchało - więc lekko będzie się wychodziło na spacer, tylko gorzej z niego wracało .
w pchaniu pod gorke tez czuc jak wozek ciezki...
przemysl to sobie...najwyzej wyrobisz sobie muskuly jak pudzian..hiih
A z tym wchodzeniem na schody tylem to tez wchodzilam ale mimo wszystko
po kilku schodkach masz dosc... bo jednak rece bola od tego

Stary 2011-07-17, 12:02   #429
anciaahk
kosmitka

Cytat:
12 kg waży mój pies, więc jestem to sobie w stanie wyobrazić, czasem musiałam go gdzieś znieść/wnieść i to było do przeżycia.
7 piętro to dla mnie abstrakcja .

Stary 2011-07-17, 12:04   #430
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a nie masz gdzie tego wozeczka zostawic na dole?
moze macie jakas piwnice lub co...?
W piwnicy bym się bała. W końcu taki stelaż to świetna pokusa dla meneli a nie chcę przypinać poza tym jak bym wstawiła roana to pewnie by ludzie przejść nie mieli jak a wózkarni nie ma, jedynie suszarnia, ale to też jakieś baby się dorwały i rządzą

Wymianka.
Stary 2011-07-17, 12:06   #431
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Pogoń go. Nie ma to tamto. Trzeba pomacać porównać, jakby dla siebie samochód wybierał to by pewnie chciał sobie dokładnie porównać A to przecież bryka dla synka ;]
strzeliłaś z tym samochodem, bo on handluje autami .
Cotka on twierdzi, że dotykał roana i emmaljunga smarta i on wie, co wybrać. Dla nie go waga nie ma znaczenia, mówi, że ja wymyślam. Tylko, że to ja będę pchać raz czy dwa razy dziennie wózek, nie on .
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a mi znowu mówia ze 2 kilo w ta czy w tamta przy tym jak sie codziennei wnosi i znosi to i tak juz zadna róznica

co do podnoszeniua sie zgodze ze lepiej sobei w sklepie podnieśc bo wygoda nei zalezy tez tylko od wagi a tez od tego jak wózek jest zrobiony-ja jak jeden próbowałam podnieśc to z żadnej strony jak chwyciłąm nie było mi wygodnie
Aa2 różnica między niektórymi modelami to 5kg, więc myślę, że to już sporo . Może 1 czy 2 kg nie robią różnicy, ale 5 już raczej tak.
Podnosić 17kg w sklepie bym się bała teraz w swoim stanie , dlatego ja nie podnosiłam. Chodziło mi o np. podniesienie by wjechać na schodek, takie naciśnięcie czy jak to wytłumaczyć.
Cytat:
w pchaniu pod gorke tez czuc jak wozek ciezki...
przemysl to sobie...najwyzej wyrobisz sobie muskuly jak pudzian..hiih
A z tym wchodzeniem na schody tylem to tez wchodzilam ale mimo wszystko
po kilku schodkach masz dosc... bo jednak rece bola od tego
Wiesz, to byłaby dobra terapia odchudzająca, by zgubić te 30 kg.

Stary 2011-07-17, 12:07   #432
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:

ja mieszkam na 4 pietrze wiec tak czy siak bede musiała go tarmosic na góre-chyba ze kupie zamknięcie i bede go na dole w bloku w piwnicy przypinac a maż bedzie brał go jak wróci z pracy-nie wiem jeszcze ale jakos sobei poradze-trzeba cos kupic a wagowo wózki wszystkie sa podobne-własnei tak jak piszecie czesto to róznica 2 kilo

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

tak tak wazne tez zeby wozek mozna bylo wygodnie podniesc...

Troche dziwnie ze mowili ze 2 kg to mnie robi roznicy...
Ja tam czulam jak maly o kazde 0,5 kg przytyl takze niewiem

Jak kupowalam wozek to tez tak sobie olalam wage i dlatego wam
tak teraz mowie... Niestety mam to 15 kg ale teraz mieszkamy w domku
i wiem ze problemu nie bedzie
W sumie jak czlowiek chce na upartego to przeciez da tez rade z tymi 17 kg...
Tylko jak jest opcja na lzejszy to po co sie meczyc

Stary 2011-07-17, 12:07   #433
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
12 kg waży mój pies, więc jestem to sobie w stanie wyobrazić, czasem musiałam go gdzieś znieść/wnieść i to było do przeżycia.
7 piętro to dla mnie abstrakcja .
Podnieś taki wózek w sklepie. Ciężar jeszcze pół biedy, ale złapać to - to już wyższa szkoła jazdy ;] Co prawda w tym modelu fajne jest to że można go sobie ze schodów spuszczać, albo p schodach wciągać- oczywiście bez dziecka w środku i to też zawsze coś

Ale skoro masz wózkarnie czy tam miejsce na dole to jeden problem z głowy. Gorzej z ą górką. A w okolicy nikt nie ma tego modelu ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-17 o 12:08
Stary 2011-07-17, 12:07   #434
anciaahk
kosmitka

Cytat:
W piwnicy bym się bała. W końcu taki stelaż to świetna pokusa dla meneli a nie chcę przypinać poza tym jak bym wstawiła roana to pewnie by ludzie przejść nie mieli jak a wózkarni nie ma, jedynie suszarnia, ale to też jakieś baby się dorwały i rządzą
Ja sobie wkręcam, że w piwnicy jak postoi to będzie śmierdzieć.

Stary 2011-07-17, 12:08   #435
mucka21
Rozeznanie

cotynato tesciowa płaci tylko rachunki takie jak prąd,woda. My ze "swoich" (czyli renty tż po zmarłym tacie) kupujemy swoje jedzenie, mamy na swoje wydatki związane z dzieckiem, wszystko oprócz rachunków, mama jak była to tez sama kupowała jedzenie za swoje pieniądze nie tylko dla siebie ale też dla nas. I w ogóle ostatnio jak gotowałam obiad to zawsze teściowej tez dawaliśmy obiad bo ona nie gotuje sobie - lata po polach i wsi całymi dniami na zioła albo plotki.
tż szukał pracy na budowie ale nie ma ogłoszeń dla pomocników, po znajomych się pytał ale lipa jest, na razie jak tylko jest okazja rozwozi pizze i pomaga chrzestnemu na budowie ale to nie jest stałe zajęcie więc do węgla na zimę się też dołożymy. dla dziecka wszystko sami kupujemy - poza wózkiem bo za wózek 3/4 ceny dała moja mama. tesciowa wogóle wnukiem się nie interesuje 0 chociaz ostatnio spytała się kiedy rodzę.
rozumiem jeszcze jakby kasy nie było ale ona jak i my radzimy sobie,ona trochę lepiej bo ma więcej kasy do dyspozycji co wydaje i tak częściowo na swoja ukochana wnuczkę. Pomijając fakt że na koncie niby tż ma kilka tysięcy zł ale teściowa takie nam cyrki zrobiła jak chcieliśmy ślub wziąć że powiedziałam że tych pieniędzy nie chcę, niech sobie w tyłek je wsadzi.

nie będę się tłumaczyć zresztą, ją trzeba poznać, i nie tak na 2 godziny tylko na dłużej. Wszyscy mnie przestrzegali przed nią - myślałam że wyolbrzymiają, ze nie może być tak źle ale niestety mieli rację. My nawet nie mamy prywatności w własnym pokoju bo wpada sobie podlać kwiatki (których ja nie chcę i chcę je teraz wynieść do na dół do niej - ma tam trzy pokoje to niech sobie zrobi w jednym dżunglę, kwiatki sa w każdym pomieszczeniu nawet w piwnicy i łazience) albo spytać się o 7 rano co tż będzie dzisiaj robił

wychodzę dzisiaj z tż z domu na jakiś spacer, nad rzekę może na rybki się wybierzemy bo nie chce mi się w tym domu siedzieć - ona robi wszystko żebym się nie mogła tu czuć jak u siebie mimo że dom jest też tż

ps. co do tego ze teściowa płaciła za to ze mama była u mnie (tzn prąd i wodę która niby mama zużyła) mama w swoim pokoju nie ma prądu, poza tym myślę że mniej prądu wtedy szło bo potrafiłam z mama całymi dniami łazić pod most, nad rzekę czy nawet siedzieć na balkonie a jak mamy nie ma to jestem ciągle na kompie z nudów
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:09   #436
malamutka
Rozeznanie

Teutonia 14kg
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:09   #437
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Kasiuleczko a gdzie chodzicie w Poznaniu do ginekologa? I jak daleko masz do Poznania? Ja do tej pory chodziłam do dr Hadasia, ale teraz przeniosłam się do rodziców i trochę za daleko do Poznania. Kolejna wizyta za 3 tyg ale raczej już do Poznania nie dotrę - podróż zbyt męcząca (chociaż kierowcę mam swojego)
Ja mam do Poznania około 100km. pierwszy raz jadę tam do poradni diabetologicznej

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:09   #438
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
strzeliłaś z tym samochodem, bo on handluje autami .
Cotka on twierdzi, że dotykał roana i emmaljunga smarta i on wie, co wybrać. Dla nie go waga nie ma znaczenia, mówi, że ja wymyślam. Tylko, że to ja będę pchać raz czy dwa razy dziennie wózek, nie on .

Aa2 różnica między niektórymi modelami to 5kg, więc myślę, że to już sporo . Może 1 czy 2 kg nie robią różnicy, ale 5 już raczej tak.
Podnosić 17kg w sklepie bym się bała teraz w swoim stanie , dlatego ja nie podnosiłam. Chodziło mi o np. podniesienie by wjechać na schodek, takie naciśnięcie czy jak to wytłumaczyć.

Wiesz, to byłaby dobra terapia odchudzająca, by zgubić te 30 kg.
No napewno bedziesz miala darmowa silownie

Zrobisz jak zrobisz... Najwyzej szybciej zakupisz parasolke

Stary 2011-07-17, 12:11   #439
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Podnieś taki wózek w sklepie. Ciężar jeszcze pół biedy, ale złapać to - to już wyższa szkoła jazdy ;] Co prawda w tym modelu fajne jest to że można go sobie ze schodów spuszczać, albo p schodach wciągać- oczywiście bez dziecka w środku i to też zawsze coś

Ale skoro masz wózkarnie czy tam miejsce na dole to jeden problem z głowy. Gorzej z ą górką. A w okolicy nikt nie ma tego modelu ?
Naprawdę podnosilaś wózek w sklepie?? Ja się bałam. Ale tak jak pisałam, wnosić raczej nie będę, sporadycznie może, więc to nie ma znaczenia.
Wózkarni i miejsca na dole nie mam. Mogę po prostu zostawić i mąż wniesie, lub może przyjeżdżać i znosić/wnosić na każdy spacer - taką ma pracę, że jest często w mieście, więc nie ma problemu, by podskoczył. Jak była u nas jego siostra to codziennie jej znosił i wnosił wózek. Bardziej z górką mnie przeraża .

W okolicy nie widziałam tego wózka, nawet roana nie.
U nas jest jeden sklep z wózkami i ceny kończą się na 600-700 zł.

Stary 2011-07-17, 12:13   #440
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
to sprobuj pokombinowac z ta suszarnia.... napradwe warto niz taszczyc wozek na gore...

Stary 2011-07-17, 12:13   #441
cotynato
Zakorzenienie

Mucka, ale przecież możesz się od niej wyprowadzić, skoro jest tak źle. A sama widzisz że 300 to niby nie jest dużo, ale z tż byście sami takich kosztów nie pokryli. Więc ja bym starała się też ją zrozumieć. Bo co z tego, że ma więcej kasy? Ma, widocznie pracowała swoje w życiu i teraz to jej wynagrodzenie, co nie oznacza, że te pieniądze musi przeznaczać na innych

A co do rzeczy dla dziecka, to u mnie też rodzice nic nie kupują. Teściowa Kupuje wózek- i fajnie - miły gest, ale w życiu bym tego od niej nie wymagała.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-17 o 12:17
Stary 2011-07-17, 12:13   #442
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No napewno bedziesz miala darmowa silownie

Zrobisz jak zrobisz... Najwyzej szybciej zakupisz parasolke
Właśnie chcę tego trochę uniknąć, by za pół roku znów wydać kasę, bo mogę np. nie mieć pracy itp.

Stary 2011-07-17, 12:14   #443
aa2
Zakorzenienie

ogólnei nei ma idealnych wózków i jak sie słucha wszystkich rad to człowiek doczodi do wniosku ze chyba lepiej taczke kupic
ja sie nasłuchałam naczytałam a i tak wybiore taki zeby wizualnie mi sie podobał i zeby był w mirae ok, no i ceny... nastawiałam sie na xlandera a bedzie inny
prawda jest taka ze jak ktos chce sobie poradzic to sobie poradzi
powiem wam ze jexdziłam wózkami: kuzynek, siostry i kolezanek i każdy po prostu jezdził jedynie u jednej kolezanki dało sie wyczuc różnice bo wózek zjeżdżał na lewo co było bardzo wkurzajace a tak pozostałe dawały rade-dlatego przestałam sie przejmować choć na poczatku strasznei duzo na ten temat czytałam słuchałam itd, teraz juz podchodze inaczej bo jednak wózki sa rózne i ludzie jak chca to z każdego wózka zrobią albo dobry albo zły model, najlepiej kupic wypróbować i juz
mi juz przeszło takie gonienei za ideałem bo wiem ze takiego nei znajde chyba ze sobei z 3 wózki pomieszam
Stary 2011-07-17, 12:14   #444
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę podnosilaś wózek w sklepie?? Ja się bałam. Ale tak jak pisałam, wnosić raczej nie będę, sporadycznie może, więc to nie ma znaczenia.
Wózkarni i miejsca na dole nie mam. Mogę po prostu zostawić i mąż wniesie, lub może przyjeżdżać i znosić/wnosić na każdy spacer - taką ma pracę, że jest często w mieście, więc nie ma problemu, by podskoczył. Jak była u nas jego siostra to codziennie jej znosił i wnosił wózek. Bardziej z górką mnie przeraża .

a to jak tylko gorka jest przeszkoda to bierz juz do rak jakies ciezarki i kupuj wozeczek

Stary 2011-07-17, 12:16   #445
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A co do rzeczy dla dziecka, to u mnie też rodzice nic nie kupują. Teściowa też, bo niby dlaczego? Kupuje wózek- i fajnie - miły gest, ale w życiu bym tego od niej nie wymagała.
Moi rodzice i teściowie też nic nie kupują, teściowa chce się dołożyć do wózka, ale nawet nie wnikałam ile - wiem, że muszę liczyć na siebie.
Do tego jest raczej odwrotnie - rodzicom pomagam finansowo, bo nie pracują.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
a to jak tylko gorka jest przeszkoda to bierz juz do rak jakies ciezarki i kupuj wozeczek
Mówisz, że dam radę??

Stary 2011-07-17, 12:16   #446
pestka78
Rozeznanie

Ellllloooo Chciałam się tylko przywitac bo tak nieładnie czytac w ukryciu chyba co nie?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 12:17   #447
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Coś ty, nie podniosłam Kiedyś przyjechałam z Ninką do mnie i wnosiłam wózek na parter do mnie i masakra. Złapać to, podnieść, nieść i wchodzić po schodach. Kiedyś też pojechałam do sklepu z nią i wnosiłam na 3 piętro, to stwierdziłam, że nigdy w życiu i nosiłam w chuście
Cytat:
to sprobuj pokombinowac z ta suszarnia.... napradwe warto niz taszczyc wozek na gore...
Póki winda działa to się cieszę. Jak się zepsuje to obadam sytuacje. Chociaż mam nadzieję że szybko się wyprowadzimy

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ellllloooo Chciałam się tylko przywitac bo tak nieładnie czytac w ukryciu chyba co nie?
Raczej.

Cześć

Wymianka.
Stary 2011-07-17, 12:17   #448
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chcę tego trochę uniknąć, by za pół roku znów wydać kasę, bo mogę np. nie mieć pracy itp.
Ancia co tam nauczymy dziecko szybciej chodzic
nie trac nerwów na wózek i tak musisz jakis zakupic-wyjscia innego nie ma
Stary 2011-07-17, 12:18   #449
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnei nei ma idealnych wózków i jak sie słucha wszystkich rad to człowiek doczodi do wniosku ze chyba lepiej taczke kupic
ja sie nasłuchałam naczytałam a i tak wybiore taki zeby wizualnie mi sie podobał i zeby był w mirae ok, no i ceny... nastawiałam sie na xlandera a bedzie inny
prawda jest taka ze jak ktos chce sobie poradzic to sobie poradzi
powiem wam ze jexdziłam wózkami: kuzynek, siostry i kolezanek i każdy po prostu jezdził jedynie u jednej kolezanki dało sie wyczuc różnice bo wózek zjeżdżał na lewo co było bardzo wkurzajace a tak pozostałe dawały rade-dlatego przestałam sie przejmować choć na poczatku strasznei duzo na ten temat czytałam słuchałam itd, teraz juz podchodze inaczej bo jednak wózki sa rózne i ludzie jak chca to z każdego wózka zrobią albo dobry albo zły model, najlepiej kupic wypróbować i juz
mi juz przeszło takie gonienei za ideałem bo wiem ze takiego nei znajde chyba ze sobei z 3 wózki pomieszam
swieta racja..
Nie ma idealu i najlepiej to byloby miec 3 wozki (jeden terenowy , jeden na zakupy i jeden na spacerek po miescie) Tez jak kupowalam wozek to zdalam sie na koniec na siebie
Nie ma co panikowac... Bo ja niby jeczalam na wage ale jakos to dzieciatko przewozilam i teraz drugie tez w nim bedzie.. takze kochane opinie opiniami a bierzcie co Wam sie podoba

Stary 2011-07-17, 12:18   #450
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
no wiesz , pewnei ze nei ładnei
co tam u Ciebie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości