|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Ten mój bebe-beni to ma 12,5kg z gondolką a 14 ze spacerówką. Więc ogólnie widocznie taki los, że trzeba się nadźwigać
![]() Ja sobie myślę co zrobię, jak windę nam będą remontować- a było w planach. Na 7 z dzieckiem na rękach wejść to już wyczyn a co dopiero z wózkiem
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy kilogram wiecej sie czuje...... i racja ze wlasnie z pompowanymi kolkami sa ciezsze.... |
|
|
|
|
#424 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Bardziej martwi mnie to pchanie pod górkę, bo mam jakiś kilometr do domu, gdzie ciągiem się będzie pchało - więc lekko będzie się wychodziło na spacer, tylko gorzej z niego wracało .
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze macie jakas piwnice lub co...? |
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porównać, jakby dla siebie samochód wybierał to by pewnie chciał sobie dokładnie porównać |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
a mi znowu mówia ze 2 kilo w ta czy w tamta przy tym jak sie codziennei wnosi i znosi to i tak juz zadna róznica
![]() ja mieszkam na 4 pietrze wiec tak czy siak bede musiała go tarmosic na góre-chyba ze kupie zamknięcie i bede go na dole w bloku w piwnicy przypinac a maż bedzie brał go jak wróci z pracy-nie wiem jeszcze ale jakos sobei poradze-trzeba cos kupic a wagowo wózki wszystkie sa podobne-własnei tak jak piszecie czesto to róznica 2 kilo ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- co do podnoszeniua sie zgodze ze lepiej sobei w sklepie podnieśc bo wygoda nei zalezy tez tylko od wagi a tez od tego jak wózek jest zrobiony-ja jak jeden próbowałam podnieśc to z żadnej strony jak chwyciłąm nie było mi wygodnie |
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przemysl to sobie...najwyzej wyrobisz sobie muskuly jak pudzian..hiih ![]() A z tym wchodzeniem na schody tylem to tez wchodzilam ale mimo wszystko po kilku schodkach masz dosc... bo jednak rece bola od tego |
|
|
|
|
#429 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
7 piętro to dla mnie abstrakcja .
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie chcę przypinać poza tym jak bym wstawiła roana to pewnie by ludzie przejść nie mieli jak
|
|
|
|
|
#431 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cotka on twierdzi, że dotykał roana i emmaljunga smarta i on wie, co wybrać. Dla nie go waga nie ma znaczenia, mówi, że ja wymyślam. Tylko, że to ja będę pchać raz czy dwa razy dziennie wózek, nie on .Cytat:
. Może 1 czy 2 kg nie robią różnicy, ale 5 już raczej tak.Podnosić 17kg w sklepie bym się bała teraz w swoim stanie , dlatego ja nie podnosiłam. Chodziło mi o np. podniesienie by wjechać na schodek, takie naciśnięcie czy jak to wytłumaczyć.Cytat:
.
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche dziwnie ze mowili ze 2 kg to mnie robi roznicy... Ja tam czulam jak maly o kazde 0,5 kg przytyl takze niewiem ![]() Jak kupowalam wozek to tez tak sobie olalam wage i dlatego wam tak teraz mowie... Niestety mam to 15 kg ale teraz mieszkamy w domkui wiem ze problemu nie bedzie W sumie jak czlowiek chce na upartego to przeciez da tez rade z tymi 17 kg... Tylko jak jest opcja na lzejszy to po co sie meczyc
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to też zawsze coś ![]() Ale skoro masz wózkarnie czy tam miejsce na dole to jeden problem z głowy. Gorzej z ą górką. A w okolicy nikt nie ma tego modelu ? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-17 o 12:08 |
|
|
|
|
#434 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
cotynato tesciowa płaci tylko rachunki takie jak prąd,woda. My ze "swoich" (czyli renty tż po zmarłym tacie) kupujemy swoje jedzenie, mamy na swoje wydatki związane z dzieckiem, wszystko oprócz rachunków, mama jak była to tez sama kupowała jedzenie za swoje pieniądze nie tylko dla siebie ale też dla nas. I w ogóle ostatnio jak gotowałam obiad to zawsze teściowej tez dawaliśmy obiad bo ona nie gotuje sobie - lata po polach i wsi całymi dniami na zioła albo plotki.
tż szukał pracy na budowie ale nie ma ogłoszeń dla pomocników, po znajomych się pytał ale lipa jest, na razie jak tylko jest okazja rozwozi pizze i pomaga chrzestnemu na budowie ale to nie jest stałe zajęcie więc do węgla na zimę się też dołożymy. dla dziecka wszystko sami kupujemy - poza wózkiem bo za wózek 3/4 ceny dała moja mama. tesciowa wogóle wnukiem się nie interesuje 0 chociaz ostatnio spytała się kiedy rodzę.rozumiem jeszcze jakby kasy nie było ale ona jak i my radzimy sobie,ona trochę lepiej bo ma więcej kasy do dyspozycji co wydaje i tak częściowo na swoja ukochana wnuczkę. Pomijając fakt że na koncie niby tż ma kilka tysięcy zł ale teściowa takie nam cyrki zrobiła jak chcieliśmy ślub wziąć że powiedziałam że tych pieniędzy nie chcę, niech sobie w tyłek je wsadzi. nie będę się tłumaczyć zresztą, ją trzeba poznać, i nie tak na 2 godziny tylko na dłużej. Wszyscy mnie przestrzegali przed nią - myślałam że wyolbrzymiają, ze nie może być tak źle ale niestety mieli rację. My nawet nie mamy prywatności w własnym pokoju bo wpada sobie podlać kwiatki (których ja nie chcę i chcę je teraz wynieść do na dół do niej - ma tam trzy pokoje to niech sobie zrobi w jednym dżunglę, kwiatki sa w każdym pomieszczeniu nawet w piwnicy i łazience) albo spytać się o 7 rano co tż będzie dzisiaj robił wychodzę dzisiaj z tż z domu na jakiś spacer, nad rzekę może na rybki się wybierzemy bo nie chce mi się w tym domu siedzieć - ona robi wszystko żebym się nie mogła tu czuć jak u siebie mimo że dom jest też tż ps. co do tego ze teściowa płaciła za to ze mama była u mnie (tzn prąd i wodę która niby mama zużyła) mama w swoim pokoju nie ma prądu, poza tym myślę że mniej prądu wtedy szło bo potrafiłam z mama całymi dniami łazić pod most, nad rzekę czy nawet siedzieć na balkonie a jak mamy nie ma to jestem ciągle na kompie z nudów |
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
Teutonia 14kg
|
|
|
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobisz jak zrobisz.
|
|
|
|
|
#439 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Wózkarni i miejsca na dole nie mam. Mogę po prostu zostawić i mąż wniesie, lub może przyjeżdżać i znosić/wnosić na każdy spacer - taką ma pracę, że jest często w mieście, więc nie ma problemu, by podskoczył. Jak była u nas jego siostra to codziennie jej znosił i wnosił wózek. Bardziej z górką mnie przeraża .W okolicy nie widziałam tego wózka, nawet roana nie. U nas jest jeden sklep z wózkami i ceny kończą się na 600-700 zł.
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka, ale przecież możesz się od niej wyprowadzić, skoro jest tak źle. A sama widzisz że 300 to niby nie jest dużo, ale z tż byście sami takich kosztów nie pokryli. Więc ja bym starała się też ją zrozumieć. Bo co z tego, że ma więcej kasy? Ma, widocznie pracowała swoje w życiu i teraz to jej wynagrodzenie, co nie oznacza, że te pieniądze musi przeznaczać na innych
![]() A co do rzeczy dla dziecka, to u mnie też rodzice nic nie kupują. Teściowa Kupuje wózek- i fajnie - miły gest, ale w życiu bym tego od niej nie wymagała. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-17 o 12:17 |
|
|
|
#442 |
|
kosmitka
|
Właśnie chcę tego trochę uniknąć, by za pół roku znów wydać kasę, bo mogę np. nie mieć pracy itp.
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnei nei ma idealnych wózków i jak sie słucha wszystkich rad to człowiek doczodi do wniosku ze chyba lepiej taczke kupic
ja sie nasłuchałam naczytałam a i tak wybiore taki zeby wizualnie mi sie podobał i zeby był w mirae ok, no i ceny... nastawiałam sie na xlandera a bedzie inny ![]() prawda jest taka ze jak ktos chce sobie poradzic to sobie poradzi powiem wam ze jexdziłam wózkami: kuzynek, siostry i kolezanek i każdy po prostu jezdził mi juz przeszło takie gonienei za ideałem bo wiem ze takiego nei znajde
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Do tego jest raczej odwrotnie - rodzicom pomagam finansowo, bo nie pracują. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Ellllloooo
Chciałam się tylko przywitac bo tak nieładnie czytac w ukryciu chyba co nie?
|
|
|
|
#447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Cześć |
|||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma idealu i najlepiej to byloby miec 3 wozki (jeden terenowy , jeden na zakupy i jeden na spacerek po miescie) Tez jak kupowalam wozek to zdalam sie na koniec na siebie Nie ma co panikowac... Bo ja niby jeczalam na wage ale jakos to dzieciatko przewozilam i teraz drugie tez w nim bedzie.. takze kochane opinie opiniami a bierzcie co Wam sie podoba
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

.
bo wiem ile sie namordowalam przy naszym klamotku..
.

, dlatego ja nie podnosiłam. Chodziło mi o np. podniesienie by wjechać na schodek, takie naciśnięcie czy jak to wytłumaczyć.