|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
dzizas ale sie nasprzatalam a jestem dopiero w polowie
![]() Pestus no dzien dobry ![]()
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak szalałam to potem sama sie z siebie smiałam bo tak naprawde kij z tym wózkiem i tak naprade jest on na pare miesiecy-najwazniejsze zeby dziecko było zdrowe i zeby poród jakoś przeżyc z reszta dam sobei rade
|
|
|
|
|
#453 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaaa to bedziesz sie martwic jak windy nie bedzie |
||
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie chcę ideału, ale wolę zwrócić uwagę na kilka rzeczy które mogą mi ułatwić życie. Ideału nie ma- to oczywiste a szkoda
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
ok... Spadam spedzac niedziele rodzinnie...
![]() Milego dzionka |
|
|
|
#459 | ||
|
kosmitka
|
A potem brzuch boli, tak? Chcesz lanie?
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
Stęskniłam się za Wami
Jakos czasu nie mam... .. Wczoraj cały dzień we Wrocławiu...kupiliśmy komode i jak juz ułoże tak jak ma byc to zrobie zdjęcia... Muszę zapisac sobie plan przyszłego tygodnia bo mam dwie wizyty u gina, ktg, usg i badania krwi i jakos juz tego nie ogarniam.... A przeciez to nie choroba wiec czemu tyle czasu u lekarza mam spedzac???hihi... Mam nadzieje ze zaczniemy wspólnie zakupy wyprawkowo - torbowe bo jakos zaczynam miec doła ze nic nie mam ...Zmobilizujcie mnie )
|
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
A co do wózka, to ja ryzykuję i kupię Mutsy Transportera.... Najwyżej bede Wam sie żaliła codzień
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale z was nocne marki, dyskusja długo się jeszcze toczyła.
Nie lubicie długich wywodów, a ja zwykle obszerne posty skrobie :/ Postaram się jakoś zwięźle klecić ![]() Tak więc jak dla mnie tantum rosa idealna sprawa.Być może dlatego(-uwaga będzie bardzo obrazowo) że po vacum byłam rozcięta prawie do odbytu. Miałam to rozrobione w takim pojemniku jak do zraszania kwiatków w takim psikotku i po każdym sioo się podmywałam,a potem spsikiwałam i osuszałam papierowym ręcznikiem.W domu położna jeszcze zaleciła octenisept. Dla mnie więcej zachodu z korą dębu niż z tantum. Kosmetyków nie zmieniam.Żadnego.Rezygnuj ę tylko z perfum. nie chcę.Nawet nie chcę spróbować żeby wiedzieć jak to jest. Nie kręci mnie to.Mówią że mleko zaczyna się w głowie...Ja na prawe byłabym nieszczęśliwa karmiąc. Wychodzę z założenie że lepsza szczęśliwa mama z butlą,niż sfrustrowana z cycem.Ja już na sali porodowej dostanę tabletkę na zatrzymanie laktacji jak za pierwszym razem. Oprócz tego mam mega instynkt macierzynki,jest matką polką ![]() I na pewno nie jestem gorszą matką ani mniej nie kocham ![]() potrafię mówić wprost, że nie karmię,nie mam z tym problemu. Cytat:
W moim otoczeniu też wszyscy mają parcie...począwszy od szpitala , ale jestem tak zacietrzewiona że nikt nie jest w stanie mnie przekonać ani mi ubliżyć.Taka jest moja decyzja,i nikt nie ma prawa jej podważać, a komentować może.Zwykle dochodzi do gorrrącej dyskusji-np przy szczepieniu etcAnciaahk, ja zrzuciłam całe 27kg ,więc wiem że można, i że teraz też będę w stanie się doprowadzić do ładu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#467 |
|
kosmitka
|
Pestka jak samopoczucie? Jak się czujesz? oszczędzasz się troszkę?
![]() Katarzynka00 - ile czasu Ci zajęło to zrzucanie wagi?
|
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję .... A co do oszczedzania to jak mnie reka bolała do wczoraj to się oszczedzałam....a dzis juz nie boli to podłogi wymyłam i posprzątałam troszkę Juz taka jestem i co poradzic.... trzeba by mnie było siłą przywiązac
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka, nie miej mi za złe, po prostu odnoszę się do twoich postów i jestem w szoku, że tak dużo od niej wymagasz/wymagacie. Niezależnie od tego co mówi, co robiła to jednak to, że chce wam dawać jakieś pieniądze, miejsce do mieszkania to wg mnie jej miły gest a nie obowiązek
Tym bardziej, ze sama napisałaś że was nie stać.---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Katarzynka00- ja wiem, rozumiem w pełni. Nie krytykuję, bardzo mnie jednak ciekawi co sprawiło, że tak pewnie z tego rezygnujesz ![]() |
|
|
|
#470 |
|
kosmitka
|
Pestka trochę rozumiem, ale lanie się należy
. Mi wczoraj jak przeszło, to wzięłam się za czyszczenie prysznica, a potem skończyło się no-spą i leżeniem plackiem. Ale też nie lubię bezczynności czy bałaganu - bałaganu przede wszystkim.
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ancia, ancia..---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=Jj6yXxVc21Y zakochalam sie w tej piosence od momentu kiedy ja uslyszalam w "sex w wielkim miescie", nawet chyba wczoraj polecam na wyciszenia
|
|
|
#472 |
|
kosmitka
|
Lulla ja się oszczędzam, ile mogę, kabinę czyściłam prawie na siedząco, ale mimo wszystko poszkodziło. Mój chłopina nie jest zbyt dobry w porządkach i trochę nas zapuszcza. Dlatego chciałam pomalutku doprowadzić łazienkę do ładu.
I jak pomyślę o generalnym sprzątaniu po remoncie, to aż mi słabo, ale jakoś po 1 pomieszczeniu dziennie, pomału, dam radę.
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
życzę wszystkim udanej niedzieli.. podczytuje Was ale nie mam weny pisać , a po drugi nikt się za mną nie stęsknił ....uciekam TŻ pomóc przy obiadku..papa
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
hejka
ale tu ruch od rana..potem jak się uda to nadrobię ja musiałam pojechać na chwilkę do pracy z rana..ale już jestem.. i biorę się za prasowanie ciuszków małej bo już kolejne partie prania czekają w kolejce..pogoda nas nie rozpieszcza więc nie chce robić więcej prań na raz i rozkładać po 2 suszarki ![]() ![]() mam może głupie pytanie... wy prasujecie ciuszki z prawej strony czy z lewej ?? bo się tak zastanawiałam..że np. grubsza bluza poprasowana z prawej..to bez sensu prasować... ![]() :conf used:
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
pół roku,ale zabrałam się za siebie dopiero jak L miała 6mc.
Cytat:
Wiem,że kobiety potrafią się poświęcić i wiele znieść,ale ja nie czuję potrzeby.Poza tym jestem aktywną mamą i nie wyobrażam sobie wisieć pół dnia z dzieckiem przy piersi.Kolejny argument to moja dwulatka,dla której dzień nie może się ograniczać do siedzącej mamy. Wracając do karmienia, to mnie nawet nie urządza odciąganie mleka i karmienie nim.Po prostu nic nie chce z piersiami/moimi "pieprzami" Z drugiej strony chylę czoła kobietom karmiącym
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#477 |
|
kosmitka
|
Nie Lulla, ja mam normalną szyjkę, tylko otwartą, ale kanał rodny mam zamknięty. Mam unikać wysiłku fizycznego, ale o jakimś ciągłym leżeniu nie było mowy.
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Myślałam, że jak się nie karmi piersią, to jest to niemożliwe.
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja to planowałam robić wielkie odświeżanie i prasowanie jakoś bliżej terminu Mam wrażenie jakieś durne, że to zawsze świeższe jak się bliżej narodzin to robiło ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- mhm ![]() Ja tam mam w planach próbować karmić- ciekawe co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
no w sumie już piorę..sama nie wiem..może potem jeszcze raz przepiorę..na szybko,bez prasowania wtedy ?? w sumie to będą zamknięte w komodzie więc wydaje mi się,że czasowo ok.. w końcu już nie tak daleko jest
ale dalej nie wiem czy prasować na lewo czy prawo ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

.. Wczoraj cały dzień we Wrocławiu...kupiliśmy komode i jak juz ułoże tak jak ma byc to zrobie zdjęcia... 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, ale jestem tak zacietrzewiona że nikt nie jest w stanie mnie przekonać ani mi ubliżyć.Taka jest moja decyzja,i nikt nie ma prawa jej podważać, a komentować może.Zwykle dochodzi do gorrrącej dyskusji-np przy szczepieniu etc
, a po drugi nikt się za mną nie stęsknił