|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
no nic to i ja wpadam żeby powiedzieć że mnie nie będzie pewnie z tydzień czasu. mam nadzieję że wszystko pójdzie ok i za tydzień będę już z bąblem w domu.
trzymajcie się ciepło dziewczyny, tym które zaczną rodzić życzę szybkich porodów, tym które czekają duuuużo cierpliwośći i uśmiechu a nie marudzenia ![]() powodzenia blondynkapoznan za wysokie to Twoje ciśnienia zadzwoń do gina Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-17 o 18:59 |
|
|
|
#3932 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie słoneczka
Cytat:
Cytat:
![]() troszke mnie własnie przeraza higiena tego pepuszka ![]() Cytat:
Cytat:
tak narzekacie kobitki na swoje teściowe, ale przynajmniej macie wesoło moja jest bezkonfliktowa ale chociaz miesza ode mnie moze 300 m to widziała mnie w ciazy kilka razy, nos na wzór tesciowej brumka Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to mocno zaciskam kciukasy kobitki 2 dni nadrabiałam zaległości na wizazu, szlenstwo was jakies ogarneło w ciąży/połogu (niepotrzebne skreslic) u nas brzuszek ogromniasty ale chodciaz waga n ie rosnie jak szalona cały czas bałam sie ze osiągne +20 ale na razie jest +13, co i tak mnie przerasta a pytanie do kobitek po porodzie, jak szybko spada waga po porodzie i jak sobie radzicie z odzywianiem podczas karmienia?
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Chciałam się zameldować, że żyję Do tp 29 dni, więc tak jakby 9. miesiąc już leci![]() Widzę, że dużo mam rozpakowanych, ale i niektóre po terminie czekają na pojawienie się dzieci po drugiej stronie brzuszka. Nie jestem teraz z Wami na bieżąco... Mąż ma urlop, siedzimy w domu, przemeblowanie pokoju robimy - w końcu trzeba łóżeczko gdzieś włożyć. Brakuje mi Was trochę na co dzień, ale z drugiej strony może to lepiej, że nic nie piszę, bo tylko bym Wam narzekała. Coraz częściej łapię doły, płaczę bez powodu... Chwilami mam wrażenie, że nie poradzę sobie z macierzyństwem... Teściowie krytykują nasze pomysły - wiem, że nie mają racji, a my i tak zrobimy po swojemu, ale pozostaje niesmak... W dodatku prawdopodobnie przed porodem już nie odwiedzę rodziców (niby tylko 100 km, ale mąż nie chce ryzykować), a z dzieckiem też pewnie tam szybko się nie wybierzemy. Umiem sobie to logicznie wyjaśnić, ale jednak tak przykro się robi... Dobra, więcej nie smęcę... Wczoraj pakowałam torbę do szpitala, to mąż na mnie dziwnie patrzył i zapytał tylko, czy już ma zacząć się denerwować... Przyznam się, że ledwo mi się to wszystko zmieściło do jednej torby... W każdym razie trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące :kciu ki:
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Rozeznanie
|
marzena_S
za szpital i dzięki za kciuki przez Ciebie trzymaneCytat:
Cytat:
oby pobyt szybko zleciał i szybko wracajcie we dwójkę do domkuyouyou jesteś jak najbardziej normalna! też bym się ostro wkurzyła po takim nalocie, niektórzy to jednak są bezczelni i to, że ktoś z wawy to wcale nie znaczy, że dobrze wychowany, (choć sama jestem warszawianka), to jednak dużo buractwa się tu pałętatelik brumek co do lekarza (to było na IP na Inflanckiej) to żałuję, że nie trafiłam na niego wcześniej, bo się okazuje, że pracuje też w medicoverze. Dosżłam do wniosku, że trafić na świetnego lekarza i przy tym porządnego człowieka z odpowiednim podejściem, to w dzisiejszych czasach trzeba mieć wielkie szczęście |
||
|
|
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marzy mi się taka familia. Mnóstwo zwierząt i dzieciaczków coś dla mnie zdecydowanie ! Żółwia co prawda nigdy nie miałam, ale chętnie bym takiego sobie sprawiła. Uwielbiam Wasza Familie ! Cytat:
![]() Proszę. |
|||
|
|
|
#3936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się tam dzielnie! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za pobyty w szpitalu i szybko wracajcie z dzieciaczkami
![]() ![]() ![]() Boże dziewczyny im bliżej porodu tym bardziej zaczynam panikować ![]() ![]() Zostało mi 9 dni ![]() Boje się, że sobie nie poradzę
|
|
|
|
#3938 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
weekend spedzilam w nowym domu, a tam nie mam jeszcze internetu, na ktory i tak chyba nie byloby czasu w domu tyle roboty, ze nie iwem do czego rece wlozyc szkoda ze tak nam sie prace ulozyly ze nie udalo sie wprowadzic wczesniej i na spokojnie sie zadomowic w pierwszej kolejnosci chce skupic sie na pokoju dziecka, reszte stopniowo bede robic mama i tesciowa maja przyjsc pomoc myc okna na poddaszu, parter umyl tz pod moim nadzorem ![]() ech, duzo pisania nie bede was zanudzac z wiesci ciazowych mam takie,ze mam juz wynik na paciorkowca i jest ujemny a w sprawie przepukliny krazkowej mam sie zglosic do ortopedy
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Kmat,Marzena_S-
![]() Brunetka- ja też mam czasem takie obawy.... |
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie torebkę kiedyś naprawiali, jak szwy puściły, ale buty wymieniają choć i tak nie narzekam, najbardziej wytrzymałe szpilki tam kupuje ![]() Cytat:
A co do wagi to chyba nie ma reguły, zależy ile się w ciąży przytyje. Ja zaraz po porodzie miałam 2 kg mniej niż przed ciążą i tak się utrzymuje. No i zależy czy karmisz - przy karmieniu piersią zapotrzebowanie na energię masz o ok 500 kcal zwiększone, organizm wykorzystuje też przy tym rezerwy tłuszczyku zgromadzone w ciąży ![]() Wk...am się.. mówiłam kiedyś czemu wolałabym żeby szwagier nie był chrzestnym no i zaczyna się. Strasznie obiecywał że przed 1szym przyjadą małego zobaczyć. Połowa miesiąca a ich ani widu ani słychu. Ostatnio TŻ pyta go kiedy przyjadą a ten mówi że za tydzień będzie u rodziców (czyli moich teściów) - w domyśle że my może byśmy przyjechali. No fajnie tyle że do teściów ma 20 km a my 70. No chyba go popier....ło że pojedziemy specjalnie żeby mógł dziecko widzieć...
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina
za paciora ! i za resztę wyników!Ania nie mówisz poważnie, że on myśli, że będziecie jechać z dzieckiem specjalnie do Twoich teściów ? |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję wszystkim Wam za kciuki
Spakowałam się, nastawiłam się psychicznie, że idę do szpitala, wypłakałam, a tu d.upa... Zgłosiłam się ze skierowaniem do szpitala na IP, panie zadzwoniły na oddział - p. doktor powiedziała żebym przyszła na oddział na ktg. Zrobili mi ktg - wyszedł b. ładny zapis. P. doktor mnie zbadała - szyjka dł. 2 cm, rozwarcie na 1 palec, główka przoduje cokolwiek to znaczy... Usg - wody płodowe w normie, łożysko prawidłowo usadowione II stopnia, z Szymkiem wszystko ok. Mam codziennie popołudniu dzwonić na oddział i dowiadywać się o wolne łóżko - jak będzie wolne to od razu mam przyjeżdżać, a jak nie to i tak mam przyjechać na ktg. Cukry mi trochę skaczą, ciśnienie też, mam obrzęki, a oni mnie do domu odsyłają... No nic jutro i tak tam się zjawię tak, czy inaczej.
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka coś Ty, ja też wiem, że nic nie wiem o opiece nad dzieckiem
coraz bardziej mnie wszystko przeraża, już dwa razy zmieniałam ciuszki w których mała wyjdzie ze szpitalaAniaa hm, widzisz jak jest z rodziną, albo się wpraszają na chama 2 dni po wyjściu ze szpitala, albo nie mogą dojechać. Taki wygodny, chciałby żeby dojechać, chyba rozum stracił ![]() Ej no piszcie coś... Jutro rano szpital mnie czeka. Ktg, usg, badanie- i są dwie opcje: 1. Albo zostaję w szpitalu 2. Wstrzymujemy się do wtorku i wtedy już zostaję ![]() Niech się coś w nocy samo ruszy, co za uparte dziecko.. |
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam mu ze 3 artykuły !!!!!!!!!!! I nadal nie mogę go namówić !!!!!!!![]()
|
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My wyganialiśmy wczoraj, ale jak widać Dominik się nie boi
|
|
#3948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jakiś znak dobry, że nie ma dla Ciebie miejsca? i po moim !! Cytat:
nie nastawiaj się na nic. Będzie to będzie mała Ja się właśnie zastanawiam, czemu kurcze jedne dziewczyny boją się cc? Ja to sobie myślę, kurde pójdę na porodówkę i okaże się że cc to przecież nie będę marudzić...mała ma wyjść, jak to zrobimy ? ważne aby mi nic nie było ani jej...Cytat:
Powiedz mu że kupisz mu skuter ![]() |
|||
|
|
|
#3949 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() A Iza jest prześliczna. Zdjęcie z Krystusiem i zwierzątkami - bezcenne! Cytat:
Powiedział, że ot tak, po prostu usnął, bo przez małego się nie wysypia ( ha, dobre sobie, przez ostatnie dni mieszkał u teściowej, a tak to nie wstawał do niego w nocy ...) No ale, dobrze, że mu się nic nie stało ogólnie. Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą cookie... Cytat:
A błaszczak specyficzny gość, nie ma co. Jak leżałam na ginekologii w Mielcu i on miał mnie badać na samolocie, to chciałam sama zrobić samolot, ale przez okno... Tak mnie wystraszył wyglądem ![]() Ale okazał się super gościem. Ja go lubię, no i podobno dobry lekarz. Scio Pszczółka już miesiąc...OMG, kiedy to zleciało? Aaniu ja jeszcze nie byłam z Igorkiem na zakupach , byłaś sama z nim tylko? Dziewczynki i trzymam kciuki za każde ktg, no i za wizyty i pobyty w szpitalach! Obyście wróciły z maleństwami ( oczywiście Te z Was, na które już czas! )
|
|||
|
|
|
#3950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież dziecko musi się urodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. oczywiście najważniejsze, że z dzieckiem i Tobą wszystko ok i nie ma potrzeby trzymać Was w szpitalu, ale wiem dobrze jakie to frustrujące, jak się człowiek nastawi na coś (a wręcz sam lekarz go nastawi) a potem lipa... Cytat:
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam mocno
za wszystkie dziewczyny, które jutro idą do szpitala ![]() Madziulka z tym szpitalem to nieźle cię traktują!!! Ja bym się już pewnie ostro wkurzyła i awanturę zrobiła ![]() A moje dziecko po długim spacerku chyba postanowiło wyjść, tyle że nie tędy którędy powinno a raczej gdzieś w okolicach pępka lub żeber Wygina się niemiłosiernie, a mój brzuch po prostu wygląda bosko ![]() Na spacerze spotkaliśmy koleżankę mojej mamy i mówiła, że właśnie miała zamiar dzwonić do mojej mamy z pytaniem czy już gratulować czy jeszcze nie. Więc jej powiedziałam, że teoretycznie to mama od wczoraj powinna być babcią, ale jakoś wnukowi się nie spieszy. Kochana z niej kobieta i stwierdziła, że w końcu ruszy i będzie ok A mamusia zażyczyła sobie dzisiaj, żeby przywieść jej babcię, bo skoro nie może się wnukiem opiekować to przez tydzień urlopu zaopiekuje się babcią
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
On mnie chyba już nie kocha
Wyglądam jak wieloryb, brzuch wielkości piłki lekarskiej i do tego te koszmarne rozstępy na brzuchu ![]() ![]()
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne że kocha!!!Tylko nie wolno nam zapominać, że faceci tak samo przeżywają ciążę: oni też spodziewają się dziecka, też się czegoś boją, na coś czekają i mają swoje problemy z tym związane. Nie można myśleć, że tylko kobieta ma obawy itp. I wielu mężczyznom spada wtedy libido. To normalne. Wróci do normy
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), nie wszystkie ale część rozstępy A mąż na pewno cię kocha, tylko też go to wszystko przerasta Faceci tacy są że nie zawsze chcą się przyznać...
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-17 o 21:23 |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrrrr !!! Kochana, ciąża bez rozstępów to nie ciąża ![]() Wstajesz, bierzesz 3 oddechy głębokie i działasz ! Z facetami trzeb KRÓTKO. Oni uwielbiają kiedy kobieta nie raz przejmuję pałeczkę i rządki ![]() Ubierz sobie welon, czerwoną wstążeczkę na brzuszek, sexowne majteczki lampkę wina do ręki iiiii lambada ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Brunetka a Ja mam i na niej paski zebry tylko że czerwone ! a i celulit na łydkach !!! |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do rozstępów to nie będę się wypowiadać. Mam je wszędzie i już
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie masz sexi majteczek to na pewno masz zwykłe białe, przypnij do nich zwykły sztuczny kwiat i już wyglądają pięknie. Kurdę nie wiedziałam że jestem taka pomysłowa No rozstępy są niestety nieuniknione, każdą z Nas to kiedyś czeka... jak nie rozstępy to celulit, więc jedyną rzeczą jest że trzeba je zaakceptować i dbać o nie aby nie wyszło ich więcej, z celulitem taka sprawa, że można go o tyle dobrze zredukować |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
A ja Wam mówię - od jutra zacznie się wysyp dzieciaczków...Już od kilku dni mam takie przeświadczenie, od poniedziałku się zacznie...
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta normalnie mnie rozbroiłaś z tą lambadą
Poza tym mam wspomnienia co do tej piosenki właśnie z moim mężem (wtedy jeszcze z chłopakiem) ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przed sobota by mnie wzięło to raczej od razu cesarka, bo tak na szybko nie da się tego zabiegu zrobić. I nie mam zielonego pojęcia właśnie jak oni usuwają ten płyn z torbieli ale przypuszczam że przez jakieś jedno wklucie. Więc ranki jako takiej nie ma, tyle co po wkluciu a to nie jest usunięcie całej torbieli jako takiej tylko kwestia zmniejszenia jej objetosci na tyle aby możliwy był poród sn czyli żeby szyjka mogła wejść w max rozwarcie i torbiel nie blokowała od środka dziecku drogi do wyjścia. Po porodzie nadal więc czekałoby mnie usunięcie całości torbieli. Ją tak to właśnie zrozumiałam ale mogę się mylić bo nie o wszystko zapytałam bo część z tego tak dedukowalam.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-17 o 22:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Bo jak wstanie to znowu się dorwie do laptopa i będzie te swoje głupie strony dziubał czy coś tam 

:kciu ki:

coraz bardziej mnie wszystko przeraża, już dwa razy zmieniałam ciuszki w których mała wyjdzie ze szpitala
My wyganialiśmy wczoraj, ale jak widać Dominik się nie boi 
)