|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Paulizia ja sie cala ciaze nastawialam na karmienie piersia a okazalo sie, ze karmilam 3 dni a i tak byla to meczarnia dla mnie i dla dziecka ale nie z powodu bolu tylko dlatego, ze nie potrafila ssac piersi. W szpitalu sie przemeczylam a po wyjsciu do domu zaczelam sciagac mleko bo mala krzyczala niemilosiernie z glodu a nie potrafila sie napic, zaczela spadac z wagi i zrobila sie zolta. Teraz mam wyrzuty sumienia bo mleka sciagam tylko okolo 300 ml na dobe a reszte podaje MM. Wiem, ze to nie moja wina, ze tak sie stalo ale mam do siebie zal o to, ze daje malej tak malo mojego mleka.
|
|
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
a najlepiej to bym chciala 26... poki co nastawiam sie na 20. Ja chyba zaczne biegac wieczorami jak tz bedzie mial wolne. Moze zapisze sie na silownie? tylko ta pod domem strasznie droga i nie przepadam za nia Z tymi slodyczami masakra... najgorzej to mi do kawy czegos slodkiego bedzie brakowac, ale kupie sobie takie ciastka digestive w wersji odchudzonej jakas namiastka.Ide porobic troche przysiadow, bo moje kolana odmawiaja posluszenstwa ostatnio ![]() Trzymam za Ciebie i prosze o to samo bysmy w tym wytrwaly co sobie postanowilysmy ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- martynka89 nie mysl tak o sobie, bo to nie ma sensu takie wmawianie sobie, ze jest sie zla matka. Zla matka bys byla jakbys na sile wciskala jej ta piers, a ona jej nie chciala. Najwazniejsze by dziecko bylo najedzone, a jak? Czy to ma znaczenie? I tak dalej karmisz ja swoim mlekiem. Tu nie chodzi o samo karmienie piersia tylko o mleko matki. To jest wazne, a dopki karmisz swoim mlekiem jest git i Mala dostaje wszystko czego potrzebuje
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odchudzałam się wiele razy, najmniej 60 kg ważyłam, mój organizm nie chce mniej, a ja bym najchętniej chciała 56, ale jak będzie 58-59, to będzie super ![]() To trzymam mocno
|
|
|
#1564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
My wrocilismy z dlugasnego spaceru w deszczu , mala spi od 12:30 i nie ma ochoty sie budzic, no ale skoro tak ladnie spala w nocy to niech sobie spi moj szkrab kochany Cytat:
mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej...Cytat:
![]() to twoja Gabrysia spala dzisiaj podobnie do mojej Zosi ![]() u mnie tez tak, ze na pierwsza drzemke ok 10 rano zasypia szybko, ale drzemka trwa 40 min do godziny, potem je i spi max 1-2 godziny jak jestesmy w domu, jak na spacerze to wlasnie tak jak teraz leci juz 3 godzina ![]() zreszta w wozku latwiej ja uspic, ale w nocy-wieczorem zasypia sama. Najgorzej zasypia jesli ma ochote na drzemke kolo 17-stej wtedy spac jej sie chce, ale walczy ze soba straszliwie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja tez sie rzuca mniej, ale dzisiaj byly placze, choc tez jakos mam juz milion sposobow na spacyfikowanie jej, czasem dzialaja bardziej, czasem mniej, ale wychodze z zalozenia, ze jakby byla bardzo glodna i nie dojadala, to by wyla?! Moja Zosia tez chudzina.. 4997 wazyla w dniu w ktrym skonczyla dokladnie 2 miechy.. uciekam , niech sie to moje dziecie budzi bo zjadlaby i ja potem zjadlabym obiad moze tez... |
||||||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia myslac racjonalnie to najwazniejsze jest wlasnie to, zeby dziecko bylo najedzone ale przez to nastawianie sie jest mi zal, ze musze ja dokarmiac MM. Bo jesli udaloby mi sie sciagnac tyle mleka z piersi zeby nie dawac MM to pewnie tez czulabym sie inaczej a wiadomo, ze mleczka mam coraz mniej przez sciaganie laktatorem i chyba to najbardziej mnie meczy.
matall ja tez mialam kiedys tak, ze nie moglam zejsc z waga ponizej 60kg. Do 60 kg zawsze latwo bylo mi zejsc jak przytylam ale ponizej nie moglam. Mialam tak ze 3 lata a pozniej udalo mi sie schudnac do 53 i nawet nie trzymalam wtedy zadnej diety. Ale dlugo sie taka waga nie nacieszylam bo w ciaze zaszlam. Teraz pewnie znowu bede miala problem zeby zejsc z 60 do 53. Wlasnie ile czasu po porodzie trzeba odczekac zeby moc cwiczyc? Trzy tyg po porodzie juz chyba mozna? Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-17 o 15:09 |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przeprosiny przyjete ![]() jak to jest miec kaca>? zleeeeeeeeee ale juz sie czuje dobrze i nawet mnie glowa nie boli
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamunie !
Nie udzielam się tzn nie pisze ale podczytuję Nie mam u rodziców lapika i troche żal siedzieć w domu przy kompie jak taka sliczna pogoda. Siedzimy sobie w ogródku a mała lula w wózeczku Mama sie nie może nadziwić jaka grzeczna, jakby dziecka nie było - wczoraj pierwszy raz zapłakała dopiero o 16.30 Ostatnio kiedy tu byliśmy miała skok wiec wiecej krzyczała aniżeli milczała Małż dojechał szczęśliwie, miedzylądowanie miał w Bangkoku więc po pół roku znów zawitał do tajlandii Dziś dzwonił z kula lumpur - upał i duchota okropna. Za chwilkę mykam na obiadek ale jak Gabiątko dalej będzie takim aniołkiem doczytam Was później. Widziałam, ze 23.07 będzie w rossmannie promocja na Pampersy Premium Zamiast 48,99 beda kosztowały 34,99 ! chyba doby deal ? http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx Trzeba tylko z ich strony kupon pobrać
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- poczytajcie mnie w klubie
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko to jeszcze 3 tyg musze poczekac na cwiczenia. Wole nie wiedziec jak bede wygladac do tej pory
Deszcz pada od samego rana wiec chyba dzisiaj spacerku nie zalicze. Mala strasznie marudzi, nie wiem czy przez ta pogode czy brak jej swiezego powietrza bo codziennie z nia wychodzilam na conajmniej 2 godziny z domu wiec pewnie juz sie przyzwyczaila. |
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Grazin , odpisałam w K
My z Gabikiem w ogródku siedzimy i jakieś psy się zleciały pod dom, bo suczka TŻ ma cieczkę .. i siedzą i wyją pod drzwiami
|
#1571 | ||
|
Moderatoreska
|
My już po spacerku 3 godzinki łaziłam
![]() Teraz czekam na telefon od małża i na synala. Cytat:
coś mnie ominęło, na długo ??? czy tylko na wakacje ??? Cytat:
|
||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mala daje mi popalic juz od 4 godzin. Na chwile przysypia, budzi sie i ryk. Nie jestem przyzwyczajona do takich "atrakcji" a wiem ze bedzie gorzej bo bedzie spala coraz mniej.
Najlepsze jest to, ze ona sie domaga brania na rece bo placze a na rekach odrazu sie uspakaja. Tylko nie wiem skad jej sie to wzielo bo nie nosilam jej duzo na rekach wlasnie dlatego zeby pozniej nie bylo cyrkow, ale jak widac nie pomoglo. |
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
enchantress... dobrze, że to nie wyją juz zięcie do Twojej Gabuni ;
moniqac, kciuki za chrzciny ! Czekamy potem na relacje zdjeciową ![]() matall.. nieprzerwanie Ci wspołczuje z szalejącym Edzikiem. A tŻ w końcu będzie miał operacje czy nie? Ty jeszcze masz siłę na ćwiczenia? Podziwiam i gratuluje grazin, a gdzie Twoj TŻ znowu baluje i samą Cię na weekend zostawia ;> anulka, ale Zosieńka się naprawiła ! Widzisz, przetrwałaś kryzys i chyba już wszystko wraca do normy, no nie ? ![]() Paulizia, jak przeczytałam Twoj post o karmieniu to miałam gęsią skórkę i łzy w oczach... był taki szczery do bólu i prawdziwy.. buziunia dla Antosia, że ma taką mądrą mamusie agus87, finlandie piłaś ? super ! A ja bavarie 0,00% andziotka, hahah ale Zosia pieknie Tatusiowi odpowiedziała ewesko, małz jest w Malezji na spotkaniu służbowym, nie na wakacjach Poleciał na 2 tygodnie. Jak dzieciatka siostry ???ooo malutka sie obudziła, jadła o 14.. głod ją obudził, lece z barem mlecznym
|
#1574 |
|
Moderatoreska
|
Daisy no to prawie jak wakacje bo w takim miejscu, super, pewnie będzie mógł sobie co nie co pozwiedzać
u siostry wszystko ok, dzieciaczki bez zmian od ostatniego razu jak pisałam, zapowiada się, że będzie dobrze, a na ile dobrze czas pokaże.
|
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
daisy, haha, masz rację .. dobrze, że to nie zięcie do mojej Gabci
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
matall to Ty jeszcze masz siłę na ćwiczenia?
dla CiebieCytat:
Póki co karmię tylko piersią. Mała nadal je góra 10 minut ale później spokojnie lezy albo idzie spać, więc myślę, że się najada. W poniedziałek przyjdzie położna na ważenie, mam nadzieję, że moje słońce znów przybrało. Mam jeszcze problem z wieczornym usypianiem (Nadia wdała się chyba w tatusia, który też chodzi późno spać |
|
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
my juz po chrzcie. Dziecko mi chyba podmienili
ona caly dzien prawie spi. Troszeczke w Kosciele poplakala potem jak sie obudzila. Nakarmilam ja na chwile sie rozgladala. i znowu spi do teraz. Nie wiem o co chodzi az sie zaczynam martwic czemu taka spokojna.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ty sie nie martw tylko ciesz sie, ze masz spokoj. Moje dziecko dzisiaj ma odwrotnie, zawsze grzeczna a dzisiaj szalala przez 5 godzin i szczerze wole ta grzeczna wersje mojej corki.
|
|
|
|
#1579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a moja Zoska spala prawie caly dzien.. 12:30 - 15:20 jedzonko i dalej kimono do 18:30...
teraz troche zacieszala na matce ale juz spiaca.. mam nadzieje, ze bedzie w nocy spala.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zosia dalej poplakuje przy jedzeniu, alejuz jest lepiej, mam obgryzione wszystkie paznokcie, ale dajemy rade ![]() Ale ci fajnie, ze jestes u rodzicow, napewno jest ci latwiej. ja widze ze choc tesciowie dzialaja mi na nerwy to jednak bawia sie z Zoska i mam chwile dla siebie...mimo, ze u nas leje caly dzien.. Cytat:
![]() Cytat:
idziemy kapac malego spiocha
|
|||||
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mattal podziwiam za ćwiczenia. ![]() Paulizia post bardzo szczery i poruszający. Mnie irytuje jak ktoś mówi że karmienie jest takie naturalne, naturalne to jest mleko matki a karmienie to sztuka cierpliwości, wytrwałości i często wielkich wyrzeczeń. DDAAIISSYY u mamusi jest Ci dobrze prawda???? Ja za moją mocno tęsknię i za rodzeństwem też ale już niedługo mnie odwiedzą (chrzest) więc odliczam dni z niecierpliwością). Grazin jak przeczytałam że TZ na imprezie to od razu pomyślałam "ciekawe kiedy Ty pójdziesz na imprezę" i że szkoda że chociaż w weekend on Cię nie odciąży bo lekko nie masz z Sebulkiem.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-17 o 20:18 |
||
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet ne chce mi sie komentowac wczoraj mial impreze z kumplami z pracy wiec został u mamy na noc i dzisiaj nie wracał bo jego siostra ma urodziny, a ja stwierdziłam ze nie chce na nie jechac... i idzie na noc do pracy wiec bedzie dopeiro jutro rano w domu. no coment... ![]() Cytat:
![]() on twierdzi ze ja pojde jak przestane karmić. a on ciezko pracuje wiec jemu sie nalezy wytchnienie (!?) że niby ja nie pracuje przy dziecku i od tego mam urlop macierzyński że mam czas dla dziecka a on sie ma wysypiać (dlatego spi w innym pokoju) i ma prawo do imprez (dlatego chodzi co 2 tyg...) pomaga mi jak jest w domu nie moge powiedziec, ale te imprezy mnie dobijaja... chciałabym w weekend poleniuchopwac troche no ale cóz... zreszta jak chcesz to przeczytaj klub
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Sillee- super że już po chrzcie!
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
agus ma kaca
ja już nie pamiętam jak to jest ![]() anula za piękną nockę, super !!!Gabrysia dziś głównie jadła poza domem i wiesz, że jakoś spokojniej jej to szło może w domu coś jej nie pasuje ???Paulizia dużo odwagi Cię kosztowało to wyznanie daisy fajnie, że odpoczywacie SiLLee może zbawienne działanie chrztu naprawiło Twoją córę ![]() cześć dziewczynki meżul się wkurza bo Zosia nie chce zasnąć ![]() spała w samochodzie w drodze powrotnej ![]() w sali zabaw było fajnie tyle że STRASZNIE gorąco !!!!!!!!!!! ![]() niby największe w Polsce a klimy nie mają czułam się jak w saunie, może wypociłam jakieś 2kg ![]() Zosia wybiegana, Gabrysia miała tylko krótkie drzemki, bo w wózku ona kiepsko sypia, no i mieliśmy debiut karmienia w parku ![]() nawet miło było ... kupiłam Gabrysi bodziaki w MC a 29zl 3szt, ale Wam nie pokazę, bo nie mogę znaleźć takich w necie ... chciałam kupić pajace, ale rozmiarów już nie było ... 49zl za 3szt
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-17 o 20:39 |
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymiskta o bardzo dobrze ujelas to w slowa!!
SiLLee, spokojna, bo diabelek wygnany ![]() Teraz to sie cieszyc i nie zamartwiac no i gartuluje ![]() Daisy zazdraszczam mezowi No moj maluch juz wykapany lula w bujaczku Ponawiam swoje pytanko dotyczace chusty... Czy przy elastycznej chuscie, zaplatanej w ''kieszonke'' tez musicie asekurowac plecki dziecka? Mnie sie Antos odchyla i musze go trzymac za plecki... Czy to defekt chusty czy ja zle zwiazalam? ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Andziot A gdzie jest ta sala zabaw? Musze rodzicom powiedziec, bo za dwa tygodnie dzieci mojego brata do nich przyjezdzaja ![]() I w jakim CH najczesciej robisz zakupy? ![]() za usypianie Zosi
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukaj w necie zdjęć, dziecko powinno mieć kręgosłup wygięty ciut do tyłu, no i na żabkę nóżki TAM dziś byliśmy, tylko trzeba brać przenośną klimę ze sobą jak są takie upały a co do CH to bardzo różnie, zależy co chcę kupić i czy chcemy zjeść obiad ![]() często jesteśmy w Magnolii |
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
paulizia a bujasz papciem?
bo ja tak![]() co do karmienia piersia to ja nikogo nie potepiam ze nie karmi... wiem jaki to ból. ja przez dwa tyg miałam łzy w oczach przy kazdym karmieniu. na szczescie potem mi sie sutki przyzwyczaiły. ale nie rozumiem kobiet które ne karmia bo chca miec ładne piersi ciocia opowiadała mi o jakiejs kobiecie ktora juz w ciazy brała tabletki na zahamowanie laktacji bo chciała miec jedrne piersi![]() albo drugi przypadek zona mojego kuzyna (małolata, ale typowo nierozgarnieta zyciowo, dziecko ma dziecko) nie próbowała nawet karmic bo nie chciała...
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
W końcu założyłam album synków, zapraszam do spojrzenia na moje skarbeczki
![]() Grazin dzięki za miłe słowa.
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Jeszcze nie wiadomo. Może jutro coś powiedzą.
daisy, gusia Sama też siebie podziwiam. Ale kg same nie znikną Zaraz idziemy się kąpać. Znów marudzi. Idę paaaa.
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot dziekuje
Grazin tak go do tego bujania przyzwyczailam, ze jak przestane to mnie opiernicza
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
nie zostałam zaproszona do tajnego klubu
![]() Ale i bez tego domyślam się że lekko nie masz. Proponuję coś z tym zrobić, tzn w tej całej przepychance kto ma ciężej Ty też masz prawo mieć czas dla siebie, może co jakiś czas zniknij z domu na pól dnia, zostaw pokarm może TZ doceni Twoją ciężką pracę.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

tylko ta pod domem strasznie droga i nie przepadam za nia
jakas namiastka.
i prosze o to samo bysmy w tym wytrwaly co sobie postanowilysmy

mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej...

ona caly dzien prawie spi. Troszeczke w Kosciele poplakala potem jak sie obudzila. Nakarmilam ja na chwile sie rozgladala. i znowu spi do teraz. Nie wiem o co chodzi az sie zaczynam martwic czemu taka spokojna.