|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Malinko mi się wydaje, ze to też kwestia długości włosów. Ty masz tak ścieniowane, że tam nie ma miejsca na powstanie sprężynki na razie chyba... ale chyba - nie znam się
![]() Nie mam pojęcia co by było jakbym miała krótsze włosy, czy wyglądałoby to tak jakby obciąć moje końcówkowe sprezynki - i zostałyby same fale. Czy kręciły by się od samej skóry głowy? ![]() Ekshibicjonim bardzo fajny, poglądowo można zobaczyć Gratulacje rocznicy ![]() p.s wybaczcie post pod postem, zapomniałam, ze się nie połączą jak są zdjęcia...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-16 o 22:47 |
|
|
|
#37922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po masce rzeczywiście ma trochę luźniejszy skręt 3cie mycie korzystniejsze może spróbuj mniej b/s albo jak dajesz żel lniany to nie daj b/s trzeba szukać... Cytat:
![]() ale dolna warstwa mogłaby posprężynkować... za to w miarę od góry te moje zakrętaski są, więc chyba z cieniowania nie będę schodziła ![]() jakbyś miała krótsze...hm...nie wiem, ale myślę, że one jeszcze mocniej się zaczną falować, ta góra Cytat:
![]() jednak umyłam dzisiaj jeszcze włosy bo jeszcze by się pogniewały...ale żeby nie miały za dobrze dzisiaj mycie z SLS na noc miałam isanę z jedwabiem jeszcze na suchulce, potem cały dzień tak chodziłam, bo nie mogłam się zebrać... mycie farmoną pokrzywową (jednak lubię to uczucie domycia slsem a potem isana babassu d/s na jakieś 5 minut a jeszcze potem alterra granat i aloes (podobnie mięsiste włoski po niej podczas zmywania czesanie płukanie zimną wodą joanna naturia len i rumianek b/s na cieknące jeszcze włosy mam nadzieję, że nie pogniewają się za sls i nie będą obciążone...teraz schnę
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-16 o 23:01 |
|||
|
|
|
#37923 |
|
Zakorzenienie
|
Cycek juz chce przyjazni niestety maly nie, tak sie wystraszyl syczenia i warczenia Cycka z czwartku ze teraz on syczy na Cyca (wczoraj oba syczaly na siebie nawzajem), ale moga byc blisko siebie i nie musimy ich pilnowac ze krew sie poleje.
No i oficjalnie moge powiedziec maly ma na imie Stres (za stresowanie Cycka i nas, nas bo odkad jest z nami nie zrobil kupki) Pare fotek Stresa (ktory spi teraz wtulony w moje udo, lazi za mna wszedzie i nawet spac nie potrafi jak nie ma mnie) a wracajac do tematu wlosowego nalozylam dzisiaj alterre z aloesem i granatem, lubie jej zapach i to ze po niej mam grube loki
|
#37924 |
|
Zakorzenienie
|
Mali No no miesięcznica
heheA na zdjęciach nie mam nigdzie równocześnie zelu lnianego i b/s. No i nie dawałam lnianego jeszcze na mokre włosy. Tylko w ramach ratowania na drugi/ trzeci dzień na suche włosy. Mi się alterra z granatem nie podoba chyba - zapach nie tak ładny jak morelowej. Ale zobacze jak się sprawdzi jak nie będzie użyta w OMO bezposrednio po spłukaniu maski. Bo nie wiem które z tych spowodowało, ze dzisiaj musiałam myc 1,5 raza :sciana: No mam właśnie pełno takich odstających włosków pojedynczych, myślałam, ze to wynik braku nawilżenia. Nastepnym razem umyję i dam żel lniany na mokre i bez b/s - zobaczymy. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Stres jest śliczny i imię ma super
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-16 o 23:26 |
|
|
|
#37925 |
|
Raczkowanie
|
ten Epikrem trochę się różni od Epidermu , ale po składzie myslę że też może się nadawać : petrolatum,pantenol,lanol ina,alantoina,extr.z aloesu, olej z kiełków pszenicy, z wiesiołka,vit.A, gliceryna, olejek lawendowy,DMDM,hydantoin, ( metyl, ethyl-paraben),phenoxyethanol.
Co wy na to? dużo tu konserwantów, więc może epiderm lepszy ![]() daje do analizowego.
|
#37926 | |||
|
Zakorzenienie
|
jest piękny
Cytat:
zobaczymy jeszce czy posłuży Cytat:
Cytat:
|
|
|
#37927 |
|
Zakorzenienie
|
Samo wyszlo, jak i Cyc, miala byc Cycolina ale okazalo sie ze kocurek nas adoptowal, i teraz mamy Cyca i Stresa
|
|
#37928 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko A nooo to fakt, jak dałam żel lniany na juz lekko obciążone włosy b/s nawet na drugi dzien to już nie było tak spektakularnych efektów jak za pierwszym razem. No ale pisze włsowy pamiętnik, żeby nie zapomniec po czym jaki efekt był - bo po miesiącu za nic bym nie pamiętała co z czym jak zadziałało
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Rybiorek noooo i fajnie mi się Stres podoba ciekawy pomysł
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-16 o 23:31 |
|
|
|
#37929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#37930 |
|
Raczkowanie
|
A moje włoski mają focha na całego
W dodatku zauważyłam, że zaczęły się rozdwajać A może są już za długie i się trochę rozprostowały ? W dodatku są takie leciutkie, takie dziwne jakieś. Pomóżcie ![]() Ah, znowu mnie nachodzą czarne myśli, że wolałabym mieć proste włoski :PRybiorek śliczny kociaczek
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-17 o 09:06 |
|
|
|
#37931 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślałaś o Garnier Awokado i karite? Bardzo tłusta odżywka. Isana Babassu też. Jeszcze są różne z parafiną, dla mnie np za ciężkie a moje włosy niby trudno obciążyć, jak na fale :P Np maska Joanna Naturia Len Rumianek
Cytat:
![]() Nic tylko Ci zazdroszczę takiej zmiany ![]() Mam taką falowaną koleżankę. Kiedy próbuję jej coś doradzić - generalnie wzdryga się przy "nie czesz" i nie słucha dalej. Przyszła wczoraj pofalowana, z luźnym korkociągiem zausznym !! Mówi że rozczesywała tyle razy a to się uparcie skręca dalej Nie wiem czym ją przekupić żeby raz jeden spróbowała tego nie rozczesywać szczotą :P Tak, zgadza się. Brakuje jej antystatyków o działaniu myjącym, poza tym odżywki z proteinami (i olejami też) uznaje się za nieprzydatne do mycia - Isany są wyjątkami |
|
|
|
|
#37932 |
|
Zadomowienie
|
Znowu pojawiam się na chwilę po długiej przerwie
Po pierwsze, Rybiorku świetnego masz kota ![]() Po drugie, zrobiłam znowu dziś warkocza, ale nie ma się czym chwalić nie wygląda zachwycająco... No i dziś tak zaczęłam się przyglądać trochę końcówkom i zauważyłam dużo poniszczonych Problemem u mnie są nie tylko porozdwajane końcówki, ale też te cholerne supełki od zawsze robiły mi się na włosach+przepraszam, ale nie mam czasu nadrabiać waszych postów, wybaczcie
|
|
#37933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odżywka to Isana Seidenglanz - połysk jedwabiu. Dlatego się zasugerowałam nazwą i myślałam, że z jedwabiem Dzisiaj planuję pierwsze prawdziwe OMO i zobaczymy jak moje włosy to przyjmą A czy do spryskiwania ich np do poprawienia fryza w ciągu dnia mogę używać odżywki w sprayu Syoss nawilżający - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...yu.html&next=1 ?Cytat:
|
|
|
#37934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaplatanka dobierana dla warkoczujących
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-07-17 o 14:19 |
|||
|
|
|
#37935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam skład, nie widzę tam nic z tych rzeczy, które wypisałaś
|
|
|
#37936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta Isana Seidenglanz będzie się nadawała do mycia bardziej niż np Isana z babassu bo jest lżejsza? Dobrze myslę? (bo w tej chwili chyba nie mam daje się odżywki typowo do mycia a też chciałam spróbować, Isana babassu coś chyba czytałam, że potrafi obciążac przez ten olejek). Ale jak mówię wolę się upewnic.
|
|
#37937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myłam tą z babassu i umyte było i fajne mięsiste! Nie wiem jak na dłuższą metę bo mi skalp nie toleruje jednego składnika na tyle, że odżywka musi poczekać aż będę mieć dłuższe włosy ;]
|
||
|
|
|
#37938 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dzieki
No będę próbowac na pewno. Muszę sobie zrobic listę kombinacji jakie musze wypróbować bo się zaczynają kumulować
|
#37939 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze mam pytanko: czy mogę zrobić najpierw olejowanie np oliwą z oliwek, chociażby samych końcówek i na to dopiero OMO? W sensie bez spłukiwania niczym tego oleju... Czy przedobrzę?
|
|
#37940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ślicznie
|
|
#37941 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, że Wam tak marudzę ale od piątku mam totalną fazę na loczki
W związku z tym, że często ćwiczę, głównie na siłowni, czasem biegam w terenie, mam pytanie - jak spinać włosy, żeby mi nie przeszkadzały i jednocześnie nie niszczyły się? I czy sauna bardzo im szkodzi? Bo chodzę do fińskiej dwa lub trzy razy w tygodniu...
|
|
#37942 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
od wielu, wielu lat wzbraniałam się od kręconych włosów i je prostowałam notorycznie po 3 razy dziennie ... ;/ z prostownicą skończyłam definitywnie w maju 2010 r. ( ograniczyłam się od tego momentu do zera) stosowałam przez 4 lata kuracje odżywko-wą,maskową oraz balsamową (jak się okazało nie koniecznie była ona skuteczna m.in przez silikony) nie rozjaśniam włosów na blond od października 2010r. nie susze suszarką od jakiś być może żeby nie przekłamać nawet 2 lata. Od grudnia 2010r. zaprzyjaźniłam się z olejami ale chyba do czasu włosy kruszyły mi się i łamały (okres 3-4 lat) więc w czerwcu ścięłam drastyczne 13cm... teraz chyba już zaprzestały kruszenia i rosną swoim tempem ale mimo ze ścięłam praktycznie na boba nadal włosy są suche nie wiem czy to dlatego ze są kręcone ?? większość zdjęć które oglądałam kręconowłosych dziewczyn nie ma aż tak suchych włosów a stosuję bardzo podobną pielęgnacje ... przerzuciłam się nawet na to żeby się kręciły naturalnie .Mam pytanie : 1.Czy to co stosuję aktualnie a wydaje mi się że jest dobre bo włosy wyglądają ciut lepiej czy to są odpowiednie produkty? 2.I czy mogą na kogoś nie działać oleje? mi służyły przez kilka razy a teraz mimo że nakładam zwłaszcza kokosowy nie widzę żeby była różnica po 8-miesięcznym stosowaniu :conf used:Stosuję: -Nivea Szampon Babydream. -Alterra Haarkur Granatapfel & Aloe Vera-maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych-granat i aloes. -Joanna z Apteczki Babuni- Balsam nawilżająco-regenerujący włosy suche i zniszczone. -Garnier-Odżywka do włosów zniszczonych-awokado i masło karite. -Gliss Kur-Spray z 3x koncentracją kompleksu płynnej keratyny . -Gliss Kurr-Odżywka z 3x koncentracją kompleksu płynnej keratyny. -Biovax-L'biotica- Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych. -Nivea- Balsam podkreślający loki- Flexible Curls. -Provit-Loton- Keratyna w płynie . Z góry dziękuje za pomoc ![]() ![]()
|
#37943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37944 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Błyszczą się, bo zdjęcia robione z lampą normalnie to one tak nie mają niestety...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Alterrę z granatem zakupiłam, ale póki co tylko wersję mini zobaczymy czy u mnie się sprawdzi.O, zaplatanka od nissiax83 próbowałam, ale mam za krótkie włosy z przodu głupia grzywa...Poza tym mama podcięła mi najdłuższą warstwę. Nie wiem czy prosto, ale to nieważne ja sobie przód troszkę poprawiłam. Jutro mycie, zobaczymy czy się włosom spodobała zmiana ![]() Teraz lecę spać. Do jutra. |
||||
|
|
|
#37945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to człowiek uczy się na błędach :P Umyłam włosy wg OMO i mówię "Spróbuję plunkingu" Zawinęłam, wszystko cacy, odwinęłam, piękne loczki, tylko cholera nie rozczesałam przed ręcznikiem I niestety musiałam rozczesać całość, wyschły sobie normalnie Pokręcone są ładnie, ale szopowate strasznie. Nie pryskałam ich niczym na noc, jutro rano zobaczę co z nich zostanie i wtedy będę je ratować A na noc są spięte klamrą do góry
|
|
|
#37946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciaśniej wiązać początek. Owszem od nissi, próbowałam przez lata zawijania bez warkocza ale know how brakowało, przystępnie to pokazała. Jeszcze gdybyś metoda żeby tył złączyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#37947 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mojego radzenia żeby nie farbować, to jakoś tak wydaje mi się, że każdemu dobrze z naturalnym kolorem. Każdemu oprócz mnie oczywiście Nie wiem na czym to polega, może po prostu nad sobą człowiek się bardziej trzęsie pod względem wyglądu i widzi rzeczy których nie ma Cytat:
Nawet taki prawie czarny jak jest ciepły to się ślinię (Wyjątkiem są tylko włosy rozjaśnione na kolor żółtka)Cytat:
Jak ten czas leci...Twoje włosy są niesamowite ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym cudze pieniądze zawsze się przyjemniej wydaje Cytat:
![]() MgielkaM, jakie masz słodkie zakrętasy na dole ![]() Cytat:
Mały słodziak A do Cycka na pewno się w końcu przyzwyczai. Trzymam kciuki za integrację ![]() Ajrisz, zaplatanka świetna! Trudno coś takiego zrobić? Bo może nadałoby się na moją niesforną grzywkę... Za wszystkie literówki których nie zauważyłam i nie poprawiłam bardzo przepraszam, ale mam tutaj tragicznie zacinającą się klawiaturę. Siedzę sobie u TŻta i cierpię na wielki niedobór kosmetyków włosowych, bo wziełam ze sobą tylko szampon Cien baby i Alterrę z granatem, żadnego żelu, nic. Dyfuzora też zapomniałam. Ale za to daje mi to okazję do obserwacji włosów bez stylizacji i falują naprawdę mocno. Jestem bardzo zadowolona z tego, że je podcięłam
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-18 o 09:25 |
|||||||
|
|
|
#37948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojem zdaniem - nie warto stawać naturze całkiem w poprzek bo kolory nie będą ze sobą harmonizowały. Ale przypadki są, że natura dała zestaw nijaki i trzeba szukać dalej :P Cytując media: mało kto jest tak stworzony do brązu jak Julia Roberts, a naturalnie jest popielata, jak np ja :P Cytat:
Klik filmik, tylko trzeba przesuwać bo dziewczyna trochę gada
|
||
|
|
|
#37949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W kwestii stawania naturze całkiem w poprzek, jakiś czas temu widziałam w autobusie dziewczynę, w sumie bardzo ładną, ale włosy miała rozjaśnione na bardzo jaśniutki blond, a oczy, brwi, rzęsy i karnację ciemne. Wyglądało tak ni przypiął, ni wypiął, jakby jej ktoś dokleił te włosy w photoshopie. Ale chyba zawsze tak jest że najbardziej ciągnie do tego czego nie mamy i ciemne często chcą być jasne, a jasne ciemne, zamiast zaakceptować to co mają. Cytat:
|
|
#37950 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Powrót po weekendzie
Od 3 czy 4 rano padało, teraz wszystko paruje w słońcu. Już tak było, więc ciekawe, kiedy znów popada. Z tej okazji naładowałam na włosy nieco Tigi amplifier (jeszcze ze starej serii Curls Rock). Puszak jest, normalka, ale i skręt i wszystko inne mnie zadowala. Miałam wczoraj przyciąć ogonki, ale gdy obejrzałam włosy, zobaczyłam, że są mniejsze Już nie rozumiem Po wczorajszym myciu byłam jednak zachwycona (Fitomed odżywka przeciwłupieżowa - mycie, alterra granat i aloes kuracja plus żel aloesowy plus keratyna plus ekstrakt wzmacniający włosy plus ekstrakt z argininą i kofeiną plus olejowy ekstrakt z rozmarynu - odżywianie, emulsja humektantowa z olejem brokułowym i mikronizowanym tlenkiem cynku - zabezpieczanie i stylizacja). Dawno nie było tak fajnie! na pewno wkrótce wszystko się poukłada. Zawsze potrzeba czasu, a wiem, że dacie radę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sierść najeżona - może Jeżyk ![]() Cytat:
Jest zachwycająco, szczególnie na 1. zdjęciu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak jeśli tak bardzo Cię to martwi, idź do lekarza. Cytat:
A po udzieleniu odpowiedzi proponuję na Dove golić nogi Cytat:
A potem kup sobie prosty szampon bez udziwnień za 3 zł. Cytat:
delikatnie rzecz ujmując - dajmy im jeść.Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-18 o 11:47 |
|||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Gratulacje rocznicy 

W dodatku zauważyłam, że zaczęły się rozdwajać 

nie wygląda zachwycająco... No i dziś tak zaczęłam się przyglądać trochę końcówkom i zauważyłam dużo poniszczonych
Dzisiaj planuję pierwsze prawdziwe OMO i zobaczymy jak moje włosy to przyjmą
No będę próbowac na pewno. Muszę sobie zrobic listę kombinacji jakie musze wypróbować bo się zaczynają kumulować
nie rozjaśniam włosów na blond od października 2010r. nie susze suszarką od jakiś być może żeby nie przekłamać nawet 2 lata. Od grudnia 2010r. zaprzyjaźniłam się z olejami ale chyba do czasu
głupia grzywa...
A co do mojego radzenia żeby nie farbować, to jakoś tak wydaje mi się, że każdemu dobrze z naturalnym kolorem. Każdemu oprócz mnie oczywiście
na pewno wkrótce wszystko się poukłada. Zawsze potrzeba czasu, a wiem, że dacie radę.