|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
u nas myszka moja zasnela przy karmieniu choc maly placz byl rowniez...
ale pojadla prawie 15 minut wiec jej nie katuje, odbilo sie w trakcie jedzenia a potem juz nie chcialo choc pol godziny beka wytrzesywalam w kazdej mozliwej pozycji, i nie chcialo wyjsc, wiec sie obawiam, ze obudza mnie neidlugo steki.. nie pisalam wam, ze tesciowka przywiozla mi pas poporodowy i rozne serum i piecze mnie pod tym pasem niemilosiernie ale chyba cos pomoze mam nadzieje. Zosia jak byli tesciowie byla mega grzeczna jutro jedziemy odwiezc na lotnisko ![]() andziot moja Zosia wlasnie jak ci kiedys pisalam tez lubi jesc na zewnatrz w galeriach itp naprawde jest duzo grzeczniejsza...nie wiem tez na czym to polega. w domu karmilam ja juz w roznych miejscach, teraz w sypialni tylko na fotelu w ciszy...moze woli jak jest glosno? tez juz nie wiem.. paulizia ja tez mysle ze musisz mocniej zawiazac, ja wiaze mocno dosc i Zoska sie nie giba, choc ma pomysly zeby wyswobadzac glowke i mi ja odchyla do tylu, bo nie chce glowki w chuscie trzymac, tak w ogole to juz jej sie chusta przestaje podobac bo nie chce sie na mnie gapic tylko na swiat ![]() grazinku wspolczuje TZta, moj ostatnio na rower z kolega nie poszedl jak na niego nawrzeszcalam, ze tylko auto i rower i jego przyjemnosci i planuje beze mnei a na wieczor kawalerski kumpla w warszawie leci w sierpniu po mojej zgodzie![]() bedzie dobrze, nei stawiajcie moze wszystkiego od razu na ostrzu noza? napisze jutro w klubie ![]() uciekam spac bo musimy rano sie ladnie zebrac tesciow na lotnisko odwiezc ![]() buziale, spokojnych nocek zycze! |
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() anula_81 mamaoptymistka asiak1981 dziekuje andziot Paulizia tez tak wlasnie myslalam ze diabel zostal wygnany ale ciekawe na jak dlugo
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
Właśnie skończyłam usypiać Pepe. Zaczęłam o 20 W końcu padł na naszym wyrku. Trzeba będzie go jeszcze do łóżeczka przetransportować, ale to jak zasnie mocniej.Byliśmy dzisiaj na działce i pospał tam 3 godziny, potem jeszcze wieczorem z TŻ, jak byłam w kościele i pewnie dlatego teraz nie bardzo chciał. U nas dzionek fajny. Byliśmy w Goczałkowicach nad zaporą pokazać Pepe łabędzie i kaczki, a potem pojechaliśmy na działkę. A tam luz i obżarstwo Rano miałam 57 kg, teraz wolę nie sprawdzać, ile mi przybyło |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik zdaje się śpi, nawet w swoim łóżeczku znów
![]() Jesteśmy po urodzinach mojej sis Całkiem, całkiem się zachowywał No i mój tata wreszcie się odważył wziąć go na ręce ![]() Idę ćwiczyć. Nie powiem, żebym miała na to siłę, ale wiem, że jak raz sobie odpuszczę, to potem będę to robić częściej Muszę się dołączyć do jakiegoś wątku mam odchudzająco-ćwiczących, bo samej mi motywacji zabraknie lada dzień ![]() Jest taki wątek? Bo jak nie, to może założymy? Żeby tu o odchudzaniu nie spamować?Edit: znalazłam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...zanie+porodzie
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-17 o 22:14 |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Ja tylko na chwilę, nie mam kiedy Was nadrobić, dziś już nie mam siły, a poza tym plotkuję z jedną z Was [ ] na fejsie i nie mam jak. W każdym razie kiedyś to zrobię! Całuję mocno
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie ma czego i nie, nie chcecie miec kacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: rolleyes: |
|||
|
|
|
#1597 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuku za powodzenie akcji " Edzik śpi sam"![]() Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zauwazyłam pewną prawidłowość im on głośniej płacze tym ja szybciej russzam noga ![]() Cytat:
![]() mamooptymistko dziękuję a zrozumienie ![]() Cytat:
![]() ![]() moj syn teraz zasnał... po kapieli 30min spał (sam zasnał) po czym sie obudził wypoczety ![]() najpeirw lezał apotem zaczal sie taki koncert ze ło... ide tez spac zanim sie obudzi...
|
|
#1599 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
U nas dzisiaj ciezko, od rana ryyyyyyk do samego wieczora ![]() Z przerwami na karmienie, spacer (ale krotki bo lalo i musielismy wracac) i 2h w chuscie Dalam jej po karmieniu wieczornym czopek viburcol mam nadzieje, ze cos pomoze!! ![]() Cytat:
![]() Andziotku, u nas jest odwrotnie na razie. Im wczesniej kladziemy tym gorzej z zasnieciem... Cytat:
Szok pewnie bedzie i tak ...Cytat:
.W lodowce mam umeshu moje winko sliwkowe ulubione ale musi jeszcze troche poczekac .Cytat:
Pamietaj, ze jak wiazesz to nie zostawiasz miejsca na maluszka, chusta sie sama rozciagnie A twoje wyznanie szczerze - wzruszylo mnie .Prawda, ze to cale karmienie UU jest trudniejsze niz sie o tym mowi... ![]() Cytat:
.Fajnie ze to juz za wami. Cytat:
ale moze zrob tak jak Eve kiedys pisala??Mleczko odciagnij i zostaw TZ na calutki dzien (albo jeszcze lepiej - weekend!) samego z Sebkiem, trzymaj mocno kciuki zeby mu sie trafil dzien z atrakcjami typu kolka i niech poczuje jak to naprawde "lekko" jest.Cytat:
i troche go ponosic.Z karmieniem Zosi chyba lepiej juz, co? Ja tez na moja Nadiuske czesto mowie myszka, mysia .Trzymajcie kciuki, zebysmy cos pospali dzisiaj
|
|||||||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Spice Thx
Śpi sam, w łóżeczku i zasnął BEZ SUSZARKI ![]() Camomile ![]() Ależ mnie pali. Posmarowałam się czerwonym Eveline i wskoczyłam pod kołdrę ![]() Brzuszki, nożyce i hula-hop zaliczone Idę spać, bo PADAM. Niech Edzik pośpi chociaż do 2
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się że rok temu robiłam malinówkę w 3l słoju i teraz mi się o niej przypomniało powiedziałam mężowi spróbował i jest zachwycony a ja nie mogę
Uwielbiam czytać, bo zawsze mnie rozbawiają posty z bujaniem leżaczka kapciem lub bamboszem. U nas na razie nie dochodzi do fazy bujania bo mały wytrzymuje w leżaczku lub pod karuzelką góra 2 min
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-17 o 23:11 |
|
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
wieczór
.Cytat:
myślę że koło środy, bo wczesniej nie dam rady .Grazin - uwielbiam czytać poczekalnie wzruszam się strasznie .andziot - ROŻKA?! o jak ja Cie nie lubie ?.Scio - ja przy karmieniu mieszanym podaję tylko D. my po chrzcinach ), jak mu polewał Ksiądz główkę to nawet nie kwęknął ., potem w knajpie też grzecznie jadł, bawił się, spał na szczęście nie było problemu - oprócz standardowego przy karmieniu.kurcze masakra - jak tylko poje ok 8 min zaczyna się prężyć, prukać krzyczeć - może coś z moim mlekiem nie tak, że tak na niego wpływa? potem jak go uspokoję to czasem da się przyłożyć do UU a czasem jak tylko poczuje sutka w wbuzi jest wrzask , a mnie się tak ładnie laktacja poprawiła.nie wiecie czy może być coś moim mlekiem, że tak na nie reaguje? nie jem już praktycznie nic. 0 czegokolowiek z białkiem krowim. jem chleb (bez mleka, maślanki itp), margaruunę roślinna, wędline, schab, drób i to by było na tyle. spróbuję jutro wrzucić fotki jakieś do albumu. jutro cd dentysty .idę spać. buziaki dziewczynki. |
|
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
moniqac- gratuluję chrztu i grzecznego synusia!
Camomile- mam nadzieję że wypoczęłaś trochę w nocy.. Spice- 8,5?? Szok! Mój waży teraz ok.7,5 (dokładnie nie wiem,bo ważyłam się z nim i bez niego i tak mi wyszło więc to nie jest dokładny wynik) ale startowal z wagi 4750g. A w ogóle to dzien dobry! Wojtek usnął o 20, o 4.50 ściągnełam sobie mleko z jednego cyca ktorego miałam jak kamień,a tu synek się o 5 obudził. Znowu spał 9 godz.!
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() Pepe pobił kolejny rekord Zjadł, szybciutko zasnął i następna pobudka 6.40.Przy przebieraniu okazało się, że następne 2 pajace są za krótkie ![]() Muszę go zmierzyć przy okazji. Pierwszy raz od urodzenia spałam w jednym kawałku ponad 4 godziny. Potem jeszcze 2 z kawałkiem, więc nocka całkiem całkiem ![]() Miłego dnia kobietki |
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc SUPER! Nie dość, że Edzik zasnął SAM w swoim łóżeczku (BEZ SUSZARKI!), to jeszcze spał do 2:40, zjadł i spał do 7 (!!). Zjadł, a teraz leży na brzuszku i gada ![]() A ja ściągam mleko na spacer, żeby w razie czego cyrku w parku nie robić
|
|
#1606 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokladnie tak samo poki nienameczylam sie z dominikiem i karmieniem. po tym co przeszlam mialam zdanie ze piersi (MOJE) nie sa od karmienia nigdy i nikogo, norberta nawet nie probowalam, relacje moje miedzy chlopakami sa takie ze nawet z norbertem blizej niz z domi, a teraz, zdanie na temat karmienia juz nie jest takie przesadzone w zadna ze stron, na pewno nie ma to znaczenia na bliskosc z dzieckiem Cytat:
za chrzcinyCytat:
za chrzcinya ja sie witam po urodzinkach ![]() byl tort ze zigzakiem ![]() jakos przetrwalismy, chociaz ogarnac dzieciaki plus norbert .............zlapalismy naszego 5latka i jego kuzyna, tez 5latka na tym jak brali rower i chcieli isc sami na dwor pojezdzic ![]() codziennie boli mnie glowa, jak wcz wieczorem zaczela to boli do dzisiaj daje w kosc tztowi ![]() wstaje do mlodego, zajmuje sie starszym w miedzy czasie do tego byl wcz rano ze mna poplywac hahaha nie daje rady
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Andziot Zosia jest cudowna, a teksty ma zabójcze
![]() Scio ja musiałam odsawic wit K przy karmieniu mieszanym bo podobno w mm jest jej dużo i nie trzeba już podawac Matall gratulacje dla Edzika, teraz powinno byc już tylko lepiej ![]() U nas nocka super. Hania zasnęła o 21 o obudziła się po 3 ![]() Dzisiaj u nas leje od rana i ze spaceru na razie nici, pranie zrobiłam ale czekam aż TŻ przyjdzie i wywiesi pranie na strychu (ja się boję tam chodzic, bo jakiś facet się tam powiesił ze 20 lat temu) Dziewczyny posiadające maty edu, czy wszystkie macie z FP czy któraś ma jakąś inną, którą może polecic? Proszę o odpowiedź bo nie mogę się zdecydowac
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe Za chrzciny?
![]() aniutka Ja mam FP
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje mleko jest ok za udany chrzestasiak1981 widzę, że ty też masz śpiocha strasznego u mnie tylko dwie noce takie były jak na razie, ale lepsze to niż nic ![]() aga_pe fajnie że imprezka udana ![]() dzień dobry pobudka o 2:30 ale obie się obudziły ![]() Gabunia po jednym U zasnęła, wstaliśmy dziś o 7:45 ![]() chyba Zosia odsypiała wczorajsze atrakcje ![]() deszcz pada nie wiem co na obiad |
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas pobudki co 2h i przerwa na nie wiadomo na co od 3,30 do 5,40 padam na pyszczek, muszę odespać. W czasie przerwy w spaniu zaliczyliśmy dwie mega kupy, przesikane body i ulewanie na maksa i zaksztuszenie. i kilka wspaniałych uśmiechów. Andziot super wypad ![]() Mattal Twój Edzik pięknie spał , może już teraz tak zostanie
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
I mogę polecić - fajna ![]() mamaoptymistka Chciałabym
|
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja zapisalam Oleńke do dermatologa, prywatnie oczywiscie bo 3 msc na fundusz ![]() na glowce z ciemieniucha lepiej, ale ma cale czolo takie wysypane, luszczace okolice uszu kaszka raczki kaszka brzuszek i nozki czyste na zgieciach ma takie czerwone, ale oliwka smaruje i pomaga boziu taki maluszek a juz alergik ![]() mam nadzieje, ze dostaniemy krem a jak nie to na testy alergologiczne do poznania i trudno ona nawet jak sie poprzytula golymi raczkami do kogos to jej wyskakuja moze to proszek nasz ![]() jej rzeczy piore w lovelli i juz nie plukam plynem bo pediatra nie kazala ![]() u mnie pada 18 stopni d.pa a ja mam katar |
|||
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendowej przerwie.
U nas zaczął się cyrk, Adaś jak nie śpi nie chce leżeć, ciągle byłby na rączkach, ewentualnie wózek, ale trzeba z nim jeździć. Jak zaśnie jest ok. Wczoraj wieczorem był ryk niesamowity, nie wiem czy mu było za gorąco, czy go coś bolało, krzyczał strasznie nawet płakał przy piersi. W nocy było już ok. Karmienie też nie wygląda ciekawie, prężny się, mruczy - charczy i często puszcza UU (w nocy je spokojnie). Do tego nasila mu się ta wysypka na buzi i nie wiem czy to jakieś uczulenie czy trądzik. Będę zaraz dzwonić do lekarza, czy dziś przyjmują dzieci zdrowe. Noc nawet znośna od 21:30 spanie do 2, od 2:30 do 5, znów pobudka o 7 i spanie z charczeniem do 8:30. |
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Uciekam na spacerek bo przestało padac
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
agus biedna Oleńka
![]() byłam w sklepie, padać przestało ... ciężko było Zosi wytłumaczyc że już parasolka niepotrzebna
|
|
|
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
82anusia u mnie bylo tak samo karmienie to szok puszczanie cycka lapanie wrzaski placz prezenie sie a nocne karmienie super. a na raczkach noszenie to musialo byc inaczej ryk wozek tez be jedynie jak jezdzilam kolysalam i co chwile wkladalam smoczka jak wyplula. i sie okazalo ze przez ta wysypke bo ja to swedzialo. U nas noc dobrze, zasnela o 22 spala do prawie 3 zasnela o 4 spala do 7. Teraz tez spi. a ja dzisiaj mam kontrole u gin. Chyba wszystko ok bedzie bo rana pieknie wyglada tylko czerwony pasek nie boli nie szypie nic sie nie dzialo i nie dzieje zapytam czy moge chodzic na solarium. Bo juz do lustra nie moge patrzec (pomijajac fakt ze gruba jeszcze jestem poniewaz mi waga od 3tyg stoi ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Zamowilam nosidelko te mam nadzieje ze bedzie ok. Ja nie wiem czym mam pieluszkowac szeroko moja Ole. daje dodatkowa pieluche to ona sie tak sklada i nozki nie sa za szeroko. 2 nie dam bo to chyba za duzo bedzie a lekarz cos mowil ze kocyk ale nie mam takiego malego
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki po weekendzie
![]() Cytat:
Wczoraj moje dziecię skończyło 6 tygodni. Z racji tygodnicy dziecię postanowiło pokazać swoje pierwsze fochy i urządziło taki atak histerii, że aż się matka popłakała. Przez 2 godziny wyło jakby go coś ze skóry obdzierało, wszystko było na nie a zmeczony był potwornie od wczorajszej pogody. Później się uspokoił i zasnął ale był tak wycieńczony płaczem, że spał od 20.40 do 4 00. Rano o fochach zapomniał i rzucił się wzorcowo na jedzonko. Matka znalazła kabel do aparatu więc wrzucam Wam zdjęcie małego rechotka. ![]() A ja idę nadrobić weekendowe zaległości wątkowe, bo dużo spacerujemy korzystając z pogody, st ąd nasza nieobecność na wizażu. Dziś u nas pochmurnie i deszczowo, postaram się aby dziecię wyszło jednak na spacer ![]() Miłego dzionka |
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta wysypka sie pogarsza dermatolog nie odboiera dostala crymatyrazol bo ja to swedzi ja chyba zaczne ryczec
|
||
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- delicadeza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ale ciekawe na jak dlugo 
Rano miałam 57 kg, teraz wolę nie sprawdzać, ile mi przybyło

może w domu coś jej nie pasuje ???

.