|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
![]() Muszę w ogóle wywalić ten suwaczek bo mnie wkurza
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działaj, działaj DeKaro moja teściowa chodzi i mówi że ten tydzień będzie mój, bo czuje to po kościach
|
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro rano idę do diabetologa z tymi moimi ' skaczącymi ' cukrami i do labka zrobić badanie moczu prywatnie, bo niepokoi mnie to ciśnienie i obrzęki. A to mój brzuchol w rozpoczętym 39 tygodniu.
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorową porą
my nadal walczymy z katarem, w razie czego idziemy jutro do lekarki, niech obejrzy małą i sprawdzi czy katar przechodzi czy nie przeradza się w coś gorszego przy okazji mąż weźmie opiekę na mnie z cycem też walczymy, ale mam wrażenie, że powolutku walkę przegrywam mała zjada do końca z dwóch piersi po czym dojada butelkę, czasem nawet 60 ml, ja jestem wykończona bo ona tak długo potrafi ssaćehh nie poddam się do ostatniej kropli mleka
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() dziewczyny....biorac pod uwage to ze w czwartek mialam na wizycie miekka szyjke i 2,5 cm rozwarcia i od jakiejs 17 zaczely mnie co 25 minut nawiedzac skurcze mam sie martwic?? a moze to nie skurcze?? jak mnie lapie bol plecow i brzucha az mnie zgina w pol to to??
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moniczka brzmi to podejrzanie. Jeśli odstępy zrobią się mniejsze a ciepły prysznic nie pomorze to trzeba na IP jechać.
|
|
#3967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zjedz sobie kawałek czekolady, gorąca kąpiel i przegoń te smutasy Cytat:
trzymam kcuki zeby miejsce sie znalazło Cytat:
ale to nie znaczy ze faceci nas nie kochają, on zapewne nie może przestać mysleć o tym ze mała jest w tym momencie z wami a my z tztem poprasowalismy na spółkę góóórę prania
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja dzisiaj kombinowałam,
zdjęcie z testem ciążowym Wymyśliłam sobie, że chce mieć zdjęcie, jako pierwsze w albumie dla mojej małej. Buciki dostałyśmy od ciotek - klotek ( czyt. moich sióstr)
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Za dużo ode mnie wymagasz, aż taką dobrą czarownicą nie jestem
.Wszystkich, jak leci .Cytat:
Pokaźnych rozmiarów i już niziutko. A pewnie, miejsce w kolejce zarezerwowane .
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
.
A to mój brzuchol w rozpoczętym 39 tygodniu.[/QUOTE] Sliczny brzusiu , a Tobie te spodnie nie uciskaja na brzuch ? Witam dziewczyny. Ja siedze w domu sama , Tz pojechal na mecz , bedzie za pol godz..u mnie dzis byl ciezki dzien, caly dzien jakas zmeczona jestem,nawet zaczelam puchnac, mam juz serdecznie dosyc , chce juz rodzic. DeKaro moze ja rozpoczne te rozpakowywanie ![]() Nerolka. Izunia sliczna , jakie ma wloski czarne. Marina niezly Twoj Tz ,z ta toaleta, dobrze ze wszystko ok. Madziulka17 co za szpital , ze skierowaniem I nie przyjeli, a ja myslam , ze to juz jest pewee w takich przypadkach Wczoraj mielismy grila , a raczej pieczona kielbase , ale siedzielismy w domu, Bo zimno na dworzu.byl moj brat I moja siostra , no I smiali sie jak mnie cos kulo , jak dziecko, sie wypychalo , ze wszyscy pomade ze mna na porodowke , I wspolnymi slimy wypchamyW nocy skurcz lydki mnie zlapal ,a ja wyskoczylam z lozka z krzykiem ałaa , a Tz usiadl na lozku I w panic pyta sie czy wszystko ok.... Na kolacje sie objadlam , a wiem ze miala juz dosyc w polowie. Wczoraj robilam gofry z nutella, bita smietana I truskawkami . Byly pyszne, ale oczywiscie w biodra poszly, juz teraz zaczelam czuc ze tyje.
|
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta- zdjęcie super pomysłowe i śliczne
Moniczka- to może byc TO
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Mały się nadal rozpycha a ja idę spać
![]() Więc dobranoc wszystkim
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka
Aania-szwagier poprostu the best |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a mnie jakieś podejrzane skurcze zaczynają brać i chyba częściej niż co 10 minut..
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka licz licz aż sama jestem ciekawa
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi po kapieli przeszlo troche bo mialam pol godziny temu ostatnio...a teraz cichosza beatka moze jutro urodzimy obie?? moj maluszek jakos tak sie nie rusza... moj maz z pracy co 10 minut dzwoni i pyta co i jak
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja też spodziewam się dzidziusia....pierwszego. Jestem w 38tc, rany jaka jestem przerażona :p W ubiegłym roku przeżyłam poronienie ![]() Będę śledziła z uwagą ten wątek ![]() Nogi mi ostatnio puchnąć zaczęły i ogólnie ciężko mi i ze spaniem i z poruszaniem się...ale nie narzekam, przez prawie całą ciążę czułam się świetnie. Pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuki
|
|
|
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta - to jest piękne!!!
![]() Cytat:
No to już teraz nie masz się czego bać - w 38 tygodniu to już niech się dzieje co chce! A znacie płeć, macie imię?
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam spac , poprzytulam sie jeszcze do Tz
. Boje sie tej nocy , ze znow spac nie bede mogla!
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja znowu nie śpię
Beatka ciekawa jestem co tam z Tobą, może już na porodówce jesteś? Zanetaa zdjęcie z testem wzruszające, też pomyślę o podobnym. Najpierw muszę tz namówić na zakup aparatu lepszego, bo nie ma ( nie będzie- sorry) nawet bardzo czym zdjęć Niuńce robić ładnych DaKaro oby Twoje czary się sprawdziły, już kilka dn przestoju w porodach, no.. Zanka nie zarzynaj się na śmierć z karmieniem, jak masz siłę to walcz, ale nie pozwól aby to przerodziło się w walkę po trupach, bo się zamęczysz, a Lenka woli być na mm i mieć szczęśliwą i wyluzowaną mamę. Mam jakąś gulę pod prawą pachą. Myślałam że krosta się robi, ale to nie jest na zewnątrz tylko pod skórą czuję takie zgrubienie, w nocy nawet mnie bolało. Martwię się, nie wiem co to? ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Chelsea się nie odzywa. Ona rzadko coś pisała, ale na pasku zawsze wisiała, teraz nawet na nim jej nie ma. Może urodziła
|
|
|
|
#3983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak gdzieś do 1 w nocy miałam takie skurcze co ok. 9-10 miut po niecałej minucie i ucichło... ale stracha już trochę miałam ![]() to która dzisiaj rodzi? ![]() bo ja niestety nie Cytat:
---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
ale juz jak się odezwał do pacjentki to duuużo lepsze wrażenie a czym Kokot Ci podpadł kochana? on taki jest że czasem jest marudny i zgryźliwy że "bez kija nie podchodz" ale zazwyczaj ok - tak jak piszesz - pewnie mu ktoś za skóre zalazł
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-18 o 08:25 |
||||
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po-weekendowo
![]() Nie odzywałam się, bo skorzystałam z tego, że przeszła moja rwa kulszowa ![]() W sob podziałaliśmy kwestie ogarnięcia mieszkania, w nd rodzinka była na grillu (teściowa znowu o Zośce zaczęła coś smęcić, ale ciotka się wkurzyła i powiedziała że to nasze dziecko i to my będziemy wybierać imię, a że ciotka ma posłuch ... Mam nadzieję, że to koniec przepychanek w tej materii), więc leniwie spędziliśmy nd, do tego zamówiliśmy fotelik z bazą isofix dla niuni, z wózkiem poczekamy jeszcze z tydzień...I dzisiaj zaczynamy 38 tc ![]() Lecę nadrabiać, o komentowanie będzie trudniej, bo pracy mam na dzisiaj dużo zaplanowane, więc czasu mało... A, Brumek mi się śniła.... Porywałyśmy jej córkę od jakichs ludzi z bloków i w fotelik nie mogłyśmy jej wpiąć przed odjazdem/ucieczką Miłego dnia! I niech się któraś rozpakuje, bo nudno się robi
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Lili- witaj ![]() Moniczka,Beatka- tak na Was liczyłam może jednak się coś dziś rozkręci.Bardzo Wam tego życzę![]() Zanetko- jakim programem oprawiasz zdjęcia? ciekawi mnie ten ciemny cień wokół.mam nadzieje,że to nie photoshop...bo juz tyle podejsc do niego robiłam i coś mi nie idzie ![]() trzymam za wszystkie cięzarówki udające się do szpitalatrzymam za wszystkie przeterminowane ciężarówki,niech się w końcu zacznie i szczęśliwie zakończytrzymam za wszystkie ciężarówki donoszone,niech się zacznie i szczęśliwie zakończya reszcie Pań oczekujących życzę miłego dnia u mnie...szkoda nawet pisac kotliny i doliny... chyba już sie przyzwyczaiłam...---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- wodaqua- super,że rwa przeszła,oby nie wróciła...mnie okresowo dopadają bóle kości ogonowej,jest masakra |
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Witam dalej 2w1
![]() wczoraj znowu wieczorem (taka tradycja ostatnio) tak strasznie mnie bolało w "podwoziu", że się poryczałam....już psychicznie nastawiam sie na przetermiowanie. Zaraz ide na ktg, pewnie sie na wizyte umówie z moim lekarzem, może na piątek. Wodaqua ciesze się że rwa przeszła! niech już nie wraca - a kysz ![]() Trzymam kciuki za wszystkie udające się do szpitala ![]() Gratulacje za rozpoczęte tygodnie |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
ja marzę aby jechać na porodówkę ale nic się nie dzieje
![]() mam już ciąży dość !!!! jeszcze te wizyty co tydzień teraz i 200zł bo wizyta plus ktg jeszcze dzisiaj mnie urząd skarbowy czeka.Mają jakieś niejasności za 2010 rok. |
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Blondynka- ja mam to samo
ellika- przykro mi,że Cie bolało na pocieszenie dodam,że już nie wiele Ci zostało... |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana i idę się szykować, bo lecę na ktg
![]() Nie piszcie kochane za dużo bo znowu będę musiała nadrabiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

mała zjada do końca z dwóch piersi po czym dojada butelkę, czasem nawet 60 ml, ja jestem wykończona bo ona tak długo potrafi ssać

I nadal nie mogę go namówić !!!!!!!

( czyt. moich sióstr)

.
.