Krakowianki - wybiła część XII! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 21:32   #2401
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Zycie 'na luzie' jest fajne jednak w wiekszosci przypadkow wiaze sie niestety z bardzo niestabilna sytuacja finansowa-niektorzy sie do tego przyzwyczaili i spokojnie 'czekaja na sezon'. Mysle, ze ciezko byloby mi zyc ze swiadomoscia, ze na koncie srodki jedynie topnieja i wyliczone sa prawie idealnie do 1 czerwca
Ja bym tak nie potrafiła... Muszę wiedzieć, że mam w razie czegos kasę...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:40   #2402
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28192979]Ja bym tak nie potrafiła... Muszę wiedzieć, że mam w razie czegos kasę...[/QUOTE]
Dokladnie. Zwlaszcza, ze juz nie raz obserwowalam tutaj wsrod ludzi jak dzieje sie nieszczescie a w portfelu pusto...Moja rodzina teraz owszem, rowniez zyje tylko z sezonu, jednak dzieki temu, ze kiedys prowadzilismy inny biznes wypracowalismy odpowiednie zaplecze, ktore pozwala nam nie martwic sie tak bardzo

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:42   #2403
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Wróciłam od dziewczyn. Niestety tak szybko, bo jutro do pracy na 7 Więc biegnę pod prysznic i spać...

Melka,

Do czwartku jestem w Krakowie, w czwartek jadę na Śląsk, wracam w sobotę, a potem jadę na wesele i w niedzielę będę.

ja też do czwartku będę
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:44   #2404
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Dokladnie. Zwlaszcza, ze juz nie raz obserwowalam tutaj wsrod ludzi jak dzieje sie nieszczescie a w portfelu pusto...Moja rodzina teraz owszem, rowniez zyje tylko z sezonu, jednak dzieki temu, ze kiedys prowadzilismy inny biznes wypracowalismy odpowiednie zaplecze, ktore pozwala nam nie martwic sie tak bardzo
To chociaż o tyle dobrze.
Myślałaś o całkowitej przeprowadzce do Krk?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:47   #2405
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja też się opaliłam.. Tylko z przodu A nie mam jak opalić tyłu

Ja też tylko z przodu, ale z wyboru Następnym razem popracuję nad tyłem, na razie chciałam głównie twarz opalić

Emilka - powiem Ci że w każdym mniejszym, niewojewódzkim mieście, i na wsi jest taki klimat - odnośnie studiów i życia Ludzie żyją spokojniej i nie gonią za kasą, nie biegną w wyścigu szczurów, nie mają ambicji na temat luksusowych dóbr, wczasów itp. I z jednej strony to fajne sielankowe życie, a z drugiej trochę smutne i nudne - do końca życia ten sam schemat i robienie tego samego.

Ja przyznam że brakuje mi trochę rodzinnego miasta Ogrodu, spokoju, ciszy, wyciągania leżaka na trawę, łażenia po lesie, itp. Ogólnie odpoczynku... No i też ludzie są inni, znam sąsiadów, a nie anonimowe twarze które mi migną od czasu do czasu w windzie Bardziej skorzy do pomocy czy pogadania
Stary 2011-07-17, 21:55   #2406
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28193229]To chociaż o tyle dobrze.
Myślałaś o całkowitej przeprowadzce do Krk?[/QUOTE]
Mysle...i nie wiem Poki co chce zdobyc taki zawod, ktory w razie czego umozliwi mi mieszkanie nad morzem i nie liczenia jedynie na turystyke Teraz dodatkowo dochodzi fakt, ze jestem sama wiec wszystkie bliskie mi osoby raczej mieszkaja nad morzem-momentami tesknie strasznie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Emilka - powiem Ci że w każdym mniejszym, niewojewódzkim mieście, i na wsi jest taki klimat - odnośnie studiów i życia Ludzie żyją spokojniej i nie gonią za kasą, nie biegną w wyścigu szczurów, nie mają ambicji na temat luksusowych dóbr, wczasów itp. I z jednej strony to fajne sielankowe życie, a z drugiej trochę smutne i nudne - do końca życia ten sam schemat i robienie tego samego.
Tylko ze tutaj ludzie chca 'luksusu'. Czesto zaraz po sezonie wydaja wiekszosc pieniedzy, kupuja zupelnie zbedne rzeczy a pozniej kombinuja, pozyczaja i czekaja na sezon, ktory tworzy im iluzje innego, lepszego zycia. To prawie jak w filmie "Czekajac na sobote"

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:07   #2407
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ze tutaj ludzie chca 'luksusu'. Czesto zaraz po sezonie wydaja wiekszosc pieniedzy, kupuja zupelnie zbedne rzeczy a pozniej kombinuja, pozyczaja i czekaja na sezon, ktory tworzy im iluzje innego, lepszego zycia. To prawie jak w filmie "Czekajac na sobote"
A, to u mnie trochę inaczej

Ależ się wkurzyłam, jełopy pieprz..... Wyszłam na spacer z psem, jakiś debil jechał i omal go nie potrącił, bo na osiedlowej drodze, krótkiej, 60 km/h to szybko, i praktycznie chodnikiem :| Mało tego, zatrzymała się świnia niewychowana przy śmietniku i dawaj wyrzucać swoje śmieci, bo po co płacić pod swoim domem MPO, skoro można na jakieś osiedle podjechać i wyrzucić do kontenerów, za friko, bo przecież mieszkańcy zapłacą i to oni będą mieć podniesione opłaty za wywóz śmieci Jakby jeszcze tego było mało, to zapomniał wyrzucić jednej butelki - więc już z auta wycelował do kontenera i nie trafił, butelka się odbiła i rozwaliła na parkingu Normalnie będę zdjęcia z okna robić, bo to już któryś raz to samo auto widzę podrzucające swoje śmieci i robiące syf
Stary 2011-07-17, 22:30   #2408
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Dżiz, tyle piszecie, że ledwo idzie Was nadrobić. Wróciłam właśnie z gór, z chrzcin, nie chcieli mnie w sumie wypuścić, ale byłam zmęczona a jeszcze musiałam jechać jako kierowca. Nasłuchałam się komplementów o tej kremowej, koronkowej sukience

No i prawie ugadałam się z kuzynem co do wyjazdu do Francji. Boję się tylko, że po paru dniach spędzonych z nim 24/7 będę zdemoralizowana do cna
Komplementy na pewno były słuszne. Trzeba było porobić fotki i wrzucić na bloga! bo nie wierzę, że nie miałaś jakiegoś wystrzałowego makijażu
No i trochę się zawiodłam, bo myślałam, że już przy nas się zdemoralizujesz, a tu widzę, że liczysz na to, że można bardziej

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28190966]Dokładnie, pędzel kosztował by 66 zł. Powiem Ci, że za tak zbity i duży pędzel to naprawdę jest niewiele... Ale jak nie masz kasy to nie ma nic na siłę
Co do pędzli z Maestro to słyszałam same pozytywne recenzje. W zasadzie nie znam żadnej negatywnej!
Jesteś zainteresowana pędzlami do twarzy i oczu, prawda? Pędzle do ust odpadają?[/QUOTE]
Hm, a do kiedy masz tą zniżkę? Właśnie myślę też nad jakimś niedrogim pędzlem do ust Ale raczej twarz - puder i konturowanie oraz ewentualnie oczy (coś do detali najchętniej) - ale jak masz jakieś must have z innych "obszarów" to powiedz
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
zadokowałam się do postrcrossingu
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja też
I ja zwłaszcza, że miałam iść

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28191869]A ja przez przypadek dowiedziałam się, że na poczcie czeka na mnie 2 razy awizowana paczka, a żadnego awiza nie dostałam. Gdyby nie to, że dowiedziałam się, że ktoś wysłał do mnie 3 tyg wczesniej paczkę, nie dostałabym jej za nic w świecie...[/QUOTE]
Jakaś paczka zza granicy czy coś? Poczta mnie naprawdę dobija

Cytat:
Ja też tylko z przodu, ale z wyboru Następnym razem popracuję nad tyłem, na razie chciałam głównie twarz opalić
Wszystkie filtromaniaczki załamują ręce
Cytat:
Ależ się wkurzyłam, jełopy pieprz..... Wyszłam na spacer z psem, jakiś debil jechał i omal go nie potrącił, bo na osiedlowej drodze, krótkiej, 60 km/h to szybko, i praktycznie chodnikiem :| Mało tego, zatrzymała się świnia niewychowana przy śmietniku i dawaj wyrzucać swoje śmieci, bo po co płacić pod swoim domem MPO, skoro można na jakieś osiedle podjechać i wyrzucić do kontenerów, za friko, bo przecież mieszkańcy zapłacą i to oni będą mieć podniesione opłaty za wywóz śmieci Jakby jeszcze tego było mało, to zapomniał wyrzucić jednej butelki - więc już z auta wycelował do kontenera i nie trafił, butelka się odbiła i rozwaliła na parkingu Normalnie będę zdjęcia z okna robić, bo to już któryś raz to samo auto widzę podrzucające swoje śmieci i robiące syf

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:40   #2409
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Wszystkie filtromaniaczki załamują ręce

Iiiiii tam filtry Ja nie zaliczam się do osób które lubią swoją bladość, lubię być chociaż troszkę opalona, tak zdrowiej wtedy wyglądam

A najśmieszniejsze w sytuacji ze śmieciami jest to, że podjeżdża auto za grubą kasę, Mazda 6 przykładowo (przedwczoraj), i wyrzuca 3 wory ze śmieciami - bo żal 20 zł na miesiąc zapłacić No żenujące po prostu
Stary 2011-07-17, 22:48   #2410
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Iiiiii tam filtry Ja nie zaliczam się do osób które lubią swoją bladość, lubię być chociaż troszkę opalona, tak zdrowiej wtedy wyglądam
Ja może nie, że lubię, ale nie czuję się już z nią źle. Kiedyś mnie krępowało, gdy mówiono, że jestem blada. No kurczę, jestem i już, nie będę latać po solariach z tego powodu.

I na filtrach się ładnie opala :P Ja conajmniej SPF 20 zabieram nad morze zawsze. Człowiek się nie zjara i skóra nie schodzi. W tym roku planuję większy.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:53   #2411
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja może nie, że lubię, ale nie czuję się już z nią źle. Kiedyś mnie krępowało, gdy mówiono, że jestem blada. No kurczę, jestem i już, nie będę latać po solariach z tego powodu.

I na filtrach się ładnie opala :P Ja conajmniej SPF 20 zabieram nad morze zawsze. Człowiek się nie zjara i skóra nie schodzi. W tym roku planuję większy.
Ja początkowo 20, potem z dnia na dzień niższe + przyspieszacz (bo niestety się trudno opalam), no i musowo 50 na ramiona które mi się najszybciej opalają Przy niższych filtrach mnie ładniej opala, ale to przede wszystkim zależy od firmy z jakiej się ma kosmetyk

Ja tam nie wierzę że tak samo się opala przy wysokich jak przy niskich... Widziałam za dużo białych kropek u koleżanki która znamiona sobie smaruje bardzo wysokimi filtrami, i wokół nich ma zawsze białą otoczkę, a raz sobie przypadkowo dotknęła nogi po smarowaniu znamienia i miała po całym dniu opalania białą dłoń odbitą nad kolanem No a druga też wokół znamion jasna
Stary 2011-07-17, 23:08   #2412
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się akurat twarz ekspresowo opala i nigdy jej specjalnie nie wystawiam na słońce. A filtrować się jeszcze nie filtruję, bo się nie mogę zebrać (tak, wiem, że mamy lipiec )

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/482/9_zl_zam...asaz_do_wyboru

Niezła obniżka, ale ja bym się nie skusiła, oferta wygląda co najmniej podejrzanie, a ze strony www wynika, że w salonie pracuje jeden Hindus

Tak właśnie.
Stary 2011-07-17, 23:31   #2413
mmmmmm
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam wątek powieściowy - super
Najbardziej podobało mi się wciagnięcie do toalety fuuuuj!
Stary 2011-07-17, 23:39   #2414
ola_gie
Zakorzenienie

m^6 - ale miałaś zaległości!

Tak właśnie.
Stary 2011-07-17, 23:44   #2415
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
m^6 - ale miałaś zaległości!
No mam straszne właśnie, tyle ostatnio piszecie a ja mam strasznie napiety grafik Ale przynajmniej nie otwieram wątków z zamówieniami
Jak znajdę chwilę to chętnie popiszę powieść
Stary 2011-07-18, 00:48   #2416
cholernarejestracja
Copyraptor

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=545490

Nie wiem czy śmiać się czy płakać
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 00:50   #2417
Malla
Nie depcze krokusów

Hej, hej, w ekspresowym tempie zjawiłam się na Prądniku wiadomo po co, a teraz z Indiańcami siedzę sobie w domku i łapię ćmy

Penis dzwonił jak wyszłam, kopnęłam go w dziurę. Następnym razem obiecał się zjawić, ale prosił o sobotę.
Cytat:
A najśmieszniejsze w sytuacji ze śmieciami jest to, że podjeżdża auto za grubą kasę, Mazda 6 przykładowo (przedwczoraj), i wyrzuca 3 wory ze śmieciami - bo żal 20 zł na miesiąc zapłacić No żenujące po prostu
Spotkałam się z tym wiele razy w Zakopanem i kompletnie tego nie rozumiem
Cytat:
zadokowałam się do postrcrossingu
Czekamy na relacje!
Cytat:
Nienawidzę poczty, dostałam powtórne awizo tylko nie wiem o co kaman bo pierwszego nie miałam i na pewno nie wywaliłam przy okazji :/ tylko oni nie nosza awiza!! co za barany
Ostatnio dostałam awizo z obcym imieniem. Przesyłka miała dobre.
Cytat:
Czemu? Fajnie jest A tak na serio to czuc straszna roznice w sposobie zycia pomiedzy krk a morzem-zupelnie inne podejscie do zycia...Inny swiat
Podobnie mam w rodzinnym mieście. Inni Polacy, fajniejsi...
Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Wróciłam od dziewczyn. Niestety tak szybko, bo jutro do pracy na 7 Więc biegnę pod prysznic i spać...
Podobno miałaś mi podrzucić coś dla Blair
Stary 2011-07-18, 01:30   #2418
jojla
Zakorzenienie

Cholera ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz, że żaden iCar nie chce przyjechać a tak poważnie to wielkie dzięki za super spotkanie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 01:38   #2419
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Cholera ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz, że żaden iCar nie chce przyjechać a tak poważnie to wielkie dzięki za super spotkanie
Dziękiiii udało wam się coś złapać w końcu? Długo czekałyście?
Stary 2011-07-18, 01:39   #2420
Malla
Nie depcze krokusów

Co tam się działo, jak poszłam?
Stary 2011-07-18, 01:44   #2421
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
No 66 zł to już lepiej ale nadal spooorooo.... aaa muszę pomyśleć.... ale dzięki za propozycję. Jakbym się decydowała to napeno na jeden narazie.

Ściągnełam znowu Goblina do powieści .
Mój goblin wrócił
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
E
Lenka ja mam do napisania dwie
Ale na trochę wyjeżdżam jednak bo bym zwariowała...
Przebiłaś mnie
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=545490

Nie wiem czy śmiać się czy płakać

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
No właśnie, skandal! Dojechałyśmy autobusem pod dworzec i stamtąd dopiero iCar nas wziął.

Dzięki za imprezkę dziewczyny i za pyszności Cholerka

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2011-07-18 o 01:45
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 01:44   #2422
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Co tam się działo, jak poszłam?
Pleplanie i ploty, sporo osób się niedużo później zebrało, została silna grupa pod wezwaniem złożona z Lenki, Jojli, Kamy i Bajki. Oraz mnie, oczywiście. Później Mnie wysłało Kamę i Bajkę na autobus który był za godzinę (). Kama i Bajka powróciły w glorii i chwale aby ukręcić mi łeb, posiedziały jeszcze 1,5 godziny po czym wszyscy sobie poszli, a teraz ja tu siedzę wśród naczyń i kota zasmuconego, że nikt go nie męczy
Stary 2011-07-18, 01:48   #2423
Lenkapuma
Zakorzenienie

Dość ryzykowny zabieg - wprowadzać godzinny sen Anny po zażyciu tabletki, tym bardziej, że musi je łykać codziennie

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Niech kot się nie smuci, prędzej czy później dopadnę ją znowu. Możesz przekazać

Stary 2011-07-18, 01:48   #2424
cholernarejestracja
Copyraptor

Bo to po tym szampanie...

Została u mnie chyba paczuszka dla Blair. Magnes i klipsy.
Stary 2011-07-18, 01:53   #2425
Lenkapuma
Zakorzenienie

Hmmm, właściwie to dosyć nielogicznie nam wyszło, bo Anna na początku powieści miała zażyć tabletkę, a przecież śpieszyła się na galę do muzeum

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

Widziałyście?! http://www.mmkrakow.pl/379379/2011/7...gory=naSygnale

Stary 2011-07-18, 01:55   #2426
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
kurcze to miejsce to będzie cmentarzysko...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 02:05   #2427
Lenkapuma
Zakorzenienie

Czas do łóżka, bo zostały mi 4 godz snu. Dobrej nocy

Stary 2011-07-18, 02:10   #2428
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - fajna ta kota, nawet mnie nie podrapała dziś Jak jej się nudzi, niech wyliże naczynia

Słodziak żałuje, że nie załapał się na ciacho
Stary 2011-07-18, 02:20   #2429
cholernarejestracja
Copyraptor

Aj no, kto nie przyjeżdża ten nie je
Stary 2011-07-18, 02:27   #2430
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Hmmm, właściwie to dosyć nielogicznie nam wyszło, bo Anna na początku powieści miała zażyć tabletkę, a przecież śpieszyła się na galę do muzeum
Ej ale to nie te same tabletki. Te to smocze tabletki na wielki w.k.u.r.w = uspokajające. Stosowane tylko w nagłych przypadkach

---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Aj no, kto nie przyjeżdża ten nie je
było coś nowego?

Edytowane przez noicojamamtuwpisac
Czas edycji: 2011-07-18 o 02:27
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości