Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-17, 17:14   #421
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

A co tu takie pustki dzisiaj?

Chcialam Wam sie pochwalic, ze znalazlam fajny kalendarzyk ciazy - przy kazdym tygodniu sa zdjecia i video z usg

http://www.brzuszek.net/7_tydzien_ciazy.html

chcialam sprawdzic sobie jak mniej wiecej dzidzius bedzie wygladal podczas nastepnej wizyty, to bedzie juz 8 tc niesamowite
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 17:55   #422
hania811
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kosz_marna Pokaż wiadomość
Dzisiaj pakowanie i jutro wylot. Mam nadzieję, że nie będę musiała sprzątać w samolocie Życzcie mi aby USG (dopiero 27-go lipca) pokazało same dobre wiadomości. Do napisania
Życzę miłego i spokojnego lotu. Kciuki za same dobre wieści od lekarza.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
nie bo u gina jeszcze nie byłam
dziś mnie siora nad jeziorko namawiała, ale nie pojechałam, czuje, że nie dałabym rady, póki co walcze w kuchni i szykuje tradycyjny obiad niedzielny czyli rosół, schabowy i jeszcze fasolka do tego
kosz_marna to udanego lotu życze
Ja właśnie wróciłam z nad wody i ledwo żyję. Siedziałam cały czas w cieniu, a czuję się jakbym non stop na słońcu była.

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
C

Ja mam dziwne przeczucie że będzie chłopak. Imiona jeszcze nie wybrane chociaż oczywiście typy są. Mój mąż chciałby Oliwię dla córki - ale ja jestem przeciw. Nie to że mi się nie podoba - po porostu jakoś mi nie pasuje do naszej rodziny

A ja nie chcę wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. Chcę się dowiedzieć dopiero przy porodzie. Ubranka kupię neutralne - zielone, kremowe, białe...
heheh dobre

Ciekawa jestem czy dasz rade wytrzymać 9 miesięcy bez tej wiedzy

------------
Moje spanie jedak nie przeszło..wróciło ze zdwojoną siłą i od wczoraj cały czas mi słąbo i niedobrze.
Zaczęłam 8 tydzień- bratowa mnie straszy że ona właśnie od połowy 8 tyg. zaczęła wymiotować.

Co do płci..my jakoś od zawsze mieliśmy w głowie chłopca. Imię wybrane już lata temu- Staś. Jak okaże się że będzie dziewczynka na imię będzie miała Marysia.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:24   #423
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

co do płci to ja hmm chyba teraz bede miala dziewczynke bo - jak to mowili i pislai na necie jelsi poczecie jest przed owulka to dziewczynka a jak widac u mnie na wykresie tylko przed owulka sie przytulalismy potem maz wyjechal na delegacje hahah
a pierwsze dziecko to syn - i w sumie cuzlam sie jak na syna ;] a teraz calkiem ianczej jak z synem w ciazy sie czuje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A co tu takie pustki dzisiaj?

Chcialam Wam sie pochwalic, ze znalazlam fajny kalendarzyk ciazy - przy kazdym tygodniu sa zdjecia i video z usg

http://www.brzuszek.net/7_tydzien_ciazy.html

chcialam sprawdzic sobie jak mniej wiecej dzidzius bedzie wygladal podczas nastepnej wizyty, to bedzie juz 8 tc niesamowite
fajna stronka ;] i mozna poobeserowac zdjecia usg i w ogole super ;]

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

kurde ja sie zastanwiam - czy was tez czasem bola kluja jajniki ? bo mnie od dwoch dni raz na jakis czas ;/ i nie wiem czy sie bac ;/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 20:53   #424
Kathi75
Zakorzenienie

Witam
Moge sie do was przylaczyc
Jestem rowniez Marcowka termin mam na 8 marca z kalkulatora i mierzenia temperatur a 16 z Usg
Mam juz 2 dzieci wiec to bedzie 3

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 21:05   #425
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
------------
Moje spanie jedak nie przeszło..wróciło ze zdwojoną siłą i od wczoraj cały czas mi słąbo i niedobrze.
Zaczęłam 8 tydzień- bratowa mnie straszy że ona właśnie od połowy 8 tyg. zaczęła wymiotować.

Co do płci..my jakoś od zawsze mieliśmy w głowie chłopca. Imię wybrane już lata temu- Staś. Jak okaże się że będzie dziewczynka na imię będzie miała Marysia.
Kurcze no ja też bardziej zmęczona i senna się czuje, zaczęłam 6 tydzień i czuje sie jakby ktoś całą energię ze mnie wyssał
Mój mąż chciał Stasia, ale ja wole Mikołaja lub Sebastiana, a co do dziewczynki to chce Majke, Lene lub Natalkę, ale mężowi żadne za bardzo się nie uśmiecha

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem rowniez Marcowka termin mam na 8 marca z kalkulatora i mierzenia temperatur a 16 z Usg
Witaj to już doświadczona jesteś skoro to 3 ciąża
Stary 2011-07-17, 21:57   #426
Hepe
Raczkowanie

Witam wieczorowa porą

Cytat:
Napisane przez kosz_marna Pokaż wiadomość
Przeżyłam koszmar posiadania panieńskiego nazwiska z "Ą", "CZ" i "SZ" (używałam przez rok od przyjazdu).
Dzisiaj pakowanie i jutro wylot. Mam nadzieję, że nie będę musiała sprzątać w samolocie Życzcie mi aby USG (dopiero 27-go lipca) pokazało same dobre wiadomości. Do napisania
Mogłaś miec jeszcze w panieńskim ch i rz np, jak byś sie chrząszcz nazywała - to by była jazda dopiero
Oczywiście, życzę udanej podróży i tylko pomyślnych wieści na USG!!!

Cytat:
Ja bym chciala jak najszybciej poznac plec, z natury jestem dosyc niecierpliwa osoba
Ja mam to samo - im szybciej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z nad wody i ledwo żyję. Siedziałam cały czas w cieniu, a czuję się jakbym non stop na słońcu była.
My tez byliśmy dziś nad wodą, (zresztą moja inicjatywa) dosłownie - pływaliśmy rowerem wodnym - całkiem fajnie było + młoda tysiąc innych rozrywek zaliczyła gdyby nie fakt, ze mimo, ze się posmarowałam to zjarałam sobie od koszulki ręce i dekolt i przez najbliższe 3 dni będę chodzić jak kretynka , to było całkiem wpozo

Cytat:
Jestem rowniez Marcowka termin mam na 8 marca z kalkulatora i mierzenia temperatur a 16 z Usg Mam juz 2 dzieci wiec to bedzie 3
Witaj Kathi!!!

Odnośnie imienia, ehh - moja Amelka miała być Gaja - i do teraz żałuję, ze nie jest - Amelek jest na pęczki niestety, a ja sama mam oryginale imię - wiec chciałam tego dla córki - niestety mąż stanął totalnie okoniem i Gaja ma tylko na 2gie imię. Oczywiście jest to moja Amelka, i zdarzyłam się przyzwyczaić, ale... i tak wołam na Nią Mela, albo Pysia ... Dla chlopaka, chialam kiedys Borys, a teraz nie jestem jzu taka pewna, bardzo podoba mi sie tez Remigiusz - w ogole uwazam, ze w meskiem imieniu powinna byc litera R, ale to taki mój hopel
Dla kolejnej dziewczynki natomiast (jako ze Gaję juz wykorzystałam na drugie imię dla Ami), nie mam pojęcia jaszcze bo niestety u nas demokracja i muszę z mężem isc na kompromis - wiec nie wiem co nam sie uda wspólnie uradzić tym razem Ja osobiście jestem za Hanią lub Marceliną, ale TZ optuje za Karolina lub Izabelą - ehh... to będzie trudne

Jakiś mam dziś spadek nastroju, płaczliwa jestem na maxa, poza moim wstrętnym przeziębieniem, które ani myśli mnie opuści i w nocy tak kaszle, ze mało mi płuc nie wyrwie , to dzis jeszcze sczyściło mnie konkretnie - no masakra jakas (zachcialo mi sie loda nad wodą , pewnie jakiś nie najświeższy), no i taka siedzę skapcaniała - TZ usypia młoda, mam nadzieje, z dobrym skutkiem i ja już dziś wieczór mam dla siebie, oby...

Jeszcze coś w temacie imion, poniżej listy: Najpopularniejsze imiona i najrzadziej nadawane w 2010- enjoy! (może się zainspirujecie )

http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...roku_2010.html
Stary 2011-07-18, 06:35   #427
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
co do płci to ja hmm chyba teraz bede miala dziewczynke bo - jak to mowili i pislai na necie jelsi poczecie jest przed owulka to dziewczynka a jak widac u mnie na wykresie tylko przed owulka sie przytulalismy potem maz wyjechal na delegacje hahah
a pierwsze dziecko to syn - i w sumie cuzlam sie jak na syna ;] a teraz calkiem ianczej jak z synem w ciazy sie czuje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

fajna stronka ;] i mozna poobeserowac zdjecia usg i w ogole super ;]

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

kurde ja sie zastanwiam - czy was tez czasem bola kluja jajniki ? bo mnie od dwoch dni raz na jakis czas ;/ i nie wiem czy sie bac ;/
mnie wczoraj caly wieczor bolal jakby prawy jajnik, czulam takie ciagniecie jak przy owulce
Cytat:
Witam
witaj i gratulacje

Mnie dzisiaj obudzil bol brzucha.... ech. Nie byl mocniejszy niz zwykle, ale jednak byl i obudzil ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-18, 09:02   #428
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

witaj w towarzystwie

ja ma jutro po południu usg i z jednej strony nie mogę sie juz doczekać, a z drugiej sie denerwuję :/

co do imion to my się jeszcze do tego nie przymierzyliśmy...
Stary 2011-07-18, 09:34   #429
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Jeszcze coś w temacie imion, poniżej listy: Najpopularniejsze imiona i najrzadziej nadawane w 2010- enjoy! (może się zainspirujecie )

http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...roku_2010.html
Ale fajne zestawienie No i widać, że wszystkie moje damskie typy znajdują się w pierwszej 10 no ale Filip też jest na 4 miejscu wśród chłopaków - chociaż Kuba to króluje już chyba od kilku lat - no zawsze pozostanie mi jeszcze Jaś ale dla dziewczynki to kompletna pustka

agness99 na pewno będzie wszystko ok i wrócisz pełna szczęścia jak zobczysz fasolkę - trzymam kciuki!

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-07-18 o 09:39
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:36   #430
Kathi75
Zakorzenienie

Dziekuje za cieple przywitanie
U nas na razie imion nie mamy Jestesmy na etapie wyczekiwania na serduszka bicie
Jak zwykle imie znajde ja Jakos tak maz tylko akceptuje lub nie a ja szukam , do tego musi byc miedzynarodowe a w sumie takie ktore i w Austrii i w POlsce jest
Kurcze powiem wam 3 ciaza a inna jak poprzednie choc podobna bardziej do tej pierwszej chlopczykowej
We czwartek ide zameldowac sie do szpitala i mam nadzieje ze zrobia mi USG bo moj Gin jest 4 tyg. na urlopie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:36   #431
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Ale fajne zestawienie No i widać, że wszystkie moje damskie typy znajdują się w pierwszej 10 no ale Filip też jest na 3 miejscu wśród chłopaków - chociaż Kuba to króluje już chyba od kilku lat - no zawsze pozostanie mi jeszcze Jaś ale dla dziewczynki to kompletna pustka
Karolina dla dziewczynki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:42   #432
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Karolina dla dziewczynki
A Karolina nawet ładne i mama mnie strasznie namawia, chociaż u nas w towarzystwie ostatnio pełno Karlosów

chyba po prostu musi być chłopiec

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-07-18, 09:55   #433
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Karolina dla dziewczynki
O! To idelanie z moim TZ bybscie sie zgrali :P
PS - myslslam, ze Ty jestes Karolina , a to widze, nick przyjety ze wzgledu na słabosc do tego imienia

ja dzis w pracy, dziecie poslalam do przedszkola z ciezkim sercem, bo dalej nie jest calkiem zdrowa ;/ a po dłuzszej przerwie w chodzeniu - darła sie tak, ze serce mało mi nie pekło.... u mnie dzis jakis spadek objawów, glownie chodzi o piersi, zmiekły i mniej bolą... idąc jednak, moim tropem myslenia - zakładam, ze to przejsciowe i na pewno wszystko jest OK!

Miłego dnia Kochane!
Stary 2011-07-18, 10:03   #434
mag_99
Rozeznanie

a jak się dziś czujecie moje drogie?

ja po sobotnich rewolucjach dziś mam tylko lekkie mdłości, ale w sobotę było ciężko

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-07-18, 10:46   #435
karolca
Zakorzenienie

ale ja mam na imię Karolina
i zawsze cieszyłam się, że w otoczeniu było mało Karolin

Dziś... znowu boli głowa
jak z rana wstaję do WC to mam lekkie zawroty.
Póki co mam spokój z nudnosciami, ale jak poczuję jakiś niepodobający mi się zapach to jest kooooszmar (wczoraj TŻ musiał szybko lecieć wyrzucić śmieci bo nie mogłam wejść do kuchni, a wszystko było "świeże")

Jem już więcej, staram się nie być wybredna, czasem zjem nawet jedno czy dwa ciasteczka, ale powiem szczerze, nie sprawia mi to przyjemności.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-18, 10:53   #436
agnes99
Zakorzenienie

mnie dzisiaj mdłosci męcza okropecznie...
Stary 2011-07-18, 11:46   #437
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gizmiatko widzę ze macie I rocznice ślubu wtedy co my, masz coś dla tzta?? Bo ja nic, chyba nie będzie prezentu...
haha dziecko ;p nie no to nie 25 rocznica czy 50 hahaha ;]
Cytat:
nie pogniewam się za dziewczynkę
Za jakieś 20 tygodni będziemy wiedzieć może
no za 20 tygodni to juz na 1-00 % chociaz idzie juz kolo 16 tydzien zoabczyc ale dziewczynki sa niesmiale moj syn w 16 tygodniu rozkraczyl sie haha i od razu pokazal co tam ma;]
Cytat:
mnie wczoraj caly wieczor bolal jakby prawy jajnik, czulam takie ciagniecie jak przy owulce

witaj i gratulacje

Mnie dzisiaj obudzil bol brzucha.... ech. Nie byl mocniejszy niz zwykle, ale jednak byl i obudzil ....
noe mnie tez jakby przy owulce , takie klucie ale czasem drugi jajnik tez kluje ale czasem , chyba mi sie zaczely mdlosci odbija misie caly czas jajecznica buuuu ;/

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
ale ja mam na imię Karolina
i zawsze cieszyłam się, że w otoczeniu było mało Karolin

Dziś... znowu boli głowa
jak z rana wstaję do WC to mam lekkie zawroty.
Póki co mam spokój z nudnosciami, ale jak poczuję jakiś niepodobający mi się zapach to jest kooooszmar (wczoraj TŻ musiał szybko lecieć wyrzucić śmieci bo nie mogłam wejść do kuchni, a wszystko było "świeże")

Jem już więcej, staram się nie być wybredna, czasem zjem nawet jedno czy dwa ciasteczka, ale powiem szczerze, nie sprawia mi to przyjemności.
trez mam lekkie zawroty glowy ;/

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-07-18, 14:01   #438
natkulec
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Ja dziś odebrałam wyniki badań i idę dziś do lekarki, zobaczymy co powie, z tego co ja wyczytałam to wszystko w normie, i z tego co zrozumiałam mam przeciwciała na cytomegalię i różyczkę (dobrze bo na różyczkę nie chorowałam) i że nie choruję, a na toxo nie mam przeciwciał.
wizytę mam dziś po 16 więc trzymajcie kciuki
Stary 2011-07-18, 14:03   #439
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Ja dziś odebrałam wyniki badań i idę dziś do lekarki, zobaczymy co powie, z tego co ja wyczytałam to wszystko w normie, i z tego co zrozumiałam mam przeciwciała na cytomegalię i różyczkę (dobrze bo na różyczkę nie chorowałam) i że nie choruję, a na toxo nie mam przeciwciał.
trzymam

a wyniki masz tak jak ja tez nie mialam toxo - musimy teraz po prostu uwazac
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-18, 14:07   #440
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
trzymam

a wyniki masz tak jak ja tez nie mialam toxo - musimy teraz po prostu uwazac
Oczywiście że będziemy uważać
Ja dziś nie mam na nić ochoty do jedzenia tylko na owoce, nawet obiadu nie chce mi się robić więc tż będzie musiał radzić sobie sam
trochę pobolewa brzuch, a dziś też kuł mnie lewy jajnik, no i nie mogłam sie dopiąć w moje ulubione rybaczki
Stary 2011-07-18, 14:08   #441
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim

trzymam kciuki, daj znać co tam powiedział lekarz
Stary 2011-07-18, 14:11   #442
karolca
Zakorzenienie

Zrobiło mi się żal lodów z zamrażalce... bo czekały na mnie już kilka dni.
Oj szybko je odłożyłam do teraz mnie mdli... bleee...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-18, 14:23   #443
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że będziemy uważać
Ja dziś nie mam na nić ochoty do jedzenia tylko na owoce, nawet obiadu nie chce mi się robić więc tż będzie musiał radzić sobie sam
trochę pobolewa brzuch, a dziś też kuł mnie lewy jajnik, no i nie mogłam sie dopiąć w moje ulubione rybaczki
zartujesz juz sie nie dopinasz???? ja jeszcze mieszcze sie spokojnie w spodnie - jeansy spokojnie nosze czasami tylko cisna jak mocno sie zegne ale tak to jest oki choc dzisiaj wydaje mi sie ze juz czuje nad wzgorkiem lonowym macice w koncu zaraz powinna byc wielkosci jablka (8tc ponoc)

a brzuszek tez mnie pobolewa.... zauwazylam ze najczesciej jak siedze i cos mnie w brzuszek choc lekko cisnie (np jeansy, czy pasek, choc w obcislych spodniach dresowych ostatnio tez tak bylo) a wczoraj czulam lewy jajnik jakby owulkowo .... podejrzewam ze to normalne, ale ze ja panikara to mam shcizy
Cytat:
Zrobiło mi się żal lodów z zamrażalce... bo czekały na mnie już kilka dni.
Oj szybko je odłożyłam do teraz mnie mdli... bleee...
ojojoj hehe lody w zamrazalce moga poczekac na Twoje lepsze samopoczucie
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-18, 14:31   #444
kaorlak
Zadomowienie

Pamiętam jak sama w sierpniu zeszłego roku ujrzałam dwie kreski, a teraz efekt widać w avatarku i za kilka dni kończy 3 miesiące

Cieszcie się każdym dniem ciąży, bo bardzo szybko mija. Dbajcie o siebie i dzidziusie.

Mamusia kwietniowa 2011
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 14:51   #445
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

emigra- hahaha no u nas tez shizy bo ja tez juz u siebie wsyztsko podejrzewalam i ciaze pozamaciczna i w ogole wsyztsko boze jak ja sie nakrecam to az wstyd

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-07-18, 14:55   #446
Zariah
Rozeznanie

Kathi75 witamy lista uzupelniona. Gratuluje fasolki

Czesc dziewuszki! A mnie meczy zgaga - ogromniasta! I malutkie zawroty glowy – takie uczucie lekkiej glowy

Jeszcze 4 dni do USG mi zostaly.... odliczam.

Jesli wszystko bedzie ok. A taka mam nadzieje/przeczucie to wtedy powiem rodzinie.Nie moge sie doczekac jak im powiem. Moja mama sie bardzo ucieszy. Od tak dawna marzy o wnuczce lub wnuczku

Nie wiem czy wytrzymam zeby sie nie dowiedziec jaka jest plec maluszka. Ale narazie postanowienie jest mocne.

Cytat:
napisane przez emigra:
zartujesz juz sie nie dopinasz???? ja jeszcze mieszcze sie spokojnie w spodnie - jeansy spokojnie nosze czasami tylko cisna jak mocno sie zegne ale tak to jest oki choc dzisiaj wydaje mi sie ze juz czuje nad wzgorkiem lonowym macice w koncu zaraz powinna byc wielkosci jablka (8tc ponoc)
ja sie dopinam rano, a wieczorem nie jak zaloze sponie rano jest ok, a potem nie moge juz wytrzymac bo mnie cisna ale to chyba nieszczesne wzdecia raczej niz macica

Cytat:
napisane przez emigra:
....wczoraj czulam lewy jajnik jakby owulkowo .... podejrzewam ze to normalne, ale ze ja panikara to mam shcizy
ja tez panikara i to jaka masakra. jak mi sie cos ubzdura w glowie to potrafie sie na tym zawiesic i przez kilka godzin czytac rozne straszne rzeczy ktore moga sie stac.
No ale w koncu i tak nic nie poradze na to czy bedzie dobrze czy nie (po za normalnymi rzeczami - zdrowe jedzonko i oszczedzanie sil, folik itd).
Nie martw sie moj research (kilkugodzinny !) dotyczacy klucia w jajnika wykazal ze to wystepuje u wielu dziewczyn u mnie tez

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
emigra- hahaha no u nas tez shizy bo ja tez juz u siebie wsyztsko podejrzewalam i ciaze pozamaciczna i w ogole wsyztsko boze jak ja sie nakrecam to az wstyd
o tak jak ja ale jestesmy glupki tylko po dupie na lac

kaorlak dziekujemy i buziaki dla malenstwa

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:01   #447
joanaros
Zakorzenienie

Mnie na szczęście za bardzo mdłości nie męczą. Za to u mnie taki upał, że dostałam uczulenia od słońca

Na razie mieszczę się we wszystkie ciuchy, ale widzę, że brzuszek nie jest już taki płaski jak niedawno jeszcze

Badania mam zrobione ale do lekarza dopiero się wybieram za dwa tygodnie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:02   #448
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
u mnie się zaczyna 7tc bo chyba tak sie to liczy jak jest 6t i jakiś dzień to jest już 7t, prawda??

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, daj znać co tam powiedział lekarz
napiszę jak tylko wrócę
Stary 2011-07-18, 15:07   #449
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie się zaczyna 7tc bo chyba tak sie to liczy jak jest 6t i jakiś dzień to jest już 7t, prawda??

joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:16   #450
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Pamiętam jak sama w sierpniu zeszłego roku ujrzałam dwie kreski, a teraz efekt widać w avatarku i za kilka dni kończy 3 miesiące

Cieszcie się każdym dniem ciąży, bo bardzo szybko mija. Dbajcie o siebie i dzidziusie.

Mamusia kwietniowa 2011
poki co sie dluzy od wizyty do wizyty dziekujemy
Cytat:
prawda prawda to jestesmy na tym samym etapie - u mnie to 6t2d ciazy
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości