|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
A co tu takie pustki dzisiaj?
Chcialam Wam sie pochwalic, ze znalazlam fajny kalendarzyk ciazy - przy kazdym tygodniu sa zdjecia i video z usg http://www.brzuszek.net/7_tydzien_ciazy.html chcialam sprawdzic sobie jak mniej wiecej dzidzius bedzie wygladal podczas nastepnej wizyty, to bedzie juz 8 tc ![]() ![]() niesamowite
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem czy dasz rade wytrzymać 9 miesięcy bez tej wiedzy ![]() ------------ Moje spanie jedak nie przeszło..wróciło ze zdwojoną siłą i od wczoraj cały czas mi słąbo i niedobrze. Zaczęłam 8 tydzień- bratowa mnie straszy że ona właśnie od połowy 8 tyg. zaczęła wymiotować. Co do płci..my jakoś od zawsze mieliśmy w głowie chłopca. Imię wybrane już lata temu- Staś. Jak okaże się że będzie dziewczynka na imię będzie miała Marysia.
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
co do płci to ja hmm chyba teraz bede miala dziewczynke bo - jak to mowili i pislai na necie jelsi poczecie jest przed owulka to dziewczynka a jak widac u mnie na wykresie tylko przed owulka sie przytulalismy potem maz wyjechal na delegacje hahah
a pierwsze dziecko to syn - i w sumie cuzlam sie jak na syna ;] a teraz calkiem ianczej jak z synem w ciazy sie czuje ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- kurde ja sie zastanwiam - czy was tez czasem bola kluja jajniki ? bo mnie od dwoch dni raz na jakis czas ;/ i nie wiem czy sie bac ;/
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moge sie do was przylaczyc Jestem rowniez Marcowka termin mam na 8 marca z kalkulatora i mierzenia temperatur a 16 z Usg Mam juz 2 dzieci wiec to bedzie 3 |
|
|
|
#425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mąż chciał Stasia, ale ja wole Mikołaja lub Sebastiana, a co do dziewczynki to chce Majke, Lene lub Natalkę, ale mężowi żadne za bardzo się nie uśmiecha ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
to już doświadczona jesteś skoro to 3 ciąża
|
|
#426 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa porą
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, życzę udanej podróży i tylko pomyślnych wieści na USG!!! ![]() Cytat:
Cytat:
gdyby nie fakt, ze mimo, ze się posmarowałam to zjarałam sobie od koszulki ręce i dekolt i przez najbliższe 3 dni będę chodzić jak kretynka , to było całkiem wpozo ![]() Cytat:
_____________ Odnośnie imienia, ehh - moja Amelka miała być Gaja - i do teraz żałuję, ze nie jest - Amelek jest na pęczki niestety, a ja sama mam oryginale imię - wiec chciałam tego dla córki - niestety mąż stanął totalnie okoniem i Gaja ma tylko na 2gie imię. Oczywiście jest to moja Amelka, i zdarzyłam się przyzwyczaić, ale... i tak wołam na Nią Mela, albo Pysia ... Dla chlopaka, chialam kiedys Borys, a teraz nie jestem jzu taka pewna, bardzo podoba mi sie tez Remigiusz - w ogole uwazam, ze w meskiem imieniu powinna byc litera R, ale to taki mój hopel ![]() Dla kolejnej dziewczynki natomiast (jako ze Gaję juz wykorzystałam bo niestety u nas demokracja i muszę z mężem isc na kompromis - wiec nie wiem co nam sie uda wspólnie uradzić tym razem Ja osobiście jestem za Hanią lub Marceliną, ale TZ optuje za Karolina lub Izabelą - ehh... to będzie trudne ![]() Jakiś mam dziś spadek nastroju, płaczliwa jestem na maxa, poza moim wstrętnym przeziębieniem, które ani myśli mnie opuści i w nocy tak kaszle, ze mało mi płuc nie wyrwie , to dzis jeszcze sczyściło mnie konkretnie - no masakra jakas (zachcialo mi sie loda nad wodą , pewnie jakiś nie najświeższy), no i taka siedzę skapcaniała - TZ usypia młoda, mam nadzieje, z dobrym skutkiem i ja już dziś wieczór mam dla siebie, oby... ![]() Jeszcze coś w temacie imion, poniżej listy: Najpopularniejsze imiona i najrzadziej nadawane w 2010- enjoy! (może się zainspirujecie )http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...roku_2010.html |
||||
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie dzisiaj obudzil bol brzucha.... ech. Nie byl mocniejszy niz zwykle, ale jednak byl i obudzil ....
||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w towarzystwie ![]() ja ma jutro po południu usg i z jednej strony nie mogę sie juz doczekać, a z drugiej sie denerwuję :/ co do imion to my się jeszcze do tego nie przymierzyliśmy... |
|
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale Filip też jest na 4 miejscu wśród chłopaków - chociaż Kuba to króluje już chyba od kilku lat - no zawsze pozostanie mi jeszcze Jaś ![]() ale dla dziewczynki to kompletna pustkaagness99 na pewno będzie wszystko ok i wrócisz pełna szczęścia jak zobczysz fasolkę - trzymam kciuki! Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-07-18 o 09:39 |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za cieple przywitanie
U nas na razie imion nie mamy Jestesmy na etapie wyczekiwania na serduszka bicie Jak zwykle imie znajde ja Jakos tak maz tylko akceptuje lub nie a ja szukam , do tego musi byc miedzynarodowe a w sumie takie ktore i w Austrii i w POlsce jestKurcze powiem wam 3 ciaza a inna jak poprzednie choc podobna bardziej do tej pierwszej chlopczykowej We czwartek ide zameldowac sie do szpitala i mam nadzieje ze zrobia mi USG bo moj Gin jest 4 tyg. na urlopie |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
A Karolina nawet ładne i mama mnie strasznie namawia, chociaż u nas w towarzystwie ostatnio pełno Karlosów
![]() chyba po prostu musi być chłopiec
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
O! To idelanie z moim TZ bybscie sie zgrali :P
PS - myslslam, ze Ty jestes Karolina , a to widze, nick przyjety ze wzgledu na słabosc do tego imienia ![]() ja dzis w pracy, dziecie poslalam do przedszkola z ciezkim sercem, bo dalej nie jest calkiem zdrowa ;/ a po dłuzszej przerwie w chodzeniu - darła sie tak, ze serce mało mi nie pekło.... u mnie dzis jakis spadek objawów, glownie chodzi o piersi, zmiekły i mniej bolą... idąc jednak, moim tropem myslenia - zakładam, ze to przejsciowe i na pewno wszystko jest OK! Miłego dnia Kochane! |
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
a jak się dziś czujecie moje drogie?
ja po sobotnich rewolucjach dziś mam tylko lekkie mdłości, ale w sobotę było ciężko
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja mam na imię Karolina
![]() i zawsze cieszyłam się, że w otoczeniu było mało Karolin ![]() Dziś... znowu boli głowa ![]() jak z rana wstaję do WC to mam lekkie zawroty. Póki co mam spokój z nudnosciami, ale jak poczuję jakiś niepodobający mi się zapach to jest kooooszmar (wczoraj TŻ musiał szybko lecieć wyrzucić śmieci bo nie mogłam wejść do kuchni, a wszystko było "świeże") Jem już więcej, staram się nie być wybredna, czasem zjem nawet jedno czy dwa ciasteczka, ale powiem szczerze, nie sprawia mi to przyjemności.
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj mdłosci męcza okropecznie...
|
|
|
|
#437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Ja dziś odebrałam wyniki badań i idę dziś do lekarki, zobaczymy co powie, z tego co ja wyczytałam to wszystko w normie, i z tego co zrozumiałam mam przeciwciała na cytomegalię i różyczkę (dobrze bo na różyczkę nie chorowałam) i że nie choruję, a na toxo nie mam przeciwciał. ![]() wizytę mam dziś po 16 więc trzymajcie kciuki
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyniki masz tak jak ja tez nie mialam toxo - musimy teraz po prostu uwazac
|
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś nie mam na nić ochoty do jedzenia tylko na owoce, nawet obiadu nie chce mi się robić więc tż będzie musiał radzić sobie sam ![]() trochę pobolewa brzuch, a dziś też kuł mnie lewy jajnik, no i nie mogłam sie dopiąć w moje ulubione rybaczki
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, daj znać co tam powiedział lekarz |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiło mi się żal lodów z zamrażalce... bo czekały na mnie już kilka dni.
Oj szybko je odłożyłam
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami tylko cisna jak mocno sie zegne ale tak to jest oki choc dzisiaj wydaje mi sie ze juz czuje nad wzgorkiem lonowym macice a brzuszek tez mnie pobolewa.... zauwazylam ze najczesciej jak siedze i cos mnie w brzuszek choc lekko cisnie (np jeansy, czy pasek, choc w obcislych spodniach dresowych ostatnio tez tak bylo) a wczoraj czulam lewy jajnik jakby owulkowo .... podejrzewam ze to normalne, ale ze ja panikara to mam shcizy Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam jak sama w sierpniu zeszłego roku ujrzałam dwie kreski, a teraz efekt widać w avatarku i za kilka dni kończy 3 miesiące
Cieszcie się każdym dniem ciąży, bo bardzo szybko mija. Dbajcie o siebie i dzidziusie. Mamusia kwietniowa 2011
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
emigra- hahaha no u nas tez shizy bo ja tez juz u siebie wsyztsko podejrzewalam i ciaze pozamaciczna i w ogole wsyztsko boze jak ja sie nakrecam to az wstyd
|
|
|
#446 | |||
|
Rozeznanie
|
Kathi75 witamy
Czesc dziewuszki! A mnie meczy zgaga - ogromniasta! I malutkie zawroty glowy – takie uczucie lekkiej glowy ![]() Jeszcze 4 dni do USG mi zostaly.... odliczam. Jesli wszystko bedzie ok. A taka mam nadzieje/przeczucie to wtedy powiem rodzinie.Nie moge sie doczekac jak im powiem. Moja mama sie bardzo ucieszy. Nie wiem czy wytrzymam zeby sie nie dowiedziec jaka jest plec maluszka. Ale narazie postanowienie jest mocne. ![]() Cytat:
jak zaloze sponie rano jest ok, a potem nie moge juz wytrzymac bo mnie cisna ale to chyba nieszczesne wzdecia raczej niz macica ![]() Cytat:
masakra. jak mi sie cos ubzdura w glowie to potrafie sie na tym zawiesic i przez kilka godzin czytac rozne straszne rzeczy ktore moga sie stac. No ale w koncu i tak nic nie poradze na to czy bedzie dobrze czy nie (po za normalnymi rzeczami - zdrowe jedzonko i oszczedzanie sil, folik itd). Nie martw sie ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() kaorlak
|
|||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na szczęście za bardzo mdłości nie męczą. Za to u mnie taki upał, że dostałam uczulenia od słońca
Na razie mieszczę się we wszystkie ciuchy, ale widzę, że brzuszek nie jest już taki płaski jak niedawno jeszcze Badania mam zrobione ale do lekarza dopiero się wybieram za dwa tygodnie |
|
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jest 6t i jakiś dzień to jest już 7t, prawda?? ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- napiszę jak tylko wrócę
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy ![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Życzcie mi aby USG (dopiero 27-go lipca) pokazało same dobre wiadomości. Do napisania 

, pewnie jakiś nie najświeższy), no i taka siedzę skapcaniała - TZ usypia młoda, mam nadzieje, z dobrym skutkiem i ja już dziś wieczór mam dla siebie, oby...