|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Ancia dzięki ze pytasz
![]() Indygo mogę Ci obiecać że będę dobrą teściową ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mucka weź, straszne z ta dziewczyną. No ale niestety cholernie prawdziwe ![]() Natuś podziel się pogodą, u nas skwar znowu ![]() ![]() a tak w ogole pisałyście o nospie i mi przypomniałyscie ze nie wziełam lekow. Jestescie wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |||
Zakorzenienie
|
zakupy zrobione...az mnie jakies słabości dopadły
![]() Cytat:
Zresztą ja to wogóle należy do grupy "donosicieli" - pare razy zdarzyło mi sie wezwać policje do samochodów parkujących na całej szerokości chodnika, raz pogotowie do dostającego ataku epilepsji chłopaka... a ludzie stoją i się patrzą, bo liczą na to, że kto inny się tym zajmie ![]() Tak jak nie zgłoszenie ochronie sklepu, ze chodzą żule obok samochodów na parkingu i żebrają, chociaż aż strach czasem wysiąść. Bo co, i tak nic nie zrobią? no to do kierownika - taka ich praca, żeby coś zrobili, a jak nie potrafią to niech wezwą policję. Ciśnienie mi się podnosi na takie sytuacje ![]() Cytat:
![]() ![]() a sytuacji z teściową współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() No air TZ na pewno chciał dobrze ![]() ![]() moja tesciowa tez zaplanowała wakacje tak, zeby wrócic w terminie mojego porodu - i po cholere jak sie boi wziąć na ręce małe dziecko ![]() ![]() Moja teraz mi zapowiedziałą, ze przychodzi nam w tym tyg okna myć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aiszka22 -widzę,że porządnie się Tobą zajęli super! A na usg nie stwierdzili,że dzidziuś uciska na coś? Mnie tak czasem pali przy wątrobie od głowy małego , ze koniec! A jakoś w 14tc miałam podobne uczucie jak opisujesz, także głębszego oddechu nie mogłam wziąć tak kuło w klatce i bolało- okazało się, że miałam nerwobóle ![]() Mam nadzieję,ze szybko Ci to minie ![]() Cytat:
Ja mam chyba po prostu taki charakter, że zajęłabym się takim tematem w czyimś imieniu... Cytat:
wypluj te słowa ![]() no witaj spóźnialska ![]() Ech , tak bywa ![]() Obyśmy my były lepszymi mamami/teściowymi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nie lubię jak TŻ nawija o czymś o czym boję się wręcz myśleć ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cześć mamcie
![]() Wczoraj miałam pracowity dzień - uprasowałam dziecięce białe ciuszki i jeszcze stertę naszych rzeczy z dobrych trzech tygodni. Opracowałam fajny system prasowania na stole i nie zmęczyłam się za bardzo, jedynie co to mi przygrzało solidnie. Niestety wieczorem zaczęła mnie boleć głowa, nie umiałam zasnąć, nad ranem ciągle mnie bolała. Dzisiaj czuję się średnio, jakaś zmęczona i zamulona. Zawiozłam też mocz na posiew, zobaczyć czy mam jakieś dziwne te bakterie, czy raczej standardowe. Cytat:
![]() Co prawda moja mama jest spoko, za to mój tata jest bardzo ciężki... Nie pozwolił mi się uczyć na własnych błędach, chciał mnie we wszystkim wyręczać, kontrolować (do dziś mam alergię, jak pyta "co robisz", "czemu nie odebrałaś telefonu" itp.), miał jedyną słuszną wizję jak powinno wyglądać moje życie. Jak coś zrobiłam wbrew jego woli był obrażony (czasem całymi dniami). Jak wyprowadziłam się na swoje, już po ślubie, też nie było spokoju. Jego cenne rady na temat remontu, ciągłe pytania "a czemu tak" , "a kiedy to zrobicie"... Jestem 6 lat po ślubie, mieszkamy sami (w sensie, że nie z rodzicami), utrzymujemy się sami, radzimy sobie dobrze, a on ciągle nie widzi mnie jako dorosłej. Wywalczyłam sobie jakąś niezależność, ciężko było, bo po drodze obrażał się z 500 razy. Teraz mam kolejne przeboje - przestaliśmy chodzić do kościoła, czego on nie może przeżyć. Mówi mi, że traktuje to jako swoją porażkę wychowawczą, że mu przykro. Powiedziałam mu, że ma nie brać tego do siebie. Wiem, że bezpośrednio w żaden sposób nie może mnie do niczego zmusić, ale zawsze może mi grać na uczuciach, na poczuciu winy i to robi. Jeszcze babcia jest na mnie za ten kościół obrażona. Nie wiem co to będzie, jak się dowiedzą, że nie chcemy ochrzcić dziecka. Chyba będą darli szaty, bo co więcej mogą zrobić? Ja się nie tłumaczę, bo nie mam potrzeby (choć tata zadał oczywiście nieśmiertelne pytanie "dlaczego nie chodzimy do kościoła", na co mu nie odpowiedziałam, bo i dlaczego miałabym), ale jest w naszych kontaktach z rodziną (tatą i babcią) cały czas napięcie i już trudno czasem znieść te ciche pretensje. Przez to, że mam takiego tatę i wiem jak to jest żyć pod ciągłą presją i pytaniami, nauczyłam się nie wtrącać do życia innych. Mam nadzieję, że życie mojego dziecka też to obejmie, choć czuję że może być ciężko... Sorki za przydługi post, ale musiałam to z siebie wyrzucić ![]() Anetiko, Natko, gratulacje 34 tygodnia! To brzmi dumnie ![]() Aiszko, współczuję bólu ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-18 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Tak, te ćwiczenia są mega lajtowe, można wybrać tylko niektóre. Chociaż pewnie osoby w mocno zagrożonej ciąży czy z jakimiś problemami powinny sobie odpuścić. Ale do czasu kiedy można to kilka minut nawet lepsze niż nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ancia dasz radę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
ale pędzicie, jak mam wyrabiać przy K.?
![]() mamuśki juz raz dzieciate (i w sumie nie tylko) podeslijcie jakiegoś przepisa co można dziecku trochę ponad rocznemu ugotować. Zaczyna mi brakowac pomysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
natka tatę olewam od jakiegoś miesiąca =)
bałam się że będzie w domu non-stop jak urodzi się dziecko (i będzie Mi gadał co mam robić i wszystko komentował), ale naszczęście będzie wtedy jeszcze pracował (od tego czasu zaczęłam go wlaśnie olewać) =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
lausanne tutaj masz wątek z jedzeniem (nie wiem ile tam przepisów, bo doszłam tylko do drugiej strony): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47310&page=2
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ból głowy już minął?? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Zakorzenienie
|
Hej Gadułki
![]() poszalałyście oj poszalałyście ![]() ![]() Widziałam temat wybory wózka na tapecie- cieszę się, ze mam już to z głowy, bo jakbym zaczęła wybierać to pewnie jak Wy nie wiedziałabym na który się zdecydować ![]() a drugi o karmieniu-ja nie nastawiam się, że będę karmić piersią, na obecną chwilę jest to dla mnie nie do wyobrażenia ze względu na wrażliwość ogromną sutków, ja się sama nie mogę dotknąć ![]() Cytat:
![]() też mam wishlistę poporodową ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ancia mówisz, że ta mustela na blizny to nie jest do stosowania w ciąży? To kurde lipa, bo sobie ją właśnie zamówiłam ;/ A w opisie na all pisze, że można w okresie ciąży stosować ![]() ja też, ja też ![]() współczuję teściówki ![]() Natka, Anetika gratki 34tyg ![]() ![]() ![]() Cotka, Acelinka za Wasze wizyty ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-07-18 o 10:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Wtajemniczenie
|
Ancia
Przyjdą to zobaczymy co to kupiłam ![]() ![]() ![]() Dzasta Ja zamówiłam. Czy się sprawdzą - zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
Jesteście na swoim, macie własne plany, marzenia i poglądy, a mimo to wciąż dręczy Cię poczucie winy, że jednak robisz cos wbrew ojcu. Cholernie trudno jest żyć tak "pomiędzy". Matka mojego Tż ma też na niego ogromny wpływ... Ona mu powiedziała, że "nie ma już syna" a on mimo to jeździł do domu. Nieraz płakał...Dorosły facet. Myślę, że najważniejsze to żyć własnym życiem i starać się być poprostu cierpliwym. A jesli inni nie zrozumieją to niestety na to nie mamy wpływu. Nie mamy wpływu na to co myślą, mówią i robią inni. Odpowiadamy tylko za własne czyny i za nie kiedyś zostaniemy rozliczeni - w taki czy inny sposób. Wytrwałości Ci życzę Kochana - idzcie obraną drogą zgodnie z własnymi przekonaniami bo wszystkich i tak się nie zadowoli. ![]()
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
kurde, idę chyba zamówię to łóżeczko w końcu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
hej
a ja wam się przyznam że w 1 ciąży nie zużyłam ani 1 tubki niczego p.roztępą i mimo 27kg na plusie nie nabyłam żadnego rozstępu.Później przy diecie jakieś pojedyncze. W tej ciąży też się niczym nie smaruję. Magnez łykam 2x dziennie,profilaktycznie. Kellys ile ma twój synek? mi przed Blanką zależało na odsmoczkowaniu i z dnia na dzień porzuciła przyjaciela ![]() Lau a ile ma twój bąbelek?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 1. No coś Ty, myślałaś, że nadrobisz nasze zaległości z dwóch tygodni ![]() 2. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
cotynato Ja miałam wczoraj zamówić butelki i cieszyłam się z tego jak głupia, bo będzie jakaś rzecz dla dziecka =))) Moja mama to się ze Mnie śmiała, bo ciesze się z takich rzeczy =))) he he
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- jestem w domu wariatów (już wiadomo czemu Ja taka jestem): narzeczony śpi i mruczy coś tam przez sen, obydwojga psom coś się śni i piszczą oraz szczekają, szczur też wydaje jakieś dźwięki przez sen =))) narzekałam sama Sobie że jest cicho w domu (bo chwilowo brak tv), to teraz wszyscy robią hałas =))) he he |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#800 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() rok i cztery miesiące. Skonczone 12 lipca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
no laseczki to ja sie muszę teraz pochwalić, dziś zamówiłam butelki, a do kupienia zostało mi tylko : koszule i podkłady poprodowe i wszystko już będzie
![]() chociaż pewnie coś się przypomni jeszcze ![]()
#802 |
Zadomowienie
|
malgosia cieszy i to bardzo =))) nawet Mój narzeczony zaczął się wkręcać w szukanie rzeczy dla dziecka, co Mnie troszkę zszokowało =)
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- agnesD gratuluje już (prawie) kompletnej wyprawki =))) ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- zmykam się ogarnąć by wyglądać jak człowiek =) |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]()
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Całe szczęście obudziłam się bez niego ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze nie ma 12, a u nas już 4 karetki na sygnale przemknęły ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-18 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Przykro mi że tak mnie olałyście
![]() Myślałam że znajdę tu wsparcie i miejsce do pogadania, ale widzę, że nie ma szans "wbić" się między Was ze swoimi smutkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Przez weekend nie zaglądałam do Was to dziś ledwo nadrobiłam ![]() Widzę że jakieś dni doła były- nie smutać się ![]() ![]() Jutro wizyta, choć weekend też mnie zestresowal- znowu mega skurcze. Musze to skontrolować. Moja Babcia jak mnie zobaczyła wypaliła "oo..jak Ci brzuch opadł, wiesz co to znaczy? jeszcze z 3 tyg i będziesz rodzić" ![]() ![]() A obawiam się że Babcia wie co mówi... ![]()
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
cześć Lulka
![]() Cytat:
![]() ![]() Magda nie ma się co unosić i zrażać, czasem w tym gąszczu posty po prostu przechodzą niezauważone. Pewnie każdej z nas nieraz się to przytrafiło ![]() Agnes nie dołuj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj sis ![]() Cytat:
Nie pamiętam co pisałaś, ale może akurat w taki moment się wbiłaś ,ze była jakaś wartka rozmowa, a wizaż działa jak działa, ze czasem dopiero w czyimś cytowaniu widzę, że ktoś coś pisali i to czasem nieopodal np. mojego posta, a ja go nie wiedziałam bo w tym samym czasie kilka wypowiedzi wpadło. Napisz jeszcze raz co było i się nie denerwuj ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.