Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 00:18   #3331
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

niutka nic o 4miesiacu nie ma ale damy rade
kupilam wczoraj Tymkowi gryzaki z TT, 2 rodzaje i w domu doczytalam ze jedne gryzkai sa na przednie zeby,a ten drui gryzakna zeby 3i4. no ale sie przyda za jakis czas. TYmo pakuje wysztko d o buziola. najbardzije mupasuje tetruś. dzis tak zawadzil o te swoje zeby ze podarl pieluche i cignal rekoma a niktki miedzy zebami.ech i trzeba bedzie pilnowac zeby jaakas tragedia sie nie urodzila

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 00:22   #3332
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kupilam wczoraj Tymkowi gryzaki z TT, 2 rodzaje i w domu doczytalam ze jedne gryzkai sa na przednie zeby,a ten drui gryzakna zeby 3i4. no ale sie przyda za jakis czas. TYmo pakuje wysztko d o buziola. najbardzije mupasuje tetruś. dzis tak zawadzil o te swoje zeby ze podarl pieluche i cignal rekoma a niktki miedzy zebami.ech i trzeba bedzie pilnowac zeby jaakas tragedia sie nie urodzila

no bo to przeciętna, a Twój Tymuś wysforował do przodu

mnie Fran bardzo gryzie w cycule jakos mi sie wydaje, że starsze mnie tak nie gryzły, albo pamięc krótka
ale rozumie jak ja strofuję, patrzy tak na mnie " oj tam oj tam mama, daj spokój "
a jakby ktos nie wiedział to jak dzieciaczek nie chce puścic za chiny, Fran na szczęscie puszcza, to najmniejszy palec między zeby w kąciuku ust lekko włozyc i powinno puścić
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-07-18 o 00:23
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 00:26   #3333
diatoma
Zadomowienie

w ogole zastanawiaja mnie te soki jablokowe, bo dzis przez pomylke dalam Tymkowi nektar jablkowy z miętą. smaokowalo mu niesamowicie.mamjeszcze sok winogronowy z ziolami, tez po4misiacu. to moze tez sprobuje. mam nadzieje ze moje dziecie bedzie wszytskożerne.

ja wiem ze nie znosilam nigdy ale to prze nigdy miody-w zadnej postaci ( juz w przedszkolu wymiotowalam nazpach miodu).a reszte jadlam bez problemu

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-07-18, 06:07   #3334
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
dzisiaj wstawałam do Olka od 3 ran o co pół godz żeby mu smoka włożyć, bo postanowiłam go przetrzymać z jedzeniem i o 5:30 juz go wzięłam i co się okazało, że moje dziecię ma pieluchę pełną siusków i oewnie mu przeszkadzały, a głupia matka nie pomyślała, bo zazwyczaj ma suchą
no ale przebrałam, najadł sie i dalej śpi, a ja się szykuję, bo jadę dziś na manicure, a Olek jedzie do dzieciaków i muszę znowu caly bagaż spakować

wymyślilismy wczoraj ze znajomymi, że pojedziemy sobie na weekend do Okuninki nad to jez. Białe, bo mamy ok 250km i w razie co to szybko wrócimy do domu, ale chyba ma nie byc pogody

oczywiście przypominamy się z głosami:
http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl.

coralady głosik poszedł później jak mały sie obudzi pójdzie drugi, tamtego kompa

i proszę nie pisać mi tu za dużo, bo nie będę miała jak Was nadrobić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:29   #3335
wanilia83
Zadomowienie

dobry

dziś wyniki, ciekawe co to będzie z jednej strony stresuję się że nic nie wykryją a z drugiej nie mogę się doczekać co wyhodowali, takie mam rozdwojenie od rana

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

a moja Frances jakis czas temu już uciekała z fotelika, ale tak do połowy, a teraz juz cała wyskakuje...

niesamowita jest Nadusia też ucieka z fotelika ale jeszcze z niego nie wyskoczyła :P

jestem zafascynowana jak nasze dzieciaczki zmieniają się dnia na dzień ba z godziny na godzinę , niedługo będziemy opisywać co nasze pociechy nabroiły i jak bardzo tęsknimy do momentów jak tylko leżały

gosik
Nadia miesiąc starsza i też tylko na razie sama na boczek się przewraca, na brzuszek w ogóle nie umie a z brzuszka na plecki zdarzyło jej się z 4 razy ale zastanawiam się czy to nie był przypadek bo już od tyg tego nie powtórzyła, jak tam Anika?? lepiej już z jej skórą, biedaczka od samego rana o niej myślę

diatoma

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-07-18 o 09:30
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:49   #3336
traicionera
Zakorzenienie

ego-hehe, jak Ola w pieluszce mokrej przetrzymalas
moze bedzie ladnie akurat

wanilka - trzymam kciuki za wyniki badan

Nadia z rana takiego nerwa miala przez to siadanie, caly czas mnie lapie i sie podciaga. Ledwo udalo mi sie ja uspokoic i uspic, bidulke, bo juzwymeczona byla.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:04   #3337
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
kurczę a ja jeszcze m-c muszę czekać na sloiczki, juz nie mogę wytrzymać

ja używam +50 z rossmanna babydream, dużo lepiej się rozsmarowywuje niż nivea
ja też już nie mogę a mam te słoiczki i kusi oj kusi

kurde byliśmy w rossmanie i nie kupiłam no. może w kołobrzegu kupię w takim razie jak już pojedziemy.

Cytat:
niesamowite te zęby,
tak powinno sie je myć, chociaz mi takie mycie ząbków jakos nie wychodziło, zawsze zapominałam, ale mąz ostatnio z dentinoxem kupił taka pastę, tam jest też w komplecie szczoteczka taka na palec - nenedent
też mam taką szczoteczkę już tą drugą stroną masuję małemu dziąsełka podoba mu się to

Cytat:

coraldy
ja nie wiem juz o co chodzi z tym glosowaniem, bo codzien glosuje na ciebie i ego, i dzis znow mi wyskoczylo u ciebie ze dziekujemu i zapraszamy jutro mimo ze nie zdarzylam zaglosowax
mam to samo!

Cytat:
hehe ja też miałam zęby jak miałam 4 miesiące
jeny przeraziło mnie to co piszesz o tym zahaczeniu pielucha o zęby

Cytat:
w ogole zastanawiaja mnie te soki jablokowe, bo dzis przez pomylke dalam Tymkowi nektar jablkowy z miętą. smaokowalo mu niesamowicie.mamjeszcze sok winogronowy z ziolami, tez po4misiacu. to moze tez sprobuje. mam nadzieje ze moje dziecie bedzie wszytskożerne.

ja wiem ze nie znosilam nigdy ale to prze nigdy miody-w zadnej postaci ( juz w przedszkolu wymiotowalam nazpach miodu).a reszte jadlam bez problemu
hehe a mój to chyba wybredny będzie jakoś marchewkowy mu nie posmakował zobaczymy dzisiaj z butelki
ja np tak reaguję na arbuza nienawidzę go od kiedy się zatrułam

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzisiaj wstawałam do Olka od 3 ran o co pół godz żeby mu smoka włożyć, bo postanowiłam go przetrzymać z jedzeniem i o 5:30 juz go wzięłam i co się okazało, że moje dziecię ma pieluchę pełną siusków i oewnie mu przeszkadzały, a głupia matka nie pomyślała, bo zazwyczaj ma suchą
no ale przebrałam, najadł sie i dalej śpi, a ja się szykuję, bo jadę dziś na manicure, a Olek jedzie do dzieciaków i muszę znowu caly bagaż spakować
masz to samo co ja z Olim z tym wkładaniem smoka... no ja kiedyś pieluchę zmieniłam i jeszcze bardziej się rozbudził \

mój dziś wstał o 3.30 to nie jest źle. generalnie ostatnio o której by w nocy nie wstał czy to 2 czy to 4 to i tak wychodzi nam 6karmień na dobę czyli ok więc już się tak nie wkurzam jak wstaje o 2,30 na karmienie hehe chociaż wolałabym tą 5...marzenie...:pr osi: ale nie narzekam bo wstawał kiedyś o 3 zaczęłam narzekać że chciałabym do 4-5 i przestawił się na 1-2 także nie narzekam już

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziś wyniki, ciekawe co to będzie z jednej strony stresuję się że nic nie wykryją a z drugiej nie mogę się doczekać co wyhodowali, takie mam rozdwojenie od rana
jesteśm y z tobą kochana i z Nadusią będzie dobrze szybko się tego pozbędziecie

Gosik_s jak tam Anika?

dobra idę karmić głodomorrę bo już jęczy na łóżku

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:28   #3338
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
niutka- dzieki

jestem w szoku, Nadia zaczela sama sie do siedzenia podnosic, gdy w lezaczku sobie siedziala. Gdy juz to opanowala, to non stop siadala i nawet potrafila usiedziec bez podparcia z minute.
WOW!!!!!! Ogromne brawa dla Nadusi
ale spryciula

moja np. jak tylko złapie mnie za rękę, lub bluzkę to odrazu sie podnosi

tak jak Niutka napisała, z każdą chwilą , minutą Nasze dzieciaczki stają się bystrzejsze

Cytat:
iza ja używam nivei 30 i chociaż tempo się rozprowadza i na początku mnie wkurzał to teraz jestem zadowolona bo Nadia się dzięki niemu nie opala chociaż dużo przebywamy na dworze
też mam ten krem, i fakt rozsmarowuje sie fatalnie, ale zlatałam 5 aptek i innego nie mieli

Cytat:
dobry

wanilia, trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

ego, ego, oczywiście już zagłosowałam
mam nadzieję, że coś wygrasz!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:34   #3339
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

wanilka - trzymam kciuki za wyniki badan

Nadia z rana takiego nerwa miala przez to siadanie, caly czas mnie lapie i sie podciaga. Ledwo udalo mi sie ja uspokoic i uspic, bidulke, bo juzwymeczona byla.

oj bidulka z Nadusi chciałaby sobie posiedzieć a ty ją do spania zaganiasz

eirene

iweczka

montii chyba przedłużyła wypoczynek

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:46   #3340
iizabelaa
Zakorzenienie

My dzisiaj jedzenie o 5 i potem spanko do 9.
Teraz kawę piję, a mała znowu na brzuszku leży, ciągle się przekręca na brzuszek, i tak leży, tylko kiedy przestanie przy tym marudkować

Cytat:
no, nie zostawiam jej juz samej poza łóżeczkiem i kojcem od dośc dawna

aha, mam fajny kojec moge polecic ( kupiłam uzywany na allegro, w bardzo dobrym stanie, bo nowy to troche drogi)

http://www.abcdziecko.pl/producers/13/p/1377

jak ktoś chce uzywac kojca, to proponuje zakupic juz niedługo tak własnie 4-5 msc i przyzwyczajac dziecko tam kłaść, bo jak sie kupi za póxno to dzieci potem nie chcą w nich być

fajny ten kojec,
ale gdzie ja to wszystko zmieszczę
brakuje mi pokoju dla małej

siostra używa kojca i jest zadowolona,
aktualnie mały posiedzi godzinkę, ale zawsze coś można zrobić

Fran taka ruchliwa, super,
nie mogę się doczekać kiedy moja będzie się tak obracać

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Eirene, najgorsze to że ja wcale nie zapomniałam o smarowaniu tylko byłam pewna że w tych warunkach jest niepotrzebne. Aleksa smarowałam zawsze, przed każdym spacerem i efekt był taki, że po lecie mimo codziennego podawania witaminy D miał niedobór i poza zwikszoną dawką pediatra zaleciła delikatne wystawianie na słońce. Potem czytałam też że dzieci do 6 m-ca życia nie powinno się smarować kremami z filtrami. Dlatego Aniki od początku nie smaruję ale normalnie zawsze leży w wózku, przy wyciąganiu okrywam ją pieluszką i do tej pory nic się nie działo. Nie miałam pojęcia że w cieniu na piasku może ją poparzyć. To słońce faktycznie zdradliwe jest bo dziś wcale bardzo nie świeciło, było sporo chmur i generalnie przyjemnie. A ja siedząc koło małej wystawiałam nogi do opalania i mam całe purpurowe choć normalnie opalam z dużym trudem. To co się dziwić że malutka z taką delikatną skórką poparzona

też gdzieś o tym czytałam,
ja nie smaruję bo to wg mnie zbędna chemia na buzi,

ale chciałabym kupić na takie ekstremalne sytuację,
jakbyśmy w bardzo upalny dzień musieli dużo załatwić czy samochodem jeździć,
i nad morze

ego_ego
oczywiście głos

Cytat:

iweczka
kiedy wracacie do domku?

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-18 o 10:52
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 10:59   #3341
niutka1
Wtajemniczenie

Wanilka trzymam kciuki
Stary 2011-07-18, 11:01   #3342
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Anika na szczęście noc przespała spokojnie, wstawałyśmy normalnie. A dziś czuje się chyba ok, uśmiecha się jak zwykle a buźka zaczerwieniona ale już nie tak rozpalona jak wczoraj. Ufff, drugi raz nie zafunduję niemowlęciu opalania...

Aja, oj nie, Anika kręci główką i przeważnie trzyma ją na bok, obkładanie odpada.

Diatoma, Aleksa smaruję zawsze wlaśnie Nivea, fakt że ciężko rozsmarować. U nas zęby wychodziły szybko, najpierw jedna jedynka a potem trzy naraz, potem tak samo następne. Teraz wychodzą mu jeszcze 5.

Niutka, nie zamierzam już dopuszczać do takiej sytuacji ale kupię coś na oparzenia, na wszelki wypadek.

Wanilia, trzymam kciuki za wyniki Dziś na szczęście lepiej, Anika wygląda na rumianą a nie poparzoną...

Eirene, lepiej, całe szczęście...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:01   #3343
diatoma
Zadomowienie

Izabela, wiesz co moja znajoma wyrzucila lozeczko drewniane a w to miejsce wstawila turystyczne na kolkach, ktore zadnia pelnie role kojca, a w nocy lozeczka. i powiem szczerze ze chyba zrobie podobnie, jak juz zajdzie potrzeba kupna kojca. akurat to z baby ono, ma bok caly otwierany wiec dziecko moze samo sobie tez wejsc i wyjsc jak bedzie wieksze. natomiast na taki typowy kojec kwadratowy to trzeba miec wieccej miejsca rzeczywiscie bo to spore jest.

Eirene, wiesz co ja z tż mielismy zęby w wieku 3miesiecy, no i w sumie, jak by TYmo sie w terminie urodzil to tez mial by wlasnie 3 miesiace.

egoego,
coraldy ,zaglosowane.

Wanilia
, o ktorej masz odbior wyników?

Tymo juz od ponad tygodnia budzi sie ok 7-8 zjada dopiero o 9! no obłęd jakiś. komicznie wyglada natomist to jak mu wkladam ten gryzak do buźki, a on myśli że to smoczek i chce to ssac. ale jak ma wiecej energii to trzyma sobie w rączce i gryzie. w ogole butle z piciem sobie podtrzymuje, po czym wyjmuje z buzi i potem wklada i robi to ze 100% celnością

mój teść kupił Tymkowi rampersik w Intermarche z napisem Będę taki jak mój tata. ale moj tż się ucieszyl. w ogole gatunkowo nienajgorzej, zobaczymy jak bedzie jak wyschnie, bo teraz uprane.
no i nie sprala sie marchew z mojego ulubionego bodziaka. i musze za radą aja1 kupic jakis wybielacz chyba.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-07-18 o 11:05
Stary 2011-07-18, 11:02   #3344
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

My dzisiaj jedzenie o 5 i potem spanko do 9.
Teraz kawę piję, a mała znowu na brzuszku leży, ciągle się przekręca na brzuszek, i tak leży, tylko kiedy przestanie przy tym marudkować

fajny ten kojec,

Fran taka ruchliwa, super,
nie mogę się doczekać kiedy moja będzie się tak obracać

też gdzieś o tym czytałam,
ja nie smaruję bo to wg mnie zbędna chemia na buzi,

ale chciałabym kupić na takie ekstremalne sytuację,
jakbyśmy w bardzo upalny dzień musieli dużo załatwić czy samochodem jeździć,
i nad morze

ego_ego
oczywiście głos

iweczka
kiedy wracacie do domku?

w małym mieszkaniu to wystarczy obnizyc łózeczko na najnizszy poziom i jest kojec jak mieszkalismy na wynajętym to tak miałam, ale teraz mam łóżeczko na piętrze, więc na dole musze mieć kojec
Stary 2011-07-18, 11:06   #3345
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
tak powinno sie je myć, chociaz mi takie mycie ząbków jakos nie wychodziło, zawsze zapominałam, ale mąz ostatnio z dentinoxem kupił taka pastę, tam jest też w komplecie szczoteczka taka na palec - nenedent

http://www.aptekaotc.pl/p/pl/3420/ne...czoteczka.html
Ta szczoteczka jest rewelacyjna.
Ja Kasi od początku myłam zeby jak tylko wyszły. W efekcie młoda ma tylko jedną plombę, a jedynki wyszły jej dopiero w tym roku, czyli długo miała mleczaki.

Gosik jak dziś z opalenizną??

Wanilka trzymam kciuki i pisz szybko co i jak

Dobra uciekam ogarniać, będę zaglądać

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:09   #3346
gosiawolna
Rozeznanie

witam. my bylismy rano na pobraniu krwi z malym. a jestem az w szoku bo spal od 20 i o 5 rano musialam go budzic zeby sie szykowac do lekarza pierwsszy raz tak dlugo spal. i bylam w urzedzie pracy sie zarejestrowac i maly jest ubezpieczony.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:16   #3347
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
w małym mieszkaniu to wystarczy obnizyc łózeczko na najnizszy poziom i jest kojec jak mieszkalismy na wynajętym to tak miałam, ale teraz mam łóżeczko na piętrze, więc na dole musze mieć kojec

tylko, że ja mam taka wizję, że łóżeczko ma służyć do spania
no, ale pewnie się tak skończy

jeszcze myślałam, o takim płotku rozkładanym na podłodze, w salonie bym jej na podłodze robiła plac zabawy
Stary 2011-07-18, 11:23   #3348
Eirene1987
Zakorzenienie

kupiłam lamaze emanuela mam nadzieję że do czwartku dojdzie

Cytat:
fajny ten kojec,

ja też już nie mieszczę zabawek mamy tylko jeden pokój nie wiem co będzie dalej bo coraz więcej zabawek będzie juz i tak połowa rzeczy stoi u rodziców na górze bo tam spędzam większość dnia. gdyby to miało być u nas to bym nie przeszła przez pokój chyba

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:28   #3349
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko, że ja mam taka wizję, że łóżeczko ma służyć do spania
no, ale pewnie się tak skończy

jeszcze myślałam, o takim płotku rozkładanym na podłodze, w salonie bym jej na podłodze robiła plac zabawy

ja kojec potrzebuje zeby dziecko nie mogło sie przemieszczac po domu jak coś robię, płotek to tak raczej dla efektu wizualnego się nadaje, ale raczej nie chroni, chyba, że masz na mysli taki z wysokich prętów jak w łóżeczku ?

a zębami to jestem zdania, ze mycie niewiele zmienia, moja córa myje zęby bardzo pilnie odkąd trzyma szczoteczkę, ja jej myłam też wcześniej i co- ma regularnie robione ząbki od 3 rż. ciagle co jakis czas jakiś ząb do zrobienia, fortuna juz na to poszła
a mój synalek zębów nie lubił nigdy myć i nie mył regularnie, a do 6 rz ani jednej dziury nie miał, dopiero teraz jak ma 7 lat w mleczakach mu sie zrobiły 3 dziurki ale malutkie- juz zrobione

moje dzieci miały póxno mleczaki, i stałe tez późno, córka ma prawie 9 lat i jeszcze ma częśc mleczaków, pierwsze jej wypadły jak była juz w połowie 1 klasy , a mój syn 7 i jeszcze mu nie wypadł ani jeden mleczak
Stary 2011-07-18, 11:32   #3350
coralady
Wtajemniczenie

ego-ego oczywiście zagłosowane.Dziekujemy za podwójne głosyJa tez czasem głosuje na was z kompa mamy-jak tylko tam jestem.Dziś będę,bo wracaj z wakacji to kliknę

eirene ,diatoma właśnie wiem,że z naszym zdjęciem jest problem Moze trzeba pare razy spróbowaćTak czy siak dziękujemy wam!!!Diatoma doczytałam,ze się udało.Dziękujemy!!!

Może w przyszłym miesiącu jakaś inna dziewczyna wystawi zdjęcie to będziemy klikać, co?Kto chętny?

i jak co rano prosimy o głosy

http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl

Tra teraz dopiero doczytałam,że Nadia już siadaGratulacje dla zdolniachy!

Tak sobie myslę,bo zobaczyłam jej zdjęcie na nk,że dawno nie było na wątku blackrose

Nie mogę znaleźć w pobliżu neurologa dla Li
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-07-18 o 11:33
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:34   #3351
Castia
Wtajemniczenie

czeeeeeeeeść
chyba nie nadrobię wszystkiego

to co zapamiętałam

gosikk skąd mogłaś wiedzieć że aż tak się Anika opali? wczoraj własnie nie było jakieś mega upalnie znowu no ale to możliwe że od piasku własnie to poparzenie.
następnym razem już będziesz wiedziała. człowiek uczy się na błędach.
ale dobrze że już lepiej

a ja uczę się mądrości na waszych sytuacjach, dużo mi to daje i jestem jakaś taka mądrzejsza w różnych tematach...

wanilko trzymam kciuki za wyniki!!!!!!!!!!!

niutka ołł jaka spryciura z Fran super jest wędrowniczka już rośnie

iweczka kurczę no to macie wypoczynek my chcemy jechać we wrześniu do Zakopanego lub nad Solinę, też jestem ciekawa jak to będzie

u nas zęboleeee chyba idąąąą. jest okropnie, w ciągu dnia ciągle na rączkach no i mała coś w buzi musi mieć żeby gryźć, w nocy budzi nas przeraźliwy krzyk z łóżeczka, węzmę przytulę i idziemy spać dalej.
i tak kilka razy
czy to możliwe że to od zębów? bo raczej jak są złe sny to takie odgłosy są inne a tutaj płacz okropny

corolady, ego głosik
ja nie mam problemu z głosowaniem więc klikam śmiało

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-18 o 11:38
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:41   #3352
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kojec potrzebuje zeby dziecko nie mogło sie przemieszczac po domu jak coś robię, płotek to tak raczej dla efektu wizualnego się nadaje, ale raczej nie chroni, chyba, że masz na mysli taki z wysokich prętów jak w łóżeczku ?
no o to mi tez chodzi,
żeby nie mogła się przemieszczać

musiałabym poczytać o tych "ogrodzeniach"

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
chyba doliczyło 0,2 punktu

ale zobaczcie co pod zdjęciem pisze
Punkty nie są doliczane bezpośrednio po zagłosowaniu. Głosy poddawane są dodatkowej, automatycznej analizie, co powoduje, że nowe punkty mogą pojawić się nawet z kilkuminotwym opóźnieniem.

u nas małe miasteczko ale neurolodzy są
Stary 2011-07-18, 11:48   #3353
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
dobry

zaciskam mocno kciuki

Cytat:
mój teść kupił Tymkowi rampersik w Intermarche z napisem Będę taki jak mój tata. ale moj tż się ucieszyl. w ogole gatunkowo nienajgorzej, zobaczymy jak bedzie jak wyschnie, bo teraz uprane.
no i nie sprala sie marchew z mojego ulubionego bodziaka. i musze za radą aja1 kupic jakis wybielacz chyba.
o super chyba skoczę do Intermarche

Cytat:
a moja Frances jakis czas temu już uciekała z fotelika, ale tak do połowy, a teraz juz cała wyskakuje...
hehe ale agentka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
1. Basia zjadła 1/4 jabłka i jak połknęła to oczy na miskę i na łyżkę czy już nakładam , tym razem bez cukru i bardziej smakowało.

2. Trzymam grzechotkę w ręku
brawo

Kursowaliśmy trochę przez dwa dni i teraz trzeba wizaz nadrabiać
Dzisiaj byliśmy na trzecim szczepieniu. Alan dzielnie to zniósł i długo nie płakał Pediatra poradziła mi, że już mogę dawać słoiczki mimo, że mały tylko na piersi, w końcu za pięć dni kończy pięć miesięcy. Może dzięki słoiczkom będzie bardziej najedzony i nie będzie się w nocy budził tak jak to było kiedyś Waży 7100g Nie mierzyła mi go ale zmierzyłam w domu i jakieś 68cm. Ale te dzieci rosną !

Wiem, że już była mowa o fotelikach ale nie mogę znaleźć. Aja Ty pokazywałaś ostatnio fotelik możesz jeszcze raz wkleić linka ?

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:49   #3354
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziś wstałam o 6 żeby złapac siuśki i udało mi się Wyniki będę miałą jutro około południa. Mam nadzieję, że nie będą złe.

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dużo tych leukocytów? Pamiętaj, aby przemyć dziecko rywanolem przed pobraniem na posiew,
Czemu się nie udało pobrać? Nie zdążyłaś, czy poprostu uważałaś, że za mało siuśków złapałaś?

Ja mojemu Michałowi już z 10 razy chyba pobierałam. Ostatnio wyszła mi bakteria i jak sprawdziłam co to jest to okazało się, że to pałeczki zapalenia płuc, ale powtórzyłam badanie i już nic nie wyszło także często przedostają się jakieś zanieczyszczenia z zewnątrz i bym Ci radziła, aby posiew zrobić 2-3 razy i dopiero brać się za leczenie jeśli coś jest.
Jak na zośc mała wcale nie sikała. Jak minęła 15 (bo do tej godziny czynny jest sanepid) zaczęła sikac
Badanie było ogólne więc nei wiem ile jest leukocytów. Dlatego pediatra dała na szczegółowe.

Cytat:
A pro po obniżania łóżeczka, kiedy to się robi?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:03   #3355
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd jesteś?? U nas jest np. jeden. a nie mieszkam w dużym mieście.

Niutka a jak u Ciebie i Tż było z zębami??
Ja np w 8 kl miałam jeszcze wyrywane mleczaki, mało mi się zęby psują.
Może to jest genetyczne.

Dziewczyny kiedy dostawałyście skierowanie na usg bioderek??

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wiem, że już była mowa o fotelikach ale nie mogę znaleźć. Aja Ty pokazywałaś ostatnio fotelik możesz jeszcze raz wkleić linka ?
Ale taki do jedzenia??

to tu:
http://allegro.pl/arus-drewniane-krz...652506083.html

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-07-18 o 12:04
Stary 2011-07-18, 12:09   #3356
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u nas zęboleeee chyba idąąąą. jest okropnie, w ciągu dnia ciągle na rączkach no i mała coś w buzi musi mieć żeby gryźć, w nocy budzi nas przeraźliwy krzyk z łóżeczka, węzmę przytulę i idziemy spać dalej.
i tak kilka razy
czy to możliwe że to od zębów? bo raczej jak są złe sny to takie odgłosy są inne a tutaj płacz okropny

corolady, ego głosik
ja nie mam problemu z głosowaniem więc klikam śmiało
Dziękujemy CastiaMoja Lileczka tez czasem budzi się z takim wrzaskiem,ale zaraz sie uspokaja.Ja też łączę to z tym,że dziąsełka sie rozpulchniają i może ja to własnie w nocy zaboli.

Cytat:
chyba doliczyło 0,2 punktu

ale zobaczcie co pod zdjęciem pisze
Punkty nie są doliczane bezpośrednio po zagłosowaniu. Głosy poddawane są dodatkowej, automatycznej analizie, co powoduje, że nowe punkty mogą pojawić się nawet z kilkuminotwym opóźnieniem.

u nas małe miasteczko ale neurolodzy są
Dziękujemy Iza Tak wiem,że niektóre punkty moga pojawic sie nieco później

Szukam tego neurologa dziecięcego i nigdzie sie nie moge znaleźć.U nas w szpitalu nie przyjmują nowych pacjentów A prywatnie sie nie da dodzwonic Szukam gdzieś w poblizu,ale kicha

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kursowaliśmy trochę przez dwa dni i teraz trzeba wizaz nadrabiać
Dzisiaj byliśmy na trzecim szczepieniu. Alan dzielnie to zniósł i długo nie płakał Pediatra poradziła mi, że już mogę dawać słoiczki mimo, że mały tylko na piersi, w końcu za pięć dni kończy pięć miesięcy. Może dzięki słoiczkom będzie bardziej najedzony i nie będzie się w nocy budził tak jak to było kiedyś Waży 7100g Nie mierzyła mi go ale zmierzyłam w domu i jakieś 68cm. Ale te dzieci rosną !
My jutro szczepienieSupe r,że taki z niego dzielny chłopak
Nie wiedzialam,że po 5 miesiącu juz mozna podawac słoiczki

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś wstałam o 6 żeby złapac siuśki i udało mi się Wyniki będę miałą jutro około południa. Mam nadzieję, że nie będą złe.
Brawa za złapane siuśkiJa łapałam przez 3 dni do woreczka i w końcu się wkurzyłam,mocz złapałam do pojemniczka.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-07-18 o 12:17
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:09   #3357
patrycja_22
Rozeznanie

Ale taki do jedzenia??

to tu:
http://allegro.pl/arus-drewniane-krz...652506083.html[/QUOTE]

aja samochodowy Chyba, że kto inny wklejał a mi się coś pomyliło

Stary 2011-07-18, 12:12   #3358
aja1
Zakorzenienie

Patrycja to nie ja.
ja mam taki:
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...686334890.html

W sumie jestem z niego zadowolona, 3 dziecko już w nim jeździ, a w domu robi za fotel bujany

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-07-18, 12:12   #3359
madzik2221
Zakorzenienie

hej dziewczyny

jakos od rana probuje cos napisac i mi nie idzie.wstalam po 7 zajrzalam i poszlam spac dalej.obudzilam sie po 9.przed 10 przyszla pani doktor do Michala.zbadala go zmierzyl i zwazyla.Ma 64cm i wazy 7360.mowi ze swietnie sie rozwija.pytala czy podaje mu owoce bo zauwazyla sloiczki.mowie ze tak jablko i marchewke.no i powiedziala ze mozna podawac tylko zeby to byl jeden owoc albo warzywo dziennie bo jest jeszcze malutki.poza tym powiedziala zeby kaszke ryzowa mu zrobila i tez moze byc owocowa.mysle czy nie zrobic mleczno ryzowej bo nie chce mi sie sciagac mleka do ryzowej poza tym maly zdrowiutki i jest ok.
ze mna cos dzisiaj gorzej bylam sobie po wizycie zrobic sniadnie i tak mi sie w glowie zakrecilo ze myslalam ze upadne.teraz to samo.malego sobie polozylam i ja siedze obok niego.nie wiem czy to cisnienie czy moze to ze ostatnio malo jem zadzwonie moze do tz bo kurcze dziwnie sie czuje

przyznaje sie bez bicia czytalam po lebkach co pisalyscie bo nie mam sily

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:20   #3360
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiedzialam,że po 5 miesiącu juz mozna podawac słoiczki
Na piersi po 6 miesiącu chyba.Tak planowałam - przez 6 miesięcy tylko pierś ale będzie 5 miesięcy Niektóre dziewczyny już bardziej w tym siedzą bo już zaczęły podawać słoiczki a ja jeszcze laik w tym temacie.

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-07-18 o 12:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości