|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
A my wczoraj z mężem doszliśmy do wniosku że nasze dziecko to chyba będzie miało z nami przerąbane. Zaczęłam ściągać jakieś kołysanki i puściłam je wieczorem. Obydwoje na siebie spojrzeliśmy i stwierdziliśmy że chyba nie jesteśmy w stanie znieść tego rodzaju muzyki Tak więc pozostaje nam poszukać po prostu ładnych ballad delikatnych i może jakoś zdzierżymy... Chyba że będziemy włączać Natanowi kołysanki a sami w tym czasie wyjdziemy z pokoju
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Ela moje gratulacje, najwazniejsze ze juz jestescie w domu
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Gratulacje za rozpoczete nowe tygodnie ![]() Cookie monster- straszna ta historia ![]() Moja przyjaciolka w tamtym roku w czerwcu urodzila I pojechala nad morze z dwu miesiecznym dzieckiem ,opowiedala pozniej ze I ona I dziecko bylo strasznie wykonczone. Na plazy nawet pod namiotem , czy w wozku bylo za goraco I dziecko bardzo plakalo.jedynie tylko wieczorne I ranne spacery wchodzily w gre, a reszte dnia przesiedziala w hotelu. Mysle ze jak pogoda nie jest az taka goraca to mozna sie wybrac , ale jesli jest upal, to moze sie skonczyc meczarnia. |
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boooooski Synek
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Dziubek szliczny ten Twoj Krolewicz
|
|
|
|
#4115 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak sie przy suszarce bardziej darl tzn ze mu nie odpowiada, raczej się nie przyzwyczai [/QUOTE] Bartek mial tak do 1,5 miesiąca kolki takie naprawde 24 na dobe, pozniej ustępowaly. Ale darl sie tak ze na poł wsi bylo go slychac.. sasiadka mnie kiedys zapytala czy mi z lozka spadl bo tak bylo go slychac, a ona mieszka po drugiej stronie ulicy i nasze domy są odsunięte od drogi. pamiętam ze troche ulgę przynosily oklady z pieluszki cieplej, zaden espumisam i herbatki nie dawaly rady Zywiec jest najlepszy, primavera tez jest dobra, ja ją pije caly czas teraz i jeszcze troche to malego tez na nia przezuce. Nawet juz bym go na nią przezucila ale tz boi sie tych kolek wlasnie.... ale woda jest ok, czyli to raczej nie to... nie wiem co ci poradzic ![]() moze zmien mu butelke, moze przy tej bardziej nalyka się powietrza. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-07-18 o 13:33 |
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek a na moim kalendarzu pisze że dzisiaj Szymona
Sygnie Ja płakałam już jak ona chodziła z urną i mówiła do niej Mamusia do mnie zadzwoniła rozmawiałyśmy godzinę ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Ktoś tu pisał, aby włączyć suszarkę dla dzieciątka aby nie płakało, oglądałam ostatnio film Ach życie i tam dziecko uspokajało się przy włączonym okapie |
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy widziałam ale ja z tych co nie obchodzą imienin tylko urodzinki nie mniej dziękujemy za informację ![]()
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny u nas nie wesoło
byliśmy u lekarza, no i mała ma ten katar, albo przejdzie albo zejdzie na oskrzela i wtedy szpital żadnych leków dostać w zasadzie nie może mamy tylko jakiś syrop na rozszerzenie oskrzeli, krople do nosa, mamy odciągać katarek, nawilżać wodą morską, i robić ala inhalacje (garnek z parującą woda obok łózeczka a mała z głowką wyżej niż ciałko) boję się strasznie... a i mała zważona była w przychodni, 3300 g ma
|
#4119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SAMARA tak właśnie wyglądałam jak mi robili znieczulenie hahahahha
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam mocno żeby Lence przeszedł ten katarek i była zdrowa!
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo.. trzymak kciuki żeby Lenka szybko wyzdrowiała
|
|
|
#4123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o gustach się ponoć nie dyskutuje, ale ja np. mimo, że też takiej muzyczki nie znosiłam ostatnio zasypiam przy dwóch płytach (zakupionych specjalnie dla mojej Małej) "Kołysanki, utulanki" (M.Umer, G. Turnau) i płyta "Półsenne nuty" Eli Adamiak (tutaj można "podsłuchać" http://dza.dza.wrzuta.pl/audio/a17zQ...aruje_ci_bajke ) i... nawet mój mąż przysnął sobie ze mną wczoraj mimo, że na co dzień słucha...metalu poza tym już teraz (a Mała jeszcze w brzuchu) moje dziecko uspokaja się słuchając takich klimatów jak Diana Krall czy Eve Cassidy ... bo raczej kołysanki w klimacie fasolek czy takie disco-polowe nie wchodzą w naszym przypadku w grę
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie przedostanie się do oskrzeli ![]() Lenka nie daj się !! |
|
|
|
|
#4125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Iza też miała katar ale walczyliśmy ostro i nie zeszło na oskrzelka ![]() Dawaj Jej jeszcze wapno-jest bez recepty i Cebion. Ja też po nocach nie spałam bo sie bałam,ze się udusi. Główka wyżej tylko! |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Patik:
"Zostałam w szpitalu, niby wszystko ok ale krucho z miejscami i gin załatwił mi łóżku. Jutro prawdopodobnie załozą mi cewnik, szyjka nadal się trzyma Wyć mi się chce, nie mam neta żeby was czytać. Pozdrawiam" |
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Sygnie mój to już powiedział, że będzie puszczał taką muzykę jak Tiesto, Armin von Buren itd
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi się ostatnio cały czas po głowie kołacze Bezimienna Varius manx, chociaż nigdy za tym zespołem nie przepadałam. Z ciekawostek to dodam, że jak znajomym urodziła się córka, to zasypiała i uspokajała się tylko przy ciężkim metalu. Wystarczyło że puścili jakieś kołysanki to był ryk niemiłosierny
|
|
#4129 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Obiad się robi
upociłam się przy tym jak prosiaczek, a paluszki u rączek i nóżek oczywiście spuchnięte jak serdelki![]() Cytat:
Podziwiam Cię za to, że mimo, że tyle dźwigasz na barkach, to cały czas się jakoś trzymasz. Wiem -musisz, nie masz wyjścia, ale mimo wszystko wielkie brawa dla Ciebie i trzymam kciuki za to, żeby w końcu przyszedł taki dzień, że wejdziesz na nasz wątek i napiszesz, że Igorek ładnie śpi, je i nie ma kolek - życzę Wam tego z całego sercaŻeby to było takie proste tż uparty jak osioł jest w tej materii, chociaż po cichutku liczę, że może mu się zmieni![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to bardzo niedobrze trzymam kciuki za zdrowie Lenki ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
No to kciuki, żeby Sarze jak najszybciej chciało się wyjść z brzuszka, co byś nie musiała długo w szpitalu leżeć ![]() |
||||||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyjazdów to my planujemy jechać pod koniec września/początek października w góry. Tak mi się chce wyrwać gdziekolwiek po tym długim leżeniu że nie mogę czekać dłużej
![]() Wtedy będzie już nieco chłodniej, mniej turystów więc pospacerujemy sobie co nieco. Lilka będzie miała już 3 miesiące wiec w chustę ją zapakuję i myślę że będzie fajnie agulaaabar brawa dla męża ![]() ![]() CarmelaSoprano ![]() ![]() dziubek to niezłego masz głodomora może najzwyczajniej tyle potrzebuje.. a jak z przyrostami wagi?ela gratulacje!! Witamy Tomka na świecieBartessa ja też dziś zjadłam surowe jabłko i mała po karmieniu zrobiła mega kupę nie wiem czy to zbieg okoliczności bo ostatnio też jadłam ale nic takiego się nei działo.Generalnie jem wszystko a kupki robi piękne rzadkie, żółciutkie jak jajecznica jednak stęka przy tym jak stary ![]() zanka biedna Lenka trzymam kciuki oby nic dalej się nie rozwinęło![]()
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
Patik oby akcja się rozwinęła jak najszybciej
.Zanka zdróweczka dla małej. |
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka napisz Patik, że wszystko będzie dobrze !
Nie umiem znaleźć do niej nr |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
KCIUKI ZA LENKE!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() u nas zimno i pada
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Patik
żeby jak najszybciej się wszystko rozwinęło i żebyś już wkrótce tuliła dzieciątko ![]() A któraś wie co u Chelsea???
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-18 o 14:30 |
|
|
|
#4136 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za spotkanie z położnąCytat:
to miałaś super czuja, ja trafiłam na innego, ciekawe czy się kiedyś na tej inflanckiej nie spotkałyśmy przypadkiem ![]() Cytat:
proszę bardzo dziubek79 Szymek śliczny szkrabik Cytat:
żeby Lenka jak najszybciej wyzdrowiała ![]() skończyłam w końcu zaległe prasowanie, wózek wysłali w piątek, więc może dzisiaj dotrze, krem na rozstępy prawie się skończył, jedna tabletka żelaza została.... to Hnuś mogła by nas zaszczycić swoją obecnością na zewnątrz brzucha ![]() dobra zbieram się po mału po młodą do przedszkola i potem jedziemy zawalczyć o zwolnienie. |
|||||
|
|
|
#4137 |
|
BAN stały
|
Efekt mojej wczorajszej nudy.
Tak mi dzieciary ściany poniszczyły,że już nie wiem co naklejać na te plamy,zdarte farby,ich dzieła rysunkowe a malowanie co pół roku mnie wykańcza. I tak się wdrapałam na to łózko piętrowe i maznęłam coś tam. Tylko kratkę wentylacyjną muszę znów wczepić. |
|
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
melduję się, żebyście o mnie nie zapomniały
) brak netu i informatyk na urlopie doprowadza mnie do szału, nie mogę Was czytać ( U nas wszystko ok, zaliczyliśmy już spacery, wyjazdy do rodziców na działkę. Zuzka ładnie je, w nocy nawet śpi, tylko coś w dzień nie mogę ją uśpić. Walczę ze sobą i książkowymi teoriami czyli z jednej strony Tracy Hogg a z drugiej spanie razem w łożku hehehehe Trzymam za Was kciuki, żadna nie urodziła?? bo coś się lista nie powiększa. |
|
|
|
#4139 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miło ze strony szwagierków, że Cię odciążyli - mało jest tak domyślnych ludzi... Cytat:
Cytat:
Dziubku, Szymuś wie co dla niego wygodne Ja też tak spałam dopóki brzuchol nie doskwierał![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się ZaneczkoCytat:
![]() A w komórce nata nie może włączyć? Cytat:
![]() Cytat:
Efekt mojej wczorajszej nudy Szczena co rusz mi opada!
|
|||||||||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka hehe i fajnie !
Co będziesz wydawała pieniądze na kolejne malowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

tak właśnie wyglądałam jak mi robili znieczulenie hahahahha
żeby Lence przeszedł ten katarek i była zdrowa!

upociłam się przy tym jak prosiaczek, a paluszki u rączek i nóżek oczywiście spuchnięte jak serdelki

zębole
żeby Lenka jak najszybciej wyzdrowiała