Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 10:04   #4951
Magda_84
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Magda_84, moja mama też ma sukienkę ecru/smietankowa tyle, że z czarnymi wstawkami. Do tego ma cienki czerwony pasek, czerwone szpilki i czarna kopertówkę. Fajnie by było do tych ecru i złota dodać jakiś akcent, może właśnie czerń?

Aha - moi rodzice się nie ubierają pod siebie jakoś w ogóle nie przywiązujemy do tego wagi
a widzisz, Twoja mama ma fajną sukienkę, bo nie całą jednolitą i można w takim wypadku dobrać odpowiednie buty/torebkę. Chyba też namówię mamę na czarne buty i torebkę koprtówke, to trochę ożywi ten ecru

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Magda to koszula niebieska może? Do grafitu i ecru myślę że będzie pasować
a może mama niech dobierze dodatki w takich kolorach jak Ty masz ja zamiast złotego bym wzięła jakiś mocniejszy, wyraźniejszy kolor może fiolet? No, albo niebieskie, tata niebieska koszula i mama np. biżuterie z niebieskimi kamieniami i buty też jakieś z niebieskim dodatkiem albo w ogóle niebieskie.
niebieski to fajny pomysł, nie wiem jak sie będzie komponował z sukienką ecru, ale może rzeczywiście nie muszą rodzice do siebie pasowac
chociaż z drugiej strony nie chciałabym żeby wyglądali razem jak każde z innej parafii

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2011-07-15 o 10:08
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 10:46   #4952
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

A wczoraj wpadły do mnie koleżanki i pokazałam im zdjęcia sukni które mi się podobają i które mierzyłam... no i tak podoba im się Herm's Bellucia i White Rose. I jak powiedziałam im ceny to stwierdziły żebym brała tą z Zamościa. czyli tą http://www.preloved.co.uk/fuseaction.../599b85ec.html co myślicie o niej??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg R429_2.jpg (43,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _wsb_271x366_R429_3.jpg (31,5 KB, 43 załadowań)
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:22   #4953
Moniczka0
Przyczajenie

Dziewczyny ja mam pytanie co do owoców. Jakie rodzaje najlepiej kupić w sierpniu i jaka ilość? Czy to się liczy od od osby czy tak na oko. Wesele mam na ok 100 os.
Moniczka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:13   #4954
marryzet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

ej dziewczyny a właśnie ktoś ma zespół Agat albo był na weselu gdzie oni grali??? bo ja ich mam
No to szczęściara z Ciebie Ja chciałam wziąć AGAT na swoje wesele, ale nie mają już w przyszłym roku (2012!) żadnej wolnej soboty! Bawiłam się u mojej kuzynki na weselu z tym zespolem i dla mnie rewelacja! Robią niezapomniane show, bardzo integrują się z gośćmi no i ta biesiada przy stołach - mistrzostwo świata! Już Ci mogę pogratulować super wesela!
marryzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:21   #4955
malgosia_23
Raczkowanie

Dziewczyneczki Kochane
Strasznie dawno do Was nie zaglądałam, tzn podczytywałam w wolnej chwili, ale zbyt zmęczona żeby cos napisać. Zaczełam pracę i do domu ściągam żeby się przespać. Weselne sprawy znów gdzieś w tyle i zaczynam już płakac z tego powodu. Na nic nie mamy czasu, zostało niespełna 2 m-ce a my nie mamy sukni, garnituru, zresztą całego stroju dla Tż, obraczek, pierwszego tańca itd... generalnie jesteśmy w czarnej d****.
Przede wszystkim, Dziewczyny wspaniałe relacje,Patrycja strasznie mi przykro, że nie zdążyłam zobaczyć Twoich zdjęć - mam nadzieję, że podeslesz w wolnej chwili.

Cytat:
monik85 - najlepsze życzonka!! wyglądaliście super! dzięki za obszerną relację, cudnie się czytało, TŻtowi też się podobała )

Ja też, ja też

Dziewczyny! założyłam konto na gmailu- nazwałam je lubelskie.PM. Wrzucajcie fotki ja wrzucę swoje dziś wieczorem, bo teraz jedziemy jeszcze z zaproszeniami hasło dla wtajemniczonych na maila
Mogłabym też poprosić o hasło i link do konta. Strasznie chciałabym zobaczyć Wasze suknie
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:35   #4956
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyneczki Kochane
Strasznie dawno do Was nie zaglądałam, tzn podczytywałam w wolnej chwili, ale zbyt zmęczona żeby cos napisać. Zaczełam pracę i do domu ściągam żeby się przespać. Weselne sprawy znów gdzieś w tyle i zaczynam już płakac z tego powodu. Na nic nie mamy czasu, zostało niespełna 2 m-ce a my nie mamy sukni, garnituru, zresztą całego stroju dla Tż, obraczek, pierwszego tańca itd... generalnie jesteśmy w czarnej d****.
Przede wszystkim, Dziewczyny wspaniałe relacje,Patrycja strasznie mi przykro, że nie zdążyłam zobaczyć Twoich zdjęć - mam nadzieję, że podeslesz w wolnej chwili.

Mogłabym też poprosić o hasło i link do konta. Strasznie chciałabym zobaczyć Wasze suknie
malgosia_23, nic się nie martw, jeszcze wszystko uda się znaleźć i załatwić! dane poszły na priv
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:43   #4957
malwus20
Wtajemniczenie

Ja tez poproszę o hasło i link bo gdzieś to przeoczyłam jak czytałam a nie wiedziałam że założyłyście wspólne konto

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 16:48   #4958
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
A wczoraj wpadły do mnie koleżanki i pokazałam im zdjęcia sukni które mi się podobają i które mierzyłam... no i tak podoba im się Herm's Bellucia i White Rose. I jak powiedziałam im ceny to stwierdziły żebym brała tą z Zamościa. czyli tą http://www.preloved.co.uk/fuseaction.../599b85ec.html co myślicie o niej??
piekna
Stary 2011-07-15, 19:56   #4959
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez posy Pokaż wiadomość
Chcialam sie pochwalic!
Mam juz zarezerwowany termin na 1.07.2012. Witajcie!

A co do kosztow szycia a kupna sukni to jakie to mniej wiecej roznice? Bardzo duze?
Jakie krawcowe polecacie? No i ile potrzeba czasu na uszycie? Bo ja niestety jestem troche nieobyta w tym temacie.
gratulacje
co do sukni to nie wiem dokładnie jakie są różnica, ale krawcowa szyjąca suknie slubne na pewno będzie potrafiła wiernie odwzorować każdą (prawie) suknię

Cytat:
bardzo ładnie falbanki się układają

Cytat:
Napisane przez Moniczka0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam pytanie co do owoców. Jakie rodzaje najlepiej kupić w sierpniu i jaka ilość? Czy to się liczy od od osby czy tak na oko. Wesele mam na ok 100 os.
co do ilości to nie wiem, moze zapytaj sie w lokalu?
a co to rodzaju to ja słyszałam, że najlepiej idą winogrona (łatwo je sobie skubnąć, nie trzeba obierać są małe) potem banany i chyba mandarynki

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyneczki Kochane
hehe, my mamy tak samo, tylko tyle, że ja mam suknię zamówioną
a mój TZ beztrosko powiedział, że nie wcześniej niż w sierpniu będzie szukał garniaka

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:02   #4960
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość

hehe, my mamy tak samo, tylko tyle, że ja mam suknię zamówioną
a mój TZ beztrosko powiedział, że nie wcześniej niż w sierpniu będzie szukał garniaka
Cindi my juz kupilismy garniaka, ale jezdzilismy za nim od zimy dluzej niz za moja suknia, no ale... Kupilismy wkoncu w Olipie i przypadkiem uslyszlalam, ze od 1 sierpnia wchodzi do sklepow nowa kolekcja (jesien-zima) z tym, ze te garniaki będą "grubsze". Nie wiem ile w tym prawdy, bo w sumie garniak to garniak, kazdy taki sam ale mozecie eraz pojechac wstepnie pooglądać, bo mogą zacząć się promocje
Stary 2011-07-16, 09:43   #4961
jagodzia133
Zakorzenienie

o widzę że niedługo nowy wątek będzie to dziewczyny jeśli któraś z was będzie zakładać to wykasujcie z tytułu rok 2010.
Lili & Gabryś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 11:33   #4962
posy
Raczkowanie

Dziewczyny! Mam jeszcze pytanie odnosnie fotografa. Jakiego polecacie?
Patrzylam troche w necie i spodobalo mi sie trzech: 2f, kornet, Mariusz Zwolak..
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 12:17   #4963
majka277
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny! Mam jeszcze pytanie odnosnie fotografa. Jakiego polecacie?
Patrzylam troche w necie i spodobalo mi sie trzech: 2f, kornet, Mariusz Zwolak..
ja ostatni0 oglądałam fotki dwójki rodzeństwa fotografów - robili sesje mojemu bratu ciotecznemu pełna klasa, super zdjęcia, niespotykane ujęcia (m.in. na dachu hotelu Victoria) jestem pod ich wrażeniem. Co prawda u mnie zamówiony jest inny fotograf ale jakbym miała teraz wybierać skusiłabym się na nich

http://drphotography.pl/klienci/kt501/14/213/
majka277 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 14:48   #4964
moniczkar_
Raczkowanie

Moniczka0 na 1 dzień liczy się 20 dag/os a na 2 dni 30dag/os.Jeżeli chodzi o to jakie owoce to nam powiedziano że przede wszystkim winogron Idzie go najwięcej, plus jakieś śliwki,nektarynki,banany, ananas na przystrojenie,mandarynka, ewentualnie kiwiMam nadzieje że pomogłam

Dziewczyny dzisiaj moje panieńskie Dziewczyny cały czas coś kombinują,umawiają się a ja wiem tylko tyle że mam być gotowa na 19:00 i być ubrana na jasno i w krótką mini ajjj nie mogę się już doczekać co wymyśliły
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 06:38   #4965
anka24222
Raczkowanie

Nie znam akurat tych fotografów ale polecam swoich z Fotomachiny Jest to para -małżenstwo którzy naprawde przykladaja sie do tego co robią To rowniez ich pasja Plusem jest np to iz w cenie- na slubie masz 2 fotografow Jeden zajmuje sie Tobą a drugi mężem Zdjecia sa naprawde ladne Ceny rowniez są przystepne Ich prace mozesz sprawdzic przed slubem gdyz proponują wstepna sesję narzeczenską dla Was To równiez jest juz w cenie pakietu
Ja wlasnie zastanawiam sie nad tym czy robic sobie sesje w innym dniu Wiadomo trzeba od nowa sie umalowac nieco uczesac ...czy bedzie nam sie chcialo ...Wiadomo taka sesja trwa ok 5 godz napewno

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
U nas liczono na patery Na ok 100 osob ma byc 12 pater Na kazdda idzie np 3 banany 4 nektar.2 kiwi kisc winogr.jasnego i kisc ciemnego
Teraz mamy owoce sezonowe wiec warto je wykorzystywac Ponoc fajnie wyglada maly arbuz pokrojony na cząstki i rowniez fajnie schodzi

http://s4.suwaczek.com/20110730310520.png

Edytowane przez anka24222
Czas edycji: 2011-07-17 o 06:35
anka24222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 08:15   #4966
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
monik85 - najlepsze życzonka!! wyglądaliście super! dzięki za obszerną relację, cudnie się czytało, TŻtowi też się podobała )

Ja też, ja też

Dziewczyny! założyłam konto na gmailu- nazwałam je lubelskie.PM. Wrzucajcie fotki ja wrzucę swoje dziś wieczorem, bo teraz jedziemy jeszcze z zaproszeniami hasło dla wtajemniczonych na maila
czy ja też mogę być wtajemniczona? chętnie podzielę się swoimi fotkami ( choć to już rok minął )

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Z paniami w salonach jest problem o tyle, że jesli się przyszła PM-ka przyznaje, że ma ślub dalej niż pół roku do przodu, to panie nie mają chęci prezentować swoich towarów...

Ale wracając do tematu pokazu sukien i dodatków - te z Was, które nie mają znajomych, druhen, narzeczonych itd. czytających ten wątek, mogą się pochwalić tym, co do tej pory wymyśliły w sprawie ubioru ślubnego Przecież zdjęcie sukni i dodatków nie musi być na Was, może być katalogowe Chodzi tylko o to, żeby móc sobie z poszczególnych zdjęć poszczególnych elementów wyobrazić całokształt Przynajmniej ja z chęcią bym obejrzała
Wczoraj nie zdążyłam zamieścić moich fotek, postaram się dzisiaj nadrobić

Wiecie zaczęłam mieć dylemat dotyczący bukietu: florystka podliczyła mi, że mój bukiet będzie kosztował ok. 200-250 zł. troszkę się podłamałam i się zastanawiam, czy się opłata tyle pieniędzy wydać na bukiet, który będę miała przy sobie właściwie tylko na mszy i na zdjęciach... Może wymyślić jakiś skromniejszy bukiecik... ?
ja też początkowo chciałam bukiet za który florystka policzyła mi 300zł ale stwierdziłam, że nie ma jaj tyle pieniędzy za bukiet. i zamówiłam ze skromniejszych kwiatków i kosztował mnie 150zł. a urokiem mnie powalił! był prześliczny i taki jaki sobie wymarzyłam!

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki miałam masę postów do nadrobienia bo od czasu wesela nie miałam chwili żeby spokojnie przysiąść, poczytać i napisać relację. no ale czas najwyższy więc.....

oto link do relacji https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2753

Pozostali usługodawcy, których nie wymieniłam w relacji to:

Ciasta domowe Tadek - genialne wypieki, wszyscy goście chwalili, że smakują wyśmienicie, a do tego apetycznie wyglądają, ciasto znikało aż miło. Zamówiliśmy: trio, przekładaniec, 3-bit, delicję i toffi orzechowe (ogółem prawie 70kg ciasta na 120 osób + gościńce) i przyznam że poszło prawie wszystko

Owoce - W. i S. Polewiak, rynek Elizówka boks 35D - pomoc w wyborze owoców, określeniu ilości, realizacja zgodna z zamówieniem, świeże i dojrzałe owoce, nie trafiło się nic zepsutego. Zamówiliśmy: winogron biały i czerwony, banany, mandarynki, nektarynki, brzoskwinie i kiwi. Goście zajadali się ze smakiem

Obrączki - Pracownia Złotnicza p. Marek Reszka, Lublin, ul. Tumidajskiego - szybko, przyjemnie a przede wszystkim tanio!! Przetapialiśmy własne żółte złoto na białe, robiliśmy obrączki według własnego wzoru i wyszło cudnie Polecam!

Suknia - Salon Sisi ul. Wodopojna 11- piękna suknia, dobrze uszyta, miła i profesjonalna obsługa.

Kamerzysta i fotograf - Wideofilmowanie Koniar, Lipsko - bardzo miła współpraca, pełen profesjonalizm, umiejętność wyczucia chwili, świetny kontakt. Czekamy tylko na efekty pracy

Wszystkim dziękujemy
serdeczne gratulacje!!!!

ja też szyłam suknię w SISI babki spisały się na medal! do dziś uważam, że to najpiękniejsza suknia ślubna i nie zamieniłabym jej na inną
Stary 2011-07-17, 09:27   #4967
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
Moniczka0 na 1 dzień liczy się 20 dag/os a na 2 dni 30dag/os.Jeżeli chodzi o to jakie owoce to nam powiedziano że przede wszystkim winogron Idzie go najwięcej, plus jakieś śliwki,nektarynki,banany, ananas na przystrojenie,mandarynka, ewentualnie kiwiMam nadzieje że pomogłam

Dziewczyny dzisiaj moje panieńskie Dziewczyny cały czas coś kombinują,umawiają się a ja wiem tylko tyle że mam być gotowa na 19:00 i być ubrana na jasno i w krótką mini ajjj nie mogę się już doczekać co wymyśliły

ooooo to wczoraj bylo szalenstwo zdaj nam relacje koniecznie No i został Ci ostatni tydzien. Jak przymiarka sukni, bo sie nie chwalilas nic?
Stary 2011-07-17, 12:30   #4968
moniczkar_
Raczkowanie

Hej dziewczyny własnie wróciłam z panieńskiego i było bossssko!!!
Było nas 11 dziewczyn.Moje psiapsiółki były ubrane w czarne sukienki i miały czerwone podwiązki na nodze ja natomiast miałam krótką różową spódniczkę i do tego dziewczyny sprawiły mi strój: podwiązkę niebieską,ogon króliczka,uszy i muchę różową a do tego wielki różowy szal z piór!! Wyglądałam bosko!!! hihi
Przyjechałam do mieszkania jednej z koleżanki i na samym początku otworzyły dziewczyny
szampana i zaśpiewały sto lat,aż się popłakałam ze wzruszeniaPóżniej musiałam wypić strasznie mocnego drinka przez słomke w kształcie członka było kupe zabawy bo w jąderkach była dizurka wiec dużo wylatywało alkoholu na bokiNastępnie przyniosły mi tort również w ciekawym kształcie i miałam zaprezentować noc poślubnąReszte wieczoru piłysmy i dziewczyny zrobiły konkurenjce. Pierwsza to odpowiadalam na pytanie które wczesniej miał mój TŻ zadane i za złą odp piłam karniaka.Następna konkurencja to pytania dla dziewczyn która najbardziej zna parę młodą i również były karniaki Ostatnia to była ogromna plansza z różnymi głupimi poleceniami i też się cały czas piło Zabawa była świetna Włączyłyśmy muzyke biesiadną i tańczyłyśmy,robiłyśmy wężyki itp na 23 pojechałyśmy na disco i tam każda z nas dała czadu Miałam mnóstwo adoratorów hehe
tanczylismy,podrzucali mnie chłopaki na rekach,spiewli sto lat,składali życznia
Wieczór rewelacja!! Dostałam mnóstwo prezentów życzę każdej z Was żeby miała taki wspaniały wieczór jak jaNaprawdę niezapomnę do nigdy!! heheeh

Teraz najgorsze ... ślub heheh w poniedziałek idę na makijaż próbny,odbieram suknie i już się powoli zaczyna

Ps.Dodałam 2 zdjęcia jedynie z początku imprezy bo później same niecenzurowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2641.jpg (48,2 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2645.jpg (88,5 KB, 108 załadowań)

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2011-07-17 o 22:39
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 22:13   #4969
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
No to wybaczam A po USG nie wiesz, kto sie kryje w brzuszku ? Dobrze, że zdrówko dopisuje i Tobie i Juniorkowi... a co do porodu, to wcale Ci sie nie dziwie, ze się boisz.... ale wszystko zostanie wynagrodzone
Czuję się rozgrzeszona a jeśli chodzi o płeć naszego Maleństwa to sami nie wiemy tak do końca. Jak miałam usg na przełomie 13 i 14 tygodnia to dr powiedział, że to chłopiec. Później dowiedziałam się, że jeszcze na tym etapie ciąży nie można mieć 100% pewności, bo mogą to być powiększone narządy dziewczynki. Nie wiem czy się nie powtarzam i już nie pisałam o tym, ale nie chce mi się w historię zaglądać Na kolejnych dwóch usg Dzidziuś nam nie chciał pokazać co ma między nóżkami może na następnym czegoś się dowiem

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
aż się ciepło robi na sercu jak czytam o Bejbiku wybraliście już imię?
Z imieniem mamy trochę problem. Jeśli będzie dziewczynka to bezapelacyjnie Paulinka a jeśli chłopiec to najprawdopodobniej Piotruś. Nie do końca czuję się przekonana. Wśród żeńskich imion jest bardzo duży wybór, a wśród męskich jakoś nic nie mogę znaleźć Może macie jakieś pomysły Dziewczęta?

Cytat:
Napisane przez rudziutka_aguska Pokaż wiadomość
witam,
i ja chciałabym dołączyć do Waszego grona PM 2012, chociaż im więcej spraw staram się załatwić tym bardziej wątpię, żeby to w ogóle wyszło
z tego co czytam to Wy dziewczyny macie już wszystko praktycznie załatwione, a ja jeszcze nawet sali nie znalazłam. Na razie mam tylko mgliste pojęcie jak chciałabym, żeby to wyglądało.
Od razu chciałam podziękować wszystkim mężatkom za relacje i opinie o fachowcach - od tego robi się chociaż trochę jaśniej

Wstępny termin ustaliliśmy na 21.07.2012, ale ponieważ jeszcze w sumie nic nie jest na 100% zaklepane to może się zmienić.
Zastanawiałam się nad Pestką (w sumie to już nawet ją odwiedziłam z tż-em). Właścicielka była przemiła, bardzo nam obojgu przypadła do gustu, cena jest bardzo przystępna, no i słyszałam, że bardzo dobrze dają tam jeść
Oglądać salę byłam strategicznie w poniedziałek, więc złapałam jeszcze sobotnią pm, która była bardzo zadowolona. W sumie nic tylko brać
No i niby tak, ale ja z natury jestem niezdecydowana...
Może podpowiecie mi jeszcze jakieś lokale w okolicach Lublina. Oglądałam już Katarzynkę (nie ma terminów w lipcu ani w sierpniu), Dwór Leśce (za mało miejsca - trzebeby całą imprezę przenieść do namiotu) i Romax. Wesele ma być 2dniowe na ok 200 osób, może ciut więcej. Pomóżcie
Witaj życzę powodzenia w załatwianiu spraw ślubno-weselnych macie jeszcze mnóstwo czasu, więc na pewno ze wszystkim się wyrobicie

Cytat:
super że się podoba Ja jakoś też jednak wole polskie piosenki

Dziewczyny jakie w końcu robicie podziękowania dla rodziców?Mam problem bo mój brat,który żenił się 9 miesięcy temu kupił ramę i oprawił zdjęcia z różnych okresów życia .... i ja teraz nie wiem co wymyśleć ... zastanawiałam się poprostu nad bukietem kwiatów i czekoladkami w kształcie serca wedel, ale wydaje mi się że rodzice oczekują czegoś więcej ... już sama nie wiem,myślałam że później dam im nasze zdjęcie już jak będziemy mieć ślubne i tyle ...
A może tylko tak Ci się wydaje, że rodzice oczekują czegoś więcej? Moim zdaniem Twój pomysł jest jak najbardziej ok

Cytat:
To będzie Austin - london taxi wklejam fotkę - dla mnie mega fajne jest to, że w środku będę siedziała na kanapie i jest dużo przestrzeni na suknię, a poza tym jest 4-5 miejsc z tyłu (siedzi się jak w autobusie twarzami do siebie ), więc nasi świadkowie zabiorą się z nami. Koszt to ok. 700 zł.

No i a'propos świadków mam mały problem -moja świadkowa powiedziała, że przyjedzie prawdopodobnie sama... bez os. tow. Problem w tym, że świadek będzie z dziewczyną, taką, co go nie odstępuje na krok (śmiejemy się, że trzeba będzie postawić w kościele dodatkowe krzesło przy nim). No i nie wiem jak to będzie, czy mojej świadkowej nie będzie smutno itp ... Tzn. nie chodzi mi o to, że świadek ma się bawić ze świadkową, ale jak będzie sama to jakoś tak dziwnie Co myślicie?
Trochę głupia sytuacja... najlepiej byłoby gdyby i starsza przyszła z os. tow. Może jeszcze kogoś sobie znajdzie do towarzystwa? Z drugiej strony - u mnie świadkowie przyszli bez osób towarzyszących, bo akurat nie byli z nikim w związkach, a mimo wszystko wcale dużo ze sobą nie tańczyli.

Cytat:
monik_85 , cindi ! Ja w poblizu Balladyny mieszkam niezle.

whitepower fajnie ze powiedzialas, mam teraz pewnosc ze bede mogla zrobic 1.07 wesele! Wlasnie dzisiaj jestemy umowieni i babka miala sprawdzac jak z poprawinami ) dzieki
W 3 rozach jakos mi sie bardzo podoba, slicznie tam jest!

Dziewczyny, wczoraj troche chodzilam po salonach z sukniami i mowily facetki ze to stanowczo za wczesnie, rok? To prawda? Jak wy chodzilyscie?
Spodobaly mi sie 2 suknie, ale tak ze sie zakochalam No i mam problem

Co o nich myslicie? http://www.papamichel.pl/celeste/emin.htm

http://www.margarett.pl/lang/pl/page...3/kolekcja/35/
Pierwsza suknia jest bardzo ładna, ale takie ramiączka (czy jak to nazwać) kojarzą mi się ze strojem kąpielowym i nie podobają mi sięMyślę, że suknia wyglądałaby bez nich zdecydowanie lepiej.

Cytat:
Bardzo ładna

Cytat:
U nas na 100 osób mieliśmy:
- 18 kg bananów (została połowa)
- skrzynkę ciemnych winogron (nie zostało nic)
- 3 pudełka jasnych winogron (zostało 1,5)
- 5 opakowań (takich, co normalnie w sklepach się spotyka) nektarynek
- 2 opakowania kiwi
- 2 opakowania brzoskwiń
- 5 kg mandarynek
Jeśli chodzi o nektarynki, kiwi, brzoskwinie i mandarynki to zabraliśmy je luzem z sali weselnej - nie popakowane, więc ciężko mi teraz określić ile ich zostało, ale mimo wszystko trochę ich zostało. Ogólnie część owoców rozdaliśmy, bo sami nie dalibyśmy rady ich zjeść, a szkoda byłoby gdyby się zepsuły.

kffiatusheq - ja też poproszę o dane na gmaila

malgosia_23 - nie martw się, głowa do góry my też sporo rzeczy załatwiliśmy trochę w ostatniej chwili, ale zdążyliśmy ze wszystkim. Wy też zdążycie. Nie stresuj się, bo przygotowania to super sprawa i po wszystkim będzie Ci ich brakować

moniczkar_ - super panieński

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-17, 22:37   #4970
Tenaya24
Rozeznanie

Dziewczyny jeśli chodzi o tort i ciasta to dam Wam dobrą radę - nie przesadzajcie z ilością. U nas na 100 osób (wesele jednodniowe) było go dużo za dużo, choć wydawałoby się, że ilość będzie w sam raz... Były 4 placki tortu, 7 blach ciasta, po 2 kg rurek i babeczek. Zostały: 2 placki tortu(!), bardzo dużo ciasta w tym rurek i babeczek. Z tego co zamówiliśmy robiliśmy też gościńce. W sumie 20 pudełeczek gościńców. Pudełeczka nie były duże - mieściły się 4 kawałki ciasta. I całe szczęście, że robiliśmy gościńce, bo inaczej już w ogóle by nam zostało mnóstwo ciasta.
U nas w ogóle nie szło ciasto Nie dlatego, że było niedobre, po porostu po 1. było mnóstwo innego jedzenia i ludzie już nie mieli gdzie upchnąć ciasta, po 2. nie było kiedy jeść, bo dj dawał czadu i szkoda było ludziom siedzieć za stołami, po 3. jak jest wódka to ciasta idzie mało, po 4. nie każdy je tort. U nas na stołach gdzie siedziało młode towarzystwo ciasta w ogóle nie ubywało. Ciocie lepiej sobie radziły z ciastem, ale też dużo zostało na paterach.
Mnie akurat ucieszyło to, że zostało ciasto i tort, bo ja jestem łasuch, ale na dobrą sprawę można było sporo zaoszczędzić.
Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 07:18   #4971
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Tenaya właśnie DJ mowił nam że nawet i mniej alkoholu schodzi na weselach na których gra bo większość się cały czas bawi a nie siedzi za stołami
Stary 2011-07-18, 07:23   #4972
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny własnie wróciłam z panieńskiego i było bossssko!!!
Było nas 11 dziewczyn.Moje psiapsiółki były ubrane w czarne sukienki i miały czerwone podwiązki na nodze ja natomiast miałam krótką różową spódniczkę i do tego dziewczyny sprawiły mi strój: podwiązkę niebieską,ogon króliczka,uszy i muchę różową a do tego wielki różowy szal z piór!! Wyglądałam bosko!!! hihi
Przyjechałam do mieszkania jednej z koleżanki i na samym początku otworzyły dziewczyny
szampana i zaśpiewały sto lat,aż się popłakałam ze wzruszeniaPóżniej musiałam wypić strasznie mocnego drinka przez słomke w kształcie członka było kupe zabawy bo w jąderkach była dizurka wiec dużo wylatywało alkoholu na bokiNastępnie przyniosły mi tort również w ciekawym kształcie i miałam zaprezentować noc poślubnąReszte wieczoru piłysmy i dziewczyny zrobiły konkurenjce. Pierwsza to odpowiadalam na pytanie które wczesniej miał mój TŻ zadane i za złą odp piłam karniaka.Następna konkurencja to pytania dla dziewczyn która najbardziej zna parę młodą i również były karniaki Ostatnia to była ogromna plansza z różnymi głupimi poleceniami i też się cały czas piło Zabawa była świetna Włączyłyśmy muzyke biesiadną i tańczyłyśmy,robiłyśmy wężyki itp na 23 pojechałyśmy na disco i tam każda z nas dała czadu Miałam mnóstwo adoratorów hehe
tanczylismy,podrzucali mnie chłopaki na rekach,spiewli sto lat,składali życznia
Wieczór rewelacja!! Dostałam mnóstwo prezentów życzę każdej z Was żeby miała taki wspaniały wieczór jak jaNaprawdę niezapomnę do nigdy!! heheeh

Teraz najgorsze ... ślub heheh w poniedziałek idę na makijaż próbny,odbieram suknie i już się powoli zaczyna

Ps.Dodałam 2 zdjęcia jedynie z początku imprezy bo później same niecenzurowane
suuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrr r

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o tort i ciasta to dam Wam dobrą radę - nie przesadzajcie z ilością. U nas na 100 osób (wesele jednodniowe) było go dużo za dużo, choć wydawałoby się, że ilość będzie w sam raz... Były 4 placki tortu, 7 blach ciasta, po 2 kg rurek i babeczek. Zostały: 2 placki tortu(!), bardzo dużo ciasta w tym rurek i babeczek. Z tego co zamówiliśmy robiliśmy też gościńce. W sumie 20 pudełeczek gościńców. Pudełeczka nie były duże - mieściły się 4 kawałki ciasta. I całe szczęście, że robiliśmy gościńce, bo inaczej już w ogóle by nam zostało mnóstwo ciasta.
U nas w ogóle nie szło ciasto Nie dlatego, że było niedobre, po porostu po 1. było mnóstwo innego jedzenia i ludzie już nie mieli gdzie upchnąć ciasta, po 2. nie było kiedy jeść, bo dj dawał czadu i szkoda było ludziom siedzieć za stołami, po 3. jak jest wódka to ciasta idzie mało, po 4. nie każdy je tort. U nas na stołach gdzie siedziało młode towarzystwo ciasta w ogóle nie ubywało. Ciocie lepiej sobie radziły z ciastem, ale też dużo zostało na paterach.
Mnie akurat ucieszyło to, że zostało ciasto i tort, bo ja jestem łasuch, ale na dobrą sprawę można było sporo zaoszczędzić.
Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam
Tenaya ja to jem tylko babeczki uwielbiam je, takze u mnie na pewno nie zostanie a jesli chodzi o to ciasto, to masz racje, jesli ktos -robi goscince, to ciasto sie nie zepsuje, a jesli nie - to szkoda pieniedzy.

Ladne imiona wybraliscie, mnie sie dla chlopca bardzo podoba Marcel, Daniel, Oliwier ale tak naprawde kazde imie jest ladne, jak sie ladnie woła do dziecka
Stary 2011-07-18, 09:39   #4973
Magda_84
Rozeznanie

hej dziewczynki
widzieliśmy nasze obrączki w sobotę, piękne
przymierzyliśmy, okazało się że dobrze leżą i teraz jubiler ma zrobić tylko grawer i odbierzemy za tydzień.
Ubrałam też Tżta buty, koszula i krawat, garnitur już jest, więc tylko spinki zostały do zakupienia, ja już też mam wszystko, suknię odbieram 3 sierpnia
teraz mozna zająć się innymi drobiazgami, które nam jeszcze zostały, a troszkę tego jest...
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:52   #4974
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny ten program o ślubach na TLC jest kręcony w tym roku... poszukują par młodych które brały by ślub na przełomie sierpnia września. Ja się zgłosiłam bo myślałam że to na przyszły rok. Zadzwonili do nie i chcieli mnie wziąć ale odmówiłam bo to tylko 2 miesiące a poza tym jest wiele czynników które przemawiały za nie. Więc jak chcecie to się zgłaszajcie. Tylko musicie mieć fajny pomysł na swoje wesele wtedy na pewno zadzwonią.
Lili & Gabryś

Stary 2011-07-18, 17:16   #4975
czeremchowa
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem tu nowa i potrzebuję Waszej fachowej pomocy

Ślub planujemy na 2012 i poszukujemy lokalu na ok 120 osób.
Chodzi nam o lokal w stylu bardziej nowoczesnym niż drewnianym czy muzealnym
Byłabym wdzięczna za wszelkie namiary
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:56   #4976
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość

Polecam Fiestę - spełnia kryteria o których piszesz - są tam dwie sale - na parterze na 80 osób, a na piętrze na minimum 120. My robimy na tej większej, mamy dokładnie 120 gości. Sala jest elegancka, kelnerzy występują we frakach, a dania podają w białych rękawiczkach Zdjęcia możesz zobaczyć na ich stronce. Gdybyś miała jakieś pytania chętnie odpowiem, na część już teraz a po 13 sierpnia będę mogła powiedzieć więcej z własnego doświadczenia

Już wszyscy goście potwierdzili nam obecność Ostrzegali nas, że zwykle przynajmniej 30 osób odmawia przyjścia, u nas tylko 14 z zaproszonych osób nie przyjdzie, głównie ze względu na zaplanowane wcześniej wyjazdy zagraniczne.
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:57   #4977
mag89
Raczkowanie

dziewczyny ratunku!slyszlayscie moze cos o zamknieciu ciastkarni alicja w nasutowie przez sanepid?za miesiac mam wesele i zamowilam tam ciasta o powiem szczerze jestem lekko przerazona bo doszly do mnie informacje ze powodem zamkniecia byla salmonella mam nadzieje ze to nie jest prawda..

Edytowane przez mag89
Czas edycji: 2011-07-18 o 17:58
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:55   #4978
majka277
Raczkowanie

A ja byłam dzisiaj na fryzurze próbnej u Karola Brzyskiego. Muszę powiedzieć, że facet ma talent w dłoniach w przeciągu 50 minut miałam wykonane 6 fryzurek próbnych każda olśniewająca mam teraz problem na co się decydować niestety zapomniałam o aparacie a zdjęcie mam tylko jednej w której dotarłam do domu - dodam, że to taka najmniej zwracająca uwagę - tzw na wyjście do domu (jak dodał Karol). Teraz wiem, ze dobrze, że do niego trafiłam Pozostaje jeszcze makijaż próbny u Berty
majka277 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:55   #4979
posy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czeremchowa Pokaż wiadomość

Jest nowo otwarty hotel przy warszawskiej - drugi focus Podobalo mi sie tam, elegancko, mila facetka. Z tym ze my akurat wolimy troszke inny styl Maja tam jakas duza sale, nie pamietam na ile os.
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 19:12   #4980
karolkya
Wtajemniczenie

ja polecam salę BENSIP - jest to centrum konferencyjne na ul. Ciepłowniczej/ Budowlanej w Lublinie... super obsługa, bardzo smaczna kuchnia i profesjonalne podejście do klienta Mieliśmy tam swoje wesele w czerwcu tego roku było cudnie. A jeśli chodzi o wystrój to minimalizm w kolorach, prostota i elegancja. Architektura budynku jak można zobaczyć na stronce w niczym nie przypomina "typowego domu weselnego".

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości