Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 15:47   #4711
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
jak wyjdę z pracy, to sprawdzę jak się to to nazywa i mogę wysłać Ci na PW (nie wiem, czy można tak wprost na wizazu? jeszcze mnie kto posądzi o reklamę).

Może ma swoje oddziały w różnych miejscach ja ze świętokrzyskiego jestem
a to ja poprosze jestem stanikomaniaczka i moze nie wiem o który sklep chodzi i tam nigdy nie byłam

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 15:51   #4712
Dione
Zakorzenienie

Mnie ostatnio 'rozwala' noszenie kolorowych zabudowanych czółenek w upały.Pewnie taka moda i blog erki tak noszą pewnie - ale mamy l a t o- od czego są sandały ? Przecież stopy w takim czymś to są jak w saunie, tyko że sauna jest zdrowa a to raczje nie
Ostatnio późne popołudnie a i tak żar sie z nieba leje ja ledwo moge wytrzymać i widzę dziewczyne w zabudowanych (tzn nie peep toe ani żadych wyciec z boku )czółenkach .Buty piękne ale po co sie tak męczyć?
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:08   #4713
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
jak wyjdę z pracy, to sprawdzę jak się to to nazywa i mogę wysłać Ci na PW (nie wiem, czy można tak wprost na wizazu? jeszcze mnie kto posądzi o reklamę).

Może ma swoje oddziały w różnych miejscach ja ze świętokrzyskiego jestem
ja tez jestem zainteresowana nazwa sklepu rowniez swietokrzyskie

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:15   #4714
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
ależ ja mam cycory jak donice szukam dłużej, ale znajduje

Jasne, że nie wszędzie, w typowych "chińskich" miejscach- nigdy w życiu bym nie znalazła stanika dla siebie. Ale jak mówię - ten mój sklep to miejsce z polskimi stanikami, rozmiarówka jest wprawdzie dzika, ale każdy znajdzie (metodą prób i błędów) rozmiar dla siebie
Ja tam nie wierzę, że znajdę tam stanik na mój niby średnio-duży biust 65J/60K
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:19   #4715
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio 'rozwala' noszenie kolorowych zabudowanych czółenek w upały.Pewnie taka moda i blog erki tak noszą pewnie - ale mamy l a t o- od czego są sandały ? Przecież stopy w takim czymś to są jak w saunie, tyko że sauna jest zdrowa a to raczje nie
Ostatnio późne popołudnie a i tak żar sie z nieba leje ja ledwo moge wytrzymać i widzę dziewczyne w zabudowanych (tzn nie peep toe ani żadych wyciec z boku )czółenkach .Buty piękne ale po co sie tak męczyć?
wczoraj na basenie widziałam panne w zabudowanych, czarnych czółenkach na wysokim obcasie sama na basenie stawiam na wygodę - japonki lub sandałki
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:27   #4716
orzeszek01
Zakorzenienie

rozwalaja mnie dziewczyny, ktore chodza w szpilkach jak kaleki. Po co to sie pchac w takie obsacy jak sie wyglada tak komicznie. Dzis mialam okazje widziec takie okazy. Masakra.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:43   #4717
Suvia
Zakorzenienie

dobra, nie będę wysyłać tylu PM-ek, najwyżej dostanę po łapkach- Textil Market się to zwie

jak widzę teraz spis miast, w ktorych jest (222), to się nawet prężnie rozwija, ale głównie po mniejszych miejscowościach

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:50   #4718
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
rozwalaja mnie dziewczyny, ktore chodza w szpilkach jak kaleki.
Ja w weekend widziałam taką scenę:
Pańcia wychodzi ze swojego garbusika w 15cm szpilkach, zaraz podlatuje do niej jej 'Misiu' i chwyta za ramię.
Jakoś wypełzła z tego auta, Misio ją puścił, idą jakieś 20 metrów.
Co z tego, że pańcia ledwo co idzie. Najważniejsze to być 'kul, dżezi i trendi'.
Jak padła na chodnik to aż się zatrzęsło, z tego co usłyszałam to podarła 'swoje kochane rajstopki floral!' i 'nową spódniczkę z ZARY!' oraz oczywista oczywistość 'och, zdarłam lakier z tych bucików!'.
Nie wiem jak ona upadła, ale zaryła brodą i kolanami tak, że aż krew spływała na chodnik.

Po co, pytam się po co?!
Nie umiem chodzić na obcasach = albo się nauczę albo nie chodzę.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 17:52   #4719
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
rozwalaja mnie dziewczyny, ktore chodza w szpilkach jak kaleki. Po co to sie pchac w takie obsacy jak sie wyglada tak komicznie. Dzis mialam okazje widziec takie okazy. Masakra.
Wiesz co, moze ten ktoś się uczy chodzić , bo całe życie śmigał w płaskich, albo już biega w nich cały dzień i zwyczajnie nogi bolą - nie zdaża sie wam tak nigdy

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2011-07-18 o 17:55
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:45   #4720
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Ja w weekend widziałam taką scenę:
Pańcia wychodzi ze swojego garbusika w 15cm szpilkach, zaraz podlatuje do niej jej 'Misiu' i chwyta za ramię.
Jakoś wypełzła z tego auta, Misio ją puścił, idą jakieś 20 metrów.
Co z tego, że pańcia ledwo co idzie. Najważniejsze to być 'kul, dżezi i trendi'.
Jak padła na chodnik to aż się zatrzęsło, z tego co usłyszałam to podarła 'swoje kochane rajstopki floral!' i 'nową spódniczkę z ZARY!' oraz oczywista oczywistość 'och, zdarłam lakier z tych bucików!'.
Nie wiem jak ona upadła, ale zaryła brodą i kolanami tak, że aż krew spływała na chodnik.

Po co, pytam się po co?!
Nie umiem chodzić na obcasach = albo się nauczę albo nie chodzę.
może akurat się uczyła
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:53   #4721
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
wczoraj na basenie widziałam panne w zabudowanych, czarnych czółenkach na wysokim obcasie sama na basenie stawiam na wygodę - japonki lub sandałki
O matko to już przesada, może jeszcze w szplkach do basenu weszła? No chyba, że były wybory miss

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 18:56   #4722
Damaris_
Zadomowienie

Ja nie cierpię nosić sandałów w mieście. Wolę już po całym dniu mieć spocone stopy niż w trakcie dnia uczucie jakiegoś pyłu/kurzu/brudu itd z chodnika. Męczy mnie to uczucie. Brr.
Po prostu każdy lubi coś innego, po to są różne typy butów żeby mieć wybór i nosić to, co się woli. Naprawdę aż tak was to oburza? Dziwni mnie takie mierzenie wszystkich własną miarą, a myślałam, że kobiety mają w sobie dużo empatii...
Stary 2011-07-18, 19:03   #4723
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra, nie będę wysyłać tylu PM-ek, najwyżej dostanę po łapkach- Textil Market się to zwie

jak widzę teraz spis miast, w ktorych jest (222), to się nawet prężnie rozwija, ale głównie po mniejszych miejscowościach
O dziękuję Znam ten sklep, kupowałam tam kiedyś kubki chyba, ale przyznam, że bielizny nie widziałam.

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 19:57   #4724
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię nosić sandałów w mieście. Wolę już po całym dniu mieć spocone stopy niż w trakcie dnia uczucie jakiegoś pyłu/kurzu/brudu itd z chodnika. Męczy mnie to uczucie. Brr.
Świetnie Cię rozumiem,dlatego często wybieram zabudowane i przewiewne obuwie.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 20:02   #4725
Suvia
Zakorzenienie

Nebya:

O widzisz, a u mnie na przykład takich dupereli typu kubki jest może jedna małą półka, a cały sklep to ubrania i duuużo bielizny (jedna cała ściana). Więc też każdy sklep może być na coś innego ukierunkowany.

~ Hank Moody
Stary 2011-07-18, 20:12   #4726
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
No też prawda. Dlatego też ja nie noszę szpilek i obcasów, no i dlatego, że po prostu nie lubię
Jednakże , ja akurat widuję panienki świetnie chodzące na obcasacvh
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:27   #4727
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
W każdym razie... rozwalają mnie te chusteczki srusteczki szaliczki apaszki na szyi w LATO. Kolejna moda, której większość nie potrafi nosić... no chyba nikt mi nie powie, że nie zna zastosowania tych chust :/ w większości przypadków ma pełnić rolę wizualną widocznie.. tylko i wyłącznie... Ale bokserka i apaszka? Wtf.
A ja się ostatnio zastanawiałam, co się dzieje, że co druga dziewczyna się tak nosi. Obstawiałam, że może ze względu na porę roku wszystkie mają zapalenie gardła

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
no kurde, ale do kazdego stroju praktycznie mozna dobrac taki szalik/apaszke/chustke ze bedzie pasowac (a o tym przeciez rozmawiamy). wyjatkiem jest chyba tylko bikini ;]
Ale ja to widuję te dziewczyny w dżinsowych szortach, mocno wyciętych bokserkach i z szalikami omotanymi kilka razy wokół szyi, że robi się taki "efekt boa". To wygląda dziwnie Ale niech sobie tam noszą, jak lubią. Więcej znam odwrotnych przypadków - moje rodzeństwo za nic nie założy zimą szalika, bo się duszą

Edytowane przez BrigitteBardot
Czas edycji: 2011-07-18 o 21:28
BrigitteBardot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 21:45   #4728
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Nebya:

O widzisz, a u mnie na przykład takich dupereli typu kubki jest może jedna małą półka, a cały sklep to ubrania i duuużo bielizny (jedna cała ściana). Więc też każdy sklep może być na coś innego ukierunkowany.
a kalkulator dla biuściastych? wtedy zna się swój rozmiar i nie trzeba dobierać metodą prób i błędów... http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:08   #4729
Suvia
Zakorzenienie

A napisałam gdzieś, ze nie znam swojego rozmiaru? Nie.

Napisałam za to, że rozmiarówka jest dzika, oznaczenia czasami są zupełnie niepodobne do tych normalnych, a czasem są niby takie same, ale rozmiar rzeczywisty stanika jest skrajnie odmienny. Więc musze brać wiele do przymierzalni

~ Hank Moody
Stary 2011-07-18, 22:25   #4730
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Wiesz co, moze ten ktoś się uczy chodzić , bo całe życie śmigał w płaskich, albo już biega w nich cały dzień i zwyczajnie nogi bolą - nie zdaża sie wam tak nigdy
Mnie się czasem zdarza - cały dzień śmigam bez problemu i nagle jakieś 50 metrów od domu, zaczynają mnie okropnie boleć nogi. W tym momencie po prostu sunę przed siebie krokiem pijanej owco-pandy, byle tylko być już w domu

Dla kogoś z boku, muszę wtedy wyglądać jak dziwadło na szczudłach

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:25   #4731
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Nebya:

Być może Z tym, że ja nie byłam w tym sklepie już kawał czasu, może ogólnie się coś pozmieniało. Aż pójdę i sprawdzę

nebya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 22:26   #4732
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
No ja tez nie lubie wrażenia zakurzenia dlatego nie nosze płaskich sandałów zawsze muszą mieć jakiś koturn z przodu bo inaczej mam wrażenie że zbieram kurz ale noszenia grubych butów jest dla mnie jeszcze gorsze, Kilka razy miałam na sobie czółenka jak było tak ciepło i dla mnie był to istny koszmar ,mimo że buty skórzane więc niby trochę przepuszczające powietrze. Stopy miałam były nie tyle wilgotne ci mokre, a do butów musiałam wsypać z pól opakowania talku ,
Zresztą kurz jest wszędzie ,jeszcze bardziej niz na stopach czuć go na dłoniach, jest na twarzy,włosach. Jest to dyskomfort ale nie do uniknięcia w mieście .A trzymanie spoconych , mokrych stóp sprawia że rozwijają sie drobnoustroje i sprzyja grzybicy więc wydaje mi sie mniej higieniczne. Przewiewne lekkie buty to jeszcze- ale czółenka które są zrobione z grubego PU ? przecież to plastik praktycznie niczym sie nie rózni od tego z czego są robione meliski (przynajmniej te ich tanie kopie )
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 00:38   #4733
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez zmawona Pokaż wiadomość
Mało kto to rozumie. Jakby nieopalanie się było jakąś zbrodnią! Naprawdę denerwujące są te wszystkie życzenia "więcej słońca na urlopie" itp. Ja zawsze mówię, że nie opalam się, bo lubię moją arystokratyczną karnację. Kiedyś w modzie było raczej unikanie słońca, zwłaszcza w kręgach szlachty i arystokracji i ja tę tradycję podtrzymuję. A poza tym skóra za bardzo opalana szybciej się starzeje. Dlatego nieznajomi mówią mi, że wyglądam na 27 lat najwyżej.
ja sie akurat opalam od razu na brazowo i wygladam ok z opalenizna, ale po 1 nie lubie sie opalac, po 2 wkurza mnie sama mysl, ze bede miala "rekawki", po 3 wole miec mlodsza skore . i jak tylko komus mowie, ze sie nie chce opalic, to od razu wielkie poruszenie, dlaczego, och i ach .

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
mam kilka par sandalow, ale nie pamietam, ktorego lata mialam jakakolwiek na stopach . dlaczego nie nosze sandalow? bo w pracy mam klime i byloby mi w stopy zimno, a nie chce mi sie ze soba wiecznie nosic drugiej pary butow, bo nie chadzam co do zasady z golymi nogami, a do ponczoch/rajstop nie bardzo widzialabym sandaly, bo uwielbiam piptoly .
Stary 2011-07-19, 01:50   #4734
Candy_lips
Zakorzenienie

Hehe A a pro po 'dobrych rad', to mnie rzadko mówią, że powinnam się opalić, a nawet jak mówili, to miałam to w poważaniu, ludziom najłatwiej jest oceniać, a tak naprawdę nic im do tego
Powiem Wam tylko ,że moja koleżanka ostatnio powiedziała, że powinnam nosić obcasy i tu lista argumentów. To powiedziałam jej, że to moja sprawa i mam prawo nie lubić obcasów, szpilek i ich nie nosić. Jeżeli się na takowe skuszę, to przecież tylko, jeżeli sama odczuję taką wewnętrzną potrzebę, a nie bo inni gadają
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 08:46   #4735
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
gorzej jak się nie mieścisz w takie staniki :P
Potwierdzam koleżankę Suvię- da się dobrać, tylko trzeba mierzyć i szukać. Ja mam stanik za 17zł, jest o niebo wygodniejszy i lepiej uszyty od tych firmowych gdzie płaci się za metkę a nie jakość. Noszę 90E i ciężko mi dobrać miski żeby nic się nie wylewało ani nie odstawało
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 08:58   #4736
zmawona
Raczkowanie

Question Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
No ja tez nie lubie wrażenia zakurzenia dlatego nie nosze płaskich sandałów zawsze muszą mieć jakiś koturn z przodu bo inaczej mam wrażenie że zbieram kurz ale noszenia grubych butów jest dla mnie jeszcze gorsze, Kilka razy miałam na sobie czółenka jak było tak ciepło i dla mnie był to istny koszmar ,mimo że buty skórzane więc niby trochę przepuszczające powietrze. Stopy miałam były nie tyle wilgotne ci mokre, a do butów musiałam wsypać z pól opakowania talku ,
Zresztą kurz jest wszędzie ,jeszcze bardziej niz na stopach czuć go na dłoniach, jest na twarzy,włosach. Jest to dyskomfort ale nie do uniknięcia w mieście .A trzymanie spoconych , mokrych stóp sprawia że rozwijają sie drobnoustroje i sprzyja grzybicy więc wydaje mi sie mniej higieniczne. Przewiewne lekkie buty to jeszcze- ale czółenka które są zrobione z grubego PU ? przecież to plastik praktycznie niczym sie nie rózni od tego z czego są robione meliski (przynajmniej te ich tanie kopie )
Ciekawe... Ja zawsze latem chodzę w płaskich sandałach po mieście i nigdy nie mam wrażenia zakurzenia... Nie czuję tego po prostu. Pewnie to indywidualna sprawa... Albo taka nieczuła jestem
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:02   #4737
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Powiem Wam tylko ,że moja koleżanka ostatnio powiedziała, że powinnam nosić obcasy i tu lista argumentów. To powiedziałam jej, że to moja sprawa i mam prawo nie lubić obcasów, szpilek i ich nie nosić. Jeżeli się na takowe skuszę, to przecież tylko, jeżeli sama odczuję taką wewnętrzną potrzebę, a nie bo inni gadają
odnosnie do obcasow, to z kolei uwielbiam tekst - ktory slyszalam juz z kilku ust - ze "noga w obcasie 4 - 5 cm wyglada kaczkowato". i to nigdy nie odnosilo sie wylacznie do nog osoby wypowiadajacej te slowa, ale chodzilo o ogol.

na co dzien najczesciej nosze obcasy 4 - 5 cm. kwa kwa.

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
Potwierdzam koleżankę Suvię- da się dobrać, tylko trzeba mierzyć i szukać. Ja mam stanik za 17zł, jest o niebo wygodniejszy i lepiej uszyty od tych firmowych gdzie płaci się za metkę a nie jakość. Noszę 90E i ciężko mi dobrać miski żeby nic się nie wylewało ani nie odstawało
masz okolo 95 - 100 cm pod biustem i okolo 112 cm w biuscie?
Stary 2011-07-19, 10:19   #4738
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
tylko znajdz dobry stanik z niższym obwodem i duza miska, ja mam polskie 70H (bryt 32FF) i w sklepach innych niż ze stanikami za ponad 60-70 zł ni chuhu nie znajdę nic. A co dopiero dziewczyny z 60/65.

Edytowane przez sabbatha
Czas edycji: 2011-07-19 o 10:20
sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 10:25   #4739
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
tylko znajdz dobry stanik z niższym obwodem i duza miska, ja mam polskie 70H (bryt 32FF) i w sklepach innych niż ze stanikami za ponad 60-70 zł ni chuhu nie znajdę nic. A co dopiero dziewczyny z 60/65.
ja mam tylko polskie 70F (brytyjskie 32E) i w zwyklych bielizniakach tez nie potrafia mi zaoferowac stanika^^.

za to w SH mozna cudenka znalezc, czesto na Balkonetce dziewczyny prezentuja .
Stary 2011-07-19, 22:52   #4740
Damaris_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmawona Pokaż wiadomość
Ciekawe... Ja zawsze latem chodzę w płaskich sandałach po mieście i nigdy nie mam wrażenia zakurzenia... Nie czuję tego po prostu. Pewnie to indywidualna sprawa... Albo taka nieczuła jestem
No raczej nikt nie pisał, że każdy ma tak samo...właśnie o to chodzi. Więc nie wiem po co ten lament, że osoby w zakrytych butach się meczą. Może wcale się nie męczą. Każdy jest inny, nie wiem po co czepiać się cudzych butów, absurd i już.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości