|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() jesteś niesamowita z tymi twoimi snami!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() no to się pośmiałam na koniec dnia i idę spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
kurcze może po prostu moja tyle nie potrzebuję
w nocy się wyśpi, przeważnie śpi 12-13h w nocy w dzień 3h to jest maksymalnie chyba będę zapisywać ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- wasza erotyczna tancerka teraz już na prawdę idzie spać ![]() może jeszcze jakiś numerek zaliczę ![]()
#3543 |
Zakorzenienie
|
Nadia krócej śpi w nocy za to
![]() tylko weź wylicz, ile co będzie trwało ![]()
#3544 |
Zadomowienie
|
Izabela poszperałam i niebezpieczenstwem jest to zeby nie przypinac dziecku na noc bo moze grozic uduszeniem. i trzeba zwracac uwage na dlugosc lancuszka. wiec moze o to Ci chodziło
![]() a w dzień Tymo musi złapać drzemkę po każdym posiłku. czsem od razu jak zje, a czasem po zabawie dopiero. ale zdarza mu sie 15 minutowa drzemka ale i bywa godzinna. sumując to w ciagu dnia przesypia ok 3 godzin , rzadko 4. takze spi coraz mniej. a czasem i 2 godzin nie przespi(w sumie).
#3545 |
Zadomowienie
|
A w dzień... błagam. Mateusz praktycznie nie śpi w dzień. Na spacerze się prześpi max. godzinę (tylko jak jesteśmy w ruchu). Jeśli pogoda jest paskudna i nie wychodzimy, to czasami prześpi też godzinę, ale rzadko. Poza spacerem, to ma jedną drzemkę 15 minutową. Także w dzień śpi 1 godzinę i 15 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja spała dziś na przykład 5 h, od 10-13 i potem od 16-18.a wczoraj godzinkę, 2x po 30 minut ![]() u niej nigdy nic nie wiadomo, każdy dzień to niespodzianka jesli chodzi o spanie i humor, z resztą chyba o wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Kasiunia, gratki dla Dawida a mężowi współczuję
![]() Ego, o jaki śliczny ten pchacz ![]() Madzik, bez przesady, myję małej główkę w Oilatum i te łuski są miękkie, delikatnie je zdrapuję i nie ma nawet śladu. Większą krzywdę zrobiłabym trąc tą szczotką. Trzyrazyi, umarłam... ![]() ![]() Castia, to naturalne, kobieta zmienną jest ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | |
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ja już na nogach, ale idę zaraz sie położyc, miałam się wykąpać póki mały spi ale wolę być brudna a się trochę wyspac, bo ledwo na oczy widzę trzyrazyi normalnie padłam, kobito Ty to masz wyobraźnię ![]() następna ![]() mój w nocy to tak 7-8h potem zje i jeszcze z 1,5-2h śpi, a w dzień to nie więcej jak 3h sumie ![]() Cytat:
![]() ![]() do wszystkich poszły głosy my też prosimy: http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. miłego dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
witam z samego rana, nawet nie wiem czemu mam taki dobry humor dzisiaj ![]() ![]() zaliczyłam badanie krwi które miałam zrobić 6 tyg po porodzie ![]() laski jak ja mam przytyć, jem za 5 w tym 70% to słodycze a wolałabym jednak zdrowo tyć a nie opychać się pustymi kaloriami Cytat:
Cytat:
chyba jednak nie dodam ![]() a wietrzysz codziennie pupę ?? kasiunia gratulujemy skończonych 3 miesięcy ![]() Cytat:
iza ja mam pewłno gryzaczków droższych i tańszych i furorę robi najzwyklejszy z canpolu i po schłodzeniu Nadia go pałaszuje tak długo aż się ciepły zrobi http:// allegro.pl/gryzak-wodny-2-kolorowy-buteleczka-2-819-canpol-i1702655903.html i jeszcze jej kupiłam taki gryzako- smoczek i chociaż czytałam że dzieci jakoś go nie lubią to Nadia wczoraj przez 20 min go ogryzała z każdej strony http:// img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/09/99/82/1709998235 ego super ten samochodzik - chodzik, też się nad czymś takim zastanawiam ![]() Cytat:
![]() trzyrazi ale masz wyobraźnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
moja ostatnio śpi od 20 do 7, z dwoma pobudkami ok 1 i 5 nad ranem potem wstaje o 7,30 i po karmieniu, przewinięciu dosypia jeszcze do 9, a dziś ma dzień śpiocha bo śpi od 18 do teraz i ciekawa jestem ile jeszcze pośpi ![]() ![]() w dzień robi sobie ok 4-5 drzemek od 30 min do godziny chociaż bywa i tak że drzemka trwa tylko 10 lub 15 min wczoraj ćwiczyłyśmy z Nadią przewrotki na brzuszek i strasznie się jej to podobało bo tak się śmiała że aż się własną śliną zakrztusiła wy mnie chcecie zabić, już mnie brzuch boli od śmiania ![]() ego, coralady zagłosowane dziś macie ode mnie po całym punkciku ![]()
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Tez myślałam, ze już nas ta ciemieniucha wredna nie dopadnie, a jednak
![]() Lece zaraz do lekarza, zobaczymy, co mi powie, bo na te nogę to juz staram sie w ogóle nie stawać.
#3551 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny witam kawusią i pączkiem, łaaa
![]() dzisiaj trochę chłodno więc chyba wybiorę się na pocztę w marsupi bo dawno nie nosiłam w nim. Kurcze moje dziecko powoli odrzuca karuzelę, kiedyś leżał nawet 3 h a teraz...ooo słyszę marudzenie ![]() Woli zdecydowanie matę...bo pod karuzelą to kopnąć nie da się, pociągnąć, poszarpać... w ogóle zaczął mi pokazywać swój charakterek ![]() ![]() Cytat:
![]() są są może i Ty kiedyś zobaczysz na żywo haha ![]() dobrze się maskuje, tu brzuch wciągnąć, tam chustą zakryć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj w klubie ja tez uwielbiam slodkosci,nie wyobrazam sobie bez nich mojego dnia.... masakra... Cytat:
kupilam go kiedy zaczal ssac kciuka ![]() a smoka nie chcial to dawalam gryzaka, latwo go łapie w rączke,jest super Cytat:
![]() w marsupi nosi moj tż albo ja kiedy z samochodu przechodzę do sklepu bo nie chce chustą szastać po parkingu a w chuscie nie jest mi tak cieplo jak w marsupi, ja uwielbiam i to i to ![]() ja też ale...swoich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wanilia, nie pomogę, ja nie mogę ale schudnąć ![]() Tra, wreszcie idziesz do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...
![]() o ludu tyle stron .. kochane tak ogólnie bo nie mam ostatnio coś czasu ![]() mały teraz spi.. ![]() gratuluję wszystkim dzieciaczkom ukończenia wyjątkowych swoich miesięcy ![]() ![]() ząb a raczej wszystkie przestały boleć, to było jakieś rozpulchnienie dziąseł i bolało jak cho...a ![]() ![]() ![]() odreagowanie... jakieś nerwobólowe po porodzie i połogu ![]() no ale już przeszło.. kochane w niedzielę byłam nad wodą z tżtem i Wikim.. tylko tak odpocząć i poopalać się.. fajnie było.. a malutki przeszczęśliwy był.. ale tak dużo na raz wrazeń i widoków że w nocy problem był z zaśnieciem ![]() mój szkrab napewno jakiś skok przeżywa..cwaniaczek taki się zrobił.. krzyczy cały czas jak mu coś nie pasi ![]() ![]() ![]() pochwale sie i ja...wyobraźcie sobie że mały jeszcze nie ma trzech miesięcy (21kwietnia)... a już gryzaka gryzie aż czerwony się robi... ciekawe może to zęby.. ![]() ![]() ![]() ![]() trzyrazyi ludu co za sny.. najpierw monti ...teraz iza ![]() która następna??? ![]() wkleje zdjęcia z nad wody i gryzaka małego 1 to mama chroni przed słońcem.. nie lubię czapki to mi pieluche na głowę wciska ![]() 2 gryzak 3 u taty też fajnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Monti, kiedyś miałam silną wolę i potrafiłam sobie odmówić słodyczy a teraz nie mogę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Ada, słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś w ogóle nie jadłam słodkiego.jak już to chipsy wolałam,słodycze niet..a teraz chipsy mam gdzieś... chałwę wolę... :/ ada super foteczki mały słodki ![]() chyba będe musiała dokupić drugi ochraniacz na łóżeczko albo sama nie wiem, co chwile krzyk bo nogi ma w szczeblach tak fika... :/
![]() |
#3556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś też na słodko dzień zaczęłam, najpierw drożdżówka z makiem a potem z serem popita ekstra słodkim cappuccino ![]() no ja myślę że zobaczę ![]() co do włosów ja też łysieje, niedługo zacznę włosy z podłogi zbierać i niech mi ktoś z tego perukę zrobi, przynajmniej będę miała ze swoich ![]() Ada synek słodki ![]() Cytat:
haha ja też wyżeram płatki garściami, kupuje granole czekoladową i jem jak czipsy ![]() mały akrobata ![]()
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi włosy wypadają takimi ogromymi pasmami, nie pojedynczo ale w kupce po ok 30 , normalnie bede miała łyse placki.... a on to ma chyba adhd ![]() ![]()
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Słodycze.... tak, to też moja zmora
![]() już jestem po kawie z ciachem, a po drodze z kuchni (niosąc tą kawę i ciacho ![]() ![]() oo, i żelki jeszcze mam,teściowa mi wczoraj kupiła ![]() Iza moja śpi zwykle od 20 do 7 z 1-2 pobudkami a w dzień 4-5 h ![]() u nas nocka ładna, mała spała od 19.30 do 7.30 z 2 pobudkami o 3 i 5.30 Ja mojej wydrapuję paznokciem ciemieniuchę z brwi ![]() Szyjkę mamy czasem odparzoną, przemywam rumiankiem i smaruje sudocremem Mi też wlosy wypadają... Ampułki Radical kupiłam, musze sie w koncu zmobilizowac i zaczac uzywac ![]() Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-19 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Dziękujemy za dobre słowo ![]() Jak sobie pomyslę o wczorajszej wizycie i o tym,co pani neurolog wyprawiała z Lilusią to normalnie ![]() ![]() ![]() Dzisiaj miałyśmy mieć szczepienie,ale mamy zakaz.Tylko pzreciwko żółtaczce mamy się zaszczepic,bo to ponoc najważniejsze,a reszta dopiero za miesiąc. Wanilko pytałaś co mnie zaniepokoiło.Najpierw się zastanawiałam(na forum też pisałam)że ma rączki w piąstki,potem na 3 dni przestała podnosic główkę,od początku jakoś dziwnie w tył główke odchylała,no ale najbardziej niepokojacym objawem było to,że prawą rączkę zaczęła tak dziwnie do tyłu odginać.Tak nienaturalnie chciała chwytać. Trzyrazyi ty to masz sny! ![]() ![]() Olusia słodycze to jest to co kocham najbardziej! ![]() ![]() A my jak co rano prosimy o głosy ![]() ![]() ![]() ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl Oczywiście klikam na was ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
o jeju, nie mowcie nic o słodyczach, jezdze do lidla i hurtowo kupuje wafelki takie jak knopersy i lody w pudełkach i takie na patyku jak magnum, zaczynam dzień zawsze od wafelków
![]() a mozna jak sie karmi, bo mi tez włosy wypadaja garściami, a na paznokciach musiałam hybryde zrobic, a wpierniczam witaminy dla mam karmiacych |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
witam,
moje dziecie przespało nockę ładnie, coś się budził nad ranem, ale zanim zdąrzyłam dojść to się uspokajal i zasypial i tak kilka razy. ale zauwzylam na jego buzce mnostwo krosteczek,i teraz pytanie czy to po bananie wczorajszym czy po tej zupce, ktorej w sumie moze 1-2 lyzeczki zjadl ![]() ada32 ja tak samo robie małemu na dworku z pieluszką na głowie ![]() ![]() Olusia mi tez te cholerne wlosy lecą i się boje bo nieraz Tymo miał w garsci ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-19 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jutro mamy szczepienie, w końcu przywieźli szczepionki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coralady mojej nic nie jest po czekoladzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Wtajemniczenie
|
gosik monti wanilia
![]() ![]() ![]() Ja też nie mogę się oprzeć słodyczom ![]() ![]() ![]() a jak nie mam nic w domu słodkiego to w nocy muszę choć łyżeczkę cukru w gębę włożyć ... tak dla spokojności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ponoc moze dizecko sie od nich udusic ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Monti, ja po pierwszej ciąży miałam to samo choć w mniejszym natężeniu, ale też ciągle jadłam slodycze. Jak przestałam karmić nadal tak jadłam a dwa miesiące później zaszłam w ciążę. Więc teraz nie liczę na cud, muszę się jakoś za siebie wziąść
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł nam sweterek z Coccodrillo
![]() ![]() ![]() widze, że te slodycze to jakas plaga wsrod mlodych mam... ja sobie tlumacze, ze karmie, wiec potrzebuje wiecej kalorii ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | ||||
Zakorzenienie
|
no żółto blado żólte
![]() Cytat:
![]() Cytat:
od 20.30 -3, 3-5 albo max 6. W dzień kilka razy 3-4 po 15min do pół godz - no i w wózku na spacerze drzemie Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
olenka dzisiaj konczy 3 miesiace
![]() idziemy do pediatry, bo ta wysypka i ciemieniucha nie polepszaja sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ![]() ojjj i to jak a taka mała to już w ogóle sama nie wie czego chce ![]() dziewczyny ode mnie również po punkciku cąłym ![]() zazdroszczę humorku ![]() ![]() ja też nie ![]() Cytat:
![]() śliczny słodziak ![]() Cytat:
![]() a wczoraj z desperacji jadłam podpłomyki przełożone dżemem -pyszota ![]() monti wiesz co moja mała też taka wiercipięta, ona nawet jak je to macha nogami, a jak śpi to ma nogi albo ręke w górze ![]() jest niesamowita, musi się zawsze ruszać, ja juz opadam z sił przy niej i tak właśnie myśle co będzie dalej ![]() też kupiłam dziś ten namiot dzięki Mirabilce ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-19 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.