Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 06:25   #1681
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Przeczytałam TŻ, co się przydarzyło siaśkowi, a on się mnie pyta, po co ja mu to czytam. Mówię, że ku przestrodze. A on mi tłumaczy, że w dzień nie śpi tak mocno, a w nocy wie, że ja jestem i może. I na końcu się jeszcze obraził, że go podejrzewam, że mógłby tak samo
Niech się nie obraża, bo faceci tak mają.

Dla przykładu tata mojej przyjaciółki miał się zająć dwójką wnuków, jak jego żona poszła do sklepu. Wraca, a tam dzieci się drą (miały ok. 3 m-ce i 1 rok), a dziadzio pochrapuje

poziomka Brak zdjęcia stanowczo lepszy niż jego obecność Może za 9 kg?
No dobra, już kończę z tym dniem paszteta...

moria No zależy kiedy, co i jak, ale my z Wawy do Łodzi mamy w sumie niedaleko, więc jakby któraś z nas jeszcze była chętna, to ja się mogę do Łodzi wybrać
Trasę mam obczajoną a myślałam, że jeszcze jako ciężarówkom uda nam się tam spotkać

Noc całkiem, całkiem.
Edzik padł o 22, zaraz po jedzeniu, a na kąpiel o 21 musiałam budzić
Dziewczęta - musimy częściej chodzić na spacery, widzę, że Hanex też padła

Pierwsze stękanie niby od 0:15 do 1:00, ale tylko stękanie, bez pobudki. Dałam smoka i poszłam spać. Jedzenie o 2:40 i 6:00.
A teraz widzę, że kima u mnie w łóżku, więc chyba idę zjeść śniadanie.

A potem do sklepu, bo mój kochany synek wrzucił mi szczoteczkę do zębów do kociej kuwety i nie mam czym zębów umyć i cholery dostanę od tego, więc na 8:00 do sklepu po nową

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 06:35   #1682
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Agnieszko_pe, ogromnie się cieszę, że jesteście razem! A Norbi to synek tatusia? Czyżbyś miała w domu solidarność pikasiów? Ale masz cudnego blondaska

Moria, Paulizia, reszta mamusiek, które tak robią! JA TEŻ CZĘSTO SIADAM DO KOMPA, zamiast poświergotać do Hanutki Ale uważam, że na zdrowie nam wyjdzie, jeśli każda będzie miała czas dla siebie Zresztą ona szalenie lubi gadać do króliczka i żaby na macie edu
Odnośnie facetów i ich niesłyszenia w trakcie spania, to zdaje się, że na naszym wątku dokonałyśmy odkrycia na skalę światową! To jest problem masowy i zdaje się uwarunkowany genetycznie. Jakaś mutacja w kodzie DNA! Mój TŻ nie słyszy dzwoniącego telefonu, nie słyszy budzika, który dudni tak, że ja wstaję na baczność po pierwszym sygnale
mary

co do nieslyszenia, to ja musze sie wylamac.
to ja nic nie slysze jak jest tz.
normalnie wystarczalo mi 5h snu na dobe i mialam czas na basen czy pobiegac etc, tak teraz nieslysze ANI psa, ANI dzieci i spie w dzien 2x

co za noc!
norbi padl, domi sila poszedl spac o 23ciej(usnal nam w samochodzie) i wstal o 5(!)mowie o dominiku, za to nobet na raz wypil 210ml

dzisiaj robimy dzien dziecka dominikowi
najpierw basen, potem kino, cos tam pewnie jeszcze sie wymysli
babcia zostaje z nobim
a ja smigam popoludniu do kosmetyczki wkoncu
Stary 2011-07-19, 06:54   #1683
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
piszecie o wagach itp
no własnie wczoraj ważyłam moje Gabiątko i waży 4420 Wiem, że to malutko na tle Waszych dzieciaczków, ale ona wychodząc ze szpitala miała 2750 (A urodzeniowa 2880) więc cieszę się z tego co mam
a na długość śmignęła 6cm i mierzy już 61 cm
!
wspaniały przyrost dla Gabika i dla mamusi

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Lekko może napisałam ale łzy za każdym razem ciekną po policzkach jak sobie przypomnę.
Współczuję, domyślam się że przeżyłaś chwilę grozy. Co do TZ to chybabym z nerwów mojego pobiła a potem pewnie się rozryczała.
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
[/COLOR]na ten mój zafajdany aparat i firmę SONY!!!!!!!!!!!!!
przyszedł dzisiaj z gwarancji
i wiecie jak naprawa wyglądała ???
ze pan w serwisie zrobił trzy zdjecia swojego kompa i stwierdził ze wsazystko ok i on takie zdjecia ma robic i MAM SOBIE PORÓWNAC Z INNYM TAKIM SAMYM APARATEM!!!!!!!!!!!!:baba :
patałach jeden
szkoda że tak beznadziejnie podeszli do tematu, w ramach protestu nie kupowałabym aparatu tej firmy

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
oby nie
ale superowe imie ma twoj tz!!!!
imie fajne, tyle slodziuchnych skrocikow mozna utwozyc
imieninki 08.08 obchodzimy

to tak jak mój brat, chrzestny Frania też ma imieninki 8.08

przyszlo moje tanki!!!!!!
jest boskie

nawet jako tako cyc w nim mam, bo ogolnie dramat, fajnie drapowania ukrywaja brzuch, wiec super
a jakie masz ???? daj linka

U nas UWAGA UWAGA nocka najlepsza jak dotąd
Sen od 21 -1 (aż 4h) i potem do 4 potem już troszkę gorzej, no ale nie można mieć wszystkiego.
Wieczór ciężki płacz z przerwami ok. 2h nic nie pomagało, nie wiem czy to brzuch czy co??
U nas też zwłaszcza wieczorem są ekscesy przy cycku, chce jeść ale płacze. Najczęściej wtedy odbijam go co chwilę, noszę na samolocik i znów próbuję, zazwyczaj skutkuje.

Delicadeza
córunia śliczna.

Chyba od dziś zacznę poszukiwanie sukienki na chrzciny, chciałabym białą lub pomarańczową zobaczymy co w mojej małej mieścinie będzie.
Stary 2011-07-19, 07:04   #1684
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek

Moj Antuan spal dzis od 22 do 5 rano teraz dosypia, a ja sie zajelam troszke starszym chlopcem
Wlansie go wyprawilam do pracy, nadrabiam zaleglosci i lece dalej spac do Antolka

Ile wasze dzieci jedza w dzien? Ile i co ile?

Siasiek kebab koniecznie. U JAHA
Moze jeszcze Dziewczonka akurat bedzie
Co do historii z tz to masakra jakas... wyobrazam sobie jak mocno sie wystraszylas Pewnie zachowalabym sie podobnie, a tz nigdy samego bym juz z dzieckiem nie zostawila

Aga_pe, ale Ci zazdraszczam wizyty u kosmetyczki
Moze kiedys tez sie wybiore

Matall jak to sie stalo, ze Edzik tak potraktowal Twoja szczoteczke?

Anulka spokojnie... to w koncu minie. Przestaniesz karmic piersia i bedziesz miala wiecej czasu dla siebie

Mary to w Anglii to normalka, ze po cc zajmujesz sie dzieckiem. Nikt go nie dotknie bez Twojej zgody i Ci nie zabierze. Dziecko caaaaly czas z matka.
Co do swiergotania to mimo wszytsko mam wyrzuty sumienia wiec swiergotam pol dnia, bo mi tak przykro jak on siedzi sam i patrzy w sciane. Mata go nie interesuje , palak na bujaku tym bardziej. Najbardziej lubi Scarface'a na scianie

Moj maly ma dzisaj 7 tygodni
Wczoraj sam przewrocil sie z brzuszka na plecki [wydaje mi sie, ze bardziej mu sie fartnelo, ale ja sie i tak mega ciesze!!!!]
Stary 2011-07-19, 07:15   #1685
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia Bo one stoją na umywalce, a pod umywalką jest kuweta
A jak teraz nie ma tż, to nie daję rady ogarniać kąpieli w wanience (nie miał by kto jej potem wyczyścić, bo ja usypiam Edę- a tak robił to tż), więc kąpię go właśnie w umywalce (bo taką dużą mamy). No i wczoraj tak wierzgał, że zrzucił kubeczek ze szczoteczkami
Więc od wczoraj jadę na płynie do płukania i czuję się BLE, ale wczoraj było za późno, żeby jechać, a teraz Edzik ŚPI i czekam aż się obudzi, żeby jechać.
Chyba kupię zapas, żeby w razie takiej sytuacji mieć

za 7 tygodni

Edzik ma dziś 1 miesiąc i 2 tygodnie
Za 2 tygodnie i 3 dni będzie miał 3 miesiące. Czekam na koniec kolek
Chociaż na boboticu i delicolu i lacidofilu jest naprawdę nieźle

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-07-19 o 07:16
Stary 2011-07-19, 07:27   #1686
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

a jakie masz ???? daj linka

U nas UWAGA UWAGA nocka najlepsza jak dotąd
Sen od 21 -1 (aż 4h) i potem do 4 potem już troszkę gorzej, no ale nie można mieć wszystkiego.
Wieczór ciężki płacz z przerwami ok. 2h nic nie pomagało, nie wiem czy to brzuch czy co??
U nas też zwłaszcza wieczorem są ekscesy przy cycku, chce jeść ale płacze. Najczęściej wtedy odbijam go co chwilę, noszę na samolocik i znów próbuję, zazwyczaj skutkuje.

Delicadeza
córunia śliczna.

Chyba od dziś zacznę poszukiwanie sukienki na chrzciny, chciałabym białą lub pomarańczową zobaczymy co w mojej małej mieścinie będzie.
badzo bym chciala ,
szukalam w bon prixie i nie ma!
nawet po numerze nie znajduje

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Moj Antuan spal dzis od 22 do 5 rano teraz dosypia, a ja sie zajelam troszke starszym chlopcem
Wlansie go wyprawilam do pracy, nadrabiam zaleglosci i lece dalej spac do Antolka

Siasiek kebab koniecznie. U JAHA
Moze jeszcze Dziewczonka akurat bedzie
Co do historii z tz to masakra jakas... wyobrazam sobie jak mocno sie wystraszylas Pewnie zachowalabym sie podobnie, a tz nigdy samego bym juz z dzieckiem nie zostawila

Aga_pe, ale Ci zazdraszczam wizyty u kosmetyczki
Moze kiedys tez sie wybiore

Matall jak to sie stalo, ze Edzik tak potraktowal Twoja szczoteczke?

Anulka spokojnie... to w koncu minie. Przestaniesz karmic piersia i bedziesz miala wiecej czasu dla siebie

Mary to w Anglii to normalka, ze po cc zajmujesz sie dzieckiem. Nikt go nie dotknie bez Twojej zgody i Ci nie zabierze. Dziecko caaaaly czas z matka.
Co do swiergotania to mimo wszytsko mam wyrzuty sumienia wiec swiergotam pol dnia, bo mi tak przykro jak on siedzi sam i patrzy w sciane. Mata go nie interesuje , palak na bujaku tym bardziej. Najbardziej lubi Scarface'a na scianie

Moj maly ma dzisaj 7 tygodni
Wczoraj sam przewrocil sie z brzuszka na plecki [wydaje mi sie, ze bardziej mu sie fartnelo, ale ja sie i tak mega ciesze!!!!]
za 7 tyg i obrot z brzucha

teraz to bedzie smigac z brzusia

nobi je co 2-3h jak niemowle i przewaznie pije po 60-80. wkurza mnie to

raz na jakis czsa wypije po 200

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-07-19 o 07:29
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 07:32   #1687
aniutka_85
Raczkowanie

Daissy gratulacje dla Gabulka piękna waga. Ja Haniutkę ważyłam w domu i wyszło mi równo 5 kg (czyli przytyła przez 6 tyg 1800g), a wzrostu mi wyszło 60cm, ależ one szybko rosną. Acha no i z oczkiem coraz lepiej już prawie wcale nie ropieje

Sasiek co za traumatyczne przeżycie , zabiłabym chyba TŻ jak by tak zrobił. Ja na szczęście mogę Hanię z moim na cały dzień zostawic i wiem, że na 100% nic się nie stanie

moniqac
wielki szacun za brak znieczulenia ja potrzebuję znieczulenia na sam dzwięk słowa dentysta

U nas po wczorajszych krzykach nocka super, mała spała od 10.30 do 4 a później od 4.30 do 7.40 mama jest wyspana i przygotowana na wyzwania mam nadzieję, że moje dziecko dzisiaj nie da takiego popisu jak wczoraj, aż się sąsiedzi przychodzili pytac czy wszystko ok, a ona płakała, bo płakac trzeba a ja siedziałam i płakałam z nią, ani suszarka na nią nie działała ani odkurzacz, ani tatuś, padła nam o 17 i spała do 21 już jej nawet zaczęłam bobotic podawac bo może to od brzuszka te wrzaski.

Teraz kilka pytań:
1. Czy wasze dzieci też tak namiętnie ssają piąstki, bo moja zaczęła w sumie od soboty?
2. Kiedy dzieci zauważają. że mają ręce?
3. do mam z rozstępami: Czym smarujecie rozstępy, bo mi się właśnie jeden krem skończył i nie wiem w jaki teraz się zaopatrzyc?

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 07:47   #1688
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello

ja średnio wyspana, Hanex zrobił pobudkę ok. 3:00, chyba Jej pozycja na brzuszku nie odpowiadała. Wzięłam Ją do łóżka i zasnęła z powrotem. A potem pobudka po 7:00, ale już spać niekoniecznie

Matall, kurde, jak schudniesz 9 kg, to w ogóle nie będzie Cię widać

Moria, jak pisała Matall, my na Łódź też mogłybyśmy się pisać. Albo mogłybyśmy gdzieś w połowie drogi: Łowicz, Skierniewice, Rawa Maz.?

Wczoraj też rozmawiałyśmy o Zjeździe Wrześniowym No i zdaje się, że jedziemy wszystkie cztery! Na trzy fury. Tylko jeszcze kwestia, gdzie odbędzie się ta impreza

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 07:51   #1689
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
Teraz kilka pytań:
1. Czy wasze dzieci też tak namiętnie ssają piąstki, bo moja zaczęła w sumie od soboty?
3. do mam z rozstępami: Czym smarujecie rozstępy, bo mi się właśnie jeden krem skończył i nie wiem w jaki teraz się zaopatrzyc?
1tak, moj kocha swoje palce i cale piastki, sa lepsze niz butelka i smoczek
2nie widzialam zeby sie przypatrywal raczkom ale swiadomy ze je ma to chyba juz jest
3 niedziala nic z moich obserwacji, wiec niczym nie smaruje procz zelu poporodowego z mustelli i oliwki

Cytat:
Hello

ja średnio wyspana, Hanex zrobił pobudkę ok. 3:00, chyba Jej pozycja na brzuszku nie odpowiadała. Wzięłam Ją do łóżka i zasnęła z powrotem. A potem pobudka po 7:00, ale już spać niekoniecznie

Moria, jak pisała Matall, my na Łódź też mogłybyśmy się pisać. Albo mogłybyśmy gdzieś w połowie drogi: Łowicz, Skierniewice, Rawa Maz.?

Wczoraj też rozmawiałyśmy o Zjeździe Wrześniowym No i zdaje się, że jedziemy wszystkie cztery! Na trzy fury. Tylko jeszcze kwestia, gdzie odbędzie się ta impreza
jak zjazd bedzie w cz-wie to na 80% bede
krakow dla mnie odpada bo za daleko
lodz -tez ok
Stary 2011-07-19, 08:05   #1690
bzyczka1
Zakorzenienie

aniutka_85 nasza mała też ssie piąstki, a jak przy tym malska, no szok. Ostatnio odłożyłam ją w sypialni do łóżeczka i poszłam do drugiego pokoju, to przez grający telewizor usłyszałam takie mlask, mlask, mlask ale nie przygląda się rączką, czasami pobawi się paluszkami i to wszystko.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 08:13   #1691
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, w PL pierwsza nocka po CC bez dziecka, bo przez dobę nie można się ruszać z łóżka. Przynoszą tylko do karmienia. Ale potem też dziecko już z matką

Agnieszko_pe, w moim przypadku to samo, do Czewy chętnie, Łódź też

musimy w końcu to głosowanie zrobić. Tylko może propozycje miast najpierw?

Kraków, Wrocław, Częstochowa na początek

vege!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 08:15   #1692
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja też chcę takie super spotkanie Może udałoby się zorganizować jakąś nawet małą grupkę w Łodzi?
ja mogłabym przyjechać do Łodzi ale jak będizemy u dziadkó, bo stamtąd mam 1,2h jazdy, a z Wrocka ok 4h

agnieszka_pe25 my chcemy na basen jechać w przyszły weekend z dwiema księżniczkami ciekawe czy wypali

mamaoptymistka za udaną nockę

Paulizia za 7tygodni, moja Gabrysia je co 3h w dzień, półtora cyca

aniutka_85
1. tak Gabulek ssie piąstki bardziej niż namiętnie, szczególnie jak chce zasnąć
2. gdzieś koło miesiąca
3. na szczęście pytanie nie do mnie

dzień dobry,
pogoda piękna
nocka standardowa,
rano obudziła się o 6 ale nie byłam w stanie wstać
Zosia - załadowana do mnie do łóżka (bo też chciała rozpocząć dzień o tak nieludzikiej porze) zasnęła
Gabrysi dałam żyrafkę do zabawy,
pobawiła się troszkę i poszła spać na godzinkę
i takim cudem wstaliśmy o 8

zmykam chyba zaraz na dwór z Zośką
wybiegać królewnę

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-19 o 08:22
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 08:16   #1693
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

żeby nie było mnie widać, to musiałabym schudnąć nieco więcej niż 9 kg

moria, poziomkaA może: http://pl.wikipedia.org/wiki/Arkadia...t_%C5%82owicki) ?
Czy Ty mary wczoraj o tym mówiłaś? Jakoś nie załapałam, że to to, a wybieram się tam od lat i nigdy się nie udaje a to zaraz koło wsi, z której pochodzi moja babcia i niby blisko, a jeszcze nie udało mi się tam pojechać

A co do września, to mi w zasadzie wszystko jedno... Ale wydaje mi się, że najbardziej pośrodku jest Łódź właśnie. Centrum Polski w końcu
Ale ew. Częstochowa, o której mówiła poziomka też może być. Jakby się uprzeć, to ja jestem w stanie i do Wrocławia i do Krakowa dojechać, tylko to muszę wiedzieć wcześniej, bo na jeden dzień się nie opłaca jechać, to tż zrobiłby sobie urlop i byśmy na kilka dni przyjechali

Edzik się obudził. Idę po szczoteczkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-19, 08:21   #1694
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Pauliziu, w PL pierwsza nocka po CC bez dziecka, bo przez dobę nie można się ruszać z łóżka. Przynoszą tylko do karmienia. Ale potem też dziecko już z matką

Agnieszko_pe, w moim przypadku to samo, do Czewy chętnie, Łódź też

musimy w końcu to głosowanie zrobić. Tylko może propozycje miast najpierw?

Kraków, Wrocław, Częstochowa na początek
u mnie tez tak bylo, noc bez malego i od rana przywiezli

jestem za wrockiem i czestochowa

andziot bierzecie juz gabi na basen??????????????????
kurde, ja sie jakos odwazyc nie moge,
Stary 2011-07-19, 08:32   #1695
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry .

Dziewczyny, mój syn pobił swój rekord wczoraj, wystawil na wieeeeeeelką probe moja cierpliwość i był śwadkiem mega kłótni mojej i TZta, czego sobie darować nie mogę.

Po kolei.
REKORD: cały dzień prawie nic nie spał, po 40 min między karmieniami i to z mega płaczem, wierceniem itp. o 18.00 zjadł, nie zasnął do 20.00 więc TZ uszykował kąpanko, zostal wykąpany i ponieważ był już mega zmęczony zasnął przy UU, chciałam go dokarmić mm (bo wiedzialam, że za godz wstanie ale nie dało się go oudzić). Więc rzeczywiście 21.30 ryk że glodny, dostal butelke i ZASNĄŁ O 24.00!!! Nie zdarzylo mu sie to nigdy wczesniej. nie płakał, nie kwękal. Po prostu nie spał, a ja zmęczona calym dniem jego niespania musiałam wyjść do kuchni bo mnie już nerwy brały, bo przecież jadł o 21.30 więc max 4h do następnego a ja bez snu .
TU wystawienie mojej cierpliwości na probę. Oczywiście się popłakałam w kuchni, TZ mial wszystko gdzieś i lezał w dużym pokoju, więc jeszcze bardziej mnie to wnerwiało (kilka h wcześniej powiedziałąm mu że musi mi pomóc Malego usypiać jak jest w domu, bo ja jestem mega zmęczona i dlatego nie mam dla niego sił wieczorem - ostatnio mi to zarzucił).
A Kłótnia: w koncu wstał do Malego z wyrzutem do mnie, że nie mam cierpliwości, że jestem zrzęda (że zawsze nią bylam ?!!!!), że przecież i tak nic w domu nie robię (to dlaczego ja jestem zmęczona? przeciez moja Mama prasuje ciuchy i robi obiad kilka razy w tygodniu). Itp, itd.
Brak słów.

Niuniu zasnąl dopiero jak go wzięlam do siebie do łóżka, polozylam ręke na jego serduszku i 5min dziecko śpi .

Potem pobudka o 4.00 (od 21.30!!!!) na jedzenie, o 7.30, a teraz śpi (od 9.00).

TZ rano przylecial pożegnać się z Malym, przeprosil mnie (phi - "niech se wsadzi") pytał się czy się odzywam, pokręciłam głowa że nie, pytał się chce z nim rozmawiac, pokręcilam głową że nie, pytał czy przyjmuję przeprosiny, a że mam dobre serce przyjęłam, ale odzywac się nie mam zamiaru przynajmniej do 18nastki Malego .

Siasiek - ja podobnie jak mamapotymistka, pobiłabym TZta a potem się uryczała. Ogromnie Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. .

matallewar - kolki ustają po 3 miesiącach? to nam zostało 8 dni .

andziot, aga_pe, aniutka
- noooooooo ja takie poświęcenie dla synka, a on mi sie na UU obraził, pociumkal i trzeba było dac butle .

daisula
uwielbiam szpilki , codzienny strój do pracy .
super, ze masz mami obok .

agus
jak dziś Oleńka? mnie połozna na SR mówiła też że J&J (ta naturalna seria) jest najlepsza, ale ja jakos nie wierzę J&J. mój ma krostki wszędzie juz i suchą skórę jutro mam pediatre i szczepienia, mam nadzieje, że doradzi coś.

Grazin :czytałam klub , wiem przez co przechodzisz.
20 kg w czasie karmienia piersią?! jakim cudem?!.

anula - a nie ma skoku przypadkiem Twoja Niunia? tak by mi to wychodzilo.

antropia
- "on chciał jeść a ewidentnie mu coś przeszkadzało...
ale tylko jak go do u przystawiałam...
jak tz go brał na ręce e ale w pozycje pionową to nie płakał, ale znowu jedzenia się domagał"
mój ma identycznie!!! ale tyle Infacolu co on wypił i nie pomogło, nie wiem czy to kolka u mojego .

listopadowa
na xlandera - w moim póki co tylko "skrzypi" koło... wrrrrr.

aga_pe
- pochwal się chciaz linkiem jak nie chcesz się w nim pokazać ja od lat nosze tylko tanki . doczytałam że nie ma linka - musisz jednak zrobić fote .
mamaoptymistka - ja widziałam całe mnóstwo fajnych w C&A i w Carry.

mary poziomka
- ja się pisze na Częstochowę, Kraków, wszystko co w promilu 100km od Katowic .

aniutka
- mój ssie . nie wiem czy jest świadomy rączek, nie patrzy jeszcze na nie, ale lubi je ssać, szczególnie lewą . a rozstępów nie mam, nie pomogę.

aga_pe
ja tez poszłabym na basen z szymonkiem , ale poczekam az będzie sam sztywno trzymał główkę.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 08:37   #1696
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, jeszcze odp na Twoje pytanie: Hanutka je 5 razy dziennie po ok 150 ml + dotankowanie do pełna przed snem. Natomiast jak je któryś z tych posiłków z piersi, to nie wiem, ile tam zjada Wypada karmienie co 3-3,5 h, bo w nocy ma przerwe 9 h

Matall, tak! Dokładnie mówiłam o Nieborowie, ale ta Arkadia jest blisko i tam też można skoczyć Pięknie tam jest!

Ze mną to samo, jeśli na jeden dzień, to nie opyla się za daleko((

A gdzie cioteczka Lolka, proszę Was?

vege!
Stary 2011-07-19, 08:57   #1697
TheXanthippe
Raczkowanie

Matal Poziomka czesciej takie spacery Oliwka jak padła wczoraj o 22 to spi do tej pory z 15 minutowa przerwa na papu o 6
Stary 2011-07-19, 09:00   #1698
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
To chyba tylko u Was w szpitalu. Ja leżałam w szpitalu przyjaznym ( ponoć ) dziecku, matce już nie Pepe był ze mną od samego początku pomimo tego, że nie wstawałam, byłam na morfinie, miałam kroplówkę i cewnik. To co ja przeżyłam w tą pierwszą noc, to był prawdziwy koszmar i znikąd pomocy. A do tego zasady obowiązujące w szpitalu zabaniają komukolwiek obcemu przebywać na sali, więc byliśmy z Pepe skazani tylko na siebie. Najważniejsze, że daliśmy radę a Pepe wynagradza mi wszystko, co było złe.

Ja się piszę na spotkanie. Odpowiada mi zarówno Karków, jak i Częstochowa ( chociaż bliżej o 40 km mam do Krakowa ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:05   #1699
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za odp. bo myslalam ze tylko u nas tak dziwnie... moj je jak chce o jakich porach chce i codziennie jest inaczej.
Chyba, ze od 2 dni jest skok
Strasznie duzo je, nie spi i jest dosc niespokojny.

Mary, a kiedy karmisz piersia? O jakis wyznaczonych porach? Ja zazwyczaj daje mu piers w nocy lub z rana. Wyjada od razu jedna i druga. Chyba, ze karmie go na lezaco to wtedy jedna i zasypia. Popoludniu sciagam by mial 120ml na wieczor. Reszta karmien czyli 4 w dzien to 150ml mm.

Czy jest jakas mama, ktora albo przegapila skok swojego dziecka albo przeszedl lagodnie? Ja albo wlasnie przegapilam skok, ktory wypadal na 5 tydzien albo go w ogole nie bylo
Stary 2011-07-19, 09:08   #1700
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Dziewczyny, mój syn pobił swój rekord wczoraj, wystawil na wieeeeeeelką probe moja cierpliwość i był śwadkiem mega kłótni mojej i TZta, czego sobie darować nie mogę.

Po kolei.
REKORD: cały dzień prawie nic nie spał, po 40 min między karmieniami i to z mega płaczem, wierceniem itp. o 18.00 zjadł, nie zasnął do 20.00 więc TZ uszykował kąpanko, zostal wykąpany i ponieważ był już mega zmęczony zasnął przy UU, chciałam go dokarmić mm (bo wiedzialam, że za godz wstanie ale nie dało się go oudzić). Więc rzeczywiście 21.30 ryk że glodny, dostal butelke i ZASNĄŁ O 24.00!!! Nie zdarzylo mu sie to nigdy wczesniej. nie płakał, nie kwękal. Po prostu nie spał, a ja zmęczona calym dniem jego niespania musiałam wyjść do kuchni bo mnie już nerwy brały, bo przecież jadł o 21.30 więc max 4h do następnego a ja bez snu .
TU wystawienie mojej cierpliwości na probę. Oczywiście się popłakałam w kuchni, TZ mial wszystko gdzieś i lezał w dużym pokoju, więc jeszcze bardziej mnie to wnerwiało (kilka h wcześniej powiedziałąm mu że musi mi pomóc Malego usypiać jak jest w domu, bo ja jestem mega zmęczona i dlatego nie mam dla niego sił wieczorem - ostatnio mi to zarzucił).
A Kłótnia: w koncu wstał do Malego z wyrzutem do mnie, że nie mam cierpliwości, że jestem zrzęda (że zawsze nią bylam ?!!!!), że przecież i tak nic w domu nie robię (to dlaczego ja jestem zmęczona? przeciez moja Mama prasuje ciuchy i robi obiad kilka razy w tygodniu). Itp, itd.
Brak słów.

Niuniu zasnąl dopiero jak go wzięlam do siebie do łóżka, polozylam ręke na jego serduszku i 5min dziecko śpi .

TZ rano przylecial pożegnać się z Malym, przeprosil mnie (phi - "niech se wsadzi") pytał się czy się odzywam, pokręciłam głowa że nie, pytał się chce z nim rozmawiac, pokręcilam głową że nie, pytał czy przyjmuję przeprosiny, a że mam dobre serce przyjęłam, ale odzywac się nie mam zamiaru przynajmniej do 18nastki Malego .

Siasiek - ja podobnie jak mamapotymistka, pobiłabym TZta a potem się uryczała. Ogromnie Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. .

andziot, aga_pe, aniutka
- noooooooo ja takie poświęcenie dla synka, a on mi sie na UU obraził, pociumkal i trzeba było dac butle .

daisula

agus
jak dziś Oleńka? mnie połozna na SR mówiła też że J&J (ta naturalna seria) jest najlepsza, ale ja jakos nie wierzę J&J. mój ma krostki wszędzie juz i suchą skórę jutro mam pediatre i szczepienia, mam nadzieje, że doradzi coś.

antropia
jak tz go brał na ręce e ale w pozycje pionową to nie płakał, ale znowu jedzenia się domagał"
mój ma identycznie!!! ale tyle Infacolu co on wypił i nie pomogło, nie wiem czy to kolka u mojego .

listopadowa

aga_pe
- pochwal się chciaz linkiem jak nie chcesz się w nim pokazać ja od lat nosze tylko tanki . doczytałam że nie ma linka - musisz jednak zrobić fote .

mary poziomka

aniutka
- mój ssie . nie wiem czy jest świadomy rączek, nie patrzy jeszcze na nie, ale lubi je ssać, szczególnie lewą . a rozstępów nie mam, nie pomogę.

aga_pe
ja tez poszłabym na basen z szymonkiem , ale poczekam az będzie sam sztywno trzymał główkę.
no przeciez mnie zagotowało jak przeczytałam o kłótni!
faceci są nienormalni
bo my przeciez z dzieckiem to cały dzien sobie dżemki w domu ucinamy i malujemy pazznokcie...
zmeczone mamy być ?
phi

wiesz co trzeba zrobić prawda??
kopnąć go w lewe jajo
każdemu tż by sie to od czasu do czasu przyzdaało...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny za odp. bo myslalam ze tylko u nas tak dziwnie... moj je jak chce o jakich porach chce i codziennie jest inaczej.

Mary, a kiedy karmisz piersia? O jakis wyznaczonych porach? Ja zazwyczaj daje mu piers w nocy lub z rana. Wyjada od razu jedna i druga. Chyba, ze karmie go na lezaco to wtedy jedna i zasypia. Popoludniu sciagam by mial 120ml na wieczor. Reszta karmien czyli 4 w dzien to 150ml mm.

Czy jest jakas mama, ktora albo przegapila skok swojego dziecka albo przeszedl lagodnie? Ja albo wlasnie przegapilam skok, ktory wypadal na 5 tydzien albo go w ogole nie bylo
mógł przejść tak łagodnie

ja pierwszy skok wiem kiedy był a drugi to albo jeszcze nie było albo nie wiem

ale ostatnio sebek nie chce spac w dzien w ogole
max 40 min
ale na szczescie jakos w miare grzeczny jest
Stary 2011-07-19, 09:10   #1701
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Xanthi, jestem za! No i bardzo miło było w końcu poznać Cię na żywo! A Oliwka pobija wszelkie rekordy spania!

Anulinko, nie wiem, czy tylko u nas w szpitalu Może to kwestia znieczulenia, jakie się dostaje. Ja miałam zakaz wstawania, nawet podnoszenia głowy przez dobę po CC, więc nie wiem, jak miałabym wstawać po dziecko i brać je z tego akwarium

vege!
Stary 2011-07-19, 09:11   #1702
listopadowa80
Zakorzenienie

Witajcie,
czekam niecierpliwie na kuriera. Koło z gwarancją spakowane w kartonik, dołączyłam opis usterki. Obiecali w firmie szybko się problemem zająć. No mam nadzieję, bo pogoda piękna, a ja uziemiona z Izą w domu . Niestety nie posiadam zapasowego wózka...

U mnie z choróbskiem gorzej. Jeszcze się totalnie nie wyspałam - nie dość, że wstawanie do Izki to jeszcze pełnia

MoniaK , ja zmieściłam się na razie w tylko jedne rybaczki

Daisy, pieknie Gabulek przyrasta na wadze! A ty szoruj do sklepu po nowe fatałaszki, mimo iż z nadwagą to z całą pewnością zakupy poprawią Tobie humor

Siasiek, ale historia. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywałaś. Ja już miałabym serce w gardle... A Twojemu Tż-towi to się należą

Grazin, za szybką sprzedaż aparatu
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:14   #1703
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

andziot bierzecie juz gabi na basen??????????????????
kurde, ja sie jakos odwazyc nie moge,
no jeszcze nie wiem, taki jest plan, ale zoabcyzmy czy uda mi się znaleźć basen spełniający moje wymagania

moniqac ale miałaś dzień

umyłam panele !!
Gabrysia śpi na brzuszku więc mam nadzieję, że trochę pośpi
może w końcu uda mi się wyjść

Stary 2011-07-19, 09:15   #1704
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry.
Spalismy dzis 4 godz, w sumie
TZ juz w pracy (biedny), ja po sniadanku, Nadia wlasnie w trakcie.

Cytat:
no coś Ty!!! nie dobijaj mnie - mogę nic nie jeść, tylko ciech mu ten brzuszek nie dokucza. kurcze, łudzę się że jednak będzie leipeij.
Nie no, wiesz, jest mala szansa, ze to co jesz ma wplyw na brzuszek Szymonka, ale chodzi mi o to, zebys nie wzbudzala w sobie poczucia winy na zapas, ze to wina Twojego mleka. Widze, ze wiele kobiet tak robi, a czesto niepotrzebnie

Cytat:
Moria, a no widzisz... nie mialam o tym pojecia, ze elastyczna jest tylko ''na chwile'' no nic... ponosze chwile i sprzedam na eBayu
Co do chudniecia to trzymam za Ciebie i grzeszkom mowimy stanowczo NIE

Camomile wazylas 92kg???? Niewierze, bo widzialam foty
Chusta elastyczna nie jest na chwile, mozna w niej nosic dziecko do ok. 20 kg (3, 4r.z.?). Dla mnie osobiscie chusta tkana jest za sztywna i mam zamiar trzymac sie elastycznej jak najdluzej (jak jest dobrej jakosci to nie problemu z noszeniem w niej ciezszego dziecka).
Wszystko to kwestia indywidualnych upodoban.

A lepiej Ci sie juz nosi Antosia w chuscie??

Co do wagi, no przytylam 23kg w ciazy .
Zdjecia wybieralam takie, zeby nie bylo za bardzo widac, ale z ta waga plus moj wzrost (178cm) w 8,9 mieisacu czulam sie jak rasowy hipopotam.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Co u mnie? leci jakoś.
Tżta chciałam ostatnio zabić własnymi rękami.
Zrobiłam z siebie wariatkę przed sąsiadami bo kopałam po drzwiach do mieszkania cała zaryczana.
Zostawiłam chłopców i poszłam na zajęcia. Wróciłam biegiem bo jakoś dziwnie mi tak samej a tu nikt mi nie chce otworzyć. Stoję i pukam a tam słyszę jak mi mały płacze. Tak biedny płakał 20 minut a ja z nerwów nie wiedziałam co robić. On jak płacze to aż się zanosi i jak się go nie przytuli to robi się siny i nie potrafi tchu złapać. Krzyczałam pod oknem, pod drzwiami się darłam, nie wiedziałam co się stało. I tak 20 minut. Na pogotowie już chciałam dzwonić, jeszcze telefon się rozładował. A ten skończony łoś sobie zasnął i nie słyszał NIC.
Od tamtej pory nie ruszam się nigdzie sama. Mam takiego stracha...
O Boze, nawet sobie nie chce wyobrazac co czulas .

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Camomile; i Tobie gratuluję wagi !
a Nadusia nocami śpi spokojnie?

Zazwyczaj spi do 5tej, godz przerwy i dosypia do ok.8.
Ale dzis, szkoda slow...
Daisy, pieknie ci Gabrysia przybrala

Cytat:
Nadia je ostatnio 6x dziennie, srednio co 3 godz, z przerwa nocna 7h.

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
U nas po wczorajszych krzykach nocka super, mała spała od 10.30 do 4 a później od 4.30 do 7.40 mama jest wyspana i przygotowana na wyzwania mam nadzieję, że moje dziecko dzisiaj nie da takiego popisu jak wczoraj, aż się sąsiedzi przychodzili pytac czy wszystko ok, a ona płakała, bo płakac trzeba a ja siedziałam i płakałam z nią, ani suszarka na nią nie działała ani odkurzacz, ani tatuś, padła nam o 17 i spała do 21 już jej nawet zaczęłam bobotic podawac bo może to od brzuszka te wrzaski.

Teraz kilka pytań:
O, jak dobrze, ze u Ciebie dzis lepiej .
Co do pytan:
1.tak
2. moja mala zauwazyla w zeszlym tyg. zaczela namietnie przygladac sie lewej lapce
3. stosuje olejek Palmersa (ale na razie efektow brak )

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-19 o 09:26
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:17   #1705
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, bardzo różnie karmię. Też w nocy, przed spaniem wieczorem, ale też czasami w ciągu dnia jedno z karmień jest piersią. Niestety spada mi ilość mleka, więc nie wiem, ile dam radę jeszcze...

Co do skoków, to ja nic nie wiem, Hanutka z każdym dniem się zmienia, musiałabym mówić, że codziennie ma skoki A żadnych negatywów nie zauważam, albo ich nie ma

vege!
Stary 2011-07-19, 09:18   #1706
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie cioteczka Lolka, proszę Was?
wczoraj ją na paseczku widziałam, ale się nie odezwała

Cytat:
może łągodnie przeszedł,
nie wszystkie dzieciaczki robią afery jak uczą się czegoś nowego

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

U mnie z choróbskiem gorzej. Jeszcze się totalnie nie wyspałam - nie dość, że wstawanie do Izki to jeszcze pełnia
dużo zdrówka !!!!!!!

Gabrysia kończy dziś 10 tygodni

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-19 o 09:23
Stary 2011-07-19, 09:22   #1707
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinko, nie wiem, czy tylko u nas w szpitalu Może to kwestia znieczulenia, jakie się dostaje. Ja miałam zakaz wstawania, nawet podnoszenia głowy przez dobę po CC, więc nie wiem, jak miałabym wstawać po dziecko i brać je z tego akwarium
Ja też miałam zakaz. Wstałam dopiero na następny dzień o 13.
Pepe był cały czas ze mną w łóżku, bo innej możliwości nie było. A w nocy, jak się darł, to "kulałam" przez mój brzuch z jednej strony łóżka na drugą. Łóżeczka, jakie były na sali pamiętają chyba czasy Gierka, więc leżały w nim tylko pieluchy i rzeczy Pepe. Jak sobie to wszystko przypominam, to ryczeć mi się chce.

Pepe zasnął na brzuchu.

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-07-19 o 09:23
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:23   #1708
agus87
Zakorzenienie

WITAJCIE!

OLENKA DZISIAJ KONCZY 3 MIESIACE

Cytat:
Dzień dobry .

Po kolei.
Brak słów.

andziot, aga_pe, aniutka

daisula

agus

antropia

listopadowa

aga_pe

mary poziomka

aniutka

aga_pe
nie schodzi
jest mniej czerwone po tej oliwce, ale nadal jes ti to bardzo duzo
idziemy na 16 do pediatry
jak nic za bardzo nie pomoze to jutro na 16 dop dermatologa
biedna olaaa
'
Cytat:

moja ola przechodzila skok dosc gewalkownie ok 7 tygodnia czy 6
teraz juz zadnego nie zaobserwowalam

moze jak byl ten 12 tygodnia to caly fdzien jadla'
a tak to nic
Stary 2011-07-19, 09:53   #1709
listopadowa80
Zakorzenienie

Gabrysia, za 10 tygodni!
Oleńka, za 3 miesiące!

Koło odjechało...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:54   #1710
Paulizia
Wtajemniczenie

Camomile wiec wzrost mowi sam za sebie, ale i tak figurke masz cacy a co do wloskow, bo ostatnio pytalas to ja tez jestem za balejazem. Super sie poczujesz w odswierzonych wloskach
Co do chusty to jeszcze nie testowalam, ale zamierzam dzis, bo tz poszedl do pracy tak wiec bede miala okazje wyprobowac

Mary ja karmie tak jak Ty juz od jakiegos czasu i tez zauwazam, ze mleka jest coraz mniej, ale nie przejmuje sie... Ciesze sie, ze tak dlugo wytrzymalam i jeszcze wytrzymuje

Andziot dla gabrysi z okazji 10 tygodni

ja tez tesknie za Lolcia
Zaraz napisze do niej eska o!
Jednak z tego co pamietam to mowila, ze jedzie do rodzicow i raczej nie bedzie miala kiedy wpadac do nas

nasz ''najstarszy'' dzieciaczek ma juz 3 miesiace?
Wszystkiego najlepszego dla Olenki! Czas biegnie nieublagalnie...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Gabrysia, za 10 tygodni!
Oleńka, za 3 miesiące!

Koło odjechało...
Trzymam by szysbko zwrocili i Ikslanderek znowu zaczal smigac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości