|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
no to jak temat zakupowy to mam do szpitala pierwsza rzecz
![]() kupiłam piżame na razie jedna
|
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie: czy do porodu może być koszula na ramiączkach bez rozpinania z przodu
|
||
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam taka
![]() za 20 zł, na allegro ida podobnie cenowo ale dochodzi koszt przesyłki wiec mysle ze xle nie wyszłam na tym ze kupiłam hehe , jeszcze jedną kupie, jak myslicie starczą dwie? bo ja nie hce ich za duzo bo i tak w nich potem raczej spac nie bede? |
|
|
|
#1355 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, szczególnie po tym jak przeprowadzałam się (od ubiegłego roku 5 razy ) zrobiłam mega segregację i zdziwiłam się ile ja mam rzeczy i po co mi to. I przez to nie wiem teraz czy dla dziecka nie mam za mało![]() Cytat:
![]() Brzydak taki. Nie miałam nigdy, więc jak ćwiczyłam wczoraj i zobaczyłam tego kalafiora na udzie, to aż się wyprostowałam bo miałam jeszcze nadzieję, że z głową w dół to tak wygląda. Ale nie. W każdej pozycji wygląda tak samo. Brzydko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak z mamą kupowałyśmy spodnie ciążowe. Wymyśliłam, że wezmę większe(38 zamiast 36) tak żeby do końca ciąży starczyły. I efekt jest taki, że nadal w 8 miesiącu są za duże i chodzę w przedciążowych opuszczonych pod brzuch Cytat:
![]() Cytat:
2. płatki mydlane i biały jeleń 3. to twarzy to co do ciała- czyli oliwa z oliwek albo inny olej naturalny, ale raczej nie będę smarować niczym póki mrozów nie będzie, albo kupię jakiegoś zwykłaego babydreama, do pupy sudokrem, do ciałka niczego ze sklepu kosmetycznego, oliwa jw. czasem.
|
|
#1356 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1357 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mężuś nie zdał niestety, ale i tak humor ma nienajgorszy
![]() A ja wzięłam tabletkę i głowa przestała boleć, uff, bo już chodziłam po ścianach Cytat:
Będzie fajna fryzura Cytat:
![]() Cytat:
A masz te bolesne, czy przepowiadacze?Cytat:
Cytat:
2. Proszek Lovela i proszek Bobas (pisałam, że coś sztywne te ciuszki po nim, ale po prasowaniu problem znikł). 3. Hipp. Cytat:
za dobry wybór!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-19 o 20:05 |
||||||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hipp ma coś takiego ![]() http://www.hipp.pl/?id=397 http://www.hipp.pl/?id=349 o tej oliwce piszesz? czytałam ostatnio w dzieciowej gazecie, ze bdb no i fajnie, ze nastrój dzięki nam się poprawia a ty pisałaś, ze burza koło ciebie dzis była? to jaki rejon lublina jesteś?
|
|
#1359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, że lepiej obejrzeć na żywo jak się prowadzi, składa itp. To trzymamy kciuki za udany wybór Cytat:
już ma tyle lat, że nie będzie mi szkoda jej wyrzucić ![]() Cytat:
w tych wyprawkowych listach jest chyba mowa o 2 więc powinno wystarczyć Cytat:
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
własnie co do oliwek bedziecie uzywac??
ja strasznie nie lubie oliwek i myslałam zeby wymienic oliwke na jakis kremik/balsamik ![]() tylko nie wiem czy to tak mozna bo nie wiem co jest lepsze
|
|
#1361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chcę dwie, żeby mieć w razie czego na zmianę, a dlaczego nie chcesz w nich spać? Zaszalałaś ![]() Cytat:
![]() Wrzuciłam do pralki pieluchy tetrowe
|
|||
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do spania to ja nie lubie takich koszul wiec w domu w nich spac raczej nie bede, mni eto gniecie i uwiera
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam Atopowe Zapalenie Skóry ( tak jak i znaczna część mojej rodziny), więc maluszek na "wstepie" jest obciążony ryzykiem alergii. Chcę wybrać coś jak najmniej chemicznego i ew. później wprowadzać inne produkty. Ja np. sama nie mogę używać kosmetyków johnsona bo mam mega uczulenie i opuchliznę. Raz po użyciu jakiegoś kremu teoretycznie dla dziecki, wylądowałam na pogotowiu z zapuchniętą twarzą, gorączkę i ogromnym ocdczynem zapalnym. Dlatego wolę ostrożnie
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszę na leżąco, ale powiem szczerze, ze fatalna pozycja
|
||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że może jakieś nowe zalecenia ugotowałam sobie kompotu jabłkowo-agrestowo-truskawkowego tylko ciekawa jestem kiedy mi w tym upale wystygnie
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że niby za wcześnie, a wszytko inne ok, ale pampersy nie - i zrozum tu chłopaznacie ![]() a co do mojej pralki - pranie wyszło teraz ok, bez plam. Może to rzeczywiście wina płynu? (miałam lenora) - a Tobie lula po jakim wyszły plamy? |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez opieram łape na brzuchu ale czasem fajni ebo mały wtedy daje znac wiec chyba mu przeszkadzam
![]() Cytat:
![]() ogólni epowoli przestawiam sie w ogóle na płyny do prania i wtedy nie daje płynu do płukania i jest git |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() non stop bym jadła dzisiaj
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1, tak 2, lovela 3, bambino wicie co własnie zjadlam? racuchy przegryzane ogórkami malosolnymi, a co najsmieszniejsze smakowalo mi to ![]()
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak usłyszał słowo GRATIS było ok ![]() a wstaw nam cotka śpiochy ![]() kwestia przyzwyczajenia, uwierz mi |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
a będziesz je prasować? chyba gdzieś czytałam, żeby ich nie prasować bo się coś z nimi dzieje(n ie pamiętam co ;/ ) że wystarczy tylko przeciągnąć po wyschnięciu
![]() zaraz mi córa wyjdzie przez pępek chyba ja nie wiem co za akrobacje tam wyczynia
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racuchy![]() Pewnie tak, zazwyczaj pisałam w pozycji pół leżącej ![]() Moonik mam zamiar prasować, wszystkie znane mi mamy prasowały pieluchy, no i na opakowaniu też był znaczek żelazka. Co by się mogło im stać
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-19 o 14:54 |
|
|
|
|
#1375 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kobietko moje kochane obiecuję leżeć jak najwięcej i odpoczywać
ogólnie nie mam nakazu leżenia non stop on ale jak nawięcej wskazane ![]() Cytat:
a ja zapomniałam mu przypomnieć że miał mierzyć i ważyć, bo mama siała straszny zamęt w gabinecie, pierwszy i ostatni raz zabrałam ją na wizyte.Cytat:
chociaż ja chętnie pomalowałabym ściany, bo lubie ![]() Cytat:
Cytat:
no nic, mam duuużo czasu, będe kombinować ![]() ja na pewno spóbuje troszke myśle że małe ubranka bez problemu, ciężej byłoby z normalnymi ubraniami ja kupiłam proszek Dzidziuś, a płyn Bambi co do kremików, to do twarzy i ciała mam z hippa ![]() Cytat:
ja ostatno usmążyłam resztke, trzebaby zakupić znowu ![]() Cytat:
Moja mama panikuje przez tą moją szyjke bardziej niż ja, dziś już mówiła że skoro moge szybciej urodzić to trzeba wózek zamówić, a wcześniej to się śmiała ze mam torbe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kupie oliwke ale na pewno nie będe jej codziennie stosować, tylko raz na jakiś czas jak zauważe że skóra sucha, albo do masażyku ![]() a ja nie używam anie jednego ani drugiego ![]() ja używam lenora i mnie się nie zdarzyły żadne plamy, ale bratowa tż mi kiedyś wspominała ze miała po nim plamy na ubraniach. |
||||||||
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę mamy zapytać jak w szpitalu robią
|
|
#1377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam właśnie otworzyć mieszkanko naszym majstrom, zaczynają kłaść panele
i dzwoniłam w końcu do położnej środowiskowej poleconej przez znajomą i trochę narzekała, że ma dużo ludzisków ale mnie przyjmie i będę chodzić do niej do szkoły rodzenia mam przyjść do niej na początku sierpnia się zapisać kolejna rzecz z głowy---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
co za baba, ale ma tupet mama była Twoim gościem, a nie jej a nie możecie się od niej wyprowadzić???Cytat:
|
|
|
#1378 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anuska Uważaj na Was Kaileight No własnie nie powiedział. Moczyć w zimnej wodzie i pić wodę, dużo wody - płynów...No ale to to ja wiedziałam ![]() Asia Na targu w Zabrzu? Też je oglądałam Ja też spałaszowałam malinki Jak zobaczyłam pod biedroną to nie było zmiluj się Magdalena Hormony w akcji - fryzjer pomoże Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że przekonałaś małża do wyjazdu do Gda po wózek... Po naszych rozmowach napewno dopytasz sprzedawcy o to co trzeba. Cytat:
A co do ludzi w poczekalni to mnie przepuścili jak robiłam glukozę, ale to dzięki takie pani ktora powiedziala do dziadków czy mogą mnie przepuścić bo ja na czczo jestem i w dodatkju w ciązy. Nikt n e protestowal. ![]() Cytat:
Acelinka Bez stresu dopytasz na następnej Ja mam taki sam system pisania, na boku a lapek na stoliku
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ja byłam na małym targu w Gliwicach tam jest dwa razy w tyg koło mojej mamy
![]() musze tu w zabrzu tez sie przejsc zobaczyc ale si ejakos takos zebrac nei moge-moze jutro sie pokulam |
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dobijcie mnie, tak bardzo mnie boli
A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!Kurcze, zdałam sobie sprawę, że ja kompletnie nic nie mam przygotowanego. Czekamy cały czas na malowanie, które zacznie się za jakieś 1,5 tygodnia i dopiero wtedy mamy działać. I jeszcze TŻ musi szukać nowej pracy Acelinko uważaj na siebie! Teraz to już nie przelewki, więc proszę ładnie leżeć i dbać o siebie. A tak swoją drogą to nasze ostatnie tygodnie laby, więc musimy wykorzystać to jak tylko możemy ![]() Lausanne przyszła przed chwilą luteinka, jeszcze raz ogroooooooooooooomnie dziękuję |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

, szczególnie po tym jak przeprowadzałam się (od ubiegłego roku 5 razy

Będzie fajna fryzura 
jak wstawiłam na gotowanie - pranie ok. Myślicie, że może to wina płynu do płukania (bo do gotowania nie dodałam)? Nie wiem co robić i boje się wrzucić dzieciowe ciuszki, zeby mi ich nie popaskudziło
za dobry wybór!

a kremiku nie mam - kupuję oilatum do kąpieli i po tym juz sie nie smaruje dziecka. Ale na Malgosi najpierw wypróbuję oliwkę do kąpieli hippa bo emolienty sa mocne![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

. Przy okazji tak się wściekłam- w poczekalni masa ludzi, same dziadki. Poprosiłam jednego faceta czy by mnie nie przepuścił, bo na wynik będę i tak musiała czekać, a on do mnie, że nie, bo juz kogoś przepuścił i w ogóle... No normalnie z całym szacunkiem dla starszych ludzi
A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!