Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 13:31   #1351
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

no to jak temat zakupowy to mam do szpitala pierwsza rzecz
kupiłam piżame na razie jedna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:36   #1352
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
zobacze co mi powie jutro gin, jesli stwierdzi ze powinnam juz bardziej odpoczywac czy cos to pojde; kurcze ja naprawde b.dobrze przechodze przez ciaze, jedyne dolegliwosci to tak naprawde zgaga, bezsennosc, bezdech i skurcze, a sa kobietki ktore maja o wiele gorzej i nie powinnam sie w ogole uzalac nad soba

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

jestes kochana
Ja tam nie odczuwam żebyś się użalała Każda z nas się na coś skarży

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no to jak temat zakupowy to mam do szpitala pierwsza rzecz
kupiłam piżame na razie jedna

A właśnie: czy do porodu może być koszula na ramiączkach bez rozpinania z przodu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:40   #1353
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja tam nie odczuwam żebyś się użalała Każda z nas się na coś skarży

A właśnie: czy do porodu może być koszula na ramiączkach bez rozpinania z przodu
do porodu jak najbardziej jak gadałam z połozną to powiedziała tez ze najlepiej nie za długa no i wygodna dla nas
Stary 2011-07-19, 13:43   #1354
aa2
Zakorzenienie

kupiłam taka
za 20 zł, na allegro ida podobnie cenowo ale dochodzi koszt przesyłki wiec mysle ze xle nie wyszłam na tym ze kupiłam hehe , jeszcze jedną kupie, jak myslicie starczą dwie? bo ja nie hce ich za duzo bo i tak w nich potem raczej spac nie bede?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pizama.jpg (49,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-07-19, 13:49   #1355
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ładne, ale mam już ich tyle, ze sama sobie mówiłam, że już koniec. A później wchodzę na neta i się zakochuję... i samo jakoś tak wychodzi
A ja to się znowu boję że będę mieć za mało. Jeśli chodzi o rzeczy (ciuchy, kosmetyki) kiedyś potrzebne mi było wszystko. Teraz włączyła mi się akcja "minimalizacja", szczególnie po tym jak przeprowadzałam się (od ubiegłego roku 5 razy) zrobiłam mega segregację i zdziwiłam się ile ja mam rzeczy i po co mi to. I przez to nie wiem teraz czy dla dziecka nie mam za mało

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Kochanie ale to nie są moje pierwsze rozstępy uda mam tak pociachane, że masakra, tyle, że jakoś się wygładziły same i nie są tak widoczne. Natomiast to co mi się zorbiło na brzuchu właśnie to jeszcze w życiu nie miałam aż takich pręg i dlatego się boję,że z nimi nie pójdzie mi tak łatwo. Ale koniec tematu bo niektóre z Was mają gorsze problemy a ja się tu zamartwiam rozstępami
Rozstępów nie mam, ale za to pojawia się cellulit
Brzydak taki. Nie miałam nigdy, więc jak ćwiczyłam wczoraj i zobaczyłam tego kalafiora na udzie, to aż się wyprostowałam bo miałam jeszcze nadzieję, że z głową w dół to tak wygląda. Ale nie. W każdej pozycji wygląda tak samo. Brzydko

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

My mamy domek z sypialniami na poddaszu użytk. i tak sobie myślę, że właśnie postawię taki kosz w sypialni (Młoda będzie spała u nas w pokoju) i nie chciałabym żeby coś nam zapachowo "uprzyjemniało" sen. A latać do kuchni na dół z każdą pieluszką nie uśmiecha mi się...
Mam małe mieszkanie, także do głównego kosza na śmieci nie będzie daleko. Ale co, wszysko w reklamówki pakować? Nieekologicznie. A znowu żeby mi śmierdziało?? No nie wiem

Cytat:
W ogóle masakra. Wzięłam majtki jednorazowe siateczkowe, wczoraj dla jaj przymierzam przy tż a ja je ledwo wcisnęłam na tyłek
Chciałam kupić, ale nie wiem jaki mam mieć rozmiar. Taki jak normalnie noszę? Czy wziąć większy na zapas? Tylko żeby mi potem nie spadały
Tak jak z mamą kupowałyśmy spodnie ciążowe. Wymyśliłam, że wezmę większe(38 zamiast 36) tak żeby do końca ciąży starczyły. I efekt jest taki, że nadal w 8 miesiącu są za duże i chodzę w przedciążowych opuszczonych pod brzuch

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kaile - chudzino!! A jakbyś miala z plus 25 to co byś powiedziała??
Gratki za udaną wizytę, leż i uważaj na siebie .
Hm, ale ja mała jestem więc mi ciężko nawet te 7 kg dodatkowych nosić

Cytat:

EJ!
Proszę mi powiedzieć:
1) pierzecie nowe ciuszki?
2) jaki macie proszek/płyn dla malucha
3)jaki kupujecie kremik do twarzyczki i ciałka?
1. tak, obowiązkowo i wyprasuje na 2 stronach
2. płatki mydlane i biały jeleń
3. to twarzy to co do ciała- czyli oliwa z oliwek albo inny olej naturalny, ale raczej nie będę smarować niczym póki mrozów nie będzie, albo kupię jakiegoś zwykłaego babydreama, do pupy sudokrem, do ciałka niczego ze sklepu kosmetycznego, oliwa jw. czasem.
Stary 2011-07-19, 13:50   #1356
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja mam taką, jeszcze lepsza inwestycja, bo kosztowała 12 zł.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:55   #1357
agnyska81
Zakorzenienie

Mężuś nie zdał niestety, ale i tak humor ma nienajgorszy
A ja wzięłam tabletkę i głowa przestała boleć, uff, bo już chodziłam po ścianach

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć...
ale mam beznadziejny humor: nie chcieli męża w tej pracy, teściowe mnie (tzn. męża też) wku...ają, jest za gorąco itd. itp. mogłabym tak wyliczać...
idę dzis do fryzjera - jak mi nie zrobi takiej fryzury, jaką chcę, to sie chyba zapłaczę...
Będzie fajna fryzura

Cytat:
Ogólnie leżę jak najwięcej, ale nie da rady non stop Nosi mnie niesamowicie
Ale ja nic nie mówię

Cytat:
Dzien dobry wszystkim dzizas ale mnie dzisiaj skurcze chwytaja, jutro jade do lekarza, znowu cala noc nie spalam
Coś niefajnie masz z tymi skurczami A masz te bolesne, czy przepowiadacze?

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A tak przy temacie - ostatnio jak wrzuciłam pranie na 60 stopni to i owszem wyprało sie, ale na ubraniach zostały takie małe plamki i wygląda jak pleśń jak wstawiłam na gotowanie - pranie ok. Myślicie, że może to wina płynu do płukania (bo do gotowania nie dodałam)? Nie wiem co robić i boje się wrzucić dzieciowe ciuszki, zeby mi ich nie popaskudziło
Też cos takiego mi się zdarza Długo szukałam winnego i chyba mam - mojego dziadka koszulki z miśkiem się sypią i potem te paproszki krążą gdzieś tam i osiadają. Staram się płukać podwójnie lub na pustej pralce i pomaga (aż do następnego razu z tymi podkoszulkami).

Cytat:
1. Tak.
2. Proszek Lovela i proszek Bobas (pisałam, że coś sztywne te ciuszki po nim, ale po prasowaniu problem znikł).
3. Hipp.

Cytat:
W czwartek też będę szaleć na zakupach , mąż zgodził się pojechać do Gda po wózek .
To za dobry wybór!

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:05
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 13:57   #1358
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
mooonik nie wydaje mi sie, że to proszek normalnie jak pleśń te plamy, masakra. Wstawiłam teraz na 40 (tak jak będe dzieciowe chciała) stopni koc i zobaczymy. Tylko dziwne, że na to 60 stop. tak brudzi

ja też tak mam

a co do sprzedawcy - spoko , zadzwoniłam i się dogadałam z nimi, wszystko ostatecznie doszło, nawet różowy nocnik dostałam z kaczuszką gratis

lulka będe działać z prasowaniem na stojąco, tyle to dam radę. A Ty uważaj na siebie, może czas na L4?
wiesz co ja tam miałam przy poprzedniej pralce - przy 60 stp mi się z tych rur we. itp jakieś takie syfki odczepiały i na ubraniach zostawały. więc parę razy na 90 stp prześcierdla starsze i szmatki przeleciałam, dałam tabletki na odkamienianie i przeszło.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
luluś

cotka noworodkowi lepiej prać nowe rzeczy jak juz Filipek będzie starszy to już mozesz olać, no chyba że bodziaki czy bluzeczki będziesz chciała prać. Ja piorę w jelpie, ale drogie to to a kremiku nie mam - kupuję oilatum do kąpieli i po tym juz sie nie smaruje dziecka. Ale na Malgosi najpierw wypróbuję oliwkę do kąpieli hippa bo emolienty sa mocne
a widzisz, czyli dobrze czytałam, że te emolium,olitaum itp mocne i lepiej od razu nie używać. czyli umyjesz małą jakimś mydełkiem, ew płynem do kąpieli i natrzesz oliwką hippa?

hipp ma coś takiego
http://www.hipp.pl/?id=397
http://www.hipp.pl/?id=349 o tej oliwce piszesz? czytałam ostatnio w dzieciowej gazecie, ze bdb

no i fajnie, ze nastrój dzięki nam się poprawia a ty pisałaś, ze burza koło ciebie dzis była? to jaki rejon lublina jesteś?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:02   #1359
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie Moonik dlatego jedziemy, bo nie ma decyzji. Chcemy na miejscu jeszcze wszystko dokładnie obmacać, podotykać, podnosić, poskręcać itd. Bo jednak jak tu czytałam, to nasze oglądanie było mało dokładne, ot tak ponaciskałam wózek i tyle. Spacerówki do kompletu wcale nie oglądałam. Trochę tam się bawił tym mój mąż, ale to w końcu ja będę codziennie tym wózkiem manewrować.
Nie chciał się zgodzić, żeby w 8 miesiącu jeździć w takie trasy, ale powiedziałam mu, że nie dam 2 tys za coś, z czego mam być niezadowolona i czego nie jestem do końca pewna. Uparłam się jak osiolek, 3 dni go molestowałam i wreszcie się zgodził .
dobre molestowanko nie jest złe

pewnie, że lepiej obejrzeć na żywo jak się prowadzi, składa itp. To trzymamy kciuki za udany wybór

Cytat:
ja mam taką w planach właśnie- starą moją koszulkę nocną w zielone kwiatuszki już ma tyle lat, że nie będzie mi szkoda jej wyrzucić

Cytat:
kupiłam taka
za 20 zł, na allegro ida podobnie cenowo ale dochodzi koszt przesyłki wiec mysle ze xle nie wyszłam na tym ze kupiłam hehe , jeszcze jedną kupie, jak myslicie starczą dwie? bo ja nie hce ich za duzo bo i tak w nich potem raczej spac nie bede?
hihi z żyrafkami a jakże
w tych wyprawkowych listach jest chyba mowa o 2 więc powinno wystarczyć

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
3. to twarzy to co do ciała- czyli oliwa z oliwek albo inny olej naturalny, ale raczej nie będę smarować niczym póki mrozów nie będzie, albo kupię jakiegoś zwykłaego babydreama, do pupy sudokrem, do ciałka niczego ze sklepu kosmetycznego, oliwa jw. czasem.
taką zwykłą np. Monini, czy specjalną oliwą jakąś? I czemu tak? Tzn. ciekawa jestem po prostu nie zrozum źle

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:02   #1360
tusia872
Zadomowienie

własnie co do oliwek bedziecie uzywac??
ja strasznie nie lubie oliwek i myslałam zeby wymienic oliwke na jakis kremik/balsamik
tylko nie wiem czy to tak mozna bo nie wiem co jest lepsze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:04   #1361
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
do porodu jak najbardziej jak gadałam z połozną to powiedziała tez ze najlepiej nie za długa no i wygodna dla nas
Oo to świetnie

Cytat:
kupiłam taka
U nas są droższe Ja chcę dwie, żeby mieć w razie czego na zmianę, a dlaczego nie chcesz w nich spać?

Cytat:
Ja mam taką, jeszcze lepsza inwestycja, bo kosztowała 12 zł.
Zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mężuś nie zdał niestety, ale i tak humor ma nienajgorszy
A ja wzięłam tabletkę i głowa przestała boleć, uff, bo już chodziłam po ścianach

Wkurzające jest jak się nie zda ale faktycznie nie ma się co dołować
Dobrze, że ci przeszło

Ale ja nic nie mówię
Wiem

Wrzuciłam do pralki pieluchy tetrowe

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-19, 14:09   #1362
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to świetnie

U nas są droższe Ja chcę dwie, żeby mieć w razie czego na zmianę, a dlaczego nie chcesz w nich spać?
no ja myslałam ze tez sa drozsze wiec jak zobaczyłam 20 zł to wziełam , jeszcze jedna za 15 widziałam ale to ju znie do karmienia-chyba
co do spania to ja nie lubie takich koszul wiec w domu w nich spac raczej nie bede, mni eto gniecie i uwiera
Stary 2011-07-19, 14:12   #1363
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

taką zwykłą np. Monini, czy specjalną oliwą jakąś? I czemu tak? Tzn. ciekawa jestem po prostu nie zrozum źle

Mam Atopowe Zapalenie Skóry ( tak jak i znaczna część mojej rodziny), więc maluszek na "wstepie" jest obciążony ryzykiem alergii. Chcę wybrać coś jak najmniej chemicznego i ew. później wprowadzać inne produkty. Ja np. sama nie mogę używać kosmetyków johnsona bo mam mega uczulenie i opuchliznę. Raz po użyciu jakiegoś kremu teoretycznie dla dziecki, wylądowałam na pogotowiu z zapuchniętą twarzą, gorączkę i ogromnym ocdczynem zapalnym. Dlatego wolę ostrożnie
Stary 2011-07-19, 14:14   #1364
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką w planach właśnie- starą moją koszulkę nocną w zielone kwiatuszki już ma tyle lat, że nie będzie mi szkoda jej wyrzucić
Ja nie mam starej żadnej właśnie i muszę coś kupić

Cytat:
no ja myslałam ze tez sa drozsze wiec jak zobaczyłam 20 zł to wziełam , jeszcze jedna za 15 widziałam ale to ju znie do karmienia-chyba
co do spania to ja nie lubie takich koszul wiec w domu w nich spac raczej nie bede, mni eto gniecie i uwiera
W sumie tez wolę piżamę z gatkami a nie koszulę

Piszę na leżąco, ale powiem szczerze, ze fatalna pozycja

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-19, 14:16   #1365
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam starej żadnej właśnie i muszę coś kupić

ja na lezaco czesto pisze dlatego wale czesto literówke
ale juz sie przyzwyczaiłam i tak mi nawet wygodnie
Stary 2011-07-19, 14:20   #1366
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Atopowe Zapalenie Skóry ( tak jak i znaczna część mojej rodziny), więc maluszek na "wstepie" jest obciążony ryzykiem alergii. Chcę wybrać coś jak najmniej chemicznego i ew. później wprowadzać inne produkty. Ja np. sama nie mogę używać kosmetyków johnsona bo mam mega uczulenie i opuchliznę. Raz po użyciu jakiegoś kremu teoretycznie dla dziecki, wylądowałam na pogotowiu z zapuchniętą twarzą, gorączkę i ogromnym ocdczynem zapalnym. Dlatego wolę ostrożnie
aaa, to rozumiem myślałam, że może jakieś nowe zalecenia

ugotowałam sobie kompotu jabłkowo-agrestowo-truskawkowego tylko ciekawa jestem kiedy mi w tym upale wystygnie

Julitka

Stary 2011-07-19, 14:23   #1367
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja na lezaco czesto pisze dlatego wale czesto literówke
ale juz sie przyzwyczaiłam i tak mi nawet wygodnie
mi jakoś ta jedna ręka opiera się na brzuchu i mnie to wkurza

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-19, 14:24   #1368
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Bo presję czuję już
W czwartek jadę do cerf i już ledwo siedzę jak sobie pomyślę, że pokupuję chusteczki, kremy, może nawet już pampersy wezmiemy, torbę i zaopatrzenie...
a mój M i ostatnio zabronił kupić pampersów że niby za wcześnie, a wszytko inne ok, ale pampersy nie - i zrozum tu chłopa

Cytat:
na EJ! to tramwaj staje (znacie to )
znacie

a co do mojej pralki - pranie wyszło teraz ok, bez plam. Może to rzeczywiście wina płynu? (miałam lenora) - a Tobie lula po jakim wyszły plamy?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:27   #1369
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
mi jakoś ta jedna ręka opiera się na brzuchu i mnie to wkurza
ja tez opieram łape na brzuchu ale czasem fajni ebo mały wtedy daje znac wiec chyba mu przeszkadzam no ale przynajmniej sie rusza

Cytat:
a mój M i ostatnio zabronił kupić pampersów że niby za wcześnie, a wszytko inne ok, ale pampersy nie - i zrozum tu chłopa

znacie

a co do mojej pralki - pranie wyszło teraz ok, bez plam. Może to rzeczywiście wina płynu? (miałam lenora) - a Tobie lula po jakim wyszły plamy?
wiecie co z tymi płynami to chyba cos jest-my na paru bluzkach tez mielismy taki emałe ciemne plamki, jedną bluzke miałam tak dużo ze sie wkurzyłam bo nowa bluzka-na szczescie udało mi sie za pomoca vanischa sprac
ogólni epowoli przestawiam sie w ogóle na płyny do prania i wtedy nie daje płynu do płukania i jest git
Stary 2011-07-19, 14:35   #1370
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez opieram łape na brzuchu ale czasem fajni ebo mały wtedy daje znac wiec chyba mu przeszkadzam no ale przynajmniej sie rusza
heh to mój tak samo

non stop bym jadła dzisiaj

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-19, 14:37   #1371
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, gdybym nie nakupowała tych ciuszków jak głupia to bym CI się z pomocą zaoferowała

EJ!
Proszę mi powiedzieć:

1, tak
2, lovela
3, bambino

wicie co własnie zjadlam? racuchy przegryzane ogórkami malosolnymi, a co najsmieszniejsze smakowalo mi to

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:39   #1372
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty, ale fajnie. Mi dali tylko skarpetki , może tym razem dostane nocnik
a za ile zamawiałaś? Ja ponad 400 zł - może dlatego?? Chciaż moj M się z lekka zdziwił, po co już zamówilam nocnik ale jak usłyszał słowo GRATIS było ok

a wstaw nam cotka śpiochy

Cytat:
kwestia przyzwyczajenia, uwierz mi

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:44   #1373
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuciłam do pralki pieluchy tetrowe
a będziesz je prasować? chyba gdzieś czytałam, żeby ich nie prasować bo się coś z nimi dzieje(n ie pamiętam co ;/ ) że wystarczy tylko przeciągnąć po wyschnięciu

zaraz mi córa wyjdzie przez pępek chyba ja nie wiem co za akrobacje tam wyczynia

Julitka

Stary 2011-07-19, 14:45   #1374
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

wicie co własnie zjadlam? racuchy przegryzane ogórkami malosolnymi, a co najsmieszniejsze smakowalo mi to
racuchy

Cytat:

kwestia przyzwyczajenia, uwierz mi
Pewnie tak, zazwyczaj pisałam w pozycji pół leżącej

Moonik mam zamiar prasować, wszystkie znane mi mamy prasowały pieluchy, no i na opakowaniu też był znaczek żelazka. Co by się mogło im stać

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-19 o 14:54
Stary 2011-07-19, 15:00   #1375
acelinka
Zakorzenienie

Kobietko moje kochane obiecuję leżeć jak najwięcej i odpoczywać ogólnie nie mam nakazu leżenia non stop on ale jak nawięcej wskazane

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Acelinka Miesiąc szybko zleci, zobacz ile już za nami Ja bardzo się oszczędzałam od ostatniej wizyty i moja szyjka ani drgnęła Wczoraj też byłam na wizycie. Musi być dobrze A powiedział Ci Gin ile waży Dzidzia?
no własnie nie powiedział a ja zapomniałam mu przypomnieć że miał mierzyć i ważyć, bo mama siała straszny zamęt w gabinecie, pierwszy i ostatni raz zabrałam ją na wizyte.
Cytat:
Acelinko, to nóżki zaciskamy i leżymy kochana!! Nie ma już żadnego odgruzowywania i prasowania, ster musi przejąć tatuś . Pociesz się, że dużo nie zostało. A te Twoje przeczucie to chyba jakiś kobiecy instynkt, co? Siódmy zmysł!
I kolejna ma wizytę 1 sierpnia, to już chyba 6!
co miałam odgruzować to odgruzowałam, reszta należy do tż chociaż ja chętnie pomalowałabym ściany, bo lubie
Cytat:

Mam sąsiada który regularnie w weekendy o godz. 5.55 rano( sprawdzałam)
zaczyna wiercić w ścianach Co tydzień
może taki weeken dowy relaks
Cytat:
acelinka ja piszę na leżąco już dobry 8 tydzien. Kładę się na rozłożonym łóżku, na prawym boku, laptop przed sobą leży na łóżku, głowa wyżej na poduchach i jakoś daje radę mogę tak cały dzień choć na początku miałam mega problem. 3maj się i nie szalej
teraz leże na boczku na rogówce i lapka ma na stoliku i daje rade ale już mnie ręka boli od podpierania no nic, mam duuużo czasu, będe kombinować
Cytat:

Czy któraś już próbowała prasować na siedząco? Da radę?
ja na pewno spóbuje troszke myśle że małe ubranka bez problemu, ciężej byłoby z normalnymi ubraniami
Cytat:
A właśnie jaki proszek/płyn/płatki kupiłyście?
ja kupiłam proszek Dzidziuś, a płyn Bambi

co do kremików, to do twarzy i ciała mam z hippa

Cytat:
Dobra, jadę do almy, trzymajcie kciuki żebym ten przysmak świętokrzyski dorwała bo inaczej czeka tż jeżdżenie po sklepach
mniam mniam ja ostatno usmążyłam resztke, trzebaby zakupić znowu
Cytat:
Właśnie Moonik dlatego jedziemy, bo nie ma decyzji. Chcemy na miejscu jeszcze wszystko dokładnie obmacać, podotykać, podnosić, poskręcać itd. Bo jednak jak tu czytałam, to nasze oglądanie było mało dokładne, ot tak ponaciskałam wózek i tyle. Spacerówki do kompletu wcale nie oglądałam. Trochę tam się bawił tym mój mąż, ale to w końcu ja będę codziennie tym wózkiem manewrować.
Nie chciał się zgodzić, żeby w 8 miesiącu jeździć w takie trasy, ale powiedziałam mu, że nie dam 2 tys za coś, z czego mam być niezadowolona i czego nie jestem do końca pewna. Uparłam się jak osiolek, 3 dni go molestowałam i wreszcie się zgodził .
ja po rozmowie z bratową stwierdziłam, ze też niedokładnie te wózki oglądam., Ona np. uczulała mnie na to zebym sprawdziła ze materiał ze spacerówki idzie zdjąć i wyprać, jeśli tak to czy da sie go prać w pralce czy recznie trzeba.
Moja mama panikuje przez tą moją szyjke bardziej niż ja, dziś już mówiła że skoro moge szybciej urodzić to trzeba wózek zamówić, a wcześniej to się śmiała ze mam torbe
Cytat:

Ups. Właśnie tż odebrał od listonosza śpioszki i kręci nosem. Ciekawe co zrobi jak jutro przyjdzie kolejna tura
biedny :cojet: przeżyje szok
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
własnie co do oliwek bedziecie uzywac??
ja strasznie nie lubie oliwek i myslałam zeby wymienic oliwke na jakis kremik/balsamik
tylko nie wiem czy to tak mozna bo nie wiem co jest lepsze
można ja kupie oliwke ale na pewno nie będe jej codziennie stosować, tylko raz na jakiś czas jak zauważe że skóra sucha, albo do masażyku

Cytat:
a ja nie używam anie jednego ani drugiego
Cytat:
ja używam lenora i mnie się nie zdarzyły żadne plamy, ale bratowa tż mi kiedyś wspominała ze miała po nim plamy na ubraniach.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:11   #1376
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik mam zamiar prasować, wszystkie znane mi mamy prasowały pieluchy, no i na opakowaniu też był znaczek żelazka. Co by się mogło im stać
ehh no właśnie nie pamiętam co to było - skleroza nie boli
muszę mamy zapytać jak w szpitalu robią

Julitka

Stary 2011-07-19, 15:21   #1377
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Byłam właśnie otworzyć mieszkanko naszym majstrom, zaczynają kłaść panele

i dzwoniłam w końcu do położnej środowiskowej poleconej przez znajomą i trochę narzekała, że ma dużo ludzisków ale mnie przyjmie i będę chodzić do niej do szkoły rodzenia mam przyjść do niej na początku sierpnia się zapisać kolejna rzecz z głowy

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mama była u mnie 2 tyg (była w naszym drugim pokoju, na naszym "utrzymaniu" że tak powiem, i było nam -mi i tż z nią dobrze - miałam dzięki niej większe chęci do gotowania, jak tż coś robił sam to my sobie coś razem robiłyśmy, a to poszłyśmy na spacer a to pogadałyśmy, popatrzyłyśmy różne rzeczy na necie) ale teściowej chyba to przeszkadzało bo się wprost spytała mojej mamy jak długo tu jeszcze będzie bo jak tak można do kogoś jechać i siedzieć tyle, można jechać w odwiedziny na 2-3 dni a nie na 2 tygodnie! No i po tym moja mama pojechała teraz pewnie nikt z mojej rodziny do mnie przez teściową nie przyjedzie. Pomijając fakt że nie mam tu nikogo poza kuzynką za którą nie przepadam, żadnych znajomych.
Nawet mi się tu siedzieć nie chce. Teściowa przed tą gadką się do mnie i mojej mamy nie odzywała a jak tylko mama pojechała i wróciłam ze szpitala to od razu "kochana teściowa" tak jej teraz nienawidzę że szok! jej kwiatki z naszych pokoi powywalam i chciałam zamki w drzwiach zrobić żeby nie mogła do naszych pokoi wchodzić ale mamy takie drzwi że chyba będzie trzeba nowe kupić - a na razie z kasą krucho.
Jeszcze rozumiem jakby mama była niechcianym i upierdliwym gościem, a z nią nam było lepiej i się nie nudziłam tak- może teściowa zazdrosna była że nawet tż nie ma nic do niej

Co do szpitala po wywiadzie na wizycie lekarz uznał że dzidziuś za mało się rusza i wysłał mnie do szpitala na obserwację, ale jest w porządku - tylko dzidziuś mniejszy o 2 tyg niż z @ ale u nas taka rodzina niska i mała byłam 4 dni. Poza tym codziennie jakaś dziewczyna z naszej sali zaczynała w nocy rodzić. W ogóle mogłam się dowiedzieć co nieco o szpitalu i tego jak tam jest, jak wygląda sytuacja i postępowanie w różnych przypadkach
dziecku szpital się chyba za bardzo nie podobał bo się tak rozruszało i wierci, nie to dziecko
Mućka współczuję teściowejco za baba, ale ma tupetmama była Twoim gościem, a nie jej a nie możecie się od niej wyprowadzić???
Cytat:
dzien dobry
piekna pogoda za oknem wiec dziewczynki na spacerki z brzuszkami wychodzimi trzeba sie troszke poruszac hehe

Mucka to faktycznie z tymi ruchami-u mnie w ciagu godziny czasem w ogóle nei puknie ani nic, teraz mnie to troche zmartwiło-kurde nei wiedziałam ze dziecko co godzinne powinno sie uaktywnic, u mnei czasem rano , czasem popołudniu i wieczorem popuka-ech mam nadzieje ze sie rozkreci-nie chce do szpitala
kochana u mnie też się co godzinę nie rusza, tylko rano, później po obiedzie i wieczorkiem, więc spoko

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 15:28   #1378
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Odpoczywaj w takim razie

I kolejne dobre wieści

Czy któraś już próbowała prasować na siedząco? Da radę?
Da radę Ja na stoliku kawowym ;-)

Anuska Uważaj na Was Dobrze, że nic się nie stało

Kaileight No własnie nie powiedział. Moczyć w zimnej wodzie i pić wodę, dużo wody - płynów...No ale to to ja wiedziałam

Asia Na targu w Zabrzu? Też je oglądałam Fajne gatunkowo jak na taką cenę.
Ja też spałaszowałam malinki Jak zobaczyłam pod biedroną to nie było zmiluj się

Magdalena
Hormony w akcji - fryzjer pomoże

Cytat:
Dzien dobry wszystkim dzizas ale mnie dzisiaj skurcze chwytaja, jutro jade do lekarza, znowu cala noc nie spalam
Biedna

Cytat:
Kaile - chudzino!! A jakbyś miala z plus 25 to co byś powiedziała??
Gratki za udaną wizytę, leż i uważaj na siebie .
Ta woda mnie już zupelnie powaliła, szalona . W czwartek też będę szaleć na zakupach , mąż zgodził się pojechać do Gda po wózek .
Ja mam. Ale się jakoś nie przejmuję
Fajnie, że przekonałaś małża do wyjazdu do Gda po wózek... Po naszych rozmowach napewno dopytasz sprzedawcy o to co trzeba.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dopiero teraz mogłam siąść na forum, bo rano glukozą się raczyłam . Przy okazji tak się wściekłam- w poczekalni masa ludzi, same dziadki. Poprosiłam jednego faceta czy by mnie nie przepuścił, bo na wynik będę i tak musiała czekać, a on do mnie, że nie, bo juz kogoś przepuścił i w ogóle... No normalnie z całym szacunkiem dla starszych ludzi Ile trwa pobranie krwi od jednej osoby? I gdzie im się spieszy?

A co do smoczków, to słyszałam tylko, że dobrze, żeby były tej samej firmy co butelki, bo wtedy dziecku lepiej się zgryz i cały aparat mowy rozwija. Ale ile w tym prawdy?

Dobra, spadam odebrać wyniki...
Jak wyniki?
A co do ludzi w poczekalni to mnie przepuścili jak robiłam glukozę, ale to dzięki takie pani ktora powiedziala do dziadków czy mogą mnie przepuścić bo ja na czczo jestem i w dodatkju w ciązy. Nikt ne protestowal.

Cytat:
kupiłam taka
Ja też kupię dwie.

Acelinka Bez stresu dopytasz na następnej
Ja mam taki sam system pisania, na boku a lapek na stoliku
Stary 2011-07-19, 15:31   #1379
aa2
Zakorzenienie

Małgosia ja byłam na małym targu w Gliwicach tam jest dwa razy w tyg koło mojej mamy
musze tu w zabrzu tez sie przejsc zobaczyc ale si ejakos takos zebrac nei moge-moze jutro sie pokulam
Stary 2011-07-19, 15:39   #1380
Aiszka22
Raczkowanie

Dziewczyny dobijcie mnie, tak bardzo mnie boli A najgorsze, że nawet nie wiem co mnie tak boli!!!!

Kurcze, zdałam sobie sprawę, że ja kompletnie nic nie mam przygotowanego. Czekamy cały czas na malowanie, które zacznie się za jakieś 1,5 tygodnia i dopiero wtedy mamy działać. I jeszcze TŻ musi szukać nowej pracy Do tej pory nie mieliśmy problemu z pieniędzmi, a teraz zapowiada się ciężki okres. Akurat wtedy, kiedy mamy mieć dziecko.

Acelinko uważaj na siebie! Teraz to już nie przelewki, więc proszę ładnie leżeć i dbać o siebie. A tak swoją drogą to nasze ostatnie tygodnie laby, więc musimy wykorzystać to jak tylko możemy

Lausanne przyszła przed chwilą luteinka, jeszcze raz ogroooooooooooooomnie dziękuję
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości